lombric1 06.06.07, 12:09 Czego mozna sie spodziewac na tesie tzw zawodowym - CAST 27 sekretarka - Moze ktos sie podzieli ... z CAST 25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paw Re: CAST27 - sekretarka IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.06.07, 12:17 1) czy nosisz szpilki 2) jaka lubisz wielkosc dekoltow 3) czy spodniczki nie sa za dlugie 4) nogi zawsze wydepilowane i nie tylko nogi 5) zeby biala i proste Nie wiem czy wiecej wymagaja to powinno wystarczyc. Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
lombric1 Re: CAST27 - sekretarka 06.06.07, 12:49 Paw - a moze tak powaznie ..... gdzie znalezc te testy - jakies przyklady - nikogo nie ma z cast 25 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabru Re: CAST27 - sekretarka 06.06.07, 12:50 CAST 25 to byl test z pisania listu (przepisac i sformatowac). Teraz bedzie MCQ: 40 pyt. w 40 min. Sprawdz stare konkursy, gdzie w tescie A robilo sie wlasnie MCQ z wiedzy w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: CAST27 - sekretarka IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.06.07, 19:46 ej bez obrazy z pewnoscia sie dostaniesz , poniewaz mieskzma w okolicahc Bxl woel jak tu ladne kobiety wpadaja nie brzydactwa ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimart Re: CAST27 - sekretarka IP: *.Red-88-2-203.staticIP.rima-tde.net 06.06.07, 12:49 Nie zdaje na sekretarke ani nia nie jestem, ale co nie co widzialam. W tescie pojawiaja sie pytania zwiazane z obsluga pakietu Office (konkretne czynnosci i funkcje), pytania o organizacje pracy w biurze (organziacja spotkan, obsluga interesantów, etc). Poszukaj w necie, na 100% znajdziesz jakies testy dla sekretarek. Odpowiedz Link Zgłoś
lombric1 Re: CAST27 - sekretarka 06.06.07, 13:33 Moze ktos ma taki przyklad testow ? prosze o przeslanie na moj e-mail lombric1@gazeta.pl - dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: CAST27 - sekretarka 27.06.07, 11:11 Przykladu testu nie mam, ale przedwczoraj zdawalam (zapisalam sie na pierwszy termin) i moge dac jedna rade: powtorz sobie SOLIDNIE caly pakiet Office (Word, Excel i PowerPoint) i to w jezyku, w ktorym zdajesz egzamin. Wydawalo mi sie zawsze, ze Word i Excel nie maja dla mnie tajemnic, a jednak ten test wyprowadzil mnie z bledu... Znakomita wiekszosc pytan dotyczyla wlasnie komputera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: CAST27 - sekretarka IP: *.cec.eu.int 27.06.07, 12:11 Polecam strone kajszczaka-tam masz testy na funkcjonariuszy z 2003-tam wlasnie byl test z sekretariatu-tak jak wyzej OFFICE,sprawy organizacyjne i znaki dactylo-specjalna strona znakow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: CAST27 - sekretarka IP: *.cec.eu.int 27.06.07, 12:13 www.kajszczak.sm.pl/epso Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: CAST27 - sekretarka 27.06.07, 13:29 Tak, tak to wlasnie wygladalo, troche pytan sie nawet powtarza. Owocnego wkuwania i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabru Re: CAST27 - sekretarka 27.06.07, 14:02 a ja mam pytanie. Oto przyklady pytan z testu EPSO dla contractueli: excel: comment aller d'une page à l'autre, excel: comment aller à la fin de la colonne. est-ce que tu aurais des informations sur les shorcuts excel? znacie odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujaca mama Re: CAST27 - sekretarka IP: *.cor.europa.eu 28.06.07, 08:43 comment aller d'une page à l'autre, CTRL + page down aller à la fin de la colonne CTRL + strzalka w dol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: CAST27 - sekretarka IP: 136.173.162.* 09.07.07, 16:24 Czyli na sekretarki byl test 40 pyt na 40 min tylko?? bez webala i ustnego?? Podpowiedzcie, bo nie wiem juz z czego mam sie uczyc... dzieki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: CAST27 - sekretarka IP: *.cec.eu.int 10.07.07, 15:04 wejdz na strone epso-tam masz wszystko dokladnie wytlumaczone...........lacznie z przykladami Odpowiedz Link Zgłoś
lombric1 Re: CAST27 - sekretarka 28.06.07, 14:04 Mam pytanie : czy daja kalkulatory ? Czy ktos ma testy po francusku : czesc zawodowa - jezeli tak to prosze przeslac na e-maila : lombric1@gazeta.pl Dzieki. Moze jakies wrazenia po testach !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: CAST27 - sekretarka IP: *.cec.eu.int 28.06.07, 17:59 zobacz na kajszczaka-sama tam podawalam testy po francusku......troche wysilku od siebie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: CAST27 - sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:52 wczoraj zdawalam. Jak zwykle (to był mój czwarty egzamin, dlatego "jak zwykle") najmniej czasu zostaje na verbala. Dużo drobiagowej treści i trzeba się skupić, żeby z niej wyłowić to o co pytają. Pytania z zakresu UE bardziej "zakręcone" niż kiedyś i bardziej drobiazgowe. Do cyferek trzeba szybko liczyć w głowie. A test dla sekretarek, to jeśli się pracuje 10 lat jako sekretarka na nowoczesnym sprzęcie (nie jak w mojej obecnej pracy na Win98), to nie sprawi trudności. Powodzenia zdającym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: CAST27 - sekretarka IP: *.access.telenet.be 09.07.07, 18:50 sory,ale idac na latwiezne ciezko ci bedzie zdac test-jak ty nawet nie chcesz przeczytac tego tematu...podalam namiary na kajszczaka-tam swego czasu przeslalam taki test-wystarczy poczytac i poszukac... Odpowiedz Link Zgłoś
lombric1 Re: CAST27 - sekretarka 10.07.07, 14:28 Czy ktos moze podac przyklad pytan jakie mial na egzaminie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś