Dodaj do ulubionych

Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmienniczki!

03.09.06, 10:58
Witam, szukamy z kolezanka zmienniczki do pracy w Zurychu w Szwajcarii.
Pracujemy rowno po dwa miesiace na przemian.
Dluzej ciezko wytrzymac bez rodziny a finanse za 2 miesiace pracy sa bardzo
dobre :)
Szukamy kobiety, wiek ok 25-35 lat, ze znajomoscia podstaw fotografii
cyfrowej i programu graficznego Photoshop.
Do obowiazkow naszych nalezy wykonywanie sesji fotograficznych w klubie
nocnym, obrobka tych zdjec i wstawianie ich na strone internetowa.
Nie jest to nic wielkiego, przy odrobinie smaku i gustu oraz 3-4 dni
szkolenia przez ktoras z nas mozna spokojnie poradzic sobie z tymi zadaniami.
Dodatkowo nalezy utrzymywac porzadek w mieszkaniu w ktorym sie mieszka wraz z
szefowa klubow nocnych (osobny pokoj i lazienka do dyspozycji,
piekny apartament w spokojnej, spacerowej okolicy, rower do uzytku wlasnego
oraz kieszonkowe na codzienne wydatki),
dotrzymywanie towarzystwa szefowej podczas zakupow w hurtowniach itp.
Szefowa mowi plynnie po polsku, w klubach rowniez pracuje sporo polakow, wiec
znajomosc niemieckiego nie jest koniecznoscia.
Papiery na legalna praca wyrabia szefowa, jest to dzialalnosc gospodarcza,
jednoosobowa na okres 4 miesiecy w roku, gdzie wyrabiajac je pierwszy raz
jest sie zwolnionym od szwajcarskich podatkow!

Podsumowujac:
jedzenie i mieszkanie gratis, wysokie zarobki, pobyt 2 miesieczny, przyjazd
do Zurichu pod koniec listopada, wyjazd do domu pod koniec stycznia. Jesli
sie sprawdzisz, zostajesz w ekipie i wymieniamy sie co 2 miesiace lub co 4.

Blizszych informacji udzielamy tylko droga mailowa: skorpion326@wp.pl
Pozdrawiamy Basia i Agnieszka :)
Obserwuj wątek
    • mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 03.09.06, 13:29
      Jak otwieram Twoje ogloszenie to mi smierdzi z monitora...

> Szukamy kobiety, wiek ok 25-35 lat, ze znajomoscia podstaw fotografii
      > cyfrowej i programu graficznego Photoshop.
      > Do obowiazkow naszych nalezy wykonywanie sesji fotograficznych w klubie
      > nocnym, obrobka tych zdjec i wstawianie ich na strone internetowa.

Wyglada to jak bys szukasz 'zmienniczki'(slowo uzyte zeby wzbudzic zaufanie
      dziewczyn), a szukasz tak naprawde panienki, ktorej beda robione zdjecia i
      jeszcze sama z potem je obrobi w Photoshopie.
      Nie potrafisz spracyzowac na czym ta praca polega? Napisz jasno, ze szukasz
      panienek do klubu nocnego do pozowania do zdjec, a nie owijaj w bawelne.
      Jestes kolejnym alfonsem w spodnicy?
      • Gość: Gość Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.aij.pl 03.09.06, 16:21
        Szukaj naiwnych nie brakuje.
    • urbanskaewa Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 03.09.06, 18:36
      E, dziewczyny nie przesadzajcie, cyknąć sobie fotke i ją potem obrobić to nic
      wielkiego.
      A poważnie mówiąc to zalatuje tu trochę sutenerstwem pod przykrywką fotografii.
      • Gość: simone Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.182.79.83.cust.bluewin.ch 03.09.06, 19:42
        osz kurcze, w zyciu by mi do glowy nie przyszlo ze tak to sobie wytlumaczycie,
        ale wasza sprawa. czekamy z kumpela na powazne oferty na maila, gdyz chce
        jechac do domu. pozdrawiam.
        • urbanskaewa Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 03.09.06, 21:13
          Sory że tak źle odebrano tak atrakcyjną pracę tylko że:
          -jeśli by to było coś konkretnego to byś wzieła na swoje miejsce siostrę,
          przyjaciółkę, koleżankę, kuzynkę lub sąsiadkę.
          -podała byś adres tej stron ze zdięciami, przecież to żadna tejemnica
          • Gość: simone Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.66.202.62.cust.bluewin.ch 03.09.06, 23:32
            siostra nie moze bo studiuje dziennie, przyjaciolka jest ze mna na zmiane...
            nie mam pomyslow na inne osoby, znajomi wszyscy pracuja w polsce, adres strony
            klubu chetnie wysle na maila. poza tym tak jak w ogloszeniu pisze nie kazda
            osoba sie nadaje do tej pracy. trzeba miec umiejetnosci plus troche pokory by
            posprzatac za kims jednak...
            rozumiem, ze jest teraz duzo oszustw itp paskudnych spraw, niemniej naprawde
            potrzebujemy zmienniczki, szczegoly na maila. a konkretow w mej propozycji jest
            masa, praktycznie zostaje tylko kwestia wynagrodzenia i adresu.
            • Gość: ... Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: 85.219.140.* 03.09.06, 23:39
              ...
            • Gość: SAMU Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: 85.219.140.* 03.09.06, 23:40
              Proszę podac maila na który można zgłaszać swoje oferty
            • mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 04.09.06, 00:09
              > poza tym tak jak w ogloszeniu pisze nie kazda
              > osoba sie nadaje do tej pracy. trzeba miec umiejetnosci plus troche pokory by
              > posprzatac za kims jednak...

Umiejetnosci? Co w CH nie ma juz osob z umiejetnoscia obrobki zdjec w
              Photoshopie? i potrafiacych posprzatac cos czasem? hahaha
              Dlaczego szukacie zmienniczki, a nie zmiennika? Co faceci nie nadaja sie do tej
              pracy? Obrobka zdjec bawia sie tez kobiety po 50, one tez swietnie sprzataja.
              Dlaczego takiej nie wezmiecie?
              • Gość: simone Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.221.76.83.cust.bluewin.ch 04.09.06, 10:00
                szukacie dziury w calym ;)tym razem to rzeczywistosc nie bajki :)
                ale odpowiem prosze bardzo:
                faceci tez beda pracowac ale za pare miesiecy kiedy powstanie nowy klub. w tym
                momencie pracuja tylko dziewczyny dlatego, ze mieszka sie z szefowa w jej
                wlasnym apartamencie i nie zyczy sobie obcych facetow w domu. proste. kiedy
                bedzie nowy duzy klub, bedzie praca tylko dla fotografa bez sprzatania wtedy
                beda i mezczyzni, beda mieszkali osobno.
                co do wieku kobiet, szefowa ma 37 lat i chce po prostu miec kumpele, z ktora
                mozna wyjsc wieczorem do kina czy do restauracji. byly tu juz panie okole 50
                tki ale nie spelnialy w wiekszosci kryteriow, poza tym jest im duzo ciezej sie
                znalezc w okolicy, maja slabsza orientacje w terenie, sa bardziej zagubione,
                praca nie jest ciezka ale czesto sa to pozne godziny noce, a rano trzeba wstac.
                poza tym osobiscie nie znam zadnej pani po 50 tce ktora by szybko nauczyla sie
                obslugiwac ph i serwery. bez obrazy, na pewno istnieja ale jakos nie potrzebuja
                takiej pracy najwidoczniej.
                poza tym szczerze mowiac bardzo trudno znalezc osobe ktora posprzata a
                jednoczesnie dobrze fotografuje, obrobi fotki i wrzuci na serwer...
                pytanie czy w szwajcarii nie ma fotografow jest smieszne, gdyz wiadomo ze sa,
                ale cenia sie znacznie wyzej niz my, co zreszta jest zrozumiale. profesjonalny
                fotograf polak tez sie ceni.
                my amatorzy nie mozemy liczyc na takie pieniadze, powiem tylko ze ja jestem
                bardzo zadowolona z juz 2-go pobytu tutaj, zwiedzilam zurych, udoskonalilam
                moje umiejetnosci, nauczylam sie troche jezyka, poznalam nowych ludzi i
                oczywiscie zarobilam niezle pieniadze.
                pozdrawiam.
                podaje jeszcze raz maila: skorpion326@wp.pl
                • mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 04.09.06, 13:14
                  > faceci tez beda pracowac ale za pare miesiecy kiedy powstanie nowy klub. w
                  tym
                  > momencie pracuja tylko dziewczyny dlatego, ze mieszka sie z szefowa w jej
                  > wlasnym apartamencie i nie zyczy sobie obcych facetow w domu. proste. kiedy
                  > bedzie nowy duzy klub, bedzie praca tylko dla fotografa bez sprzatania wtedy
                  > beda i mezczyzni, beda mieszkali osobno.

Tak tyle, ze sa ludzie co moga wynajac pokoj i mieszkac osobno, a nie
                  koniecznie z obca baba.

> co do wieku kobiet, szefowa ma 37 lat i chce po prostu miec kumpele, z ktora
                  > mozna wyjsc wieczorem do kina czy do restauracji. byly tu juz panie okole 50
                  > tki ale nie spelnialy w wiekszosci kryteriow

25 latka moze powiedziec to samo o szefowej w wieku 37 lat, ze juz nie spelnia
                  kryterium "kumpeli". Swoja droga sa babki po 50, ktore sa super kumpelami
                  rowniez dla 25. Wszystko zalezy od charakteru.

> poza tym jest im duzo ciezej sie
                  > znalezc w okolicy, maja slabsza orientacje w terenie, sa bardziej zagubione,
                  > praca nie jest ciezka ale czesto sa to pozne godziny noce, a rano trzeba
                  wstac.

hahaha to co laska w wieku 30 lat bez jezyka ma lepsza orientacje w terenie niz
                  babka po 50, ktora zna niemiecki?

> poza tym osobiscie nie znam zadnej pani po 50 tce ktora by szybko nauczyla
                  sie
                  > obslugiwac ph i serwery. bez obrazy, na pewno istnieja ale jakos nie
                  potrzebuja

Obracasz sie w kiepskim towarzystwie skoro nie znasz pan po 50 nie znajacych
                  sie na informatyce. Programy graficzne sa proste. Co innego jak ktos by mial
                  programowac. W dodatku caly czas piszesz o jednym programie, co innego jak by
                  miala znac wiecej.

> poza tym szczerze mowiac bardzo trudno znalezc osobe ktora posprzata a
                  > jednoczesnie dobrze fotografuje, obrobi fotki i wrzuci na serwer...

Jak ktos jest fotografem to sprzatac nie potrafi. Umiejetnosc sprzatania zanika
                  podczas nauki fotografi. Te po 50 to wogole syfiary i fleje?

> ale cenia sie znacznie wyzej niz my, co zreszta jest zrozumiale.
                  profesjonalny
                  > fotograf polak tez sie ceni.

To o czym piszesz to sie nazywa "zanizanie stawek miejscowych" i "zabieranie
                  pracy innym" I w to tez nie uwierze. Uwazam, ze piszesz bzdury bo
                  taka "zmienniczka", ktorej dajesz mieszkanie wyzywienie i jeszcze masz jej
                  placic wyniesie Cie podobnie jak fotograf na miejscu z obsluga nie tylko
                  Photoshopa, a Twoja szefowa moze wtedy mieszkac sama. Nie sadze, zeby jakas
                  kobieta chciala do wlasnego domu przyjmowac sobie "obca kumpele z Polski".
                  Piszesz bzdury. Szkoda mi tylko tych naiwnych, ktora sie na to nabiora...
    • Gość: ronin Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.proxy.aol.com 04.09.06, 14:32
      Brawo Anja:))
      • Gość: Celina Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.06, 18:22
        Burza jest gotowa. Ania masz duzo racji,ja z kolei ze swojej strony pracuje u
        mnie polka po 40-ce,a druga ma 20 ta po 40 ma problemy i jest powolniejsza,znow
        ta 20 latka jest swiergotka bardzo dobrze mowi po niemiecku ,a do tego super
        pracuje jest szybka ciagle sie smieje i´wszystko jej sie podoba,troche starsza
        jest wiecej skwaszona i bojazliwa nie wiem tylko dlaczego.Pomimo,ze ja juz tez
        nie jestem pierwszej mlodosci mam lepszy kontak z mlodsza jak ze starsza.Ja
        naturalnie pisze tylko o mojej firmie.
        • mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 04.09.06, 20:22
          Na pewno to bardzo indywidualna sprawa, kto jak pracuje i kto jaki jest w
          relacjach z innymi.
          Ale tez mozna dyskryminowac babek po 50 za ich wiek, bo duza czesc z nich
          bardziej doceni prace i bedzie bardziej sumienne wykonywac swoje obowiazki, niz
          ich mlodsze kolezanki. W pracach, gdzie potrzebna jest dobra kondycja pewnie
          lepsze beda te mlodsze.
          Wiadomo jednak o jaka prace chodzi zalozycielce watku i dlatego ma to byc mloda
          dziewczyna... Jej bajka nie trzyma sie kupy, ale jesli takie ogloszenia sa
          umieszczane to znaczy, ze pewnie sa dziewczyny, ktore moga sie nabrac na te
          glupoty, ktore wypisuje sutenerka w spodnicy.
          Ludzie, ktorzy nie maja pracy, sa zdeterminowani i sa w stanie uwierzyc w rozne
          cuda. Oszusci zeruja na ludzkiej naiwnosci. Bardzo czesto sprawdza sie
          powiedzenie, ze Polak Polakowi wilkiem...
    • urbanskaewa Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 04.09.06, 20:17
      Jako że codziennie dostaję maile od ludzi których oszukano to do każdej
      podejżanej propozycji podchodzę z dużą rezerwą. Poprostu lepiej dmuchać na
      zimne. Ale oczywiście nie byłam tam i nie mogę na 100% powiedzieć że to jakiś
      kant. Chciałabym nawet wierzyć żeby była to uczciwa oferta.
      • Gość: simone Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.74.202.62.cust.bluewin.ch 04.09.06, 20:30
        i jest...
        ja po prostu nie moge uwierzyc ze ludzie zabieraja glos w sprawie ktora
        totalnie ich nie interesuje.
        aniu, daj sobie spokoj, ja napisalam tylko wymagania mojej szefowej, ty
        dmuchasz i dumasz niepotrzebnie tutaj, ale skoro musisz sie wygadac, wal dalej.
        ja eot.
        czekam na ludzi do pracy. to straszne ze niby pracy nie ma, mam uczciwa
        propoyzcje a dostaje w zamian nic innego tylko oszczerstwa.
        pozdrawiam.
      • Gość: mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:35
        Ewo napisalam maila pod ten adres.
        Otrzymalam list ze stekiem bzdur... i z adresami stronek www club79 i studio28.
        Klub to zwyczajny dom publiczny z podanymi cenami uslug pan.
        Ja w to nie uwierze. Czy fotograf bedzie robil zdjecia "panienka" codzien?

To burdel !
        • Gość: simone Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.74.202.62.cust.bluewin.ch 04.09.06, 22:03
          zalosna jestes dziewczyno, jesli to na twojego maila odpisalam, to jest tak jak
          tam wlasnie pisze. po prostu rece opadaja. rozumienie tekstu pisanego w
          narodzie zanika, poza tym znow wychodzi polska mentalnosc.. to straszne.
          nie mam pytan, nie ma dyskusji.
          jest tam moje nazwisko, zachowasz sie bardzo brzydko jesli je wkleisz tu na
          forum publiczne. tresc listu prosze bardzo, wal.
          okropne jestescie kobiety, przecie pisze dokladnie w pierwszym poscie ze to
          klub nocny. zupelnie nie zainteresowane praca, miotaja jezykami bez potrzeby.
          jestem tu juz 2 gi raz i naprawde sobie chwale te prace.
          a okreslenie mnie sutenerem w spodnicy bardzo mnie dotknelo.
          trudno.
          • mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 04.09.06, 23:16
            > zalosna jestes dziewczyno, jesli to na twojego maila odpisalam, to jest tak
            jak
            >
            > tam wlasnie pisze. po prostu rece opadaja. rozumienie tekstu pisanego w
            > narodzie zanika

tak to ja jestem Kasia
            na rozumienie tekstu pisanego nie narzekam.

> poza tym znow wychodzi polska mentalnosc.. to straszne.
            > nie mam pytan, nie ma dyskusji.

Z Twojej oferty wychodzi polska mentalnosc. Polacy to jedyny kraj gdzie brat
            brata sprzeda. Powiedzenie Polak Polakowi wilkiem sprawdza sie niestety bardzo
            czesto...

> jest tam moje nazwisko, zachowasz sie bardzo brzydko jesli je wkleisz tu na
            > forum publiczne. tresc listu prosze bardzo, wal.

Nazwisko sadze ze zmyslilas. Listu nie ma sensu wklejac poza tymi adresami
            stron nic nadzwyczajnego te same bzdury jw.
            Opisalas mi dokladnie kogo poznalas na postoju taxi jak Ci sie zyje w Ch itp.
            Normalnie jak stara kumpela a o umiejetnosci zapytalas jednym zdaniem i na
            koncu wypowiedzi. Czy to nie dziwne? Zazwyczaj pracodawca wypytuje pracownika o
            doswiadczenia itp. a nie piepszy trzy po trzy o swoim zyciu.

> okropne jestescie kobiety, przecie pisze dokladnie w pierwszym poscie ze to
            > klub nocny.
            Tak tu chodzi o klub nocny.

> zupelnie nie zainteresowane praca, miotaja jezykami bez potrzeby.
            > jestem tu juz 2 gi raz i naprawde sobie chwale te prace.
            Piszesz, ze Ty osbie chwalisz ta prace. Piszesz tak, zeby wzbudzic zaufanie
            tych naiwnych lasek co w to uwierza.

Powiedz mi jak czesto nalezy wykonywac zdjecia panienka w klubie? Przeciez na
            tej stronie tych zdjec nie macie tak wiele? Ja uwazam, ze im wystarczy jedna
            sesja w miesiacu...albo raczej jedna jak ich bierzecie do pracy, a do tego nie
            trzeba angazowac fotografa na caly etat...
            One sie codzien tak zmieniaja, ze potrzebuja nowych zdjec? Czy tak szybko
            zmieniacie je na nowe? ze ciagle nowe fotki potrzebne.

Tam ogloszenie na stronie wyglada prawdziwie:
            Cytat z waszej strony ktora przyslalas w mailu www.club79.ch :
            Der beste Erotik-Club der Stadt Zürich ( SCHWEIZ ), sucht Girls (18-30 Jahre
            alt).
            Wir suchen attraktive, schlanke und aufgeschlossene Girls.
            Wir bieten: Exklusive Wohnmöglichkeiten mit Kochgelegenheit im Club Tägliche
            Zimmerreinigung Arbeitsmaterial ist gratis vorhanden Alle Getränke sind gratis

Jakos nic na tej stronie nie ma o pracy dla fotografa?
            Bylo moja droga to wyslac !
            Pozdrawiam
        • Gość: Celina Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.06, 23:00
          Ania przeciez to nie koniecznie musi byc burdel, moze rzeczywiscie pozowane czy
          jak to sie tam nazywa dziewczyny do zdjec.Dla mnie jest tylko troche dziwne,ze
          szefowa chce miec kumpelki w swoich wspolpracownicach.Ja tez zatrudniam
          Polki ,ale one mieszkaja gdzie indziej ja wcale nie chce miec w nich
          przyjacioki chociaz tez w wolnych chwilach pijemy razem kawe,albo jemy obiad
          czy tez kolacje.One sa moimi wspolpracownicami i sa tez tak traktowane moimi
          przyjaciolmi sa moi klienci,a napewno nie pracownicy.Uwazam,ze jezeli ja mam
          interes to powinnam miec kontakty z ludzmi interesu,a nie z pracownikami co
          wcale nie znaczy,ze sa zle traktowani wrecz przeciwnie,ale nie ma kontaktow
          przyjaznych.Nie wiem byc moze wcale nie jest tak zle jak myslisz trudno
          ocenic,nie naleze do osob , ktore jesli do konca nie wiedza to ja uwazam nie
          powinno sie tak piasac Aniu ciut wiecej dyplomacji byc moze masz racje nie
          neguje.
          • Gość: marcin Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.proxy.aol.com 04.09.06, 23:25
            wiecej dyplomacji...pocaluj sie w d... celinka.ty tez burdel w reichu
            prowadzisz?takie menty trzeba tepic a nie bawic sie w dyplomacje.
            • mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 04.09.06, 23:38
              Marcinie nie obrazaj Celiny jak jej nie znasz, bo ona uczciwie pracuje.
              A to, ze mnie ponosza emocje i sie kloce z Simone to inna sprawa. Moze powinnam
              wyluzowac, bo Simone nie jest warta poswiecania jej czasu. Mam poprostu
              nadzieje, ze moja klotnia z nia bedzie jakas przestroga dla dziewczyn
              szukajacych pracy za granica przez "polskich super posrednikow" i stana sie tez
              bardziej podejrzliwe.
              • Gość: Celina Re:do Ania IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 16:13
                Ania masz racje 100000000%,a moze wiecej zobaczylam ta strone i myslalam,ze
                wlasnym oczom nie wierze.Przepraszam Cie 10000-krotnie myslalam,ze troche
                fantazjujesz,bo wiesz czesto sie zdarza,ze naprawde ktos uczciwie szuka
                pracy ,albo pracownika i zostaje obrzucony blotem.Jak sama zauwazylas zaraz pod
                moim adresem byla tez taka odpowiedz, a ja naprawde nie mam i nigdy nie mialam
                z czyms takim do czynienia.Naturalnie jest duzo mlodych naiwnych
                dziewczyn,ktore nie maja pracy i wpadaja w taka obrobke niby zdjec.Ania nie
                gniewaj sie ja naprawde nie wiedzialam.
                • Gość: mala_anja Re:do Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:39
                  Celino Ty jeszcze wierzysz w ludzi, ale to pewnie dlatego, ze nie mieszkasz w
                  PL. Ja ciagle czytam o tych oszukanych. Tu mase takich ogloszen jest i bardzo
                  trzeba uwazac. O handlu kobietami ciagle sie slyszy. La strada(fundacja
                  przeciwko handlowi kobietami) ma niestety co robic. Tu oszusci zeruja na
                  biedzie i naiwnosci. Nie wiem czy patrzylas na stronke, ktora stworzyla Ewa,
                  ktora tez sie w tym watku udzielila? Ludzie nie maja pracy i srodkow do zycia
                  przez co sa zdesperowani i gotowi czasem poniesc ryzyko, albo wierza, ze im sie
                  uda znalezc normalna prace przez "posrednika". Czesto tez Polacy jadacy gdzies
                  nie znaja kompletnie przepisow i praw jakie beda ich obowiazywac przez co
                  latwiej ich oszukac. Skoro pojawiaja sie takie ogloszenie jak to znaczy tez, ze
                  sa takie naiwne, ktore sie na to nabrac moga :( Ja jak cos widze podejrzanego
                  to zawsze komentuje albo tak jak teraz napisalam do tej baby, zeby zobaczyc co
                  odpisze. Zazwyczaj pracodawca pisze konkrety czego wymaga i co ma do
                  zaoferowania a ona napisala troche glupot. lupota najwiksza bylo to z
                  zamieszkaniem. Ludzie jak szukaja au pair to proszcza czesto o zaswiadczenie z
                  policji o niekaralnosci, bo boja sie obcej dziewczyny w domu, a tu mieszkanie i
                  wyzywienie (w Ch super drogie zarcie maja). Trzeba podchodzic z dystansem do
                  kazdej oferty i ostrzegac jak sie znajdzie cos podejrzanego, moze ktos na
                  przyszlosc czytajac podobna oferte zastanowi sie czym moze sie to skonczyc.
            • Gość: Celina Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 15:59
              Zeby Cie uspokoic pocalujTy sie w du... i nie tylko. Ja burdelu nie
              potrzebuje,bo ja mam swoja firme i zeby Cie uspokoic sprzatajaca. Polki ,ktore
              u mnie pracuja sa po 40-ce jedna jest mloda myslisz,ze mlodzi ludzie nie
              potrafia uczciwie pracowac ladny obrazek przedstawiasz o polkach jak mloda to w
              polskim mniemaniu jedynie burdel.W tym wypadku trzymam strone Ani.Jeszcze Ci
              dodam po 40-ce to sie do burdelu nie przyjmuje,a ze mam jedna mloda dziewczyne
              to wcale nie znaczy,ze mam burdel,Wiecej czegos takiego nie pisz ,bo mozemy sie
              na drodze sadowej spotkac.
          • Gość: Egmont Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 00:24
            Celino wpisz w google club79 lub studio28 to co mala_Anja podaje wyzej to moze
            uwierzysz
    • Gość: Egmont Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.06, 23:41
      Celina znasz niemiecki ...

takie cos pisze na stronie club79

<Jobs
      Der beste Erotik-Club der Stadt Zürich ( SCHWEIZ ), sucht Girls (18-30 Jahre
      alt). >

Club erotyczny ? co to Waszym zdaniem jest ?
      nie wiem dla mnie to brzmi jak niewulgarne okreslenie burdelu.

<Wir suchen attraktive, schlanke und aufgeschlossene Girls.>

Ciekawe ze do pracy sprzatania albo przy komputerze nadaja sie atrakcyjne
      szczuple laski w wieku 18-30 lat

<Wir bieten:

Exklusive Wohnmöglichkeiten mit Kochgelegenheit im Club
      Tägliche Zimmerreinigung
      Arbeitsmaterial ist gratis vorhanden
      Alle Getränke sind gratis >

Pierwsze raz slysze ze sprzataczki albo kobiety pracownice do "opracowania
      fotek" porzadni pracownicy maja "materialy do pracy" i napoje za friko.
      to chyba jasne ze by mialy kompa stawione .. czy maja sie u CIebie z komputerem
      meldowac ??

a teraz do tych zdjec ..

<Lieber Gast
      Unsere Girls lassen keine Wünsche offen.
      Alle Sweeties verwöhnen Dich mit französischen Lustspielchen, 69, GV und
      diversen Massagen.
      Lust auf Französisch mit Aufnahme, Anal, Zungenanal oder NS Spielereien? Mit
      einem kleinen Aufpreis bist Du dabei, geniesse dieses unvergessliches Erlebnis !
      Lass uns Deine Vorlieben wissen und wir werden Dir gerne sagen welches Mädchen
      Deinen Wünschen gerecht wird.>

@simone
      Szanowny gosciu, nasze laski sie Toba opiekuja ... oferuja rozne praktyki
      erotyczne po francusku anale i masaze, moge nawet napisac rozne zyczenia to mi
      wyszukacie panienke ktora mi odpowiada? ... to jednak brzmi innaczej Twoja
      oferta pracy, nie dziwie sie ze siostre nie wkrecisz w taki bizness

Mam jeszcze jedno pytanie ...bo sie tam w tych klubach obracasz ...
      <Lust auf Französisch mit Aufnahme> czy to "Aufnahme" w sensie ze moge dac
      sobie strelic zdjecie z laska kiedy mnie piesci oralnie i ktora mi pozniej
      opracuje w photoshopie ? czy w senie ze polknie :O

Daleko od tego, jakby to byla porzadna praca to bys wiedziala jak zareagujemy,
      zlawszcza po czytaniu takiej strony. Taka malomyslna chyba nie jestes ..szokuje
      mnie ze sie dziwisz ze to tak odbieramy ?
    • Gość: Egmont Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.06, 23:58
      ale wiesz co .. moze masz racje .. moze to normalna praca porzadna w klubie
      erotycznym ...

to wypadaloby napisac ...

<wiecie co szukamy kogos do opracowania fotek w nocnym klubie, prosze sie nie
      przestraszyc oferta, lasek do prostytucji mamy dosyc .. szukamy ludzi co umieja
      pracowac w tym programie .. kazde zainteresowanie jest chetnie widziane >

a nawet jesli chodzi o zdjecia .. <szukamy modele do zdjec erotycznych>

a nie glupoty ze tylko kobiety w wieku 25-35, bo szefowa potrzebuje
      towarzystwo .. za glupkow nas masz ??

chociaz nie jestem pewny czy bysmy w ten sposob innaczej to odebrali .. ja to
      nie umiem pisac takie oferty na wlasna tez bym sie nie zglosil
      • Gość: Agnieszka Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.tdi.tktelekom.pl 05.09.06, 00:42
        No to chyba czas, zebym i ja dodala slow pare ...
        jak to czytam to i w sumie sie nie dziwie bo pewnie zareagowalabym podobnie,
        ale sklada sie tak, ze znam temat z autopsji.
        Praca ta zaczela sie wlasnie od osoby mojej.
        i Choc nie powinnam, poniewaz wygladac to bedzie jakbym tlumaczyla caly temat,
        albo jak to pewnie anja nazwie bede koloryzowala... mimo wszystko napisze
        pewna starsza pani, ktora byla sprzataczka w tym wlasnie klubie zaproponowala
        mi prace, jako sprzataczka u szefowej w domu. Jest to mama mojej najlepszej
        kolezanki, tak wiec z pelnym zaufaniem pojechalam. Bylam tam od stycznia do 10
        kwietnia. Szefowa, byla pewna, ze nie wytrzymam gdyz jak wspomniala moja
        kolezanka byly tam zawsze osoby starsze odemnie. Wytrzymalam ...
        w zwyczaju bylo, ze osoba bedaca w domu jedzie na urlop 1 do 2 tyg. Ja
        powiedzialm ze w moim przypadku jest to neimozliwe, gdyz mam corke 6letnia i
        poprostu musze z nia spedzic wiecej czasu ... Simone powiedzial ok jedz na
        dluzej ale znajdz zmienniczke ...
        w tym samym czasie zaczely sie problemy z fotografem szwajcarskim ...
        problem polega na tym, ze zurich ma wiele, wiele, wiele klubow i dziewczyny
        zmieniaja sie tam bardzo czesto i niestety ten wlasnie fotograf nie wyrabial
        sie ... nawalal zwyczajnie a chodzilo o to, ze skoro dziewczyna pojawia sie w
        klubie to musi byc wrzucona na strone jak najszybciej ...
        i ja wlasnie niesmialo zaproponowalam, ze skoro przyjedzie moja kolezanka,
        ktora amatorsko zajmuje sie fotografia to moze ona tak zwane 2 w 1 ...
        wypalilo i okazalo sie, ze jest tysiac razy lepsza od tegoz wlasnie fotografa
        i drazac dalej ten temat sama musialam sie nauczyc jak robic foty, jak je
        obrabiac itp ...
        i nauczylam sie
        4 pazdziernika ruszam tam poraz 3 ...
        ja wiem, ze wszystkim wydaje sie to dziwne i takie jakies niedostepne ...
        ale fakty sa jakie sa ...
        ja obecnie przebywam w polsce i jestem gotowa spotkac sie z osoba, ktora
        ewentualnie bylaby gotowa zmienic mnie wlasnie pod koniec listopada ...
        coby tutaj jeszcze
        apropo przyjaciolki dla naszej szefowej ..
        tak jak wspomniala kolezanka jest to kobieta 37 letnia, niestety samotna,
        mieszkajaca w dosc sporym domu i czujaca sie tam zwyczajnie samotna ...
        co do czestotliwosci robionych fot to bywa roznie, bywa tak ze przez tydzien
        nie zrobisz ani jedej foty a bywa tak, ze robisz 3 dziewczyny dziennie, wiecej
        nie bo poprostu weny nie starcza ... sesja trwa mniej wiecej godzine na jedna
        dziewczyne i tyle samo czasu w domu na obrobienie fot ... no kolezance mej
        zajmuje to mniej czasu bo jest w tym zwyczajnie lepsza :) poklon Basiu tutaj
        dla Ciebie :)
        mzsle, ze tyle tytulem wstepu ...
        pozdrawiam
        urlopowiczka Agnieszka
        • Gość: marcin Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.proxy.aol.com 05.09.06, 02:01
          skoro praca jest legalna to dlaczego nie dacie ogloszenia w biurze pracy w
          zurichu?nie uwierze tez ze w szwajcarii nie ma ludzi ktorzy potrafi obslugiwac
          komputer i obrabiac zdjecia.znajomosc jezyka...to podstawa,nawet jesli szefowa
          mowi po polsku to jednak powinniscie wymagac znajomosci jezyka
          niemieckiego...no przeciez chodzi o jak najlepszego pracownika...
          sorki,ale szukacie chyba naiwnych panienek ktore same beda do tych zdjec
          pozowac,albo robic inne rzeczy.a w to z zadna z waszych znajomych z polski nie
          chce yjechac do atrakcyjnej pracy to juz nie uwierze.
          • Gość: basia Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 05.09.06, 11:05
            ogloszenie ukarze sie drukiem w prasie polskiej i na stronie klubu.
            osobom ktore maja dalsze problemy z rzeczywistoscia polecam zmiane tematu, bo
            ten tutaj juz sie zakonczyl, pozdrawiamy basia i aga oraz szefowa simone.
            • Gość: xxx pani Basiu IP: 213.166.210.* 05.09.06, 15:48
              uwazam ze zostala wam wyzondzona krzywda duza krzywda,a ataki na wasze
              ogloszenie chyba zbyt ostre.Zasylam gorace pozdrownienia dla Pani Simone,waszej
              szefowej.
        • Gość: mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:56
          Sutenerko Agnieszko, przeczytalam te Twoje naiwne wypociny. Czy Ty jestes taka
          naiwna, ze uwazasz dziewczyny w PL za takie latwowierne, ze lykna te bzdury?
          Swoja droga nie myslalam ze 'burdel mama' (nie wiem kim tam jestes w hierarchi
          burdelu, nie jestem obyta z ta branza) taka jak Ty moze pisac takie naiwne
          historyjki. W filmach zawsze jestescie takie cwane, a tu prosze myslicie, ze na
          takie bajeczki ludzie poleca. Zycze w najblizszym czasie jak najdluzszej
          odsiadki.
    • Gość: Celina Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.06, 16:41
      Jak juz nikogo nie szukacie to znaczy ,ze kogos juz znalazlas.
      • Gość: simone Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.185.79.83.cust.bluewin.ch 07.09.06, 22:28
        tak zglosilo sie pare osob, na spokojnie wybierzemy jedna.

do malej ani, troche wiecej wiary w ludzi krzykliwa i zawzieta dziewczyno i
        choc troszke pokory. twoje kontrargumenty nie trzymaja sie kupy, ukladasz
        pytania, na ktore juz dostalas odpowiedzi, opluwasz i lzysz niewinnych ludzi,
        moze juz czas wybrac sie do psychologa? ewidentnie masz jakies problemy.
        normalna grzeczna rozmowa widze nie dla ciebie...
        • Gość: Celina Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 22:35
          Ty simone ja sobie obejrzalam ta strone studio 28 no nie sa to tylko takie
          niewinne zdjecia obrobek.Obrabiane w tym wszystkim moga byc naiwne mlode
          dziewczyny.Na waszym miejscu podalabym inny tekst wtedy jest wiadomo zglosza
          sie odpowiednie i nikt was nie bedzie obrzucal takimi tekstami.
        • ann_le Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 07.09.06, 23:36
          Ty sie Simone zastanow czemu tyle w prasie sie mowi o handlu kobietami.
        • Gość: mala_anja Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 01:06
          Proponuje przeczytac :

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34269,1600525.html
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1379920.html
          serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3281656.html
          miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35241,2539762.html
          miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,2583593.html
          miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,1887769.html
          miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,2850586.html
          miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,2415566.html
          miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,2373654.html
          miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,280522.html
          Takich artykulow tu jest setki. Skad one sie biora? Po co organizacje jak La
          Strada? Najczesciej laski jada do normalnej pracy, a trafiaja do burdeli. Twoja
          oferta wyglada wlasnie na 'handel zywym towarem'. Oferta dla pani w wieku 25-35
          lat z zamieszkaniem i wyzywieniem super.

• Gość: Celina odpowiedz do Ani IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 19:20
            Czekalam na odpowiedz od Ciebie mysle,ze ten post gdzie byl z przeprosinami
            pisany do Ciebie czytalas.
            • Gość: mala_anja Re: odpowiedz do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:30
              Tak czytalam :-)
              Nawet napisalam cos tam pod nim.
        • Gość: Celina Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 19:58
          Ania masz racje.Ania nie jest krzykliwa ,ani zawzieta.Jest to bardzo dobra
          dziewczyna,ktora ostrzega innych,to wlasnie ona nie chce znow ofiar naiwnosci
          Ja trzymam z Ania.Jestem dumna z takich ludzi jak Ania i z takimi caly czas
          trzymam.
        • Gość: xxx Cher Madmoiselle Simone IP: 213.166.210.* 08.09.06, 22:11
          Niech Pani zechce przyjac odemnie moc goracych pozdrowien, jednoczesnie chce
          Pania zapewnic o glebokim szacunku dla Pani osoby z mojej strony
          • Gość: Celina odpowiedz do XXX IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 22:29
            Jezeli jest to odpowiedz do mnie to bardzo dziekuje.Mysle,ze jest dobrze jesli
            ktos moze dziewczynom otworzyc oczy.Moze to zmusi je do myslenia Mala ania w
            tym wypadku jest godna podziwu.Aniu jeszcze raz jestes super i jestem z Toba
            mysle,ze wielu formulowiczow przylacza sie tez.
            • Gość: mala_anja Re: odpowiedz do XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:34
              Dzieki Celino za wsparcie. Chociaz Ty mnie tu rozumiesz.
    • urbanskaewa Re: Legalna praca w Szwajcarii, szukamy zmiennicz 08.09.06, 23:52
      Wątek równocześnie leci tutaj www.praca-za-granica.pl/temat4124.html
      Pozdrowienia dla malej ani
      • oppelner_os To zwykla sciema dla naiwnych. 09.09.06, 00:26
        Przeciez to burdel i to podrzednej kategorii. Zwykla sciema dla naiwnych
        dziewczyn i tyle - taka jest prawda. Nawet smiac mi sie nie chce jak czytam ten
        anons.
        Moze ta Simone (pseudonim?) zmienilaby plyte?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka