asmall4 24.09.09, 17:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieprzowinapozydowsku ONZ wzywa do nuklearnego rozbrojenia 24.09.09, 18:32 "Ban Ki-moon powiedział, że Rosja i Stany Zjednoczone, które chcą zredukować swe aresenały nuklearne, mogą służyć jako przykład drodze do tego celu. Sekretarz generalny ONZ opowiedział się za otwartością i przejrzystością wszelkich działań, wiążących się z bronią nuklearną." Rozbroja wreszcie ten caly cholerny i... zrael?!? __________________________________________ [2006-12-11] "Premier Izraela Ehud Olmert użył w poniedziałek w publicznej wypowiedzi sformułowań mogących oznaczać przyznanie, iż państwo żydowskie dysponuje bronią atomową. W wywiadzie dla niemieckiej telewizji SAT1, nadanym również przez izraelski telewizyjny Kanał 7, Olmert powiedział dosłownie, iż Iran dąży do tego, by mieć broń nuklearną "jak Ameryka, Francja, Izrael, Rosja"." http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34219,3785864.html [2008-01-17] Przeprowadzono udaną próbę rakiety w ramach testowania jej napędu - poinformowało izraelskie ministerstwo obrony, nie podając jednak żadnych szczegółów. Można jedynie spekulować, czy był to nowy utrzymywany w tajemnicy pocisk balistyczny dalekiego zasięgu czy też element systemu antyrakietowego. Do opinii publicznej, oprócz suchego oświadczenia rządu, dotarła jedynie wiadomość izraelskiego radia, że była to rakieta zdolna do przenoszenia "ładunków niekonwencjonalnych". Być może jest to więc budowana i testowana w tajemnicy rakieta typu Jericho III - nowej generacji pocisk ziemia-ziemia dalekiego zasięgu, zdolny do rażenia celów np. w Iranie. http://www.tvn24.pl/0,1535675,wiadomosc.html [2008-05-05] "Nie opracowuje się pocisków rakietowych dalekiego zasięgu, jeśli nie ma się głowic z bronią masowego rażenia" - powiedział [Peres]. https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5181804.html Odpowiedz Link Zgłoś
kpix idź stań na ulicy Tel Avivu i powiedz im tak: 24.09.09, 19:42 słuchajcie moi drodzy. Rozbrojcie się! A ja, wieprzowinapozydowsku, obiecuję wam na moje ślicznie niebieskie oczęta, że od tej pory prezydent Ahmadineżad, jego przełożony ajatollah vel Znak Boga Chamenei, oraz demokratyczne kraje islamu na pewno zagwarantują wam bezpieczeństwo na kolejne dziesięciolecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Re: idź stań na ulicy Tel Avivu i powiedz im tak: 24.09.09, 20:08 kpix napisał: > słuchajcie moi drodzy. Rozbrojcie się! A ja, wieprzowinapozydowsku, > obiecuję wam [bla, bla] ... i gory czosnku. Ja, kpix, z kolei obiecuje wam kolorowe opaski dla mniejszosci narodowych i wyznaniowych. Zartowalem, moze bys sie wypowiadal za siebie, pajacu??? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: idź stań na ulicy Tel Avivu i powiedz im tak: 24.09.09, 20:22 > ... i gory czosnku. rasizm > Ja, kpix, z kolei obiecuje wam kolorowe opaski dla mniejszosci > narodowych i wyznaniowych. kretynizm > Zartowalem, moze bys sie wypowiadal za siebie, pajacu??? a za kogo ty się wypowiadasz świniopolewacku ? Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Re: idź stań na ulicy Tel Avivu i powiedz im tak: 24.09.09, 20:30 kpix napisał: > > ... i gory czosnku. > rasizm A te twoje "niebieskie oczeta" to pewnie... "antysemityzm", co? > > Ja, kpix, z kolei obiecuje wam kolorowe opaski dla mniejszosci > > narodowych i wyznaniowych. > kretynizm > > > Zartowalem, moze bys sie wypowiadal za siebie, pajacu??? > a za kogo ty się wypowiadasz świniopolewacku ? Ales sie wysilil! Az mnie kusi znizyc sie do twojego poziomu i tytulowac cie per... kupiks albo cos rownie "wyszukanego". Ale... niedoczekanie twoje, kpix. ______________________________________ Never argue with a fool, 'cause people might not know the difference after a while. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: idź stań na ulicy Tel Avivu i powiedz im tak: 24.09.09, 20:40 > A te twoje "niebieskie oczeta" to pewnie... "antysemityzm", co? ja też mam "niebieskie oczęta", człowieku. Nie przyszłoby mi to do głowy wypisywać tu jakieś aluzje do rasy aryjskiej, jak to najwyraźniej odebrałeś. Niebieskie = niewinne. Ok? > Ales sie wysilil! Az mnie kusi znizyc sie do twojego poziomu i tytulowac cie > per... kupiks albo cos rownie "wyszukanego". Ale... niedoczekanie twoje, kpix. Kijuwoko, po prostu nie propaguj kłamstwa. Wiesz dobrze, że w Izraelu mniejszości nie nosiły i nie noszą żadnych opasek! Jak szerzysz totalne bzdury, to dostajesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
probospl ONZ wzywa do nuklearnego rozbrojenia 24.09.09, 18:55 Wszystko jak zawsze zakończy się na nawoływaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ONZ wzywa do nuklearnego rozbrojenia 24.09.09, 20:11 Obiecanki cacanki, mydlenie oczu wszystkim. Ciekawa jestem czy wielkie państwa ratyfikują te deklaracje w swoich parlamentach? Jak wynika z historii i doświadczeń deklaracje o rozbrojeniu dotyczy tylko pośrednie małe pastwa które posłusznie ratyfikują te deklaracje. Co robią wielkie zbrojne potęgi? Ano wymieniają przestarzała bron na nowa i to jest ONZ'towski krzyk o rozbrojenie. CZYJE? ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ONZ wzywa do nuklearnego rozbrojenia 24.09.09, 21:57 probospl napisał: > Wszystko jak zawsze zakończy się na nawoływaniu... ************ Niestety tak, żadne z wielkich mocarstw nie ratyfikuje ONZ'towskich deklaracji, tak wyglądają te sprawy rzeczywiście. Gdzie był ONZ jak napadano na Irak? Gdzie był ONZ jak napadnięto na wojska stacjonowane z mandatem ONZ w Osetii? Wiec po co jest ten ONZ, od wzajemnego się adorowania i mydlenia oczu ludziom? Jakie afery powstały pod parasolem ONZ z ONZ'owska organizacja niosącą pomoc trzeciemu światu, dotarła ona tam i ile? Kto skasował pieniądze, ukarano kogoś? -------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: ONZ wzywa do nuklearnego rozbrojenia 24.09.09, 23:19 Gdzie był ONZ jak napadano na Irak? masz racje gdzie byl onz keidy z rak ruskiej holoty ginely setki tysiecy czeczenow gdize byl onz kiedy radziecka dzicz zabila 2 mln afgancyzkow? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix może przypomnijmy czego rozmowa dotyczy... 24.09.09, 23:45 Over 1 million Afghans were killed.[71] 5 million Afghans fled to Pakistan and Iran, 1/3 of the prewar population of the country. Another 2 million Afghans were displaced within the country. In the 1980s, one out of two refugees in the world was an Afghan.[72] Along with fatalities were 1.2 million Afghans disabled (mujahideen, government soldiers and noncombatants) and 3 million maimed or wounded (primarily noncombatants).[73] (...) The population of Afghanistan's second largest city, Kandahar, was reduced from 200,000 before the war to no more than 25,000 inhabitants, following a months-long campaign of carpet bombing and bulldozing by the Soviets and Afghan communist soldiers in 1987.[74] Land mines had killed 25,000 Afghans during the war(...)[75] A great deal of damage was done to the civilian children population by land mines. A 2005 report estimated 3-4% of the Afghan population were disabled due to Soviet and government land mines. en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_in_Afghanistan#Damage_to_Afghanistan Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Redukcja tak, calkowite rozbrojenie jeszcze nie. 24.09.09, 20:49 Rozbrojenie bedzie mozliwe, gdy powstanie rzad swiatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Redukcja tak, calkowite rozbrojenie jeszcze n 24.09.09, 21:15 kylax napisał: > Rozbrojenie bedzie mozliwe, gdy powstanie rzad swiatowy. ****************** Składający się z Group Bilderberg? ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Swiatem rzadzi ten kto jest najsilniejszy. 24.09.09, 21:16 Rzad swiatowy bedzie oczywiscie pod wplywem najpotezniejszych panstw, czyli USA, EU, Chin, Japonii, Indii, Brazylii i moze Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Swiatem rzadzi ten kto jest najsilniejszy. 24.09.09, 21:31 kylax napisał: > Rzad swiatowy bedzie oczywiscie pod wplywem najpotezniejszych panstw, czyli USA > , > EU, Chin, Japonii, Indii, Brazylii i moze Rosji. *************** Gdzie widzisz w USA potęgę? Dolar jest tyle warty ile warta jest farba drukarska i papier. Zależność dolara widzi się jak nadstawi się ucho i poczyta się trochę mediów z dalekiego czy bliskiego wschodu. To znaczy jest zależny od humorów i nastrojów przywódców Chin i Rosji, ostatnio Chiny podali do wiadomości ze nie kupią amerykańskich obligacji, dolar spadał na łeb na szyje, Chiny oświadczyły ze kupią pewna ilość amerykańskie obligacje na chińskich warunkach chwilowo zaczął się dolar omacnic. To dopiero "światowa potęga" jaka są stany jest zależna od humoru jak i nastroju Chin i Rosji, wiec co to za potęga? --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Nie wtykaj Rosji pomiedzy USA i Chiny. 24.09.09, 22:02 kylax napisał: > Nie ta liga. ************ Nie tą ligą są już stany, one są już stycznie utrzymywane przy życiu żeby jeszcze istniały, ale one rozpadną się od środka bez pomocy innych. -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Srednia zycia w Rosji przegonila juz Bangladesz? 24.09.09, 22:24 Czy na razie Kreml dzielnie goni Dhakke? Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Swiatem rzadzi ten kto jest najsilniejszy. 24.09.09, 23:21 Gdzie widzisz w USA potęgę? 1 European Union $ 14,910,000,000,000 2008 est. 2 United States $ 14,260,000,000,000 2008 est. 3 China $ 7,973,000,000,000 2008 est. 4 Japan $ 4,329,000,000,000 2008 est. 5 India $ 3,297,000,000,000 2008 est. 6 Germany $ 2,918,000,000,000 2008 est. tu jest ta potęga 150 milionowa rosja nie potrafi przegonić 80 milionowych Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
kpix już niedawno światem rządziło dwóch najsilniejszyc 24.09.09, 21:59 mr wąsik i mr batka. Nie ośmieszaj się więc neoconie. Akurat w przypadku twojego nieznośnego trollerstwa nietak ma rację. Dopóki nie nabierzesz minimalnej ogłady, jesteś antyreklamą tego, co bronisz. I mam nadzieję że twoje wpisy admin szybko pousuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: już niedawno światem rządziło dwóch najsilnie 24.09.09, 22:04 kpix napisał: > mr wąsik i mr batka. Nie ośmieszaj się więc neoconie. > Akurat w przypadku twojego nieznośnego trollerstwa nietak ma rację. > > Dopóki nie nabierzesz minimalnej ogłady, jesteś antyreklamą tego, co > bronisz. I mam nadzieję że twoje wpisy admin szybko pousuwa. ************** przenosisz twoje przywary, zwyczaje na innych? --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ??? 24.09.09, 22:27 > przenosisz twoje przywary, zwyczaje na innych? wolę mieć przywary i zwyczaje niż być sowieckim agentem wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Głupota ONZ-etu nie zna granic 24.09.09, 22:29 Bron atomowa zapewniła światu 60 lat bez wielkiej wojny. Dzisiaj bron atomowa posiada, pracuje nad jej pozyskaniem lub tez z łatwością może ją opracować 25 państw na świecie. Jak oceniają Amerykanie, w ciągu 20 lat ta liczba wzrośnie do 80-państw. Wszystko dlatego, ze technologia atomowa jest już tak stara i tak dobrze poznana, ze technologia jej konstrukcji i produkcji nie jest już problemem dla żadnego normalnego państwa na świecie. Jak w takiej sytuacji zagwarantować, ze po wprowadzeniu całkowitego zakazu posiadania i produkcji takiej broni, jakieś państwo w jakimś zakątku świata nie wyprodukuje jej potajemnie? A jeśli jedno państwo taka bron posiądzie, cala konstrukcja światowego rozbrojenia atomowego bierze w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Powzywa, powzywa i pójdzie spać 24.09.09, 22:44 Ciekawe, jak wyegzekwować rozbrojenie od Iranu, KRLD, Pakistanu, Indii, Izraela, jeżeli nawet od USA i Rosji się nie da? BTW mocarstwa się nie rozbroją z czysto pragmetycznego powodu, czymś muszą odstraszać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix przepraszam że się wtrącę 24.09.09, 23:04 nie komentując głupich tekstów kylaxa. Kiedy droga i współczująca ofiarom nie-tak, ujmowałaś się za ludźmi ginącymi bądź torturowanymi z ręki takich reżimów jak Iran, Rosja, Białoruś, Libia, Syria, Fatah i Hamas czy Wenezuela? Jakoś średnio było widać... Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 hipoteza 24.09.09, 23:12 załóżmy ze gruzja posiada 1000 bomb atomowych to mslicie ze rosja by ja napdla? ja jestem pewny ze nie atomowka byla jest i bedize narzedziem pokoju miedyz zsrr i usa nie bylo zadnej wojny mimo ze tre kraje szczerze sie nienawidzily miedyz pakistsnem i indiami tez nie bylo zadnej wojny odkad obie strony nie zaopatrzyly sie w atomowki odkad izrael ma atomowki to kraje arabskie przestsly otwarcie probowac go zniszczyc co by bylo gdyby kazdy mial atomowki? nie byloby ani jednej wojny bo kazdy by wiedzial ze niewazne z kim zacznie wojne to i tak nie wygra Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 moze by zaczac od Bliskiego Wschodu 25.09.09, 01:09 tam tylko jeden kraj ma atomowy arsenal,reszta w domyslach Odpowiedz Link Zgłoś