mak_79 22.10.09, 00:33 jakieś hospicjum by zbudował czub jeden, a nie świątynię na peryferiach.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daguru O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 07:51 Święta prawda!Mógłby się zaopiekować starszymi ludźmi, którzy i tak dzielą się z nim emeryturą!Taki powinien być kościół! A nie tak jak teraz. Dlatego do kościoła nie chodzę już na msze tylko się pomodlić. Bo jak tu traktować księży z szacunkiem jak wspierają tylko biznesy i polityków... Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Dopóki tłum będzie wpłacał mu pieniądze... 23.10.09, 08:59 ...i wspólnie klepał mantry na antenie Radyja, dopóty Rydz będzie robił, na co ma ochotę. To biznesmen, nie ksiądz, nie dziwcie się że inwestuje akurat w świątynię. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_viadro ani chybi jak Cyrk wygląda ! 23.10.09, 09:26 może by tam, przenieść kolegów z wiejskiej? dyć podobna bryła.. z początku widziałem coś z meczetu coś z cerkwi.. ale wyszło jednak na cyrk.. Odpowiedz Link Zgłoś
radyjoman A projektant nie będzie musiał swojej miny oglądać 23.10.09, 10:02 Za Wodę się wyniósł, cwaniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Rydzyku zbuduj szpital albo sierociniec dla 23.10.09, 10:16 dzieci porzuconych przez matki, które nie zrobiły aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: ani chybi jak Cyrk wygląda ! 24.10.09, 01:53 A propo cyrku.Za czasów PRL opowiadano dowcip o tym dlaczego w Polsce jest okrągły sejm? Odpowiedź- a czy ktoś widział kwadratowy cyrk?A wracając do p. Rydzyka,należałoby zapytać jakiemu cielcowi wystawi świątynię,bo nie Bogu chrześcijan.To będzie świątynia poświęcona złotemu cielcowi/płać wierzący w ojca,płać i nie narzekaj,a wynagrodzenia nawet w grzybowym niebie nie dostaniesz/.a rozliczenie finansowe zostaw płatnikom podatków,bo Rydz jest wszechmony,wszechbiorący/,a od rozliczeń wara Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper skoro czuja taka potrzebę to niech sponsorują 23.10.09, 09:56 zastanowiłbym sie nad użytecznością tych budynków, wiele nowych kaplic i kosciołów jest niewykorzystanych, bez życia, oddając religie do szkół zabrali z tych budynków radość i prawdziwa nauke katechizmu w atmosferze świątyni.Cóż z tego że ładna skoro pusta duchowo, budować aby była? Odpowiedz Link Zgłoś
radyjoman Bóg cię opuścił??? 23.10.09, 10:19 Że uleciała radość i prawdziwa nauka w atmosferze świątyni??? Człowieku, a kogo to obchodzi, skoro w zamian zyskali politruka w radzie pedagogicznej każdej szkoły w Polsce. I to jeszcze utrzymywanego przez państwo. I naprawdę nie wiesz, po co budować? Jak zawsze - ad maiorem Ecclesiae gloriam. A że ty i inne - delikatnie mówiąc - owieczki nie czujecie w środku Boga, to już wasz problem. Ważne, że daliście się wystrzyc w imię budowy. Czy to bezpośrednio, czy za pośrednictwem klerykałów u władzy, na których głosujecie zgodnie z wytycznymi proboszczów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A Ciebie głupi ksiądz chrzcił?:) 23.10.09, 12:07 We mnie jest radość życia, nie musiałem religii uczyc sie w szkole, chętnie czytam Pismo Święte od czasu do czasu, natomiast nie widze siebie w jednym szeregu z kapłanami pokroju o.Rydzyka, nikt mi tez nie udziela wskazówek do głosowania mam wewnętrzną ciszę przedwyborczą, nie słucham, nie ogladam i czuję się z tym dobrze. Ambicją każdej wioski było mieć kosciół czy kaplicę, znam przypadki gdzie na kościół zaadoptowano szkołę, odwrotnie nie słyszałem. Pamiętam tez życie parafii w latach 80-tych, przyjeżdżali aktorzy, pisarze, w ramach pomocy organizowano dokształcanie czyli bezpłatne korepetycje dla dzieci (robili to emerytowani nauczyciele), pomoc dla ludzi schorowanych i biednych(nie tylko dary z Zachodu) dla młodzieży były też różne kółka zainteresowań, to była grupa osób którą mozna było nazwać opozycją, większość później nie udzielała sie po 1990 r. zbyt dużo złego zrobiła "wojna" na górze, wykopała nowe podziały które sa do dzisiaj, nawet nie chce mi się palcem pokazywac sprawców i kontynuatorów. Mnie Bóg nie opuścił, wielu co się do niego powołują chyba w innego wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: A Ciebie głupi ksiądz chrzcił?:) 23.10.09, 23:54 zapomniałeś dodać ilu to księży pedofilii i gwałcicieli było w tych latach 80-tych co dopiero teraz wychodzi na jaw. Bóg nie potrzebuje żadnej budowli przesyconej bogactwem bo co może mu dać człowieka skoro wszystko jest od niego? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To już sprawa kryminalna a nie Boska 24.10.09, 23:12 Kapłani to ludzie, także ze swymi słabościami, ja pamiętam taka mendę która podszczypywała moje kolezanki w podstawówce a chłopaków brał za baczki i podciągał w górę, pedofil i sadysta, część z nas nie chodziło [rzez jakiś czas na religie przez niego, potem go esbecja chyba przestraszyła (miał dwoje dzieci, pobudował dla nich dom, chyba nawet jeszcze żyje). Cżęść ksiezy jest niereformowalna i uważają że sa jedynymi przedstawicielami Boga, to sie mogło udawać ze starszymi pokoleniami, z młodszymi nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Dopóki tłum będzie wpłacał mu pieniądze... 23.10.09, 10:47 laksmana napisał: > ...i wspólnie klepał mantry na antenie Radyja RE>>>>>>>>> Litanie mantry to wy żydzi i inne przechrzty klepiecie .trochę wiedzy tłuku Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 09:01 Chciałbyś żeby Twoimi bliskimi opiekowali się ludzie Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
chubi78 Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 10:35 Przypomina mi ten kościół stajenkę w której narodził się Chrystus... Gdzie mogę wysłać rentę?? Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 10:47 > Przypomina mi ten kościół stajenkę w której narodził się Chrystus... > Gdzie mogę wysłać rentę?? Ja tak kombinowałem między cyrkiem a karuzelą, ale Ty masz rację. Żłóbek w stajence! Kwintesencja skromności, smaku i odpowiedź na palące potrzeby wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
djrm Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 08:39 Korzystając z Twojej nomenklatury, czubie,to co, wybierasz się do hospicjum o. Rydzyka? Tak za nim tęsknisz? Nie martw się, zanim raczek zeżre cię od środka, hospicjum powstanie i wybierzesz właśnie je, bo kościół będziesz miał pod nosem! Czubie jeden! Bo tylko potrafisz obrażać w niewybredny sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kto lepiej potrafi obrażać? 23.10.09, 12:22 djrm napisał: > Korzystając z Twojej nomenklatury, czubie,to co, wybierasz się do > hospicjum o. Rydzyka? Tak za nim tęsknisz? Nie martw się, zanim > raczek zeżre cię od środka, hospicjum powstanie i wybierzesz właśnie > je, bo kościół będziesz miał pod nosem! Czubie jeden! Bo tylko > potrafisz obrażać w niewybredny sposób! (Podkreśl. moje). Ale ciebie, żadnych szans nie ma w konkurencji "obrażanie", przeskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 12:29 Skąd czerpiesz fantazję, by bronić dorosłego mężczyzny, który zarówno siebie, jak i swoją firmę utrzymuje z jałmużny, a żeby było ciekawiej ubiera się w sukienki? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.anna.majewska Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 22.10.09, 09:31 No co? Każdy ma takich idoli, na jakich zasługuje. Rydzyk ma Boga, a Trybuna Wyborcza - Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnieshkaa Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 22.10.09, 23:06 jeśli "idolem" o. Rydzyka jest Bóg to powinien żyć według jego praw, które są zawarte w Biblii. nie sądzę, żeby wydawanie olbrzymiej ilości nie swoich pieniędzy na kolejny budynek zwany kościołem podobało się Bogu bardziej niż zachęcanie wiernych do pomocy chorym, głodnym, bezdomnym... i co to za pomysł z tym umieszczaniem nazwisk ofiarodawców pozyżej jakiejś kwoty??? nie dość, że przyzwalanie to zachęcanie do kupowania sobie kawałka świątyni? kościół kiedyś sprzedawał odpusty - jak to się skończyło powinien wiedzieć każdy. "Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi, gdzie mól i rdza niszczą i gdzie złodzieje włamują się i kradną. Gromadźcie sobie skarby w niebie, gdzie ani mól, ani rdza nie niszczą i gdzie złodzieje nie włamują się i nie kradną. Bo dzie jest twój skarb, tam będzie i serce twoje." Mt 6,19-21 "Strzeżcie się uczonych w Piśmie. Z upodobaniem chodzą oni w powłoczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszcytne miejsca na ucztach. Objadają domy wdów i dla pozoru odprawiają długie modlitwy. Ci tym surowszy dostaną wyrok." Mk 12,38-40 Odpowiedz Link Zgłoś
djrm Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 07:32 Wiesz co Aaagnieszkooo? Zacytuję Ci również z Biblii: "Jednego ci tylko brakuje. Idź, sprzedaj wszystko co masz i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdż i chodź za mną". Poszukaj sobie gdzie to jest, bo ja niestety nie jestem tak obeznany w Biblii jak Ty. Sprzedałaś wszystko, co masz? Nie? To nie pisz bzdur, bo dałaś przykład, jak można manipulować Pismem Świętym. I wy wszyscy troszczący się rzekomo o ubogich, ja was pytam: Ile kasy przepuszczacie na puby, piwko, papieroski, nowe TV full HD, kona domowe, aparaty fotograficzne, notebooki itd? Daliście chociaż 10% tego na cele dobroczynne? Do odwalcie się od ludzi, którzy chcą wesprzeć Rydzyka, bo chcą, żeby coś po nich zostało. Jesteście tak ślepi, że nie widzicie, jak cały przemysł rozrywki i zachodnie koncerny drenują wasze kieszenie? Ojciec Rydzyk nie będzie mieszkał w tym kościele ani kąpał się w basenach geotermalnych. Pojedzie se na Karaiby. Przecież - co sami przyznajecie - ma tyle kasy, że mógłby ściany swojego apartamentu kazać wyłożyć sztabkami złota (bo złote klamki podobno były już 10 lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 08:10 > I wy wszyscy troszczący się rzekomo o ubogich, ja was pytam: Ile > kasy przepuszczacie na puby, piwko, papieroski, nowe TV full HD, posłuchaj sukienkowi (bo chyba bronisz swojego zakłady pracy), nie każdy daje na biednych, bo nie twierdzi że jest posłańcem boga. Ja tego nie twierdzę, i dlatego nie udaję świętszego od niego (boga). Nie przysięgałem, że będę służył bogu i ubogim, itd. Więc nie pitol nam tutaj o jakiś dobrych uczynkach. Bo nawet nie masz prawa (wg. biblii) do tego! wystarczy jak zaczniesz wymagać od siebie i swoich sukienkowych towarzyszy, żeby robili to, co przysięgali! Życie w Polsce będzie wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 24.10.09, 00:28 haha dla sprostowania to ty manipulujesz pismem świętym. W tym fragmencie, który ty przytoczyłeś chodzi o to aby sprawy doczesne: wzbogacania się itp nie było dla ludzi najważniejsze, chodzi o to aby sprawy Boskie były na pierwszym miejscu. Pisze w innym miejscu aby: "na pierwszym miejscu stawiać sprawy królestwa a wszystko inne będzie wam dane". Powiedz mi po co takie przesycone bogactwem budowle? Co możecie dać Bogu skoro wszystko jest od niego??? Bardziej mu zależy na tym aby spełniać przykazania. Czy Jezus był bogaty???? nie!!! A do czego można porównać wasze odpusty?> Przypomnij sobie co Jezus zrobił z kupcami w świątyni. Tak bronisz tych swoich czarnych bandytów, że aż cię zaślepiło. A z resztą odpowiem ci na twoje pytanie: Co miesiąc wpłacam pieniądze na cele charytatywne, mimo młodego wieku wspomagam jak mogę dom samotnej matki, w których przebywają żony z dziećmi głównie katolików, którzy za byle powód bili je do nieprzytomności na oczach dzieci. Taka właśnie jest dobroć między wami. Dla was liczy się tylko żeby być zauważonym, a nie liczy się to co dzieje się z waszymi parafianami, -- www.youtube.com/watch?v=YzAw0nWSb5s Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 08:40 Po tej wnikliwej wypowiedzi nie zostało wiele do powiedzenia. A może by wysłuchać bezdomnych, biedaków i nędzarzy ? <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 08:03 > Rydzyk ma Boga tylko dlaczego chowa go w sejfie/koncie! Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 09:02 Chyba w dupie.cillian1 napisał: > > Rydzyk ma Boga > > tylko dlaczego chowa go w sejfie/koncie! Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Cill, Hallowa nie dała pieniędzy na olimpiady języ 23.10.09, 09:47 kowe, zamykają związkowca w charkterze świdka 9niezawiśli prokuratorzy z Wrocka) i ani łow w GW. Co ty na to? Dziwisz się, że nie kocham partii miłośści? "państwo policyjne to takie, w którym policjant zarabia więcej od nauczyciela" Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Cill, Hallowa nie dała pieniędzy na olimpiady 23.10.09, 13:31 > Hallowa nie dała pieniędzy na olimpiady.. bo to nie pisiarnia, żeby się chwalić tym, co jest standardem. Mówić należy ładnie i z sensem, Wam to pisiaki nigdy nie wychodziło, zwłaszcza antydatowanemu! :D Odpowiedz Link Zgłoś
antoni-to-ja Barany rydzyka za łapówke 23.10.09, 08:30 chcą kupić sobie dostęp do sfer niebieskich, hehehehehe wasz bóg powinien być w zainteresowaniu CBA, korupcja aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 09:06 oliwia.anna.majewska napisała: > No co? > > Każdy ma takich idoli, na jakich zasługuje. Rydzyk ma Boga, a > Trybuna Wyborcza - Kiszczaka. A ty masz pana Rydzyka. Co widać, słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
chubi78 Re: Kiedy GW zaczyna budowę mauzoleum Kiszczaka? 23.10.09, 10:40 myślałem, że idolem Rydzyka jest kasa, władza itp. Jeśli jego idolem jest Bóg, dlaczego nie słucha jego słów... Aaaaa, już wiem, bo Bóg miał syna z Żydówką.... Jak mógł ON mógł!!!??? Z Żydówką!!!??? A fuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy jego Bóg jest bezdomny? 23.10.09, 11:48 Mój mieszka we mnie a budynek kościoła jest tylko domem modlitwy i eucharystii. GW może inwestować w co chce gdyz obraca własnym kapitałem ale wątpię by zrealizowali takie pomysły wynikające z nienawiści, wystarczy nie czytać GW i jest "święty" spokój. Ja nie słyszałem by idolem był Bóg, słyszałem że poprzez Mojżesza ustanowił prawo które pozwoliło przetrwać, nie słyszałem też by GW wielbiła gen. Kiszczaka. Tak dla ciekawości zapytam czy polski "patriota" może wierzyc w Boga który ma pochodzenie żydowskie, podobnie jak i GW z tego co tu na forum czytałem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek410 Rydzyk ma naiwnych matolow 24.10.09, 00:32 do nabijania w butelke... 'Bozia' to dobry pomysl na powiekszanie majatku i wpieprzanie Polski i Polakow w coraz wieksze bagno, moralne i ekonomiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
nowotoruniak O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 09:43 czy ktoś wie gdzie można znaleźć konto na które mogę wpłacic kaskę na ten kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana dolaczam sie do proasby nowotoruniaka 22.10.09, 11:36 nowotoruniak napisał: > czy ktoś wie gdzie można znaleźć konto na które mogę wpłacic kaskę na ten kości > ół? chetnie podesle cos od siebie bo cel jest szlechetny Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: dolaczam sie do proasby nowotoruniaka 23.10.09, 07:11 > > czy ktoś wie gdzie można znaleźć konto na które mogę wpłacic kaskę na ten > kości > > ół? > > chetnie podesle cos od siebie bo cel jest szlechetny Zapytajcie się na www.luxveritatis.pl/ tam pewno chętnie numer konta wam podadzą, Odpowiedz Link Zgłoś
kraq a po co wam konto???? 23.10.09, 10:49 przeslij im datek w kopercie. łatwiej będzie taką kasę ukryć przed US Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 09:06 nowotoruniak napisał: > czy ktoś wie gdzie można znaleźć konto na które mogę wpłacic kaskę na ten kości > ół? Ty raczej się pytaj gdzie można wpłacić kaskę na sierociniecto wstyd,że w kraju gdzie co 4-te dziecko chodzi głodne ładuje się kasę w takie zbytki,Bóg domu nie potrzebuje u Niego jest mieszkań wiele z dla tych ,którzy pomagają biedniejszym od siebie,to hańba że w naszym kraju sieroty żyją jak psięta,Wstyd Narodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 10:52 wejdz na stronę radia Maryja i wszystko tam znajdziesz .Ja już wysłałem i bede miał swoją plakietke Odpowiedz Link Zgłoś
jastasek O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 10:54 Ojciec Rydzyk na prezydenta Torunia z zadaniami: 1.Budowa mostów(2 szt) 2.Hospicja i domy starców 3.Kościół Parkingi podziemne Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 11:32 Do zabudowy należy podchodzić pragmatycznie. Osiedle mieszkaniowe powinno mieć odpowiednie zaplecze usługowe. Tzn sklep spożywczy,miejsca usług podstawowych [np fryzjer itp],zieleniak,żłobek i przedszkole,szkołę podstawową,a na koniec kościół dostosowany wielkością do ilości wyznawców i możliwością nauki religii dla chętnych.I to wszystko w odległości nie dalej jak 5 minut piechotą od domu. Budowa za miastem votum dziękczynnego jest zbytkiem ponad rozsądek. Jest naciąganiem,albo uwodzeniem ludzi starych na datki ponad ich mozliwości emerytalne. Dla mnie to jest skandal- taka gra na ludzkich uczuciach.Nie wypada. Ale to wołanie na puszczy Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana GW troszczy wiec niech zrobi sciepee u diaspory 22.10.09, 11:39 na biednych polskic hemerytow w ramach solidarnosci narodowej. Diasporowi nich np. przestana finansowc niejaka Calke i instytut badanie mylsneie inego a dolaz emerytom i zgnebiom tym Rydzyka. A mzoe nawet i caly katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznikzubek O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 13:43 A skąd weżmiecie taką wielką cytrynę do tej wyciskarki soków? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Do ktorego "zlotego cielca"mohery beda sie modlic? 22.10.09, 17:14 do Rydzyka? No bo jak taka "swiatynie" sobie wystawi.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 08:18 > A skąd weżmiecie taką wielką cytrynę do tej wyciskarki soków? hahahha, to boska wyciskarka będzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Kochamy O.dr Rektora Zalozyciela T.Rydzyka 22.10.09, 18:00 Toronto jest zwane Twierdza Radia Maryja w Ameryce. W ostatnich wyborach na PiS glosowalo okolo 5 X wiecej osob niz na PO a na podkomunistow nikt bo sie ich wstydzimy. Ostatnio goscil w Toronto Ojciec Rydzyk a Sala Litewska mimo sniezycy huraganu pekala w szwach. Na sali widac bylo pieknie ubrane osoby a dostojne kochane babcie i Uczciwe Kobiety mialy na glowach piekne francuskie, bretonskie berety wykonane ze szlachetnej welny moherowej. Nasze Panie przygotowaly posilek z produktow organicznych i smaczne polskie torty. Wierni Gorale wystawili zestply muzyczne a jak sala zaspiewala najpiekniejsze na swiecie kolendy to sie mury zatrzesly taka byla sila witalna ludu. Oczywisie serdecznie pozdrowiono Prezydenta Profesora Lecha kaczynskiego, ktorego Polonia z weteranami niezwykle szanuje. Cieszymy sie, ze mamy nareszcie wody termiczne w uczciwych rekach i normalnym jest, ze katolicy beda mieli nowy kosciol. Szczesc Boze dla uczciwych dziennikarzy. BONAWENTURA . Odpowiedz Link Zgłoś
fly79 Re: Kochamy O.dr Rektora Zalozyciela T.Rydzyka 22.10.09, 18:54 możecie spokojnie liczyć, ojcze dyrektorze na Tomka Małeckiego!!! Teraz chłopak chce się teraz wyciszyć, zaszyć - myślę, że jak walniecie Tomkowi jakąś niedużą, kilkusetmetrową nawę w świątyni to nikt się nie pogniewa, ciemny lud da pieniądze, jak kiedyś na stocznie dawał (czego Rydzyk już stoczni nie dał), debilna polonia sfinansuje (oni chyba nie wiedzą, co się w tym kraju dzieje, skoro myślą że kaczyński walczy o demokrację) i będzie git. toś pisał, że w hospicjum będzie lepiej umierać - katolikom (wiernie oddanym poddanym) na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 Re: Kochamy O.dr Rektora Zalozyciela T.Rydzyka 22.10.09, 21:18 Proponujemy Rodakom w Toronto w prezencie od wdzięcznych tuziemców ojca Rydzyka na pobyt stały.Toruń to taka prowincja,niegodna doktora.Kanada pachnie żywicą!Za darmo Wam dajemy.Tylko dbajcie by się nie przeziębił,bo zimy u Was srogie! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kochamy O.dr Rektora Zalozyciela T.Rydzyka 23.10.09, 08:29 > Toronto jest zwane Twierdza Radia Maryja he he, podobno w Toronto też rządzą Żydzi, jak wy to wytrzymujecie, i jak godzicie to, z przekazami ojca z ryjem? :D Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Kochamy O.dr Rektora Zalozyciela T.Rydzyka 23.10.09, 10:02 Kanadzie współczujemy takiej polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 22.10.09, 20:39 Moze pozazdroscil Marianom w Licheniu? Ale to moze byc wpadka. Utrzymanie takiego czegos kosztuje a najlepszym zrodlem tej kasy to pielgrzymi.Obrazek juz jest-ale czy cudowny? Gdze legenda? A bajorko, pardon, cudowne zrodelko? To wszystko nie pasuje do tej Wyzszej Uczelni, a przeciez predzej czy pozniej bedzie trzeba cudow. Bo ze Doktorydzyk to wybuduje to nie ma najmniejszych watpliwosci. On na takie inwestycje jest skazany. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 07:16 najpóźniej w trakcie budowy świątyni ujawnią się cudowne uzdrowienia. Bez cudu inwestycja nie osiągnie rentowności Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Trzy plagi... 22.10.09, 21:25 1. Licheń 2. Świątynia Opatrzności Bożej 3. Toto w Toruniu. Czy Rydzyk nie mógł jakiegoś konkursu architektonicznego zorganizować, co by takiego dziadostwa nie budować. Ta korona, ta kopuła, to coś w środku kopuły, te proporcje ochydne, te wnętrza niewydarzone (z opisu)... Czy trzeba tak dokopywać architektonicznie Toruniowi? Czy Rydzyk nie lubi tego miasta i chce mu koniecznie jakąś krzywdę wyrządzić? Kolejny szpetny kościół, którego nie będzie można zburzyć przez dziesięciolecia. Są miejsca, gdzie kościół potrafi stawiać piekne świątynie... szkoda, że tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Trzy plagi... 23.10.09, 07:14 A mi sie wydaje ze całkiem toto ładne. Zwłaszcza w porównaniu z Licheniem i ŚOB. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Naklad na Kanade ponizej 1.000 to bardzo cienko 23.10.09, 00:54 Naklady pism, pisemek, gazetek sciennych na Kanade jest dokladnie monitorowany. Z tego tez powodu spryciule chcac sobie zrobic blyskotliwa reklame dokonuja karkolomne zabiegi aby byc w warstwie "naskorka" bo to ich nobilituje. Najczesciej sie sami wykupuja co widac wyraznie w kazdy poniedzialek kiedy do smietnika wrzuca sie cale zwroty. Monitorowany byl tez naklad gw i miejscowa gazete z wkladka Agora oraz zrobiono bardzo zaskakujace zdjecia. Jedno i drugie szlo jak slimak na grzbiecie zolwia i nic dziwnego bo Polonia w 98 % jest parafialna - czytaj katolicka i wierna swojej wierze przodkow. Polonie trudno "wykoziolkowac" i zaklocic jej zycie rodzinne, religijne, spoleczne i gospodarcze bo pamieta ona powiedzenie Francuzow , ze " emigracja to mala smierc.". Kto jest miekki to nie przezyje . Polonia sie cieszy i nacieszyc nie moze z nowej swiatyni a z tymi, ktorzy nie sa czescia naszej wiary niepotrzebnie nie bedziemy trzepac jezykiem - jak mowi brac studencka . BONAWENTURA . Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Naklad na Kanade ponizej 1.000 to bardzo cien 23.10.09, 13:17 opinia-pollpressagency napisała: pamieta ona > powiedzenie Francuzow , ze " emigracja to mala smierc.". ---------------------- Nawiedzony buraku z Toronto, Francuzi mówią, że "orgazm to mała śmierć" (petite mort), więc strzeliłeś sobie w kolano! Odpowiedz Link Zgłoś
maryla5-3-2 O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 04:14 Zwracam sie do polakow mieszkajacych w Polsce. Zignorujcie wypowiedz tego polonijnego kanadyjskiego glupola /wiem ,ze to niezbyt gustowne okreslenie, ale na inne po prostu nie zasluguje/, bo to co powypisywal to kompletne bzdury niezgodne z prawda, co oczywiscie s twierdzam z wlasnego doswiadczenia. Zgadzam sie z nim, ze takich jak on zyje tu sporo, ale nie upowaznia go do wypowiadania sie w imieniu wszystkich tutaj zyjacych /posluguje sie dokladnie procentem, ktorym szafuje kosciol katolicki w Polsce a co nie jest, wiedza o tym wszyscy, zgodne z prawda/. Jezeli naprawde musi sie wypowiadac niech robi to we wlasnym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie martw się! 23.10.09, 12:30 maryla5-3-2 napisała: > Zwracam sie do polakow mieszkajacych w Polsce. Zignorujcie wypowiedz > tego polonijnego kanadyjskiego glupola Ależ oczywiście! Doskonale zdajemy sobie sprawę z faktu, że aż tylu Polków - debili tam mieszkać nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Ludu Polan powstań z kolan !!! 23.10.09, 07:06 Ludu Polan powstań z kolan !!! Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe Ludu Polan powstań z kolan!!! 23.10.09, 07:08 Ludu Polan powstań z kolan !!! Odpowiedz Link Zgłoś
paw.ile O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 07:28 Teraz, wzorem Sokółki, najwyższa pora na cuda i objawienia, które nagonią kasodajnych pielgrzymów. Stary przekrętas dobrze wie, gdzie stoją konfitury. Odpowiedz Link Zgłoś
trup Niestety, znajdzie tysiące frajerów. 23.10.09, 07:28 zbuduję tę gigantyczną wyciskarkę cytrusów (frajerów). z cała pewnością zbuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
trup Zaklinacz starych kobiet 23.10.09, 07:35 Ratujcie wasze matki, babki, ciotki przed zaklinaczem Odpowiedz Link Zgłoś
toxicf Dziękuję "Gazecie Wyborczej"! 23.10.09, 07:35 Gdyby nie "Gazeta", to nie wiedziałbym o planowanej inwestycji. Na szczęście "GW" systematycznie czepia się o. Rydzyka. Nie słucham Radia Maryja, nie oglądam TV Trwam, ale zamierzam wpłacić jakąś sumę z przeznaczeniem na budowę świątyni. Tak oto Bóg potrafi zło przekształcić w dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Dziękuję "Gazecie Wyborczej"! 24.10.09, 07:02 toxicf napisał: > Gdyby nie "Gazeta", to nie wiedziałbym o planowanej inwestycji. Na > szczęście "GW" systematycznie czepia się o. Rydzyka. Efekt owego czepiania jest przeciwny do zamierzonego. Prof.Krzemiński Ireneusz publikujący również w GW, w ostatnim czasie wydał opracowanie zbiorowe, w którym przeanalizowano treści audycji rozgłośni z Torunia. Okazało się, że badania podważyły czarny PR rozgłośni. Radio Maryja nie jest antysemickie, nie szerzy ideologii Narodowej Demokracji, a typ pobożności, jaki lansuje jest głęboki i autentyczny, a nie rytualistyczny, kolektywistyczny i powierzchowny. Do takich wniosków doszła grupa socjologów z Uniwersytetu Warszawskiego, która pod kierunkiem prof. Ireneusza Krzemińskiego zbadała przekaz radiostacji, kierowany do słuchaczy w sierpniu 2007 r. Wnioski z badań, które wydano właśnie w formie książkowej, podważyły więc wiele stereotypów, tworzących od lat czarny PR rozgłośni o. Tadeusza Rydzyka. (...) „Sposób prezentowania problematyki związanej z radiem przez «Gazetę Wyborczą» skłania do zastanowienia się nad problemem obiektywności prasy. (...) Nie widać tego w przekazie «Gazety Wyborczej». Nie najlepiej to świadczy o dyskursie publicznym w Polsce. Być może sposób relacjonowania spraw, które dotyczą Radia Maryja jest wyjątkowy, jeśli jednak tak nie jest, można odnieść wrażenia, że «Gazeta Wyborcza» nie relacjonuje dyskusji, tylko prowadzi pewną politykę. (...) Wydaje nam się, że powyższa rekonstrukcja pokazuje, że «Gazeta» może pogłębić realnie istniejące podziały w społeczeństwie. Takie stygmatyzowanie i wykluczanie, z jakim mamy do czynienia na łamach «Gazety», może być chyba uznane za jedną z przyczyn występowania takich negatywnych dla społeczeństwa obywatelskiego zjawisk, jak wzrost poczucia wyalienowania dużej części populacji, a co za tym idzie, wzrost popularności partii populistycznych” – podsumowuje Karol Osłowski. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
polaryzacja Ogromny potencjał 23.10.09, 07:37 Biznesmen Rydzyk ma potężne poparcie w naszym kraju - ludzie, którzy sami mają niewiele, gotowi są zrzucać się na wszystko, co mu wpadnie do głowy i jeszcze są szczęśliwi. Teraz buduje świątynię niby dla Boga, kolejne sanktuarium, których w Polsce i tak już jest parę. Tymczasem - z takim potencjałem - gdyby on zarządził - ludzie, zbieramy na pomoc Etiopii, która dziś umiera z głodu przez suszę! - Czy ludzie by nie pomogli?? Natychmiast zebraliby mnóstwo pieniędzy, bo Polacy są bardzo wrażliwi na krzywdę innych! Czy on kiedyś urządził zbiórkę na autentyczną pomoc dla kogoś konkretnego? Może tak, nie wiem, nie osądzam, ale słyszę tylko o kolejnych planach biznesowych. On ma taką władzę, a wykorzystuje ją dla siebie, bo to jego wyniosą na ołtarze - tymczasem Pan Bóg nie potrzebuje kolejnego złotego pałacu, Bóg czeka na szczere serca ludzi i ich miłosierdzie dla innych... Jakie to smutne, że ludzie tego nie widzą... Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Ogromny potencjał 23.10.09, 10:59 w Etiopii ludzie głodują tez przez komisję europejską która zabrania produkowac wiecej żywnosci Odpowiedz Link Zgłoś
honkers O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 07:38 Będzie ładniejszy bez cegiełki ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 07:39 Obok na stronie jest zdięcie z czarnym dzieckiem ,które umiera z głodu.Panie czy Ty widzisz co te czarne k.. wypawiają.Mówią że to na Twoją cześć.Myślą że jesteś jak oni.Pzerny, zakłamany,obłudny i okrutny !!!!!Jeśli jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
jeg_vil_ha_loff Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 09:54 Rozumiem dybko, że skoro pałasz takim oburzeniem na chciwych księży, to sam zapewne hojnie wspierasz czarne dzieci umierające z głodu. I dzielisz się każdą złotówką z potrzebującymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: O. Rydzyk zacznie wkrótce budować kościół 23.10.09, 15:28 jeg_vil_ha_loff napisał: > Rozumiem dybko, że skoro pałasz takim oburzeniem na chciwych księży, to sam > zapewne hojnie wspierasz czarne dzieci umierające z głodu. I dzielisz się każdą > złotówką z potrzebującymi. TAK CAŁE ŻYCIE NA ILĘ MOGĘ NA TYLE POMAGAM Odpowiedz Link Zgłoś