Dodaj do ulubionych

polskie szkoly w brukseli

IP: 158.75.39.* 26.06.07, 10:48
Bardzo prosze o pomoc w zakresie informacji o szkolach podstawowych polsko -
francuskich w belgii. Jestem mama 9 letniego chlopca i otrzymalam wlasnie
propozycje pracy w BRX jako asystentka , stad moje poszukiwania.pozdrawiam i
prosze o kontakt
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: polskie szkoly w brukseli IP: *.cec.eu.int 26.06.07, 11:03
      European School na Uccle. Jest tam sekcja polska, tyle ze chyba rekrutacja sie
      zakonczyla, ale zapytac zawsze mozna.
      • Gość: anbxl Re: polskie szkoly w brukseli IP: *.cec.eu.int 26.06.07, 11:14
        www.eursc.eu/
        to jest link do szkoly europejskiej.Skontaktuj sie z nimi jak najszybciej
        (mailowo)i przedstaw twoja sytuacje,ze wkrotce zaczniesz prace w instytucji UE
        i ze chcialabys aby twoj syn chodzil do tej szkoly
        • adm-adm emilio 26.06.07, 11:30
          jezeli bedziesz pracowala w instytucjach UE, z kontraktem CO NAJMNIEJ rocznym
          (albo po konkursie-mianowana) to MASZ prawo do polskiej sekcji, w szkole
          europejskiej, w kazdej chwili, w trakcie roku szkolenego tez, bez proszenia.
          Warto skontaktowac sie przezd pryjazdem z nauczecielem, w celu omowienia
          potrzeby przygotowania dziecka do przerabianego programu-bedzie mu latwiej:)

Jezeli nie pracujaesz w instytucjach lub twoj kontrakt jest krotszy niz rok
          (takie zwyczaje maja niektore DG... potem przedluzaja.. jezezli tak jest to
          zwroc uwaga swojeje DG jak bardzo to komplikuje twoja sytuacje.. moze zrobia
          wysilek i podpisza na rok)mozesz tez zapisac dziecko do szkoly europ, ale
          odplatnie, i pod warunkiem ze sa miejsca ( w sekcji polskiej nie ma takiego
          problemu:))) odplatnosc to jakies ok 4.5 tys E na rok +/-...
        • adm-adm emilio 26.06.07, 11:30
          jezeli bedziesz pracowala w instytucjach UE, z kontraktem CO NAJMNIEJ rocznym
          (albo po konkursie-mianowana) to MASZ prawo do polskiej sekcji, w szkole
          europejskiej, w kazdej chwili, w trakcie roku szkolenego tez, bez proszenia.
          Warto skontaktowac sie przezd pryjazdem z nauczecielem, w celu omowienia
          potrzeby przygotowania dziecka do przerabianego programu-bedzie mu latwiej:)

Jezeli nie pracujaesz w instytucjach lub twoj kontrakt jest krotszy niz rok
          (takie zwyczaje maja niektore DG... potem przedluzaja.. jezezli tak jest to
          zwroc uwaga swojeje DG jak bardzo to komplikuje twoja sytuacje.. moze zrobia
          wysilek i podpisza na rok)mozesz tez zapisac dziecko do szkoly europ, ale
          odplatnie, i pod warunkiem ze sa miejsca ( w sekcji polskiej nie ma takiego
          problemu:))) odplatnosc to jakies ok 4.5 tys E na rok +/-...
        • Gość: emilia Re: polskie szkoly w brukseli IP: 158.75.39.* 26.06.07, 11:57
          dziekuje Wam bardzo!!!
    • tralala35 Re: polskie szkoly w brukseli 26.06.07, 21:41
      Ciekawa jestem, czy udalo ci sie skontaktowac ze szkola. Ja ze strony
      internetowej BRussels School 1 pisalam na dwa adresy mailowe, od obu dostalam
      zwrot administratora. A tez zaczynam prace w Komisji po wakacjach i chcialabym
      dziecko koniecznie do szkoly wyslac. Macie moze namiar na konkretna osobe? Z
      sekcji polskiej najlepiej.
      • Gość: anbxl Re: polskie szkoly w brukseli IP: *.access.telenet.be 26.06.07, 22:44
        To pewnie i tak musi isc przez dyrekcje szkoly...Moze wyslij fax albo zadzwon
        do nich...a moze popros kogos kogo dziecko chodzi do tej szkoly......
        • Gość: mama Re: polskie szkoly w brukseli IP: *.brutele.be 28.06.07, 20:45
          Zapisywalam swoje dziecko w pazdz.2005 i kontaktowalam sie z Pania Helen
          Evrard,droga mejlowa. Bedac jeszcze w Polsce wypelnilam formularze, ktore mi
          przeslala, a po przyjezdzie do BXL wyslalam podpisany przez HR formularz, ze
          podjelam prace Komisji. Sprawdzilam adres na stronie szkoly i pozostal bez zmian:
          Inscriptions : Mme H. Evrard
          Tel : 02.373.86.05
          Mail : helene.evrard@eursc.org
          Fax : 02.375.47.16

Pozdrawiam i powodzenia
          • Gość: inna mama Re: polskie szkoly w brukseli IP: *.157-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.06.07, 21:38
            zapisuje do szkoły Pani Evrard. Napisz koniecznie do niej, przesle Ci
            formularz, który dostarczysz jak Tu juz będziesz, bo bedziesz potrzebowala
            zaswiadczenie ze pracujesz. Ja podjęlam prace tu od maja, dzieci zapisalam w
            czerwcu - osobiscie przyniosłam wypełnione formularze, które Pani Evrard
            przesłała mi jeszcze w marcu jak byłam w Polsce. Pamietaj o dołączeniu
            swiadectwa dziecka ze szkoły, bo to potrzebne do zapisu.
            • tralala35 Re: polskie szkoly w brukseli 29.06.07, 11:29
              Bardzo Wam dziekuje. Pani Evrard wlasnie przyslala formularze. Synek ma 5 lat i
              idzie, z tego co rozumiem, na rok do nursery. Zaswiadczenie z przedszkola chyba
              nie bedzie potrzebne :)
              A jak Wam sie podoba szkola? bardzo sie o niego boje, jak sobie rade da w nowym
              otoczeniu...
    • Gość: :) Re: polskie szkoly w brukseli IP: *.cec.eu.int 03.07.07, 09:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka