deerzet 13.09.09, 23:29 Opowieści z cyklu indianadżonsowego, w czym mnie utwierdziły roczniki urodzin badaczy :)) Ale im i tak zazdroszczę. --- ... chłopi wypuścili nago dziewice, by ... Chłopi byli nago, czy nagie były dziewice ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belizarius1 Tropiciele Majów 14.09.09, 11:57 Tak trudno napisać kiedy było odkrycie???? Myślałem, że to coś nowego, a tu rozmowa dotyczy spraw sprzed kilku lat. Tylko żeby to ustalić zmarnowałem trochę czasu na googlanie. Refleks macie, że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
joannagrabowska_net Re: Tropiciele Majów 19.09.09, 15:08 Belizariuszu, napisałam, kiedy i wydawało mi się, że wystarczająco jasno, np. tu: "J.Ź.: Na pierwszą misję, gdy odkryliśmy grobowiec królewski, pieniądze dała Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies z Florydy - 10 tys. dolarów, dziekan Wydziału Historycznego i dyrektor Instytutu Archeologii UJ - 14 tys. dolarów. Po odkryciu grobowca dostaliśmy na trzy lata grant z Ministerstwa Nauki. I dołożyliśmy sporo własnych pieniędzy." Dokładny rok rozpoczęcia wykopalisk podałam w notkach o naukowcach - na końcu tekstu. A ponieważ jest to podsumowanie czteroletnich badań, nie widzę powodu, dla którego miałabym nie pisać o królewskim grobowcu... Pozdrawiam jg Odpowiedz Link Zgłoś