krojcok 04.06.10, 09:35 A może coś o walce Gazety Wybiórczej o przetrwanie?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mela_1 Twierdza PiS 04.06.10, 09:49 KRRiTV tymczasem zajmuje sie popierdułkami, a Rada Nadzorcza szuka spawacza, by przyspawać się do stołków. I wszystko - całe to żenujące widowisko - odbywa się za moje pieniądze. Nie szanuję PiS i nigdy na niego nie zagłosuję i wkurza mnie, że okrada mnie z mojego abonamentu dla swoich politycznych celow. Odpowiedz Link Zgłoś
darla152 Twierdza za szkłem 04.06.10, 09:57 Telewizja publiczna = telewizja PIS-u. Dlatego ludzie nie płacą abonamentu i słusznie !!!! Precz z taką telewizją !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Twierdza za szkłem 04.06.10, 14:39 erudyta... qrwa dupek w ząbek czesany.. erudyta co nie wie że Wiadomosci sa programem misyjnym a nie programem autorskim kolejnych poje...nych bliźniaków. Co mnie obchodzi to ze karnowski robi tak czy siak bo w to święcie wierzy - niech zabiera manatki i wraca do koszalina - tam może robic sobie to w co świecie wierzy bo pewniej prędzej otrzyma tam częstotliwosci niż w wawie. A o tym jakiego języka używa ten erudyta w stosunku do podwładnych to już legendy chodzą. Na prezesa tvp się starał? Gówniarz w wieku 34 bodaj lat???? juz Farfał był i wiadomo jak się skończyło. jakie oni mają kompetencje aby objąć taką funkcję? karnowski to socjolog... LOL... równie dobrze mógłby być specem od konstrukcji latawców dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Biedni misjonarze z GW i TVN 04.06.10, 17:47 Biedni misjonarze z GW i TVN boja sie konkurencji? A moze baja sie prawdy? Oto poziom prawdy GW i TVN: skrot do calosci nagrania inkryminowanego przez GW, TVN i czlonkow "Honorowego Komitetu Poparcia Bronislawa Komorowskiego" kazania Ks. Pralata z Przemysla: www.przemyska.pl/duszp/start.php?go=shomilie (do odtworzenia np. jednym z tych darmowych programow: www.programs.pl/podkategoria,Multimedia,Odtwarzacze_plikow_vid eo,1,3.html ) Mam nadzieje, ze Olejnik, Wajda Olbrychski, Michnik, i inni klamcy i oszczercy beda mieli jeszcze choc tyle cywilnej odwagi aby PUBLICZNIE przyznac do klamstwa i manipulacji Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh W zasadzie to wszystko jest prawda, ale.... 04.06.10, 10:12 ... nie jestem pewny, czy zamiast takiej telewizji chciałbym tam oglądać cyngielków Michnika, jak z uśmiechem, nowocześnie i po europejsku tłumaczą mi, że w SB pracowali sami ludzie honoru, i dlatego to właśnie oni teraz okupują pierwsze miejsca na liście najbogatszych Polaków, rządzą w PZPN, itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: W zasadzie to wszystko jest prawda, ale.... 04.06.10, 10:35 10 x 10 ! Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: W zasadzie to wszystko jest prawda, ale.... 04.06.10, 14:29 Raczej 5x5 - Wygrajmy Razem. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: W zasadzie to wszystko jest prawda, ale.... 04.06.10, 10:55 A ja jestem pewna, że poziom squ...enia dziennikarzy PiSowskich w TVP przekroczył stan alarmowy! Pobili swoim serwilizmem i jednostronnością dziennikarzy ze stanu wojennego. Niczym sie od nich nie różnią, oprócz mundurów. Trzeba mieć w sobie multum złej woli i pogardy, żeby śmieć porównywać dziennikarzy GW do tych "dziennikarzopodobnych" funkcjonariuszy partyjnych. Smieszy mnie, kiedy fanatycy PiSowscy stosują frazeologię Ziemkiewicza, który chorobliwie nienawidzi A.Michnika. No to wam przypomnę, że kiedy Michnik gnił w więzieniu w 1982 roku, Ziemkiewicz stawiał pierwsze kroczki w komunistycznej, reżimowej prasie PRL. I guzik mnie obchodzi, o czym pisał. Qurwił się za komuny, qu... się za PiSu. Co zdaje się być całkiem dla tej formacji - logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Michnik "gnił" w więzieniu? 04.06.10, 11:33 Koleżanko. Doczytaj sobie kilka tematów. W czasach PRL-u różni ludzie byli przetrzymywani w więzieniu. Na przykład pan Gomułka. Siedział aż miło i to w 1951 roku. Ale nie przeszkodziło mu to jednak zostać I sekretarzem PZPR i strzelać do robotników. Adaś Michnik też trochę sobie posiedział, ale nie tyle w więzieniu, ile w wygodnym pokoju, z dostępem do biblioteki, prasy, maszyny do pisania. Cóż, Czesław Kiszczak był człowiekiem inteligentnym, i wiedział, że Adam Michnik może mu się jeszcze przydać. I miał rację. To Adam Michnik i jego gazeta obronili panów Kiszczaków, Maleszków i Gudzowatych przed sprawiedliwością, a panom Solorzom, Gudzowatym, Czarneckim oddali większość Polski.... i już nie muszą strzelać do robotników. Odpowiedz Link Zgłoś
lingus Re: Michnik "gnił" w więzieniu? 04.06.10, 12:56 Teraz jeszcze sprawdź, kto owe "trzecie prawdy" (te o wygodnym pokoju) głosi... Ano Ziemkiewicz, Łysiak i im podobni: ci wszyscy, którzy - czy to z braku wiary w sukces, czy to z wygodnictwa lub zwykłego tchórzostwa - nie włączyli się w odpowiedniej chwili w walkę z komuną. Teraz przy pomocy swych giętkich i sprawnych piór próbują zaczarować rzeczywistość, opluwając tych prawdziwie odważnych, by mizerię własnych dokonań zamaskować. Fajnie się krytykuje ludzi, który poświęcili własne kariery i najlepsze lata, siedząc wygodnie w fotelu i licząc pieniążki z honorariów za to, co się w tym samym czasie napisało i wydało. Honor za honorarium? Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Michnik "gnił" w więzieniu? 04.06.10, 13:58 faszystow z nsdapis nigdy nie przkeonasz, ze biale jest biale a czarne jest czarne. oni wierza w swego fuhrera i jego IV rp tak jak nizisci wierzyli w hitlera i IIIrzesze Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Michnik "gnił" w więzieniu? 04.06.10, 14:23 Ja już sprawdziłem i byłem mocno zszokowany. Bo kiedyś z wypiekami na twarzy słuchałem w Wolnej Europie o dzielnych Michnikach, Kuroniach, Geremkach i Moczulskich. I naprawdę byłem w wielkim szoku, gdy dowiedziałem się, że pan Geremek wstąpił do PZPR w wieku lat 18, w szczycie terroru UB-eckiego, i że zrobił tam tak olśniewającą karierę, że w latach 60-tych posłano go do Paryża, by tam szefował jakiejś dyplomatycznej placówce. Kim trzeba byłoby być, aby móc tam jechać w latach 60-tych, z kim to musiało być uzgodnione, nie muszę chyba pisać, ale jeśli tego nie wiesz, kolego, to poczytaj coś o KGB i GRU. No i na dobitkę pan Wałęsa, do którrego sam pisałem list z gratulacjami po nagrodzie Nobla, za co miły porucznik z SB przesłuchiwał mnie kilka godzin strasząc wilczym biletem, a który okazał się zwykłym figurantem Kiszczaka, bo ten miał na niego teczkę z jego donosami na kolegów. O Michniku szkoda gadać - sam się ujawnił do upadłego broniąc swoich kolegów z SB, na przykład niejakiego Ketmana. Prawda jest okrutna. Tak jak po "opozycjonistę" Gomułkę sięgnięto w 1956 roku, tak samo po "opozycjonistów" Michnika i Geremka w 1989. A najlepszym dowodem jest lista najbogatszych Polaków, a na niej panowie Solorz, Czarnecki, Krauze, a był jeszcze stokłosa i Gawronik - wszystko równym rządkiem agenci SB. Odpowiedz Link Zgłoś
lingus Re: Michnik "gnił" w więzieniu? 04.06.10, 15:35 No właśnie, słyszałeś w Wolnej Europie, a teraz, jak Urban, twierdzisz, że Wolna Europa kłamie. Czyżby ta rozgłośnia też spiskowała z komunistami? Gdzieś muszą istnieć granice paranoi... Tajemnica tkwi w tym, że walka z komuną, widziana z bliska, wyglądała zupełnie inaczej niż na filmie. Więcej w tym było prawdziwego knucia i spiskowania niż walki z otwartą przyłbicą. Poza tym nie była czarno-biała, wśród funkcjonariuszy systemu też znajdowali się ludzie niezadowoleni, z którymi można było się dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Michnik "gnił" w więzieniu? 04.06.10, 15:38 Skoro wyciera pan sobie tyłek zmarłym Geremkiem - proszę się nie dziwić, że coraz więcej ludzi głośno przyznaje, że nie płakało po pańskim prezydencie. Robią to jednak z taktem, a nie esbecką retoryką, w jaka pan sie bawi. To właśnie namacalny dowód nienawiści, którą wypluwa z siebie na każdym kroku nawiedzony, przeciętny fanatyk PiSowski. Wy już cieszyliście sie i dziękowaliście Bogu za to, że zabrał Geremka. I swoją radość okazujecie do tej pory. Porównywanie Michnika, Geremka do Gomułki jest zwykłą podłością PiSowską, zasługującą jedynie na pogardę. Więc (że zacytuję "waszego wieszcza") - gardzę panem. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl A nie? Głupim gadaniem można wszystko wypaczyć 04.06.10, 13:19 W więzieniu oprócz Gomułki siedział również Stalin i Hitler. Tylko nie stawiaj, ani Gomułki, ani Stalina w jednym rzędzie z Adamem Michnikiem. Tak samo KŁAMIESZ, tak: kłamiesz pisząc, że Michnik ze swoją gazetą wybronili kogokolwiek przed sprawiedliwością. Żyjemy w państwie prawa i żadna gazeta, nawet Nasz Dziennik nie jest w stanie nikogo wybronić z faktycznej winy. Podobnie, to nie gazeta oddawała komukolwiek jakąś część Polski - o ile taki fakt w ogóle miał miejsce (a nie miał). Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh " Żyjemy w państwie prawa" ????? 04.06.10, 14:14 Jeżeli tak uważasz, kolego, dalsza dyskusja na pewno nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 Re: W zasadzie to wszystko jest prawda, ale.... 04.06.10, 13:37 wiadomo lepiej oglądać pospieszalskiego i jemu podobnych nawiedzonych , zaproscie jeszcze rydzyka to sie uzupełnicie oszołomy i o dziwo własnie teraz wiadomisci przypominją dzienik telewizyjny jedynie słuszne pisowsko katolickie wiadomiosci ,taka forma gadzinóki pisowskiej tyle że za moje i innych podatników pieniądze a gazeta wyborcza nie jest medium publicznym ............................ Odpowiedz Link Zgłoś
ziemski_mlynarz Najgorszy rodzaj dziennikarskiej mendy? 04.06.10, 10:41 To taki dziennikarz, który gnoi innych dziennikarzy. Jakoś żadna wybiórcza menda nie pisała takich elaboratów, gdy TVP rządził Kwiatkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Najgorszy rodzaj dziennikarskiej mendy? 04.06.10, 10:58 ziemski_mlynarz napisał: > To taki dziennikarz, który gnoi innych dziennikarzy. > Jakoś żadna wybiórcza menda nie pisała takich elaboratów, gdy TVP rządził Kwiat > kowski. Z bardzo prostego powodu - to była telewizja NIEPORÓWNYWALNIE lepsza niż ta, którą od 2005 roku serwuje nam PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
occam Re: Najgorszy rodzaj dziennikarskiej mendy? 04.06.10, 11:50 Pisala, pisała... Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 TVPiS już dogorywa... 04.06.10, 11:05 i jeszcze pare miesięcy takiej polityki finansowej i nawet granatu nie bedzie potrzeba, przejmie ją ktoś za symboliczną zlotówkę i z bani, a potem wypłucze te wszystkie polityczne menty i zrobi z niej normalną dochodową telewizję. Czego wszytskim serdecznie życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: TVPiS już dogorywa... 04.06.10, 11:39 Ciemny lud,ogladający TVP,wszystko kupi.Jacek Kurski to juz wiedział 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: TVPiS już dogorywa... 04.06.10, 15:40 cleryka napisała: > Ciemny lud,ogladający TVP,wszystko kupi.Jacek Kurski to juz wiedział 2 > lata temu. Już 5 lat temu, droga Cleryko, już pięć...ależ ten czas leci, a ta dzicz pisowska ciągle kupuje ściemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz dla prawdziwych POLITruków nie ma granic absurdu.. 04.06.10, 11:01 TVN , GW , Polityka , Polsat- jedna tuba Rząd Tuskomorowskiego , gdzie ministrem infrastruktury jest człowiek przymierzany wcześniej do resortu sprawiedliwości . jak za PRL : "mój mąż jest z zawodu dyrektorem" Ale propaganda działa , Polaczki dalej wierzą ... smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Twierdza za szkłem 04.06.10, 11:40 Naród też zewrze szeregi i 20 czerwca da PiS czerwona kartkę na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Zachowują się jak żuliki polityczne 04.06.10, 11:57 czy też inne menele. Musimy im za to zapłacić, w I turze wybierając na prezydenta B. Komorowskiego i odsyłając koalicjantów PiSLD- owskiej telewizji i radia - J. Kaczyńskiego i G. Napieralskiego - w niebyt (czy też odbyt, jak kto woli) polityczny. Pamiętajmy, że się dogadali ponad sprawą samobójstwa (?) B. Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Poważne oskarżenia, powinny trafić do prokuratury 04.06.10, 12:14 Prywatne media, takie jak chociażby Gazeta Wyborcza, mogą sobie popierać kogo chcą i nawet mogą podawać zmyślone informacje, jeśli taką akurat mają strategię marketingową. Co innego media publiczne, finansowane z pieniędzy podatników. Te są związane konkretną umową, wymagającą od nich bezstronności i obiektywności. Jeśli tego nie robią, to znaczy że po prostu nie wywiązują się z umowy i całe pieniądze które dostały z budżetu powinny zostać uznane za zdefraudowane. Jeśli GW dysponuje takimi informacjami, to powinna je przekazać natychmiast do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
toniegazeta TVN i ta druga stacja 04.06.10, 12:20 Nie martwice się, zostalo wam jeszcze "TVN i ta druga stacja" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Twierdza za szkłem 04.06.10, 12:36 Czy telewizja jest publiczna ? Wiadomo nie ! Czy telewizja jest par tyjna ( PiS ) wiadomo tak ! Czy w telewizji jest cenzura ? wiadomo tak ! Czy jest podporządkowana Kościołowi ? Wiadomo tak ! Czy Obywatel jest zadowolony z takiej telewizji ? Wiadomo nie ! Czy chce płacić za telewizję propagandowo wyznaniową ? Wiadomo nie ! Czy ta telewizja słu ży społeczeństwu ? Wiadomo nie ! Czyli pakujcie manatki, lary i penaty i spierniczajcie bo naród Was nie chce. Kaczystowskie dupki ! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Osz to POlitykierzy, a powinni uczyć się od GW 04.06.10, 13:10 Być solidnym i uczciwym dziennikarzem jak Adam M. i Jego janczary i hun wei bini. Ludzie Yaro NIGDY tego nie pojmą? Na naukę do Gazety ... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Jeśli misjonarze nazwaliście ich przypadkiem to ja 04.06.10, 13:31 ja GW przez przypadek nazywam propagandą dla otumanionych. A mogliście nazwać ich: niezłomni, patrioci, intelektualiści itp Misjonarze było dla was lepiej. Bo łączy kosciół z nimi i zamroczeni fani GW juz wiedzą co o nich myśleć. Kto sie jeszcze na to nabiera. Ostatnich 5 czytelników ? Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Jak za komuny 04.06.10, 13:41 Za komuny najważniejszy był dziennik i mogli tam pracować tylko w pełni służalczy wobec władzy "dziennikarze". Teraz sytuacja dokładnie ta sama - tylko płaszczące się przed pisiorami dziennikarzyny mają jakiekolwiek szanse. Dwie postkomusze partie zawarły sojusz i działają wg utartych wzorców. Tylko dlaczego TVP nazywać "telewizją publiczną"? I dlaczego mamy na to płacić abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
amirez rzygac się chce! 04.06.10, 14:00 Rzygać się, qrva chce, jak się to czyta. I gnoje maja jeszcze czelność apelować o płacenie abonamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor TVPisda kłamie 04.06.10, 14:27 manipuluje , przeinacza, stosuje niedopowiedzenia, przemilcza, stosuje skróty, wyjmuje z kontekstu.... Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Twierdza za szkłem 04.06.10, 14:30 gdyby nie TVN, Polsat, GW , Polityka to by nie było wiadomo co naprawdę w Polsce się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Twierdza za szkłem 04.06.10, 14:51 Oznacza to tylko tyle że TVP to siedlisko parchów,zgniłków i niedobitków IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head bezczelność propagandzisty z Polityki 04.06.10, 16:24 czołowy oficer propagandy platformerskiej w postkomunistycznej POLITYCE zarzuca tendencyjność innym. Tygodnik który na okładce przed ostatnimi wyborami dał zdjęcie Tuska z tytułem "Tusku, musisz!" a teraz zdjęcie Bronka z tytułem "Bronku, do broni!", który co tydzień saczy niestworzone rzeczy na temat okropnych lat IV RP przemieszane z czołobitnymi wobec PO tekstami paradowskiej, Władyki, Żakowskiego nie ma prawa w ogóle zabierać głosu w sprawach propagandy! Nie ma chyba bardziej tendencyjego tygodnika niż POLITYKA, birac pod uwagę całą prasę bije ja tylko "GieWu" Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: bezczelność propagandzisty z Polityki 04.06.10, 16:44 Niepotrzebnie się emocjonujesz, bo twoje zarzuty są zupełnie chybione. Prywatne tygodniki mogą sobie wypisywać dowolne bzdury, o kosmitach, wampirach czy nawet Donaldzie Tusku uzdrawiającym swoim dotykiem niewidome dzieci. Natomiast PUBLICZNA telewizja, finansowana z pieniędzy wszystkich podatników ma być bezstronna i rzetelna, bo za to jej płacimy. Jeśli się z tego nie wywiązuje, to powinna przestać być publiczna i brać pieniądze tylko od swoich sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
taunus68 Twierdza za szkłem 04.06.10, 16:45 TVP,"Rzeczpospolita",mam w d..ie takie media. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Próbowali wyjechać na kaczych kuprach i tak już im 04.06.10, 17:29 zostało. Odpowiedz Link Zgłoś