greentea2 19.05.08, 21:47 Bo jeszcze nie zdarzylo mi sie zjesc takowego w Belgii. Slyszalam o jakims miejscu w okolicach Grand Place, ale nie pamietam nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Gdzie na dobre steki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:09 To zapraszamy do Warszawy, świetne argentyńskie steki zwykle po 200, 300 lub 400 g. :) Np. Jeff's na Polach Mokotowskich... Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Gdzie na dobre steki? 19.05.08, 22:19 Uwielbiam argentynskie steki, mam ulubiona restauracje w Londynie. W Warszawi bede niedlugo, moze skorzystam z propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do greentea2 Re: Gdzie na dobre steki? IP: *.181-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.05.08, 08:32 AU VIEUX SAINT-MARTIN Tél. : 02.512.64.76 Place du Grand Sablon 38 1000 BRUXELLES (Sablon) Fermeture : Lundi Cuisine : Belge Mode de paiement : Master Card, Visa Odpowiedz Link Zgłoś
slonce3 Re: Gdzie na dobre steki? 20.05.08, 10:45 Mozna znalezc dobre steaki argentynskie w restauracji w poblizu berlaymont. Nie pamietam dobrze nazwy restauracji. Chyba "meet and meal". POza tym w dobrych restauracjach z belgijska tradycyjna kuchnia serwuja dobre steaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Gdzie na dobre steki? 20.05.08, 11:14 zapewne znasz www.belgobelge.be w klimacie argentynskim: www.patagonias.be/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter2005 Re: Gdzie na dobre steki? IP: *.access.telenet.be 20.05.08, 12:24 Fatty na Pl. Luxemburg! Jeśli do tego lubisz piłkę nożną - bedziesz tam wracać zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Gdzie na dobre steki? 20.05.08, 12:28 dobre steki sa w Brasserie Merode, zreszta inne rzeczy tez maja dobre. Nie polecam Carpe Diem na Merode, stek byl suchy z zewnatrz i krwawy w srodku. Niezly stek jadlem pare razy w Leon de Bruxelles (maja rowniez z konia -naprawde smaczne). Oststnio jadlem w Grill de Bruxelles - w miare OK, chcociaz knajpa to sieciwka. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Gdzie na dobre steki? 22.05.08, 09:58 Poszlismy tutaj www.grillardin.be/ Ok, ale bez rewelelacji. Jesli chodzi o steki to jestesmy troche wybredni niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady kwestia definicji co to dobry stek 25.05.08, 13:16 jesli to "krowaryczaca na talerzu" to tu wszedzie podaja krawiace mieso, jesl ichodzi o cos zjadliwego to kuchie etniczne - Truek, Grek czy Arab. Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: kwestia definicji co to dobry stek 25.05.08, 18:57 Chodzi mi o te, ktore wszedzie podaja niestety w wiekszosci jest to kawal miesa bez smaku. Jadlam kebaby kilka razy tutaj z roznych miejsc, obrzydliwe, szkoda, bo lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: kwestia definicji co to dobry stek 26.05.08, 10:55 nierktore obrzydliwe, ale niektore bardzo dobre. skoro mieszkam niedaleko Merode, to moge z czystym sumieniem polecic kebab na av. des Celtes, miedzy Merode i Rue des Francs - jest Libanska knajpka (tej nie polecam) i zaraz obok chyba turecka. tylko nie wiem dlaczego do tego duruma wrzucaj rowniez frytki - bez frytek jest smaczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady G-T to kebaba szukasz czy steka? ;-) 28.05.08, 22:37 MareGG slusznie stwierdza, ze sa i takie itakie. Mnie najbardziej smakuja te z placu zurden. Ale pare innych ok tez by sie znalazlo. A ty G-T decyduj sie mowimy o stekach czy kebabach. Ja nie lubie stekow do sa krawaiwac i niestrawne dla mnie. Wole kebab -dobrze wypieczone miesko ;-) Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tito steak z konia IP: *.access.telenet.be 27.05.08, 00:34 i nie tylko w Le Presale. Goraco polecam, ale sam tylko sprobowalem konia krwistego... choc bylem tam tyle razy, tak mi zawsze smakuje, ze nie mam ochoty probowac tam niczego innego. ale ci z ktorymi tam jadalem inne rzeczy z menu tez chwalili. www.resto.be/ware/details.jsp?businessid=7133 Odpowiedz Link Zgłoś