Dodaj do ulubionych

Schetyna na klub?

07.10.09, 07:20
tylko niech Ryży uważa by z rozpędu sam siebie nie zwolnił :)

Pozdrawiam

Losiu
Obserwuj wątek
    • gaspardo Schetyna na klub? 07.10.09, 07:21
      Znalazłem w internecie dwie wiadomości o umorzeniach śledztw.
      Jedna jest o umorzeniu sprawy nacisków Ziobry na prokuratorów
      (wiadomosci.onet.pl/2055499,11,1,1,item.html)
      Druga to umorzenie sprawy przeciwko agentom CBA za aferę gruntową
      (wiadomosci.onet.pl/2055499,11,1,1,item.html).
      • business3 Co po niemiecku znaczy PO? Dziękuję... 07.10.09, 07:49
        Co po niemiecku znaczy PO? Dziękuję...
        • gaspardo Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku 07.10.09, 08:00
          Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku, więc to chyba
          specjalnie. A swoją drogą ciekawe, jak Niemcy reagują czytając w
          gazetach, jak w Polsce rządzi premier z PO.
          • pe11 Re: Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku 07.10.09, 08:10
            Partia nie nazywa się PO tylko Platforma Obywatelska. Przypomnijmy, co w języku
            międzynarodowym oznacza PISSS
            • gaspardo szanuję ironię 07.10.09, 08:14
              Wszystko by się zgadzało, ale idąc Twoim rozumowaniem to nie tylko
              nie ma partii PIS tzm bardziej PISSS, a tylko Prawo i
              Sprawiedliwość. Niemniej gratuluję ciętości języka.
              • monster1972 a ja nie szanuję takich debilków jak ty 07.10.09, 08:26
                czepiacie się Tuska, że ma "niemieckie" pochodzenie, bo tak
                naprawdę nie macie się czego czepiać

niedawno przeczytałem też o... żydowskich(sic!) korzeniach Tuska..:)

to moze sie w koncu pidzielskie, antysemicko-ksenofobiczne podnóżki
                zdecydujcie: niemieckie, czy żydowskie, co?

Tusk przynajmniej zna obce języki na w miarę nieobciachowym
                poziomie, a wasi kaczy bogowie nawet po polsku mówić poprawnie nie
                umieją, są przy Tusku jak dwaj sołtysi z Pierdziszewa Dolnego i
                Pierdziszewa Górnego - nie mam na myśli tylko wyglądu:)

Polak-ateista

ps. nie jestem ślepym fanem PO i Tuska, nigdy mu nie wybaczę ślubu
                kościelnego tuż przed wyborami w 2005 roku... ale, overall, jest
                przy kaczkach prawdziwym mężem stanu:)
                • gaspardo Twoja wypowiedź jest niezbyt elegancka 07.10.09, 09:05
                  Używanie w stosunku do innych osób wyzwisk za zabranie głosu na
                  forum jest wyrazem braku kultury a najczęściej też bezsilnym brakiem
                  argumentów. Zapamiętaj sobie raz na zawsze. Jeżeli chcesz dyskutować
                  na poziomie innym niż podwórkowy, atakuj do woli słabe punkty
                  wypowiedzi innych dyskutantów. Atak na osobę z wyzwiskami (typu
                  debilek) jest objawem małości i wystawianiem sobie jak najgorszego
                  świadectwa.

Poczytaj sobie jeszce raz co napisałem, a potem swoją pełną jadu
                  odpowiedź.
                  Jeżeli nadal masz kłopoty ze zrozumienim o co mi chodzi to zadam
                  pytania pomocnicze.
                  Gdzie się czepiam Tuska o niemieckie pochodzenie (napisałem tylko,
                  że zna niemiecki)?
                  Gdzie pisałem coś o żydowskim pochodzeniu Tuska?

Po Twojej wypowiedzi nie sposób uwierzyć, że nie jesteś ślepym fanem
                  PO. Tylko bezkrytycznie zaślepieni nie zauważają, że Polacy nie
                  dzielą się na wyłącznie na dwie grupy sympatyków PO oraz
                  pidzielskich, antysemicko-ksenofobicznych podnóżków, którzy wielbią
                  kaczych bogów.

PS. Piszę w swoim imieniu. Proszę więc nie zwracaj się do mnie w
                  liczbie mnogiej. To kojarzy mi się z towarzyszami.
                  • monster1972 i nie miała być elegancka...:) bez odbioru 07.10.09, 09:13
                    • ubiquitousghost88 ...tego już tow. gaspardo nie pojmie. Nie może. 07.10.09, 09:33
                      • akodo78 Gdyby nie Kamiński Żadnej decyzji by nie było! 07.10.09, 09:55
                        i to jest kluczowe!

więc... zwolnić Kamińskiego :)
                      • gaspardo Pozdrawiam tow. ubiquitousghost88 07.10.09, 12:23
                        Rozwiń swoją wypowiedź. Dzięki temu na mnie spłynie chociaż cząstka
                        światła mądrości moich przedmówców.
                  • halinkis Re: Twoja wypowiedź jest niezbyt elegancka 07.10.09, 09:46
                    moj drogi wielbicielu PISS, piszac ,ze Tusk mowi po
                    niemiecku ,wskazujesz ,ze ma pochodzenie niemieckie, kazdy czytajacy
                    twoj text tak rozumuje,a poza tym nie masz niz ciewkawszego do roboty,
                    tylko zastanawiac sie co zanaczy PO po niemiecku?
                    • gaspardo kolejna wypowiedź po której ręce opadają 07.10.09, 12:08
                      Mój drogi wielbicielu PO (Moja droga wielbicielko PO)

Chcę się podzielić swoją nadzieją, że istnieją ludzie, którzy
                      rozumieją, że umiejętność mówienia w jakimś języku nie oznacza, że
                      jest się obcego pochodzenia i nie dla każdego jest to oczywiste. Sam
                      potrafię się porozumieć w obcych językach, mimo polskiego
                      pochodzenia.
                      Mam również nadzieję, że istnieją ludzie, którzy rozumieją, że
                      politycy we wszystkich partiach, nie tylko w PO i PIS, nie są
                      świętymi, ale jak każdy śmiertelnik, popełniają błędy, jedni więcej,
                      drudzy mniej. Uwiebianie polityków jakiejkolwiek partii uważam za
                      ciężki przypadek chorobowy do natychmastowego leczenia. Twierdzę
                      też, że polityków trzeba publicznie piętnować za wszelkie błędy.
                      Z drugiej strony myślę, że Tusk ma dużą szansę zmienić dotychczasowy
                      zwyczaj obrony do upadłego umoczonych kolegów partyjnych i
                      zaprowadzić standardy, obowiązujące od dawna na Zachodzie.

PS. Wątek co znaczy PO po niemiecku zaczął business3, a nie ja. Jak
                      szukasz tematu do posta to doniosę Ci, że możesz zadać podobne
                      pytanie do pe11, czy nie brak mu ciekawszych tematów niż to co
                      znaczy PISSS.
                • business3 Premier z jajami potrafi podać rząd do dymisji 07.10.09, 09:13
                  Premier z jajami potrafi podać rząd do dymisji i rozpisać przedterminowe wybory!!!

• zegrz Re: Premier z jajami potrafi podać rząd do dymisj 07.10.09, 09:59
                    Taa, to premier Kaczyński miał według ciebie jaja.
                    I po wyborach tylko one mu zostały, do zabawy.
                  • a.k.traper Znasz facetów z jajami?to ciekawostka przyrodnicza 07.10.09, 10:51
                    Jezeli zaś piszesz o poprzednim premierze to podał rząd do dymisji z
                    powodu jaj jakie sobie zrobił ze społeczeństwa a głównie swoich
                    wyborców. Ja mimo iż nigdy go nie widziałem w roli polityka dużego
                    formatu wprawił mnie w osłupienie koalicją i wypowiedziami. Tak ten
                    facet zrobił sobie jaja
                  • bogda35 Re: Premier z jajami potrafi podać rząd do dymisj 07.10.09, 11:14
                    premier z jajami nie powinien dac sie podpuścić ,tylko od początku wywalic tę
                    kreaturę z CBA - wymusic dokładne określenie dopuszczalnych sposobów inwigilacji
                    - i zażądać dowodów zamiast wyrywkowych podsłuchów.Juz raz wielu Polaków
                    słyszało "autentyczne" nagranie podsłuchu Wałęsy - .Niedługo znajomośc z kazdym
                    prowadzącym jakikolwiek biznes będzie przestępstwem - z wyjątkiem oczywiscie
                    ojca dyrektora.Juz raz dał sie podpuścic w sprawie Cwiąkalskiego - powinien
                    wyciągac wnioski - następnym krokiem będzie oskarżenie jego samego.
              • starod Re: szanuję ironię 07.10.09, 14:09
                gaspardo napisał:

> Wszystko by się zgadzało, ale idąc Twoim rozumowaniem to nie tylko
                > nie ma partii PIS tzm bardziej PISSS, a tylko Prawo i
                > Sprawiedliwość. Niemniej gratuluję ciętości języka.

Zastanów się co wspólnego z prawem i sprawiedliwością ma ta
                faszolsko-postbolszewicka sekta popularnie zwana (przez 80% Polaków)
                PiSuarem???
          • business3 Dlaczego Donek gra w piłkę z aferzystami ??? 07.10.09, 09:11
            Dlaczego Donek gra w piłkę z aferzystami ???
            • szama3 Re: Dlaczego Donek gra w piłkę z aferzystami ??? 07.10.09, 09:35
              bo "w piłkę" tj soccera gra się wyłącznie z aferzystami zwłaszcza tej tu
              Polsce... znasz kogoś kto gra w soccera za pieniądze czy dla zdrowia kto
              nie gra z aferzystami?
              • ubiquitousghost88 Re: Dlaczego Donek gra w piłkę z aferzystami ??? 07.10.09, 09:45
                szama3 napisał:

> bo "w piłkę" tj soccera gra się wyłącznie z aferzystami zwłaszcza tej tu
                > Polsce... znasz kogoś kto gra w soccera za pieniądze czy dla zdrowia kto
                > nie gra z aferzystami?

Czy ktoś widział "piłkę" bez aferzystów, względnie mafii?
                A kto gra (hazard), ten się i doigra...
                Podciągać pod "sport" półświatek, w którym krążą ciężkie miliony wyłudzane systematycznie od społeczeństwa to nie działanie mafijne?
                Znaczy filantropia!
            • bogda35 Re: Dlaczego Donek gra w piłkę z aferzystami ??? 07.10.09, 11:21
              przepraszam - jakimi aferzystami ? postawiono im zarzuty ,udowodniono cokolwiek ?
          • bogda35 Re: Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku 07.10.09, 10:58
            PiS jest partią ludzi podłych i jak mówi ich szef - moralnością nic by nie
            osiągneli.Ale jednak stałe opluwanie Tuska za to że jest Kaszubą i nazywanie go
            Niemcem- jest wyjątkowo podłe ze strony fanów PiS-u.Po raz setny chyba na tym
            forum piszę - Kaszubi nie dali sie zgermanizowac i pierwsi byli przez Niemców
            mordowani (Piasnica !) i wypędzani .Ludzie - zastanówcie się nad sobą - .
            • brum75 Re: Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku 07.10.09, 11:23
              Nie ma Kaszub bez Polonii a bez Kaszub Polsci
          • bogda35 Re: Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku 07.10.09, 11:05
            Jest podłościa ciągłe przypisywanie Tuskowi niemieckości - jest z pochodzenia
            KASZUBA -,a to oni pierwsi byli przez Niemców mordowani(Piasnica) i wypędzani -
            a jednak nie dali się zgermanizować.Fani PiS-u -rozumiem że z moralnościa nie
            jest wam po drodze-jak twierdzi wasz szef - ale jednak zastanówcie sie nad sobą.
          • bogda35 Re: Tusk jest założycielem PO i mówi po niemiecku 07.10.09, 11:23
            o Boże - mówie po angielsku - czyim jestem agentem ? czy juz mam bac sie CBA ?
      • kokomersor Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 09:44
        Widać,że porządna i odpowiedzialna firma. Rzadko spotyka się taką solidarność
        lublin.com.pl/artykuly/pokaz/2591/zastepcy,kaminskiego,lojalni,z,szefem/#tekst
      • zabarwiacz Schetyna nie odejdzie, kto by wtedy kierował rząde 07.10.09, 11:18
        rządem? Tusk tego na pewno nie potrafi i na pewno się tego nie podejmie.
      • and-j1 Re: M.K. na fotce zachował sie jak fircyk 07.10.09, 18:17
        gaspardo napisał:

> Znalazłem w internecie dwie wiadomości o umorzeniach śledztw.
        > Jedna jest o umorzeniu sprawy nacisków Ziobry na prokuratorów
        > (wiadomosci.onet.pl/2055499,11,1,1,item.html)
        > Druga to umorzenie sprawy przeciwko agentom CBA za aferę gruntową
        > (wiadomosci.onet.pl/2055499,11,1,1,item.html).
    • wing2009 Schetyna na klub? 07.10.09, 07:22
      Tusku powinien, jak sprawiedliwy ojciec, wyrzucić wszystkich
      ministrów - wszyscy są jednakowo niekompetentni. A póżniej sam
      popełnić seppuku.
      • gregory433 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 07:35
        No to dlaczego Kaczyńscy dalej pełzają po tym świecie?
        Nie dość że jeszcze pełzają to i oddychają a z każdym oddechem smród unosi się na całą UE,oj te małe colgejty.
        • ni-e Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 07:41
          gregory433 napisał:

> No to dlaczego Kaczyńscy dalej pełzają po tym świecie?
          > Nie dość że jeszcze pełzają to i oddychają a z każdym oddechem smród unosi się
          > na całą UE,oj te małe colgejty.

a ile Panu zapłacili za marketing szeptany??
          • gregory433 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 08:06
            Trzeba się tylko dobrze przypatrzeć i wiadomo że nie chodzi o żaden marketing.
        • olias Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 08:03
          poluzuj, bo ci żyłka pęknie i nie doczekasz Tuska prezydenta.
          gratuluję ogłady i kultury, tak typowej dla wyznawców wyższości PO
          ponad "polakami"
          • szama3 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 09:40
            olias napisał:

> poluzuj, bo ci żyłka pęknie i nie doczekasz Tuska prezydenta.
            > gratuluję ogłady i kultury, tak typowej dla wyznawców wyższości PO
            > ponad "polakami"
            co wy z tą ogładą i kulturą? co to znaczy jaka ogłada i jaka kultura?
            kurza twarz jak mówią w googlu .... a jak się martwisz o pekanie cudzych
            żyłek (masz na myśli (jeśli takie określenie to nie przesada w twoim
            przypadku) wyle doczsszkowy??) no więc polecam rutinoscorbin i kwas
            acetylosalicylowy, no i kultury trochę kultury oraz nieco wiedzy ale na
            to to już za późno cieszmy sie tylko że nie jestesmy Serbami czy
            Mołdawianami...
          • starod Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 14:29
            olias napisał:

> poluzuj, bo ci żyłka pęknie i nie doczekasz Tuska prezydenta.
            > gratuluję ogłady i kultury, tak typowej dla wyznawców wyższości PO
            > ponad "polakami"

Znów błąd!!! Zanim napiszesz - zastanów się. Miałeś napisać
            PiSiorkami a napisałeś "polakami", popełniłeś błąd zamieniając dwie
            wykluczające się rzeczy.
      • agamaage Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 07:41
        Donald odgrzej z Julka "afere dorszową" !!!

6 zl x 40 mln = 240 mln zl potencjalnej straty, gdby kazdy Polak to
        zzrobil
        \Dzieki interwencji JULKI uchroniles nas przed tym !!

PS

Gdybys mial jaja i nie byl przyspawany do stolka dawno bys ustapil..
        Ale tak robia tylko ludzie honoru. Masz tę ceche?
        • losiu4 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 10:02
          agamaage napisała:

> Gdybys mial jaja i nie byl przyspawany do stolka dawno bys
          > ustapil.. Ale tak robia tylko ludzie honoru. Masz tę ceche?

Donek? W życiu. Ale dzieki temu został płemiełem. Gdyby miał
          cojones, to by go ani walterownia, anie solorzownia, ani wybiórcza
          ani żadne "postempowe mendium" tudzież podręczne ałtorytety nie
          wspierały. Nie mówiąc już o jamajskiej prasie :)

Pozdrawiam

Losiu
      • starod Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 14:26
        wing2009 napisała:

> Tusku powinien, jak sprawiedliwy ojciec, wyrzucić wszystkich
        > ministrów - wszyscy są jednakowo niekompetentni. A póżniej sam
        > popełnić seppuku.

Rozumiem z twojej wypowiedzi że poprzedni ministrowie byli
        kompetentni???? Gratuluję dobrego samopoczucia.
    • losiu4 Schetyna na klub? 07.10.09, 07:30
      "Tusk powie też dzisiaj, co dalej z szefem CBA Mariuszem Kamińskim,
      który wykrył aferę hazardową, ale wykorzystał ją do akcji przeciw PO"

a tego zdania to ni w ząb nie rozumiem. Przecież w sprawę _są_
      zamieszani politycy PO, więc siłą rzezcy sprawa uderza w PO. Nie
      wiem o co Tuskowi i wybiórczerj chodzi.

Pozdrawiam

Losiu
      • moheryzm_i_pisuarniactwo Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 09:35
        > Nie
        > wiem o co Tuskowi i wybiórczerj chodzi.

żeby wyrzucił Kamińskiego...
        tak chce Szechter i reszta Gazowni, i nie pytaj za co
        tylko dlaczego
      • szama3 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 09:44
        w twoim przypadku, jak się juz przyznajesz do nierozumieniania niczego
        czy raczej wszystkiego to mów "nieromię" tak mówią wszyscy na Mazowszu, co chcą uchodzić za wykształconych
      • bogda35 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 11:19
        rozumiem Losiu że masz kłopoty z myśleniem.Podsunę zatem - dlaczego Kamiński nie
        zwrócił uwagi na usunięcie dopłat w ustawie opracowywanej przez PiS ?przemyśl to.
    • przyczajony_mason Brawo Panie min.M. Kamiński. Pełen szacunek dla 07.10.09, 07:35
      Pana i CBA. Pokazał Pan prawdziwą twarz POpaprańców. Tusk zrobi
      wszystko, aby dorwać się do stołka prezydenta. Schetynę ocali -
      przenosząc go na inny stołek. Pozostali to śmieci w rekach Tuska.
      Gdyby nie CBA, to ta afera nigdy by nie ujrzała swiatła dziennego.
      Tusk działa tylko i wyłacznie pod naciskiem sondaży. Ale odwołanie
      Pana Panie min. Kamiński - to już jest błąd Tuska. Działania szytego
      tak grubymi nićmi nie da się przypudrować. Jest Pan prawdziwym
      Elliotem Nesem 21 wieku. Wiem, że pieski platformersów zaraz zaczną
      szczekać. Podam tylko, że nigdy nie popierałem ani PiS ani PO.
      partią, która jest najbliższa moim poglądom jest UPR. Mam nadzieję,
      że naród otumaniony przez masmedia obudzi się z tego letargu, tej
      hipnozy jaką serwuje mu nieudacznik i kretacz Tusk i wyborach pokaże
      mu gest Kozakiewicza. Jeszcze raz - tak trzymać Panie Ministrze. Ma
      pan moje pełne poparcie.
      • 77qwerty Re: Brawo Panie min.M. Kamiński. Pełen szacunek d 07.10.09, 09:11
        przyczajony_mason napisał:
        > mu gest Kozakiewicza. Jeszcze raz - tak trzymać Panie Ministrze. Ma
        > pan moje pełne poparcie.
        i moje też
        gratulacje Panie min. Kamiński
        • pe11 Re: Brawo Panie min.M. Kamiński. Pełen szacunek d 07.10.09, 11:04
          Gratuluję sprawności w jakiej zatuszował pan aferę Gosiewskiego, który w
          poprzedniej kadencji sejmu usunął z projektu ustawy autorstwa Gilowskiej ten sam
          zapis, o który pluje się teraz (notabene NIEusunięty przez PO).

Gratuluję biegłości w tuszowaniu afery Bolesława Piechy, który sfałszował ustawę
          o lekach refinansowanych dopisując do niej Iwabradynę.

Gratuluję skuteczności w zatuszowaniu afer FOZZ, Ruch, Srebrnej, i dziesiątej
          innych afer, w które zamieszany jest pana zleceniodawca, Dziadosław Kłamczyński.

Jest Pan niedoścignionym mistrzem manipulacji i odwracania kota ogonem.
      • guru133 O szcunku dla Kamińskiego napiszę jak pokaże 07.10.09, 10:32
        jeszcze prawdziwą twarz i prawdziwe zamiary swojego mocodawcy
        Jarkacza. Bo jak na razie to ten pan zasłynął głównie z wywoływania
        afer, które potem mężnie tropi. To taki polski Beria na usługach
        polskiego Stalinka, wodza PiS. Nic nowego.
      • bogda35 Re: Brawo Panie min.M. Kamiński. Pełen szacunek d 07.10.09, 11:28
        przyczajony Masonie - pilnuj żony ,jeśli ją masz.A nuż piękny Tomasz wezmie ja
        na celownik ? A Eliot Ness o ile pamietam ,nie używał nagminnie męskich kurew w
        swojej działalnosci.
    • ni-e tylko piłka 07.10.09, 07:36
      Panie Tusk zajmij się piłką amatorską a nie rządzeniem Polską

POLSKA WOLNA OD PO

OPINIA WŁASNA PROSZĘ NIE POWIELAĆ
      • artur74 Tusk wyłamuje się z bojkotu piłki w Polsce! 07.10.09, 08:02
        ni-e napisał:

Panie Tusk zajmij się piłką amatorską a nie rządzeniem Polską
        POLSKA WOLNA OD PO OPINIA WŁASNA PROSZĘ NIE POWIELAĆ
      • olias Re: tylko piłka 07.10.09, 08:05
        Tusku na trenera polskiej reprezentacji piłki
        nożnej !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • a.k.traper Na stres są różne sposoby 07.10.09, 10:29
        a o tym czy będzie rządzić PO, PiS czy inna partia decyduja wyborcy.
        Pamiętam czas kiedy obecni politycy zarówno PO jaki i PiS stali w
        jednym szeregu i marzyli o wolnej Polsce, gospodarce wolnorynkowej
        no i doczekaliśmy, paradoksem jest że do tego świata wprowadzali nas
        niedawni zaciekli wrogowie "zgniłego Zachodu" np. L.Miller który w
        stanie wojennym optował za rozwiązaniami dość radykalnymi wobec tzw.
        solidarnościowej opozycji, dzisiaj przeciwnikiem zmian jest np. PiS
        nie proponując nic w zamian rzucając populistyczne hasełka.
        Nie wiem na czym opierasz swe marzenie by Polska była wolna od PO,
        co proponujesz?
    • peterliberty Schetyna musi odejść 07.10.09, 07:39
      I już.
      liberalnydemokrata.blox.pl/html
      • starod Re: Schetyna musi odejść 07.10.09, 14:47
        peterliberty napisał:

> I już.
        > liberalnydemokrata.blox.pl/html

Odezwał się pogrobowiec Leppieja, tylko Balcerka zamienił na
        Schetynę.
    • awe zamiast pracować to chłopaki w piłeczkę grają 07.10.09, 07:41

• gregory433 Re: zamiast pracować to chłopaki w piłeczkę grają 07.10.09, 08:04
        Lepiej uprawiać jakiś sport dla zdrowia niż dla "zdrowia psychicznego" chlać codziennie małpeczki.ALKOHOL"MAŁPECZKA"TO ZGUBA NARODU.
        • ambl Re: zamiast pracować to chłopaki w piłeczkę grają 07.10.09, 09:01
          gregory433 napisał:

> Lepiej uprawiać jakiś sport dla zdrowia niż dla "zdrowia psychicznego" chlać co
          > dziennie małpeczki.ALKOHOL"MAŁPECZKA"TO ZGUBA NARODU.<No to w wyborach
          prezydenckich wybierzcie waszego pupila TW.Bol.dent,ten to półlitrówki wali na
          raz a nie jakies tam małpeczki co pokazał na tzw. internowaniu
    • henyk Schetyna na klub? 07.10.09, 07:58
      Kamiński to wtyczka Jarosława. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Ma
      tak rozgrywać, aby wszystko złe było autorstwa PO. Oczywiście PiS jest cacy,
      ba, bardzo cacy. Czekam na to kiedy wreszcie wyjdzie prawda o Jarosławie i
      braciszku. Jakoś dziwnie ich przeszłość jest skrupulatnie ukrywana a
      intuicyjnie czuję, że nie była chwalebna. Oliwa sprawiedliwa.....
      • monster1972 googlujcie a znajdziecie-takie nowe przykazanie:) 07.10.09, 08:30
    • artur74 Cały rząd do dymisji? PO się poddaje,sondaże rosną 07.10.09, 07:59
      Tusk wywiesza białą flagę. W artykule jest wymienionych tylu ministrów, którzy
      ewentualnie mają odejść, że należy się zastanowić nad efektem prac tego rządu.
      Mamiono Nas cudami gospodarczymi, straszono złym i okrutnym PiS-em. Wybraliśmy
      sobie PO i straciliśmy dwa lata. Jak sięgam pamięcią największymi aferami za
      rządów PiSu była wanna Wassermanna oraz totalny przykład malwersacji pieniędzy
      podatników czyli peron we Włoszczowie...
      • monster1972 koniecznie musisz iść do lekarza... od pamięci;) 07.10.09, 08:31
        • losiu4 Re: koniecznie musisz iść do lekarza... od pamięc 07.10.09, 10:07
          no pewnie. Zapomnial jeszcze o megaaferach typu przykurzone buty
          Kaczora i pomyłka przy śpiewaniu hymnu narodowego. Tak, masz rację
          afery po byku, a nie marne miliardy tracone przez donkoidów.

Pozdrawiam

Losiu
      • jankbh Re: Cały rząd do dymisji? PO się poddaje,sondaże 07.10.09, 08:40
        To jest marzenie PiSu o idealnym wyborcy: głuchy i slepy, z krótką i
        selektywną pamięcią. Ale marzenia pryskają w konfrontacji z
        rzeczywistoscią i ludzie nadal będą głosować na Platforme.
      • brunho Re: Cały rząd do dymisji? PO się poddaje,sondaże 07.10.09, 09:19
        a ja pamiętam jeszcze ministra sportu
    • signal a ten Kamiński z zarzutami to na co czeka 07.10.09, 07:59
      już powinien poddać sie do dymisji
      • gaspardo prokuratura podejmowała decyzję o aferze gruntowej 07.10.09, 08:20
        Już były dwa inne śledztwa w aferze gruntowej. A tu można poczytać o
        ich efektach:
        1. umorzenie sprawy przeciwko agentom CBA
        (wiadomosci.onet.pl/2055499,11,1,1,item.html)
        2. wyrok w sprawie gruntowej
        (www.zw.com.pl/artykul/393552_Pierwsi_skazani__w_aferze_grunto
        wej_.html)

• olias Schetyna na klub? 07.10.09, 08:01
      albo ja jestem nienormalny, albo znaczna część społeczeństwa. jak
      można nadal popierać to towarzystwo?
      • szama3 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 09:50
        ty nie jesteś nienormany ty jesteś głupi
      • losiu4 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 10:09
        wyhodowałe se wybiórcza młodych prężnych wykształconych z wielkich
        miast tudzież inne lemingi, to teraz zbiera z tego plon.

Pozdrawiam

Losiu
      • starod Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 14:54
        olias napisał:

> albo ja jestem nienormalny, albo znaczna część społeczeństwa. jak
        > można nadal popierać to towarzystwo?

Jezeli popierasz Kaczorów to nienormalnym jesteś jednak ty.
        Społeczeństwo w większości to ludzie myślący, wybiorą w wyborach
        kogo należy, ale na PiSuar już się raczej nie nabiorą.
    • 4dagome1 Schetyna na klub? 07.10.09, 08:03
      Kaminski wybrany został na kadencję .Więc dlaczego Donaldu kastrator ma go zwolnić?/
      • pozdrowienia_z_peruu Re: Pobożne życzenia 07.10.09, 08:13
        > Kaminski wybrany został na kadencję .Więc dlaczego Donaldu kastrator ma go zwol
        > nić?/

Pobożne życzenia red. Szechtera...
    • euro-pa Kaminskiego wyrzuca bo dobrze pelnil swoja funkcje 07.10.09, 08:14
      Ta dymisja pograzy Tuska najbardziej,
      • jankbh dobrze pelnil swoja funkcje na usługach PiS 07.10.09, 08:26
        nie płacz po nim - kiepsko, że się nie załapał na euroimmunitet jak
        tow.ZZ, ale w pałacu prezydenckim znajdzie sie miejsce dla
        ostatniego bojca rewolucji IVrp
      • monster1972 oj dobrze.. walił w PO na maksa, TYLKO w PO 07.10.09, 08:32
        • adeinwan Re: oj dobrze.. walił w PO na maksa, TYLKO w PO 07.10.09, 09:46
          Bzdura. Próbowali też brać się za Kwaśniewskich.
          • starod Re: oj dobrze.. walił w PO na maksa, TYLKO w PO 07.10.09, 15:04
            adeinwan napisał:

> Bzdura. Próbowali też brać się za Kwaśniewskich.

Pluralizm!! Szkoda że niekompletny - brak jednej opcji (mimo
            ewidentnych przekrętów Perona i Ginekologa).
    • rooboy dla tuska pilka jak zwykle wazniejsza 07.10.09, 08:15
      od rzadzenia krajem...
      • monster1972 wolę wysportowanego premiera niż beczkowatą kalekę 07.10.09, 08:34
        nie wiesz kmiocie, że podczas pracy umysłowej warto robić przerwy,
        coby głowa odpoczęła?

to poczytaj sobie troche na ten temat i zamknij pysk

Polak-ateista

ps. poza tym po godzinie kopania wrocili do pracy, tak?
        a prezydetn jak pochleje to musi "odpoczywać" w Juracie cały
        kolejny dzien i to po warunkiem, że sraczki nie dostanie...
        • losiu4 Re: wolę wysportowanego premiera niż beczkowatą k 07.10.09, 10:30
          monster1972 napisał:

> nie wiesz kmiocie, że podczas pracy umysłowej warto robić przerwy,

tyle że Donek tylko odpoczywa i nic poza tym. CO najwyżej robi sobie
          przerwę od błogiego leniuchowania i blanta sztachnie, mózgotrzeba
          golnie albo pojedzie na wycieczkę w Alpy czy do innego Peru.

Pozdrawiam

Losiu
      • falco2009 Re: dla tuska pilka jak zwykle wazniejsza 07.10.09, 09:05
        I bardzo słusznie . W zdrowym ciele zdrowy duch .Sam w momentach stresowych stosuję wysiłek fizyczny jako sposób na przywrocenie równowagi. Sprawdza się ! Polecam!
        • starod Re: dla tuska pilka jak zwykle wazniejsza 07.10.09, 15:07
          falco2009 napisał:

> I bardzo słusznie . W zdrowym ciele zdrowy duch .Sam w momentach
          stresowych sto
          > suję wysiłek fizyczny jako sposób na przywrocenie równowagi.
          Sprawdza się ! Pol
          > ecam!

Nie każdy może. Wyobraź sobie PiSuara który uprawia sport (nawet
          rekreacyjnie) - w najlepszym przypadku zniszczy meleksa.
    • szarak_44 Oni czytają to forum !!! 07.10.09, 08:17
      C
      o ktoś tu skrytykuje, Tusk mieli sondażowo i wyciąga wnioski. Macie
      realny wpływ na rzeczywistość ;)

---
      Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas
      Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami.
      Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami...
      Jesteśmy Słowianie !

• omidas Schetyna na klub? 07.10.09, 08:18
      Bardzo dobrze, że Tusk przewietrzy rząd i plewy od ziarna oddzieli.
      Alleluja i do przodu - jak mówi o. Rydzyk. PO musi pokazać, że mimo
      tych różnych spraw jest nadal najlepszą, najuczciwszą partią w Polsce
      A więc do dzieła Panie Premierze. Tak trzymać dalej!!! Nie bedzie
      PiS-ak pluł Wam w twarz i ludzi kłamstwem mamił.
    • monster1972 Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne :))) 07.10.09, 08:19
      facet chyba ma mnie za idiotę! jakbym mógł, to dałbym mu w mordę!

CBA jest apolityczne... pusty śmiech mnie ogarnia

kamiński, ty pisdzielski wymoczku jednostrzałowy powiedz, ile
      prowokacji zrobiłeś przeciw pisdzielstwu? ilu posłankom pisu
      wsadziłeś do łóżka dobrze obdarzonych przez naturę agentów?

ile podsłuchów założyłeś ważnym posłom pisdy, pisdzielskim
      ministrom czy urzednikom? lepper i jego gwałciciele się nie liczą

no ile?

Polak-ateista
      • leon9910 Re: Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne : 07.10.09, 09:11
        monster1972 a prokuratura jest apolityczna???Ile nieprawidłowości umorzyła
        prokuratura gdzie udział brali posłowie POmyj?A dataki na pierdzikota,a
        pomówienia pierdzikota.Aleprzyspiesza sprawa kamńskiego .Zobacz matole jak od
        dwóch lat Pomyje walczą z PiS-em jak ich popierasz ty i takie szumowiny jak ty i
        wszystkie ścierwa antypolskie mendia żydoesbeckie.Tusk do cyrku to jest pacynka
        w rękach ścierw antypolskich!!!Niech ten mąż stanu pokaże jakum jest gospodażem
        a nie oglądaczem słupków.Gebels w prowadzeniu propagandy to uczeń do michnika i
        innych konfidentów z GÓWNO-WYMIOTNEJ!!!
        • monster1972 czemu pis nie chce rozdziału min. spr- prokuratura 07.10.09, 09:33
          czy wiesz, że PIS najgłośniej pyskuje, aby nie bylo rozdziału
          Ministerstwo Sprawiedliwosci i Prokurator Generalny?

a wiesz dlaczego?

bo liczą na powrót do koryta i do tego, co robili jeszcze 2 lata
          temu, gdy agent Zi0br0 przywoził jarosławie-zawsze dziewicy kolejne
          teczki i to jarosława decydowała, ktore sledztwa powinny być
          prowadzone i komu załozyc podsłuch

PO chce tego rozdziału, PIS nie chce... czy to daje do myslenia?

Polak-ateista
          • adeinwan Re: czemu pis nie chce rozdziału min. spr- prokur 07.10.09, 09:46
            Kwestia rozdziału obu funkcji to sprawa drugorzędna, która raczej niczego nie
            zmieni.
            • starod Re: czemu pis nie chce rozdziału min. spr- prokur 07.10.09, 15:11
              adeinwan napisał:

> Kwestia rozdziału obu funkcji to sprawa drugorzędna, która raczej
              niczego nie
              > zmieni.
              Wprost przeciwnie.
        • zegrz Re: Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne : 07.10.09, 09:47
          Skoro prokuratura w czasach Kaczyńskiego robiła to co chciał Ziobro, to dlaczego
          dziwi cię to, że teraz prokuratura robi to co chce PO?
          Natomiast CBA ma tylko jednego wroga - jest nim każdy przeciwnik JarosławaK.
          To się nazywa - mieć stałe poglądy polityczne. Ale przy powoływaniu CBA chyba
          niezupełnie o to chodziło?

PS. Dla jasności - uważam, że każdy jakkolwiek "umoczony" polityk powinien
          zostać złapany, osądzony i ukarany - bez względu na partię jaką reprezentuje.
          • adeinwan Re: Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne : 07.10.09, 09:53
            Gdyby CBA nie powstało, żaden umoczony polityk nie byłby pociągany do
            odpowiedzialności. A tak zagrożeni są chociaz wrogowie jarkacza. Cieszmy się
            tym, co mamy!
          • manfred211 Re: Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne : 07.10.09, 09:55
            Człowieku, lecz się na nogi, bo na głowę już za późno!
      • adeinwan Re: Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne : 07.10.09, 09:43
        Monster, PiS to jedyna partia, która wsadzała do pierdla swoich własnych ludzi,
        więc powściągnij swą nienawiść :)
        • monster1972 ktorzy to byli Ci wlaśni? bo nie kojarzę jakoś..:) 07.10.09, 10:14
          ja nie nienawidzę pisu... ja sie nim brzydzę.... to dość duza
          roznica

nie sadzisz?

Polak-ateista
      • starod Re: Kamiński zapewniał, że CBA jest apolityczne : 07.10.09, 15:10
        monster1972 napisał:

> facet chyba ma mnie za idiotę! jakbym mógł, to dałbym mu w mordę!
        >
        > CBA jest apolityczne... pusty śmiech mnie ogarnia
        >
        >
        >
        >
        > ile podsłuchów założyłeś ważnym posłom pisdy, pisdzielskim
        > ministrom czy urzednikom? lepper i jego gwałciciele się nie liczą
        >
        >
        > no ile?
        >
        >
        > Polak-ateista

Leppieja i jego buhajów nie namierzało CBA, nie było przyzwolenia z
        PiSuaru.
      • alicjah85 "Aferka hazadrowa" 08.10.09, 00:33
        Sluszna uwaga. Ile było prowokacji CBA przecie PiS? Nie wierzę że poslowie PiS są czysci i niewinni jak łza. Tylko ich odpowiednio podpuscic.
        A tak generalnie to uwazam, że dowody CBA przeciw Drzewieckiemu i Chlebowskiemu są miałkie i nic z nich nie wynika. Jakiś bełkot telefonizny. To nie ten kaliber co afera Rywina. Poczekamy co przed sądem uda się udowodnić.
    • omidas Schetyna na klub? 07.10.09, 08:22
      Nie przejmujcie się Państwo z PO i rządu, ani Panie premierze, bo tu
      na tym forum też zabierają głos krzykacze z PiS-uaru oraz radiomaryj-
      niacy, którzy za wszelką cenę chcą się dorwać do koryta.
      Niedoczekanie! Wtedy rządziłoby Radio Maryja już legalnie.
      • monster1972 a Polski nie można oddać we władanie złodziejowi 07.10.09, 08:35
        z Torunia!

nic z tych rzeczy!

Polak-ateista
    • orwell2009 50% poparcie 07.10.09, 08:48
      50% Rosjan twierdzi, że Stalin był dobroczyńcą narodu rosyjskiego.
      50% polaków nadal popiera PO
      • zegrz Re: 50% poparcie 07.10.09, 09:50
        Hitler miał większe poparcie Niemców niż Kaczyński Polaków - czy to o czymś
        świadczy?
        • starod Re: 50% poparcie 07.10.09, 15:14
          zegrz napisał:

> Hitler miał większe poparcie Niemców niż Kaczyński Polaków - czy
          to o czymś
          > świadczy?

Właśnie!! A przecież program mieli taki sam.
      • boykotka Re: 50% poparcie 07.10.09, 09:56
        orwell2009 napisał:

> 50% Rosjan twierdzi, że Stalin był dobroczyńcą narodu rosyjskiego.

a drugie 50% wielbiło carów, którzy zrobili z tego narodu ciemny
        lud, co wszystko kupi
    • ambl Schetyna na klub? 07.10.09, 08:49
      Na boisku trudno POdsłuchać?Kibole POwinni raz zrobic dobry uczynek i rozgonić
      pałami to towarzycho z boiska
    • oloros wybory 07.10.09, 08:50
      Po popelnia blad - tylko wybory - teraz jeszcze moze wygrac A
      Tuskmoze zbudowac nowy gabinet ktory bedzie mial troche czasu zanim
      ich znowu nie skorumpuja - bo to jest tylko kwastia czasu kiedy
      wladza urwie glowe nastepnym
      a tak za rok beda nowe wybory - i PO tak jak poprzednie partie
      przegra
      z punktu widzenia PO - teraz maja jedyna szanse zeby troche jeszcze
      porzadzic
      ale to jest poczatek konca PO
      widac marazm od gory do dolu i odwrotnie - po prostu bezczynnosc -
      nawet nie administrowania - trwanie
      • moheryzm_i_pisuarniactwo Re: wybory 07.10.09, 09:14
        > Po popelnia blad - tylko wybory - teraz jeszcze moze wygrac

no pewnie, wszystko co obiecał 2 lata temu zrealizował....
        same osiągnięcia
      • zegrz Re: wybory 07.10.09, 09:57
        Tak właśnie myślał geniusz Jarosław urządzając wybory po 2 latach rządów. Jak
        skończył - wiemy.
        PO miała szansę na wygranie wyborów i samodzielne rządy - gdyby zdecydowała się
        na ich przeprowadzenie zaraz na początku swojej kadencji, jak tylko Prezydent
        zaczął ich "wetować".
        Teraz, po 2 latach nicnierobienia...
    • dr.zymala Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 08:53
      "Podobnie mówił nam po posiedzeniu klubu Jarosław Gowin: - Konieczne jest
      samooczyszczenie. Musimy ruszyć do ataku."

Czyli: "Partia ta sama, lecz nie taka sama". Skąd my to znamy? ;-)
    • kszafraniec Jak to weźmie CIMO to wyfra w 1 turze prezydenturę 07.10.09, 08:54
      To byłby mega ruch.
      Pokazałby, że ma klasę i wywala kolegów od piłki z rządu. Schetyna i tak nie
      jest lubiany. Ludzie utwierdziliby się w jego uczciwości (sądzę, że on akurat
      jest uczciwy). Dodatkowo jakby wziął Cimoszewicza do rządu, to ma jako
      kandydata na fotel RP tylko Kaczyńskiego. W tym momencie wg mnie głosy
      rozchodzą się (40% Tusk, 30% Kaczyński, 30% ktoś z dwójki Cimoszewicz,
      Kwaśniewska). Kwaśniewska na 100% nie wystartuje, a jak Cimoszewicza weźmie do
      rządu, to pokaże, że mają podobny styl myślenia. Cimoszewicz pewnie wtedy nie
      wystartuje, a jak wystartuje to dla ludu będzie obojętne czy Cimo czy Tusk.
      Tylko, że wątpię, aby Tusk był, aż tak inteligentny:)
      • michalroman Re: Jak to weźmie CIMO to wyfra w 1 turze prezyde 07.10.09, 09:50
        Nawet jakby był tak inteligentny, zaplecze może mu nie pozwolić. W PO nie ma jak
        u pisowców jednoosobowego folwarku...
    • dubry Schetyna na klub? 07.10.09, 08:55
      Pamiętam jak po aferze z taśmami Beger oczekiwałem na podobną
      decyzję poprzedniego rządu. Wszyscy zamieszani są zawieszeni albo
      zdymisjonowani. Nie doczekałem się...
      Choć obecna restruktutyzacja rządu wynika z afery to i tak jest
      lepiej niż było kiedyś (jeśli mowa o jakichkolwiek "standardach").
      Dymisja Czumy, który nie jest zamieszany w lobbing itp, jest też
      słuszna gdyż jest to po prostu słaby minister. Pytanie teraz czy PO
      ma mocną ławkę rezerwowych?
      Pamiętam jak przed wyborami prezydenckimi wszyscy mówili, że Tusk
      jest słaby. Przychodzi co do czego i pokazuje coś zgoła innego.
      Kaczyński (Jarosław wprawdzie, a nie Lech) był silny tylko
      wobec "nie swojego" w rządzie czyli Kaczmarka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka