Dodaj do ulubionych

bardzo prosze o porade

27.06.06, 20:29
mieszkancy brukseli przyblizcie mi prosze jak sie ksztaltuja ceny mieszkan do wynajecia chodzi mi o 2 pokojowe w mniej wiecej w centum.
czy 750 Euro za 2 pokojowe 70 m2, nieumeblowane w ambiorix , kontrakt na rok to jest wysoka półka cenowa ? dzieki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: bardzo prosze o porade IP: *.242.81.adsl.skynet.be 27.06.06, 20:36
      Moim zdaniem to nie jest wysoka cena,ale wszystko zalezy od tego czy to sa 2 pokoje czy 2 sypialnie+ living???Czy jest to w jednej z kamienic (dla mnie beeee bo wole bloki),no i jakie sa dodatkowe oplaty i za co tzw charges
      • dyzurna Re: bardzo prosze o porade 27.06.06, 20:46
        tak jest to kamienica, przy ruchliwej ulicy :( jest living + 2 pokoje, dodatkowe oplaty to elektryka, co teraz o tym sadzisz?
        • Gość: anbxl Re: bardzo prosze o porade IP: *.242.81.adsl.skynet.be 27.06.06, 20:57
          Osobiscie nie lubie kamienic-kiedys bardzo dawno temu mieszkalam w kamienicy w Brugge i pomimo,ze mialo byc super to byly ukryte mankamenty (ale tak mozna i trafic w bloku)Wole blok bo jest sie bardziej anonimowym,choc zawsze znajdzie sie wscibski sasiad...Jezeli podoba ci sie to cena jest moim zdaniem atrakcyjna jak na te okolice,a wiec mieszkanie warte zainteresowania tylko dobrze sprawdz instalacje -elektryke i ogrzewanie,bo ja mieszkalam przez 2 lata w bardzo ladnym mieszkanku w domku i......bojler byl spierniczony przez co co miesiac placilismy 170 euro za ogrzewanie i doplate placimy jeszcze......
          • dyzurna Re: bardzo prosze o porade 27.06.06, 21:06
            a wiec to mieszkanie juz mamy z glowy kazalam je dzis mezowi odmowic bo nie byl sam przekonany czy je brac.i w sumie sie zastanawiam czysmy dobrze czy zle zrobili . tak wiec dalej jestesmy na etapie poszukiwan....
            • Gość: stuzia Re: bardzo prosze o porade IP: *.cec.eu.int 28.06.06, 11:04
              > a wiec to mieszkanie juz mamy z glowy kazalam je dzis mezowi odmowic bo nie
              byl
              > sam przekonany czy je brac.i w sumie sie zastanawiam czysmy dobrze czy zle zro
              > bili

BARDZO DOBRZE! Rok temu tez prawie wynajelismy na Ambriorix piekne dwupoziomowe
              mieszkanie (2pok+living), przy parku i fontannach (ok 820E). Oczywiscie
              znalismy Bxl cale dwa dni i nie mielismy pojecia jakie dzielnice sa fajne a
              jakie nie. Ale na nasze szczescie, cos nas tknelo i w przeddzien podpisania
              umowy na 3 lata i postanowilismy sobie zrobic spacerek po okolicy. No i calym
              szacunkiem dla mieszkajacej tam spolecznosci, takiego brudu i ogolnego
              smietnika to nigdzie nie widzialam. Zrezygnowalismy z tego czym predzej i
              wybralismy fajne mieszkanko tez przy parku ale na WSPierre.

Z tego co pamietam to macie male dzieciatko wiec uwazam, ze okolica w ktorej
              male dorasta jest bardzo wazna. Zrob liste priorytetow, zobacz min 5 mieszkan i
              stawiaj + i - przy kazdej opcji.
              My zwiedzilismy 12 sztuk, czasem nawet pod drzwiami dzwonilismy do
              oprowadzajacego odwolac spotkanie bo juz ulica/halas/okolica/budynek nam sie
              nie podobaly!

Dawno Cie tu nie bylo, wiec ominely Ci dwa fajne watki:

dzielince:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=41597323&a=41597323
              ceny mieszkan:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=37758544&a=37758544

Powodzenia
              • dyzurna Re: bardzo prosze o porade 28.06.06, 11:17
                witaj stuziu :))) to prawda mamy coreczke ktora ma 3 miesiace, pamietasz ze sie wahalam czy rodzic w brukseli czy w polsce.i zdecydowalam sie na polske. moj maz jest w brukseli od lutego, sam wynajmuje pokoj u znajomych a że za miesiac ja sie sprowadzam z dzieciatkiem to szukamy czegos dla naszej trojki :)

za watki bardzo dziekuje, pozdrowionka
                • Gość: stuzia Re: bardzo prosze o porade IP: *.cec.eu.int 28.06.06, 13:36
                  No to gratulacje!!!!
                  Jesli chcialabys sie dowiedziec wiecej szczegolow, mozesz pisac na priva.
              • migotunia Re: bardzo prosze o porade 28.06.06, 13:51
                Z calym szacunkiem - cos masz chyba ze wzrokiem bo ja mieszkam na Ambriorix i
                jakos nigdzie zadnego syfu nie widze. Wrecz przeciwnie - obydwa parki sa
                czyste, w weekend bez problemu mozna na trawie rozlozyc sie z kocem itd.
                Mieszkam w kamienicy, widok mam na park i nie narzekam. Mieszkanie czyste, nic
                sie psuje, sasiedzi spokojni - w wiekszosci czasu ich nie ma bo to tez
                obcokrajowcy (nie Polacy).
                Kazdy lubi cos innego. Jesli Ci sie gdzies nie podoba to nie ale nie musisz
                jakichs bzdur zaraz na temat okolicy pisac.
                • Gość: stuzia Re: bardzo prosze o porade IP: *.cec.eu.int 28.06.06, 14:40
                  Alez Migotunia, nie goraczkuj sie tak, nie ma potrzeby.
                  Zgadzam sie z Toba.
                  Sam park i w ogole rondo i dojscie w strone Berl sa bez zarzutu, czyste, ladne
                  i zadbane. Dlatego tak sie wtedy napalilismy na to mieszkanie.

Ale poszlas kiedys w kierunku Clovis? Niestety miesci sie tam creche komisyjny.
                  Ojjj, nie jestem pewna czy chetenie bys sie tamtedy przeszla z dzieckiem po
                  odebraniu go z przedszkola ok 18.00 w listopadowy ciemny wieczor....

A takie mialo byc zalozenie, bo Ambriorix to 5 min drogi do mojej pracy i 7min
                  drogi do przedszkola.

Takze, ze wzrokiem ok i poczuciem estetyki takze.
                  • Gość: anbxl Re: do migotunia IP: *.112-200-80.adsl.skynet.be 28.06.06, 19:25
                    Migotunia to rzecz gustu...i podejscia.Ja tam nie mieszkam,ale bardzo czesto
                    bywam od wielu lat i faktycznie ceny ida super do gory w tej okolicy (moi
                    przyjaciele maja na Ambiorix mieszkanie,ktorego cena w ciagu 20 lat wzrosla 5
                    krotnie i obecnie jest to cena super willi)i coraz czesciej zastanawiaja sie
                    nad przeprowadzka bo...kradzieze,mandaty za nic (po 20 latach zmienili tablice
                    z euro na belgijskie),czesto wjazd do garazu zablokowany-inny samochod
                    przed...A najlepiej idz na spacer ,,przed siebie,,chocby 10-15 min...No ale
                    moze mamy inne gusta-milego mieszkania
                • mus11 Re: bardzo prosze o porade 28.06.06, 23:00
                  migotunia napisała:

> Z calym szacunkiem - cos masz chyba ze wzrokiem bo ja mieszkam na Ambriorix i
                  > jakos nigdzie zadnego syfu nie widze. Wrecz przeciwnie - obydwa parki sa
                  > czyste, w weekend bez problemu mozna na trawie rozlozyc sie z kocem itd.

> Z calym szacunkiem - to przetrzyj oczy i wystaw czubek nosa dwie przecznice
                  od Marie-Luise i Ambriorix.

> Mieszkam w kamienicy, widok mam na park i nie narzekam. Mieszkanie czyste,
                  nic
                  > sie psuje, sasiedzi spokojni - w wiekszosci czasu ich nie ma bo to tez
                  > obcokrajowcy (nie Polacy).

tiaaa, wyznawcy Mohameda...

> Kazdy lubi cos innego.

dla ciebie to podwyzszony standard a dla innych syf.

Kiedys tam mieszkalismy i ci powiem,ze oprocz tego twojego parku, ta okolica
                  nie ma nic fajnego. BTW, gdzie robilas zakupy?????

• migotunia Re: bardzo prosze o porade 29.06.06, 20:19
                    Jestes smieszny w tym " tiaaa, wyznawcy Mohameda..."
                    Przyjechales z Polski do innego kraju wiec z lachy swojej nie krytykuj
                    mieszkajacych tu obcokrajowcow bo sam tez nim jestes. Twoj komentarz swiadczy
                    tylko o Twojej niskiej kulturze i najwyrazniej jakichs kompleksach.
                    W mojej kamienicy tak sie sklada mieszkaja pracownicy Parlamentu Europejskiego
                    no ale najwyrazniej wiesz lepiej.
                    Pewnie jestes jednym z tych "moherowych berecikow " skoro przeszkadzaja Ci
                    mieszkajacy w Brukesli ludzie o roznej karnacji, kulturze i religii.
    • sil.bi Re: bardzo prosze o porade 27.06.06, 21:11
      Mnie też wydaje się, że nie jest to wygórowana cena, ale zawsze warto porównać
      kilka ofert. Jeśli jesteś jeszcze w Polsce,nie decyduj się na wynajem bez
      oberzenia mieszkania. Wybór jest tutaj naprawdę duży,różnice cen czasem
      absurdalnie duże. Warto poświęcić kilka dni na wędrówkę po interesujących Cię
      dzielnicach,żeby potem z czystym sumieniem podpisać kontrakt. Powodzenia!
      • Gość: anbxl Re: sil ma doswiadczenie IP: *.242.81.adsl.skynet.be 27.06.06, 22:00
        No wlasnie sil.bi piszac ten post-moje zdanie myslalam o tobie,bo to rowny rok (minal 23.6)jak ty wprowadzalas sie pelna obaw do kamienicy i wydawalo mi sie,ze bylas z tego mieszkanka zadowolona pomimo zmiany
        ps jak znajdziesz ochote to odpiszzzzzzzzzzzzzz
        • sil.bi Re: sil ma doswiadczenie 27.06.06, 22:28
          Samo mieszkanie było ok,ale kamienice mają wiele minusów-głównym jest ich wiek.
          Nawet te pozornie odnowione często mają stare instalacje,nieszczelne okna,dachy
          lub rury.Niestety,sporo usterek ukazuje się już po podpisaniu umowy... Co
          prawda kamienice mają też sporo uroku i klimatu,ale mimo to raczej nie polecam.

Odpiszę,odpiszę:-).
    • zuzabxl Re: bardzo prosze o porade 01.07.06, 21:39
      do dyzurnej - napisalam Ci maila na priva...moze zainteresuje
      • dyzurna do zuzy 03.07.06, 08:18
        juz odpisalam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka