07.09.06, 21:00
czy ktoś się orientuje ile wynosi wynagrodzenie za miesiąc pracy w Niemczech
przy opiece dwojga starszych osób.W obowiazki w chodzi gotowanie i
sprzatanie.Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • wild.romance Re: pytanie 07.09.06, 21:53
      patrycja1591 napisała:

> czy ktoś się orientuje ile wynosi wynagrodzenie za miesiąc pracy w Niemczech
      > przy opiece dwojga starszych osób.W obowiazki w chodzi gotowanie i
      > sprzatanie.Proszę o odpowiedź.

Zajrzyj do @...:))
      wysłałem Tobie wiadomość i...nie jestem pewien czy coś dojdzie. Mam nadzieję,
      że tak....jeżeli nie to zamelduj się i napisze jeszcze raz, bo...hmmmm, coś ta
      poczta szwankuje...jakoś...
      w.r
      • patrycja1591 Re: pytanie 08.09.06, 15:14
        Bardzo dziękuję za odpowiedź.Czy bylaby mozliwosc porozmawiania na gg na ten
        temat?z gory dziekuje
        • wild.romance Re: pytanie 08.09.06, 15:48
          patrycja1591 napisała:

> Bardzo dziękuję za odpowiedź.Czy bylaby mozliwosc porozmawiania na gg na ten
          > temat?z gory dziekuje

Jeżeli to było do mnie....to muszę powiedzieć, że moje gg "wysiadło" i nie mogę
          sobie z nim....hmmmm...jakoś poradzić. Ale możesz odpisać na @.....
    • violka351 Re: pytanie 08.09.06, 15:24
      moja kolezanka za opieke nad starsza pania w niemczech zarabiała po 700E
      • Gość: Celina Re: pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 21:31
        Przy jednym czlowieku polaca sie bardziej pracowac jak przy dwojce.Zalezy czy
        sachorzy na cukrzyce czy maja inne schorzenia gdzie nie mozesz przez 24 godziny
        powietrza zlapac dostaje sie nie na godzine tylko na miesiac,dostaniesz
        (przynajmiej w moim miescie placa 1200€:Wiem,ze jest tutaj bardzo dobry
        zarobek.jesli masz kwalifikacje to mozesz dostac wiecej.Zycze Ci powodzenia.
        Dzieki Bogu nie musze juz tego robic.
        • patrycja1591 Re: pytanie 08.09.06, 21:56
          Celina dzieki za odpowiedź. Dostalam oferte pracy do dwoch dziadkow za
          800euro.Dziadek ma cukrzycę,a babka alzchaimera i zwrot kosztów podrózy za
          miesiąc 100euro.Sprzątanie,gotowanie i mycie.Jest minus w tym ze slabo znam
          język nimiecki.Co sądzisz o tej ofercie?Chyba stawka trochę niska...?
          • Gość: Celina Re: pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 22:17
            Stawka jest kiepska przy tych schorzeniach.Jesli nie znasz jezyka to tez
            kiepsko .To jest ciezka praca cukrzyki tylko jedza babcia bedzie wychodzila i
            uciekala na to musisz uwazac.Wiesz ja to tutaj robilam pare lat znam ta prace
            super ,a poza tym ja mam to wyksztalcenie pielegniarskie skonczone tutaj no i
            znam dobrze jezyk.Na tej robocie stracilam krzyz do teraz nie wolno mi
            wykonywac tego zawodu ja robilam czesto przy lezacych podnoszenie karmienie
            mycie tych ludzi to´jest ciezka praca,ktorej praktycznie nie mozna
            zaplacic.Niesiesz komus pomoc jestes 24 godziny na nogach.Ja Ciebie nie chce
            buntowac jesli Ci ta stawka odpowiada,to rob.Ale na taka charowe,bo to jest
            charowa to jest malo.przynajmiej 1200€ powinni zaplacic.
    • Gość: ronin Re: pytanie IP: *.proxy.aol.com 09.09.06, 12:10
      A ja uwazam ze na poczatek ta suma bylaby ok.Za pol roku,jak juz pokazesz
      ze jestes mila i pracowita,pokazesz ze stalas sie niezbedna dla nich,jak cie
      polubia,wtedy mozesz zazadac wiecej.
      • wild.romance Re: pytanie 09.09.06, 12:29
        Gość portalu: ronin napisał(a):

> A ja uwazam ze na poczatek ta suma bylaby ok.Za pol roku,jak juz pokazesz
        > ze jestes mila i pracowita,pokazesz ze stalas sie niezbedna dla nich,jak
        cie
        > polubia,wtedy mozesz zazadac wiecej.

Nie...to jest stanowczo za mało...i uważam że wynagrodzenie powinno być wyższe
        przy takiej pracy.....Pflegedienste żądają ok. 130.00 Euro za dzień i nie
        zajmują się swoimi podopiecznymi przez cały dzień....
        w.r
        • patrycja1591 Re: pytanie 09.09.06, 13:53
          Przedtem pracowała znajoma u tych dziadków rok czasu za te same pieniądze i nie
          dali jej podwyżki więc zrezygnowała.Tam jest taka zasada że dzieci nigdzie nie
          pracują więc żyją z rent tych dziadków.Przedtem przychodziła pielęgniarka
          codziennie i myła ich to płacili 100euro,a teraz doszło mycie i nie podwyższyli
          stawki więc Polka zrezygnowała.Załatwiając inną rodzinę do opieki muszę
          zapłacić pośrednikowi 200euro.
          • Gość: ronin Re: pytanie IP: *.proxy.aol.com 09.09.06, 14:11
            Jedz i sproboj jak bedzie,jak masz jedzenie i mieszkanie bezplatne to sie ani
            nie zastanawiaj.
        • Gość: Celina Re: pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.06, 16:39
          ´130 za dzien chyba zes sie z glupim na rozumy pozamienal.Do takiej stawki
          musisz miec dyplom docenta,a i wto nie wierze.Ja mam dyplm pielegn. i tyle nie
          zarabialam,bo dzisiaj bylabym multi mill. Niestety jestem prawie
          inwalidka.Jezeli chcesz to za tyle pracuj,ale zastanow sie.Praca jest
          ciezka,czesto nudna ,bardzo odpowiedzialna.Dla Ciebie troche kiepsko,ze nie
          znasz dobrze jezyka,wtedy masz lepsze i wieksze szanse.
          • wild.romance Re: pytanie 11.09.06, 21:52
            Gość portalu: Celina napisał(a):

> ´130 za dzien chyba zes sie z glupim na rozumy pozamienal.Do takiej stawki
            > musisz miec dyplom docenta,a i wto nie wierze.Ja mam dyplm pielegn. i tyle
            nie
            > zarabialam,bo dzisiaj bylabym multi mill. Niestety jestem prawie
            > inwalidka.Jezeli chcesz to za tyle pracuj,ale zastanow sie.Praca jest
            > ciezka,czesto nudna ,bardzo odpowiedzialna.Dla Ciebie troche kiepsko,ze nie
            > znasz dobrze jezyka,wtedy masz lepsze i wieksze szanse.

Napisałem, że Pflegedienste (jako tutaj w Niemczech działające firmy) żądają
            takiej zapłaty za swoje usługi. Ile oni swoim pracownikom płacą, tego nie mogę
            Ci powiedzieć bo nie wiem. To na pewno nie graniczy z kokosami i wygląda też w
            każdej firmie inaczej....
            Pozdr.
            w.r

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka