IP: *.crowley.pl 17.05.06, 22:39
czekanie zaczyna byc nudne.......:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: misza52 Re: ad 5/05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:45
      Zgadzam sie w stu procentach. O ile jeszcze jakis czas temu mozna bylo
      spekulowac, kiedy podadza wyniki, teraz wydaje mi sie, ze moga to zrobic nawet
      w czerwcu. Dobrze, ze jutro i w sobote jest Eurowizja, wiec nie zamierzam
      myslec o EPSO. Pozdrawiam
      • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 17.05.06, 22:48
        ja wole jednak myslec, ze zdaza w maju. eurowizja mnie nie pochlonie, za to
        pewnie praca tak:-( pozdrawiam i zycze milego ogladania:-)
        • Gość: misza52 Re: ad 5/05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:56
          Dzieki, na pewno bedzie mi sie milo ogladalo. A ty sie tak nie przepracowuj.
          A odnosnie wynikow, ja tez bym wolal, ze by je podli nawet jutro, ale nadziei
          takiej juz sie wyzbylem.
          Milej nocy

Michal
          • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 17.05.06, 23:10
            dzieki:-) tak sobie mysle, ze kiedy by nie podali, oby to byly dobre wyniki:-)
            stawiam jednak na 29-31 maja. a propos pracy- praca uszlachetnia, podobno, he he
            pzdr
            • Gość: byly_eurokrata Re: ad 5/05 IP: *.netcologne.de 18.05.06, 07:13
              W przyszlym tygodnio jest dlugi weekend (od czwartku), wiec w poniedzialek
              29.05 wynikow raczej nie bedzie, bo zanim ludzie po weekendzie poopowiadaja
              sobie wrazenia, przeczytaja swoje emaile itd. to minie caly dzien. Wiec albo do
              srody przyszlego tygodnia, albo dopiero od 30.05
    • Gość: misza52 Re: ad 5/05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 23:20
      A jakie jezyki zdawalas/es? Ja angielski i niemiecki
      • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 18.05.06, 12:07
        ang i fran. wkurza mnie to czekanie:-)
        • Gość: Morgoth Re: ad 5/05 IP: 80.50.34.* 18.05.06, 12:15
          Były obstawiał 18 maja... Dzisiaj się przekonamy czy miał rację;-)
          • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 18.05.06, 12:26
            oby miał:-) a swoją drogą kto jeszcze pisał ang i fran????
            pzdr
            • Gość: mayael Re: ad 5/05 IP: *.cec.eu.int 18.05.06, 12:35
              ja, ale w odwrotnej kolejnosci
              • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 18.05.06, 12:39
                witam lustrzane odbicie:-) i jak wrazenia?? na kiedy obstawiasz wyniki?
                pzdr
                • Gość: mayael Re: ad 5/05 IP: *.cec.eu.int 18.05.06, 12:55
                  Wcale nic nie obstawiam tylko grzecznie czekam ;) Dzis jestem ostatni dzien w
                  pracy przed wakacjami i ten ostatni temat chwilowo znacznie bardziej mnie
                  pasjonuje. W sprawie konkursu - bedzie co bedzie i kiedy bog da. Jak znam swoje
                  szczescie w zyciu, to zapewne podadza wyniki jak tylko wyjade. Przyjecie
                  postawy fozoficznej w tym wypadku wydalo mi sie jak najbardziej wskazanym .
                  Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia.
                • Gość: Morgoth Re: ad 5/05 IP: 80.50.34.* 18.05.06, 13:15
                  Ja też pisałem ang i fran. Boję się o wyniki z tego drugiego, nie wyobrażam
                  sobie że z ang mógłbym nie zdać. Ogólnie oceniam swoje szanse na 10%.
                  Niestety... A jak twoje oczekiwania?
          • Gość: byly_eurokrata Re: ad 5/05 IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 12:58
            no chyby moja prognoza sie nie spelni, nie podaje nowej, bo w totolotku tez mi
            nie wychodzi, wiec nie ma sensu...;-)
        • Gość: marcysio wawa IP: 217.207.54.* 18.05.06, 13:15
          cze wawa, ja tak jak i ty ang & fr - z ciekawosci: oba jezyki znasz rownie db
          czy ang lepiej?
          ja zdecydowanie gorzej z fr i mialem sporo bledow merytorycznych.
          znasz wiecej ludzi, ktorzy zdawali ang & fr i jak im poszlo?

pozdro
          • Gość: wawa Re: wawa IP: *.crowley.pl 18.05.06, 14:04
            ang nieco lepiej. fr tekst byl jednak dla mnie nieco trudniejszy i bylo tam
            kilka smaczków, ale swoje szanse oceniam na 1%:-)
            • Gość: byly_eurokrata spekulacje IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 14:11
              Nie spekulujcie tak, bo tu nie ma zadnej logiki. Jak opisywalem, nie zdal w
              konkursie z 2003 r. pewnie moj kolega, ktorego ja - i szereg innych osob -
              uwaza za swietnego tlumacza. A nie zdal z jezyka, w ktorym robil mature i z
              ktorym od lat pracuje. Zdaly natomiast jak tu pisano osoby, ktore na
              egzaminie "nie zdazyly" przetlumaczyc calego akapitu! Moim zdaniem takie osoby
              powinny byc zdyskwalifikowane na starcie. Ale coz, w 2003 r. spradzanie prac
              bylo malo profesjonalne (brak tzw. koherencji miedzy poszczegolnymi jezykami).
              Tym razem jest najwidoczniej podobnie. Mozna miec tylko nadzieje, ze jak
              sprawdzacz sprawdzal nasze prace, to mial dobry humor ;-)
          • Gość: kikibruksela Re: wawa IP: *.cec.eu.int 18.05.06, 14:07
            ja tez pisalam ang i franc. Nie mialam klopoto z rozumieniem, ale to co
            napisalam niezbyt mi sie podobalo.
            Grunt to nie dac sie zwariowac, to tylko (kolejny) konkurs!
            • Gość: wawa Re: wawa IP: *.crowley.pl 18.05.06, 14:09
              wiem, wiem, zwlaszcza ze jestem tez w ad 38/05 a wkrotce jak sie zmotywuje to
              bede startowac w konkursach z j.portugalskim. jednym slowem, przyszlosc jest
              kolorowa:-) tylko, ze juz mnie wkurza to dluuuuuuuuuuuuuuugie czekanie:-(
              • Gość: marcysio Re: wawa IP: 217.207.54.* 18.05.06, 14:17
                tez tak mysle wawa, no ale dzieki za slowa otuchy:)
                wszystkich pozdro
                • Gość: byly_eurokrata Znowu jakies inne wyniki IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 16:14
                  ...wiec naszych dzis juz raczej nie bedzie.....
                  • Gość: xxx Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.cec.eu.int 18.05.06, 16:53
                    nie jakies inne tylko Heads of Units for Linguistic divisions
                    • Gość: byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.eplus-online.de 18.05.06, 16:57
                      no to niech jakis senswony Polak wreszcie zda i pogoni to towarzystwo!
                      • Gość: info Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.dsl.versateladsl.be 18.05.06, 22:54
                        ptaszki cwierkaja, ze podobno jeszcze nie skonczyli sprawdzac/weryfikowac(?)
                        • Gość: wawa Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.crowley.pl 18.05.06, 23:31
                          pieknie;-) znaczy sie, że czekamy do połowy czerwca....
                        • Gość: Morgoth Re: Znowu jakies inne wyniki IP: 212.75.100.* 19.05.06, 08:07
                          > ptaszki cwierkaja, ze podobno jeszcze nie skonczyli sprawdzac/weryfikowac(?)

Dlaczego Polacy robią to tak wolno?
                          • Gość: byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.netcologne.de 19.05.06, 09:09
                            > Dlaczego Polacy robią to tak wolno?

Obiektywna przyczyna jest prawdopodobnie to, ze Polacy mieli najwiecej prac do
                            sprawdzenia (u np. Maltanczykow nie bylo po preselekcji 280 osob do
                            sprawdzenia).
                            Inna rzecz, ze jak sie sprawe puszcza na zywiol i oddaje w rece ludzi, ktorzy
                            jeszcze nigdy w zyciu z czyms takim nie mieli do czynienian, to wychodza takie
                            opoznienia.
                            No dobra, jesli wyniki beda pozniej, ale za to spojne (porownywalna poprzeczka
                            ze wszystkich jezykow, te same procedury oceny itd.), to lepiej poczekac.
                      • Gość: danka44 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.217.135.100.coditel.net 19.05.06, 08:30
                        Trzech obecnych tłumaczy z Komisji w Luxie zdało i zabiera się do gonienia :) O
                        pozostałych nic nie wiem.
                        • Gość: danka44 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.217.135.100.coditel.net 19.05.06, 08:34
                          > Trzech obecnych tłumaczy z Komisji w Luxie zdało i zabiera się do gonienia :)
                          O pozostałych nic nie wiem.

Ta moja wypowiedź była oczywiście o A9.
                          • Gość: byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.netcologne.de 19.05.06, 09:05
                            to gratuluje, ale zanim oni beda in power of gonienie EPSO to jeszcze troche
                            wody uplynie niestety....
                            • Gość: misza52 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:09
                              Ja jednak nie jestem az tak wyrozumialy dla EPSO. Czas mieli od lutego i zadnym
                              wytlumaczeniem nie jest najwieksza ilosc prac w naszej grupie jezykowej. EPSO
                              ma na pewno swoje jasno okreslone kryteria oceny tlumaczen wspolne dla
                              wszystkich jezykow. A osoby sprawdzajace tez pewnie nie sa wybierane
                              przypadkowo. Jesli dali prace ludziom do sprawdzania, to na pewno z jakims
                              konkretnym terminem zwrotu i bynajmniej nie miesiecznyczm czy jeszcze dluzszym.
                              Moze po prostu bardzo pozno sie za to wzieli.
                              • Gość: Morgoth Re: Znowu jakies inne wyniki IP: 80.50.34.* 19.05.06, 12:16
                                Zgadzam się że EPSO przegina. Przecież na tym etapie z wszystkich języków (może
                                oprócz maltańskiego, łotewskiego i estońskiego) liczba prac do sprawdzenia jest
                                taka sama: 285. Czy w ciągu trzech miesięcy tak trudno jest sprawdzić 285 prac?

Przez to opóźnienie mam problem, bo chcę zaplanować urlop na lipiec, a istnieje
                                prawdopodobieństwo że w lipcu będzie ustny w Brukseli...
                                • byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki 19.05.06, 12:22
                                  ludzie, na tym etapie ilosc prac do sprawdzania NIE jest taka sama, bo male
                                  panstwa z reguly po preselekcji wcale nie maja calej puli 280 kandydatow, tylko
                                  o wiele mniej. W 2003 r. do egzaminu przystapila garsta maltanczykow a zdalo
                                  ich kilkunastu, wiec ani wtedy ani teraz nikt nie musial im sprawdzac 280 prac
                                  • Gość: Morgoth Re: Znowu jakies inne wyniki IP: 80.50.34.* 19.05.06, 12:39
                                    Do preselekcji przystąpiło:
                                    CZ : 871
                                    EE : 271
                                    HU : 895
                                    LT : 573
                                    LV : 268
                                    MT : 221
                                    PL : 1857
                                    SI : 384
                                    SK : 700

Stąd mój wniosek, że preselekcję zdało po 280 osób z Czech, Węgier, Litwy,
                                    Polski i Słowacji.
                                • Gość: misza52 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:51
                                  Najgorsze bedzie, jak dostosujesz swoje plany urlopowe do ewentualnych wiesci z
                                  EPSO, a potem okaze sie, ze jednak moglas pozostac przy planach poczatkowych,
                                  bo wyniki EPSO 'prawdopodobnie' sie opoznia.
                              • byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki 19.05.06, 12:20
                                misza, widze ze i ty wierzysz w omnipotentne EPSO, w ktorym klebi sie od
                                preznych, dynamicznych, asertywnych ludzi.
                                Ja pracowalem juz w unijnych sluzbach jezykowych i troche na ten temat wiem.
                                Nie bede sie tu rozwodzil, ale jasno okreslonych kryteriow ocen nie ma, i juz
                                na pewno nie ma wspolnych dla wszystkich jezykow.
                                Osoby sprawdzajace SA wybierane po czesci (nie zawsze, ale po czesci niesety
                                tak) przypadkowo i jak tkos robi cos takiego po raz pierwszy, to sie bedzie
                                strasznie platal. Wiem z doswiadczenia, bo od kilkunastu lat pracuje w
                                panstwowej komisji egzaminacyjnej dla tluamczy eksernistycznych w niemczech.
                                Ja mialem na tyle komfort, ze mi dali kilkustronicowy schemat ze wskazowkami
                                odnoszacymi sie do korekty. Ale i tam sa widelki. I dam ci konkretny przyklad.
                                Mielismy tekst angielski nt. European Defence Agency. Jedni
                                przetlumaczyli "Europejska Agencja Obrony" inni "Europejska Agencja ds.
                                Obrony". Ds. jest zle. Za blad leksygograficzny sa powowiedzmy widelki od minus
                                1 do minus 4 punktow. Prace sprawdzaja 4 rozne osoby.
                                Osoba 1 daje -1 pkt., bo to drobny blad
                                osoba 2 daje -3pkt. bo uwaza ze kandydaci epso musza znac wszystkie agencje
                                unijne.
                                Jesli teraz po pierwszej korekcie nikt nie porowna takich rozbieznosci, to ty
                                np. zdasz, bo byles u "dobrotliwego" sprawdzacza, a ja nie zdam.

A wiesz co to znaczy, najpierw "normalnie" sprawdzic 280 prac (ew. razy 2, bo
                                kazdy zdawal 2 jezyki), potem poddac te korrekte weryfikacji pod wzgledem
                                quality management? Tego nikt nie robi na caly etat przez 8 godzin dziennie. Ja
                                na spawdzenie 20-30 prac potrzebuje minimum 2 tygodni. To sobie policz.
                                • Gość: misza52 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:30
                                  Moze rzeczywiscie mam JESZCZE zbyt pozytywny obraz EPSO. Natomiast jesli chodzi
                                  o liczenie, to nie powiesz chyba, ze dadza wszystkie 285 prac jednej osobie.
                                  Dzielac cala pule miedzy kilka osob + dodatkowe osoby, ktore sprawdzalyby te
                                  same prace jednoczesnie, mogliby zaoszczedzic mnostwo czasu. Czy to tez zbyt
                                  naiwne z mojej strony?
                                  • Gość: byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.eplus-online.de 19.05.06, 13:06
                                    kazda prace musza sprawdzac 2 osoby, potem trzecia osoba powinna porownac oceny
                                    dwoch poprzednich i w przypadku wystapienia zbyt duzego rozziewu, poprosic obu
                                    korektorow o ustalenie wspolnego stanowiska.
                                    Jak prace z jednego jezyka bedzie sprawdzac 10 roznych osob zamaist dwoch-
                                    trzech, to robi sie automatycznie burdel, bo to sprawdzanie jest sila rzeczy
                                    bardzo subiektywne i potem jest jeszcze wiekszy "naklad koordynacyjny".
                                    W komisji, w ktorej ja pracuje, jest zwyczaj, ze kazda praca z ocena na granicy
                                    zdania/niezdania oraz kazda praca otrzymujaca ponadprzecietnie dobra ocene,
                                    jest sprawdzania przez 3 korektora. Ale ok, cos takiego odpowiedzialne czynniki
                                    powinny wiedziec z gory.

Morgoth, liczba kandydatow przystepujacych do preselekcji nic tu nie przesadza,
                                    bo preselekcji nie zdaje 280 osob najlepszych, bez wzgledu na to, ile punktow
                                    te osoby uzyskaly, a 280 osob sposrod tych, ktore na preselekcji zdobyly
                                    przynajmniej polowe mozliwych punktow. W roku 2003 do preselekcji podeszlo tez
                                    duzo kandydtatow z Litwy, Lotwy i Malty, ale po prelekcji nie bylo ich 330
                                    tylko 50-60 i tylko tyle prac trzeba bylo sprawdzac. Ale oczywiscie czekanie
                                    tez mnie denerwuje.

• Gość: misza52 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:26
                                      Zgodnie z tym moim przykladem 10 osob mogloby sprawdzic wszystkie prace z
                                      pierwszego jezyka a nie z jednego. Poza tym, skoro EPSO zakladalo podac
                                      wyniki 'prawdopodobnie' w kwietniu, chyba zakladalo, ze jest w stanie to
                                      zrobic. Ale starczy tych spekulacji, ja juz przestalem wyczekiwac tych wynikow,
                                      choc lepiej byloby je pznac jak najszybciej.
                                      • Gość: wawa Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.crowley.pl 19.05.06, 13:41
                                        wszystkim nam czekanie wyjdzie pewnie na dobre:-) szanowne EPSO mogloby jednak
                                        miec wiecej wyczucia a propos timing-u, skoro wie jak pracuje i jaki system
                                        sprawdzania stosuje. w koncu nie jest nowicjuszem, a okreslanie terminu
                                        zakonczenia prac, nawet przyblizonego, w pewnym stopniu moze byc uznane za
                                        obietnice.
                                        tak czy siak. pewnie jeszcze poczekamy.pzdr
                                        • Gość: Emilia2006 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.cec.eu.int 19.05.06, 13:52
                                          Ja tylko dodam ze z nieoficjalnych zrodel od osoby ktora czesto jest w takich
                                          komisjach ocena dwoch oceniajacych jest skrajnie rozbierzna w okolo 70
                                          procentach prac. Jest to ogromna liczba niezgodnych ocen co swoja droga cos
                                          mowi o tym jaka jest jakosc i system oceniania.
                                          Warcajac do tematu, to wlasnie zakladajac to ze 70 procent prac musi byc
                                          oceniane jeszcze raz przez osobe trzecia albo i czwarta to nic dziwnego ze
                                          zajmuje to im duzo dluzej i sa nieoczekiwane i nieprzewidywalne komplikacje.

Poza tym to tych dwoch oceniaczy z pierwszego etapu owszem moga troche
                                          zdyscyplinowac i dac im konkretne terminy poprawy jakiejs ilosci prac. Jednak
                                          jak za poprawe biora sie juz czlonkowie komisji to takiej prasji juz na nich
                                          nie da sie wywrzec.
                                        • Gość: byly_eurokrata Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.eplus-online.de 19.05.06, 14:21
                                          przeciez samo EPSO nie sprawdza tych prac, przynajmnien na poczatku nie. W
                                          unijnych sluzbach jezykowych jest chyba tylko 2-3 polskich HoU, ktorzy sami
                                          nigdy nie mieli do czynienia wczesniej w swojej karierze z przeprowadzaniem
                                          takiej rekrutacji. Kto tu ma miec rozenanie i wyczucie, ile czasu, co ile
                                          zajmie? W 2003 r. wszystkie prace zostaly wyslane do Polski, czesc sprawdzaly
                                          osoby o wyksztalceniu czysto akademickim, czesc praktycy, byl wiec straszny
                                          rozziew w ocenach (haslo "ladna polszczyzna" vs. "dobre tlumaczenie"). A mimo
                                          to wyniki polskie byly w roku 2003 r. ostatnie, bo tak naprawde to kto mial
                                          wywierac presje, zeby byly szybciej? EPSO przeciez ma w d...., ze iles tam osob
                                          codziennie nerwowo sprawdza wyniki.
                                          Teraz presja jest jeszcze mniejsza, mimo wszystko w sluzbach jezykowach pracuje
                                          kilkudziesieciu tlumaczy z pierwszego konkursu plus kilkudziesieciu tempow, nie
                                          ma wiec jakies pilnej potrzeby, zeby wyniki byly blyskawicznie. I tu znowu
                                          polscy kandydaci tego konkursu sa w najgorszej sytuacji, bo inne jezyki w
                                          pierwszym konkursie obsadzily tylko ulamek potrzebnego personelu, Polacy duzy
                                          ich procent. Life is brutal...
                                          • Gość: Emilia2006 Re: Znowu jakies inne wyniki IP: *.cec.eu.int 19.05.06, 14:36
                                            Byly najprawdopodobniej mlasz racje ze w przypadku tlumaczen to sama komisja
                                            nie sprawdza bo technicznie nie moze. Co nie zmienia faktu ze nie zgadzajac sie
                                            w 2/3 przypadkow ktos to musi jeszcze raz czytac i podjac decyzje.

• Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 19.05.06, 13:48
      a tak z ciekawosci, i dla zabawy, na czyje wyniki teraz stawiacie???? umilmy
      sobie czas czekania:-)
      • Gość: misza52 Re: ad 5/05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:59
        ja stawiam na Wegrow
        • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 19.05.06, 14:03
          ja na Litwe lub łotwe
        • Gość: m Re: ad 5/05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:17
          węgrzy dsotali już w czwartek, podobno,
          tak twierdzi moja koleżanka z anteny DGT na Węgrzech
          • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 20.05.06, 20:01
            w takim razie szczesciarze z nich:-) a my dalej czekamy.....:-(
            • byly_eurokrata Re: ad 5/05 20.05.06, 20:26
              no jak do srody nie bedzie, to poczekamy jeszcze tydzien, bo od czwartku nikt
              nie pracuje
              • Gość: wawa Re: ad 5/05 IP: *.crowley.pl 20.05.06, 20:55
                mysle, ze poczekamy do dnia dziecka, przynajmniej...
                • Gość: marta Re: ad 5/05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 21:12
                  a ja za tydzień wychodzę za mąż i myślę, że mogłoby epso zrobić mi taki miły
                  prezent... Ale coś nie bardzo w to wierzę:-(
                • Gość: byly_eurokrata Re: ad 5/05 IP: *.netcologne.de 20.05.06, 21:20
                  swiatdowy dzien dziecka obchodzi sie w niemczech we wrzesniu....
          • Gość: Pablo Re: ad 5/05 IP: *.icpnet.pl 22.05.06, 09:32
            Rzeczywiscie Lotysze i Wegrzy dostali wyniki przed weekendem. Moze sie jednak
            nad nami zlituja i przed tym dlugim weekendem oglasza? Zwariowac mozna...
    • gosgos1 Są wyniki ! 22.05.06, 14:14
      j.w. w profilu na epso. sprawdzajcie :-).
      Ja niestety nie przeszłam chociaż miałam punktów albo równo z passmark albo
      więcej :-(. Trzeba się znaleść w grupie tych 630 osób z największą ilością
      punktów
      • Gość: byly_eurokrata Nie ten konkurs! IP: *.eplus-online.de 22.05.06, 14:20
        cos ci sie konkursu pomylily: ty masz na mysli 25/05 a nie 05/05.

Poza tym nie za bardzo rozumiesz system passmarku:

- osobom ktore nie zdaly preselekcji EPSO z reguly pisze, jaki byl passmark
        (=poprzeczka wymagana by nalezec do grona x najlepszych), to nie ma nic
        wpsolnego z polowa punktow formalnie wymagana do zdania egzaminu. Te polowe
        punktow dostaje kazdy sensowny czlowiek, ktory powaznie zabral sie do
        przygotowywania do egzaminu
        • Gość: wawa Re: Nie ten konkurs! IP: *.crowley.pl 22.05.06, 15:00
          jakos nie jestem optymista, pewnie jeszcze poczekamy.....:-(
          • Gość: takajedna Re: Nie ten konkurs! IP: *.cec.eu.int 22.05.06, 15:03
            ja myślę że w środę.
            ja wierzę, że w środę.
            JA BŁAGAM !!!!
            :))))))
            • Gość: byly_eurokrata Re: Nie ten konkurs! IP: *.eplus-online.de 22.05.06, 15:14
              jak masz jakas znajoma cyganke albo szamanke voodoo albo kogokolwiek, to wez ja
              zaangazuj, my potem zrobimy zrzutke, zeby ci koszty zwrocic...;-)
              • Gość: Pablo Re: Nie ten konkurs! IP: *.icpnet.pl 22.05.06, 15:19
                Litwa tez juz dostala, zostalismy na placu boju z Czechami...
                • Gość: byly_eurokrata Powtorka z rozrywki IP: *.eplus-online.de 22.05.06, 15:23
                  Dokladnie to samo, co w 2003 r.! Czesi i Polacy bylo ostatni, po czeskich
                  wynikach Polacy ciagle jeszcze potrzebowali chyba ze 2 tygodni, zeby oglosic
                  swoje, niesamowite zeby nie mozna sie bylo raz dla odmiany spiac i zrobic cos
                  szybko i sprawnie
                  • Gość: byly_eurokrata Re: Powtorka z rozrywki IP: *.eplus-online.de 22.05.06, 15:24
                    aha, no i juz teraz widac, ze polskie "orale" beda najpredzej w pazdzierniku,
                    czyli lista rezerwowa oficjalnie najpredzej w styczniu 2007 r.
                    • Gość: Aines Re: Powtorka z rozrywki IP: *.Red-80-35-37.staticIP.rima-tde.net 22.05.06, 15:29
                      Huraaaaaaaaaaaaaa! Ja tam sie ciesze, ze tak pozno chociaz to raczej postawa
                      malopopularna wsrod kandydatów :-)
                      • Gość: takajedna Re: Powtorka z rozrywki IP: *.cec.eu.int 22.05.06, 15:40
                        a ja wolałabym już teraz wiedziec, że się będę żegnać z instytucjami...

MY CHCEMY WYNIKÓW !!!!
                        • Gość: wawa Re: Powtorka z rozrywki IP: *.crowley.pl 22.05.06, 15:45
                          oral, oralem, ale czekanie jest po prostu dobijające!!!!!!
                      • Gość: byly_eurokrata Re: Powtorka z rozrywki IP: *.eplus-online.de 22.05.06, 15:46
                        Aines, dla mnie im pozniej ustne i im pozniej lista rezerwowa tez lepiej, ale
                        mimo wszystko chcialbym znac wyniki pismenych, zebym wiedzial dla siebie na
                        czym stoje.
                        • Gość: Aines Re: Powtorka z rozrywki IP: *.Red-80-35-37.staticIP.rima-tde.net 22.05.06, 15:56
                          Ja nawet nie musze znac wynikow, ale niech przynajmniej powiedza, ze
                          beda "prawdopodobnie w miesiacu czerwcu" zeby juz tak nie sprawdzac caly czas.
                          • Gość: wawa Re: Powtorka z rozrywki IP: *.crowley.pl 22.05.06, 15:58
                            wydaje mi sie w tej sytuacji to juz pewne, ze w maju nic nie dostaniemy:-(
                            chcialbym znac wynik, pomimo, a moze dlatego, ze domyslam sie, ze nie mam szans.
                            tylko niechze to juz mi napisza!
                            • Gość: byly_eurokrata Dzien dziecka??? IP: *.netcologne.de 23.05.06, 19:48
                              Czyli co, chyba czeka nas zrelaksowany dlubi weekend bez wynikow.
                              Rzeczywiscie haslo "dzien dziecka" staje sie coraz bardziej realistyczne...
                              • Gość: wawa Re: Dzien dziecka??? IP: *.crowley.pl 23.05.06, 21:53
                                tak, z pewnosci tylko ktory?? polski czy tez niemiecki:-)????
                                pzdr wszystkich oczekujacych:-)
                                • Gość: byly_eurokrata Re: Dzien dziecka??? IP: *.netcologne.de 23.05.06, 21:57
                                  nie krakaj z tym niemieckim, bo wykraczesz! Ale jak sobie ciemno przypominam,
                                  wyniki pisemne konkursu niemieckiego z 2003 r. byly jakos w lipcu dopiero a
                                  wyniki preselekcji podano do wiadomosci w pierwszej polowie stycznia, wiec jest
                                  duza zbieznosc.....
                                  • Gość: wawa Re: Dzien dziecka??? IP: *.crowley.pl 23.05.06, 22:07
                                    o nie, to ja wyłysieje z nerwow:-)! stawiam jednak na czerwiec 2006, max do 17.06.
                                    • Gość: byly_eurokrata Re: Dzien dziecka??? IP: *.netcologne.de 23.05.06, 22:29
                                      1. ja juz jestem dosyc lysawy, wiec mi nie zaszkodzi
                                      2. napisalem "konkursu niemieckiego z 2003", to byl konkurs polski....Pamietam,
                                      bo zaczalem w czerwcu 2004 konrakt i dostawalisym wewnetrzne maile, ze "ePSO na
                                      dniach oczekuje wynikow polskich" i to trwalo i trwalo, wszystkie inne jezyki
                                      oczywiscie juz dawno mialy wyniki....
                                      • Gość: wawa Re: Dzien dziecka??? IP: *.crowley.pl 24.05.06, 19:59
                                        tak wiec zakonczylismy oczekiwania majowe i pozostaje miec nadzieje, ze w
                                        czerwcu poznamy jednak wyniki.
                                        • Gość: byly_eurokrata Re: Dzien dziecka??? IP: *.netcologne.de 25.05.06, 12:19
                                          No teoretycznie jest jeszcze mozliwy 30 i 31 maja....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka