pi_rez Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 21:23 mmnie się wydaję że ten dom jest sprzedawany z wyposażeniem. Jeśli za kilka kanap można kupić spory dom , to wyceniając jedną kanapę na 200tys i zakładając ze kanap jest 20 to juz mamy 4mln za same kanapy. Do tego fotele, krzesła, podnóżki, stołki - ze 7mln licząc lekko, do tego stoły, szafki, szafy, szafeczki, półki - tez sporo. A łóżka? za stoliki nocne? Pewno same meble przekraczają z 10mln jak nie 20.. w sprzedaży detalicznej. Do tego obrazy... pomniki.. statuetki.. polichromia , panowie 1.5 Tonowy żyrandol kosztuję ponad 500tys , sam widziałem w sklepie 200kg za 80k zł. Natomiast co do wystroju wnętrz - na pierwszy rzut oka widać że nie jeden zawodowy dekorator wnętrz nad tym siedział miesiącami . A my wszyscy to tylko pionki.., całe nasze otoczenie i majątek wart jest mniej niż to pianino. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 00:44 HAHAHHA,ale samopoczucie na pewno lepsze mam od tego ,hahaha pana i wszystkich jego diekoriatoriow...................razem wzietych ...............i powiem ci cos ....ja na jego miejscu nie przyznawal bym sie ze go tak oskubali ,bo lepszy sprzet do siedzenia po $2500 w stanach mozna kupic.............bez blakania sie po diekoriatoriach...................i wlochach...............nno chyba ze kupowal u "'wlochow "" pod warszawa..............UAHAHHAHAHA.......niezle........... Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 01:27 pi_rez napisał: > mmnie się wydaję że ten dom jest sprzedawany z wyposażeniem. Jeśli za kilka > kanap można kupić spory dom , to wyceniając jedną kanapę na 200tys i > zakładając ze kanap jest 20 to juz mamy 4mln za same kanapy. Dla kogoś, komu się te kanapy nie podobają, sa bezwartościowe - tzn. warte tyle, za ile da się je natychmiast odsprzedać. Własciciel musi w takim razie szukać kogoś, kogo jego meble równie zachwycają, co jego samego. > Tonowy żyrandol kosztuję ponad 500tys , sam widziałem w sklepie 200kg za 80k > zł. Hehe, to mówisz, że ile kosztuje kilogram żyrandola? :) Odpowiedz Link Zgłoś
upierdek07 moze i fortepian zabytkowy ale taboret to chyba z. 12.09.09, 21:26 ikei. Gust obecnych włascicieli prowincjonalny. Ciekawe tylko że CBŚ nie siadło na tę posiadłość? Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy co za bezguście... za darmo bym w tym obciachu... 12.09.09, 21:49 ...nie zamieszkal. Odpowiedz Link Zgłoś
velasquez Najlepsze jest... 12.09.09, 21:51 Ja pier....e najlepsze jest to monidło nad schodami, kolo w krawacie na drugim planie :)) Już nikt dziś nie potrafi dobrze pojechać bo burakach jak kiedyś: pl.wikipedia.org/wiki/Rodzina_Karola_IV Odpowiedz Link Zgłoś
node Re: Najlepsze jest... 13.09.09, 00:22 Dokladnie!!! Sam ten obraz mowi wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 21:52 No patrzcie a jednak można było się bogacić chyba że reprywatyzacja była prowadzona dwoma, trzema torami - jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfhjkl demonstracja bogactwa "sprzedajacego" 12.09.09, 21:52 gdzies juz o tym czytalam. Wypowiadal sie ktos z agencji nieruchomosci ktora wystawila dom na sprzedaz, ze nie ma szans by ktos go kupil za taka cene, o czym wlasciciel dobrze wie. Jest to raczej demonstracja bogactwa wlasciciela, chcacego powiedziec: patrzcie, mam dom wart 105mln. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: demonstracja bogactwa "sprzedajacego" 13.09.09, 10:26 No nie ,bo jak sobie wszystcy to badzko obejrza ,to pomysla ze trzeba sie zwijac z interesu tego pana ,bo zadnego zabezpieczenia finansowego nie ma.............( wycena max na 5 mi,a nie na 105)... Odpowiedz Link Zgłoś
lamaare Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 22:03 Jak się wejdzie na stronę TVN Warszawa widać więcej, jest piękna blondyna na filmie , teraz rozumiem dlaczego taka cena Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 22:03 Paskudne. Wygląda, jakby koleś przypadkiem wygrał w totka po emigracji ze wsi w trakcie serialu Dynastia. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakon Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 22:04 boze jakie bezguscie architektoniczne, szopa gargamela, nikt kto ma pieniadze by w czyms takim nie zamieszkal, przykre ze taka architektura w polsce ma miejsce i jeszcze jest udzialem ludzi zamoznych Odpowiedz Link Zgłoś
crame Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 22:32 "Są meble z najdroższej na świecie fabryki we Włoszech." Cudowne! Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 12.09.09, 22:48 Chyba spalilabym sie ze wstydu gdybym musiala mieszkac w tej swiatyni bezguscia dla nowobogackich! Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Co bym kupił za 30 milionów USD? 12.09.09, 22:47 Dom w Toskanii lub na Korsyce, dom w Miami, dom w Prowansji lub na Lauzrowym Wybrzeżu i może coś na Wyspach Kanryjskich. Część odłożyłbym na dobrą edukację swoich dzieci, a z reszty żyłbym z odsetek pomieszkując raz tu raz tam a to co zostanie zapisałbym dzieciom. No ale może ktoś woli za to zamieszkać pod Piasecznem... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Utrzymanie rezydencji kosztuje 13.09.09, 00:42 kruder76 napisał: > Dom w Toskanii lub na Korsyce, dom w Miami, dom w Prowansji lub na Lauzrowym > Wybrzeżu i może coś na Wyspach Kanryjskich. Część odłożyłbym na dobrą edukację > swoich dzieci, a z reszty żyłbym z odsetek pomieszkując raz tu raz tam a to co > zostanie zapisałbym dzieciom. No ale może ktoś woli za to zamieszkać pod > Piasecznem... Żadne odsetki "z reszty" nie wystarczą na utrzymanie kilku rezydencji, edukację dzieci i jeszcze pozostawienie spadku. Na coś takiego trzeba mieć stałe wysokie dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Utrzymanie rezydencji kosztuje 13.09.09, 04:29 Fakt, facet żdziebko się rozszalał. Gdyby jednak został przy jednej chałupie w Europie i letnim domu na Kanarach, to udało by się zorganizować kasę na ich utrymanie i może coś odłożyć. Chałupa w Miami nie ma sensu; huragany latem, możliwość zatopienia gdy wzrośnie poziom wody w oceanach, Kubańczycy, aligatory. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Ile kosztuje taka reklama? 12.09.09, 23:27 To już drugi artykuł o tej sprzedaży, a sprzedający, jakby szukał chętnego na własną rękę zaoszczędziłby z 10 milionów, ale widocznie mu kasa śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Jakbys mial 105 mln dlugow, 12.09.09, 23:36 To wszystkim wierzycielom bys pokazywal jak bardzo starasz sie wyprzedac swoj majatek, aby zaspokoic ich roszczenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Jakbys mial 105 mln dlugow, 12.09.09, 23:53 kupujcie we Francji tanie i piekne;) www.french-property.com/vp/nv/ds/provence-alpes-cote-dazur-bouches-du-rhone-aix-en-provence-villa/id/240086/ Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Jakbym mial 105 mln dlugow 26.09.09, 21:00 To przynajmniej na prowizji starałbym się te 10-15 milionów zaoszczędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
brunet78 Dom za 105 mln sprzedam.Komu? 12.09.09, 23:44 Późne rokokoko wczesny gierek. Dla emeryta za drogo a dla młodego kicz.Jedyną osobą która mi pasuje do tych wnętrz to jakiś opasły biskup:) P.S. Jutro dorzucę coś na ofiarę;) Odpowiedz Link Zgłoś
erheims1 Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 00:03 ten dom jest dokładnie w Siedliskach. Wieś Siedliska to jedno z najstarszych siedlisk na Mazowszu niedawno odkryto groby z okresu Wandalów. Połozona m-y Chylicami a Zalesiem Gornym nad rzeka Jeziorką. Sąsiaduje z rezydencjami Oakland Parku łaczy urok wsi z podmiejskim komfortem.itd itp( pełna infrastruktura, bliskość marketów ( 4km i stolicy 15 km):) Odpowiedz Link Zgłoś
pinola Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 00:04 Styl typowo licheński - szkoda, że tak daleko - może księża by dokupili i powiększyli ofertę dla bogatych pątników ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rumiana6 Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 00:26 pod Warszawą czyli na wsi,a że na wsi bieda to propaganda jak tam rolnik z Włoch meble kupował To w PGR ach dobrze płacili Odpowiedz Link Zgłoś
potffora Niech sprzedadzą na części 13.09.09, 00:47 niezła bryka by mogła z tego wyjść ;) A tak na poważnie: wpakowali w niego tyle kasy, że jest najdroższym domem w Polsce - na pewno trudno takie coś sprzedać. Tym bardziej, że jest tworem dość specyficznego gustu... A mnie się marzy "tylko" dokończenie remontu mojej chałupiny, bo mi niedługo dach poleci w kosmos... ________ Kobieta jest jak MediaM(...) - nie dla idiotów *** Dlaczego kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu? Bo, głupia, śpi w nocy, to jej się uzbiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 00:52 Faktycznie dom jest paskudny i bez duszy.Oferowana cena może i jest tego warta,ale pytam :komu potrzebny taki żyrandol o wadze 1,5 tony.Gdybym miała 105 mln wolałabym zbudować sobie piękny dom i urządzić ogród.Brzydactwo ale jakie drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.krolika Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 01:03 A mnie ciekawi za jaką kwotę rodzinka własciciela tego "domu" kupi mu trumnę, jak już kopnie w kalendarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 22:07 przyjaciel.krolika napisał: > A mnie ciekawi za jaką kwotę rodzinka własciciela tego "domu" kupi > mu trumnę, jak już kopnie w kalendarz ? To się ładnie nazywa "prywatny przedsiębiorca zainwestuje", a nie tak brzydko, jak ty piszesz ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Polska jest potwornie brzydka 13.09.09, 06:43 Z wyjatkiem pieczolowicie odrestaurowanych starowek w duzych miastach dzisiejsza polska prowincja jest straszna. 50 lat komuny zrobilo swoje. Zajmie drugie 50 lat aby odbudowac nie tylko to co bylo kiedys piekne: owe dworki urocze itp ale zniszczenia w psychice ludzkiej i jej odczuciu piekna. Taka rzecz wymaga duzej akcji uswiadamiajacej i Gazeta moglaby tu pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global widac nie widziales USA 13.09.09, 11:12 i nie znasz prawdziwej brzydoty. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: widac nie widziales USA 13.09.09, 11:30 Podziwialem waszyngtonski Georgetown, po drugiej stronie Potomacu. Kiedys chyba murzynska, kolonialna dzielnica-dzis pieknie odrestaurowana. Pozniej w drodze do NYC, gdzies w interiorze Jersey State(bylismy w amerykanskiej Czestochowie), zachwycalem sie pieknymi jak z bajki typowymi amerykanskimi kolonialnymi domami. A za miesiac jade wraz z zona do Chicago. Ona na kongres naukowy a ja bede podziwiac w jackowie jak sie gorale polscy zachlani bija ciupagami. Ameryka to nie kraj, kolego, ale kontynent. Tam jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa i co, znalazl sie 13.09.09, 01:37 samobojca do smierci na malarie za skandaliaczna kase?? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy chyba jeszcze nie... ale gdyby cena byla 210mln 13.09.09, 03:01 euro-pa napisał: > > samobojca do smierci na malarie za skandaliaczna kase?? > > to pewnie szybciej by sie znalazl... zawsze to lepiej i latwiej szpanowac, ze ma sie dom za 210 niz za 105... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: czy to Michnik się wyprzedaje/reklamuje? 13.09.09, 07:44 Cieciom sie wydaje, ze to moze jak pod Moskwa i moze ruskie bizniesmieny to kupia. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.publico.bono Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 03:15 Mam w planach dom (i plany), którego budowa (baz urządzenia) kosztowałaby na dziś, bez zakupu ziemi ok 7mln. Dom, jak to teraz modnie, inteligentny. Sterowany przez PDA (w cenie napisanie odpowiedniej aplikacji). Energooszczędny. Z przestrzenią mieszkalną zaprojektowaną tak, aby mieszkało się wygodnie. Żeby łatwo się sprzątało, żeby łatwo się w nim poruszać (bez barier architektonicznych). W sam raz, dla dużej rodziny. I kiedy wreszcie będzie mnie na niego stać (a projekt pochodzi od znajomych studentów architektury i Polibudy warszawskiej) wybuduję go sobie. I nawet, jeślibym kiedykolwiek mógł wydać 100mln złotych na dom, nie zamienię go, na to coć. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.publico.bono Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 03:18 Poza tym, ten dom, o ile pamiętam, stoi w Piasecznie. Więc każdy Warszawiak może go sobie (przynajmniej z zewnątrz) obejrzeć. Zawsze to jakaś atrakcja. Wycieczka rowerowa z dziećmi pod tytułem: "Dzieci, nawet jeśli dorobicie się wielkich pieniędzy, nie zapominajcie o dobrym guście". Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 ach te komary polskie... 13.09.09, 06:07 mam na nie sposob: w owych basztach bocznych(pseudo-zwienczenia budynku, dowod na chora wyobraznie wlasciciela)- zalozyc tam rozpylarnie srodkow chemicznych. Wtedy pod takim baldachimem chemicznym daloby sie zyc, opalac na balkonie, zrobic sobie grilla na dworze. Inaczej trzeba bedzie siedziec w klimatyzowanych pomieszczeniach i wynajmowac lokaja aby biegal i je lapal po domu, tlukl packa o sciane. Odpowiedz Link Zgłoś
olga-2-1 Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 04:44 W calej rozciaglosci podzielam Twoja opinie Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 07:40 Czepiacie się, można sobie fajnie zjechać po poręczy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Okropieństwo 13.09.09, 09:09 Z początku sądziłem, że to "rezydencja" Cyganów. Styl jakby ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Okropieństwo 13.09.09, 09:36 Ciekawi mnie generalny "milieu" tego domu wewnetrznie. Wystroj jakis taki ceglano-brunatny, w moim odczuciu. Czy ten Krauze dobrze w nim wypoczywa? Angielska arystokracja kladla na ogol kolory zielone, taki "british racing green" niczym kolor samochodu jaguar jaki sam mialem kiedys. Majac szmal mozna zakupic w spokojnym kolorze jedwabna wykladzine na sciany, ewentualnie jesli finansista to moze sobie zazyczyc zielone dolary jako papier scienny. Od razu by mu cisnienie spadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia57 Dom za 105 mln sprzedam. Pod Warszawą 13.09.09, 09:13 mikroswiatek nowobogackich, ktorzy dorobili sie szmalu na biedzie maluczkich (bogaty uczciwoscia sie nie wzbogacil)a teraz pelny szpan, bo ciagle malo szmalu Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Aj ignoranci . Zdjęcia nie oddadzą wartości d 13.09.09, 10:14 Co ty z ta zazdroscia?????????........to wszystko????..........Co ma zazdrosc do oceny czegos??????????...........chyba ze chcesz powiedziec ze tobie ten domeczek przypadl do gustu i ze bardzo w posiadanie czegos takiego chcialbys wejsc............a tak na marginesie .............na KURNIKU od czasu do czasu przebywam.......ale jeszcze TAM nie zamieszkalem.......... (((***___***))) www.kurnik.pl Odpowiedz Link Zgłoś