doomsday 31.05.06, 20:10 Masoneria ta rozwiedzina zydowke umiejscowila na stolku , po to by biedny lud Chile wydoic , a nie po co innego . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pantera01 Re: Masowe protesty uczniów w Chile 31.05.06, 20:18 O, a ja myslalem ze jak posadzili staruszka Pinocheta do pudla to teraz juz tylko raj bedzie w Chile! Lewica tylko wie jak wydawac pieniadze (jak widac na zalaczonym obrazku nawet tego juz nie wie). Teraz tylko czekac jak zabraknie pieniedzy na wszystko i wtedy sie zacznie! Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nie udało się lewakom zamknąć bohaterskiego 31.05.06, 20:49 generała Pinocheta. Mimo że pogrobowcy czerwonej Hydry której obcioł łeb podnisoła głowe i chciałaby to zrobić. PS. Czekam na klęske lewackich rządu w Chile w tym tej prezydent najgorszego reprezentanta czerwonej zarazy ! Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Ciemnota zaślepiona ideologią 01.06.06, 17:45 Proszę, jakie to wszystko dla niektórych jest proste... von_thusk powinieneś trochę więcej WIEDZIEĆ o reżymach wojskowych w Południowej Ameryce. To były junty wojskowe i dopuszczały się takich samych nieprawości jak junta Jaruzelskiego. Ideologiczne wytłumaczenie "źli komuniści" i "dobrzy konserwatyści" ma się nijak do smutnej prawdy. Dajesz tylko dowód, że Ci sumienie wyżarła ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
zieleniak2004 ►►► .:. Hej przeleciał B16 na baterie R14 02.06.06, 20:33 ►►► Hej przeleciał B16 na baterie R14 ◄◄◄ "Papież chce, aby Polska strzegła wiary. Bush chce, aby strzegła demokracji. Stalin też kiedyś chciał czegoś od Polski. Podobnie pewien instalator kablówki chciał mojej rodzinie wetknąć w promocji pakiet 40 kanałów satelitarnych. Ja dziękuję wszystkim serdecznie, wyciągnąłem tę wtyczkę wiele lat temu, ponieważ wolałem strzec swoich dzieci. Nie chcę aby w przyszłości musiały iść na wojnę... choćby religijną. [...]" Zapraszamy do lektury i linkowania oraz publikowania bez ograniczeń kolejnego felietonu z cyklu "Zranione Uczucia Obywatelskie": ======================================================= zieloni.org.pl/articles.php?id=1058 ======================================================= Odpowiedz Link Zgłoś
s-w-z Re: Ciemnota zaślepiona ideologią 17.06.06, 13:45 Takich samych jak junta Jaruzelskiego? To już nie zwykła niewiedza czy głupota ale ciżka choroba umysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Nie udało się lewakom zamknąć bohaterskiego 17.06.06, 14:01 Doomsday, pantera i vonthusk - wypisujecie takie glupoty, ze az zal mi sie Was zrobilo. Poczytalibyscie choc troche, dowiedzielibyscie sie czegos, zamias chwalic sie swa glupota na publicznym badz co badz forum... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson HAHAHA!!! Ale z ciebie debil, przecież oni żądają 31.05.06, 20:57 typowo lewicowych postulatów! Większe pieniądze na edukację, darmowa komunikacja miejska. Jeśli się zdenerwują na socjaldemokratów to zagłosują na kogoś jeszcze bardziej na lewo. Faszystowska prawica w Chile to już trup, tylko czekać aż aktualny rząd zajmnie miejsce prawicy, bo jedyną opozycją dla niego będą jeszcze więksi socjaliści. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Po co te wyzwiska? 01.06.06, 17:51 Przecież prawdą jest że strajkują przeciwko lewackiej Pani prezydent. I najprawdopodobniej zagłosują jeszcze bardziej na lewo, więc też masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
qqwweerrtt1 Re: Po co te wyzwiska? 27.06.06, 21:41 > Przecież prawdą jest że strajkują przeciwko lewackiej Pani prezydent. I > najprawdopodobniej zagłosują jeszcze bardziej na lewo, więc też masz rację. To nie byl strajk przeciw prezydentowej(co wielokrotnie powtarzali strajkujacy), tylko przeciw fatalnemu stanowi chilijskiej oswiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
qqwweerrtt1 Re: HAHAHA!!! Ale z ciebie debil, przecież oni żą 27.06.06, 21:48 tornson napisał: > typowo lewicowych postulatów! Większe pieniądze na edukację, darmowa komunikacj > a > miejska. Poprawa szkolnictwa, ktore podczas rzadow dyktatury, calkowicie zeszlo na psy, jest obecnie najwazniejsza sprawa w Chile. Nie ma znaczenia czy rzadzi lewica czy prawica. Niestety rzady demokratycznie jakos specjalnie sie tym nie zajmowaly, co doprowadzilo do masowych protestow. Szkolnictwo w Chile jest tragiczne. Darmowe dojazdy do szkol sa tylko jednym z postulatow, wcale nie najwazniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta w dupach się goowniarzerii poprzewracało 31.05.06, 22:03 może jeszcze darmowe wino i dziwki, hę? matołki nawet nie wiedzą, że za te "darmowe" będą musieli zapłacić ich rodzice podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Chile dzieki Pinochetowi to jedyny 31.05.06, 22:06 w miare normalny i stosunkowo zamożny kraj w regionie. Ale głupie lewactwo zmarnuje dorobek Pinocheta, przehula "babci domek cały", jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Skąd Ty czerpiesz swoje nonsensy?????? 01.06.06, 17:57 Wiesz co, wybierz się do Chile, potem odwiedź Argentynę i nie pisz głupot. Wolałbym żyć w Argentynie bo za 1000 USD będziesz żył tam na znacznie wyższym poziomie niż za te same 1000 USD w Chile. Być może w liczbach bezwzględnych GDP Chile przewyższa Argentynę, ale standard życia w Argentynie jest znacznie wyższy niż w Chile. I jest tanio, a podatki są ZNACZNIE mniejsze, w szczególności porównaj sobie ceny ropy i benzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
zrob_mi_laske Re: Chile dzieki Pinochetowi to jedyny 01.06.06, 21:41 Głupi to ty jesteś! Pinochet jest winien śmierci tysięcy ludzi! I nie mów mi, że to lewackie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
mezoameryka dorobek Pinocheta????? 03.06.06, 11:57 czlowiek tak niedojrzay intelektualnie nie powinnien w ogole zabierac glosu w sprawie, jak wnosze z Twoich slow, zupelnioe ci obcej. zapytaj rodziny tysicy chilijczykw "zaginonych" podczas rezimu Pinopcheta, zapytaj ich o dorobek Pinocheta, o tortury i gehennne przez jaka musieli przejsc. miay one znaczniej mocniejszy wydzwiek niz represje w naszym krajju w owym czasie. .. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Chile dzieki Pinochetowi to jedyny 17.06.06, 14:04 Glupie lewactwo poki co, od ponad 10 lat, rozwija chilijska gospodarke tak skutecznie, ze w minionych wyborach obaj prawicowi kandydaci powtarzali jak mantre ze zmian w wypracowanej przez rzad Lagosa polityce gospodarczej Chile nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
alek86 Re: Masowe protesty uczniów w Chile 01.06.06, 13:23 Poczytaj o tym więcej na latinamnews.blog.onet.pl/ Nie wiem z jakich źródeł "ryba" z GW czerpie informacje, ale autor artykułu na ten temat na moim blogu korzystał ze źródeł lokalnych. Skąd te rozbieżności? (www.terra.cl) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 gdzie brak Pinocheta tam rzadzi Paroubek! 01.06.06, 15:58 Puczu w Polsce nie dokonal Pinochet dla dobra tego kraju, tylko agent NKWD/GRU "Wolski" dla dobra ZSRS! Odmienne konsekwencje - ogolnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
lowelas2 Re: Masowe protesty uczniów w Chile 17.06.06, 14:10 alek86 napisał: > Poczytaj o tym więcej na latinamnews.blog.onet.pl/ Rozumiem, ze macie zgody Rzeczpospolitej, Wyborczej i innych mediow na przedukowywanie, badz tlumaczenie in extenso ich materialow. Czy moze jestescie zwyklymi zlodziejami? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To na pewno islamiści. 01.06.06, 21:57 Widzimy czym kończą się mrzonki o wielokulturowości. Odpowiedz Link Zgłoś
vickers1 Pinochet zrobił pucz dla dobra US koncernów miedzi 02.06.06, 19:33 owych i rodzimej oligarchii Odpowiedz Link Zgłoś