grabarz_pis no cóż od prostaka pisobolszewika można wymagać 21.10.09, 12:44 jad , bicie piany, prowokacja to jego wieloletnie metody "pracy dziennikarskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Szambo 21.10.09, 12:48 Rydzyk - szambo Ziemkiewicz - wnuk Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Szambo 21.10.09, 12:56 Porownanie zrobione przez Ziemkiewicza jest po prostu chore. Jemu juz dawno odbilo. Odpowiedz Link Zgłoś
birdy-niam-niam panie ziemniakiewicz, jak tam ? 21.10.09, 12:58 nadal płaci pan KRUS jako rolnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Rzepa to nie gadzinówka, ale Ziemkiewicz to Urban 21.10.09, 13:34 Mój komentarz na blogu Ziemkiewicza: Rzeczpospolita w NICZYM NIE PRZYPOMINA NAZISTOWSKIEJ GADZINÓWKI, ale działalność redaktora Ziemkiewicza przypomina propagandę. Zyzaka nie można złapać na kłamstwie bo wygłasza twierdzenia nie poddające się werfyfikacji. Najważniejszym zabiegiem historyków Zyzaka, Gontarczyka, ale również obecnego prezydenta, np. w jego telewizyjnych wypowiedziach, jest (było) wywodzenie decyzji prezydenta Wałęsy po 89 z uwikłań elektryka Wałęsy we wczesnych lat 70. Decyzje po roku 89 stają się więc zarazem przesłanką i konkluzją w dowodzeniu. Nie jest przecież jasne, ze Wałęsa po roku 89 podejmował decyzje, które szkodziły Polsce , albo których nie podjąłby gdyby urodził się dziesięć lat później i nie uczestniczył w wydarzeniach grudnia 1970; absolutnie nie jest też jasne, że Wałęsa we wczesnych latach 70tych nie ogrywał ubecji raczej niż jej ulegał. Analogia między insynuacjami sama jest insynuacją; jest też elementarnym zabiegiem propagandy na przykład komunistycznej w wydaniu Urbana. Nie uważam, że "to żałosne, że tacy ludzie mogą grasować w polskim" dziennikarstwie, bo myślę, że ataki na Wałęsę zdecydowanie mieszczą się w granicach wolności niezbędnej by możliwa była również krytyka straszliwości jakie wyprawia czasem władza, chowając się za przepisami o zakazie obrazy majestatu. Gdybyśmy zakazali wieszania psów na Wałęsie, nie moglibyśmy wspólnie stawiać pytania o zdrowie naszych obecnych przywódców; bez takiej możliwości, moglibyśmy w przyszłości być reprezentowani przez szaleńców, których zdolność generowania strachu i konfuzji z luźnych związków między insynuacjami wynosiłaby ich czasem na urzędy publiczne. Jak dotąd, moje komentarze na stronie Rzeczpospolitej były na ogół kasowane; jak będzie tym razem? http://balsamlomzynski.blox.pl/html Tekst Ziemkiewicza: "[b] Wnuk Stalina, córka Wałęsy [b] Lech Wałęsa nie przypomina Stalina ani trochę. Ale jeśli chodzi o postępowanie jego córki, to jest ono w swej istocie identyczne z postępowaniem wnuka Wielkiego Językoznawcy. Jak niedawno doniosły serwisy zagraniczne, pozwał on do rosyjskiego sądu historyków, którzy pisząc o Stalinie prawdę, urazili jego osobiste uczucia do dziadka. Dokładnie to samo zrobiła jedna z córek Wałęsy, pozywając Pawła Zyzaka, autora – by użyć określenia wymyślonego przez Jarosława Kurskiego – “niehagiograficznej” biografii historycznego lidera “Solidarności”, za to, iż biografia ta rani jakoby jej uczucia do taty. Łatwo można się domyślić, że pozew ten złożyła z poduszczenia adwokata Ryszarda Rydigera, który z jakiegoś powodu od dawna stara się, ile tylko może, zaszkodzić Zyzakowi i jego wydawcy. Pan mecenas umyślił sobie, że biografia odsłaniająca młodzieńcze wybryki Wałęsy narusza jego, Rydigera, dobra osobiste jako osoby, która Wałęsę z dawna czci. Konstrukcja tego zarzutu stawia włosy na głowie i można się tylko cieszyć, że mały Rysio nie zakochał się np. w Gomułce, bo sądy miałyby dziś mnóstwo roboty, a historycy – procesów. Wczorajszy “Nasz Dziennik” przyniósł wiadomość niezwykle ciekawą. Pan Rydiger owoż właśnie założył spółkę (w dokumentach figuruje jako jej prezes) o nazwie Wydawnictwo Arcana sp. z o.o. Podobieństwo tej nazwy do Arcana sp. z o.o., czyli wydawcy Zyzaka, nie może być przypadkowe i łatwo się domyślić, co knuje opętany nienawiścią do Zyzaka i Arcanów adwokat. To żałosne, że tacy ludzie mogą grasować w polskiej palestrze. Ale wynika z tego jeden plus: oczywisty dowód prawdy. Gdyby wszak można było przyłapać Zyzaka na kłamstwie, nie trzeba by było w walce z nim i jego prawem do wolnego prowadzenia badań i ogłaszania ich wyników sięgać po takie sztuczki." Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Reczpospolita zablokowała mój komentarz 21.10.09, 13:48 Rzepa w usunęła mój komentarz, co sugeruje, że nie jest to gazeta zdolna do przyjęcia krytyki i boi się rzeczowej argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Reczpospolita zablokowała mój komentarz 21.10.09, 14:02 Twoja ocena jest zupełnie bezpostawna. Rzepa to gazeta otwarta, niezależna i pluralistyczna, nie to co GW. No i Rzepa ma forum. Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Pójdźcie proszę do Ziemkiewicza i złóżcie protest 21.10.09, 13:51 Czy mogę prosić o wizytę na blogu Ziemkiewicza (blog.rp.pl/ziemkiewicz/2009/10/20/wnuk-stalina-corka- walesy/#comment-92997 ) i prośbę o opublikowanie mojego komentarza? Nie ma w nim przecież nic zdrożnego, ani zakazanego regulaminem. Oto mój komentarz Rzeczpospolita w NICZYM NIE PRZYPOMINA NAZISTOWSKIEJ GADZINÓWKI, ale działalność redaktora Ziemkiewicza przypomina propagandę. Zyzaka nie można złapać na kłamstwie bo wygłasza twierdzenia nie poddające się werfyfikacji. Najważniejszym zabiegiem historyków Zyzaka, Gontarczyka, ale również obecnego prezydenta, np. w jego telewizyjnych wypowiedziach, jest (było) wywodzenie decyzji prezydenta Wałęsy po 89 z uwikłań elektryka Wałęsy we wczesnych lat 70. Decyzje po roku 89 stają się więc zarazem przesłanką i konkluzją w dowodzeniu. Nie jest przecież jasne, ze Wałęsa po roku 89 podejmował decyzje, które szkodziły Polsce , albo których nie podjąłby gdyby urodził się dziesięć lat później i nie uczestniczył w wydarzeniach grudnia 1970; absolutnie nie jest też jasne, że Wałęsa we wczesnych latach 70tych nie ogrywał ubecji raczej niż jej ulegał. Analogia między insynuacjami sama jest insynuacją; jest też elementarnym zabiegiem propagandy na przykład komunistycznej w wydaniu Urbana. Nie uważam, że "to żałosne, że tacy ludzie mogą grasować w polskim" dziennikarstwie, bo myślę, że ataki na Wałęsę zdecydowanie mieszczą się w granicach wolności niezbędnej by możliwa była również krytyka straszliwości jakie wyprawia czasem władza, chowając się za przepisami o zakazie obrazy majestatu. Gdybyśmy zakazali wieszania psów na Wałęsie, nie moglibyśmy wspólnie stawiać pytania o zdrowie naszych obecnych przywódców; bez takiej możliwości, moglibyśmy w przyszłości być reprezentowani przez szaleńców, których zdolność generowania strachu i konfuzji z luźnych związków między insynuacjami wynosiłaby ich czasem na urzędy publiczne. Jak dotąd, moje komentarze na stronie Rzeczpospolitej były na ogół kasowane; jak będzie tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Pójdźcie proszę do Ziemkiewicza i złóżcie pro 21.10.09, 14:06 Wkleilismy - jako "test" - Twoj komentarz na blog.rp.pl/ziemkiewicz/2009/10/20/wnuk-stalina-corka-walesy/#comment-93005 test Pisze: Twój komentarz trafił na biurko redaktora. 21/10/2009 o 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Dzięki, myślę, że to ważne 21.10.09, 14:26 Dzięki, mam wrażenie, że ten jego wpis i blokowanie mojej riposty nie powinno Ziemkiewiczowi ujść na sucho bo nie ma analogii między córką Wałęsy a wnukiem Stalina, jest analogia między insynuowaniem a działalnością Urbana. To jak kompromituje się w tym wpisie, kompromituje również Zyzaka, Gontarczyka i wielu innych naukowców z IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
lechce1 Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 14:04 Panie Ziemkiewicz, kiedyś pana szanowałem. Teraz myślę, bardzo oderwał się pan od rzeczywistości. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
hansen A swoją drogą... 21.10.09, 14:28 ...trzeba być niezłym squ...elem, żeby tak sobie, bez oporów zestawić nazwisko Wałęsy z nazwiskiem Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re: A swoją drogą... 21.10.09, 14:30 "Squrfielem" chciałem napisać... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gorias No, panie Ziemkiewicz: Wałęsa, Stalin, Hitler... 21.10.09, 14:39 Ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
manicstreetpreachers Ciszej nad tą trumną... 21.10.09, 14:57 Zawsze "wielcy" ludzie mogą budzic emocje. Ludzie honoru tacy jak gen. Kiszczak, red. Michnik czy prezydent Lech Wałęsa również!!! Skoro niejaka profesor na Sz. mogła obrażac uczucia religijne związane z największym z Polaków... A niech piszom co chcom, ku chwale naszej socjalistycznej ojczyzny. Wróc. 3 PR :) Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 15:09 Ziemkiewicz ma tu rację i tyle. Przeczytajcie całość blog.rp.pl/ziemkiewicz/ , a nie Wybiórcze fragmenty. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy07 Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 15:50 Ziemkiewicz nie kryje się,że jest propagandzistą PiSu.No,ale tak to jest p.Premierze jak się nie dotrzymuje słowa /ustawa medialna/. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 15:51 To bydlę ten Ziemkiewicz. Polactwo, ku... ! Odpowiedz Link Zgłoś
qc Zaniedbany knur 21.10.09, 16:13 moje uczucia estetyczne sa obrazane gdy okazyjnie i bez ostrzezenia pokazuja w TVP to ohydne indywidum. Chyba w TVP powinni wymagac jakies standardy schludnosci od ludzi ktorych prezentuja na wizji. Ciekawe czy od niego takze w studio smierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bos3 Córka Wałęsy 21.10.09, 16:33 Tak zwany "Redaktor wszystkowiedzący" w wolnym tłumaczeniu Ziemkiewicz poszedł za daleko w Swoich porównaniach. Należy w pierwszej kolejności trzeba być obiektywny wobec własnej osoby, popatrzeć w rano w lustro i zabierać głos w sprawie w której mamy wiedzę, znamy się i najważniejsze, że mamy coś konstruktywnego do powiedzenia. Przypadek tzw. redaktora jest przykładem klinicznym, byle co, na każdy temat, obrazić a najważniejsze to aby o nim mówili, pokazywali a tu ani co oglądać tym bardziej słuchać. Panie tzw redaktorze przyjmuję metodę którą się pan posługuje. Ponad wszystko nie wolno nikogo obrażać a porównanie użyte przez pana jest nie na miejscu, to do pana najbardziej odnosi się to porównanie. Uważam, że jest pan bardzo prymitywny, inteligent zachowuje sie inaczej. Bos Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Córka Ziemkiewicza 21.10.09, 16:49 Czy takowa istnieje? Jezeli tak, to z kim moze byc porownywalna? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 18:45 Rozkwiczana peowska "inteligencja"z tego forum pokazuje kim są "wykształceni,kulturalni z dużych miast"...te zapienione,rozwścieczone ziejące tolerancją mordki...miły widok..Wypisz wymaluj każdy jak ziejący miłością przekrętusek...Nieżle się bawię,piszcie więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
t0rat0ra .Ziemkiewicz o córce Wałęsy. 21.10.09, 20:18 To nie dziennikarz to nie polityk to "politykier" zafascynowany kulturą pisowców. Bo normalny kulturalny dziennikarz uprawia rzetelnie swój zawód a nie posunął by się do obrażania córki byłego prezydenta Polski bądz co bądz noblisty, człowieka, którego na świecie identyfikują z Polską,poważają. Odpowiedz Link Zgłoś
bos3 Re: .Ziemkiewicz o córce Wałęsy. 21.10.09, 22:11 Bardzo cenne uwagi ja bym posunął się dalej tego typu tzw dziennikarzy, niechlujnych, nieuczciwych, sapiących wręcz odrażających mamy więcej jak ziemkiewicz, pospieszalski, terlikowski, semka, ostatnio jak niektórzy zaczynają się wypowiadać w Trójce zaczynam wyłączać radio, pisownia celowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bos3 Re: Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk S 21.10.09, 21:53 Facet co to za marka. Marka z marką nie wydaje takiego pasztetu Odpowiedz Link Zgłoś
bos3 Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 21:56 ziemkiewicz (celowo taka pisownia) wygląda i zachowuje się jako trzynaste dziecko Baby Jagi i Frankensztajna Odpowiedz Link Zgłoś
compor Ziemkiewicz: Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Sta... 21.10.09, 22:14 ziemkiewicz - grubasie, chocbys sie nie zesral, to ludzie i tak nie pokochaja kaczorkow. Wyluzuj chlopie, bo ci okulary zaparuja i a za plecami uslyszysz tylko smiech. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Córka Wałęsy zupełnie jak wnuk Stalina - 22.10.09, 12:19 tylko wnuk Stalina był trochę ładniejszy. u. Odpowiedz Link Zgłoś