hegemon123 17.10.09, 15:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliac Re: Pełen szacun 18.10.09, 13:35 Świetna szkoła i świetni nauczyciele. Oby więcej takich! Odpowiedz Link Zgłoś
front_progejowski Apel do MEN - kiedy nauka o dwu tatusiach ? 18.10.09, 18:49 I w ogóle po co ten dogmat, że rodziców musi być dwóch ? Dzieci może wychowywać trójka, dwu ojców i jedna matka, lub trzy matki albo czterech ojców. Wolność wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana wolnosc wyboru pod warunkiem 18.10.09, 23:50 ze nikt nie wybierze normalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
barry.the.babtist Re: wolnosc wyboru pod warunkiem 19.10.09, 15:32 Wychwalanie dewiacji może się podobać lub nie, ale jeszcze bardziej niepokojący jest fakt, że szkoła coraz częściej przejmuje rolę rodziców i zamiast uczyć zaczyna wychowywać dzieciaki. Wczoraj podajże, w tvn24 była nawet rozmowa o tym, że rodzice chcą żeby przedszkola były czynne do 17 bo nie są w stanie (sic!) zapewnić im opieki. Wychowywanie nie jest już "trendi", teraz "trendi" jest trzepanie kasy i samorealizacja..... Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: wolnosc wyboru pod warunkiem 21.10.09, 12:13 Bo teraz ludzie pracuja do 16- 16. 30 i kto sie ma dzieckiem zajac przez ten czas jezeli oboje rodzice pracuja, zeby zarobic na zycie????? Moi rodzice pracowali od 7 do 15, przedszkole przyzakladowe zamykano bodajze o 15.30. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Pełen szacun 18.10.09, 22:30 liliac napisała: > Świetna szkoła i świetni nauczyciele. Oby więcej takich! To tak kompletnie różny model szkoły od tego, do jakiego przywykłem, że ciepło, jakie budzi we mnie ten reportaż płynie z rozumu bardziej, niż z serca. Ale to jest jakiś sposób na nowe społeczeństwo - szkoła rodzinna. Im mniejsza, tym lepsza, choć i za mała chyba być nie powinna. Ale już sposób kształcenia osobowości dziecka w tej szkole - jest na tyle bliski moim przekonaniom o tymże, że pozostaje mi tylko przyklasnąć i posłać tam swoje dzieci. Szkoda, że trochę daleko. Choć z tym żalem muszę uważać, bo to szkoła kształcąca także rodziców, a nie wiem, czy sprostałbym takiemu wyzwaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Pełen szacun 18.10.09, 19:39 Tragedia. Degeneraci uderzają w samo źródło, chcąc sobie wychować zdegenerowane społeczeństwo. Zgnilizna, wszystko gnije, a Wybiórcza twierdzi, że fiołkami pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejszy Re: Pełen szacun 18.10.09, 19:58 > Tragedia. Degeneraci uderzają w samo źródło, chcąc sobie wychować > zdegenerowane społeczeństwo. > Zgnilizna, wszystko gnije, a Wybiórcza twierdzi, że fiołkami pachnie. To bardzo budujące, że są takie miejsca gdzie wypowiedź mojego przedmówcy zostałaby publicznie potępiona. My w Polsce nauczyliśmy się przechodzić nad chamstwem do porządku dziennego, a przecież można inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
barnakiel Re: Pełen szacun 18.10.09, 23:14 Bycie gejem, lesbijka, zydem, muzulmaninem, czarnym, zoltym, biznesmenem, hippisem, ksiedzem, muzykiem to degeneracja ??? Kazdy z nas jest inny - idac Twoim tokiem myslenia - wszyscy jestesmy degeneratami. Naprawde tak uwazasz? A jak bys zdefiniowal siebie? Co Cie rozni od 'degeneratow'? A jakbys mnie spotkal na ulicy, to bys mi naplul w Twarz i uderzyl? Czy tylko, gdybys byl z kolegami? (No bo ja mam prawie dwa metry wzrostu, waze 120 i po pracy trenuje amatorsko boks) Nie wierze, ze mowisz powaznie. Pomysl chwile - na kazdego czlowieka mozna przykleic jakas nalepke i powiedziec, ze dana cecha to 'degeneracja'. Ale taki poglad sie kupy nie trzyma. I zdaj sobie wreszcie sprawe, ze X procent Twoich kumpli to geje - tylko sie boja przed toba przyznac... Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Re: Pełen szacun 18.10.09, 23:37 Stary, przecież ja nie mam nic przeciwko gejom. Niech sobie żyją. Ludzie cierpią na różne schorzenia i jakoś sobie dają radę. Moi kumple mogą sobie być gejami, ale mnie to nie obchodzi. Tu chodzi o to, że propaganda homoseksualna próbuje dewiację zaszczepić już w dzieciach, których umysł się dopiero kształtuje i takie coś może im nieźle namieszać w głowach. Nie oszukujmy się, ale heteroseksualizm jest najbardziej naturalny pod każdym względem, jak choćby względem rozmnażania. Kolejną sprawą jest to, że najlepsze wyniki wychowawcze daje tradycyjny model rodziny (wiem wiem lewaczki, zaraz zaczniecie wyjeżdżać tekstami typu 'mąż bijący żonę'). Dzieci powinny się uczyć czytać i pisać, a nie oglądać w szkole tęczowych flag i słuchać o LGBT, kiedy nawet nie wiedzą za bardzo o co chodzi. Wychowanie w takich kwestiach leży w gestii rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.de Re: Pełen szacun 19.10.09, 17:25 Dzieci powinny się uczyć czytać, a Ciebie widocznie nie nauczono, skoro nie odczytałeś idei artykułu. Po pierwsze, co za "propaganda homoseksualna"? Czy w artykule jest opisane, że dzieciaki mają dążyć do tego, żeby być gejami??? Bo o to przecież chodzi w propagandzie. Działania tej szkoły służą rozbudzeniu szacunku dla innych. Zauważ, że dzieciaki były w czasie tego "coming outu" w towarzystwie rodziców. Natomiast słowo "gej" słyszały już zapewne wiele razy (od starszych dzieciaków, w telewizji) i używały go jako wyzwiska (lub co najmniej jako słowa nacechowanego ujemnie). Chodziło tu nie o to, by dokładnie wiedziały, o co chodzi (wraz z intymnymi szczegółami), ale o zatrzymanie pewnych stereotypowych sformułowań i zachowań, które mogły obrażać innych (a w późniejszym czasie może nawet prowadzić do tragedii). Tu chodzi o coś innego, o wychowanie do współżycia w społeczeństwie (a nie do współżycia w łóżku). Zauważ, że "propaganda seksualna" nie działa, bo przecież do tej pory powinniśmy mieć samych heteroseksualistów, skoro właśnie taki typ zachowań był (i jest) dotychczas pokazywany ("promowany"???) w szkołach, w Kościele. W szkole zapewne byłeś zbyt zajęty nauką, że nie wychowano Cię. Człowiek wychowany nie pogardza innymi (sformułowanie "lewaczki"), nie generalizuje (jw). W szkole nie może zabraknąć wychowania - to miejsce, gdzie młody człowiek powinien nauczyć się życia w grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
jokanda102 madra i wywazona wypowiedz 27.10.09, 14:03 ciekawe jest, ze wielu powolujacych sie na tradycyjne wartosci nie ma nic przeciwko szczuciu na ludzi nie pasujacych do tego tradycyjnego modelu. szczucie na innych, obrazanie, ponizanie, przylepianie etykietki gorszego, szukanie kozla ofiarnego i czarnej owcy - jest to przejaw jakiejs umyslowej aberracji... adam.de napisał: > Dzieci powinny się uczyć czytać, a Ciebie widocznie nie nauczono, skoro nie > odczytałeś idei artykułu. Po pierwsze, co za "propaganda homoseksualna"? Czy w > artykule jest opisane, że dzieciaki mają dążyć do tego, żeby być gejami??? Bo o > to przecież chodzi w propagandzie. Działania tej szkoły służą rozbudzeniu > szacunku dla innych. Zauważ, że dzieciaki były w czasie tego "coming outu" w > towarzystwie rodziców. Natomiast słowo "gej" słyszały już zapewne wiele razy (o > d > starszych dzieciaków, w telewizji) i używały go jako wyzwiska (lub co najmniej > jako słowa nacechowanego ujemnie). Chodziło tu nie o to, by dokładnie wiedziały > , > o co chodzi (wraz z intymnymi szczegółami), ale o zatrzymanie pewnych > stereotypowych sformułowań i zachowań, które mogły obrażać innych (a w > późniejszym czasie może nawet prowadzić do tragedii). Tu chodzi o coś innego, o > wychowanie do współżycia w społeczeństwie (a nie do współżycia w łóżku). Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Re: Pełen szacun 18.10.09, 19:48 hegemon123 napisał: > Ci zboczeńcy biora sie juz za edukację małych dzieci... ....................................... A hegemon123 jest efektem szkolnej indoktrynacji zawodowych siewców nienawiści, autorytecików moralnych w czarnych sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Pełen szacun 18.10.09, 19:51 tekst całkiem fajny, szkoła wydaje się być świetna. ale miejcież litość... jak by się nie gimnastykować, NIE MOŻNA 'mieć dwóch mam'. to, co nowomowa tego zwrotu ma przekazać, to nie jest eufemizm czy oswajanie sytuacji - to jest bałamutne fałszowanie rzeczywistości. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejszy Re: Pełen szacun 18.10.09, 20:01 Jak to nie można? Kiedy rodzice adoptują dziecko też nazywają się rodzicami - mimo że wiadomo, że nie dali mu narodzin. Język zmienia się zależnie od potrzeb rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
barnakiel Re: Pełen szacun 18.10.09, 23:22 Mozna miec dwie babcie, dwu dziadkow i nie miec tatusia ... ale nie mozna miec dwu mam. Dlaczego ??? Bo 'matka jest tylko jedna' ??? Jasne, ze mozna 'miec dwie mamy' - to jezyk jest dla czlowieka, nie czlowiek dla jezyka. Moze brzmiec dziwnie, ale dla mnie wciaz brzmi dziwnie "prezeska", a przeciez sie uzywa takiej formy. A mozna tez inaczej - na jedna mame mowic mama, na druga tata. Czemu nie? A mowienie do ksiedza - "ojcze" - to nie dziwactwo jezykowe? Albo do siostry zakonnej 'siostro' ??? Nie no, moze brzmi smiesznie, ale sie przeciez z czasem oswoi. Jak wszystko. Wazne, zeby dzieciaki widzialy swiat bez uprzedzen - bo one szybko dorosna i beda tworzyly nowa, i ja wieze ze lepsza, rzeczywistosc. Hallelujah! siostro Elen! (ew. bracie) Odpowiedz Link Zgłoś
donskar Pełne molestowanie dzieci 18.10.09, 20:13 Jakie ladne jakie nowoczesne i jak beznadziejnie glupie Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Pełen szacun 18.10.09, 20:13 W Polsce nie mozna miec dwoch ojcowani dwie mamy..ale za toozna miec ojca ksiedza ,a nawet biskupa;-) to jest wlasnie paranoja,,,,,z pod znaku krzyza Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw Pełen szacun 18.10.09, 21:13 jak ktoś jest gejem lesbijka to jego sprawa..ale nikt nie będzie pieprzył moim dzieciom ze dwie mamusie czy dwóch tatusiów to rzecz normalna!!!!!!jest jeden tatuś i jedna mamusia ..natury nikt nie zmieni..chcecie mieszkać razem mieszkajcie ale nie wolno wam mieszać w głowach dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta [...] 18.10.09, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek33 Przerażające. 18.10.09, 22:23 Nie mam nic wspólnego z oszołomstwem katolickim ale taka wizja "tolerancji", poprawności politycznej i postępu mnie przeraża. To początek końca zachodniej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
barnakiel Re: Przerażające. 18.10.09, 23:06 Babilon upadl, Egipt upadl i Rzym tez ... Taka jest natura przemian. Stare upada i przychodzi nowe. Nowe = troche inne. Co Cie przeraza? Dla mnie jest wazne, czy to nowe, co przyjdzie bedzie bardziej ludzkie - dla nas wszystkich, a nie dla grupy wybrancow. Bardziej ludzkie - gdzie ludzie sie mniej boja siebie, mniej nienawidza siebie. Gdzie w drugim czlowieku szukamy czlowieka. Trudne, ale nie niemozliwe. Moze wlasnie pierwszy krok to moc powiedziec: jestem gejem, jestem zydem, jestem jehowy i zobaczyc jak ludzie nie wychodza z sali ... Nie jestem gejem i wychowalem sie w katolickiej rodzinie. Ale o niebo wolalbym dla moich dzieci szkole o takim podejsciu jak ta opisana, niz polska indoktrynarnie z krzyzem nad drzwiami. b. Odpowiedz Link Zgłoś
piokuk Re: Przerażające. 18.10.09, 23:08 Nie martw się bracia muzułmanie szybko zrobią z uranistami porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
barnakiel Pełen szacun 18.10.09, 22:52 Ano wlasnie - czyli da sie! Nie mam dzieci, ale jakbym mial, to pewnie takiej szkoly bym dla nich szukal. A artykul swietny - dobrze napisany, interesujacy. Do autorki - dzieki! Ciesze sie, ze jestes i ze piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr O, tak, a najlepiej dwóch tatusiów i dziewczykę 19.10.09, 00:46 Czy to nie jest robienie krzywdy dziecku? Teraz wydaje się wszystko piękne, bo małe dziecko jeszcze niewiele rozumie, ale jak będzie dorastać to pozna co jest grane. Oby nie skończyło się to samobójstwem... Jak widzę dziennikarzom Wyborczej marzy się sielanka, ale życie to nie bajka. Trzeba uważać by przez takie "eksperymenty" nie zmarnować komuś życia. Odpowiedz Link Zgłoś
jokanda102 a na czym mialoby polegac to 'zmarnowanie komus 27.10.09, 14:09 zycia'??? na tym, ze mlody czlowiek nie wyrobi w sobie nawyku obrazania innych ze wzgledu na ich orientacje seksualna??? czym byloby w takim razie dla ciebie wlasciwe wychowanie ? - moze mialoby polegac na wpojeniu pogardy dla innych ludzi i zachecaniu do fizycznej lub slownej agresji w stosunku np do gejow??? dziwna logika... rdabr napisał: > Czy to nie jest robienie krzywdy dziecku? Teraz wydaje się wszystko piękne, bo > małe dziecko jeszcze niewiele rozumie, ale jak będzie dorastać to pozna co jest > grane. Oby nie skończyło się to samobójstwem... > > Jak widzę dziennikarzom Wyborczej marzy się sielanka, ale życie to nie bajka. T > rzeba uważać by przez takie "eksperymenty" nie zmarnować komuś życia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.katolik Pełen szacun 19.10.09, 05:30 Dwie mamy, dwóch tatusiów???? Przecież każdy normalny człowiek wie, że może być tylko jedna mama i jeden tata. Ideolodzy gejowscy chcą robić wodę z mózgu już dzieciom. To bardzo niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
moojcik LGBT:nie mogą się rozmnażać, muszą werbować dzieci 19.10.09, 09:15 stąd ta inwazja homoseksualnej propagandy na szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka A wy jak zwykle! 19.10.09, 15:34 Tylko o gejach i jakiejś bliżej niesprecyzowanej "propogandzie homoseksualnej". Jakie to zastanawiające, że ci wszyscy pyszczący na gejów w ogóle nie zauwazaja, że nie tylko o gejach i lesbijkach w tym artykule mowa. Pewnie nie doczytali? Ale bardziej prawdopodobne jest, że dostrzegają tylko i wyłącznie przedmiot swej schizy. Współczuję. Cięko musi wam być. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Wychodze z szafy - ja, wstretny hetero! 19.10.09, 16:03 Co mi tam, choc sie boje. Przynajmniej nie trzesa mi sie portki, bom je zdjal, zeby tym bardziej ukazac swe ohydne oblicze. Przyznaje publicznie, zaden ze mnie gej, ani pedofil, ba, nawet nie potrafie sie zdobyc na zoofilie czy podgladactwo. Mimo wieloletnich staran, nie dorobilem sie zadnej dewiacji, zeby dogonic postep i wejsc w szeregi nowego, swiatlejszego spoleczenstwa. Z pokornym i placzliwym zrozumieniem przyjmuje jako uzasadnione obelgi miotane pod moim adresem, jako to: homofob, heteryk, rasista, katol, matol, cham i neokon. Rozumiem, ze kazda zdrowa i postepowa osoba, majaca okreslony rodzaj orientacji seksualnej, w ramach samorealizacji i szczescia ludzkosci moze, a nawet musi, lzyc mnie i zniewazac jak sobie tylko zyczy. Bo tak! I niech nikt nie wazy sie podniesc swietokradczej dloni na wolnosc wyboru dewiacji! Cale szczescie, ze matka natura chytrze i cichcem podlozyla tu swinie - wszystkie kultury w historii, poddajace sie terrorowi zboczencow, w try miga wymieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
indubbioproreo Parada kochających dzieci nieinaczej 19.10.09, 16:15 Więcej ludzi niż na każdym tęczowym unijnym spędzie: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7156815,Wielki_marsz_przeciwnikow_aborcji.html Odpowiedz Link Zgłoś
indubbioproreo Pełen szacun !! 19.10.09, 15:59 Pełen leninowski szacun i uścisk lewicy dla formacji, wg której zdanie normalnej większości ma dostosować się do zdania garstki popieprzonych rewolucjonistów seksualnych i ich szczególnego nacisku na indoktrynowanie dzieci od poziomu żłobka! Wpieriod towarisze radugi! Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak 5 letania dziewczynka: mamo co to gej 19.10.09, 16:30 Mama: To tacy panowie ktorzy maja seks analny. Mloda: Aha czyli sodomici Mama: No wlasnie czy tam ktos ma cos w glowie oprocz siana Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Re: 5 letania dziewczynka: mamo co to gej 20.10.09, 16:17 minipolak napisał: > Mama: To tacy panowie ktorzy maja seks analny. > Mloda: Aha czyli sodomici > Mama: No wlasnie > > czy tam ktos ma cos w glowie oprocz siana Mama : to pani z panem ktorzy maja seks Mloda : tzn pan wtyka pani .....w ..... Mama : no wlasnie faktycznie zeby miec takie dyskusje z dzieckiem trzeba miec siano w glowie widzisz roznice w dwoch dialogach ? Ja nie. Nie do przyjecia. Bo relacje ludzkie nie moga sprowadzac sie do tego co kto komu gdzie wklada a rozmowy z dziecmi nigdy nie sa o tym. Czy sie gada o hetero czy homo .... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_widelec Pełen szacun 19.10.09, 17:30 Świetny artykuł - bardzo ciepły i pięknie napisany. Szkoda, że nasze dzieciaki nie mają w pobliżu takiej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rydzyk zero szacunku 19.10.09, 17:41 mam nadzieję, że idiotyczny trend krzewienia homoseksualizmu wśród dzieci wyginie na Zachodzie. Bo o to, ze w Polsce się nie przyjmie jakoś jestem spokojny :) Nawiasem mówiąc, mam wrażenie, ze zyję w najbardziej tolerancyjnym społeczeństwie Europy. Serio serio Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher My mamy Rydzyka,Sobecką ,kler i ..PIS ! 19.10.09, 19:07 czyli 1000 lat za ludzkością ... Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek [...] 20.10.09, 00:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta homo-cenzura w GW :))) 20.10.09, 09:44 dzisiaj jest mniej komentarzy niż wczoraj??? gdzie są te, które zniknęły beż śladu??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta pomysł na homoseksualny reportaż!!! 20.10.09, 09:45 może ktoś z reporterów wybierze się do kilku dark-roomów??? podejrzewam, że to byłby hit! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski czyli do ciemni ? 20.10.09, 10:38 co ma wspólnego fotografia z homoseksualizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta nie obrażaj fotografii!!! 20.10.09, 11:48 może jakiś homoseksualista wyjaśni, co znaczy to pojęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski bla, bla :) 20.10.09, 12:34 Nie rozumiem ludzi którzy nie wiedzą o czym piszą. Jaka się powiedziało A to i B by się przydało. Już widzę stado homoseksualistów którzy pędzą aby się tu wpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta pitu pitu :) 20.10.09, 12:52 zamiast A i B, wystarczy poczytać G i W, wszystko jasne :) widzieć stado homoseksualistów... no nooo... ja bym się porzygał... nie zazdroszczę takich widzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Eh, myślałem ze rozmówca inteligentny. 20.10.09, 13:07 A tu takie rozczarowanie. Może tu znajdziesz odpowiedź której się tak boisz: www.teatrpolonia.pl/spektakl-darkroom/recenzje/309 "Życie jest jak darkroom, siedzisz w ciemności i nigdy nie wiesz, z której strony ktoś cię wydyma". To cytat z książki Rujany Jeger "Darkroom". Motto książki. Boisz się książę, księże? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta ja nawet na to nie liczyłem 20.10.09, 13:20 takie osobiste przytyki nie ułatwiają rozmowy, ale na forach to już niestety norma, że oprócz wypowiedzi ad rem lecą opinie ad personam jeśli się czegoś boję, to tylko wydymania ludzkich umysłów przez homoseksualną ideologię, którą oficjalnie promuje GW Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski A to przepraszam. 20.10.09, 13:29 Jednak jak widzę tylko na to reagujesz Waćpan. Rzeczowego dialogu nie prowadzisz, dopiero na delikatny przytyk reagujesz. Wnioskuję ze nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Oprócz tego ze nie lubisz GW. Jeśli nie lubisz, to po co tu zaglądasz. Masochizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta zmiana tematu 20.10.09, 14:08 reagujesznie prowadzisz nie masz nie lubisz zaglądasz no i w taki sposób odchodzi się od tematu rozmowy, a od tego do przypieprzenia komuś już tylko milimetr zaglądam do GW, ponieważ jestem ciekawy świata i ludzi, niezależnie od tego, jakie mają poglądy, niezależnie od tego, czy się z tymi poglądami zgadzam, czy nie, nie jestem masochistą, ale zwyczajnym księdzem Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski I o to chodzi. 20.10.09, 10:36 To jednak zasługa rodziców i pedagogów. Postawa obywatelska a nie państwowa. W USA i u nas państwo ma gdzieś obywateli. I to jest szkoła z której wyjdą dobrze ukształtowane dzieci. Ci którzy widzą w tym artykule tylko straszliwą sprawę z gejami i dwiema tatusiami maja problemy ze sobą. Ale to ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Dobrze uksztaltowane dzieci? 23.10.09, 14:57 Pomijam juz fakt bezkrytycznego przyjmowania na wiare, co dobre, a co zle. Sam zabobon "ksztaltowania" dziecka przez szkole to juz nie smieszne - to dowod ciemnoty i zacofania. Nauka, na ktora tak chetnie i bez namyslu powoluje sie wielu dyletantow z lewej nogawki, juz dawno wyrzucila na smietnik teoryjki inzynierii dusz i wychowania nowego czlowieka od podstaw. Statystycznie, efekt skumulowanego oddzialywania szkoly, rodzicow i telewizji sklada sie na marne pare procentow efektu, czyli spolecznej postawy mlodego obywatela. Bagaz genetyczny i nasladownictwo rowiesnikow odgrywa decydujaca role. Nie bez kozery, olbrzymia wiekszosc dewiantow (homo/zoo/pedo/femino i co tylko) zawdziecza orientacje genom po rodzicach i kolegom z gangu. Na dowod - mimo mieszania na sile mniejszosci z ludzmi w szkolach publicznych, amerykanskiej lewicy nie udalo sie ani odchamic dowozonych z ghetta czy barrio, ani zanizyc poziomu uczniow rasy politycznie niepoprawnej. Mowi to wam cos, towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś