mlasskacz 13.09.09, 21:56 Bzdury. Putin zgodził się przedwczoraj z tym określeniem. publicznie, odpowiadając Millerowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intel-e-gent Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:00 Ciekawe jest to, że w Polsce nikt na te słowa Tuska uwagi nie zwrócił. Wszyscy pojechaliśmy po Kaczyńskim... Wstydzić się nie mam za co, ale że przegapiłem ten passus jest mi żal i mam do siebie o to pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:05 Ruskie dobrze kombinują, pewnie nie chcą żeby Napoleon obraził się na nich. Jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper to sprawdzona metoda rosyjskich służb 14.09.09, 10:41 zamieszac i patrzec gdzie cieknie albo kipi i wykorzystywac to przeciw. Polska strona dosyc spokojnie przyjęła "fakty" medialne przed obchodami, później troszkę było gwaru nad tym czy prezydent za ostro czy tez Tusk za słabo a w ogóle po co Putina zaprosił? Rząd reagował spokojnie więc zaczynają z drugiej "mańki" wiedząc gdzie najsłabszy punkt i bardzo podatny grunt na takie gierki. Najlepiej zachowć spokój i komentowac dyplomatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:23 > Wszyscy pojechaliśmy po Kaczyńskim... Pisz za siebie. Ja po nikim nie jechałem. Z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:30 Generalizowałem ;P Taki skrót myślowy odnoszący się do tych co nie z Kaczyńskimi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:03 Wystąpienie Kaczyńskiego miał wcześniej na biurku więc zdenerwować nie mogło. Tusk to niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:04 I znów się okazało ,że wnuk wermahtowca czołgając i obłapiając Merkel i Putina za kolana potrafił więcej zdenerwować Putina niż Kaczyński,a przecież denerwowanie to takie nieuropejskie. Rudy tchórz symbolem nieodpowiedzialnej odwagi Polaków.Szczyt obłudy pokonany. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:20 :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Nie chciał obrazić - źle, obraził - jeszcze gorzej. Bo Tusk jest zły i już! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Boli pisanie bez sensu. 14.09.09, 06:45 Ja o jednym, a ktoś pisze coś ni w pięć ni w dziesięć. Może i prawda ale wypowiadana na poziomie dziecka co łazi i powtarza "dupa, dupa" bo tak jest zafascynowane tym że może to robić. Jak ktoś chce być traktowany poważnie to powinien wiedzieć w którym momencie prawdę należy mówić by nie narażać się na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
baaku A może tak?.. 13.09.09, 22:25 Ten rzekomo służalczy Tusk lepiej broni tzw, polskiej sprawy. Jego słowa mają znaczenie skoro potrafią zdenerwować. Na to, co mówią bracia nikt nie zwraca uwagi, są nikim. Nic dla Polski nie mogą zrobić. Nic na arenie międzynarodowej nie znaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_leon Re: A może tak?.. 13.09.09, 23:31 I, co można uznać za sukces, przyznali mu po części rację. I to chyba ich najbardziej zabolało, bo im bardziej odpowiada, jak się z nich ostatnich diabłów robi, bo czują się potem usprawiedliwieni robić tak samo. A teraz mają problem i trochę im się maruderstwo włączyło, bo brak solidnego punktu zaczepienia dla propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietasfura Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:29 nie pij tyle baranie bo bzdury wypisujesz! wspolczuje ci!!! ale jestes glupszy od od psychicznie chorej malpy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pataszonski Może się Pan do Memoriału zapisze, premierze Putin 13.09.09, 22:05 "w ZSRR byli zarówno ci, którzy wtrącali do łagrów, jak i ci, którzy w nich siedzieli" W końcu zasłużony oficer KGB ujął się za łagiernikami. Rychło w czas, jak to się mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Pan Putin ma trochę racji 13.09.09, 22:47 Jeśli ktoś codziennie gwałci własną żonę i córkę, to czy można do niego mieć pretensję, że od czasu do czasu zgwałci jakąś sąsiadkę? Przecież jest tylko głową bardzo nieszczęśliwej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:05 Na słowa Tuska, zaraz po wizycie Putina, zwróciła też uwagę gazeta "Izwiestia": - To zapewne taka szlachecka waleczność - napluć do kieliszka zaproszonemu gościowi - napisała w komentarzu gazeta. Mocne... Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:06 przy okazji, a dlaczego dopiero dziś się dowiadujemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 13.09.09, 22:07 zgodnie z prawda udawanie, ze oni nam tu wolnosc przyniesli byloby chore, biorac pod uwage 89 rok Odpowiedz Link Zgłoś
porshe Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 13.09.09, 22:21 ja tam tego nie rozumiem - jedni drugim świnie podkładają. Po co? Przecież to nie służy biznesowi. Pomijam milczeniem istnienie 'wolnych' mediów w Rosji, ale w Polsce 1) prezydent nie powinien tak mówić 2) Tusk powinien używać bardziej dyplomatycznego języka Bo inaczej nigdy nie dojdziemy z wielką Rosją do porozumienia w sprawie historii. Oni się zawsze będą wypierali mordowania Polaków. Z ich perspektywy nie było Polski, byli tylko Niemcy i partyzanci na ziemiach polskich. Dlatego trudno im sobie wyobrazić, że żyli tutaj normalni, patriotyczni ludzie, którzy oddawali życie za swój kraj walcząc również z drugim najeźdźcą. W moim rodzinnym mieście są ruiny zamku. We wrześniu 1939 roku wojska niemieckie przeszły obok niego (i całego miasta), nie krzywdząc nikogo. Potem front był daleko, bombardowań nie było. Były 'tylko' obowiązkowe wcielenia do armii niemieckiej, obowiązkowe prace na rzecz Rzeszy. W kwietniu 1945 roku dotarli do miasta rosjanie. Spalili zamek, wybili polskich szlachciców tam zamieszkałych, zgwałcili i zabili wszystkie zakonnice z miejscowego klasztoru, niektórzy twierdzą, że zgwałcili również księży przed zabiciem. Spalili kościoły, wymordowali 2/3 ludności zarówno z miasta jak i z okolicznych wiosek. Jeśli się dowiedzieli, że ktoś z rodziny służył w wojsku niemieckim, zabijali całą rodzinę. Jeśli zauważyli symbole hitlerowskie palili cały budynek w którym się znajdowały. Ogołocili do reszty wieśniaków z zapasów (zbiory miały być za 2 miesiące), zostawiając na miejscu 5 tys mieszkańców łącznie (z prawie 42 tysięcy przed rozpoczęciem wojny i około 15 tys zanim weszli) i teraz się paskudnie wypierają! Jak ja mam to zrozumieć? Moj dziadek miał to szczęście, że akurat wciągnęli go do zakładów w niemczech, więc przeżył, reszta jego rodziny zginęła (4 braci poszło na wojnę z niemcami, 6 zginęło z rąk rosjanów, 2 skazano na syberię, gdzie zmarli). I co? Niemcy się do winy przyznają, biją w piersi, rodziny długi czas otrzymywały od nich wsparcie. A Rosjanie? Rosjanie nawet nie mają zamiaru przyznać się, że zabijali Polaków i zdania szybko (przy takim nastawieniu władz) nie zmienią. Nigdy nie rozumiałem polityki, ale wydaje mi się, że historię piszą wyłącznie wielcy zwycięzcy... Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 13.09.09, 22:26 Niezle bajki ale kazda bajka ma jakis zalazek prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 14.09.09, 00:19 > Niezle bajki ale kazda bajka ma jakis zalazek prawdy Bajki, kacapie? Właśnie dlatego porozumienie z Moskwą wciąż jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 14.09.09, 00:03 Jaką znowu "wielką rosją"????? Co ci??? Polska Konstytucja z 1921 (tzw. "marcowa") zniosła tytuły szlacheckie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 14.09.09, 02:07 porshe napisał: > ... Jeśli (Rosjanie) się dowiedzieli, > że ktoś z rodziny służył w wojsku niemieckim, zabijali > całą rodzinę. Jeśli zauważyli symbole hitlerowskie palili > cały budynek w którym się znajdowały. No właśnie. Mordowali faszystów. Mordowali niemieckich faszystów, polskich faszystów, i szykanowali cywilów udzielających faszystom wsparcia lub nawet tych którzy po prostu akceptowali rządy i czyny faszystów. > ... zostawiając na miejscu 5 tys mieszkańców łącznie > (z prawie 42 tysięcy przed rozpoczęciem wojny i około > 15 tys zanim weszli) i teraz się paskudnie wypierają! > Jak ja mam to zrozumieć? Zrozum to tak. Naziści zabijali komuchów, a komuchy zabijali faszystów. Reszta przeżyła lub zginęła przypadkowo (w końcu ani na czole nikt nie miał wypisane, ani samoloty nie sortowały ofiary). Nie zapominajmy też że faszyzujący polaczki mordowali Żydów lub wydawali ich Niemcom lub zabijali się nawzajem poprzez różne ideologie lub spory majątkowe. > Moj dziadek miał to szczęście, że akurat wciągnęli go > do zakładów w niemczech, więc przeżył reszta jego rodziny > zginęła (4 braci poszło na wojnę z niemcami, 6 zginęło z > rąk rosjanów, 2 skazano na syberię, gdzie zmarli). I co? I to że szkoda tych którzy nie skrzywdzili ani jednego cywila czy nie opowiedzieli się za żadną ze zbrodniczych stron. Natomiast reszta to zasłużyła na to co dostali. Bo akurat moje dziadkowie nie wdawali się w politykę i przeżyli wysłanie do Kazachstanu. A moja babcia do samej śmierci płakała za bratem, którego zabili komuchy, ale wcale nie pochwalała jego beznadziejnego podskakiwania władzy radzieckiej i propiłsudczyckie zaangażowanie. > Niemcy się do winy przyznają, biją w piersi, rodziny > długi czas otrzymywały od nich wsparcie. A Rosjanie? > Rosjanie nawet nie mają zamiaru przyznać się, że > zabijali Polaków i zdania szybko nie zmienią. No bo to Naziści zabijali Żydów, Polaków, polaczków, Cyganów i innych ze względu na narodowość. Naziści zabijali też komuchów, demokratów, sektantów za ich ideologię. Niemcy (jako kraj) przegrali i zostali zmuszeni do przeprosin. To polaczki zabijali Żydów, Rosjan, Ukraińców i innych ze względu na ich narodowość. Zabijali też komuchów, judaistów, Niemieckich faszystów. Natomiast radzieccy komuchy (nie tylko Rosjanie - też Ukraińcy, Gruzini, Uzbecy, radzieccy Polacy i inni) zabijali faszystów i "wrogów klasowych" bez względu na narodowość. Dlatego Rosjanie nigdy nie przyznają się do mordowania polaków. Ale Rosjanie powinni też przyznać że w 1945 roku nie wyzwolili tylko zbrojnie przejęli od Niemców tę gorszą cześć Europy i OCALILI ŻYCIE jej Słowiańskim, Romskim i Żydowskim mieszkańcom. Natomiast jeśli chodzi o wyzwolenie przez ZSRR w 1945 roku, to można mówić jedynie o wyzwoleniu wschodnioeuropejskich komuchów bez względu na narodowość (w tym milionom polaczków). > Nigdy nie rozumiałem polityki, ale wydaje mi się, że > historię piszą wyłącznie wielcy zwycięzcy... No czemu - żałosne kartofle też piszą, przepisują, poprawiają, zakłamują, interpretują - tylko że to pozostaje ich jedynym działaniem jeśli chodzi o "walkę" z wrogiem. A jak dochodziło do prawdziwej walki, to żałosne kartofle woleli uciekać z własnego kraju by dzielnie bronić Afryki, Anglii lub poprostu chować się w kanalizacji, zostawiając swoje kobiety i dzieci na swoistą "selekcję" przez Nazistów. .......... Może napierw podziękujcie Rosjanom za ocalenie waszego Życia, to i oni przeproszą Was za narzucenie polsce komunizmu i nazywanie tego wyzwoleniem ? Natomiast na przeprosiny za wymordowanie polskich faszystów nie macie co czekać, wręcz przeciwnie - przygotujcie się że następnym krokiem będzie rozliczenie was samych za współpracę z Nazistami, Sowietami, Amerykanami w zbrodniach w Jedwabnem, Czechosłowacji, Iraku, Afganistanie i wielu innych miejscach i też za zbrodnie Piłsudzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 14.09.09, 01:08 faszysta gekon1979 napisał: > zgodnie z prawda > udawanie, ze oni nam tu wolnosc przyniesli byloby > chore, biorac pod uwage 89 rok A biorąc pod uwagę zamiary Hitlera co do wymordowania całej ludności Żydowskiej, potem Romskiej a następnie wymordowanie wszystkich Słowian razem z polaczkami, udawanie że Rosjanie was skrzywdzili wyganiając Niemców z waszej zawszonej ziemi jest godne prawdziwej polskiej szakalej mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
antysranty Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 14.09.09, 07:22 kolorittan kim ty jesteś? że tak nienawidzisz POLSKI? Tak patrze na twoje komentarze. Wszędzie gdzie się da piszesz "Polska" w każdej odmianie z małej litery, dlaczego? Jeżeli przeszkadza ci POLSKA to wracaj tam skąd przyjechałeś. PS. Polska ortografia mówi, że przymiotniki pisze się z małej litery, więc skąd u ciebie "żydowskiej" z dużej litery? Ta nacja jest ci najbliższa? ZOSTAW POLSKĘ W SPOKOJU! Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Tusk mial racje, i bardzo dobrze powiedzial 14.09.09, 14:02 antysranty napisała: > kolorittan kim ty jesteś? > że tak nienawidzisz POLSKI? Jestem wnukiem represjonowanych przez Stalina Polaków i po przyjeździe do polski sam uważałem się za Polaka i nawet próbowałem odnaleźć swoje miejsce w kościele katolickim. Ale po tym jak zobaczyłem was to powoli zrozumiałem że Stalinowi udało się zlikwidować całą waszą inteligencję, i teraz zostaliście juz tylko wy, złośliwi polaczki którymi gardzę. Od kiedy zrozumiałem że Piłsudczycy są jedynie polskimi faszystami, kiedy dowiedziałem się że Hitler miał poparcie ówczesnego papieża, kiedy zobaczyłem jak JPII błogosławi morderców jadących popełniać zbrodnie w Iraku i Afganistanie, kiedy zobaczyłem prawie niema takiej polskiej gazety w której nie było by antyrosyjskiego artykułu i proamerykańskiego żałosnego lizusostwa, kiedy poznałem waszą złośliwą, obłudną, zakłamaną, zakompleksioną naturę - zacząłem się wstydzić swojego polskiego pochodzenia. > Tak patrze na twoje komentarze. Wszędzie gdzie się > da piszesz "Polska" w każdej odmianie z małej > litery, dlaczego? Bo jesteście małym żałosnym narodkiem nazwa którego nie powinna być pisana z dużej litery. Uważacie się za moralnych, wierzących ale na co dzień grzeszycie pychą. Uważacie się za pokrzywdzony niewinny naród a uważacie za swojego narodowego bohatera faszystę, ludobójcę i dyktatora - Piłsudzkiego i wysyłacie swoje wojska na okupację Iraku i Afganistanu. Połowa z was nie krępuje się okazywania nienawiści do Rosjan, co dziesiąty nie krępuje się wygłaszać swoich antysemickich poglądów. W kontaktach między sobą uważacie za normalne przejawy złośliwości, pychy, roszczeniowości, zawiści, nienawiści. Spójrz w lustro - jak o kimś takim można pisać z dużej litery ? > Jeżeli przeszkadza ci POLSKA to wracaj tam skąd > przyjechałeś. Co ty mnie wyganiasz faszysto ?!!! To po co wasz rząd mnie w ogóle tutaj zapraszał ? Po co udajecie wspieranie Polonii za granicą ? Przecież wam chodzi jedynie o dokuczenie Rosji ! Wasi działacze na wschodzie przede wszystkim zajmują się skłócaniem osób polskiego pochodzenia z miejscową ludnością i władzami, po czym wyjeżdżają do polski zostawiając nas samych ! Zobaczcie jak repatriację swoich rodaków załatwiają Niemcy lub Żydzi. Przecież ta cała wasza "Karta Polaka" to jest jakaś kpina i nieporozumienie. A wiesz jaka jest korupcja wokół ośrodków polonijnych ? Przyjedź i zobacz - wasi religijni misjonarze na wschodzie w większości są pijakami, złodziejami lub rzadziej nawet pedofilami i zabójcami (czytałem o jednym pedofilu wysłanym na Krym do pracy z dziećmi, natomiast widziałem sam księży pijaków ), których wasz kościół ukrywa przed waszym wymiarem sprawiedliwości na "misjach". Tylko w tym rozumieniu słowa "misja" można rozumieć waszą misję "pokojową" w Iraku i Afganistanie. Na nasze szczęście morderców, gwałcicieli i pedofilów wasz kościół woli wysyłać do Afryki. Jak uważacie nas za ruskich to co się dziwicie że przestajemy czuć się polakami po zapoznaniu się z wami ? Po co udajecie patriotyzm ? Przecież to nie jest u was miłość do swojego narodu tylko nienawiść do innych. Przecież po porażce waszych drużyn i sportowców potraficie w mgnieniu oka zmienić swój stosunek do nich z zachwytu do nienawiści - bo wy nie kochacie sportu, tylko chcecie leku na wasze kompleksy narodowe. > PS. Polska ortografia mówi, że przymiotniki pisze się > z małej litery, więc skąd u ciebie "żydowskiej" z > dużej litery? Ta nacja jest ci najbliższa? Nie - to tylko dowód na twój antysemityzm. Wszystkie inne niż polski narody piszę poprawnie. Akurat najbliższa mi była polska nacją, ale przeraziło mnie że jesteście faszystowskim narodkiem i nie chcę już utożsamiać się z wami (chociaż Łotysze, Austriacy, Banderowcy i Estończycy są od was jeszcze gorsi). > ZOSTAW POLSKĘ W SPOKOJU! Najpierw trzeba było mnie zostawić spokoju i nie zapraszać do polski udając troskę o rodaków. Najpierw sami zostawcie Rosjan w spokoju i podziękujcie im za uratowanie waszego żałosnego życia przed zagładą z rąk Nazistów (wtedy na pewno was przeproszą za narzucenie wam komunizmu, który to z kolei na nich samych został narzucony w jeszcze brutalniejszy sposób). Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:10 NIC DZIWNEGO TUSK TO URODZONY KLAMCA TUSK;JAK CI SIE KOMUNY MALOWALO-NACIAGACZU Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:19 > NIC DZIWNEGO TUSK TO URODZONY KLAMCA Przykro mi cię rozczarować, ale Tusk nie skłamał w tym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:11 Fraza " nam nie przynieśli"[Polakom mu nie przejdzie przez gardło,tak jak stwierdzenie że Niemcy napadli i mordowali tylko jacyś kosmici-naziści bo Niemcy to i mamusia i jej rodzina]oznacza najpewniej Niemców i volksdojczów. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Idze, idze ludożerco. Krew cię zalała że Putin 13.09.09, 22:27 olał, tak jak to zresztą robi większość mężów stanu, wystąpienie twojego idola prezyd(ę)ta, więc się czepiasz Tuska. Wyluzuj porąbany szowinisto i zjeżdżaj do Afryki, może cię tam nie zjedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: putin denerwuje sie jak mu rano nie staje 13.09.09, 22:15 Czy my Polacy nie mamy innych tematów? Ciągle jakieś głupoty nam w głowach się rodzą.Napiszcie może kto ile razy chrząknął lub piernął. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Czy my Polacy nie mamy innych tematów?" 13.09.09, 22:57 "Czy my Polacy nie mamy innych tematów?" A mamy ? Szczegolnie ci co, jak nasze postsolidarnosciowe pomioty, nic wiecej jak "obalac komune" i "rozdzielac wlos na czworo" w potrzebie zaspakajania wlasnych fobi i schizofreni, nie potrafia. Pozostala czesc (oprocz postsolidarnosciowych pomiotow) naszych politycznych "elit", ktora tworzy postkomunistyczne szambo potrafi jeszcze doskonale, o czym swiadczy prezydentura Aleksandra Kwasniewskiego, krasc i szabrowac w majestacie swojego zlodziejskiego "prawa". To jest glowna przyczyna tego naszego "polskiego piekielka", ktorego kolejnym dowodem byla proba wspolnego stanowiska w sprawie uczczenia ofiar sowiedzkich morderstw w Katyniu. Nawet w tak banalnej sprawie dotyczacej nas wszystkich potrzebuja jak zawsze "wykazac sie", "byc na swieczniku", byc "bardziej papiescy niz sam papiez" najczesciej dowartosciowywujac sie za darmo wlasna nierzadko "wzniosle" glupia postawa. Bo do czego innego nadaja sie absolwenci w wiekszosci niewiele uczacych czegokolwiek innego jak holdowania wlasnemu chciejstwu takich kierunkow jak historyczny, socjologiczny i innych "humanistycznych" ? Re: putin denerwuje sie jak mu rano nie staje Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Wredny Tusk! 13.09.09, 22:15 Zaślepiony nienawiścią, nierozumiejący potrzeby chwili, nie potrafiący wznieść się ponad podziały, ignorujący polską racje stanu i szukający zwady z potężnym sąsiadem... można by powiedzieć... można, gdyby chodziło o kogoś innego. Tymczasem bezjajowe wystąpienie Tuska ani nie przyniosło mu chwały wśród kombatantów, ani osób pamiętających i chcących pamiętać... ani Moskali. Śmieszny ryży pajac dał ciała po raz kolejny. I po raz kolejny widać, że na arenie międzynarodowej poparcie michnika i jego brukowca nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
exuk minusn jest zaslepiony 13.09.09, 22:19 to przeciez mowisz o kaczynskich Zaślepiony nienawiścią, nierozumiejący potrzeby chwili, nie potrafiący wznieść > się ponad podziały, ignorujący polską racje stanu i szukający zwady z potężnym > sąsiadem... można by powiedzieć... można, gdyby chodziło o kogoś innego. > Tymczasem bezjajowe wystąpienie Tuska ani nie przyniosło mu chwały wśród > kombatantów, ani osób pamiętających i chcących pamiętać... ani Moskali. > Śmieszny ryży pajac dał ciała po raz kolejny. I po raz kolejny widać, że na > arenie międzynarodowej poparcie michnika i jego brukowca nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: minusn jest zaslepiony 13.09.09, 23:04 Obawiam się że nie zrozumiałeś. Czytaj proszę dwa razy, jeżeli tekst zbyt trudny. Rób notatki, wyszukaj trudniejsze wyrazy... potem odpowiadaj. Inaczej śmieszność cię czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: minusn jest zaslepiony 13.09.09, 23:59 Niestety zrozumiał. To Ty nie wiesz co piszesz :). Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Wredny Tusk! 13.09.09, 22:21 Uważaj bo się zaplujesz pisiaczku. Chyba cię boli że o pisrezydencie i Rosjanie nie piszą. Bo i o kim tu pisać? Małe, wredne i niezależne(nic od niego nie zależy). Porażka pisdzielcu. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Wredny Tusk! 13.09.09, 23:11 Widzisz matołku, gdyby nie mój dobry humor spowodowany wydarzeniami sportowymi, to by się nie chciało takiemu półgłówkowi odpowiadać. Zresztą nie ma na co odpowiadać, bo nie przypuszczam byś zrozumiał mój wpis wcześniejszy (o ile go byłeś w stanie doczytać do końca). Ryży matołek chciał grać w politykę zagraniczną a daje ciała wszędzie gdzie się pojawi. Chciał się przypodobać Angeli i Putinowi, a tu ani jedno ani drugie go nie lubi i ma za bezjajowego ciołka... smutno z tego powodu - było nie było ten pajacyk reprezentuje mój kraj. Powoli tuskomatołki rozumieją, że polityka - zwłaszcza ta zagraniczna - to coś więcej niż fajne sondaże publikowane w stronniczych mediach, sponsorowane artykuły "bezstronnych" komentatorów, tani PR dla niekumatych ofiar bumu szkolnictwa wyższego... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wredny Tusk! 14.09.09, 00:00 A fakty najlepiej rozstrzelać gdy nie pasują do Twoich tez? Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Wredny Tusk! 14.09.09, 00:59 Jeżeli fakty nie pasują to zostaną dopasowane, jak mawiają w Gazecie Wybiórczej oraz Departamencie Propagandy Sukcesu - najważniejszej części rządu Donka Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wredny Tusk! 14.09.09, 06:47 Gazeta będzie dopasowywała fakty do twoich tez????!!!!!!!!!!!!!!! No raczysz żartować chyba. Bo teraz to fakty nie pasują do twojego opisu aktualnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:18 Oj, panie Putin... Prawda w oczy kole? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Powinniśmy z Honorem wylecieć kominem krematorium! 13.09.09, 22:19 A nie przyjmować zakłamanej wolności i fałszywego wyzwolenia!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Re: Powinniśmy z Honorem wylecieć kominem kremato 13.09.09, 23:31 Kozaczku, gdyby Sowieci nas nie napadli 17 września 39, wspierając faszystowskie Niemcy, to nie mieliby okazji nas "wyzwalać". Ale Sowieci lubią chyba "wyzwalać", proszeni czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Powinniśmy z Honorem wylecieć kominem krematorjum 14.09.09, 02:12 Z twojej wypowiedzi wynika. Że gdyby nie sowieci 17 września, to wojna z niemcami byłaby wygrana? Gratuluję Logicznego myślenia!! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Re: Powinniśmy z Honorem wylecieć kominem kremat 14.09.09, 02:40 Z mojej wypowiedzi wynika że faszyści niemieccy i komuniści radzieccy to tacy sami naziści i ludobójcy. Stalin i Hitler to tacy sami ludobójcy. Tylko że Hitler zginął w 1945, a Stalin żył i rządził jeszcze do 1953. I wychował całe masy kozaczków. I żaden z nich nie zawisł na szubienicy. A wielu powinno, co byłoby z korzyścią dla Rosji. Raby rosyjskie tłumaczą światu: raby my, i nic nie mogli. Nam kazali. Żałosna logika. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Powinniśmy z Honorem wylecieć kominem kremat 14.09.09, 04:22 abyss napisał: > Z mojej wypowiedzi wynika że faszyści niemieccy i komuniści radzieccy > to tacy sami naziści i ludobójcy. (...) Ale bierzesz zasiłki pochodzące najpewniej z wyprzedaży majątku poprlowskiego, pobudowanego za pieniądze tychże "komunistów" i ci one nie śmierdzą? Komu potrzebni są Polacy skłóceni z całym światem? Komu potrzebna jest kłamliwa propaganda o "ludobójstwie" popełnionym przez komunistów? Poza kościołem oczywiście. Polsce? Z pewnością nie. Kierując się rusofobią zawsze działaliśmy na niekorzyść naszego kraju. Więc komu? Pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrvs Re: Powinniśmy z Honorem wylecieć kominem kremat 14.09.09, 07:47 chyba nie zrozumiałem :-) to nie Polacy w Polsce budowali fabryki, domy, to nie Polacy brali śluby i uczyli się w szkołach? To kmuniści dawali na wszystko pieniądze? Ciekawe skąd je mieli? przy okazji: za okupacji niemieckiej też budowano domy, kochano się i brano śluby, ale to nie znaczy że było wspaniale... Odpowiedz Link Zgłoś
manicstreetpreachers Ciekawe... 13.09.09, 22:23 Hmm... A co na to nasz pan Lechosław Wałęsa? W niedawnym wywiadzie dowodził, że Putin nie przeprasił przez Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:26 JESLI tak faktycznie bylo, to BRAWA dla TUSKA. Nie sztuka miotac sie i klepac bez ladu i skladu bez przerwy, jak ratlerek kolo skarpetek, ale to SZTUKA jest kiedy sie uderzy tam gdzie BOLI najbardziej. I tak zrobil TUSK. CELNIE i BOLESNIE. jeszcze raz BRAWA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:28 To ty chcesz sie bic czy jednak jednac????? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: antyreakcjonista 14.09.09, 02:08 antyreakcjonista napisał: > To ty chcesz sie bic czy jednak jednac????? Generalnie jestem za normalnymi sasiedzkimi ukladami. Moze bez wyrazow milosci wzajemnej i niedwiedzi a'la Jaruzelski z Brezniewem i podobnymi. Bez draznienia historia, ktora byla. Powinna byc wyjasniana w sposob spokojny i normalny i taki jakie obywatele obu panstw przyjma do wiadomosci jako bezsporne fakty. Dla jako-tako wyksztalconych Polakow ani 17 IX39, ani Katyn zy podbone kawalki juz dzis nie powinny stanowic sensacji i co wazniejsze, nie powinny stanowic powodu do okladania nimi sasiada, ktory jeszcze nie wyszedl do konca z postbolszewizmu. I teraz wracajac do bierzacej mlocki. Kaczynskiego juz nikt w Rosji nie slucha i wszystko co [czasem slusznie] chcialby Ruskim obwiescic trafia nie do rosyjskiej swiadomosci, a do kosza na smieci. Tak sobie facet narobil. Ratlerek, ktory ujada bez przerwy krzywdy nie zrobi, a najwyzej skarpetke podrze. Tusk, ktory stosuje srodki wyrazu oszczednie zaaplikowal historyczne lekarstwo we wlasciwym momencie, we wlasciwej dawce i wtedy kiedy musialo dotrzec do chorego organu. Oddanie czci Rosjanom, ktorzy zgineli i przypomnienie dlaczego musieli zginac bylo majsterszykiem. Powiedzenie ze wyzwolili spod Niemca bylo powiedzeniem prawdy, a dodatek, ze wolnosci nie przyniesli bo sami wolni nie byli tez jest prawda, ktora do Rosjan dotarla. Byc moze stad to Putinowskie, ze w lagrach siedzieli ci, ktorych wsadzali tacy sami jak oni Rosjanie. To calkiem dobrze zasiane ziarno... albo inaczej celne uderzenie w miekkie podbrzusze propagandy postbolszewickiej, ktore wyznawcow bolszewizmu musialo zabolec, bo prawdziwej odpowiedzi nie maja.. I tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim38 Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:29 A "Kogo"?reprezentuje Pan Zanussi?No właśnie...Tusk powiedział dobrze a jak "Ktoś"doszukuje się drugiego dna to znaczy,że już w jednym...tkwi.ps.ciekawe na jak długo wystarczy tlenu:) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował P 13.09.09, 22:34 maxim38 napisał: > A "Kogo"?reprezentuje Pan Zanussi?No właśnie...Tusk powiedział dobrze a jak > "Ktoś"doszukuje się drugiego dna to znaczy,że już w jednym...tkwi.ps.ciekawe > na jak długo wystarczy tlenu:) Tusek mógł połechtać Merkelową mówiąc, że żołnierze niemieccy nie mogli przynieść do Polski wolności - bo sami jej nie mieli. Takie tam pier.dolenie pod pomnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Pomroczna potrzebuje złej Rosji 13.09.09, 22:31 jak powietrza - jak jankesi talibów. Tak samo propagandyści z GW. Na co Pomrocznej inna Rosja? Tylko Putin, Tusek, Oberkartofel. A było to 1 września na Westerplatte. Nie było tam nikogo innego, który by miał coś ciekawego do powiedzenia? Im dalej od tamtego czasu, tym więcej zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Re: POmroczna POtrzebuje złej Rosji 13.09.09, 22:35 Opimpus18 napisał: > jak powietrza - jak jankesi talibów. Tak samo propagandyści z GW. > Na co Pomrocznej inna Rosja? > > Tylko Putin, Tusek, Oberkartofel. A było to 1 września na Westerplatte. Nie był > o tam nikogo innego, który by miał coś ciekawego do powiedzenia? > > Im dalej od tamtego czasu, tym więcej zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: POmroczna POtrzebuje złej Rosji 13.09.09, 22:46 Czego Ty chcesz od platformersów? PO, PiSuar, LSD różnią się już chyba tylko stosunkiem to pederastów i do in vitro. PSL to samo plus jeszcze KRUS. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Bezghranicznie Pluć na PiS i ghlorhyfikować PO 13.09.09, 22:33 Pluć na PiS i gloryfikować PO Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Bezghranicznie Pluć na PiS i ghlorhyfikować P 13.09.09, 22:38 cudaktusk napisała: > Pluć na PiS i gloryfikować PO W obliczu "ruskiego zagrożenia" i lizusowstwa (prostackiego włazidupstwa) względem jankesów znikają różnice między PiSuarem, platformersami - a nawet byłymi komuchami z LSD. Taka jest Pomroczna właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Ruskie nie dali nam wolności 13.09.09, 22:36 ========================== czego dowodem były od 1945 do 1989 roku patrole uzbrojonych po zęby sołdatów w polskich miastach i wioskach, a rabujące wszystko, co popadło w ich łapy. Wszędzie ruskie czołgi i wozy pancerne w newralgicznych punktach, urzędowy język rosyjski. Twórczość artystyczna ukierunkowana wyłącznie na rosyjskie tradycje. Do tego trzeba dołożyć półki sklepowe zastawione octem przez 45 lat, głodujące dzieci na ulicach i emerytów grzebiących po śmietnikach w poszukiwaniu żywności. Ludzie żyli w budynkach bez światła i gazu albo w ziemiankach. Dzieci nie chodziły do szkół, bo obuwie, odzież a nawet mydło było na kartki. Robotnikom potrącano 70% zarobków na partię, milicję i SB. Nie istniała prywatna inicjatywa. Za to teraz mamy wolność, ale wyłącznie emigracyjną, supermarkety i zachodni dostatek bez konieczności zaciągania kredytów na poczet spłacenia przez nasze dzieci i wnuki. Ulice są bezpieczne, a Sądy sprawiedliwe. Po prostu wolność, aż do zachłyśnięcia. ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ruskie nie dali nam wolności 13.09.09, 23:58 darkraj napisał: > ========================== czego dowodem były od 1945 do 1989 roku patrole > uzbrojonych po zęby sołdatów w polskich miastach i wioskach, a rabujące> wszystko, co popadło w ich łapy. > Wszędzie ruskie czołgi i wozy pancerne w newralgicznych punktach, urzędowy> język rosyjski. > Twórczość artystyczna ukierunkowana wyłącznie na rosyjskie tradycje. ************* Darkraj ty chyba tez należysz do tych którzy chętnie upiększają polska historie, gdzie widziałeś w newralgicznych punktach w '89 roku uzbrojonych sołdatów? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ruskie nie dali nam wolności 14.09.09, 00:17 > ========================== czego dowodem były od 1945 do 1989 roku patrole > uzbrojonych po zęby sołdatów w polskich miastach i wioskach, a rabujące > wszystko, co popadło w ich łapy. > Wszędzie ruskie czołgi i wozy pancerne w newralgicznych punktach, urzędowy > język rosyjski. Rozumiem, że próbujesz kpić. I słabo ci to idzie. Spytaj mieszkańców np. Brzegu, jak im się żyło z radzieckimi koszarami w mieście i jak to było z tą wolnością. A i głodujących dzieci nie brakowało - widocznie jesteś za młody, żeby je pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy people here - get a life! 13.09.09, 22:38 who cares who stood on putin's toes??? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: people here - get a life! 13.09.09, 23:21 rooboy napisał: > who cares who stood on putin's toes??? =========================== Nikt, bo nikt mu nie nastąpił. On ma po prostu odciski. ----------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:42 Zdenerwowały te słowa czy tyko się nie podobały? jak się już czepiamy słówek graj se Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski_3 cha, cha, cha, ale bujda na resorach 13.09.09, 22:43 Thuske od razu robi w gacie, jak Putin zmarszczy brwi; gdzie on by mu podskoczyl? Glupi ten PR, strasznie glupi Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: cha, cha, cha, ale bujda na resorach 13.09.09, 22:53 A poszedl do budy ty pisowski kundlu ...!! Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Re: cha, cha, cha, ale bujda na resorach 13.09.09, 23:16 Słusznie, a kysz! Padalce z PO górą! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski_3 POlszewicy to V kolumna Putina w Polsce 14.09.09, 00:07 abyss napisał: > Słusznie, a kysz! > Padalce z PO górą! Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:51 Sratatata - wymysły pijarowców tuskowych, udających, że Tusk nie jest pacynką z putinowym palcem w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry tusk staje sie naczelnym glupcem 13.09.09, 22:55 zapomina ze to polacy sami zapisywali sie do pzpr i ub stajac sie katami dla reszty spoleczenstwa ktora byla zbyt leniwa, zbyt tchorzliwa, zbyt rozpita, zbyt glupia zeby rozumiec na czym ta "wolnosc" niby miala by polegac - no wiec znalazl winnych, sowieckich zolnierzy, pieprzony kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Media: To Tusk, a nie Kaczyński zdenerwował Putina 13.09.09, 22:56 Łachudry z koszernego GóWna i pisząca tu PO-myje przekraczają granice śmieszności,okazuje się,żę rudy tchórz jest lepszy w denerwowaniu szefa Opriczniny od Kaczora i teraz to jest genialne posunięcie geniusza Kaszub. Co za infantyle mądrzy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwkaloszach bokassa, "twoje" teskty nie nadaja sie do polemiki 13.09.09, 23:34 po pierwsze dlatego, ze sa ponizej poziomu szamba a po drugie dlatego, bo ci je centrala podeslala (czyli nie sa twoje). Zal mi ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś