pusiek8 10.09.09, 22:20 Po kilku tygodniach monotonnego pisania o pakcie Ribbentrop-Mołotow, Radziwinowicz połączył go wreszcie z kuniami i hipiką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czlowiek_ksiazka czarno-biały ZBIR 10.09.09, 23:45 "Wiktor Szenderowicz, pisarz, satyryk i gorący miłośnik Polski" - Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka c.d. 10.09.09, 23:51 "Bo polscy kawalerzyści zawsze bardzo dbali o konie - tłumaczy Siergiej Grigoriew" - Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk CzeKa - wyluzuj :-) 11.09.09, 00:40 Doprawdy wygląda na to, że każda litera pochodząca spod pióra Radziwinowicza działa na Ciebie jak sól na ślimaka... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Czytaj mnie, dziarski ekspercie, czytaj, kpt! :) 11.09.09, 15:35 Nie przepuszczaj ani słóweczka. Może coś trafi do - za przeproszeniem - elytarnej łepetynki, he he... :) Chociaż wątpię... W dzieciństwie nie pasjonowałem się torturowaniem zwierzątek - nie wiem więc jak działa sól na ślimaka. :/ Lepiej wróć/przerzuć się, czcigodny mędrcze, na te twoje słynne anagramowe, skomplikowane porównania z gwałconymi czy poturbowanymi przechodniami zlanymi pałami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Czytaj mnie, dziarski ekspercie, czytaj, kpt! 11.09.09, 16:27 czlowiek_ksiazka napisała: > W dzieciństwie nie pasjonowałem się torturowaniem zwierzątek - nie > wiem więc jak działa sól na ślimaka. :/ A od kiedy ja się dowiedziałem, przestałem jadać ślimaki; choć daleko mi do ekooszołomstwa :-/ Rozbawiło mnie po prostu, że w odpowiedzi na dość krótki tekst WR wypisałeś taką rozległą filipikę, w dodatku na prawie całkiem inne tematy ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: Czytaj mnie, dziarski ekspercie, czytaj, kpt! 13.09.09, 08:35 > odpowiedzi na dość krótki tekst WR > wypisałeś taką rozległą filipikę, w dodatku na prawie całkiem inne > tematy Bo CzeKa potrafi tylko na jeden temat pisać. A jeśli artykuł akurat tegoż tematu niepodejmuje to CzeKa musi wyręczyć dziennikarza i włożyć mu w usta napisaną przez siebie filipikę. Szczęście, że Radziwinowicz do GW pisze bo CzeKa musiałby Wajrakowi podteksty dopisywać. Swoją drogą czytanie tego było nawet zajmujące, taki intymny wgląd w ludzką psychikę. - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
santa666 Re: c.d. 12.09.09, 23:39 czlowiek_ksiazka napisała: > Nie znam osobiście ANI JEDNEGO POLAKA, który o Rosjanach w > kontkeście JAKIEGOKOLWIEK zdarzenia historycznego mógłby mówić nawet > nie tyle dobrze, co przynajmniej neutralnie. Cholera, W OGÓLE nie > znam Polaka, który mógłby mówić np. przez bite 5 minut obiektywnie o > Rosji czy Wschodzie. :/ ciekawe.....moze nas oswiecisz swoja modroscia i nam cos na ten temat zdradzisz ????? Pokarz mi (nam) jeden jedyny powod zeby o rosjaaaaaaaaaaaanach pozytywnie m9owic. JEDYNA RZECZ Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: c.d. 13.09.09, 01:15 Czy wiesz, że piszesz/mówisz TAK SAMO jak Hitler? Powtarzasz jego zarzuty wobec Wschodu/Rosjan (oraz Żydów) - że są w CAŁEJ rozciągłości żli. SŁOWO W SŁOWO(!). ABSOLUTNIE żli bez wyjątku. WSZYSCY i ZAWSZE. I dlatego pewnie... (dokończ, czcigodny mędrcze, sam) Musisz zdawać sprawę - sobie - że to jest stanowisko CHORE. Jeśli wierzysz w to co piszesz, to znaczy, że jesteś CIĘŻKO chory. Mimo całej tej satyrycznej otoczki, w którą próbujesz się przedzierzgnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ve15 C_K, nie jest tak źle 13.09.09, 12:14 czlowiek_ksiazka napisała: > Nie znam osobiście ANI JEDNEGO POLAKA, który o Rosjanach w > kontkeście JAKIEGOKOLWIEK zdarzenia historycznego mógłby mówić nawet > nie tyle dobrze, co przynajmniej neutralnie. Cholera, W OGÓLE nie > znam Polaka, który mógłby mówić np. przez bite 5 minut obiektywnie o > Rosji czy Wschodzie. :/ Hej, you forgot Mr. Łagowski, de Lazari i paru innych anonimowych, jak np. azraelk.salon24.pl/123163,wladimir-putin-to-inna-polka-polityczna no i jeszcze jesteśmy i my .... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Radio swoboda nie jest czescia min propagandy? 11.09.09, 01:00 coz reich propagandaministerium der USA to zatrudnia milosnikow Polski oraz GW? no prosze jakie dobre bezinteresowne ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Priwiet ułanom 6 pułku;) 11.09.09, 18:09 Widzę że Rosjanie tez mogą sie świetnie bawic i to jeszcze w mundurach wojsk które najechały ich kraj.Miło nam że jest to polski pułk ułanow! Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Sćiągnijcie Radziwinowicza z powrotem 11.09.09, 21:08 Rosyjska "gościnność" zaczyna wpływać na psychikę, cholera a ciekawe czy to choroba zawodowa dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 00:42 Wiecie, bylem na tydzien w Moskwie "sercu imperium zla" jak to mawial sp Ronnie "the ray-gun" Reagan i ogolne wrazenie jest takie ze poza tym ze miasto to betonowy moloch, taka Warsiawa razy 8 , malo przyjazna do zycia, to o goscinnosci rosjan moge powiedziec tylko dobre rzeczy. Cholera, widzialem tych ludzi 2gi raz w zyciu a oni oferowali sie placic ze wszystkie bilety do muzeow, wstepy na dyskoteki, browary i tak dalej. tym bardziej ze ceny raczej londynskie, to bylem w szoku. Wspaniali, mili, serdeczni ludzie. Cos czego w Polsce juz nie uswiadczysz. A na "da swidania" dostalem Braci Karamazow i Mistrza i Malgorzate a do kompletu ...slownik polsko-rosyjski...wiec sie ucze. Nie zmienia to mojej opinii o tym panstwie ktore przez wiekszosc historii dawalo w d...e swoim wlasnym ludziom jak i obcym ale musz eprzyznac, ze zwykli ludzie sa naprawde rewelacyjni i tej goscinnosci to powinnismy sie od Rosjan uczyc. Aha, metro mskiewskie przerasta londynskie na glowe, czysto, punktualnie, kazda stacja inna, naprawde super Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 08:42 Ciekawy jestem czy podobnej gościnności doświadczają w Moskwie przybysze z innych części Rosji albo np z Kaukazu? Poważnie pytam. - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 11:11 chyba mowia tam na nich "czarne dupy" albo jakos tak. mysle ze niezbyt sie lubia i jedni i drudzy wzajemnie. Ciezko mowic w ujeciu ogolnym. kaukazcy pewnie goszcza sami siebie ;-) a i co mi jeszcze sie rzucilo w oczy to jak wielu ludzi ...czyta ksiazki. lekko zapomniany obrazek w warsiawie, a tam - jedziesz w metrze albo tej ich eletryczce - i duza czesc ludzi wyciaga ksiazki i czyta, nie gazety ale ksiazki. i ogolnie ksiegarnia na nowym arbacie jest najwieksza i najlepiej zaopatrzona jaka w zyciu widzialem - wszystko maja, a jak nie maja to sciagna - empik moze sie schowac. - maja tam od chmielewskiej po wojaczka Odpowiedz Link Zgłoś
rusakolep Re: bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 12:59 Bardzo istotna uwaga: TAM SIE CZYTA KSIAZKI A NIE GAZETY.Wiec jest nadzieja ,ze wypociny roznych sku...synow o naszystowsko-kremlowskim rodowodzie trafia przede wszystkim do brudnych prowincjonalnych kibli na gwozdzie na papier w kiblach.Mozecie nie wierzyc,ale takie gwozdzie w ruskim sraczu to codziennosc.I o takim "imperium" niech raczej pisza pisdz..ce jak alakyr czy zdzira15.Neandertalczycy z baletem,bombami wodorowymi..i gwozdziami w kiblach. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 14:59 Nic nie zrozumiałeś z tych postów, pułap intelektualny okazał się ciut za wysoki. Dla ciebie szczytem marzeń jest wychynąć głowe ponad deskę w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 16:05 to nie tak. A czy kiedykolwiek w Rosji ludzi ebyli bogaci albo wolni? w ujeciu zachodnim , nie, nie byli? a czy mimo to Rosja a pozniej ZSRR byla potega ktorej bal sie swiat tak. nie mylmy wiec potegi ekonomicznej z tym ze jakies panstwo moze byc mocarstwem trzesacym pol swiata. indywidualny dobrobyt ani wolnosc nie musi tu wchodzic w gre. i nie wchodzi. stwarzajac panstwo quazi policyjne mozna zdusic opozycje i alokowac zasoby kraju tak by stworzyc potezna machine wojenna - policyjna. Czy Rosja za Stalina byla krajem dobrobytu albo wolnosci? nie byla Czy Rosja za Stalina (oczywiscie z pomoca amerykanskich dostaw) pokonala 3 rzesze Adolfa. Niemcy popelinili blad myslac ze panstwo rzadzone przez Stalina, nieudolne ekonomicznie i terroryzujace swoich obywateli rozpanie sie po pierwszym uderzeniu ale sie nie zawalilo. (nawiasem mowiac proponuje sprawdzic produkcje czolgow i samolotow w zsrr w 1939 i 1944 roku) nie zawalilo sie wiec proponuje nie popelniac tego samego bledu KGB-FSB moze stworzyc panstwo gdzie nie ma opozycji, ludzie zyja barsziej albo mniej biednie, ale panstwo dysponujace potezna i grozna machina wojenno-policyjna ktora bedzie spokojnie w stanie zagrozic panstwom potezniejszym niz Polska. Dlatego przestrzegalbym przed niedocenianiem tego co nas moze czekac ze strony Rosjii(oczywiscie jesli ona bedzie tego chciala, co mam nadzieje nie nastapi, ale wszystko wskazuje inaczej) jak na razie celem Rosji wydaja sie byc odzyskanie kontroli nad strefa postsowiecka, i zneutralizoanie Polski(nie hegemonia, na razie zneutralizowanie) i wydaje sie ze idzie jej bardzo dobrze - Ukraina po wyborach przesunie sie bardzie w strone wplywow rosji, tarczy w polsce nie bedzie (nie chodzi o te glupie kilka rakiet ale o obecnosc amerykanskich instalacji wojskowych, co raz na zwasze przekreslilo by plany rosji w stosunku do naszego kraju) Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: bylem w sercu "imperium Zla" ;0 13.09.09, 21:04 Napiszę to samo co Ty ale inaczej.Rosja i państwa z niej wyrosłe to trochę inny świat. Ma to korzenie jescze w carskich czasach. My cały czas oceniamy ich używając europejskich "narzędzi". A to chyba się nie sprawdza, to tak jakbyśmy na Indie czy Chiny patrzyli z naszej perspektywy. Też nam się nic nie będzie zgadzać. Popatrz, mieli wybory i wybrali, nie fałszowali i co? Tak sobie myślę że Rosja po katastrofie Jelcyna wybrała sobie swoją drogę dochodzenia do "swojego" optimum. Teraz to ona będzie wybierać z zachodu co najlepsze nie dając nic w zamian. Sorry, da, spokój militarny w skali makro bo ekspansja siłowa nie wchodzi w rachubę. Ogólnie oceniałbym Rosję pozytywnie jako kraj chcący budować z innymi dobrobyt i bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś