IP: 80.246.106.* 30.01.07, 09:24
"The results of the admission tests will most probably be sent out (to EPSO
profile) this week." (koniec cytatu) :D
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: wyniki AD 30.01.07, 09:33
      coby nie bylo, ze ciagle krytykuje...;-)

Wyrazy uznania dla OLO za KONKRETNEGO newsa!!!

Czyli co, spekulacje o anulowaniu konkursu jednak sie nie sprawdzaja?
      • Gość: olo Re: wyniki AD IP: 80.246.106.* 30.01.07, 09:41
        "konktetnego" w epso'wym stylu, chciales powiedziec...
        • Gość: kasiabru to samo mi odpisali IP: *.upc.chello.be 30.01.07, 16:14
          a nie mogli chociaz dnia podac... i tak nas torturuja
          • epsotek Re: to samo mi odpisali 30.01.07, 23:10
            Nie mogli. Przeciez to by ich moglo nazbyt stresowac i przez to mogliby nie
            dotrzymac terminu...
            • kasiabru ha ha ha... 31.01.07, 08:23
              zaraz sprawdze o ktorej to wyslali....
              14:40. No tak, po obiadku. Szczesliwi i syci.
              A ja tu niedlugo dziure wywierce w stolku...
        • Gość: arek Re: wyniki AD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:08
          Oczywiście nie zdałem. Mam pytanie odnosnie sposobu punktacji Czy Wiecie może
          jak punktowano odpowiedzi w teście na wiedzę , a jak odpowiedzi na werbale i
          zadania matematyczne. Będę wdzięczny za odpowiedź
    • Gość: cichyszuman Re: wyniki AD IP: 195.207.126.* 31.01.07, 16:02
      Do jutra rana juz beda, pozdro
      • Gość: Gosia Re: wyniki AD IP: 213.246.254.* 31.01.07, 16:21
        i jak tu teraz zasnac dzisiejszej nocy:)
        • Gość: ciekawa Re: a nowe konkursy IP: *.cec.eu.int 31.01.07, 16:52
          a moze cichyschuman by zdradzil kiedy zostana ogloszone jakies nowe konkursy.
          Wiem, ze jest plan na stronie epso, ale chodzi mi o konkretniejsze informacje
          • Gość: kasiabru Re: a nowe konkursy IP: *.upc.chello.be 31.01.07, 16:57
            cos Ty, oni sami jeszcze nie wiedza.
            • Gość: cichyszuman Re: a nowe konkursy IP: 195.207.126.* 31.01.07, 17:39
              KasiuBru no pozwol mi sie wykazac, Ciakawa postaram sie dowiedzic:)
              • byly_eurokrata Re: a nowe konkursy 31.01.07, 18:41
                szuman, to sie przy okazji dowiedz, kiedy beda wyniki konkursu AD 37 dla
                niemieckich nativow, pare osob w nim bralo udzial, np. ja....;-)
                • Gość: kasiabru pytanie konkursowe ;-) IP: *.upc.chello.be 31.01.07, 19:47
                  byly to:
                  a) niemiecki native
                  b) naturalizoany Niemiec
                  c) Polak z niemieckim paszportem
                  d) nic z trzech powyzszych
                  • byly_eurokrata Re: pytanie konkursowe ;-) 31.01.07, 20:26
                    a czy to takie wazne kasiabru? ;-)

w zasadzie nic z powyzszych, ale po troche i tez wszystko z powyzszych, zalezy
                    jak sie patrzec.
                    • kasiabru czyli typowe pytanie EPSO 01.02.07, 12:16
                      kazda odpowiedz jest zarazem dobra jak i zla ;-)
                      • Gość: piwnik Re: czyli typowe pytanie EPSO IP: *.185-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.02.07, 12:23
                        ludzie, czy to czy dostaniemy info teraz czy za 1 godz cos zmieni...? gdzies
                        tam, na jednym z wielu serwerow epso jest taki maly rekord w bazie danych, w
                        ktorym jest juz zapisane "I regret to inform you..."
                        • Gość: kasiabru moze i jest i co z tego? IP: *.upc.chello.be 01.02.07, 12:27
                          taka kolej rzeczy. Ja tez raz dostalam taki tekscik. Wkurzylam sie a po pieciu
                          minutach mi przeszlo. Bo Don Kichotem nie jestem i nie mialam ani sily ani
                          odwagi do walki z EPSO-wiatrakami.

Poki co, nadzieja zawsze jest. Przeciez ktos musi przejsc, nieprawdaz?
                  • Gość: stuzia Re: pytanie konkursowe ;-) IP: *.226-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.01.07, 21:56
                    > byly to:
                    > a) niemiecki native
                    > b) naturalizoany Niemiec
                    > c) Polak z niemieckim paszportem
                    > d) nic z trzech powyzszych

a ja wiem ale nie powiem!
                    • byly_eurokrata Re: pytanie konkursowe ;-) 31.01.07, 21:59
                      Stuzia, no wiem, w naszej pracy tajemnica to byla rzecz sama przez sie
                      zrozumiala! ;-)

BTW: wez tam kurna twojego szefa poczaruj troche, zeby mi etat jakis zalatwil ;-
                      ). Ja moge przyklejac znaczki do kopert za AD 6*2, ja sie nie musze realizowac
                      w pracy.
                      • Gość: stuzia Re: pytanie konkursowe ;-) IP: *.226-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.01.07, 23:34
                        A wiesz kogo u nas strasznie szukaja? Specjalistow od Customs i Fiscalis :-(((
                        No i jeszcze sekretarki do naszego polskiego pana dyrektora Z. (bardzo fajny
                        gosc)
                        ..ale to nic dla Ciebie!!! Musze jutro zerknac na wakaciki komisyjne...
      • byly_eurokrata Re: wyniki AD 01.02.07, 09:01
        Gość portalu: cichyszuman napisał(a):

> Do jutra rana juz beda, pozdro

Jutro rano jest, wyniki nie jest...;-)
        • Gość: olak73 Re: wyniki AD IP: *.cec.eu.int 01.02.07, 09:02
          przeciez mowilam ze sie zbieraja dopiero dzis. beda jak podpisza protokol czyli
          po poludniu
          • aniat2007 do cichego 01.02.07, 09:41
            A czy wiadomo juz, czy PL bedzie jednym z jezykow konkursow na lawyer-
            linguists, ktore maja byc ogloszone w I-ej polowie 2007? Dzieki.
            • byly_eurokrata Re: do cichego 01.02.07, 09:59
              ja nie cichy, ale sledzilem troche dyskusje osob zdajacych obecnie na polskich
              lawyer linguists. To juuz druga tura rekrutacji, na laueratow podobno nie
              czekaja zadne etaty, bo wszystkie dotychczasowe sa juz zajete, wiec trudno sobie
              wyobrazic, zeby robili w tym roku nastepny konkurs dla polakow.
              • Gość: gosc Re: do cichego IP: 80.246.106.* 01.02.07, 11:52
                Jeszcze kilka minut i w pojedynku olak73 vs cichyszuman w konkursie na
                najlepszego szpiega z krainy deszczowcow palma pierwszenstwa przypadnie
                olak'owi;-)
                • Gość: olo Re: do cichego IP: 80.246.106.* 01.02.07, 11:59
                  to wcale nie takie pewne, bo moga byc jutro rano (grrrr)

i wtedy nikt w tym korespondencyjnym pojedynku nie wygra. co najwyzej moje
                  wrzody na zoladku :D
                  • Gość: tez waiting Re: do cichego IP: *.cec.eu.int 01.02.07, 12:12
                    no i dalej nic nie ma. moze za godzine lub dwie cos bedzie
                  • Gość: maj_ka Re: do cichego IP: *.cec.eu.int 01.02.07, 12:13
                    Nie stresuj sie juz tak biedaku ;-))))
                    Malo Ci stresow w CoJ ;-))))
                    • Gość: cichyszuman Re: do cichego IP: 195.207.126.* 01.02.07, 14:32
                      Mialem spotkanie - wybaczcie jesli zawiodlem oczekiwania, mowili ze juz
                      uploaduja wyniki i na rano mialy byc, no ale skoro nie ma to pewnie Paniepso
                      pomylily sie poranki
    • Gość: miua ile jeszcze? IP: *.185-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.02.07, 12:12
      mam czekac????
    • Gość: ach i nic........ IP: *.185-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.02.07, 14:17
      n/t
      • Gość: aw Re: i nic........ IP: *.upc.chello.be 01.02.07, 14:27
        hehehe przeciez jeszcze na lunch...cos ty szalony...przerywac zeby podpisac jakis protokol...

i tak na serio to jeszcze z 6-9-12 lub wiecej (jak ktoras cyferka minie to skreslic i patrzyc na
        nastepna ) miesiacy do listy rezerwowej...
        • franzi77 Re: i nic........ 01.02.07, 15:23
          poranek minal, lunch tez juz niby sie skonczyl a wynikow jak nie bylo tak nie
          ma..za to ja chyba spokojnie moge startowac w konkursie na "najczestsze
          odswiezanie profilu epso":)
          • jvdb wyniki sa juz w dossier epso 01.02.07, 15:24
            • Gość: sd Re: wyniki sa juz w dossier epso IP: *.185-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.02.07, 15:29
              EPA nadal nie ma
              • Gość: aw Re: wyniki sa juz w dossier epso IP: *.upc.chello.be 01.02.07, 15:34
                to unijne komputery i informatyki to co rzymianie nawet na kamienych tablicach by zrobili w
                tygodniu im to zajelo 6 tygodni to dzien w ta czy w tamta...
                • byly_eurokrata Passmark 01.02.07, 15:38
                  hehe, zabraklo mi 1,999 punkta

Dostalem 39,334
                  a trzeba bylo
                  41,333

Jak na osobe, ktora w ogole nie potrafi liczyc i strzelala na wszystkie pytania
                  liczace na verbalu, uwazam ze mi niezle poszlo. Gratuluje tym co przeszli!
                  • Gość: Jacek Re: Passmark IP: *.mi.gov.pl 01.02.07, 15:51
                    byly, czyli jednak nie szybkosc wychodzenia z sali, ale jakosc strzelania sie
                    liczy? :)))
                    • byly_eurokrata Re: Passmark 01.02.07, 16:01
                      Jacek, podaruj sobie te ironie, pytan z liczenia bylo 10, ja musialem zgadywac,
                      bo nie potrafie liczyc, inni tu twierdzili, ze te 10 pytan to latwizna, co
                      znaczy ze maja powazne problemy z rozumieniem tekstu, ktorych ja nie mam. I
                      jesli wychodzac duzo wczesniej (inni twierdzili, ze w ogole nie da rady
                      odpowiedziec w czasie na pytania) i nie potrafiac w ogole liczyc (z matematyka
                      mialem do czynienia ostatni raz ponad 20 lat temu), uzyskuje wynik tylko o 1,99
                      punkta nizszy, to chyba nie jest zle,
                      • Gość: Jacek Re: Passmark IP: *.mi.gov.pl 01.02.07, 16:26
                        Troszke ironii nigdy nie zaszkodzi. Chcialem tylko zasugerowac mala zaleznosc:
                        szybsze rozwiazywanie = wieksze prawdopodobienstwo popelnienia bledu.
                        Najwazniejsza jest wiec organizacja czasu. A tak z drugiej strony, to oplaca
                        sie nawet nie zrobic wszystkich zadan, na koszt zrobienia ich dokladnie.

Hm, skad wiesz, ze polales wszystkie numerale bzw. zrobiles wszystkie werbale
                        dobrze?
                        • byly_eurokrata Re: Passmark 01.02.07, 16:30
                          ja nie wiem, czy zrobilem wszystkie werbale dobrze, ale musialem ich zrobic
                          dosyc duzo dobrze, skoro prawie dziesiec minut zajelo mi obliczanie w jakim
                          stusunku procentowym do siebie sa liczby 3 i 5 czy cos w tym stylu ...;.-)

Aha, i wiedza o unii u mnie nie byla tez tak rewelacyjna punktowo, czyli
                          musialem dostac ponadprzecietnie duzo punktow na czystym verbalu
                        • mojzeszowicz Re: Passmark 01.02.07, 16:34
                          a ty jacku zdales?
                          • Gość: Jacek Re: Passmark IP: *.mgm.gov.pl 01.02.07, 16:42
                            Tak. Postaram sie jutro napisac maila (glownie o moim ustnym :))
                            • mojzeszowicz Re: Passmark 01.02.07, 16:46
                              Super, Jacku!
                              Nie musisz sie spieszyc z mailem, jesli masz mnostwo pracy. Ale ciesze sie, zes
                              zdal :)
                  • Gość: kasiabru tej pani juz podziekujemy IP: *.upc.chello.be 01.02.07, 17:56
                    leee, dostalam 34pkty. Szkoda...
                    • Gość: A. Re: tej pani juz podziekujemy IP: *.skorosze.net 01.02.07, 22:50
                      a skąd wiecie ile dostaliście punktów?
            • byly_eurokrata Re: wyniki sa juz w dossier epso 01.02.07, 15:30
              ale nie na EPA gdzie zdawalo najwiecej osob.....
              • Gość: dianette dziwny jest ten swiat IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.07, 18:43
                A mi sie udalo. W sumie wszystko wskazywalo, ze mi sie nie uda, gdyz zdawalam
                egzamin wbedac w bardzo zawansowanej ciazy i w sumie nie bylam pewna czy w
                ogole mapowinnam przystapic do tego wyscigu. W dniu egzaminu zle sie czulam i
                uwazam, ze testy byly trudniejsze niz preselekcja dla tlumaczy z listopada
                2005. Egzamin nakompie tez mi nie odpowiadal. Jak tu sie terat uczyc , gdy ma
                sie 1-miesieczna kruszynke:):)

Pozdrawiam konkurencje a tym co sie nie udalo -glowa do gory-zycie nie konczy
                sie na EPSO:) wiem cos o tym
                • wielki_mogul Re: dziwny jest ten swiat 01.02.07, 20:25
                  Oj, to ci nie zazdroszcze. Mam jednak nadzieje, ze kruszynka nie jest zbyt
                  niespokojna. Bedziesz musiala chyba zadzwonic do mamy badz do tesciowej, zebys
                  miala chocby troche czasu na nauke.
          • Gość: gh Re: i nic........ IP: *.185-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.02.07, 15:26
            BTW, czy samo odswiezanie wystarczy? czy moze lepiej wylogowac sie i zalogowac
            ponownie?
            • jvdb Re: i nic........ 01.02.07, 15:31
              u mnie juz sa
            • franzi77 Re: i nic........ 01.02.07, 15:33
              starczy:) po kolejnym odswiezeniu okazalo sie ze wyniki juz sa!!!:)
    • dominiqus jeeeeest! 01.02.07, 15:44

• dominiqus Re: jeeeeest! 01.02.07, 15:45
        oczywiscie mialem na mysli - udalo sie! :)

do zobaczenia pod koniec marca w drugim etapie!!
        • Gość: arek sposób punktacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:11
          Oczywiście nie zdałem. Mam pytanie odnosnie sposobu punktacji Czy Wiecie może
          jak punktowano odpowiedzi w teście na wiedzę , a jak odpowiedzi na werbale i
          zadania matematyczne. Będę wdzięczny za odpowiedź
          • conchis Re: sposób punktacji 01.02.07, 17:19
            (a) A test comprising a series of multiple‑choice questions to assess your
            knowledge of the European Union, its institutions and its policies.
            This test will be marked out of 20 (pass mark: 10).
            (b) A test comprising a series of multiple‑choice questions to assess your
            general ability, in particular your verbal and numerical reasoning skills.
            This test will be marked out of 40 (pass mark: 20).
            • Gość: arek Re: sposób punktacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:36
              To wiem, ale mnie chodzi o to ile dawali punktów za jedno pytanie z wiedzy,
              werbala i matematycznego i skąd ta trzecia liczba po przecinku. Dziękuję za
              odpowiedz bardziej swiadomego
              • byly_eurokrata Re: sposób punktacji 01.02.07, 18:49
                arek, za 1 pytanie wiedzy o unii jest o wiele mniej punkta (albo dokladniej
                mowiac "ulamka punkta") niz za 1 pytanie z verbala.
                W verbalu chyba nie ma roznicy miedzy liczbami a tekstem

Nie pamietam teraz dokladnie, ktos kiedys na INNYM konkursie wyliczal, ze za
                unie 0,333 punkta, na verbala 0,777 czy cos w tym stylu. Masz punktacje
                maksymalna, jak umiesz liczyc, to jakos to wykombinujesz
                • Gość: dianette Re: sposób punktacji IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.07, 18:57
                  Arek ja na tescie dla tlumaczy mialam z Unii prawie 100% poprawnych odpowiedzi.
                  I co z tego.... wprawdzie zdalam, ale nie przeszlam dalej,

Na preselekcji najwazniejszy jest test logiczny-prawie we wszystkich konkursach
                  jest wyzej punktowany niz tests z wiedzy o Uii. W sumie tego nie rozumiem,
                  wiedza o Unii bardziej sie potem przyda , niz liczenie procentow, no ale taka
                  jest polityka EPSO
                  • Gość: kiks Re: sposób punktacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:15
                    Witam i gratuluję wszystkim z AD. Powiedzcie proszę od ilu się przechodzilo na
                    AD/LAW ???
                  • Gość: arek Re: sposób punktacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:22
                    tez tego nie rozumiem. Na pocieszenie powiem Ci ,ze z wiedzy to mialem jako
                    tako -17 punktówa,ale z numerali to tragedia.W sumie okolo 30 punktow , ale
                    przepadlo , chyba się upije w sobote HAHA
                    • Gość: dianette Re: sposób punktacji IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.07, 19:26
                      arek po co pic:)

Najwieksze szanse na etat mialy osoby z pierwszej fali konkursow . teraz to
                      bedzie bardzo trudno cokolwiek zdobyc. nastepne konkursy beda juz dla UE-27
                      wiec szanse beda minimalne.
                • Gość: arek Re: sposób punktacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:18
                  Dzieki, wydawalo mi sie , że troche inaczej punktuja werbale a inaczej numerale.
              • wielki_mogul Re: sposób punktacji 01.02.07, 19:24
                Arku: Podziel sobie. 40:30 i 20:30. Jestem pewien, ze bedziesz mial mnostwo
                miejsc po przecinku.
                • Gość: arek Re: sposób punktacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:30
                  Niby tak ,ale z wiedzy mialem pelną liczbą bez dziesietnych.
                  • pexi Re: sposób punktacji 01.02.07, 19:39
                    ilosc punktow = ilosc dobrych odpowiedzi * ( maksymalny wynik weduk punktacjy (na 20, 30,
                    40) / ilosc pytan zadanych na tescie)...
    • Gość: mk Re: wyniki AD IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 19:46
      Pamietacie ile bylo pytan z UE a ile werbali i numerycznych?
      • Gość: arek Re: wyniki AD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:48
        30 z wiedzy , 29 werbali i 10 numerali??
        • Gość: arek Re: wyniki AD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:49
          30 wiedza, 20 werbale , 10 numerale sorry
    • Gość: Arwydd Re: wyniki AD IP: *.bulldogdsl.com 01.02.07, 20:21
      Przeszlam do nastepnego etapu, co za mila niespodzianka :)
      • przemas_ue Re: wyniki AD 02.02.07, 09:13
        nie chce odbierac co poniektorym przyjemnosci studzenia rozentuzjazmowanego
        tlumu szczesliwcow, ale nawet po zdaniu calego konkursu sytuacja na rynku pracy
        w instytucjach UE nie bedzie rozowa; na ukonczeniu sa egzaminy 25/05 i niedlugo
        na rynku pojawi sie bardzo duzo kandydatow (o prawie identycznym profilu
        konkursu) z bylej 15stki, nasze wyniki ostateczne (if any) beda prawdopodobnie
        dopiero w drugiej polowie roku (znajac tempo EPSO) i jesli Kallas w Komisji nie
        utrzyma blokady na angaze ze starej 15, to moze byc dla szczesliwcow z naszej
        listy krucho;
        • byly_eurokrata Re: wyniki AD 02.02.07, 09:21
          - blokada dla starych MS zostala na razie zniesiona, co pozwoli im juz na
          pozajmowanie ciekawszych etacikow
          - jesli blokada zostanie przywrocona, priorytet beda mieli Bulgarzy i Rumuni a
          nie NMS-10
          • przemas_ue Re: wyniki AD 02.02.07, 09:26
            byly_eurokrata napisał:

> - blokada dla starych MS zostala na razie zniesiona, co pozwoli im juz na
            > pozajmowanie ciekawszych etacikow
            > - jesli blokada zostanie przywrocona, priorytet beda mieli Bulgarzy i Rumuni
            a
            > nie NMS-10

voilà

czyzby powtorka z 05/05, czyli turnus mija, ja niczyja?
            • byly_eurokrata Re: wyniki AD 02.02.07, 09:31
              no moze nie az tragicznie, jak AD05/05, gdzie rezerwa to 80% a etaty to 20%,
              ale moze byc pol na pol, tzn. ze bedzie 2 razy wiecej laueratow niz
              zapotrzebowania, to tez denerwujace, czlowiek przechodzi przez 3-stopniowy
              konkurs trwajacy prawie rok i potem czeka rok - dwa dalej i nic sie nie
              dzieje...;-(
              • conchis Re: wyniki AD 02.02.07, 13:11
                Coz, sytuacja po prostu stala sie normalna. Nikt nigdy nie mowil, ze fakt
                przejscia konkursu jest gwarancja pracy. Jest to lista ludzi, ktorzy udowodnili
                swoja przydatnosc do pracy w instutucjach UE, i tyle. A zatrudnianie pozniej
                oczywiscie zalezy od konkretnych potrzeb instytucji i od profilu poszczegolnych
                kandydatow.
                Inna sprawa, ze liczba miejsc na liscie rezerwowej nie powinna byc zupelnie
                oderwana od rzeczywistosci. I tu zwlaszcza dziwna -i specyficzna- jest sytuacja
                tlumaczy, no bo jesli faktycznie nie bedzie nowych etatow dla jezyka polskiego
                a pewnie nie mozna sie spodziewac masowych odejsc na emeryture czy na inne
                stanowiska (mowimy o ludziach ktorzy- bez wyjatku- zaczeli pracowac max 3-4
                lata temu), to liczba 125 laureatow to jednak za duzo..
          • Gość: synek_kallasa Re: wyniki AD IP: *.5-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.02.07, 23:56
            Jesli blokada zostanie zniesiona to pierszenstwo bedzie miala EU-12 a nie EU-2...
            Przynajmniej do 2010/11
            • byly_eurokrata Re: wyniki AD 03.02.07, 10:49
              synek, a pomyslales kim sa w 95% HoU, HoD itd? Ludzie z EU-15 czy z reszty
              panstw......
              A jak ciagle jeszcze nie rozumiesz, to zastanow sie, jakie nastawienie ma
              przecietny Polak do przecietnego Rumuna? Takie samo ma przecietny Niemiec,
              Anglick itd. to przecietnego Polaka czy Litwina, wiec akurat bedzie sie staral,
              zeby takiego przyjac, jak bedzie mial do wyboru "cywilizowanego" Holendra albo
              Dunczyka, czy wrecz przedstawiciela wlasnej nacji....
              • Gość: asiunia Re: wyniki AD IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 03.02.07, 19:57
                >wiec akurat bedzie sie staral,
                > zeby takiego przyjac, jak bedzie mial do wyboru "cywilizowanego" Holendra
                albo Dunczyka, czy wrecz przedstawiciela wlasnej nacji.

Niekoniecznie, byly. Wydaje mi sie, ze to wszystko zalezy od tego, co dla
                danego HoU czy HoD jest wazne, i co lezy w interesie jego unit/departamentu.

Moj szef np. kladzie wlasnie duzy nacisk na jezyki i zalezy mu bardzo na tym,
                zeby w naszym serwisie uzywac jak najwiecej jezykow. Dlatego wtedy jak mial
                wolny wakat zatrudnil np. mnie, a nie zadna Wloszke czy Francuzke (chociaz
                mogl), bo prawie wszystki jezyki starych panstw sa u naj juz reprezentowane.
                I jestem pewna, ze gdyby teraz mial jakis wolny wakat to znowu zatrudnilby
                kogos z nowych panstw (napewno nie Polke), bardzo mozliwe, ze wlasnie jakas
                Bulgarke lub Romunke, bo te jezyki by nam sie przydaly, a inne mniej.
    • Gość: gosc Re: wyniki AD IP: 136.173.62.* 05.02.07, 10:02
      Tez oblalem
      40,133
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka