Dodaj do ulubionych

wszystko pozamykane :(

10.09.06, 18:37
smuci i zarazem dziwi mnie fakt ze w Brukseli w niedziele jest wszystko
pozamykane, tzn chodzi mi o sklepy typu cora itp :( a moze sie myle?
Obserwuj wątek
    • Gość: K. Ok. ale apropos qoi? To od dzisiaj wiadomo? IP: *.212-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.09.06, 18:53
      .
    • tomi_22 Re: wszystko pozamykane :( 10.09.06, 19:56
      Cala Europa zamnieta jest. Od Portugalii po granice na Odrze i Nysie
      Luzyckiej :) I BARDZO DOBRZE moim zdaniem, bo niedziela to niedziela.

A tak a propos... poszukaj, bo musza byc jakies "rezerwowe" sklepy otwarte...
      Np w takim Luksemburgu sa otwarte od 8 do 12. Moze i w Brukseli takze???
      • Gość: paff Re: wszystko pozamykane :( IP: *.175-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.09.06, 20:13
        tommi cora to supermarket - takich nei ma w luxie. skelpy arabsko-polski-
        hinduskie typu kwiki-mart sa caly czas otwarte.

no ale dyzurna oszczedna wiec kupuje promcyjnie w marketach ;D
        • tomi_22 Re: wszystko pozamykane :( 10.09.06, 20:20
          Jak to nie ma? Jak to nie ma??? Cory nie ma - to fakt - ale sa inne sieci, np
          Auchan (jeden) i cala masa Cactusow (te sa duze i male), Smatche itp...

A Cora.... Cora jest zaraz za granica. 15km od centrum :))) we Francji... i tez
          jest ZAMKNIETA.
          • asiunia.lux Re: wszystko pozamykane :( 10.09.06, 20:23
            tomi_22 napisał:

> Cory nie ma - to fakt

Jak to nie ma? Jak to nie ma???

A w Foetz to co? A w Bertrange w City Concord to co?? :)
            • Gość: paffju no to gratulacje IP: *.175-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.09.06, 20:27
              we wsi zbdowali supermakret no i mcdonalda macie fju fju ciekawe czemu byly_E
              tak nie chcial do luxa ;P
              • tomi_22 Re: no to gratulacje 10.09.06, 20:42
                Wiesz... gadalem z nim. Obecnie zmienil zdanie, ale to zalezy od kilku innych
                spraw :)
                • Gość: paff noca Re: no to gratulacje IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.09.06, 00:48
                  slusznie bo kolega byly_E jest calkiem bystry jak na 'socliberala' ;)
                  i wie, ze nic nierobic mozna tak w Luxie jak i w Bxl - czyli gdzie sa
                  konfitury ;D
                  • byly_eurokrata Re: no to gratulacje 11.09.06, 00:53
                    piec minut nie uwazam i juz za moimi plecami jakies gadki o mnie! ;-)
                    Pani J. pokazala mi pasaz handlowy, gdzie zaskoczyl mnie wybor moich ulubionych
                    spodni dockers wiec sobie pomyslalem, ze nawet na wiosce mozna ew. przezyc, ale
                    z tym kruasantem na sniadanie byl problem a to wazki argument dla mnie, wiec
                    jestem cialge jakis niezdecydowany.
                    • Gość: paff noca Re: no to gratulacje IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.09.06, 00:55
                      e byly ;)

to zastanow sie czy zaiast kruasanta nie lepiej racuszka z sokiem klonowym ;)
                      co do spodni i tak wiem ze to sciema bo nosisz 3 paski galowe ;D
                      • byly_eurokrata Re: no to gratulacje 11.09.06, 00:58
                        na wioske nie bralem paskow, bo pomyslalem, ze zbyt ekstrawaganckie beda.
                        Racuchy z sosem klonowym codziennie na sniadanie? Jak ja bym wygladal za 3
                        miesiace? Przeciez ja jeszcze na wydaniu jestem!
                        • Gość: paff noca Re: no to gratulacje IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.09.06, 01:00
                          jak to jak bys wygladal? jak kanadole ;P
                          a kruasanty to codzien jesz? fee neizdrowe lepiej hot-dogi z kola (zabija
                          bakrerie ) ew hoop-kola bo ja lubi busz ;D

A paski na wsi fakt bez lancucha na szyji nie da sie pokazac, bo wiesniaki maja
                          swoiste poczucie gustu ;D
                        • Gość: paff noca no a jak juz sie wydasz IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.09.06, 01:01
                          to mozesz wrocic do racuszkow, ktore sa jak wiadomo jadlem tfardzieli ;)
                    • tomi_22 Re: no to gratulacje 11.09.06, 10:03
                      Jak chcesz to moge ci pokazac calkiem fajny outlet z Dockersami (i nie tylko).
            • tomi_22 Re: wszystko pozamykane :( 10.09.06, 20:42
              Ano jest... ale tam bylem moze z 2 razy :)))
          • Gość: paaavo nobo IP: *.175-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.09.06, 20:26
            w niedziele jest otwerty tylko kwiki-mart ;)
    • Gość: W Brukseli City Delhaize otwarte ... IP: 32.106.94.* 10.09.06, 20:00
      i oczywiscie u Arabow.
    • do.ki Re: wszystko pozamykane :( 10.09.06, 20:56
      Mysle, ze sie mylisz. Lokalne sklepy "supermarketoidalne" i sklepy- jak je
      nazwac, franszyzowe (od franchising) sa jak najbardziej otwarte.
      • Gość: anbxl Re: wszystko pozamykane :( IP: *.185-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.09.06, 21:17
        I tu nie beda otwarte sklepy w niedziele,bo nawet zwiazki zawodowe sa przeciwne
        tzw koopzondag kilka razy do roku-przed swietami i na poczatku soldow.Dlatego w
        tym roku w pierwszym tygodniu letnich soldow takowej nie bylo.Powodem jest pro
        rodzinne podejscie do sprzedawcow,choc oni czesto inaczej mysla...bo maja
        dodatkowy dzien wolny+ 100 proc zaplaty dodatkowo,ale coz to jest Belgia
        wlasnie gdzie rzadza kliki i mamy to co mamy BXL ma tyle marketow co w PL
        120000 miasto
    • jakubsky Re: wszystko pozamykane :( 10.09.06, 21:19
      a bylas w niedzie na tylach dworca polnocnego???
      co prawda pierwsza ulica od dworca to wystawy z panienkami, co wdziekami kusza
      roznych milych i chetnych, ale juz nastepna przecznica dalej, rue de Brabant -
      to swieto kupiectwa bliskowschodniego. W niedziele pracuja nie wiem od ktorej,
      ale na pewno do 18, a wiec zaspokoisz swoje potrzeby kupowania, przewracania w
      towarze, i wybrzydzania na prawo i lewo. A na koniec, mozesz dojsc na plac
      Liedts - w ofercie najnowsza prasa polska i nie tylko.

zapraszam :)
      • Gość: Agniecha Re: wszystko pozamykane :( IP: *.upc.chello.be 10.09.06, 21:36
        w niedziele masz otwarte GB do 12h
        • byly_eurokrata Re: wszystko pozamykane :( 11.09.06, 00:55
          ja mieszkalem na st. catherine, i tam bylo kilka sklepikow arabskich otwartych
          24/h i rzeczywiscie GB otwarty nawet w niedziele troche na anspachu, wiec az
          tak zle nie bylo.
    • Gość: onlyania Re: wszystko pozamykane :( IP: *.access.telenet.be 11.09.06, 10:47
      Szukaj GB Express, sa otwarte w niedziele,
      co prawda wiekszosc to male sklapy,
      ale faktycznie supermarkety duze sa w niedziele pozamykane

www.gb.be/Shopsearch_search.cfm?lang=nl
      • Gość: onlyania Re: wszystko pozamykane :( IP: *.access.telenet.be 11.09.06, 10:53
        Delhaize Bruksela - niektore otwarte tez w niedziele

www.delhaize.be/service/storelocator/_NL/index.asp?Search=1&NameOrZip=Brussel
        • Gość: onlyania Re: wszystko pozamykane :( IP: *.access.telenet.be 11.09.06, 10:59
          Prima, tez niektore otwarte w niedziele

www.prima.be/
          • Gość: onlyania Re: wszystko pozamykane :( IP: *.access.telenet.be 11.09.06, 11:02
            Aldi i Lidl zamkniete...:((((((

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka