gw_wroclaw 13.09.09, 13:43 www.hsbc.pl/1/2/pl/premier/premier-package/premier-current-account "WACHLARZ" buahahahhahaha co za buraki, buraki swiadcza uslugi dla burakow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadziejjja Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 13.09.09, 13:48 Hong-Kongu? Co za analfabeta to pisał? Słownika ortograficznego, biedaku, nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
1kvinne O czym oni pie... 14.09.09, 10:24 PRODUKT FINANSOWY?? Żeby był produkt to trzeba go wyprodukować! Wzięty z eteru kredyt nie mający materialnego poparcia produktem NIE JEST!! Odpowiedz Link Zgłoś
leninzsrr Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofens... 13.09.09, 13:56 spoko bank splacałem tam przedmiot brałem na raty Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Dlaczego mam się go strzec? Jest super! 13.09.09, 15:55 Mam konto HSBC Premier i bardzo sobie chwalę. PKO BP nie dorasta mu do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
ak8131 Re: Dlaczego mam się go strzec? Jest super! 14.09.09, 01:05 ajmax napisała: > Mam konto HSBC Premier i bardzo sobie chwalę. > PKO BP nie dorasta mu do pięt. Gdybym meszkal w Polsce to trzymal bym pieniadze tylko w polskim banku. HSBC to angielski bank, ktory nie ma dobrej kondycji finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Dlaczego mam się go strzec? Jest super! 14.09.09, 08:02 ak8131 napisał: > ajmax napisała: > > > Mam konto HSBC Premier i bardzo sobie chwalę. > > PKO BP nie dorasta mu do pięt. > > Gdybym meszkal w Polsce to trzymal bym pieniadze tylko w polskim > banku. HSBC to angielski bank, ktory nie ma dobrej kondycji > finansowej. HSBC Premier nie używa się do trzymania kasy. Jego zaletą są możliwości międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
joetf Re: Dlaczego mam się go strzec? Jest super! 14.09.09, 17:03 Iwlasnie dla nie trzynmia kasy, wymagana jest wplata 150.tys pln minimum do otwarcia rachunku. A no i laskawie dorzuca ci linie kredytowa do 10k pln. Odpowiedz Link Zgłoś
herbat To dobry bank 13.09.09, 14:04 ale nie dla wszystkich, darmowy rachunek i karta dla kogos kto ma > 150K pln Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Jeśli przeciętny Polak ocenia ich gorzej niż PKOBP 13.09.09, 14:06 No, jeżeli "przeciętny Polak nie postrzega tego banku TAK DOBRZE jak PKO BP", to mają chłopaki problem. Już na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Polskie też łupią 13.09.09, 23:13 Każdy bank ma jeden cel: zarobić jak najwięcej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pi_rez Re: Jeśli przeciętny Polak ocenia ich gorzej niż 13.09.09, 16:40 chyba ty masz problem , wystarczy porównać dokonane odpisy z kredytów, prognozowane na podstawie rezerwy. Proponuje też zysk za 1 i 2 . kwartał oraz ub. Na podstawie tych danych mikroekonomicznych bez problemu dojdziesz do wniosku który bank jest "lepszy" Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Jeśli przeciętny Polak ocenia ich gorzej niż 14.09.09, 08:05 Zależy co kogo interesuje. W PKO BP nie zrobisz przelewu z Londynu do NY i w Warszawie nie wypłacisz 10KŁ w 15 minut (musisz 3 dni wcześnie zamówić taką kasę). Odpowiedz Link Zgłoś
1kvinne NO CO TY 14.09.09, 10:27 Ja mieszkając w Danii mogłam spokojnie korzystać z wszystkich bankomatów, wypłacając kasę z PKOBP Więc nie wiem o co kaman. Odpowiedz Link Zgłoś
1kvinne Pod warunkiem że w ogóle masz zamiar kredyt brać.. 14.09.09, 10:30 ...I przyczyniać się do międzynarodowego kryzysu... Odpowiedz Link Zgłoś
kle_kotka Re: Jeśli przeciętny Polak ocenia ich gorzej niż 14.09.09, 12:09 pi_rez napisał: > chyba ty masz problem , wystarczy porównać dokonane odpisy z kredytów, > prognozowane na podstawie rezerwy. Proponuje też zysk za 1 i 2 . kwartał oraz > ub. Na podstawie tych danych mikroekonomicznych bez problemu dojdziesz do > wniosku który bank jest "lepszy" No ja bym tak w bilanse nie wierzyła Lehmann B też miał dobre wyniki, rekomendacje, ratingi i co wziął i upadł. Kryzys niczego Cie nie nauczył? Nie zauwazyłęś ze teraz tfurcza księgowość jest na topie. W USA zrobili małe zmiany w zasadach księgowania i banki z bankrutów stały sie liderami w branzy... Nie daje Ci to do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jeśli przeciętny Polak ocenia ich gorzej niż 14.09.09, 16:11 kle_kotka napisała: > No ja bym tak w bilanse nie wierzyła Lehmann B też miał dobre > wyniki, rekomendacje, ratingi i co wziął i upadł. Kryzys niczego Cie > nie nauczył? ************************** Dokładnie tak. To, że HSBC przetrwał oznacza tylko tyle, że przetrwał. I nic więcej. Na pozycję na nowych rynkach będzie musiał zapracować czymś więcej, niż kryptoreklamą na internetowych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofens... 13.09.09, 15:36 ciekawy jestem jak bankowi, ktory w Anglii jest bankiem dla pospólstwa uda sie w Polsce wykreowac markę dla zamożnych; Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 13.09.09, 17:46 eeeee1 napisała: > ciekawy jestem jak bankowi, ktory w Anglii jest bankiem dla > pospólstwa uda sie w Polsce wykreowac markę dla zamożnych; ****************************** Citi prawie się udało, ale to były inne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 13.09.09, 23:15 Jestem klientem HSBC w Anglii, i mam o nich dość dobrą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Globalny neokolonializm buduje fortecę w Polsce 13.09.09, 15:39 Tak jak dawniej zdobywcy budowali twierdze na terenach podbitych, tak obecni zdobywcy kolonizują kraje podbite przez stawianie filii bankowych. Ale infantylni niewolnicy obecni się cieszą gadżetami ? Odpowiedz Link Zgłoś
1kvinne Re: Globalny neokolonializm buduje fortecę w Pols 14.09.09, 10:33 Też się tego obawiam. Jakby w Polsce mało banków było phi. Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofens... 13.09.09, 15:45 Oby za tym globalnym gigantem poszły dobre praktyki rynkowe, bo tego wiele banków w Polsce nie potrafi zagwarantować własnym klientom... Więcej na: DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww Nastepny sęp . 13.09.09, 16:02 We Wrocławiu w centrum w obrębie 0,5km jest 8 banków .Im większa bieda tym bardziej będą łupić obywateli .Każda hiena lubi padline .Może komuś uda sie nie spłacić .Im wieksza bieda tym wiecej banków to logiczne .W holandii są 4 banki a w polsce sami ludzie nie wiedzą ale ful. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1955 Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofens... 13.09.09, 17:18 HSBC to po wszystkich zawirowaniach najwiekszy bank swiata , ktorego aktywa wynosza cos OK 400 miliardow funtow !!JP Morgan i Citibgroup uratowane przez podatnikow moga mu buty czyscic. To , ze jest bankiem dla zwyklych ludzi w UK to nic nie znaczy. Nie jak w Barclays , gdzie jak nie masz miliona to maja cie za palanta. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 13.09.09, 17:50 kris1955 napisał: > HSBC to po wszystkich zawirowaniach najwiekszy bank swiata , ktorego > aktywa wynosza cos OK 400 miliardow funtow !!JP Morgan i Citibgroup > uratowane przez podatnikow moga mu buty czyscic. To , ze jest > bankiem dla zwyklych ludzi w UK to nic nie znaczy. ************************* Fakt. Najważniejsze, żeby miał usługi na przyzwoitym poziomie. I nad tym HSBC musi trochę popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 13.09.09, 18:31 maruda.r napisał: > Fakt. Najważniejsze, żeby miał usługi na przyzwoitym poziomie. I nad tym HSBC > musi trochę popracować. > To znaczy nad czym popracować? Ja uważam, że ma super usługi. Co Ci nie pasi w HSBC-PL? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 14.09.09, 00:56 ajmax napisała: > To znaczy nad czym popracować? Ja uważam, że ma super usługi. > Co Ci nie pasi w HSBC-PL? ****************************** Trwający tydzień przelew między oddziałami w różnych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 14.09.09, 07:59 Jaja sobie robisz? Kasa z Londynu do Warszawy idzie 15 minut, z Warszawy do USA 3-4 dni. A wszystko to robisz przez komputer, za darmo. Może zdarzyć się, że gdzieś, ktoś trochę przetrzyma pieniądze. Nawet w Polsce elixir potrafi iść 5 dni (szczególnie większe kwoty do Millennium). Ale generalnie HSBC jest OK. W Polsce jeszcze tylko Citi daje taką funkcjonalność, ale kosi za to jak za zboże. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 14.09.09, 16:06 zuzur napisał: > Jaja sobie robisz? **************************** Jaja to sobie HSBC zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Re: Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofe 19.09.09, 08:42 maruda.r napisał: > ajmax napisała: > > > To znaczy nad czym popracować? Ja uważam, że ma super usługi. > > Co Ci nie pasi w HSBC-PL? > > ****************************** > > Trwający tydzień przelew między oddziałami w różnych krajach. > Czy możesz napisać coś więcej? Czy to był na pewno HSBC Premier? Odpowiedz Link Zgłoś
noam Standardowe usługi, za to bardzo drogo 13.09.09, 20:34 Hehe... ale się podnieca towarzystwo. Cały pakiet Premier jest "wyjątkowy" mniej więcej tak samo jak oferta dowolnego innego banku: BZ WBK, BPH, Pekao, PKO BP, a nawet Lukasa czy Eurobanku. Jest za to jedna zasadnicza różnica: za to, za co banki biorą kilkanaście złotych, HSBC bierze stówę. Pewnie znajdzie się paru zakompleksionych, który uważają, że cztery litery, logo na karcie oraz uśmiechnięta panienka jest im w stanie zrekompensować kilkakrotnie koszty prowadzenia konta niż w innym, normalnym banku. Ale nie liczyłbym, że Polacy są aż takimi kretynami. Nie dali się złapać na podobną strategię Citi, to niby dlaczego mieliby na HSBC? Odpowiedz Link Zgłoś
staruk Re: Standardowe usługi, za to bardzo drogo 14.09.09, 00:31 Noam, Jestes w bledzie. Bank nie chce Twojej stowy za prowadzenie rachunku. Zalozeniem uslugi Premier [dostepnej w ponad 35 krajach na swiecie - czyli nie w kazdym kraju w ktorym jest HSBC (tych jest ponad 85)] jest zgromadzenie co najmniej 150k przez klienta - inwestycje, lokaty, rachunki oszczednosciowe itp. Oplata 100 pln zostanie pobrana dopiero po kilku msc jesli tego nie zrobisz i nie zamkniesz relacji. Ja sam dostalem kilka msc na wycofanie sie z wczesniejszych inwestycji bez straty i przelanie srodkow, wiec o zadnym naciaganiu nie ma mowy. Zalezy im na relacji inwestycyjnej z klientem a nie oplacie. I tak zaluje, ze nie zamknalem poprzednich inwestycji od razu bo w ostatnim okresie (chyba 3 msc temu) kilka funduszy inwestycyjnych HSBC mialo ponad 100% zwrot za kwartal... HSBC Premier to dostep do wielu najlepszych funduszy na swiecie i dlatego ciesze sie, ze mam taka mozliwosc w Polsce. Warto tez pamietac, ze usluga premier w UK to o ile pamietam 67,5k funtow, dwa razy wiecej srodkow musisz zgromadzic niz w Polsce. Gdyby nie Polski oddzial, to jeszcze nie moglbym miec uslugi Premier. Biorac pod uwage, ze pracuje glownie w UK to mam status klienta premier rowniez i tam (HSBC swiadczy uslugi Premier wszedzie gdzie jest ona obecna, niezaleznie w ktorym kraju spelniasz warunki). Pokazcie mi to w PKO czy innym banku na ziemi polskiej. Pozdrawiam z urlopu w Krk :) Odpowiedz Link Zgłoś
noam Re: Standardowe usługi, za to bardzo drogo 14.09.09, 07:04 staruk, każdy większy polski bank ma tego rodzaju portfel. BZ WBK albo BPH mają kompletną ofertę. Nawet mBank ma tzw. supermarket funduszy inwestycyjnych oraz możliwość inwestowania w papiery wartościowe w ramach jednego portfela i z jednego portalu. I nie pobiera za to stówy ani nie wymaga zgromadzenia środków. Notabene, ktoś kto trzyma środki na koncie "lokacyjnym" 3,5% powinien się udać do psychiatry. 150 tys. to dla polskiej klasy średniej z reguły wszystkie wolne środki finansowe. Mam zrezygnować z innych banków dla koloru karty, czterech literek i bliżej nieokreślonej obietnicy, że będzie super. Widać zresztą wyraźnie, że HSBC akcentuje "międzynarodowe uznanie", "doświadczenie w dziedzinie inwestycji", "prestiż" - czyli nic. Perkal i paciorki, w zamian za prawdziwą stówę. Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Standardowe usługi, za to bardzo drogo 14.09.09, 08:19 Popatrz na to inaczej. Za 20 GBP/mis. (100 zł) dowolnie przelewasz międzynarodowo pieniądze. Nie chodzi o uznanie, ale o możliwości. Jeżeli tego nie potrzebujesz, to HSBC Premier jest jak każdy inny bank. Nie bardzo chce mi się wierzyć w to, co opisuje staruk. Mam konto w HSBC Premier, śledzę ich materiały i taki zwrot (100% w kwartał) byłby wielkimi literami na czerwono w każdym materiale. Jakoś tego nie zauważyłem. Jeżeli mają takich fachowców, to płaciliby za kasę na koncie oszczędnościowym 10% kwartalnie, a nie 3-4% rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
joetf Re: Standardowe usługi, za to bardzo drogo 14.09.09, 17:09 Toz nawet w PayPalu mozesz dowolnie przelewac pieniadze za darmo i nikt nie chce od ciebie stowy:P Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Standardowe usługi, za to bardzo drogo 16.09.09, 08:35 joetf napisał: > Toz nawet w PayPalu mozesz dowolnie przelewac pieniadze za darmo i nikt nie chc > e > od ciebie stowy:P Teoretycznie możesz. Możesz przelać sobie z Londynu funty do Warszawy, ale jak chcesz już w Warszawie wypłacić, to tylko w PLN (po kursie takim, że tęskni się, żeby to była tylko stówa straty). Przelew idzie kilka dni, a nie 15 min. I nie zapominaj, że PayPal to prywatna firma. Są jeszcze inne firmy, które robiąprzelewy po 5 GBP. Ale jak przelewasz częściej i więcej, to lepiej używać banki. Duet HSBC Premier i Alior to wg mnie najsprawniejszy obecnie sposób na transfer i przyzwoitą wymianę dewiz dla maluczkich jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Globalny gigant bankowy HSBC zaczyna nową ofens... 14.09.09, 08:49 HSBC chce byc bankiem dla bogatych klientow ale to co robi troche temu przeczy. Jezeli posiadam z jakims bankiem powiedzmy £200k oszczednosci to po wybraniu jego numeru chce mowic z odpowiedzialnym pracownikiem w moim odddziale a nie z jakims Vivekiem w Indiach. Rowniez godziny otwarcia od 9.30 do 16.00 mnie nie satysfakcjonuja. I rzecz najwazniejsza- inwestujac te 200k np z Santander dostane duza wieksze zwroty. Generalnie HSBC nie jest zbyt szczodry jezeli chodzi o inwestycje, szybkie pozyczki czy pozyczke hipoteczna. To tyle z bycia klientem premier w UK. Zobaczymy jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ursua bankow dla bogatych i wymagajacych mamy dosc 14.09.09, 12:42 przydalby sie bank dla normalnie zarabiajacych i wymagajacych. ktos, kto w koncu zacznie zwyklych klientow traktowac z szacunkiem i jak KLIENTA a nie debila, ktorego trzeba zlapac, ogolic i olac. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat 12.000zł netto / ms ?? 14.09.09, 14:15 No to sobie zawięzili grupe klientów że hoho. Ze znajomych i rodziny znam może z 2-3 osoby, które mają regularnie takie dochody od dłuższego czasu. I pewnie bank interesuje tylko klient umową o pracę, bo klient z firmą jest bleee. Odpowiedz Link Zgłoś
dolorata tak zaproponują raj podatkowy w uk dla rezydentów 14.09.09, 15:31 i już mają 5k klientów Odpowiedz Link Zgłoś