ewa1-23 23.10.09, 17:31 Wiele firm działających w Polsce żąda znajomości języka angielskiego - od lat!!! Polacy oburzeni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12.12a1 Mam apel do Polaków na wyspach. 23.10.09, 17:40 Polacy nie dyskryminujcie w Anglii brytyjskiej mniejszosci narodowej,bo to nie przystoi w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Re: Mam apel do Polaków na wyspach. 23.10.09, 17:43 wystarczy zazadac znajomosci jezyka polskiego i wyznania rzymsko-katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Mam apel do Polaków na wyspach. 23.10.09, 17:50 Nie wiem ci masz "pod sukienkom" ale na pewno masz nie po kolei w ptasim móżdżku. Kolejny anty-kościelny frustrat wstawia do publicznej witryny swoje kompleksy i brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ojej, czyżby pobrukał twoje wartości??? No to 23.10.09, 18:07 poskarż się plebanowi, na pewno ci ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
liqier Re: Mam apel do Polaków na wyspach. 23.10.09, 21:21 12.12a1 napisał: > Polacy nie dyskryminujcie w Anglii brytyjskiej mniejszosci narodowej,bo to nie > przystoi w dzisiejszych czasach. Aż się zakrztusiłam ze śmiechu, dobre, dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Hindusów nierobów mają zatrudniać? 23.10.09, 17:44 Polak robi za takich trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Hindusów nierobów mają zatrudniać? 24.10.09, 00:26 > Polak robi za takich trzech. > je jak dwa szczeniaki i tak się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Eeee. no niezupelnie 24.10.09, 06:23 powiedzmy, ze Polak chleje jak takich trzech, a i tak nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 23.10.09, 17:47 "Jeden z protestujących, 26-letni bezrobotny stolarz, powiedział "Daily Telegraphowi": "Mieszkam tu całe życie - gdzie mam się nauczyć po polsku? To dyskryminacja!"." ****************************** Może najpierw trzeba było się nauczyć rzetelnie pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
alesierypa Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 24.10.09, 02:56 maruda.r napisał: > > "Jeden z protestujących, 26-letni bezrobotny stolarz, powiedział "Daily > Telegraphowi": "Mieszkam tu całe życie - gdzie mam się nauczyć po polsku? To > dyskryminacja!"." > > ****************************** > > Może najpierw trzeba było się nauczyć rzetelnie pracować? > Moze nie calkiem na temat ale mam historie z ostatniego tygodnia.Rzecz dotyczy tej "ostatniej emigracji", czyli 5-6 lat do tylu.Swietna, mloda z trojka dzieci nasza rodzina dostala po chyba 4 latach oczekiwania ,zupelnie przyzwoite mieszkanie komunalne.W nowym budynku i z dobrym kodem pocztowym:)W budynku czyt.bloku , mieszkaja 24 rodziny.Wsrod mieszkajacych tam sa dwie rodziny polskie.Na te 24 rodziny tylko dwie / czyli 4 dorosle osoby/ pracuja.Niech ktos zgadnie,jakie paszporty maja pracujacy? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 24.10.09, 06:24 brytyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
alesierypa Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 31.10.09, 00:46 arius5 napisał: > brytyjskie Nie zgadles Kolego.Domyslam sie,ze wiesz,aby mieszkac,pracowac,placic uczciwie wszystkie zobowiazania dla panstwa, nie trzeba miec na Wyspach brytyjskiego paszportu.Nie jest on nawet wymagany w glosowaniach w wyborach lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid hola hola 23.10.09, 18:00 a co gdy w Polsce poszukiwane są osoby ze znajomością angielskiego, szwedzkiego czy japońskiego... mieszkam tu całe życie gdzie mam się nauczyć japońskiego?! zacznijcie się brytole przyzwyczajać do pewnej symetrii w stosunkach - w końcu na tym unia polega - że wy możecie sobie kupić domek na mazurach i założyć firmę w warszawie gdzie cała kadra kierownicza będzie brytyjska, tak samo i my możemy kupić sobie dom w berlinie i założyć firmę w londynie, a żebyśmy sie dobrze czuli wśród załoga powinna znać język polski, ilu to naszych dla samej pracy uczyło się języka... a to pśikus no! Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Ewka, czyżbyś chciała pakowac karmę dla psów 23.10.09, 18:09 jeśli mógłbym za to kupić u nas plazme, konsole, zapłacić za rok studiów i zbudować pół domu to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Co za bzdura- nie wymagać znajomości angielskiego! 23.10.09, 18:07 Brytole zidiocieli do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Brytole oburzeni. 23.10.09, 18:08 Szokujące doniesienia z Wysp. Raz Królowa znalazła balonik na trawniku. Drugi raz wściekły tłum chce rozszarpać polskich imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr Ja jestem dyskryminowany w Polsce jako Polak 23.10.09, 18:40 wiele jest ofert pracy gdzie wymagany jest angielski a niektóre tylko po angielsu zwłaszcza że Polski jest jednym z oficjanych języków UE, trzeba to zaskarżyć do KE. Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: Ja jestem dyskryminowany w Polsce jako Polak 23.10.09, 19:05 Przecież ten artykuł to musi być jakaś kompletna bzdura! Może być tak, że w ogłoszeniu nie można wymagać konkretnej narodowości czy wyznania, ale znajomość języka (nawet polskiego;) to jest normalny wymóg w ofertach pracy w całym demokratycznym świecie. Ilu Polaków trzeba do zrozumienia artykułu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Ja jestem dyskryminowany w Polsce jako Polak 23.10.09, 19:29 > Ilu Polaków trzeba do zrozumienia artykułu? :) ok 150tys. pod warunkiem ze najpierw kazdy wylozy swoja spispowa teorie opluwajac przy okazji pozostalych, nie wierzac w ani jedno slowo z newsa, udowadniajac, ze wszystkiemu winna jest po lub pis, beda "bronic swoich racji", nastepnie zaloza wlasne forum, gdzie beda dalej o tym dlugo dyskutowac, w koncu spotykac sie w piatkowe wieczory w knajpach, jezdzic na zloty i spotkania klubowe, zrobia sobie kubeczki, smycze, koszulki i profil na naszej klasie itd itd.. az wreszcie zapomna o co im chodzilo, ale zostana piekne przyjaznie, morze wypitej wodki, piwa, wina, denaturki.. ech piekny kraj:) Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: Ja jestem dyskryminowany w Polsce jako Polak 23.10.09, 19:51 Najlepszy sposób na bronienie swoich racji to okopać się:) Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Ja jestem dyskryminowany w Polsce jako Polak 24.10.09, 01:25 Oczywiście chodzi Ci o racje żywnościowe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ile razy ty musisz przeczytać artykuł żeby go 23.10.09, 20:04 zrozumieć? Ale nie załamuj się, próbuj dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
jelly_kitten Re: Ja jestem dyskryminowany w Polsce jako Polak 23.10.09, 23:05 Ale tylko jesli jest to niezbedne do wykonywania tej pracy, tzn. w przypadku tlumaczen itp. Co Brytyjczycy swietnie rozumieja, w przeciwienstwie do polskich internautow. alighieri napisał: > Przecież ten artykuł to musi być jakaś kompletna bzdura! Może być tak, że w > ogłoszeniu nie można wymagać konkretnej narodowości czy wyznania, ale znajomość > języka (nawet polskiego;) to jest normalny wymóg w ofertach pracy w całym > demokratycznym świecie. > > Ilu Polaków trzeba do zrozumienia artykułu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 pakować karmę dla psów i kotów możesz nawet 23.10.09, 20:01 wtedy, kiedy znasz tylko język wolski a to że sensownej pracy nie możesz znaleźć, to nie tylko kwestia nieznajomości języków obcych, ale efekt twojego ogólnego matolstwa. ____________________________________________________________ Nie kompromituj swoim nickiem Królewskiego Grodu Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
olias "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 23.10.09, 18:51 no własnie ... uczcie się i Wy języków obcych. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 23.10.09, 19:03 Polacy w Polsce: uczcie sie jezyka... polskiego! Inaczej nie zrozumiecie czytanego artykulu, ze w kontrowersyjnym ogloszeniu szukano nie kandydatow ze znajomoscia jezyka polskiego a Polakow. To tak jakby w Polsce zamiast ogloszenia o poszukiwaniu osob ze znajomoscia jezyka angielskiego bylo ogloszenie o poszukiwaniu Anglikow do pracy. Czytac i myslec! Odpowiedz Link Zgłoś
porshe Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 23.10.09, 21:10 uważasz więc, że im chodzi o 'paszport'? Bo mnie się wydaje, podobnie jak wyjaśniła to kontrola, że brygadzista z Polski nie umie po Angielsku. I chce mieć kogoś, kto go zrozumie. Założę się, że taki Czech miałby zdecydowanie duże szanse na przyjęcie do pracy, bo chociaż j. polski kaleczy, to dogadać się z nim można. A na bezrybiu i rak ryba. Czytać, czytać i myśleć. Gołe fakty to tylko tło do dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 24.10.09, 01:29 W sumie jednak mądrzej byłoby nie czytać (takich artykułów) i myśleć. Mnie osobiście ten artykuł rozbawił. 26 letni Angol nie wie gdzie mógłby nauczyć się polskiego? Niezły z niego matołek skoro do tej pory nie zauważył, że w Jego kraju ostatnio coś dużo Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 W pewnej podwarszawskiej szkole amerykańskiej mogą 23.10.09, 19:04 pracować jedynie osoby z obywatelstwem USA. Jest to złamanie prawa polskiego i dyskryminacja. Dlaczego GW nie opisuje tej historii? Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: W pewnej podwarszawskiej szkole amerykańskiej 23.10.09, 21:28 pl2512 napisała: > pracować jedynie osoby z obywatelstwem USA. Jest to złamanie prawa polskiego i > dyskryminacja. Dlaczego GW nie opisuje tej historii? Poniewaz Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Czy Madonna miała zezwolenie na pracę w Polsce? 23.10.09, 21:29 pl2512 napisała: > pracować jedynie osoby z obywatelstwem USA. Jest to złamanie prawa polskiego i > dyskryminacja. Dlaczego GW nie opisuje tej historii? Urzędnicy amerykańscy wyrzucili naszych grajków, bo przyjechali do USA na wizę turystyczną. Madonny o wizę nikt się nie pytał, ale o zezwolenie na pracę można było zapytać. Jesteśmy śmiesznym wasalem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_w "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 23.10.09, 19:06 Przecież juz kilka lat temu głośno ostrzegali żeby sie anglicy uczuli polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dexv "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 23.10.09, 19:29 Ja, po prostu jako wymóg, dałbym test z jakiejkolwiek wiedzy i sądzę że Polacy wypadliby lepiej niż te prostackie wioskowe głąby angole. Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 23.10.09, 21:29 Ilu laureatów Nobla maja Brytyjczycy a ile ny Polacy? Jaką średnią IQ maja Brytyjczycy a jaką my?? Jakich przywódców mają Brytyjczycy a potem popatrz na Lesia... Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy obu 23.10.09, 21:31 dzingis_cham napisał: > Ilu laureatów Nobla maja Brytyjczycy a ile ny Polacy? Jaką średnią IQ maja > Brytyjczycy a jaką my?? Jakich przywódców mają Brytyjczycy a potem popatrz na > Lesia... > Nasz inteligencja jeździ na zmywak, albo na budy po świecie i dziwi się jacy tamic robole głupie są. Niech idą na polską budowę i wtedy się wypowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Przestań pleść bzdury. W kablowaniu nikt nie 23.10.09, 19:57 dorówna naszym pisuarom a takie pierdoły jak ty rozpowszechniają rasiści po to żeby usprawiedliwić swoje odchylenie psychiczne. Każda rasa ma ludzi mądrych i skrajnie prawicowych;) Odpowiedz Link Zgłoś
str0ng Re: Przestań pleść bzdury. W kablowaniu nikt nie 23.10.09, 22:18 pie... to cie robila i chyba jej nie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 23.10.09, 22:22 Durna propagandowa gazeta. Wszystko przekabacila. Oryginalne ogloszenie bylo dla mowiacych po polsku a nie specyficznie dla Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal963963 'Emigranci' Mrożka 23.10.09, 22:43 mieszkam w UK i właśnie skończyłem oglądać 'Emigrantów' Mrożka na dvd gdzie Zamachowski zastanawia się czy zjeść puszkę z żarciem dla psów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: 'Emigranci' Mrożka 24.10.09, 03:07 Tak, tak, to bylo smeszne. A potem zjadl ze srodka ale puszki nie zjadl tylko wyrzucil. Odpowiedz Link Zgłoś
ipswich1 Macie racje drodzy Internauci, ale... 24.10.09, 00:41 jest tez druga strona medalu. To ze w PL sa takie ogloszenia, o ktorych piszecie wynika z zasciankowosci i kompleksu nizszosci "naszej kochanej ojczyzny" a takze z niedouczenia "buzinezmanow", ktorzy radzi by zarzadzac madrzejszymi od siebie. Coz, jak to jest w tym powiedzeniu? ... Samochod jest przedluzeniem penisa? Czyz nie? A w sprawie tego ogloszenia prawda jest prawdopodobnie banalna: zatrudnili polskiego debila (moze nawet absolwenta Organizacji i Zarzadzania na AHE w miescie Odzi), typowego kapo z polskim modelem zarzadzania i doskonale wiedza, iz zaden Anglik pod takim idiota pracowac nie bedzie, wiec szukaja "dostosowanych" Polaczkow za minimalna stawke. Ot i tyle... Swoja droga musza byc przycisnieci, bo dostanie sie tam dwa lata temu graniczylo z cudem. A teraz? A teraz to mnie moga w d...upe pocalowac! Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Macie racje drodzy Internauci, ale... 24.10.09, 01:53 "Damy Wam pieniądze i już jesteście z Nami!" Ech! Kto wie kto to śpiewał??? Odpowiedz Link Zgłoś
lansome Re: Macie racje drodzy Internauci, ale... 24.10.09, 02:19 "Jeden z protestujących, 26-letni bezrobotny stolarz, powiedział "Daily Telegraphowi": "Mieszkam tu całe życie - gdzie mam się nauczyć po polsku? To dyskryminacja!". My uczymy się angielskiego, a oni niech zaczną uczyć się polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Chłe, chłe! 24.10.09, 03:56 Ja już widzę, jak w Polsce zjawia się Chińczyk mówiący tylko po chińsku. I on startuje do roboty pod brygadzistą niemówiącym po chińsku. Ja generalnie wiem, że w GB nie ma szans na robotę, jeśli wymaga ona znajomości angielskiego. I się temu wcale nie dziwię. Dziwię się natomiast temu, że jeśli specyfika pracy wymaga znajomości polskiego - to po jaki włochaty ch. zarzucać komuś taki anons? Ja się domyślam, że to specyfika angielska. Mam stryja w GB. I on mi szprachał, że już dawno był problem z Hindusami w GB. Ponieważ jednak prawo brytyjskie zabraniało eliminacji Hindusów z rynku pracy, toteż robiono następująco. Ogłaszano nabór do pracy, podawano kontakty. Gość dzwonił, a tu mu szprachają, że musi się osobiście zgłosić. Pastowany przyłazi - a tu mu szprachają, że właśnie przed chwilą przyjęto kogoś innego (choć wcale nie przyjęto). Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 "Poszukuję do pracy Polaków". Brytyjczycy oburzeni 24.10.09, 05:56 This is fucking hilarious! Odpowiedz Link Zgłoś
wiking63 "Poszukuję do pracy Polaków".brawo do brytyjczyków 24.10.09, 07:32 w Polsce powinny obowiązywać takie same standardy. Odpowiedz Link Zgłoś