Dodaj do ulubionych

Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/06

IP: *.eranet.pl 05.10.06, 14:03
W poniedzialek rejestrtujac sie wyszlam z zalozenia ze nie bylo juz wolnych
miejsc w Warszawie na konkurs AD 60/06 wiec zdecydowalam sie na wyjazd do
Paryza. 2 dni temu wyslalam liscik do tego "thompson" proszac o zmiane tej
niefortunnej rezerwacji jakoze miejsca w Warszawie sie pojawily. Niestety dla
mnie odpowiedz jest odmowna, gdyz ...jak odkrywzczo oznajmiaja sie przeciez
zarejestrowalam.
Czy ktos jest w podobnej sytuacji jak ja?

Naprawde nie jestem uradowana gdy sobie pomysle, ze wykonam sobie podroz 2000
km i to na egzamin...ktory moge zrobic po drugiej stronie ulicy
Obserwuj wątek
    • Gość: pisz Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: *.consilium.europa.eu 05.10.06, 14:18
      Pisz do nich tak dlugo i wydzwaniaj, zeby ci zmienili, to ich wina, ze system
      kuca co chwile
    • Gość: krafs Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: 217.153.113.* 05.10.06, 15:02
      Hej tak dokladnie! ja tez jestem w takiej sytuacji wydzwanialem dzisiaj do nich
      i
      maila wyslalem z baardzo oficjalnym letter of complaint... ale jak do tej pory
      bez odpowiedzi, a telefonicznie tlumacza ' no przeciez nie mozna drugi raz sie
      rejestrowac' i ' how come' bosh... az sie odechciewa zdawac.
    • Gość: kajapapaja Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: 147.67.241.* 05.10.06, 15:07
      wyluzuj i mecz ich dalej

a tak z ciekawostek - mój mąż dostał jako BOOKING CONFIRMATION..... pustą
      formatkę, a że wcześniej z rozpędu wykasował maila z potwierdzeniem rezerwacji
      wiec teraz nie wie (teoretycznie, oczywiście) kiedy i gdzie...
      • Gość: krafs Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: 217.153.113.* 05.10.06, 15:12
        Alez jestem spokojny.. poprostu sie obawiam, ze jak laskawie mi dadza szanse
        zmiany bookingu to sie okaze ze faktycznie nie ma miejsc w wawie i ewentualnie
        bede mogl zdawac na cyprze bo tam zostana wolne miejsca, wycieczka owszem
        moglaby byc ciekawa, ale nie w tych okolicznosciach... pozatym moze sie okazac
        ze moje telefony do NL wyniosa koszt biletu w jedna strone wiec jutro jak nie
        uda mi sie nic wskurac to coz.. I'll let it go.
        • Gość: Kaska Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: *.eranet.pl 05.10.06, 15:31
          no napisalam, zobaczymy.

Podkreslilam, ze z ich winy nie zarejestrowalam sie W wie
          • Gość: krafs Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: 217.153.113.* 05.10.06, 15:35
            wiem.. tylko jak im powiedzialem ze to z ich winy wynika i ze nie bylo
            dostepnych 2 osrodkow tylko jeden a teraz sa dwa to uslyszalem ' oh really?' '
            how come' odpowiedzialam ze nie wiem how come i zeby zapytala informatykow
            ktorzy sa za to odpowiedzialni eh i uslyszalam I really don't get it what you
            mean' rozmowa jak... jak na belgijskie uslugii przystalo tyle ze to Nl wiec juz
            sam nie wiem 'how come'.... no zobaczymy daj znac jak Ci cos odpowiedza.
            • Gość: ? Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: *.cec.eu.int 05.10.06, 16:05
              ja nie rozumiem jak komus moglo przyjs do glowy ze nie bedzie miejsc w
              warszawie?!?!? przeciez epso chyba wie ile ludzi zadeklarowalo sie zdawac w w-
              wce, wiec musi wszystkim zapewnic miejsce!! w innym razie musieliby pokrywac
              koszty dojazdu na testy, a wyraznie jest napisane, ze czegos takiego nie
              robia...
              • sil.bi Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ 05.10.06, 16:09
                Fajnie sie takie rzeczy pisze z IP cec.eu.int, ale przypomnij sobie jak Ty
                zapisywales/zapisywalas sie na konkurs. Na pewno tez towarzyszyly temu
                emocje,wiec nie dziwie sie ludziom tu piszacym,ze przestraszyli sie blednego
                komunikatu na stronie Thompsona i pozapisywali sie na testy w innych krajach.
              • Gość: Kaska Jak? IP: *.eranet.pl 05.10.06, 17:21
                Jak siedzisz 3 godziny w drugim dniu rezerwacji azeby znalezc cos w Warszawie, i
                przez bite 3 godziny otrzymujesz informacje ze nie ma miejsc...to w koncu
                bierzesz taki osrodek gdzie takowe sa! System mi mowil ze w Berlinie rowniez
                miejsc nie ma.

Idac twoim tokiem myslenia, to gdybym bookowala sobie samolot w najtanszej linii
                lotniczej na Boze Narodzenie 3 mce wczesniej, powinnam byc zaskoczona, ze
                miejsc juz nie ma, tak
            • Gość: Kaska Nie zmienia!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 05.10.06, 17:13
              Potwierdzili skurczybyki, ze nie zmienia...bo tak dziala program...i ze jedynie
              w wyjatkowym przypadku moga zmienic, tzn. smierci bliskiego. Tylko szkoda, ze
              ich program nie dzialal tak swietnie 3 dni temu.

Swoja droga z tego co zrozumialam niektorym udalo sie zmienic....Z tego co
              zrozumialam nie usmiercali nikogo bliskiego. Takze nie wiem juz naprawde jak ten
              cudowny program dziala.

Ach szkoda gadac
              • Gość: gosc Re: Nie zmienia!!!!!!!!!!! IP: 80.246.106.* 05.10.06, 17:28
                Z tego co rozumiem konktaktowalas sie do tej pory z firma organizujaca
                konkurs.Poskarz sie koniecznie do EPSO i napisz ze ten problem spotkal ne tylko
                Ciebie. Oni wykupily od tej firmy usluge, i pewnie nie zdaja sobie sprawy z
                tego jak to kiepsko dziala. Na pewno nie mozna Cie winic za to, ze po kilku
                godzinach probowania zapisalas sie do osrodka za granica. Ale tez nie mozna Cie
                zmuszac, zebys tam jechala w sytuacji gdy sa miejsca w Warszawie...
                • byly_eurokrata Re: Nie zmienia!!!!!!!!!!! 05.10.06, 18:00
                  "Oni wykupily od tej firmy usluge, i pewnie nie zdaja sobie sprawy z
                  tego jak to kiepsko dziala"

Boze, ludzie, EPSO to instytucja publiczna a nie prywatna, jak "wykupuje"
                  usluge, to tylko po to, zeby miec mniej pracy. A reklamacje to wiecej pracy.
                  Rozumiecie?
                  A jak nie, to popatrzcie, co sie dzieje z systemem SIS II na Schengen. Tez Unia
                  wykupila usluge i wclae sie nie przejmuja, ze sa poslizgi powodujace niesnaski
                  polityczne.
                  Jedyna metoda
                  a) uprzejmy list do EPSO
                  w razie braku sensownej odpowiedzi albo zbyt dlugiego milczenia
                  b) drugi mniej uprzejmy listy do EPSO z terminem, ze jak sprawa nie zostanie
                  rozstrzygnieta w ciagu 5 dni skierujesz sprawe do rzezcnika

wtedy powinnno sie cos ruszyc.
    • chuck_norrris spokojnie, poczekajcie na anbxl 05.10.06, 16:41
      Ona wam pomoze ;-) Chyba ma tam kolegow :)
      • Gość: informatyk Re: spokojnie, poczekajcie na anbxl IP: 212.190.74.* 05.10.06, 16:53
        chuck, chcialbys zebym napisal wszystkie niki jakich uzywasz?
        Albo przynajmniej kilka z nich?
        • Gość: ania.. Re: spokojnie, poczekajcie na anbxl IP: *.cec.eu.int 05.10.06, 16:56
          ja chce, na-pisz, na-pisz (znaczy, nie moje, tylko chucka)
          bo cos cicho na forum
        • chuck_norrris Re: spokojnie, poczekajcie na anbxl 05.10.06, 21:03
          Gość portalu: informatyk napisał(a):

> chuck, chcialbys zebym napisal wszystkie niki jakich uzywasz?
          > Albo przynajmniej kilka z nich?

Szczelaj miszczu informatyku... Moze cos utrafisz.
      • Gość: anbxl Re: moja rada IP: *.176-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.10.06, 19:24
        Chuck i znowu zaczynasz,a moze to ty podlozyles mi haka na epso porta-ciagle
        mam ip tego durnia,ktory to zrobil....Lepiej bys podeslal ludziom info o ktorym
        pisalam w innym watku,ale coz ...taborety tez potrzebne
        a teraz n/t choc powtorze sie,bo pisalam w innym poscie na ten temat
        Podczas problemow przy rejestracji na epso porta-wowczas poraz pierwszy
        wspolpracowano z thompsonem podalam linka na tym forum gdzie byl moj id numer i
        jakis super forumowicz podstawil mi haka-zarejestrowal sie na moje nazwisko w
        warszawie na grudzien 2005 i ja podczas rejestracji caly czas mialam to samo
        info-jestes juz zarejestrowana sorry..........Najpierw pisalam maile,ale ktos
        powiedzial,ze te odpowiedzi to standart.....Wydalam kupe kasy na telefony do NL
        (oni obserwuja setki roznych konkursow i panstwowych egzaminow na cala Europe
        np w NL sa to egzaminy na uznanie studiow czy szkoly sredniej innych panstw)
        Dzwoniac do call center thompsona mialam wrazenie ze osoba mowiaca po francusku
        mnie nie rozumiala zbyt dobrze i zawsze bylo non,pisanie do epso nic nie
        pomoglo i dzieki przyjaciolom z nl forum dla informatykow helpmij.nl dotarlam a
        wlasciwie moj maz do supervisora owego call centrum i okazalo sie,ze w NL nie
        ma wielu mowiacych po francusku a wiec brali do obslugi nawet z minimum
        znajomoscia jezyka,no i w koncu po niderlandzku udalo sie wytlumaczyc cala
        sprawe i ....ponownie zarejestrowac sie telefonicznie-moglam wybrac sobie
        dzien,godzine i miejsce(a wiec wszedzie sa rezerwy),otrzymalam rownieznamiary
        id pc osoby z Warszawy ktora mi ten numer zrobila,ale nie chcialo mi sie bawic
        w dochodzenie,ale.......................moze to doswiadczenie komus moze sie
        przydac-wiem,ze to nie na 100 proc oki,ale czy oni (thompson sa oki???)
        A wiec dzwoncie i przedstawcie taka wersje-nie moge sie zarejestrowac i
        wychodzi,ze juz jestem zarejestrowany choc jeszcze tego nie zrobilem,moze to
        wasz blad lub ktos to zrobil za mnie przez pomylke-zadam natychmiastowego
        zalatwienia mojej sprawy
        • chuck_norrris do Anbxl 05.10.06, 21:05
          Zglupialas? Ja ci napisalem, ze to bylo chamstwo. Jak masz IP to do prokuratury
          z tym, bo takie dzialania sa KARALNE. Przynajmniej idz i zloz skarge.

I nie robie sobie jaj piszac to, bo jak piszesz konkretnie i sensownie to cie
          chwale :)
          • Gość: anbxl Re: do chuck IP: *.176-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.10.06, 21:14
            Za kogo ty siebie naprawde uwazasz?????Nie tobie mnie chwalic.........to
            najlepszy kawal miesiaca,bo ja ciebie uwazam za kogos nie spelna rozumu,ktory
            tylko szuka gdzie mi dowalic i w ten sposob probuje siebie
            docenic............tak myslisz,a ja to naprawde OLEWAM..............
            Podaj mi choc jeden twoj post gdzie komus cos poradziles lub podzieliles sie
            jakims tam swoim doswiadczeniem................Jest taki???
            Ja naprawde jestem zwykla persona,ktora troche czasu spedzila tu w Belgii i
            jezeli pisze jakas swoja opinie to tak mysle i nawet jak jednemu to przyda sie
            to juz jest sukces,a ty chyba masz do siebie zbyt narcystyczne podejscie-BOG I
            PAN w jednej osobie.Oki kazdy ma prawo do wlasnego zdania,ale ty najwyrazniej
            bardzo czesto probujesz zaistniec i pokazujesz swoje zakompleksione oblicze w
            beszczelny sposob,ale jeszcze raz-mnie to nie rusza.............Moze tym razem
            zrozumiesz moje podejscie do twojej persony,a jak nie to dalej clownuj
            A za dobre rady to ci dziekuje-nie mam na to czasu,widocznie tak bylo pisane na
            gorze,zeby poraz kolejny sobie udowodnic,ze jednak poradzilam sobie :-)))
            • chuck_norrris Re: do chuck 05.10.06, 21:24
              Glupawa jestes. Szkoda, bo "rokowalas poprawe".
              • Gość: anbxl Re: do chuck IP: *.176-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.10.06, 21:28
                No coz tylko na tyle ciebie stac doktorze chuck :-)))Wszedzie sa ludzie i
                taborety............
    • Gość: krafs Re: Nie chca mi zmienic rezerwacji na AD epso 60/ IP: *.chello.pl 05.10.06, 17:30
      Wracjac do temtu calkowicie sie zgadzam z sil.bi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka