maxymus1 Niewiarygodna Pitera. 15.10.09, 16:57 Pani Pitera, nie tak dawno, przyjechała do Szczecina, bronić, Prezydenta Miasta, z Platformy Obywatelskiej oczywiście, Pana Piotra Krzystka, którego, Pan Jacek Piechota, z SLD, oskarżył, ni mniej ni więcej, tylko, o "przekręcenie" 148.m kw., mieszkania socjalnego, na którym się uwłaszczył Pan Prezydent z PO! Potem C.B.A., dorzuciło jeszcze do tego "zacnego" grona, u nas w Szczecinie zwanego "niezbędnymi" 52 osoby, między innymi v-ce Marszałka Woj. Zach. Pom., Pana Jabłońskiego, oraz Radnego Sieńko także z PO., i wielu, wielu innych, sprawa była rozwojowa, bo oprócz tych wymienionych, szykowały się oskarżenia dla następnych dwustu! Pan Prezydent Krzystek, kiedyś jako v-ce, u Pana Prezydenta Mariana Jurczyka, nadzorował prace tzw. "lokalówki", teraz po odwołaniu Pana Mariusza Kamińskiego, chyba "niezbędni" mają problem z głowy. Sprawa ta, nie nabiera rozgłosu, u nas w Szczecinie, zamiata się ją pod dywan, a powód jest prosty, takie mieszkania socjalne "przekręcili" też ludzie prawicy, tacy jak Przewodniczący "Solidatności" reg. Zachodniopomorskiego, Pan Mieczysław Jurek, i szefowie ważnych Państwowych urzędów, jak chćby były Komendant Wojewódzki Policji, czy szef PIH., te mieszkaania nie stały sobie, ot tak puste, bo sami urzędnicy twierdzą, że takowych w Szczecinie, po prostu nie ma! Mieszkania te w bezczelny sposób, niekiedy poprzez fałuszowanie postępowań prawnoadministracyjnych, zostały odebrane zwykłym bezradnym i bezbronnym ludziom, których nie stać na wynajęcie prawnika, w imię zasady Platformy Obywatelskiej, żeby żyło się lepiej, ale komu? Poczucie bezkarności urzędników Magistratu, jest porażające, właśnie dzięki takim ludziom, jak Julia Pitera właśnie! Proszę Państwa, ci urzędnicy to nie są duchowi spadkobiercy, Św. Franciszka z Asyżu, czy Matki Teresy z Kalkuty, nie uwieżę że robili to co robili, z potrzeby serca. Ale do meritum, Pan Prezydent Szczecina z PO, nota bene, prawnik, z wykształcenia,chcąc przechytrzyć Sąd Powszechny, ażeby się uwiarygodnić w oczach społeczeństwa, przepisał to wykupione wcześniej mieszkanie socjalne, na własną żonę, i sam jako organ Miasta, podał ją do Sądu, z prośbą o stwierdzenie, czy zakup był zgodny z prawem! I przy okazji, jeszcze trzech "niezbędnych" podali, tak dla picu, Wyrok był porażający, przeliczyli się! Sąd nakazał zwrot mieszkań Miastu, czyli Obywatelom! Prezydent, jako wytrawny prawnik, już zrezygnował z tego mieszkania, ale Miasto kombinuje co zrobić z resztą "biedaków" z dochodami, po ponad, 100 tyś. zł. rocznie netto., kombinują, czy to będzie opłacalne dla Miasta? Boże kochany, scyzoryk się w kieszeni sam otwiera, a z jaką determinacją zabierają biednym ludziom nawet byle małe mieszkania, po zmarłej rodzinie, nie ma litości u nich, jak już pisałem bezkarnie kłamią! Kłamią i odbierają, używając, przekupionych radców prawnych do wydawania tzw. ekspertyz prawnych, a ci z koleii, też łżą ! Błędne koło. "Państwo Prawa" tak zwane! I teraz pytam jak Pani Minister Pitera, orzekając w sprawie prze zemnie opisanej,że wszystko jest lega artis, jeszcze przed wyrokami Wysokiego Sądu, może zasiadać w takiej Sejmowej Komisji w ogóle? Jakaś farsa, Minister do spraw korupcji? Przecież ona zrobiła wtedy to samo, co Pan Minister Czuma,który orzekł o niewinności Mira, Grzecha i Zibiego teraz! Nie będzie w Polsce sprawiedliwości nigdy! Nigdy! Taki Naród, taka mętalność, bakszysz! Tylko bakszysz się liczy, i prywata, Katarczycy! Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Niewiarygodna Pitera. 15.10.09, 17:08 i jeszcze jedno, to co opisałem, to są fakty które można sprawdzić, nawet z sympatyzyjącą z Platformą Obywatelską, Gazetą Wyborczą, a konkretnie w jej arhiwach, a z faktmi się nie polemizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz A ja popieram! 15.10.09, 17:23 Uważam, że Pitera powinna być oddelegowana do tej komisji. Ba, powinna jej przewodniczyć. Kabareciarze ostatnio nie wysilają się i są mało śmieszne. A tutaj mielibyśmy ubaw po pachy. Kwalifikacje przecież Pitera ma, bo wykryła słynną aferę dorszową (ile to było? 7 PLN z groszami?) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A ja popieram! 15.10.09, 20:01 Ie lekcawaz osiagic Julki to bylo prawie OSIEM PLN. Za to juz mozna niemal cala paczke cygaretli kupic. I wypalic. Jak sie czeka na cmentarzu na gońca z kopertą. Nota bene, nowa gra hazardowa, tAta-lizator, tera @ 3 PLN. Podobno jak sie zna kogo trzeba, to mozna sie w środe o wynikach czwartkowego losowania dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: A ja popieram! 15.10.09, 21:19 meerkat1 napisał: > Ie lekcawaz osiagic Julki to bylo prawie OSIEM PLN. O k...., rzeczywiście nie doceniłam! Pitera na prezydenta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: A ja popieram! 16.10.09, 03:03 ja też popieram, myślę że Pan Żelichowski ma rację, że PO, powinna to sama wyjaśnić, ale nie Pitera, tylko Pan Chlebowski, powinien być szefem komisji, a v-ce, Miro i Grzecho, tak jest wszędzie, lekarze sądzą lekarzy, Sędziowie sędziów, prokuratorzy prokuratorów, adwokaci adwokatów, itd. ja czekam na projekt Ustawy, żeby pijani kierowcy, sądzili pijanych kierowców, pediofile pediofilów itd. Odpowiedz Link Zgłoś