Gość: marysia IP: *.aster.pl 23.08.07, 21:30 Czy wypada sie zapytac po interview jakie ma sie szanse na zatrudnienie i ilu zaprosili kandydatow na stanowisko o ktore sie ubiegalismy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: Czy wypada się zapytać 23.08.07, 21:58 moim zdaniem jest nielogiczne pytanie sie po interview "jakie sie ma szanse". Jak zapraszaja kilku kandydatow, to przeciez nikt przed zakonczeniem wszystkich rozmow nie bedzie w stanie powiedziec, czy kandydat pierwszy, drugi czy trzeci ma szanse, bo ostatni moze byc taka super-gwiazda, ze wszystkich wykosi. O konkretna liczbe tez bym sie nie pytal. Co najwyzej: czy jest wielu kandydatow na to stanowisko? Ale i to nie ma moim zdaniem sensu. Moja rada: popros uprzejmie w stylu "bez wzgledu na to, czy wynik mojej rozmowy bedzie pozytywny czy negatywny prosilabym uprzejmie o w mozliwie szybka odpowiedz, zeby po prostu wiedziec na czym stoje a nie czekac w niepewnosci w nieskonczonosc". To powinien kazdy zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy wypada się zapytać - NIE IP: *.dsl.versateladsl.be 23.08.07, 22:12 wybacz ale moim zdaniem nie odpowiedza ci na tego typu pytanie. I brawo dla bylego jak zawsze konkretnie i z sensem Odpowiedz Link Zgłoś
epsotek Re: Czy wypada się zapytać - NIE 28.08.07, 20:48 Hmmm, Widac bywa roznie bo ja sie spytalem, czy zaprosili innych kandydatow i mimo to mnie zatrudnili. A dzieki temu dowiedzialem sie, ze spotkali sie z nimi juz wczesniej a ja bylem ostatni. I dzieki temu nastepnego dnia sprobuja dac odpowiec. Ale to zawsze delikatna kwestia. No i o procent szansy bym sie pewnie nie pytal. Odpowiedz Link Zgłoś