Dodaj do ulubionych

Internauta z Polski donosi na Zanussiego za "ni...

29.09.09, 16:56
Piss-duren
Obserwuj wątek
    • pereiro Re: Internauta z Polski donosi na Zanussiego za " 29.09.09, 16:57
      Głupich nie sieją, sami się rodzą.
      • rydzyk_fizyk Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 17:35
        Sprawa siatki z Dworca Centralnego zmowa milczenia

Media opisały ją tak: policja trafiła na ślad pedofilskiej siatki
        dzięki zeznaniom dwóch chłopców. Dobrze sytuowani starsi mężczyźni
        skonstruowali system polowania na niewinnych nastolatków. W kręgu
        podejrzanych znaleźli się m.in.: przedsiębiorca, polityk, producent
        muzyczny. Do prasy przeciekły niektóre nazwiska. „NIE” podało, że
        jest wśród nich sławny reżyser filmowy, współtwórca tzw. kina
        moralnego niepokoju, moralista o katolickim odchyleniu, nazwijmy go
        Iks. Wydawało się, że dziennikarze pociągną publikacje o pedofilach
        z Dworca Centralnego, a Iksa będą przedstawiać tak, jak teraz
        przedstawiają Andrzeja S. Tymczasem temat wygasł. Jeden z
        podejrzanych – zagraniczny biznesmen – zdołał wyjechać z Polski,
        drugiego zwolniono z aresztu, a sąd rozbił sprawę na cztery odrębne
        wątki. O Iksie ani słowa. Dopiero niedawno wspomniał o nim znany
        dokumentalista Sylwester Latkowski, który zapowiedział, że
        przymierza się do realizacji filmu o aferze z Dworca Centralnego.

W śledztwie pojawiło się też nazwisko innego słynnego reżysera
        filmowego, który w domu Iksa miał uczestniczyć w „orgiach” z
        udziałem nastolatków. Porozmawialiśmy z tym reżyserem:

– Dostałem zaproszenie na przyjęcie wydane z powodu jakiejś akcji
        promującej artystów z republik byłego Związku Radzieckiego.
        Poszedłem do domu Iksa, który był inicjatorem akcji, ale gdy
        zobaczyłem, że zagraniczni artyści składają się prawie wyłącznie z
        blond chłopców o twarzach aniołów, wypiłem dwie wódki i wypadłem
        stamtąd jak wystrzelony z procy. Opowieści o skłonnościach Iksa do
        nastoletnich efebów krążą w środowisku od lat...

Wiemy o tym, że reżysera Iksa rozpracowywali dziennikarze z
        telewizji i jednego tygodnika. Wiemy też, że przestali się nim
        zajmować na polecenie przełożonych. Doszło bowiem do zawarcia
        układu: wy nie ruszacie naszego reżysera, a my nie ruszamy waszego
        człowieka z telewizji, też uwikłanego w romanse z nieletnimi
        chłopcami. Kim są „my” i „wy”, domyślamy się oczywiście. Był to pakt
        dwóch przeciwstawnych nurtów politycznych.

Teraz, gdy medialnej histerii wokół pedofilii i pedofilów nie da się
        już zatrzymać, przypuszczamy, że postać Iksa wróci na łamy prasy.
        Tak jak wielu innych, mniej czy bardziej znanych osób. Popłynie
        krew. W rozgrywce najmniej będą się liczyły dzieci, które doznały
        prawdziwych bądź urojonych krzywd.
        • frych47 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 17:54
          rydzyk_fizyk przyciaśnij trochę, nie chce mi się tyle czytać.
          • jacek226315 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:01
            do tych wszystkich obroncow "niewinnej dziewczynki" ta niby
            trzynastolatka wygladajaca w dniu tzw.gwaltu na osiemnastolatke,byla
            nie jednokrotnie juz "gwalcona",a motorem calego zajscia byla jej
            mamunia.Mlode pokolenie jesli nie wie dobrze niech nie zabiera
            glosu.Najbardziej zaszkodzily Polanskiemu w tej sprawie zeznania
            Angeliki Huston ktora zlapana na narkotykach zrobila deel z
            prokuratorem i za cene zeznawania przeciwko Polanskiego zostala
            puszczcona wolno.Sama brala udzial w tej samej imprezie co Polanski
            i ta niby gwalcona.
            • bogdan.tadus Fajna przegryzka dla mediow. 29.09.09, 18:13
              jacek226315 napisał:

> do tych wszystkich obroncow "niewinnej dziewczynki" ta niby
              > trzynastolatka wygladajaca w dniu tzw.gwaltu na osiemnastolatke,

Po tej calej antypedofilskiej kampanii (bardzo nosnej trzeba przyznac) bronic
              Polanskiego? Paluszki mozna poparzyc!
              To nie Polanski jest perwersyjny.
              • jacek226315 Re: Fajna przegryzka dla mediow. 29.09.09, 18:19
                bogdan.tadus napisał:

> jacek226315 napisał:
                >
                > > do tych wszystkich obroncow "niewinnej dziewczynki" ta niby
                > > trzynastolatka wygladajaca w dniu tzw.gwaltu na osiemnastolatke,
                >
                > Po tej calej antypedofilskiej kampanii (bardzo nosnej trzeba
                przyznac) bronic
                > Polanskiego? Paluszki mozna poparzyc!
                > To nie Polanski jest perwersyjny.
                Nikt tu Polanskiego nie broni,ale kazdy kij dwa ma konce. Znany jest
                na ogol jeden koniec czas poznac drugi
                • krzych.korab Należy wiedzieć co się mówi a nie paplać! Brawo! 29.09.09, 18:43
                  • klinikka Re: Należy wiedzieć co się mówi a nie paplać! Bra 29.09.09, 18:51
                    kolejna nasza polska łachudra - zafajdany kapuś, który aż ślinotoku dostaje z
                    rozkoszy ilekroć może gdzieś komuś kogoś sypnąć, zadenuncjować, szepnąć,
                    oskarżyć... Co za menda.
                    • lepian4 Re: Należy wiedzieć co się mówi a nie paplać! Bra 29.09.09, 20:05
                      A mi jest zal, ze to nie ja przetlumaczylem ten bezmyslny belkot
                      kolejnego podstarzalego intelektualisty o wiecznie czystym sumieniu
                  • mlasskacz brawo wiarus! donieś jeszcze na matkę tej prostytu 29.09.09, 19:27
                    tki.
            • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:19
              > do tych wszystkich obroncow "niewinnej dziewczynki" ta niby
              > trzynastolatka wygladajaca w dniu tzw.gwaltu na osiemnastolatke,byla
              > nie jednokrotnie juz "gwalcona",

Czyli sugerujesz ze 13-letnia nie-dziewice można spokojnie odurzyć dragami i
              zapiać w pupę i to nie jest już przestępstwo ?
              • jacek226315 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:21

michalng napisał:

> > do tych wszystkich obroncow "niewinnej dziewczynki" ta niby
                > > trzynastolatka wygladajaca w dniu tzw.gwaltu na
                osiemnastolatke,byla
                > > nie jednokrotnie juz "gwalcona",
                >
                > Czyli sugerujesz ze 13-letnia nie-dziewice można spokojnie odurzyć
                dragami i
                > zapiać w pupę i to nie jest już przestępstwo ?
                Czytaj ze zrozumieniem ja nic nie sugeruje,jesli mi laska mowi,ze ma
                18lat nie bede ja prosil o okazanie dowodu na to
                • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:34
                  > Czytaj ze zrozumieniem ja nic nie sugeruje,jesli mi laska mowi,ze ma
                  > 18lat nie bede ja prosil o okazanie dowodu na to

No to grozi ci ze pójdziesz siedzieć jeśli okaże się ze "laska" ma mniej niż 15
                  lat. Takie mamy prawo. Jesli doprowadzasz osobę poniżej 15 roku życia do
                  obcowania płciowego (lub innej czynności seksualnej) dostajesz do 1 do 10 lat
                  odsiadki. Nawet jak 14 latka będzie wyglądać na emerytkę.
                  • schweisshund Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:38
                    albo nic w przypadku niskiej szkodliwości społecznej czynu...
                    • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:48
                      Znasz jakiś przypadek kiedy sąd orzekł niska szkodliwość do Art. 200 KK ?
                      • schweisshund Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:53
                        michalng napisał:

> Znasz jakiś przypadek kiedy sąd orzekł niska szkodliwość do Art. 200 > KK ?

Oczywiście. Kilka miesięcy temu sąd w Zielonej Górze wobec mężczyzny, który
                        utrzymywał kontakty seksualne z 13-latką wyglądającą na kilka lat starszą, która
                        to również była inicjatorką tych zdarzeń...
                        • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 19:11

> Oczywiście. Kilka miesięcy temu sąd w Zielonej Górze wobec mężczyzny, który
                          > utrzymywał kontakty seksualne z 13-latką

Jakieś szczegóły ?
                          Może chodzi ci o sprawę z Nowej Soli ? Tylko ze miasto się nie zgadza i nie sąd
                          orzekł niska szkodliwość a prokuratura umorzyła postępowanie.
                  • jacek226315 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:59
                    a Ty michaling przed tem jak wciagniesz laske do lozka to prosisz o
                    dowod tozsamosci?
                    • schweisshund Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 19:01
                      jacek226315 napisał:

> a Ty michaling przed tem jak wciagniesz laske do lozka to prosisz o
                      > dowod tozsamosci?

pyta rodziców i proboszcza najbliższej parafii
                      • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:06
                        Wam się wydaje normalne bzykanie nieznajomej? Niezłe żulstwo.
                        A.
                        • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:07
                          alfalfa napisał:

> Wam się wydaje normalne bzykanie nieznajomej? Niezłe żulstwo.
                          > A.

Dlaczego? I co to znaczy nieznajoma?

Domyślam się, że żulstwo to coś złego, niedobrego :D
                          • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:12
                            "Nieznajoma" to osoba o której się niewiele wie, poza tym że jest.
                            Nie zna się wieku, imienia, taki obiekt który można uzyć, zabawka.
                            Tak, dla żulstwa to nieistotne, dla mnie obrzydliwe.
                            A.
                            • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:32
                              alfalfa napisał:

> "Nieznajoma" to osoba o której się niewiele wie, poza tym że jest.
                              > Nie zna się wieku, imienia, taki obiekt który można uzyć, zabawka.

Hmm... taka "zabawka" od wielu lat jest moją żoną. Po wszystkim oczywiście
                              poznałem jej imię i to mam nadzieję skreśla mnie z opcji bycia żulem?

• alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:45
                                Przykro mi kolego. Mnie nauczono wiekszego szacunku zarówno do
                                kobiet/dziewczyn jak i do siebie. Nie uznaję "dyskotekowego stylu".
                                A.
                                • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:51
                                  alfalfa napisał:

> Przykro mi kolego. Mnie nauczono wiekszego szacunku zarówno do
                                  > kobiet/dziewczyn jak i do siebie.

Po tym co piszesz myślę, że niewiele wiesz o szacunku do kobiet :)

> Nie uznaję "dyskotekowego stylu".

O, teraz coś nowego. Co to jest "dyskotekowy styl"?
                                  • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 21:06
                                    unhappy napisał:

> alfalfa napisał:
                                    >
                                    > > Przykro mi kolego. Mnie nauczono wiekszego szacunku zarówno do
                                    > > kobiet/dziewczyn jak i do siebie.
                                    >
                                    > Po tym co piszesz myślę, że niewiele wiesz o szacunku do kobiet :)

Zacytuj żebym się zawstydził.

Nie musisz się bronić, nie atakuję Ciebie. "Dyskotekowego stylu"
                                    masz tu pod dostatkiem, ja nie jestem okulistą.
                                    A.
                                    • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 21:11
                                      alfalfa napisał:

> unhappy napisał:
                                      >
                                      > > alfalfa napisał:
                                      > >
                                      > > > Przykro mi kolego. Mnie nauczono wiekszego szacunku zarówno do
                                      > > > kobiet/dziewczyn jak i do siebie.
                                      > >
                                      > > Po tym co piszesz myślę, że niewiele wiesz o szacunku do kobiet :)
                                      >
                                      > Zacytuj żebym się zawstydził.

Sam się przecież zacytowałeś. Taki szacunek na pokaz jest guzik wart :D
                                      A kobiety wymagają dokładnie tyle samo szacunku ile mężczyźni. Tą wiedzę się
                                      zdobywa z czasem - może już jestem po prostu stary.

> Nie musisz się bronić, nie atakuję Ciebie. "Dyskotekowego stylu"
                                      > masz tu pod dostatkiem, ja nie jestem okulistą.

Ale co to jest ten "dyskotekowy styl". Pytanie było konkretne. Masz swój sposób
                                      na kobiety, ja miałem swój - dlaczego osądzasz, że twój jest lepszy :D
                                      • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 21:34
                                        "Sam się zacytowałeś" jest Twoim argumentem? Coś mi zarzuciłeś a
                                        teraz taka słabizna?

Ok, prosto z mostu: nie uznaję przypadkowego seksu z nieznajomą.
                                        Takiego, jaki np. zdarza się na "dyskotekach". Poczytaj
                                        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3299001
                                        A.
                                        • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 21:48
                                          alfalfa napisał:

> Ok, prosto z mostu: nie uznaję przypadkowego seksu z nieznajomą.

Nie wiesz co tracisz panie na pokaz :D
                                          • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 21:53
                                            Wiem co "tracę": smak życia marginesu. Ponieważ wyraźnie chcesz mnie
                                            obrazić powiem - zostawiam to Tobie.
                                            A.
                                            • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 21:55
                                              alfalfa napisał:

> Wiem co "tracę": smak życia marginesu.

Nie wiem co sobie wyobrażasz jako margines :)

> Ponieważ wyraźnie chcesz mnie
                                              > obrazić powiem - zostawiam to Tobie.

Po prostu musisz dojrzeć do tego, że oceny zostawiamy innym. Mądrzejszym. I nie
                                              chcę cię obrazić, chciałbym żebyś się zastanowił, że twój "model" ani nie jest
                                              lepszy, ani gorszy od innych.
                                              • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 22:07
                                                unhappy napisał:

> alfalfa napisał:
                                                >
                                                > > Wiem co "tracę": smak życia marginesu.
                                                >
                                                > Nie wiem co sobie wyobrażasz jako margines :)

Jak napisałem - nie jestem okulistą, nie zmuszę Cię do czytania.
                                                Zawsze mozesz powiedzieć "nie wiem..." choćbym Ci capsem z boldem
                                                pisał lub linkował.
                                                >
                                                > > Ponieważ wyraźnie chcesz mnie
                                                > > obrazić powiem - zostawiam to Tobie.
                                                >
                                                > Po prostu musisz dojrzeć do tego, że oceny zostawiamy innym.
                                                Mądrzejszym. I nie
                                                > chcę cię obrazić, chciałbym żebyś się zastanowił, że twój "model"
                                                ani nie jest
                                                > lepszy, ani gorszy od innych.
                                                >

Kolego, to jest zaledwie kilka postów wyżej, przypomnijmy sobie:
                                                moją deklarację "modelu" ogólnie zarysowanego jako "szacunek i
                                                potępienie seksu z nieznajomą" wykpiłeś oświadczeniem "Po tym co
                                                piszesz myślę, że niewiele wiesz o szacunku do kobiet :)".
                                                Wielokrotnie prosiłem o cytat. Zamiast tego serwujesz jakieś
                                                protekcjonalne gadki. Jak dla mnie temat się skończył, nie sądzę
                                                żeby był sens dalszej dyskusji.
                                                A.
                                                • unhappy Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 22:33
                                                  > Wielokrotnie prosiłem o cytat.

A ja ci go wskazałem więc uwaga o okuliście jest cokolwiek bez sensu :D

Tu go masz:

> Przykro mi kolego. Mnie nauczono wiekszego szacunku zarówno do
                                                  > kobiet/dziewczyn jak i do siebie.

Nie wiesz co to jest większy bądź mniejszy szacunek do kobiet. Masz na ten temat
                                                  pewne wyobrażenie ale ono nie jest obowiązującą normą. Bo większe od czyjego
                                                  szacunku? Zauważyłeś to?
                    • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 19:04
                      > a Ty michaling przed tem jak wciagniesz laske do lozka to prosisz o
                      > dowod tozsamosci?

Przed pójściem do łózka zazwyczaj prowadzę jakąś rozmowę. To łatwo pozwala
                      odsiać 14-latki :)
                  • igraszka Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:04
                    > Jesli doprowadzasz osobę poniżej 15 roku życia do
                    > obcowania płciowego (lub innej czynności seksualnej) dostajesz do 1 > do 10 lat odsiadki.

A co jeśli to osoba nieletnia doprowadzi dorosłego mężczyznę do obcowania płciowego? Co wtedy? Wszak to tylko mężczyzna, "jak kobieta kokietuje, ptaszek się prostuje". Poza tym dziewczyna skłamała na temat wieku, a mamusia zamiast pilnować córki puściła ją samą w środowisko, o którym już wtedy wiadomo było, że do świętych nie należy. Zresztą wystarczy popatrzeć na zdjęcia tej małej lolitki - to ma być ta nieśmiała 13-letnia dziewica, która sama zresztą przyznała, że inicjację seksualną miała dawno za sobą? Ona wygląda na grubo powyższej 15 lat! No i jeszcze jedno: nie wiecie, że w obawie przed reakcją rodziców takie nastolatki kłamią? Ostatnio jakaś małolata twierdziła, że tatuażysta wytatuował jej na twarzy 50 gwiazdek. Rodzice pozwali gościa, a potem wyszła prawda na jaw, że dziewczę kłamało, żeby chronić własny tyłek przed ojcowskim pasem.
                    Inna próbowała rodzicom i całemu światu wmówić, że zaszła w ciążę od spermy pływającej w basenie buhahahaha! Potem się okazało, że się gziła z miejscowym żigolakiem.
                    Co się zaś tyczy pop*** przepisów w USA, to nie warto tak bezkrytycznie do nich podchodzić - to kraj gdzie tatusia, który podczas kąpieli własnego dziecka je w miejsce intymne natychmiast okrzykują pedofilem i zboczeńcem.

W normalnym kraju sprawa dla Polańskiego byłaby IMO wygrana - został wprowadzony w błąd, a matka powinna była dostać karę za brak nadzoru rodzicielskiego nad nieletnią.
                    • alfalfa Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:09
                      igraszka napisała:

Wszak to tylko mężczyzna, "jak kobieta kokietuje, ptaszek się p
                      > rostuje".

Na manifę wystartuj z takim hasłem.
                      A.
                    • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 22:23
                      > A co jeśli to osoba nieletnia doprowadzi dorosłego mężczyznę do obcowania płcio
                      > wego?

jeśli odbywa się to za obopólna zgoda to obie strony doprowadzają się wzajemnie.
                      :) Z tym ze karana jest tylko osoba dorosła doprowadzająca małoletnia.

Kodeks karny nie mówi nic o wyglądzie tylko o wieku. I nie ma znaczenia co
                      zrobiła "mamusia". Nawet jak da zgodę na piśmie to seks z 13-latka jest
                      przestępstwem.
            • ko_menta_tors Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:33
              Nie wiem, czy byłeś pod łóżkiem, że tak pewnie się wypowiadasz. Ale
              jeśli tak wszystko wiesz, to wiesz też, że była ona Polańskiemu
              znana. I nieważne na ile wyglądała... On wiedział, ze ona ma 13
              (trzynaście, durniu) lat. A stosunek z taką dziewczynką to
              klasyczny przypadek pedofilii. I nie pomogą tu Twoje
              skowyczenia ani kumpli p.Polańskiego, fakt jest faktem.

Weź pod uwagę także, że amerykańskisędzia Espinoza (bodajże) szukał
              wyjscia z tej sytuacji i umawiał się z p.Polańskim, ale ten go
              zlekceważył, bo uważał, ze jemu wolno! Otóż nie! Wolno mu w Polsce,
              wolno na Białorusi, we Francji... ale w Stanach Zjednoczonych są
              proste zasady: jest sąd i podlegają mu wszyscy obywatele, czy są
              Wielkimi Artystami (jak wiadomo kto), czy Wielkimi Moralizatorami
              (jak p.Zanussi), czy Wielkim Odkrywcami (jak p.Olbrychski,
              który "odkrył",że Amerykanie mają kompleksy, bo nie złapali Bin
              Ladena...
              C'est tout, monsieur
              • michalng Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:36
                wiedział, ze ona ma 13
                > [/b] (trzynaście, durniu) lat. A stosunek z taką dziewczynką to
                > klasyczny przypadek

Nie. Miała 13 lat ale nie wyglądała jak dziecko tylko jak młoda kobieta.
                Pedofila kręcą dzieci a nie młode kobiety. To nie była klasyczna pedofilia.
                (co nie zmienia faktu ze było to przestępstwo).
              • schweisshund Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:40
                On wiedział, ze ona ma 13
                >
                (trzynaście, durniu) lat. A stosunek z taką dziewczynką to
                > klasyczny przypadek pedofilii.

bzdura, ponieważ pedofilia to według Światowej Organizacji Zdrowia:
                rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem
                osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie
                przedpokwitaniowym

dokształć się zanim napiszesz bzdurę...
            • bezrobotny55 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:41
              nie jednokrotnie juz "gwalcona",a motorem calego zajscia byla jej
              > mamunia.../ Oj koleś, uważaj bo ten bloger doniesie tez na Ciebie. Tu już mamy
              dwa pomówienie, córuni i mamuni... Pewnie razem z p. Krzysiem trafisz do jednej
              celi, gdzie tubylcy sprawdzą Wam drożność odbytnic...
            • karim1972 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:56
              To NIE MA znaczenia! Jak ktos zostawi kluczyki w aucie, tzn, ze masz
              prawo go ukrasc??
              Sprobuj ty przeleciec dziewczynke w tym wieku,to sie przekonasz.
          • warwar a do prostytucji zmusiła matka i ktoś jeszcze 29.09.09, 18:07
            !
          • prawdziwypragmatyk Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 20:52
            Ad vocem rydzyk_fizyk: Czyta się jak sensacyjne doniesienie prasowe,
            któremu ukręcono łeb. Skojarzenia są wymowne. Zdumiewa jednakże
            nadgorliwość forumowicza, który przetłumaczył na angielski wypowiedź
            Zanussiego nt Polańskiego i wysłał ją do prokuratora prowadzącego
            sprawę w USA. Kto za tym stoi ? Co się za tym kryje ? Komu ma to
            szkodzić,komu przynieść korzyść ? Is fecit quid prodest! <pikorababcd>
            • prawdziwy-moher Powiem ci, co za tym stoi.................. 29.09.09, 20:56
              Ci co lubia rozrywke ktora PO czestowala Europe rzadami PiS.Kij ma dwa konce.
        • niespodziewany22 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 17:57
          Nie piszesz na temat chlopczyku z centralnego..........
        • mamba8 Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:07
          a inicjały tych dwóch to?
        • schweisshund Re: Cały wywiad to niezle kuriozum 29.09.09, 18:36
          > dzięki zeznaniom dwóch chłopców. Dobrze sytuowani starsi mężczyźni
          > skonstruowali system polowania na niewinnych nastolatków.

buhahahahahaahahahaha
          bez komentarza :-)
        • e.lalka część wspólna zbioru 29.09.09, 18:45
          "siatka z Dworca Centralnego" i "13-latka Polańskiego" to...?

rydzyk_fizyk napisał:
          > Sprawa siatki z Dworca Centralnego zmowa milczenia

• ubiquitousghost88 Ale rym jest: siatka i 13-latka..., zawsze coś 29.09.09, 18:55
            e.lalka napisała:

> "siatka z Dworca Centralnego" i "13-latka Polańskiego" to...?
            >
            > rydzyk_fizyk napisał:
            > > Sprawa siatki z Dworca Centralnego zmowa milczenia
            >
            • jerzyk444 Biedna umalowana dziewica 29.09.09, 19:02
              już wcześniej się ...., więc o co chodzi? a może to Maria Magdalena?
      • moki1 Zanussi = Lepper. Powinni się spotkać 29.09.09, 17:40
        w celu uzgodnienia czy nieletnią prostytutkę można zgwałcić.
        • tarura Zanussi - kolejny polski reżyser będzie sławny 29.09.09, 17:45
          w amerykańskim sądownictwie

i chyba nielicho zapłaci
          • niespodziewany22 Re: Zanussi - kolejny polski reżyser będzie sławn 29.09.09, 17:58
            Ma chyba moznosc swobodnej wypowiedzi ,czyzby nie bylo w polszy
            demokracyji?????????
            • szefunio1 Re: Zanussi - kolejny polski reżyser będzie sławn 29.09.09, 18:16
              > Ma chyba moznosc swobodnej wypowiedzi ,czyzby nie bylo w polszy
              > demokracyji....
              Po pierwsze:
              Fakt, że jego "swobodna wypowiedź" została wyemitowania dowodzi, że
              demokracja jest (gdyby jej nie było jakaś "ceznura" mógły
              zablokowałać emisję)
              Po drugie:
              Jeśli teraz ktoś jego "swobodną wypowiedzią" poczuł się obrażony, to
              może podać sprawę do sądu i wygrać odszkodowanie od autora tej
              wypowiedzi, co także dowodzi, że demokracja jest (gdyby jej nie było
              aparat państwowy mógłby uniemożliwić podanie sprawy do sądu)
              • niespodziewany22 Re: Zanussi - kolejny polski reżyser będzie sławn 29.09.09, 18:19
                Skoro jest swoboda wypowiedzi ,to nie mozna podawac nikogo do
                sadu ,moze to zrobic tylko osoba bezposrednio tym zainteresowana,ale
                NIKT inny..........
                • indy.m Re: Zanussi - kolejny polski reżyser będzie sławn 29.09.09, 18:23
                  No i internauta przesłał tylko tłumaczenie jego wypowiedzi prawnikom tej
                  "nastoletniej prostytutki", a nie podał go do sądu... Albo ja czytać nie umiem...
                  • co.ty.powiesz Próżny trud 29.09.09, 18:40
                    indy.m napisał:

> No i internauta przesłał tylko tłumaczenie jego wypowiedzi
                    prawnikom tej
                    > "nastoletniej prostytutki

Ale to próżny trud! Czy uważasz, że jeśli (była) panienka zarabiała
                    d..., to nie ma tyle rozumu, żeby pojąć, że była po prostu
                    prostytutką? Po co więc wysyłać jej takie wypowiedzi, skoro sama
                    dobrze wie, kim jest, kim była i co o niej myślą inni.
                    • szefunio1 Re: Próżny trud 29.09.09, 19:04
                      > Ale to próżny trud! Czy uważasz, że jeśli (była) panienka
                      > zarabiała d..., to nie ma tyle rozumu, żeby pojąć, że była po
                      > prostu prostytutką?

A czy typowy internauta używający nielegalnego Windows'a albo
                      ściągający filmy z 'netu ma na tyle rozumu, żeby pojąć, że jest
                      złodziejem?
                      • unhappy Re: Próżny trud 29.09.09, 19:36
                        szefunio1 napisał:

> A czy typowy internauta używający nielegalnego Windows'a albo
                        > ściągający filmy z 'netu ma na tyle rozumu, żeby pojąć, że jest
                        > złodziejem?

Co prawda off topic ale... nie jest złodziejem. Wiem, że ryzykuję ogromną off
                        topiczną odnogę wątku ale po prostu i zwyczajnie złodziejem nie jest.

W przypadku lewego Windowsa można by się zastanawiać czy jest czy nie (ten sam
                        artykuł co przywłaszczanie cudzej rzeczy ruchomej) ale w przypadku filmów nie
                        jest na 100% :D
      • lahdaan Emigracyjne SB donosi :) 29.09.09, 17:46
        wtemaciemaci.salon24.pl/127882,szampanski-bon-mot-pana-krzysztofa
        Choć nie pochwalam wypowiedzi Zanussiego (choć ją i jej kontekst rozumiem), to
        ten pan zachował się jak zwykła świnia. Ciekawe czy wykaże się także swą
        gorliwością gdy znów Rydzyk lub Kobylański pojedzie po Żydach.
        • maruda.r Salon24 czy raczej Szmalcownicy24? 29.09.09, 17:58
          lahdaan napisał:

Ciekawe czy wykaże się także swą
          > gorliwością gdy znów Rydzyk lub Kobylański pojedzie po Żydach.
          >

Nie sądzę.
          Na razie doniósł uprzejmie i anonimowo.

• ko_menta_tors Re: Emigracyjne SB donosi :) 29.09.09, 18:35
          lahdaan napisał:

> wtemaciemaci.salon24.pl/127882,szampanski-bon-mot-pana-krzysztofa
          > Choć nie pochwalam wypowiedzi Zanussiego (choć ją i jej kontekst
          rozumiem), to
          > ten pan zachował się jak zwykła świnia. Ciekawe czy wykaże się
          także swą
          > gorliwością gdy znów Rydzyk lub Kobylański pojedzie po Żydach.
          >
          Pan Zanussi rozumiem, zachował się jak świnia? Tak, też tak uważam
        • road_66 Re: Emigracyjne SB donosi :) 29.09.09, 18:50
          LOL a co do tego ma plemię Żydowskie?
      • parambol Na salonie24 jest mnóstwo debili 29.09.09, 18:29
        to przedziwna kloaka, gdzie (poza częścią normalnych publicystów amatorów) jest
        spore grono frustratów, pogrobowców IV RP i innych, którzy w często mocno
        chamski sposób dokładają PO, Adamowi Michnikowi, "elytom" i "salonowi" - taki
        mają cel w życiu.
      • sralimuchibedziewiosna "elity" tak samo wyły w obronie pedofila zPoznania 29.09.09, 21:24
        trzeba się chyba zastanowić, czy przypadkiem wśród tzw. "elit" wykorzystywanie
        seksualne nieletnich nie jest powszechniejszym zjawiskiem. zanussi w swoim
        wywiadzie, stawianymi tezami jawi się jako zwolennik tzw. miękkiej pedofilii. z
        reguły środowiska pedofilskie właśnie w ten sposób usiłują nieśmiało doprowadzić
        do legalizacji pedofilskiego zwyrodnienia w wypadkach gdy dziecko "chce" podjąć
        współżycie z dewiantem.

inna para kaloszy jest taka, że jednocześnie, albo zamiast powyższego (oby to
        drugie) jawi się jako pospolity cham i prostak niczym nie różniący się od
        Leppera , który również błyszczał podobnymi stwierdzeniami w stylu, że nie można
        zgwałcić prostytutki ( co jest oczywistą brednią )

niestety posunął się dalej niż Lepper : nie dość , że pospolity cham i piewca
        bandytyzmu, wg. którego gwałcenie prostytutek jest czymś normalnym, to jeszcze
        zwolennik gwałcenia prostytutek nieletnich

tak głęboko w szambie nie zanurzył się nawet najsłynniejszy polski mulat
    • oservattoreromano Internauta z Polski donosi na Zanussiego za "ni... 29.09.09, 17:00
      Donosicielu drogi, zamij się sobą i swoim malutkim rozumkiem.
    • douglasmclloyd Co za matoł nt 29.09.09, 17:12
    • abhaod mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:13
      przed 32 laty spałem z dziewczyną,która podawała się za 16 latkę a
      miała 13 ....robiła to z radością i nie dla pieniędzy :)
      • indianski Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:21
        kupiles jej choc lizaka ?
        • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:25
          koleś, jedną piersią mogła zabić :)
          • grogreg Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:27
            Czy będziemy mogli Cię zobaczyć w "Galeriankach"?
            • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:29
              jak będę młodszy, miałem wtedy 22 lata, później gustowałem w starszych,
              ale dziewczyna miała warunki i lubiła "tą robotę ":))))
              • grogreg Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:35
                "Lubiła tą robotę"
                Czyli była prostytutką?
                • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:38
                  chodziła do szkoły, pieniędzy nie brała, lubiła wesołe towarzystwo, co
                  się dalej z nią działo nie wiem, po jednej nocce dała w długą, o jej
                  wieku dowiedziałem się od jej koleżanki
                  • grogreg Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:54
                    Przypomnij mi, czy miała ukończone 15 lat?
                    • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:56
                      a ty prokurator nadgodziny robisz ? już napisałem
                      • mamba8 Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:09
                        no to wychodzi na to, że wykorzystałeś nieletnią. Dumny jesteś z siebie?
                        • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:10
                          baaardzo
                          • mamba8 Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:19
                            mam nadzieję, że to co napisałeś to jakaś głupia prowokacja. EOT.
                            • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:34
                              mamba8 napisała:

> mam nadzieję, że to co napisałeś to jakaś głupia prowokacja. EOT.

a ja, że jesteś świętą i nigdy nic złego nie zrobiłaś...
                              • sralimuchibedziewiosna powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:32
                                abhaod napisał:

> mamba8 napisała:
                                >
                                > > mam nadzieję, że to co napisałeś to jakaś głupia prowokacja. EOT.
                                >
                                > a ja, że jesteś świętą i nigdy nic złego nie zrobiłaś...
                                • abhaod Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:33
                                  to w pierdlu dopuszczają do kompa ?
                                  • sralimuchibedziewiosna Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:35
                                    abhaod napisał:

> to w pierdlu dopuszczają do kompa ?

tak. ale mam dla ciebie przykrą wiadomość: dziecioruchy takie jak ty mają tam
                                    problem nie tylko z dostępem do komputera
                                    • abhaod Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:36
                                      pierdnij se koleś na dobranoc :)
                                      • sralimuchibedziewiosna Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:37
                                        abhaod napisał:

> pierdnij se koleś na dobranoc :)

ja mogę. dziecioruch po przecweleniu ma problem i z tym. dobranoc
                                        • abhaod Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:38
                                          i cmoknij mnie w pompkę :)
                                          • sralimuchibedziewiosna Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:40
                                            abhaod napisał:

> i cmoknij mnie w pompkę :)

jestem pełnoletni więc nie jestem w twoim guściecw...u
                                            • abhaod Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:41
                                              i zostaw swoją córkę w spokoju, bo masz dziwne halucynacje
                                              • tomxp i tak o polanskim sie dyskusyja rozwija 29.09.09, 21:48

ave maryja

...
                                                • kongreszydowski A gdyby to byl twoj syn 29.09.09, 21:59
                                                  Pytajacych "a gdyby to byla twoja corka" mozna zapytac "a gdyby to byl
                                                  twoj syn, ktoremu powiedziala, ze ma 16 lat?"

• michalng Re: A gdyby to byl twoj syn 29.09.09, 23:07

> Pytajacych "a gdyby to byla twoja corka" mozna zapytac "a gdyby to byl
                                                    > twoj syn, ktoremu powiedziala, ze ma 16 lat?"

Gdyby mój 30-kilku letni syn przeleciał 13-latke i tłumaczył się tym ze myślał
                                                    ze miała 16 lat to bym mu powiedział ze jest idiotą. I ze teraz pierdnie w
                                                    pasiak za to. Trzydziestolatek powinien już troszkę bardziej głowa kombinować a
                                                    nie ptakiem.
                                                  • abhaod Re: A gdyby to byl twoj syn 30.09.09, 15:40
                                                    nie podniecajcie się chłopcy, z 16-letnią jest niekaralne
                                                    ""Podmiotem określonego w art. 200 § 1 występku dopuszczenia się
                                                    obcowania płciowego lub
                                                    innej czynności seksualnej z małoletnim poniżej 15 lat może być
                                                    każdy, kto osiągnął wiek
                                                    odpowiedzialności karnej, tj. 17 lat (art. 10 § 1). Nie stanowi więc
                                                    występku czyn
                                                    popełniony przez osobę będącą poniżej tej granicy wieku ani też
                                                    obcowanie płciowe lub
                                                    inne czynności seksualne dwojga osób w wieku poniżej 15 lat (nie
                                                    wyklucza to jednak
                                                    zastosowania środków przewidzianych w ustawie z dnia 26 października
                                                    1982 r. o
                                                    postępowaniu w sprawach nieletnich)".
                                                    ( tak w: Komentarz do art. 200 kodeksu karnego ( Dz. U. 97.88.553 ),
                                                    [w:] A. Marek,
                                                    Kodeks karny. Komentarz, LEX, 2007, wyd. VI. )"

można być jedynie pociągniętym do odpowiedzielności, gdy rodzice
                                                    małoletniej/ego występują na drogę sądową, poza tym sprawa jest
                                                    przedawniona
                                                  • abhaod dodatek 30.09.09, 15:45
                                                    "Jak ma skończone15 lat i chce uprawiać seks dziewczyna, a on ma 19
                                                    lat. To jest to
                                                    legalne wtedy, gdy rodzice lub opiekunowie tej, że dziewczyny
                                                    wyrażają zgodę na ten
                                                    związek. Jeżeli nie wyrażają takiej zgody mogą wkroczyć na drogę
                                                    sądową. Lecz
                                                    prokurator może mu skoczyć. Ponieważ dziewczyna ma skończone 15 lat
                                                    nie podlega pod
                                                    art. 200 § 1 występku dopuszczenia się obcowania płciowego lub innej
                                                    czynności
                                                    seksualnej z małoletnim poniżej 15 lat."

sprawa, tak czy inaczej, jest przedawniona
                                  • prawdziwy-moher Re: powinni i mam nadzieję, że cię przecwelą 29.09.09, 21:35
                                    Za Tuska w pierdlu sa kompty.Elektorat dziala.
                          • agaj.agaj Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:39
                            Pomijajac Twoje durnowate przechwalki na forum zwroc uwage na
                            roznice:
                            1. Polanski wiedzial, ze ma ona 13 lat
                            2. Podal jej narkotyki i alkohol
                            3. Dziewczyna zglosila, ze ja zgwalcil
                            • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:14
                              > 1. Polanski wiedzial, ze ma ona 13 lat
                              Naprawdę wiedział?

> 2. Podal jej narkotyki i alkohol
                              Naprawdę podał?

> 3. Dziewczyna zglosila, ze ja zgwalcil
                              Naprawdę zgwałcił?

Dziewczyna wyglądała i zachowywała się jak starsza, alkohol sama
                              piła, a o gwałcie to powiedziała jej matka - sama stwierdziła, że
                              wiedziała co robi. No i nie była już dziewicą.

A nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego sąd nie szukał "poprzednich"
                              pedofili?

Fakt że podrywając takie małolaty 16-17 letnie można natrafić na
                              nieletnią znacznie mocniej i mądry człowiek długo się zastanowi i ZA
                              TO powinien odpowiedzieć Polański, no ale bez przesady. To nie był
                              napad i gwałt.
                              • michalng Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:24

> A nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego sąd nie szukał "poprzednich"
                                > pedofili?

A dlaczego pedofil ? Moze to byli jej koledzyi z podstawówki :)
                                • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:27
                                  > A dlaczego pedofil ? Moze to byli jej koledzyi z podstawówki :)

:) możliwe, jednak tak czy inaczej sprawę powinien sąd wyjaśnić.

Jednak to chyba jest tak jak z takim kawałem. Czym się różni
                                  molestowanie koleżanek w pracy od ich adorowania (komplementami,
                                  gestem, czy nawet kontaktem fizycznym)? Proste - wysokością konta
                                  bankowego mężczyzny - im wyższe tym bardziej chodzi o molestowanie.
                                  • michalng Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:36
                                    > A dlaczego pedofil ? Moze to byli jej koledzyi z podstawówki :)
                                    >
                                    > :) możliwe, jednak tak czy inaczej sprawę powinien sąd wyjaśnić.

Nie. Sądy nie zajmują się "cnotą" tylko przestępstwami.

> Jednak to chyba jest tak jak z takim kawałem. Czym się różni
                                    > molestowanie koleżanek w pracy od ich adorowania (komplementami,
                                    > gestem, czy nawet kontaktem fizycznym)? Proste - wysokością konta
                                    > bankowego mężczyzny - im wyższe tym bardziej chodzi o
                                    > molestowanie.

Jesli tak myślisz to współczuje twoim koleżankom z pracy :P

• maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:59
                                      > Nie. Sądy nie zajmują się "cnotą" tylko przestępstwami.

Każde współżycie z 13-latką jest przestępstwem. Jeżeli ktokolwiek to robił,
                                      nawet nieletni, sąd powinien to zbadać (prokuratura?). Pomijanie tego wątku
                                      wyraźnie wskazuje na to że tak naprawdę sądowi nie zależało na prawie tylko
                                      dokopaniu Polańskiemu.

> Jesli tak myślisz to współczuje twoim koleżankom z pracy :P
                                      Czego współczujesz? Ja raczej współczuję Twoim - kumpel bez poczucia humoru.
                                      • audwork Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:14
                                        maaac napisał:

> > Nie. Sądy nie zajmują się "cnotą" tylko przestępstwami.
                                        >
                                        > Każde współżycie z 13-latką jest przestępstwem. Jeżeli ktokolwiek to robił,
                                        > nawet nieletni, sąd powinien to zbadać (prokuratura?). Pomijanie tego wątku
                                        > wyraźnie wskazuje na to że tak naprawdę sądowi nie zależało na prawie tylko
                                        > dokopaniu Polańskiemu.

na jakiej podstawie pan twierdzi, ze chciano dokopac Polanskiemu?

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale czy pan nie uwaza, ze winna jest
                                        ta nieletnia dziewczyna, ktorej Polanski podal alkohol i narkotyki i nastepnie
                                        mial z nia stosunek seksualny ( brutalny: bo dziwczyna mila wczesniej atak
                                        astmy, a wielki tworca filmowy potraktowal ja doodbytniczo), wiec to jest fakt
                                        lagodzacy dla Polanskiego, a dla nieletniej - obcjazajacy, bo po co tam w ogole
                                        poszla?
                                        • uchachany Kol. Maac leci Lepperem: sama chciała, sama się 29.09.09, 20:28
                                          puściła bo mamausią ją tam posłała w tym celu, i na dodatek sąd się na Polańskiego uwziął, bo nie badał kto ją wcześniej rozdziewiczył, tylko skupił się na Polańskim :-).

Kol Maac to egzemplarz wyjątkowo nieformowalny :-)
                                          • audwork Re: Kol. Maac leci Lepperem: sama chciała, sama s 29.09.09, 20:37
                                            no dobrze, zaluzmy, ze mamusia ja tam puscila, ale po jaka cholere
                                            ten genialny tworca, podal jej alkohol, jakis narkotyk i molestowal
                                            nieletnia dziwczyne? On doskonale wiedzial ile ona ma lat.
                                            Nie pomyslal, stary satyr, ze moze za ten czyn odpowiadac?
                                            Na co liczyl? Przeciez byl juz doroslym mezczyzna i dosc bogatym.
                                            prawo amerykanskie tez znal.
                                            Ma teraz czego chcial. Prawo trzeba respektowac i jego glupota nie moze byc dla
                                            niego zadnym usprawiedliwieniem.
                                            • maaac Re: Kol. Maac leci Lepperem: sama chciała, sama s 29.09.09, 20:40
                                              On doskonale wiedzial ile ona ma lat.

No i to jest kluczowa sprawa. Wiedział czy nie wiedział?
                                              • uchachany W swojej autobiografii "Roman by Polanski" 29.09.09, 21:18
                                                napisał że wiedział :-)...

maaac napisał:

> On doskonale wiedzial ile ona ma lat.
                                                >
                                                > No i to jest kluczowa sprawa. Wiedział czy nie wiedział?

• maaac Rozstrzelać fakty co uchachany? 29.09.09, 20:38
                                            Najlepiej by ich nie było bo przeszkadzają przyjętej PRAWDZIE.
                                            Zaś wszystkich co mają wątpliwości i próbują myśleć zmieszać z błotem.

Hura lemingi! Polański gwałciciel i pedofil, a wszelkie fakty g*** nas obchodzą!
                                            • michalng Re: Rozstrzelać fakty co uchachany? 29.09.09, 22:12
                                              Jakie fakty, fakty są takie ze Polański przeleciał 13-latke. I jak by tego nie
                                              tłumaczyć to jest to przestępstwo.
                                        • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:35
                                          Radze zanim się coś napisze dobrze przeczytać co się komentuje. Bo jak na razie
                                          mam wrażenie że wszyscy "wiedzą lepiej" co inni maja na myśli.

A więc po kolei.

Uważam Polańskiego za winnego stosunku z nieletnią. Stary chłop powinien się
                                          zastanowić że nastolatka, z którą było mu tak miło może mieć mniej lat niż
                                          twierdzi. Za to powinien odpowiedzieć karnie!

Uważam że rodzice dziewczynki doskonale zdawali sobie sprawę jak się mogą
                                          potoczyć losy "sesji fotograficznej". Była to jawna próba naciągnięcia lub szantażu.

Uważam że seks się odbywał za obopólną zgodą - dowody dziewczynka nie byłą
                                          dziewicą i przyznała potem sama że żadnego gwałtu nie było.

Czy 13-nastolatka jest winna - nie! Winni są rodzice że co najmniej nie
                                          reagowali na jej deprawację. Winni są też próby naciągnięcia Polańskiego.

Czy to zmniejsza winę Polańskiego? Jeżeli go chcesz skazywać za gwałt to tak,
                                          gwałtu nie było, przytaczane zeznania nie są wiarygodne (sama zaprzeczyła im).
                                          Jeżeli go chcesz skazać za seks z nieletnią to nie! Nawet jak nie znał jej
                                          prawdziwego wieku powinien się coś domyślić.

No a taka ogólna uwaga. Nie jest wcale tak że zawsze jest tylko wstrętny
                                          paskudny zbrodniarz i czysta jako lelija jego ofiara. Czasami jest tak że
                                          zbrodniarz pod pewnymi względami też jest ofiarą co bynajmniej jego zbrodni nie
                                          umniejsza, ale to że jest zbrodniarzem też nie neguje tej sprawy, że jest
                                          ofiarą. Zadaniem sądu, prokuratury jest WSZELKIE winy określić, dać każdemu co
                                          mu się SŁUSZNIE należy.
                                          Nie może być tak że jeden będzie WINNY bo sławny, bo biedak, bo obcy, bo Żyd, bo
                                          Polak, bo Murzyn, bo katolik, bo.... a na winy innych się nie będzie zwracać
                                          uwagi bo "gniew ludu" się już jedną sprawą zaspokoi.
                                          • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:38
                                            Widzisz Maaac.Znowu nie wyszla obrona pedofila.Najslynniejszego w swiecie.Polanski znal jej wiek.Pisze to w swojej ksiazce.
                                            • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:40
                                              I co do procesu.Hitler tez jest niewinny.
                                            • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:40
                                              Może by tak cytacik?
                                              • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:44
                                                Nie bede sie meczyl.Bo to znam .Za jednym z forumowiczow.
                                                w swojej autobiografii 'Roman by Polanski' Polanski otwarcie pisze, ze
                                                wielokrotnie spotykal sie wczesniej z dziewczyna i jej matka i wiedzial ile ma
                                                ona lat (dziewczyna, nie matka) oraz nawet do ktorej klasy chodzi.
                                      • uchachany Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego lub 29.09.09, 20:23
                                        jego opiekuna prawnego, szczególnie w oportunistycznym prawie anglosaskim.
                                        Czasem jeszcze prawo oskarżania mają różne organizacje "ochrony praw dzieci", jak np. ta która oskarżyła Rafała Pietrzaka o gwałt na jego pasierbicy.

Skoro wymagasz od amerykańskiego sądu lub prokuratury, by bez wnoszenia oskarżenia przez poszkodowaną (czy jak w tym wypadku przez jej matkę) nagle zaczął poszukiwania jej seksualnych partnerów (czy partnera) których miała PRZED Polańskim TYLKO DLATEGO, że podczas przesłuchania przyznała się, że JUŻ NIE BYŁA DZIEWICĄ - to świadczy tylko o tym, że nie masz pojęcia o prawie amerykańskim i już sam nie wiesz jakie idiotyzmy wygadywać aby tylko uzasadnić tezę że
                                        "Pomijanie tego wątku wyraźnie wskazuje na to że tak naprawdę sądowi nie zależało na prawie tylko dokopaniu Polańskiemu."

Zrozum młotku: sąd zajmował się Polańskim, bo to Polański był oskarżony, a nie jakiś inny kopulant panienki!

Jakby ten inny został oskarżony - to i nim by się sąd zajął. Ale już w innym procesie :-). Przeciw temu innemu. Ale żaden inny oskarżony nie był :-).

Dobrze mi się wydawało po idiotyzmach, które wypisywałeś w sprawie Tomczyka, że niegroźne dla Ciebie jest przebywanie przy szeroko otwartych oknach nawet i na najwyższych pietrach drapaczy chmur :-)...

maaac napisał:

> > Nie. Sądy nie zajmują się "cnotą" tylko przestępstwami.
                                        >
                                        > Każde współżycie z 13-latką jest przestępstwem. Jeżeli ktokolwiek to robił,
                                        > nawet nieletni, sąd powinien to zbadać (prokuratura?). Pomijanie tego wątku
                                        > wyraźnie wskazuje na to że tak naprawdę sądowi nie zależało na prawie tylko
                                        > dokopaniu Polańskiemu.
                                        >
                                        > > Jesli tak myślisz to współczuje twoim koleżankom z pracy :P
                                        > Czego współczujesz? Ja raczej współczuję Twoim - kumpel bez poczucia humoru.
                                        • maaac Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 20:45
                                          Tak? To może by tak jakieś fakty a nie tylko swoja wiedza? Linki do takiego prawa?

A jadąc dalej. Co to zmienia? Czy jednak nie potwierdza tezy, że chodziło nie o
                                          współżycie z ich córką, a o to żeby konkretną osobę oskarżyć? Jakby tak
                                          brzydzili się pedofilią to by każdego pedofila chcieli skazać. No Presentation
                                          byłby gotów mordować. A tu się okazuje że jednych można ot tak puścić a na innym
                                          nalezy się skupić.

> Dobrze mi się wydawało po idiotyzmach, które wypisywałeś w sprawie
                                          > Tomczyka, że niegroźne dla Ciebie jest przebywanie przy szeroko
                                          > otwartych oknach nawet i na najwyższych pietrach drapaczy chmur
                                          > :-)...
                                          No cóż dla głupca każda prawda jest idiotyzmem. Ja się tam opinią osoby
                                          wypisującej takie kretynizmy jak ty co dzień na forum nie mam zamiaru się
                                          przejmować.
                                          • prawdziwy-moher Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 20:49
                                            Powiem ci to szczerze.Za pedofilie w stosunku do mojej rodziny zrobilbym natychmiastowy porzadek.Przed prawem.Bo ja jestem prawem.A co potem?.Mam to gdzies.Taka jest moja rola, taki jest moj obowiazek wobec rodziny.I wobec zwierzat ktore utrzymuje i kocham jak rodzine.Prawo nie zadziala-ja dzialam.I to szybko.
                                            • abhaod Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:10
                                              czyli nawiedzony moher ponad prawem, dokonywaliście największych
                                              zbrodni, bo się uważaliście "za lepszych"
                                              • prawdziwy-moher Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:16
                                                Czy ty nie rozumiesz zasady domina?.To jak w panstwie Tuska.Wszystko sie wali a fanatycy mowie ze jest ok.I chwala wam.Jestescie optymistami.Ja, natomiast w stosunku do pedofila jestem nie tylko pesymista, ale zycze zeby przezyl na starosc seks jaki dokonal na tej 13 letniej dziewczynce.Seks w wiezieniu.
                                                • unhappy Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:19
                                                  prawdziwy-moher napisał:

> Czy ty nie rozumiesz zasady domina?.To jak w panstwie Tuska.Wszystko sie wali a
                                                  > fanatycy mowie ze jest ok.

Oj, ale musisz tu prezentować swoje polityczne skrzywienie? Mnie akurat guzik
                                                  obchodzi Tusk i jego świta ale bez przesady.

> I chwala wam.Jestescie optymistami.Ja, natomiast w
                                                  > stosunku do pedofila jestem nie tylko pesymista, ale zycze zeby przezyl na star
                                                  > osc seks jaki dokonal na tej 13 letniej dziewczynce.Seks w wiezieniu.

Jak ktoś wspomniał, owo męczenie pedofili w więzieniu to mit. Służba więzienna
                                                  nie chce żeby im na zmianie ktoś na kracie zawisł więc pedofile są odpowiednio
                                                  chronieni.
                                                  • prawdziwy-moher Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:24
                                                    Nie znasz zycia wieziennego.Niesiolowski sie chwali-Ja nie.Bylem w wiezieniach Hiszpanii ,Francji,Polski czy nawet Niemiec.Takie zycie uciekiniera.Kiedys.Powiem ci jedno.Akurat Polanski mialby szczescie-jest stary.
                                                  • prawdziwy-moher Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:26
                                                    I ja mialem szczescie.Bo bylem silny.Zreszta jestem do dzis.
                                                  • abhaod Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:27
                                                    prawdziwy-moher napisał:

> Nie znasz zycia wieziennego.Niesiolowski sie chwali-Ja nie.Bylem w
                                                    wiezieniach
                                                    > Hiszpanii ,Francji,Polski czy nawet Niemiec.Takie zycie
                                                    uciekiniera.

a to widać, nawiedzono-nawrócony moher...szczególnie trudni dla
                                                    resocjalizacji, słyszysz już głos Boga ?
                                                  • prawdziwy-moher Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:29
                                                    Nie nadaje sie do resocjalizacji.Pobyt chociazby w Legion etrangere-to przekreslil.Jestem osobowoscia-silana.I tyle.
                                                  • abhaod Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:31
                                                    jesteś niebezpieczny dla otoczenia, stawiasz się ponad prawem,
                                                    osobowość mafiozo
                                                • abhaod Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:19
                                                  bredzisz jak to moher
                                          • prawdziwy-moher Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 20:51
                                            Jestes chory.Skoro Polmnski wiedzial ile ona ma lat a byl dziadkiem w stosunku do niej?.....Mogl sobie zalatwic babki powyzej wieku prawnego.Ale dziadek chcial w swojej bezkarnej rozpuscie swieze mieso.
                                            • maaac Re: Ściganie wystepuje na wniosek pokrzywdzonego 29.09.09, 21:00
                                              www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090928/KULTURA/283491451
                                              Wiedział czy nie wiedział? To sprawa kluczowa.

I najpierw się zastanów dla czego poprzednich "pedofilii" nikt nie chciał
                                              "mordować".

Ja nie lubię kłamstwa, a ta sprawa mi cuchnie na odległość.

Z tym że po raz tysiąc pierwszy powtórzę, że JEST winny. Tyle że nie gwałtu ale
                                              tego że powinien pomyśleć ILE NAPRAWDĘ ona może mieć lat.

Ile razy mam powtórzyć że uważam że jest winny aby do różnych zakutych
                                              łbów to dotarło?
                                      • michalng Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 22:07
                                        > Każde współżycie z 13-latką jest przestępstwem.

W prawie amerykańskim ?

> jeżeli ktokolwiek to robił,
                                        > nawet nieletni, sąd powinien to zbadać (prokuratura?).
                                        Czyli prokuratura powinna wszczynać postępowanie z urzędu w sprawie każdej
                                        małoletniej która nie jest dziewicą ? Przecież to absurd. Może jeszcze
                                        przeprowadzać okresowe kontrole w szkołach żeby lepiej ścigać przestępców :P

> Czego współczujesz?

Tego ze je molestujesz i myślisz ze nie bo jesteś "golas" :)

> Ja raczej współczuję Twoim - kumpel bez poczucia humoru.

Wiesz co oznacza ":P" ? :)
                              • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:27
                                Maaac.Czy jestes pedofilem?.Pytanie retoryczne, ale czytajac twoje wpisy-zasadne.
                                • unhappy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:29
                                  prawdziwy-moher napisał:

> Maaac.Czy jestes pedofilem?.Pytanie retoryczne, ale czytajac twoje wpisy-zasadn
                                  > e.

Teza jakoby każdy niezgadzający się z twoją błędną wiedzą nt tego kto jest a kto
                                  nie jest pedofilem był sam pedofilem jest przezabawna :D
                                • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:33
                                  Nie jestem pedofilem i dla tego z czystym sumieniem mogę bronić
                                  Polańskiego. Co innego pedofile, ci bojąc się wpadki muszą udawać
                                  najbardziej gorliwych. Stara sprawa. Kobiety które się najbardziej
                                  puszczały za młodu najogorzej piętnują dziewczynę która "wpadnie".
                                  Ludzie uczciwy zwykle są najbardziej wyważeni w sądach.

Tak panie Wajdzik? Jak tam nie śni się nigdy nic w nocy? Nie budzisz
                                  się z krzykiem, że jednak cię kiedyś odnajdą?
                                  • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:48
                                    Skad puszczalska w wieku 13 lat?.Ja mam corke 15 lat.I jako ojciec moge pewne rzeczy ocenic.Dobrze chowam moja corke.Efekty widze.Co bedzie pozniej?.Nie wiem.Wiem jedno.13 letnia dziewczynka , majaca nawet okres to dziecko.Nie chodzi o okres w krajach arabskich czy cyganow.A takze w wielu krajach azjatyckich.Zyjemy wiec w innym wymiarze .Prawnym i moralnym.Wstyd mi wiec za Dyrektora poznanskich slowikow(pedofil), podobnie jak wstyd mi za Polanskiego.Bogaci i slynni mysla ze zyja w Rzymie Nerona.Trzeba im to wybic z glowy.
                                    • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:52
                                      Gdyby Polanski dokonal z ta trzynasyoletnia dziewczynka , a byla by to moja corka, nie nakrecilby juz zadnego filmu.To jedno jest pewne.
                                      • unhappy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:55
                                        prawdziwy-moher napisał:

> Gdyby Polanski dokonal z ta trzynasyoletnia dziewczynka , a byla by to moja cor
                                        > ka, nie nakrecilby juz zadnego filmu.To jedno jest pewne.

Kolejny macho z Internetu.

Ba, nawet lepiej. Macho zabójca :)

Dawaj, dawaj Albercik, nie krępuj się.
                                        • prawdziwy-moher Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:57
                                          Tak.Obcialbym mu nie tylko glowe.Prawem jestem ja.Ojciec dziecka.Jezeli panstwo nie zadziala, zadzialaja inni.Bez litosci.Znam zycie bo sam bylem w Domu Dziecka.I znam bolaczki dzieci.
                                          • maaac UBek się UBekiem rodzi i jako UBek umrze. 29.09.09, 20:00
                                            Co stare czasy ci się przypomniały? Po torturowało by się kogoś?
                                          • unhappy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:06
                                            prawdziwy-moher napisał:

> Tak.Obcialbym mu nie tylko glowe.Prawem jestem ja.Ojciec dziecka.Jezeli panstwo
                                            > nie zadziala, zadzialaja inni.Bez litosci.Znam zycie bo sam bylem w Domu Dziec
                                            > ka.I znam bolaczki dzieci.

Tak, stos TCP/IP jest cierpliwy.

Anonimowe oświadczenia są nieweryfikowalne więc pełno tu po kątach internetowych
                                            morderców, zabójców czy tajemniczych mścicieli. Po prostu albo pisz na temat
                                            albo zajmij się rozśmieszaniem zawodowo :)
                                    • unhappy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:56
                                      prawdziwy-moher napisał:

> Wiem jedno.13 letnia dziewczynka , majaca nawet okres to dziecko.

Ale piszesz to na podstawie obserwacji swojej własnej córki. To nie jest zbyt
                                      dobra próba. W sensie statystycznym ofkorz.
                                      • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:02
                                        Poza tym Pres zaprzecza faktom. On wie lepiej że to byłą cnotliwa dziewczynka i
                                        biedne dziecko. Nawet jak sama się przyznała, że miała wcześniej partnerów i
                                        seks z Polańskim był dobrowolny.
                                        • prawdziwy-moher ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:07
                                          Zeznania 13-latki, która w 1977 roku opowiadała, jak Roman Polański ją odurzył i zgwałcił, porażają. "Chciało mi się płakać. Chciałam powiedzieć: 'Nie przestań', ale bałam się" - mówiła Samantha Geimer przed sądem. Ze szczegółami relacjonowała stosunek oralny i analny z reżyserem.Dziewczyna zeznała, że Roman Polański najpierw poczęstował ją szampanem, a potem podał jej jakąś tabletkę. Podejrzewała, że to silny lek rozluźniający i hipnotyczny, znany jako Metakwalon. Oboje weszli do jaccuzi w domu aktora Jacka Nicholsona. Reżyser obiecywał, że zrobi jej zdjęcia."Co miałaś na sobie w jaccuzi?" - pytał Samanthę Geimer prokurator.

"Bieliznę, ale powiedział, żebym ją zdjęła. Zrobiłam tak i weszłam" - odpowiedziała dziewczyna, której zeznania cytuje "Gazeta Wyborcza". Potem, jak opowiadała, przeszli do sypialni. "Byłam tylko owinięta ręcznikiem" - mówiła 13-latka. "Pocałował mnie, mówiłam: <Nie> i <Odsuń się>. Powiedział: <Zaraz zabiorę cię do domu>" - zeznała dziewczynka.

Dalszy ciąg jej opowieści jest szokujący. "Obniżył się i położył usta na mojej waginie. (...) Potem rozpoczął ze mną stosunek. (...) Wsadził penisa do mojej waginy. (...) Cały czas mówiłam: <Nie, przestań!>, ale nie broniłam się, bo nikogo innego tam nie było i nie miałam dokąd iść. (...) Potem pytał: <Kiedy miałaś ostatni okres?>. Powiedziałam, że nie pamiętam. (...) Powiedział: <W takim razie nie będę w ciebie wchodził>. Podniósł moje nogi i wszedł do mojego odbytu" - mówiła 13-latka.
                                          Bez komentarza.
                                          • unhappy Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:10
                                            prawdziwy-moher napisał:

> Bez komentarza.

To ja tak tytułem komentarza o dziewczęcych fantazjach:

Mam_na_imię_Ania_i_mam_19_lat

W tej sprawie niewiele wiadomo na pewno, więc ferowanie wyroków (w czym
                                            anonimowa tłuszcza się lubuje) jest po prostu zwykłą głupotą.

A ty idź urzynaj łby (obydwa) pedofilom co dybią na cześć twej córki :)
                                            • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:12
                                              To znaczy przyjac wersje dziadka molestujacego 13 letnia dziewczynke?
                                              • unhappy Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:15
                                                prawdziwy-moher napisał:

> To znaczy przyjac wersje dziadka molestujacego 13 letnia dziewczynke?

Próbować ustalić PRAWDĘ. I nie ulegać histerii.
                                              • maaac Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:18
                                                Nie. Myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć. Co było możliwe, a co nie było.
                                                Porozmawiać z psychologami specjalizującymi się w sprawach gwałtów na nieletnich
                                                - czy zachowanie w tym wypadku pasowało do schematu czy nie? Zastanawiać się nad
                                                tym jakie wcześniej i jakie później życie prowadziła zgwałcona. Czy robili jej
                                                badania psychologiczne? Jakie były wyniki obserwacji psychiatrycznej
                                                Polańskiego? Dlaczego został wypuszczony wcześniej. Złożyć fakty, kojarzyć, a
                                                nie lecieć jak stado PiSowych lemingów za jednym naznaczonym kierunku - winny bo
                                                winny.
                                            • audwork Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:25
                                              unhappy napisał:

(ciach), powtorze jescze raz do znudzenia. Polanski przyznal sie do zarzucanych
                                              czynow. Potem uciekl bo bal sie kary.
                                              Dlaczego wiec pan feruje wyroki i obciaza mlode dziewczyny jednoczesnie
                                              przylepia komus latki, nazywajac go moherem?
                                              Skad pan wie, na podstawie wpisu w sieci, ze ten ktoz popiera akurat mohery?.
                                              Dlaczego pan twierdzi, ze ktos feruje wyroki, jednoczesnie robiac dokladnie to
                                              samo?
                                              • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:27
                                                Bo przeciez latwo napluc ze jestem esbekiem, ze jestem...Ciezko obronic cos, czego obronic sie nie da.Wiec obrzucanie miesem w modzie.Pozostaje pytanie.Co z moralnoscia tych ludzi?
                                                • maaac Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:56
                                                  Co z Twoją moralnością?
                                                  Nie chcesz słuchać faktów, wiesz lepiej.

Znał jej wiek?
                                                  www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090928/KULTURA/283491451
                                                  Czy jednak nie znał.
                                                  Nie czytałem tej książki. Może spróbujemy obaj ją zdobyć i sprawdzić co tam
                                                  naprawdę pisze a nie co ktoś twierdzi że tam było napisane.
                                                  • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:00
                                                    Nigdy nie zgodze sie na traktowanie 13 letniej dziewczynki jak kobiety.Gdyby to dotyczylo Kowalskiego-krzyk nienawisci bylby niesamowity.Z mojej strony takze.I jest-takze-w stosunku do Polanskiego.Bedzie i do innych wielkich , do czasu az zrozumieja-wspolczesny swiat to nie Rzym Nerona.
                                                  • maaac Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:02
                                                    A zgodzisz się na to, że można posyłać samotnie swoją 13 letnią córkę do faceta
                                                    znanego z rozwiązłości seksualnej? Nie rusza cię to? Nic? Ani, ani?
                                                  • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:06
                                                    Przeciez to autorytety moralne namowily matke do wizyty w domu aktora.Tam miala sie spotkac cala smietanka intelektu.Ludzie starzy i stateczni.Mieli jej zrobic sesje zdjeciowa.Kilkaset osob w sumie.Oceniam negatywnie matke.To stanowi tez problem.Jak go rozwiklac?.Nie wiem.Wiem jedno.Dziadek zgwalcil wnuczke.Tak to oceniam.
                                                  • unhappy Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:13
                                                    prawdziwy-moher napisał:

> Wiem jedno.Dziadek zgwalcil wnuczke.

Tego właśnie m.in. nie wiadomo. To znaczy wiadomo, że nie zgwałcił. Sam fakt
                                                    współżycia z młodszą partnerką (dopóki ma chociażby 16 lat) nie jest sam w sobie
                                                    niczym złym.
                                                  • maaac Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:29
                                                    Jak dla mnie 40 latek lecący na 16 jest obrzydliwy. Tylko prywatne obrzydzenie,
                                                    a sprawa karna to zupełnie co innego.
                                                  • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:30
                                                    nie.Ona miala 13 lat.
                                                  • maaac Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:36
                                                    A Polański był jasnowidzem....

Myślę że ty idąc ulicą patrzysz na każdą osobę płci przeciwnej i co do dnia
                                                    znasz jej wiek. Ja niestety takich zdolności nie mam, nie znam też nikogo innego
                                                    prócz ciebie z tą umiejętnością.
                                                  • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 21:37
                                                    Napewno wiem kogo zapraszam do domu.
                                          • maaac Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:14
                                            Tak tak porażają, a potem się przyznała, że to nie pierwszy raz. Po za tym moje
                                            dziecko po czymś takim by było w szoku, więc sprawa by wyszła pięć minut po tym
                                            jakbym ją od zboczeńca zabrał. Po jakim czasie zaś wyszła TA sprawa? Jakoś tak
                                            nie przychodzi ci na myśl że pozostałe fakty "ciut" nie pasują do wersji o
                                            biednym gwałconym dziecku?

No ale cóż - dobry sędzia na spółkę z prokuratorem mogą zrobić przestępce z
                                            kobiety w Polsce - do tej pory Blidę, część osób uważa za przestępcę mimo braku
                                            dowodów poza pomówieniami. To w USA nie można przed sądem poopowiadać bajeczek o
                                            gwałcie? Na szczęście tyle miała przyzwoitości, że potem to odwołała.
                                            • prawdziwy-moher Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:20
                                              Po pierwsze.
                                              Polanski przyznal sie do stosunku.Nie dziwie sie ze nie przyznal sie do gwaltu.Spytaj kazdego skazanego w Polsce czy jest winny?.Nie.Polanski uciekl.Dodam ciekawostke.Gdy np. do Malezji ktos wwizl narkotyki moglby oczekiwac nawet kary smierci.USA ma tez swoje prawa.Polanski jako gosc przyjechal do USA.Wiec podlegal prawu tego panstwa.Trzeba zastanowic sie gdzie sie jedzie.Prawo jest prawem.Za picie na ulicy w wielu krajach arabskich grozi kara wieloletniego wiezienia.Wiec?
                                              • unhappy Re: ..Maaac przeczytaj........ 29.09.09, 20:37
                                                prawdziwy-moher napisał:

> Po pierwsze.
                                                > Polanski przyznal sie do stosunku.Nie dziwie sie ze nie przyznal sie do gwaltu.
                                                > Spytaj kazdego skazanego w Polsce czy jest winny?.

Otóż procesu nie było. Póki co nie dowiemy się ile z tego co zeznał Polański
                                                było faktem, a ile efektem ustaleń z sędzią. Nie znasz tego z filmów:
                                                "przyznajesz się do tego, że ugryzłeś policjanta a my zapominamy o pobiciu
                                                teściowej" i tym podobne gierki. W Stanach byłem dość krótko, na tyle krótko
                                                żeby nie wejść w żadne relacje z ichnim wymiarem sprawiedliwości ale do momentu
                                                zakończenia sprawy jedyne co możemy powiedzieć o Polańskim to to, że zwiał z USA
                                                żeby uniknąć procesu. Przy czym teza, że ów proces nie byłby obiektywny jest
                                                mocno uprawdopodobniona.
                            • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:37
                              agaj.agaj napisał:

> Pomijajac Twoje durnowate przechwalki na forum zwroc uwage na
                              > roznice:
                              > 1. Polanski wiedzial, ze ma ona 13 lat
                              > 2. Podal jej narkotyki i alkohol
                              > 3. Dziewczyna zglosila, ze ja zgwalcil

według ciebie przechwałki, według mnie zostałem oszukany
                          • grogreg Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:53
                            > baaardzo

To podaj swoje personalia.
                            • maaac Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:18
                              Powoli, powoli. Czy wiesz ile ona naprawdę miała lat? Czy była 13
                              latką udającą 16 latkę? Czy 16 latką, o której tylko koleżanka
                              mówiła że jest 13? A może miała 18? Zaglądał jej kto do dowodu /
                              legitymacji szkolnej?
                              • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:49
                                nie zaglądał, nie było potrzeby, sam się później głupio czułem, w tym
                                wieku to hormony, a nie rozum
                            • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:47
                              grogreg napisał:

> > baaardzo
                              >
                              > To podaj swoje personalia.

"baaardzo" było w sensie ironicznym, nieznajomym nie podaję
                              personaliów, roi się tu od "chciałbym być kimś ważnym"
                            • unhappy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:53
                              grogreg napisał:

> > baaardzo
                              >
                              > To podaj swoje personalia.

Nie za łatwo byś chciał? Każdemu pieniaczowi ma podawać swoje personalia? Lecisz
                              do prokuratury i już oni ustalą kto zacz.
                        • schweisshund Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:42
                          Fajnie jest zaśmiać się w twarz durnym moralizatorom :-)
                          • grogreg Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:56
                            W twarz się można zaśmiać stojąc twarzą w twarz.
                            Jesteś w stanie to pojąć prawda?
                            • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:51
                              ty w ogóle zrozumiałeś o czym piszę ? pytasz po kilka razy o to samo i
                              jeszcze moralizujesz, wyspowiadałeś się już ?
                • piotrvs Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:31
                  grogreg napisał:

> "Lubiła tą robotę"
                  > Czyli była prostytutką?
                  >
                  żal mi Ciebie grogreg, zmuszacie się do "obowiązków małżeńskich"?
                  • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:54
                    z pewnością bardzo lubi, w "klubie towarzyskim"
            • varvar z tego co sama mówiła, to Zannussi prawdę rzekł 29.09.09, 18:13
              !
      • metenburg Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:31
        Jezeli pochodzila z "Narodu Wybranego" to nie, natomiast jezeli byla
        goyke to powinienes sam sie zamknac.
        • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 17:33
          a ty metenburg zwal se kapucyna i nie wtrącaj się, jak starsi dyskutują
      • niespodziewany22 Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:00
        Ja pare latek wczesniej ,ale tez nic przeciwko temu nie
        miala.....oj wakacje ,wakacje...........
        • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 18:08
          też były wakacje, dziewczyny miały luz, nocowały u koleżanek ;)
      • audwork Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 19:37
        abhaod napisał:

> przed 32 laty spałem z dziewczyną,która podawała się za 16 latkę a
        > miała 13 ....robiła to z radością i nie dla pieniędzy :)

no to ma pan szczescie, ze nie oskarzyla pana o gwalt.
        W Polsce jeszcze prawo jest malo wykorzystywane przez slabo zorientownych ludzi.
        W krajach gdzie prawo jest lepiej powszechnie znane, niektorzy nierozadni, ale
        bogaci panowie nie sa wyjeci spod prawa i traca swoje ciezko zdobyte majatki.

• abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:58
          a skąd ty tego "bogatego pana" wytrzasnąłeś ?????Takim jak ty nie może
          się pomieścić w głowie, że można się kochać z radości życia
      • lepian4 Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:14
        W zyciu faceta jet kilka faz rozwoju seksualnego:
        Najpierw marzy seksie.
        Pozniej rozkoszuje sie seksem.
        Ostatecznie wspomina stare dzieje
        i opowiada o seksie.

Cos mi sie wydaje, ze osiagnales ostatnia faze. Przyjmij wyrazy
        wspolczucia
        • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 21:00
          dziękuję :) okazją była historia Polańskiego, aby pokazać, że bywa
          różnie w życiu
      • kloda-wa Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 20:55
        I 16 lat i 13 lat to pedofilia. Mam nadzieję , że Prokuratura namierzy Twój IP.
        A jeżeli Twoje słowa to tylko taki , żarcik , to i tak podlegasz pod KK. Masz
        pecha bo od tygodnia mamy nową ustawę o przeciwdziałaniu promowania pedofilii.

A zresztą. Co mi tam. Skanuję screen strony i przesyłam na maila policji. Będzie
        wesoło...
        • unhappy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 21:01
          kloda-wa napisał:

> I 16 lat i 13 lat to pedofilia.

Ani 16 ani 13 (z bardzo dużym prawdopodobieństwem) pedofilią nie jest.

> Mam nadzieję , że Prokuratura namierzy Twój IP.

A ja mam nadzieję, że namierzysz jakiś IP z którego dowiesz się co to jest
          pedofilia.

> A jeżeli Twoje słowa to tylko taki , żarcik , to i tak podlegasz pod KK. Masz
          > pecha bo od tygodnia mamy nową ustawę o przeciwdziałaniu promowania pedofilii.

Słuchaj... ja też spałem z 12. Nie, ona chyba wtedy 11 lat miała. To jak? Co
          prawda seksu nie było ani innych lubieżności ale pod promowanie to chyba podpada?

> A zresztą. Co mi tam. Skanuję screen strony i przesyłam na maila policji. Będzi
          > e
          > wesoło...

Oj bardzo. Ale się upomnij o tego maila za pół roku co?
        • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 21:03
          13 lat to pedofilia, 16 już nie i nie do ciebie należy ta ocena
          • ready4freddy Re: mnie też powinni zamknąć... 29.09.09, 23:02
            abhaod napisał:

> 13 lat to pedofilia, 16 już nie i nie do ciebie należy ta ocena

mylisz sie, tak zwyczajnie i po prostu. poczytaj, pomysl i zrozumiesz, jaka
            glupote napisales.

pl.wikipedia.org/wiki/Pedofilia
            pl.wikipedia.org/wiki/Wiek_uprawniaj%C4%85cy_do_wsp%C3%B3%C5%82%C5%BCycia_seksualnego
            • abhaod Re: mnie też powinni zamknąć... 30.09.09, 15:44
              "Jak ma skończone15 lat i chce uprawiać seks dziewczyna, a on ma 19
              lat. To jest to
              legalne wtedy, gdy rodzice lub opiekunowie tej, że dziewczyny
              wyrażają zgodę na ten
              związek. Jeżeli nie wyrażają takiej zgody mogą wkroczyć na drogę
              sądową. Lecz
              prokurator może mu skoczyć. Ponieważ dziewczyna ma skończone 15 lat
              nie podlega pod
              art. 200 § 1 występku dopuszczenia się obcowania płciowego lub innej
              czynności
              seksualnej z małoletnim poniżej 15 lat."

sprawa tak czy inaczej jest przedawniona
    • koballt Polski internauta donosi na Zanussiego za "niel... 29.09.09, 17:14
      Tak powinno być
    • koballt Re: Internauta z Polski donosi na Zanussiego za " 29.09.09, 17:15
      funny5 jakoś nienawykly do obyczajow wielkiego świata:)
    • a.adas Polski internauta donosi na Zanussiego za "niel... 29.09.09, 17:15
      jest ponoć taki reżyser sławny polski, nie za młody, co to gustuje w mocno
      nieletnich prostytutkach męskich. Ale pewnie się mylem...
      • indianski Re: Polski internauta donosi na Zanussiego za "ni 29.09.09, 17:19
        droga nieletnia polska prostytutko : skad masz te wiesci ? z pierwszej reki czy
        z innej czesci ciala ?
        • a.adas Re: Polski internauta donosi na Zanussiego za "ni 29.09.09, 17:24
          a od Twojej mamusi, co to Jej Twój tatuś o żywocie smutnym syna swego opowiadał
    • bikej5 Polak "potrafi" 29.09.09, 17:18
      żałosny,mściwy człowieczek.
      • indianski Re: Polak "potrafi" 29.09.09, 17:20
        ale pisza o nim . pewnie w klasie robi furore :P
        • bikej5 Re: Polak "potrafi" 29.09.09, 17:24
          indianski napisał:

> ale pisza o nim . pewnie w klasie robi furore :P

W salonie 24 -mrożą tam szampana i dmuchają baloniki-będzie feta;(
      • fingerling Re: Polak "potrafi" 29.09.09, 17:35
        Oczywiście masz na myśli Zanussiego?
      • niespodziewany22 Re: Polak "potrafi" 29.09.09, 18:04
        Jak to tow Stalin robil.......tego na ktorego doniesiono na 10 latek
        do glulagu ,a tego ktory doniosl a dajcie go na 2 latka do kopalni
        uranu.............
    • sam_gaz A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 17:20
      Sama w swoich zeznaniach potwierdziła,że nie była już dziewicą,przed
      "seansem" z Polanskim, to nie był jej pierwszy taki numer!
      Matka świadomie podsuwała ją bogatym, by póżniej móc ich szantażowac.
      Tak na zdrowy rozum, czy ta dziewczyna została porwana i zmuszona do seksu ?
      Rodzice zostawili nieletnią bez opieki na noc?
      • pw.2221 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 17:22
        sam_gaz napisał:

> Sama w swoich zeznaniach potwierdziła,że nie była już dziewicą,przed
        > "seansem" z Polanskim, to nie był jej pierwszy taki numer!
        > Matka świadomie podsuwała ją bogatym, by póżniej móc ich szantażowac.
        > Tak na zdrowy rozum, czy ta dziewczyna została porwana i zmuszona do seksu ?
        > Rodzice zostawili nieletnią bez opieki na noc?

Stary numer...
        • tarura Nazwać . . . 13-letnią puszczalską ! 29.09.09, 17:47
          i tyle
      • m_234 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 17:28
        Jak nazwać? Zwyczajnie. To dzieciak. Mający ku...szcze za mamę.
        • bezrobotny55 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:52
          To się określa jako stręczycielstwo i jest zwykle karalne w większości
          cywilizacji...
          • niespodziewany22 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 20:17
            A ile ty tych cywilizacji znasz????.............powiem ci ze w
            WIEKSZOSCI CYWILIZACJI NIE JEST KARANE ,i co ? masz
            kontrargumenty......jak bedziesz chcial to ci te cywilizacje
            wymienie,oczywiscie jesli potrafisz wymienic swoje.......
      • niespodziewany22 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:06
        Nie zapominajcie jakie to byly lata, i co sie dzialo wtedy w
        usa........pamietacie epoke hipisow?......jak nie,albo z opowiesci
        dobranockowych to nie zabierajcie glosu.....
      • mamba8 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:07
        Tak na zdrowy rozum to 13 latka jest dzieckiem.
        • niespodziewany22 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:20
          Zalezy w jakim przedziale kulturowym.WSZYSTKO!!!
      • tak_bywa Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:16
        sam_gaz napisał:

> Sama w swoich zeznaniach potwierdziła,że nie była już dziewicą,przed
        > "seansem" z Polanskim, to nie był jej pierwszy taki numer!
        > Matka świadomie podsuwała ją bogatym, by póżniej móc ich szantażowac.
        > Tak na zdrowy rozum, czy ta dziewczyna została porwana i zmuszona do seksu ?
        > Rodzice zostawili nieletnią bez opieki na noc?
        Z ostatnimi 3 zdaniami się zgadzam, ale nie pamiętam aby gdziekolwiek była mowa o tym, że stary pryk (miał już 40-tkę) uprawiał z dzieckiem seks, bo miał pistolet przystawiony do głowy. A najbardziej mnie wkurza, jak "światek artystyczny" na stare lata zaczyna moralizować i w tym samym momencie wybiela wszelkie niegodziwości swojego kumpla, wyzywając DZIECKO 13 letnie od nieletnich prostytutek. W czym prym wiedzie świętoszkowaty Zanussi. Wręcz mi się rzygać chce, jak czytam takie wypowiedzi ludzi mieniących się "intelektualistami".
        • schweisshund Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:44
          A najbardziej mnie wkurza, jak "światek artystyczny
          > " na stare lata zaczyna moralizować i w tym samym momencie wybiela wszelkie nie
          > godziwości swojego kumpla, wyzywając DZIECKO 13 letnie od nieletnich
          prostytutek

prawda cię wkurza? wystarczy się z nią pogodzić...
      • alojzybombel666 Re: A jak nazwać 13-letnią puszczalską ? 29.09.09, 18:24
        byles tam, ze wiesz?
    • monopol Złośliwy i zawistny wielbiciel kaczorków? 29.09.09, 17:20
      Taka mała szujka jakby. Ot i tyle.
      • koballt Rycerski obrońca kobiet? 29.09.09, 17:23
        z resztą twojej wypowiedzi mogę się zgodzić ale wiesz...:)
      • pw.2221 PIS popiera pedofilów tylko w swoim gronie...! 29.09.09, 17:23
        www.dziennik.pl/polityka/article448845/Posel_PiS_wspiera_brata_pedofila.html
    • grogreg No i dobrze 29.09.09, 17:23
      Nie można bronić sprawcy dyskredytując ofiarę.
      Pan Zanussi jako człowiek wysokiej kultury powinien o tym wiedzieć.

A tak w ogóle w Kalifornii seks z nieletnią prostytutką jest traktowany jako
      gwałt na nieletniej więc argument nie trafiony. W Polsce zdaje się jest podobnie.
      • koballt Re: No i dobrze 29.09.09, 17:26
        tak, to było szczegolnie nieudane w wypowiedzi telewizyjnej
        reżysera - wykorzystywanie dziecka-prostytutki nie jest bowiem ani
        troche lepsze...
      • bikej5 Re: No i dobrze 29.09.09, 17:26
        grogreg napisał:

> Nie można bronić sprawcy dyskredytując ofiarę.
        > Pan Zanussi jako człowiek wysokiej kultury powinien o tym wiedzieć.
        >
        > A tak w ogóle w Kalifornii seks z nieletnią prostytutką jest traktowany jako
        > gwałt na nieletniej więc argument nie trafiony. W Polsce zdaje się jest podobni
        > e.
        >
        dobrze,że doniósł?Możesz się dołączyć i stworzyć łańcuszek...
        • koballt Re: No i dobrze - calkiem jak z tą parą w spocie 29.09.09, 17:29
          to gazeta napisała że doniosl licząc na wiadomą reakcję Polakow na
          to słowko

ten pan i zresztą jak widze w necie inni chcieli powiadomienia osoby
          którą być może obrażono w polskiej teleewizji (sytyacja calkiem jak
          z ta parą homo w spocie)
          • mikewodzowski Chyba w dzienniku było wcześniej o tym ... 29.09.09, 17:30

• grogreg Re: No i dobrze 29.09.09, 17:31
          Tak samo w dyskusji. Jeśli nie ma się kontrargumentów to się nie dyskredytuje
          adwersarza tylko siedzi cicho.
      • niespodziewany22 Re: No i dobrze 29.09.09, 18:08
        Gwalt jest gwaltem a seks seksem,cos przeoczylem synek????????
      • tak_bywa Re: No i dobrze 29.09.09, 18:21
        grogreg napisał:

> Nie można bronić sprawcy dyskredytując ofiarę.
        > Pan Zanussi jako człowiek wysokiej kultury powinien o tym wiedzieć.
        Jakiej kultury ? Właśnie swoją wypowiedzią udowodnił, że jego niby-kultura jest
        tylko maską.

• mikewodzowski Teraz będzie żądał nagrody za donosicielstwo. 29.09.09, 17:26
      Zanussi wypowiedział się dość nieporadnie.
      Chodziło raczej o zyski dla dziewczyny i jej matki za prowadzanie się z
      "gwiazdami" - USA słyną z takich procesów. Jak było powinien rozstrzygnąć sąd
      lub zamknąć sprawę na zawsze.

Myślę że niektórzy powinni trochę przyhamować w opiniach.
      Bo się mogą przejechać. Człowiek mądry wazy słowa nie wypala jak z armaty ...
      • douglasmclloyd Re: Teraz będzie żądał nagrody za donosicielstwo. 29.09.09, 17:35
        mikewodzowski napisał:

> Zanussi wypowiedział się dość nieporadnie.

Ciekawe, czy zapłaciła mu za zdjęcia. Ma je do dzisiaj.
      • niespodziewany22 Re: Teraz będzie żądał nagrody za donosicielstwo. 29.09.09, 18:10
        O to wlasnie chodzilo ,tylko ze trzeba troszke intelektu zeby to
        zrozumiec,donosiciel nie mial intelektu,nie
        zrozumial ,doniosl....czyli zrobil z samego siebie
        posmmiewisko..........
    • scetyczny_malkon Polski internauta donosi jak szwajcar.... 29.09.09, 17:27
      co za francowata natura jest w ludziach,
      ktorzy tak lubia donosic ???
      • koballt nie obrażaj dziennikarzy - codziennie donoszą 29.09.09, 17:30
        o wydarzeniach
        • scetyczny_malkon Re: nie obrażaj dziennikarzy - codziennie donoszą 29.09.09, 17:35
          w 99,9 % tez to robia we francowaty sposob
      • douglasmclloyd Re: Polski internauta donosi jak szwajcar.... 29.09.09, 17:41
        scetyczny_malkon napisał:

> co za francowata natura jest w ludziach,
        > ktorzy tak lubia donosic ???

Precz z salonem!
      • niespodziewany22 Re: Polski internauta donosi jak szwajcar.... 29.09.09, 18:14
        Widocznie za komuny tez donosil,moze stracil prace i nie ma na kogo
        juz donosic...........???????????......a moze to donosiciel
        hobbysta??????????? .............jak nie ma na kogo to na zone i
        dzieci donosy sle,tak jak ostatnio strazacy ktorzy podpalali zeby
        gasic .....ten tez tak ma .....musi doniesc .......na kogokolwiek
        inaczej czuje sie niedocenianym smieciem............
    • fletniapana I bardzo dobrze! 29.09.09, 17:29
      Zanussi, przestałem cię szanować.
      • douglasmclloyd Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 17:39
        fletniapana napisał:

> Zanussi, przestałem cię szanować.

Ile zapłaciła za zdejęcia, które przechowuje do dzisiaj?
        • fletniapana Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 17:41
          A co ma piernik do wiatraka?
          • douglasmclloyd Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 17:43
            fletniapana napisał:

> A co ma piernik do wiatraka?

Jak nie zapłaciła, to Polański zdjęciami zapłacił za usługę?
            • fletniapana Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 18:34
              masz osobiste doświadczenia związane ze zdjęciami do legitymacji szkolnej?
              • douglasmclloyd Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 18:36
                fletniapana napisał:

> masz osobiste doświadczenia związane ze zdjęciami do legitymacji szkolnej?

Tak, zawsze płaciłem gotówką, hehe.
                • fletniapana Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 19:35
                  Tak trzymaj :)
                  • douglasmclloyd Re: I bardzo dobrze! 29.09.09, 20:04
                    fletniapana napisał:

> Tak trzymaj :)

Ty też się nie puszczaj.
    • pumpernik Zanudzi wie co mówi 29.09.09, 17:31
      Zanudzi wie, co mówi.
      To jego ulubione środowisko.
    • extrafresh Pewnie to pisuar jakiś. Zagranie godne Zbyszka Z. 29.09.09, 17:32
      • koballt nie schlebiaj tak im! 29.09.09, 17:34
        naprawde uważasz że tylko ktoś z PiS zareagowalby u nas na wyzywanie
        od k... ?
    • juri1986 i bardzo dobrze! brawo! nie ma świętych krów 29.09.09, 17:33
      karać za debilizm Zanussiego a Polański pedofil niech idzie siedzieć
      bydlak aż zgnije w więzieniu
      • twurcapunktu Re: i bardzo dobrze! brawo! nie ma świętych krów 29.09.09, 17:45
        Ty juz zgniles za zycia. Ale masz poziom umyslowy rodem z Debilowa
        • juri1986 Re: i bardzo dobrze! brawo! nie ma świętych krów 29.09.09, 23:00
          morda krótko frajerze
      • ffamousffatman Re: i bardzo dobrze! brawo! nie ma świętych krów 29.09.09, 17:49
        A matka dziewczyny?
      • niespodziewany22 Re: i bardzo dobrze! brawo! nie ma świętych krów 29.09.09, 18:15
        Nie podniecaj sie tak bo............nie doniesiesz.......HAHHAHAHA.
    • ffamousffatman Polski internauta donosi na Zanussiego za "niel... 29.09.09, 17:36
      Polski prawomoralny internauta donosi na Zanussiego za powiedzenie prawdy.
    • organmaster taki sobie eufemizm 29.09.09, 17:37
      świat reżysera
      o d k l e j o n y od r z e c z y w i s t o ś c i
      bywał już drzewiej;

(te ujutne fanfaronady,
      mentorskim tonem głoszone)

dziś jednak przegiął
      dokumentnie;

boży owiec...
      a beknie?!

gloria in excelsis
      • sniegbielszy Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 17:52
        Zanussi, kiedy slyszalam twoje nazwisko to bylam dumna z takiego rodaka. Teraz
        wstydze sie, ze bylam dumna z ciebie. Sam tego dokonales... Zal...
        • niespodziewany22 Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 18:17
          Najpierw powinnas zrozumiec co zanussi mial na mysli ,a do tego
          potrzeba toszke intelektu........nie na twoj poziom.....mala......
          • panikira Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 18:30
            hm....rozumie, ze w opinii tego pana to pedofile jezdzacy do Tajlandii by
            uprawiac sex z 9 letnimi dziecmi sa niewinni bo za to placa. Ze jak zla matka
            sprzeda 13 letnie dziecko, ktore samo nie ma jeszcze pelnej swiadomosci
            swiadomosci tego co robi to ono jest winne a nie ona czy pedofil z tego dziecka
            korzystajacy ?
            • schweisshund Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 18:46
              ale tam nie było pedofilii:

Pedofilia – rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub
              preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w
              okresie przedpokwitaniowym
              • sanna.i Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:16
                Był seks z nieletnią. Wg prawa uważany za przestępstwo. Koniec. Kropka.
                Jakakolwiek by ta dziewczyna nie była, Polański popełnił przestępstwo, za które
                musi ponieść karę. I o czym tu dyskutować?
                • unhappy Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:18
                  sanna.i napisała:

> Był seks z nieletnią. Wg prawa uważany za przestępstwo. Koniec. Kropka.
                  > Jakakolwiek by ta dziewczyna nie była, Polański popełnił przestępstwo, za które
                  > musi ponieść karę. I o czym tu dyskutować?

O tym na przykład czy WIEDZIAŁ, że owa dziewczynka ma 13 lat. Ta sama
                  dziewczynka okłamywała wszystkich, że ma 16. To, że wg prawa uznajemy coś za
                  przestępstwo nie znaczy, że nie sąd nie zastanawia się na przykład nad
                  umyślnością.
                  • audwork Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:29
                    unhappy napisał:

> sanna.i napisała:
                    >
                    > > Był seks z nieletnią. Wg prawa uważany za przestępstwo. Koniec. Kropka.
                    > > Jakakolwiek by ta dziewczyna nie była, Polański popełnił przestępstwo, za
                    > które
                    > > musi ponieść karę. I o czym tu dyskutować?
                    >
                    > O tym na przykład czy WIEDZIAŁ, że owa dziewczynka ma 13 lat. Ta sama
                    > dziewczynka okłamywała wszystkich, że ma 16. To, że wg prawa uznajemy coś za
                    > przestępstwo nie znaczy, że nie sąd nie zastanawia się na przykład nad
                    > umyślnością.

prosze pana, czy pan stara sie zrozumiec tekst pisany?
                    Powtorze wiec kolejny raz: Polanski przyznal sie do przestepstwa i bal sie kary
                    wiec uciekl.
                    Po co pan kombinuje?
                    • unhappy Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:41
                      audwork napisał:

> > > Był seks z nieletnią. Wg prawa uważany za przestępstwo. Koniec. Kro
                      > pka.
                      > > > Jakakolwiek by ta dziewczyna nie była, Polański popełnił przestępst
                      > wo, za
                      > > które
                      > > > musi ponieść karę. I o czym tu dyskutować?
                      > >
                      > > O tym na przykład czy WIEDZIAŁ, że owa dziewczynka ma 13 lat. Ta sama
                      > > dziewczynka okłamywała wszystkich, że ma 16. To, że wg prawa uznajemy coś
                      > za
                      > > przestępstwo nie znaczy, że nie sąd nie zastanawia się na przykład nad
                      > > umyślnością.
                      >
                      > prosze pana, czy pan stara sie zrozumiec tekst pisany?

A jak myślisz?

> Powtorze wiec kolejny raz: Polanski przyznal sie do przestepstwa i bal sie kary
                      > wiec uciekl.

Do jakiego przestępstwa się przyznał? Konkretnie.

> Po co pan kombinuje?

Ja kombinuję? Nie, koni mających pod górkę to tu jest sporo ale ja się do nich
                      nie zaliczam :P
                      • audwork Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:58
                        unhappy napisał:

> Do jakiego przestępstwa się przyznał? Konkretnie.

przeciez zamieszczano nawet na tym forum link i zaintersowane osoby, mogly sie
                        dowiedziec, iz Polanski przyznal sie do winy.
                        Widze wiec, ze wypowiadasz sie na temat, ktorego po prostu nawet nie probujesz
                        dokladnie poznac i samodzielnie myslec.

A ty w ogole zdajesz sobie sprawe z tego, czego ty bronisz i jakie
                        konsekwencje moga dotknac nawet ciebie jesli takie bezprawie dotknie kiedys np.
                        twoja rodzine?

Ja uwazam, ze dla czystego egoizmu, nalezy zachowac rozasdne podejscie do tej
                        sprawy i nie bronic osob ktore chca lamac obowiazujace prawo, tylko dlatego, ze
                        sa bardziej znane i bogatsze
                        od przecietnego Kowalskiego czy jakiegos innego pospolitego,
                        amerykanskiego obywatela.
                        Tutaj chodzi o cos powazniejszego, a mianowicie o rownosc prawa dla wszystkich.
                        Polanski i tak jest uprzywilejowany, bo jest bogatszy od ciebie i ode mnie, wiec
                        moze miec lepszych adwokatow i sie bronic.

Przecietny Kowalski w Polsce i amerykanski, musi bronic swoich praw, bo go po
                        prostu nie stac na drogich adwokatow.
                        Ot co.
                        • unhappy Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 21:53
                          > przeciez zamieszczano nawet na tym forum link i zaintersowane osoby, mogly sie
                          > dowiedziec, iz Polanski przyznal sie do winy.

Przyznanie się do winy mogło być efektem układu z którego potem sędzia się
                          wycofał co było powodem ucieczki Polańskiego.

W tej chwili prawdy się już zapewne nie dowiemy więc ferowanie wyroków jest durnotą.
                • niespodziewany22 Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:23
                  Alez to nie ma nic z prawem,spytaj sie polanskiego czy podpisuje sie
                  pod tym ""prawem""? jesli tak to jest to prawem,a jesli nie to
                  znaczy ze tego nie popiera.Czy wiesz co to jest ( specjalnie nie
                  napisalem na czym polega) demokracja????????.............podobno w
                  polsce cos takiego istnieje ..........( nie mam pojecia
                  gdzie) .......tylko nikt jej ( demokracji) nie widzial........
                  • uchachany Aha, demokracja polega na tym, że jak ktoś się nie 29.09.09, 20:38
                    zgadza z jakimś prawem to wolno mu go nie przestrzegać.... :-)?
            • niespodziewany22 Re: taki sobie eufemizm 29.09.09, 20:20
              Pojedz do tajlandii to sie przekonasz..............
    • mela_1 Polski internauta donosi na Zanussiego za "niel... 29.09.09, 17:43
      Prostytucja to świadczenie usługi seksualnej w zamian za korzyści.
      Panienka chciała szybko zrobić karierę i mamusia jej w tym pomagała.
      Pan P. zrobił źle, że nie okiełznał swoich huci, ale jeszcze gorzej
      zrobiła matka-stręczycielka, bo wszystko działo się za jej
      przyzwoleniem. Więc 13-letnie dziecko - to młodociana prostytutka.
      Pan Zanussi miał prawo tak powiedzieć zwłaszcza, że w Polsce mamy
      wolność słowa. Internauta jest zwykłym, śmierdzącym kapusiem, który
      na odświerzonym skandalu chce zbić własny kapitał.
      • mamba8 Re: Polski internauta donosi na Zanussiego za "ni 29.09.09, 18:14
        to czy ona była prostytutka czy nie nie ma tu nic do rzeczy ani nie
        usprawiedliwia sprawców. Bardzo dobrze, że to poszło do juesej
        • douglasmclloyd Re: Polski internauta donosi na Zanussiego za "ni 29.09.09, 18:45
          mamba8 napisała:

> to czy ona była prostytutka czy nie nie ma tu nic do rzeczy ani nie
          > usprawiedliwia sprawców.

Dobra, dobra, a Polańskiemu kto za zdjęcia zapłaci? Dzisiaj warte są fortunę.
    • trixx i bardzo dobrze zrobił 29.09.09, 17:45
      to, co przy okazji tej sprawy wyrabiają tzw. autorytety (hehe) moralne zakrawa
      na tragifarsę. a Pan naczelny moralista spod znaku Kina Moralnego Niepokoju
      powinien się wstydzić za swoje wypowiedzi.

wychodzi na to, że odruch stada jest właściwy nie tylko politykom,
      związkowcom, lekarzom, prawnikom, notariuszom, itd. dotyczy on każdej sfery
      życia społecznego. wystarczy niech rzucą hasło "biją naszych" i bandy ostrzą
      toporki w piwnicach.

w tego typu sprawach trzeba spokoju i rozwagi - inaczej wychodzi się na
      głupka. a tę sprawę wreszcie rozstrzygnie sąd. do tego czasu dobrze jest
      milczeć, bo wypowiadając się w kwestii winy bez znajomości materiałów
      prokuratora wychodzi się potem na tym, jak swego czasu wyszli obrońcy Petza,
      Samsona, tego gościa od Polskich Słowików (nie pamiętam nazwiska, ale obrońcy
      mówili o nim "maetsro przez duże M"),Simona Mola i innych "pomówionych"...

a panu Zanussiemu życzę, aby również miał możliwość obrony swoich racji przed
      niezawisłym amerykańskim sądem. może się wtedy okazać, że z powodu gadania
      głupot w tv trzeba będzie sprzedać willę w Laskach Warszawskich... nic tylko
      jakiemuś amerykańskiemu shyster'owi podesłać zdjęcia tego pałacu. może te z
      Vivy?;)

a mój komentarz jest taki - ucieczka przed sprawiedliwością jest żenująca i
      niegodna Człowieka Honoru. mężczyznę poznaje się też po tym, że umie
      przyjmować konsekwencje za swoje czyny.

ale co o tym mogą wiedzieć nasze skarlałe "autorytety".

ps. Donek za komentarz w sprawie ma u mnie plusa. nie lubię gościa, ale ładnie
      to podsumował.
      • koballt Re: i bardzo dobrze zrobił 29.09.09, 17:50
        Zgadzam się - pan premier Tusk wręcz zadziwia kregoslupem moralnym i
        zdrowym rozsądkiem w tej sprawie (na tle różnych relatywistow i
        fantastów z elit)
        • niespodziewany22 Re: i bardzo dobrze zrobił 29.09.09, 18:22
          pan primier boi sie cokolwiek powiedziec na jakikolwiek temat i nie
          jest to zdrowy rozsadek ,a raczej strach ,bo pan primier boi sie
          wlasnego cienia............
          • marian_porucha Re: i bardzo dobrze zrobił 29.09.09, 18:42
            A co wg ciebie jest odwagą? Wychylenie się ze swojej norki i słowne przywalenie
            Putinowi, wiedząc, że nic ci za to nie grozi? Odwaga jest teraz bardzo tania,
            kiedy była droga to lepiej się było nie wychylać i podpisać lojalkę.
      • insto Re: i bardzo dobrze zrobił 29.09.09, 18:02
        Pieknie napisane, mam bardzo podobne zdanie na ten temat. Jak dla mnie tym
        wywiadem Zanussi sie zhańbił. Oprocz 13 letniej prostytutki dowiedzielismy sie
        ze Roman P mial rzeczywiscie slabosc do mlodych kobiet, ale przeciez przyblizal
        im świat kultury wiec w ten sposob mozna go rozgrzeszyc. Dlatego ciesze sie ze
        ktoś zareagowal i postanowił naświetlic sprawe za oceanem. Natomiast Zanussi
        powinien darowac sobie swoje ambicje do bycia naczelnym polskim autorytetem. Wstyd.
    • donpedro_2 [...] 29.09.09, 17:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pw.2221 To była porządna dziewczyna? 29.09.09, 17:49
        Jakim cudem porządna dziewczynka, nieletnia, znalazła sie w obcym
        domu na randce z Polanskim? Została może porwana, zakneblowana !/
        Nie, mamusia osobiście ją "dostarczyła" pod wskazany adres w wiadomym celu..
    • epupecki Polski internauta donosi na Zanussiego za "niel... 29.09.09, 17:47
      Jest bardzo prawdopodobne, że Zanossi nie popełnił błędu.
      Szłyszałem, że działo się to za wiedzą jej matki.
      Oczywiście nie oczyszcza to z winy Polańskiego. Nie powinien tego
      zrobić a po fakcie powinien poddać się karze.
      Inna sprawa, że w Kaliforni za takie przestępstwa są idiotycznie
      wysokie kary! Nie każdy przypadek "pedofilii" jest sobie równy.
      Ciekawe co teraz myślą zwolennicy chemicznej kastracji?
    • frajtak Polski internauta donosi na Zanussiego za "niel... 29.09.09, 17:49
      Nie rozumiem, skąd te gromy na tzw. "kapusia". Mną też wstrząsnęła wypowiedź
      Zanussiego. Taki moralista jak ów reżyser powinien wiedzieć, że nie należy
      obrażać, a szczególnie publicznie, innych ludzi epitetami typu "prostytutka".
      Nawet jeśli ta pani 30 lat temu była małą lolitką (na co dowodów zresztą nie
      ma, jak na razie media raczą nas spekulacjami). Jeśli nawet była 13-letnim
      dziewczęciem z wybujałym, przedwczesnym życiem erotycznym, to nie sądzę, by
      obrażanie jej było na poziomie. I tyle.
      • pw.2221 Dlaczego sąd USA nie skazał wyrodnej matki ? 29.09.09, 17:52
        Za rajfurzenie i brak opieki nad nieletnia córką ?
        • zygmuntt0 a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 17:55
          sąd nie skazał wielu osób i wielu pedofilii chodzi po wolnym
          świecie, ale za pedofilię trzeba karać zawsze, kiedy się uda. I TYM
          BARDZIEJ ZNANE OSOBISTOŚCI.
          • jacek226315 Re: a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 18:08
            zygmuntt0 napisał:

> sąd nie skazał wielu osób i wielu pedofilii chodzi po wolnym
            > świecie, ale za pedofilię trzeba karać zawsze, kiedy się uda. I
            TYM
            > BARDZIEJ ZNANE OSOBISTOŚCI.
            Jak to nie ma nic do rzeczy ,wlasnie,ze ma Trzynastolatka winna
            siedziec w domu przy ksiazkach/komputerow wtedy nie bylo/ i sie
            uczyc a nie szukac wrazen po prywatkach.Ostatecznie Polanski ani
            nikt inny jej pistoletu do glowy nie przystawil
            • szefunio1 Re: a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 19:09
              > Ostatecznie Polanski ani nikt inny jej pistoletu do glowy nie
              > przystawil...
              ...podonie jak co najmniej 90% skazanych pedofili. Czy zatem ich
              także skazano niesłusznie?
              • niespodziewany22 Re: a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 20:27
                ............najpierw sprawdz definicje co to jest pedofilia,Ok to
                porozmawiamy............
            • badtriler Re: a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 20:38
              > Jak to nie ma nic do rzeczy ,wlasnie,ze ma Trzynastolatka winna
              > siedziec w domu przy ksiazkach/komputerow wtedy nie bylo/ i sie
              > uczyc a nie szukac wrazen po prywatkach.Ostatecznie Polanski ani
              > nikt inny jej pistoletu do glowy nie przystawil

Słusznie, tamta prywatka;-) to nie było miejsce dla 13-latki. Mając 13 lat można
              tego nie wiedzieć. Nic nie stało na przeszkodzie, żeby pan Polański (wtedy
              40-letni, świadomy facet) odstawił dziewczynkę do domu, do książek. On też nie
              miał przystawionego pistoletu, kiedy gwałcił tego dzieciaka.
          • niespodziewany22 Re: a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 18:27
            Czy nie powinno ukarac sie jacka nikolsona oraz naszego panusia
            fibaka ,oraz naszego innego panusia znanego aktora ktory ostatnio
            promowal sie na slubnym kobiercu....ukarac ich tez ,czemy nie,,,,i
            caly swiat arabski ter trzeba ukarac ,oraz nie tylko ,afrykanow
            pozamykac,oraz indian poludniowo amerykanskich ,a takze wyciac w
            pien
            mongolow ,azerow,pasztunow,.............itd ,itp.....nasza ""kultura"
            ' to wielki chlam.........
          • niespodziewany22 Re: a co to ma do rzeczy? 29.09.09, 20:25
            A juz jestes znany???????
        • sniegbielszy Zanussi wypowiedzial sie publicznie 29.09.09, 17:59
          i nikogo nie prosil o dyskrecje - a wiec przetlumaczenie jego wypowidzi na inny
          jezyk nie jest donosicielstwem. Z takiego "donosicielstwa" zyje caly swiat, a
          przynajmniej wszystkie media. Pan Zanussi powiedzial co mysli, a ze takie
          myslenie to zwykle barbarzynstwo, to juz niech sie pan Zanussi tym martwi.
          Wypowiedzial publicznie, a wiec publicznie bedzie mu to pamietane.
          • niespodziewany22 Re: Zanussi wypowiedzial sie publicznie 29.09.09, 20:29
            A co z debilkiem pejom, on podzegal do morderstwa ,albo co najmniej
            do pobicia z mozliwym skutkiem smiertelnym.........czyz to nie jest
            gorsze od przygody polanskiego??????
      • frych47 Re: Polski internauta donosi na Zanussiego za "ni 29.09.09, 18:26
        Nie tylko podczas okupacji Polak na Polaka donosił.
      • douglasmclloyd Re: Polski internauta donosi na Zanussiego za "ni 29.09.09, 18:42
        frajtak napisał:

> Nie rozumiem, skąd te gromy na tzw. "kapusia". Mną też wstrząsnęła wypowiedź
        > Zanussiego. Taki moralista jak ów reżyser powinien wiedzieć, że nie należy
        > obrażać, a szczególnie publicznie, innych ludzi epitetami typu "prostytutka".
        > Nawet jeśli ta pani 30 lat temu była małą lolitką (na co dowodów zresztą nie
        > ma, jak na razie media raczą nas spekulacjami). Jeśli nawet była 13-letnim
        > dziewczęciem z wybujałym, przedwczesnym życiem erotycznym, to nie sądzę, by
        > obrażanie jej było na poziomie. I tyle.

Ciekawe, dlaczego trzyma zdjęcia, które zrobiłe jej ten "potwór".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka