Dodaj do ulubionych

Niemcom gratulujemy ... Szwajcara

IP: *.cec.eu.int 15.06.06, 09:01
pl.wikipedia.org/wiki/Oliver_Neuville
Oliver Neuville (ur. 1 maja 1973 w Locarno w Szwajcarii), niemiecki piłkarz,
grający na pozycji napastnika. Od 1998 roku występuje w reprezentacji
Niemiec, z którą zdobył wicemistrzostwo świata w 2002, został także powołany
przez Jürgena Klinsmanna na Mundial 2006. Od 2004 roku jest zawodnikiem
Borussi Mönchengladbach.

Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara IP: *.netcologne.de 15.06.06, 09:58
      czy on taki niemiec, to ja nie wiem, jak dzisiaj puscili jego krotka wypowiedz
      w radiu, to reporter musial powtorzyc, co on powiedzial, bo on tak dziwacznie
      mowi po niemiecku
      ale z drugiej strony Ebi Smolarek tez ma dziwaczna wymowe
      • Gość: gosc Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: *.cec.eu.int 15.06.06, 10:21
        zreszta tez:))
        • kontraktowiec Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 11:20
          Mirek i Lukasz byli wczoraj z nami
          dawno tak nie chrzanili ;)
          • sil.bi Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 11:29
            Nie Mirek tylko Miroslav;-).
            • byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 11:34
              Nie Miroslav tylko Miro, bo tak go tu wszyscy nazywaja...
              • sil.bi Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 11:56
                Ale we wczorajszej transmisji pisano 'Miroslav':-).
                • byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 11:58
                  pisac pisza, ale w radiu itd. czesciej sie MOWI Miro
                • byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 12:03
                  Niemcy wszystko skracaja

Podolski--->Poldi
                  Klinsmann--> Klinsi
                  Miroslav--->Miro
                  np
                  Offizielle Seite von Miroslav Klose - alles über Miro
                  • Gość: dianette Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.06, 12:40
                    A ja sie wczoraj po meczu w Dortmundzie rozpakalam
                    na serio.....

Atmosfera byla po prostu niesamowity.

Ale zgadzam sie , ze Lukas jednak duchem byl z Polska.
                    Podobalo mis ei jak zaraz po meczu pobiegl do Borcua i zaczal go pocieszac.

Ballack jak zwykle arogancki- nie cierpie tego typa...
                    • byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 12:45
                      Przechodziłem przed chwilą obok kiosku z gazetami, nawet taki brukowiec jak
                      Express napisal:
                      "Polski super-bramkarz doprowadzal niemieckich napastników do rozpaczy".
                    • Gość: Ala Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 13:23
                      Ballack rzeczywiście po gwiazdorsku bezczelny - też irytował mnie potwornie.
                      Dianette, napisz nam jakiś Bericht o tym, jak ten mecz wyglądał z trybuny
                      stadionu! W TV słychać było wydzieranie się niemieckich kibiców bez
                      opamiętania, aż nóż sie w kieszeni otwierał. Jak ta polska 11tka to zniosła?
                      • sil.bi Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 13:52
                        To chyba zalezy, w jakiej TV. Ja slyszalam nieustanny doping polskich kibicow i
                        mialam wrazenie,ze po prostu zakasowali Niemcow pod tym wzgledem.
                      • Gość: dianette Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.06, 14:18
                        Emocje byly ogromne-zupelnie inaczej niz w piatek w Gelsenkirchen, bo tam
                        bylismy w wiekszosci i ta garstka Ekwadorczykow to chyba sie nas bala:)

i polscy i niemieccy kibice darli sie w nieboglosy. Dobrze, ze dzisiaj mam
                        ywolne , bo musze leczyc gardlo:)
                        Ogolnie sytuacja byla niesamowita .Po meczu jacys Niemcy zaczeli nam podawac
                        rece i gratulowali swietnej gry. JJednak jeden taki Niemiec zaczal sie
                        wydzierac " Polen geht nach Hause" to niestety nie wytrzymalam, i powiedzialam
                        halt die Klappe no i sie uciszyl:)

A tak naprawde, to nie chce zeby Niemcy zostali mistrzami. Juz im i tak glowa
                        sodowa uderzyla do glowy. jestem za Argentyna!!!

A jak widze tego nadasanego, aroganckiego Ballacka z kilogramem zelu na glowie
                        to az sie chce, zeby przegrali.

Nigdy wczesniej nie bylam na meczu, a teraz stane sie chyba stzala
                        bywalczynia:)
                        • Gość: Ala Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:36
                          Dzięki za Bericht. Co do Ballacka, to trochę przychylniej na niego patrzę, bo
                          właśnie przeczytałam obszerny materiał o nim w mundialowym serwisie Zeit-u, no
                          i wynika z niego (materiału), że ten urodziwy ciemnowłosy naprawdę talentem
                          piłkarskim jest i też ma za sobą jakieś tam chude lata, kiedy to kazali mu
                          siedzieć na ławce rezerwowych. No a że mu teraz palma odbiła, to chyba nie ma
                          się do dziwić - komu nie odbija, jak dojdzie do wielkiej forsy?
                          PS. Nawet polskim epsom odbija:)))
                          • Gość: dianette Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.06, 15:15
                            no moze i masz racje:):)

Emocje juz opadly
                    • asiunia.lux Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 15:16
                      Gość portalu: dianette napisał(a):

> A ja sie wczoraj po meczu w Dortmundzie rozpakalam
                      > na serio.....

Boszz dianette, ja tez! Jeszcze chyba w zyciu nie wysiedzialam 90 min przed
                      tele ogladajac jakikolwiek mecz, no ale tym razem....

I przy okazji moj maz stwierdzil, ze to jakies straszne czasy nastaly: kobita
                      siedzi przed TV i mecz oglada, a facet siedzi w garach i sam sobie cos pichcic.
                      Do czego to doszlo! ;))

p.S. Nie widzialas gdzies tam mojego brata? ;)
                      • Gość: ed Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow IP: 212.190.74.* 15.06.06, 17:20
                        z dwojga zlego tez bym wybral gary :-)
                        • ma_wi99 Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 17:36
                          > z dwojga zlego tez bym wybral gary :-)

Moze tylko dodam dla podkrecenia atmosfery, ze (co nie jest bynamniej tajemnica)
                          maz.asiuni reprezentuje druzyne przeciwna. Moze wiec i lepiej, ze w kuchni
                          siedzial, bo zaraz by sztachety i kosy poszly w ruch w jednym z ze
                          spokojniejszych domow w podluksemburskiej wiosce, nie? ;-)
                          • asiunia.lux Re: Niemcom gratulujemy ... Polakow 15.06.06, 18:23
                            ma_wi99 napisał:

> Moze wiec i lepiej, ze w kuchni
                            > siedzial, bo zaraz by sztachety i kosy poszly w ruch

hi hi hi..... Nie poszlyby, nie poszly, bo moj chlop..... byl za Polska!
                            Myslalam, ze to dlatego, ze tak strasznie mnie kocha:), ale nie.... to dlatego,
                            ze on tak strasznie kocha Niemcy, w calej rozciaglosci. Jak przystalo na
                            prawdziwego patriote;))

Co ciekawsze, mlody kibicowal przeciwnikom. Siedzial obok mnie i
                            podspiewywal "Deutschland vor, noch ein Tor. Deutschland vor, noch ein Tor!"
                            Az knypka w przerwie do lozka wypedzilam :)

No ale masz racje, gyby mezus kibicowal Niemcom, to ktores z nas musialoby sie
                            z chaty wyniesc.....:)
      • jakubsky Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara 15.06.06, 14:00
        odpowiedz na pytanie o godzine w stuttgarcie
        - zejn ur drajsich

odpowiedz na pytanie o godzine w bazylei
        - zan drysig

pytania?

• byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara 15.06.06, 14:04
          jakubsky, ja wiem, ze schwiizerdütsch jest inny, ale Neuvelle nie mowi moim
          zdaniem szwajcarskim niemieckim, tylko jak ausländer
          • Gość: TR Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara IP: *.cec.eu.int 15.06.06, 14:18
            TYLKO ZE NEUVILLE POCHODZI Z TICINO
            TO JEST WLOSKOJEZYCZNA SZWAJCARIA !!!!!!!
            Urodzil sie nad Lago Maggiore 4 KM od Wloch.
            • byly_eurokrata Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara 15.06.06, 14:22
              no to nic dziwnego, ze tak smiesznie mowi, bo pewnie nauczyl sie niemieckiego
              jako obcego.

BTW: dlaczego ja sie nie urodzilem nad Lago Maggiore, w Ticino, w jakies
              bogatej szwajcarskiej rodzinie??? ;-) to jest moim zdaniem jeden z
              najladniejszych regionow w Europie.
              Life sucks,...
              • sil.bi Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara 15.06.06, 14:29
                Byly,Twoi rodzice nie byliby zadowoleni gdyby to przeczytali;-).
                • Gość: ed Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara IP: 212.190.74.* 15.06.06, 17:23
                  skad wiesz?
                  Ja swoim tez mowie ciagle, ze szkoda, ze nie urodzilem sie ksieciem. Jakos
                  olewaja to
                  • Gość: kontraktowiec i po meczu :((( IP: *.cec.eu.int 15.06.06, 17:36
                    i po meczu
                    pozostaje kipicowac slaskiej reprezentacji
    • jakubsky Re: Niemcom gratulujemy ... Szwajcara 15.06.06, 19:08
      cos w tym meczu musialo byc, bo nawet Bruxa obejrzala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka