Gość: gosc IP: 87.65.108.* 04.06.06, 17:41 prosze was o jakis adresy basenu z sauna w bxl. szukam na goldenpages.be ale zadnyh konkretow nie moge znalezc. wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bruxa1 Re: basen w bxl IP: *.28.103.235.coditel.net 04.06.06, 17:47 Oj człowieku, trafiłeś jak śliwką w konfitury. W Bruxeli nie ma normalnych basenów, publiczne baseny zamykaja o 17 albo 20 (wyjście z wody o 19) czyli dla kogoś kto pracuje są nieosiągalne. Są może jeden czy dwa otwarte później, ale sa (dla mnie przynajmniej) tak daleko, że gra niewarta świeczki, bo zanim dojadę to już koniec. Jest jeden na Rue des Champs (na Chasse) basen, Espadon, który ma sauny otwarte po południu i wieczorem, ale na to są osobne bilety i abonamenty, musisz się dowiedzieć. To chyba jedyna rozsądna oferta w europejskim mieście Brukseli (hi hi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: basen w bxl IP: 87.65.108.* 04.06.06, 19:01 oj to niedobrze,ja planowalam sie wybrac jeszcze dzisiaj.ale z tego co piszesz to albo juz zamykaja albo w ogole w niedziele nieczynne:( a basen na reebokstraat 28 znasz?wlasnie znalazlam przed chwila.jako jedyny zreszta:( a ja mam jeszcze jedno pytanie,bo czuje ze z tym basenem mi nic nie wyjdzie dzisiaj-to w takim razie poszlabym na rower-tylko-gdzie sa jakies normalne trasy (jak przycisne to zeby min.5 km. w miare prostej trasy bylo)...pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: basen w bxl IP: *.241.81.adsl.skynet.be 04.06.06, 21:32 Praktycznie kazda dzielnica ma w BXL basen,ale hhhmmm nie polecam,a jak juz to chyba moim zdaniem godnymi polecenia sa baseny Oceade na Heysel i w kompleksie sportowym na WSL-oto link chyba na przyszlosc bo wlasnie wyczytalam ze jest zamkniety do 1/07 www.woluwe1200.be/francais/loisirs/sports&jeunesse/fr/sports/poseidon/index.html Co do tras rowerowych to chyba polecam Bois de la Ca Rowniez polecam nowy gratisowy guide des evenements en Belgique (rowniez po angielsku)taka zolta ksiazeczka,dostepny w informacji turystycznej -boczna uliczka od Grand Place Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxa1 link do sauny IP: *.28.103.235.coditel.net 04.06.06, 22:02 www.etterbeeksport.be/les_thermes%20fr.htm buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxa1 Re: basen w bxl IP: *.28.103.235.coditel.net 04.06.06, 22:00 W niedzielę na pewno jest otwarty olimpijski na rue van Kalck (chyba jakoś tak, na Molenbeek, 5 minut od metra Bekkant) ale tam sauna tylko jako kabiny na monety, 1,5€ za 15min ale co to za sauna, kiedy kabina jak prysznicowa z widokiem na basen. Ale Espadon jest chyba ok. W tygodniu nie popływasz, ale za to sauny są czynne do 21 czy 22. W każdym razie w piątki dłużej. Nie byłam ale nieźle brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epsoguy Re: basen w bxl IP: 88.147.0.* 05.06.06, 00:53 Hej Bruxa1 Na Epsoadonie jest taka sam sytuacja kabina prysznicowa otwarta z widokiem na basen. Porazka. Basen ma za to fajny pub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: basen w bxl IP: *.241.81.adsl.skynet.be 05.06.06, 07:59 A ja nie polecam tego na Molenbeek-moze i basen ladny,ale co do czystosci to mam duzo zastrzezen-swego czasu pracujac jako juf gok musialam tam byc co tydzien i widzialam sprzatajacych chyba miesiacami tymi samymi szmatami-a feeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brusselslife.be Re: basen w bxl IP: 32.106.94.* 05.06.06, 11:26 www.brusselslife.be/index.php?context=LE2&lngcod=E Royal Wellness Chaussée de Bruxelles 62 1410 Brussels tel. 02 351 15 18 www.royal-wellness.be lub obok Parlamentu World Class Health Academy Rue du Parnasse 19 1050 Bruxelles tel. 02 551 59 90 www.worldclassfitness.net www.eurobru.com/vivr4090.htm 1200 Bruksela (Woluwé-Saint-Lambert) - Métro Tomberg "Posiédon" - Avenue des Vaillants 2 1150 Bruksela (Woluwé-Saint-Pierre) - autobus 36 Centre Sportif, avenue Salomé Hôtel Renaissance obok placu Luxembourg lub wszystkie inne dobre hotele "Conrad" na Avenue Louise - 1050 Bruksela, npkl. See : www.brusselslife.be Your key to the best of Brussels 2006 e-mail : info@eurokom.be Odpowiedz Link Zgłoś
bruxa1 Re: basen w bxl 05.06.06, 15:12 Wiesz, a ja tam chodzę i jest ok, a Ty jak zwykle robisz z igły widły. To gdzie chodzisz, jeśli łaska? Pewnie masz prywatny, jak wszystko zresztą, bo ty masz same negatywne doświadczenia. Ciekawe, co by o tym powiedział psycholog... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxa Re: basen w bxl IP: *.cec.eu.int 09.06.06, 13:47 Ale za to jak korzystasz z sauny, to jest już wieczór i zamknięte jest dla innych użytkowników, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bruxellka Re: basen w bxl 07.06.06, 12:46 Bruxa mozesz wynajac sobie mieszkanie w budynku z basenem, i nie sa to astronomiczne pieniadze. -- Architekt +32 497 45 81 54, aga@gansiniec.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: basen w bxl IP: *.242.81.adsl.skynet.be 05.06.06, 11:11 dzieki za adresy,chyba wybiore sie do tego na etterbeek-bo mam niedaleko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Basen z sauna w budynku mieszkalnym IP: *.241.81.adsl.skynet.be 05.06.06, 17:07 A ja zwalniam w pazdzierniku mieszkanie w budynku w ktorym jest basen z sauna dostepny dla mieszkancow codziennie do 21.00 (trzeba tylko miec klucz do budynku, mozna wprowadzac od czasu do czasu gosci, ale nie do przesady). Basen co prawda nie olimpijski, ale zawsze to cos. Moje dziecko nauczylo sie na nim plywac (a ma dopiero 5 lat i smiga kraulem prawie codziennie), a i na saunie swoje odsiedzial i teraz prawie nie choruje. Polecam. Czynsz za mieszkanie 875 plus charges Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuzia Re: Basen z sauna w budynku mieszkalnym IP: *.cec.eu.int 06.06.06, 10:57 I to sie nazywa krypto reklama!!!!! ;-)))) P.S. A mieszkanie faktycznie bardzo ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: Basen z sauna w budynku mieszkalnym IP: *.cec.eu.int 06.06.06, 11:44 eee ... tam ... kryptoreklama. sama od pazdziernika bede miala problem, gdzie znalezc publiczny przyzwoity basen, bo szkoda zeby taki maly talent sie zmarnowal :) Moze chociaz przy szkole gdzies chodza. A z tym ladnym bym nie przesadzala - owszem wygodne i praktyczne, w dodatku wlasciciel nie robiacy za bardzo problemow (so far - odpukac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuzia Re: a dla maluchow? IP: *.cec.eu.int 06.06.06, 11:55 I jaka skromna do tego! Co do plywajacych dzieci to tez jestem zainteresowana jakas fajna szkolka plywania dla 4-5 latkow. Ktos zna lub jeszcze lepiej wyprobowal na swoich maluchach cos takiego? W Szczecinie, babka przywiozla z Liege pomysl na biznes i otworzyla "Aqua- akademie", gdzie dosc profesjonalnie ucza male dzieci plywac, ale nie wiem jak to wyglada w BXL. Moze ktos cos konkretnego polecic polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodza Re: a dla maluchow? IP: *.cec.eu.int 06.06.06, 12:09 www.aspria.be - klub royal cos tam - tam w grafiku widzialam duzo zajec dla dzieci lacznie z nauka plywania dla niemowlakow... nie probowalam bo pociech nie mam...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: a dla maluchow? IP: *.cec.eu.int 06.06.06, 13:07 Ktos zna lub jeszcze lepiej wyprobowal na swoich maluchach cos takiego? W > Szczecinie, babka przywiozla z Liege pomysl na biznes i otworzyla "Aqua- > akademie" >>> biznes? Akademia? Szkola plywania ? Stuzia zejdz na ziemie i sie skontaktuj z Kuba, za 3 miesiace mala bedzie plywac. Zreszta zobaczysz w niedziele efekty, to sie przekonasz. >>> ale mi dobry pomysl podsunelas z tym biznesem - nie wiem tylko czy szybciej nauczylby maluchy plywac czy mowic po polsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paffff OT basen a wrzody IP: *.29-136-217.adsl.skynet.be 06.06.06, 12:55 w zasadzie sa 2 szkoly korzystania z basenow publicznych dla osob majacych wrzody i inne ropnie. a) Ta grupa chodzi poniewaz wysoko chlorowana woda w basenie zasusza jatrzace sie rany skory. Wrzody i inne cieknace pekniecia sokry przy regularnym chodzeniu zasychaja. b) Niestety w grupie b woda powoduje jatrzenie sie wrzodow wiec intensywnosc wyciekow z ran jest proporcjonalna do czestosci korzystania w publicznych basenow. Grupa B przewaza na basenach publicznych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: Paw prosze nie w porze lunczu 06.06.06, 13:50 no co ty wlasnie zjadlem, wspaniale poprawilo mi trawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff no wiesz IP: *.3-136-217.adsl.skynet.be 06.06.06, 20:12 jesl ijesz hotdogi z ikei to moglo i poprawic jednak na tych hotdogach brakuje ostrzezenia dla alergikow: may contain traces of meat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff uuuuuuuup sorka ;) IP: *.3-136-217.adsl.skynet.be 06.06.06, 20:11 nastepnym razem w porze kawusi poobiedniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bruxellka Re: basen w bxl 06.06.06, 13:39 www.natabel.com/nager/page6.html -- Architekt +32 497 45 81 54, aga@gansiniec.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWwieczorowaPora OT obuwie sportowe IP: *.3-136-217.adsl.skynet.be 06.06.06, 22:20 jak juz sie chodzi na basen polecam francuska siec sklepow z obuwiem sportowym - Athletes Foot. Jak kto chodzi na basen bez klapek do sklepu juz nie musi zachodzic Athletes Foot gratis ;D w linkach wersja amerykanska: www.apma.org/s_apma/doc.asp?CID=146&DID=9386 i francuska www.theathletesfoot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
bruxellka Re: basen w bxl 07.06.06, 14:50 www.immoweb.be/FR/Rent.Estate.cfm? IdBien=748443&xgallery=&xpage=1#ongletphoto pozdrowienia :) -- Architekt +32 497 45 81 54, aga@gansiniec.com Odpowiedz Link Zgłoś
bruxellka Re: basen w bxl 08.06.06, 12:18 Link powyzej trzeba niestety wkleic w calosci. Mieszkania z basenami i saunami w budynku w tym momencie sa dostepne od 750 €- 1300 € za miesciac w tym przewaznie sa garaze i pralnie i wyposazone mieszkania prawie. Takie mieszkania sa od 90 m² -120m² z 1 sypialnia do 3 sypialni przewaznie z balkonem lub tarasem raczej w dobrych dzielniach w Brukseli. Domy z basenami za Bruksela od 1500 € za miesiac w gore. -- Architekt +32 497 45 81 54, aga@gansiniec.com Odpowiedz Link Zgłoś