bokassa 24.10.09, 21:54 Pic na wodę ,fotomontaż z szulerni P-rzestępczej O-rganizacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan3iger PiS - kłamcy i dno - potrafią tylko szczekać 24.10.09, 21:56 PiS - kłamcy i dno - potrafią tylko szczekać o działaniach. Działac to oni nie potrafią. Mentalne eunuchy Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 mają dobry wzór - szemrany plemiel i peło 24.10.09, 22:10 Peło jest bardzo sprawne w działaniu. Szczególnie jeśli chodzi o przekręty wszelkiego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Poczekajmy na komisję sejmową, niech wyciągnie 25.10.09, 00:11 pisowskie brudy wokół ustawy o grach losowych - wtedy okaże się, kto i ile "wziął" z owego 1 mld PLN, które miało trafić do budżetu - a Jarkacz z Gosiem "wycięli" ustawę Gilowskiej. Wtedy może przestaniesz się głupio uśmiechać, pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Nie przestanę się śmiać 25.10.09, 00:18 z głupoty ludzi . Przecież widać że rządy PO polegają na rzuceniu nośnie medialnego hasła, a potem na pozoracji, że coś się zrobiło. Tak jest z akcją żywienia dzieci jabłkami i marchewką - termin płatności 8 miesięcy - wiadomości z Radomia. Tak jest z szafkami dla uczniów Tak jest z laptopami dla uczniów Tak jest z projektem antykorupcyjnym Pitery. Tak jest z jednym okienkiem - które tylko utrudniło zakładanie firmy. Tak jest z likwidacją dowodów osobistych. Tak jest z ogłoszeniem planu wielkiej prywatyzacji - z której pewnie mało co wyjdzie. Tak jest ze wszystkim co zamierza zrobić Ryży Oszust. Proszę wymienić chociaż parę osiągnięć PO. Wtedy może przestanę się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Nie przestanę się śmiać 25.10.09, 00:19 Już nie chcę wymieniać osiągnięć międzynarodowych Przestępczej Organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re:Prawo i Sprawiedliwość przywilejem nad „polsko 25.10.09, 01:12 Chu-s-teczki, omammlane owieczki! Od wodza narodu emiter smrodu! Mobilizują się pisie. Nie opluć zdarza im się. Ci co pluć nie chcieli. Z partii już wylecieli. Korupcyjna tarcza wisi. Trwa egzamin pisi. Charki zwane pluciem. Z dozą jadu, przytruciem. Tarcza w Klapysewie. Z Toośkiem, na drzewie. ”Belzebub” podpowie. Dziesiątka w Toośka głowie! Knują, walą jak w BęBNy. WSI I Podsłuch posępNy. Kserują według komendy. Polbank bez dywidendy. Z CeBrA leją wodę. Z komuną mają ugodę. Kepiskopat św-iń śvitra. (Pisidęt) po pół litra. Telewizja publiczna. Od moczu alkaliczna. Publikują szmaciaki. W Rzekpospolitej poszlaki. A wszyscy dobro Polski. Kepiskopatu i Wolski. Aż klaszczą zachałapska. „Giń mendo pokacapska”. Kończymy z tą nacją. Wolnością i demokracją. Wolak ma Prawo i Sprawiedliwość jako przywilej nad „polskojęzycznymi”, mordo ty moja! www.zycie.ca/2009/03/abp-michalik-ponownie-na-czele-episkopatu/ Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Łze-medialno-KłamTuskowa konfabulacja “faktow” 25.10.09, 05:41 Wypelniajac instrukcje Schetyny dla trolli: (…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje: www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print) altmagus narzygał: > Chu-s-teczki, omammlane owieczki! > Od wodza narodu emiter smrodu! > Ble, ble ble........cenzor GWna tego chce...... M: zobaczymy teraz co zrobi cenzor z merytoryczna wypowiedzia. Zapraszajac Premiera Kaczynskiego do studia Tusk Vision Network Monika Olejnik zastawila na niego typowa pulapke: wymachujac kawalkiem papieru oswiadczyla, ze zawiera on zaprzeczenie twierdzen Mariusza Kaminskiego o tym, ze Tusk klamal na temat “prywatyzacji” stoczni. Ten “document” mial byc listem Cichockiego do Mariusza Kamińskiego zobowiązujacy szefa CBA, żeby przyglądał się przetargowi na stocznie. Oto jak przedstawia (potwierdzajac jej falszerstwo) przekret Moniki Olejnik organ Michnika… “Kamiński stwierdził bowiem, że sprzedaż stoczni Gdynia i Szczecin Nowa nie była objęta tarczą antykorupcyjną. Rząd jednak już w grudniu zobowiązał szefa CBA, żeby przyglądało się przetargowi na stocznie. Dowód to pismo wysłane wtedy do Kamińskiego przez Jacka Cichockiego .” wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7176376,Kaczynski__Rzadowe_dokumenty_mogly_byc_antydatowane.html Zaskoczony insynuacja Moniki Olejnik, Premier Kaczynski, znajac uczciwosc Mariusza Kamińskiego i inklinacje do konfabulacji Tuska, zasugerowal slusznie, ze “rządowe dokumenty mogły zostać antydatowane”. Podkreslilbym tu slowo “mogły” ! Nauczony przekretem “plumberow” z Begergate zaczalem szukac tego dokumentu pani MO by sprawdzic jego zawartosc. Znalazlem pod linkiem… slimak.onet.pl/_m/TVN/dokumenty.pdf I moja intuicja co do Goebbelsowskich metod Tusk Vision Network mnie nie zawiodla. List Jacka Cichockiego z 1 grudnia 2008 nie zawiera ZADNYCH instrukcji “zobowiązujacy szefa CBA, żeby przyglądał się przetargowi na stocznie.” Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Ech, te kłamstwa.... 25.10.09, 10:18 Kliknąłem na link, który wg mirmata miał prowadzić do tajnych instrukcji Schetyny. A tam strona jakiegoś brukowca z następującymi tytułami (wszystkie kolejno od góry do dołu): - Adamek: Nikogo się nie boję - Gołota: Może boks już nie jest dla mnie - Oto historia tarczy antykorupcyjnej - Zamordowali prawie całą drużynę piłkarską - Wisisz na komórce? Grozi ci rak - Zobacz, jak całuje Hubert Urbański - Tak wygląda pięcioletni paker - Sprawdź, jacy mężczyźni robią to najdłużej Czy była jakaś tajna instrukcja Gosiewskiego na temat pozorowania i wytwarzania tanim kosztem miażdżących i porażających faktów? Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Nie przestanę się śmiać 25.10.09, 00:32 Jak widzę. lubisz pisywać sam do siebie, to da się leczyć, naprawdę ;)))) Sorry, ale z nawiedzonymi nie wdaję się w dyskusję - szkoda czasu i energii, i tak nie dadzą się przekonać za pomocą jakichkolwiek argumentów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Nie przestanę się śmiać 25.10.09, 09:42 Szare to toto jest ale z mysleniem to u tego kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Poczekajmy na komisję sejmową, niech wyciągni 25.10.09, 10:11 cree-is-me napisał: > pisowskie brudy wokół ustawy o grach losowych - wtedy okaże się, kto > i ile "wziął" z owego 1 mld PLN, które miało trafić do budżetu - a > Jarkacz z Gosiem "wycięli" ustawę Gilowskiej. Wtedy może > przestaniesz się głupio uśmiechać, pajacu. ----------------------------------------------------------------------- Słuchałeś TVNu chyba bo powtarzasz dosłownie co mówił TVN i Tusk. A ja ciebie zapytam. Dlaczego dopiero teraz tusk mówi o tarczy antykorupcyjnej a nie od razu jak CBA ujawniło afery? Tusk zrobi wszystko by winni byli inni a nie on ze swoimi kolesiami którzy robili przekręty na jego polecenie. CZy ty jesteś aż tak ślepy i głupi że nie potrafisz wybrać prawdy wśród wszystkich wiadomości? Przecież dziennikarze znależli dowody, że na konto PO i tych którzy robili przekręty wpływały pieniądze od właścicieli automatów do gry. Przecież CBA i dziennikarze pokazali dowody, że sprzedaż stoczni była fikcją, a wiadomości jakie podawał Tusk w sprawie sprzedaży stoczni były jednym z wielu kłamstw. Zacznij człowieku trochę sam myśleć a nie powtarzać jak papugo to co mówi Tusk i TVN Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Poczekajmy na komisję sejmową, niech wyciągni 25.10.09, 10:21 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Poczekajmy na komisję sejmową, niech wyciągni 25.10.09, 12:43 Tusk i Pitera szukali czegoś na PiS przez dwa lata. Znaleźli dorsza za 8 złotych. Mogą szukać dalej. A sami kręcą lody, oj kręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Poczekajmy na komisję sejmową, niech wyciągni 25.10.09, 21:54 norton2005 napisała: > Tusk i Pitera szukali czegoś na PiS przez dwa lata. Znaleźli dorsza za 8 > złotych. Mogą szukać dalej. A sami kręcą lody, oj kręcą. Taka już jest wasza mentalność i postrzegacie wszystkich przez jej pryzmat. To wy ciągle szukacie coś na kogoś, to wasz cel życiowy. Dodane do tego prawo Kalego i Gebelsowskie wmawianie innym swoich wad, ot i cala filozofia PiS !! Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: mają dobry wzór - szemrany plemiel i peło 25.10.09, 10:20 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: mają dobry wzór - szemrany plemiel i peło 25.10.09, 12:28 giuseppe53 napisał: > Peło Szczególnie jeśli chodzi o przekręty > wszelkiego rodzaju. RE.>>>. TA TARCZA MA CHRONIĆ BONZÓW PO PRZED OSKARZENIAMI O KORUPCJĘ UCZCIWOŚC I PO TO DWIE SPRZECZNOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
zawodolony Re: PiS - kłamcy i dno - potrafią tylko szczekać 24.10.09, 22:11 Twój komentarz jest delikatnie rzecz biorąc odzwierciedleniem kultury osobistej. A co do kwestii eunuchów, to z pewnością do nich należy ta koalicja, tworząca pozory działania, że o kwestiach moralności i kultury osobistej nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 POstKomuchy potrafią szczekać ale czytac nie 25.10.09, 05:45 zawodolony napisał: > Twój komentarz jest delikatnie rzecz biorąc odzwierciedleniem kultury osobistej. > A co do kwestii eunuchów, to z pewnością do nich należy ta koalicja, tworząca pozory działania, że o kwestiach moralności i kultury osobistej nie wspomnę... M: Kiedy schetyna wysylal do zalanych "malpeczkami" studentow... "(…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje: www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print )" ...nie oczekiwal jak widzisz jakis merytorycznych odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: POstKomuchy potrafią szczekać ale czytac nie 25.10.09, 10:25 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Oczywiście ze tarcza istniała ale:.. 24.10.09, 22:32 Oczywiście ze tarcza istniała ale: 'Tarcza korupcyjna' która działała bardzo dobrze bo i na takiej zasadzie ze żadnej korupcji na zewnątrz nie przepuszczała. Miała skuteczność 100%. Gdyby nie CBA i M.Kamiński to do dzisiaj byłoby cicho sza i żadnych PO wskich aferach, kręcenia lodów i przekrętów nikt nigdzie by nie wiedział ale za to byłoby pełno Donka i ferajny udających ze coś robią i robiących oczko do swoich Po-owskich zombi. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Oczywiście ze tarcza istniała ale:.. 25.10.09, 00:23 ok, a poza stekiem wymyslan, to jakie znasz "PO wskie afery, kręcenia lodów i przekręty" ? Jakiekolwiek konkrety poprosze! Nie co jedna pani powiedziala drugiej pani ani co jakis wsciekly z nienawisci do PO facet powiedzial, ale choc jeden przypadek autentycznej afery lub korupcji w czasach rzadu PO Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Jeden konkret mówi za wszystkie konkrety... 25.10.09, 01:41 Jeden konkret mówi za wszystkie konkrety, odwołanie szefa CBA M.Kamińskiego. PS. Mam pisać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Jeden konkret mówi za wszystkie konkrety... 25.10.09, 02:31 Tak! Pisz. Moze odpowiedz na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Przecież ci odpowiedziałem. Mam się... 25.10.09, 02:47 Przecież ci odpowiedziałem. Mam się po raz n-ty powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Przecież ci odpowiedziałem. Mam się... 25.10.09, 13:55 No, nie badz smieszny. Przeciez music znac choc jeden przyklad jakiejs afery z udzialem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Oczywiście ze tarcza istniała ale:.. 25.10.09, 10:13 zbychuk napisał: > ok, a poza stekiem wymyslan, to jakie znasz "PO wskie afery, kręcenia lodów i > przekręty" ? > Jakiekolwiek konkrety poprosze! Nie co jedna pani powiedziala drugiej pani ani > co jakis wsciekly z nienawisci do PO facet powiedzial, ale choc jeden przypadek > autentycznej afery lub korupcji w czasach rzadu PO -------------------------------------------------------------------- CZYTAJ WIADOMOŚCI ZE ŻRÓDEŁ NIE ZALEŻNYCH A NIE TVN I TUSKA -------------------------------------------------------------------- Słuchałeś TVNu chyba bo powtarzasz dosłownie co mówił TVN i Tusk. A ja ciebie zapytam. Dlaczego dopiero teraz tusk mówi o tarczy antykorupcyjnej a nie od razu jak CBA ujawniło afery? Tusk zrobi wszystko by winni byli inni a nie on ze swoimi kolesiami którzy robili przekręty na jego polecenie. CZy ty jesteś aż tak ślepy i głupi że nie potrafisz wybrać prawdy wśród wszystkich wiadomości? Przecież dziennikarze znależli dowody, że na konto PO i tych którzy robili przekręty wpływały pieniądze od właścicieli automatów do gry. Przecież CBA i dziennikarze pokazali dowody, że sprzedaż stoczni była fikcją, a wiadomości jakie podawał Tusk w sprawie sprzedaży stoczni były jednym z wielu kłamstw. Zacznij człowieku trochę sam myśleć a nie powtarzać jak papugo to co mówi Tusk i TVN Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Oczywiście ze tarcza istniała ale:.. 25.10.09, 14:00 Chyba nie zrozumiales pytania :) Podaj mi przyklad afery z udzialem PO a nie wklejaj ten sam tekst z duzo iloscia niczym nie uzasadnionych ogolnikow, wsrod ktorych nie ma zadnych potwierdzonych faktow. A co do TVN i Tuska - ja akurat uwazam, ze TVN jest bardzo anty Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Oczywiście ze tarcza istniała ale:.. 25.10.09, 10:25 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Masz rację, mówisz prawdę - ale co z tego? 25.10.09, 07:47 Masz rację, mówisz prawdę - ale co z tego? Polska to kraj, gdzie po odzyskaniu wolności nikt nigdy nie odpowiadał za występne działania antysolidarnościowe, za prowokacje służące wywołaniu Stanu Wojennego, za przekręty finansowe i gospodarcze prowadzące do powstania astronomicznych fortun, za fałszowanie dokumentów w sprawach karnych przez prokuratorów, to co dopiero w tak "gó....ej" sprawie? W której nie doszło do przestępstwa, a mówić można co najwyżej o zamiarze, o lobbowaniu, o powołaniu organu państwowego (CBA!) w celu walki politycznej? Państwo zadłużone po szyję, budżet się rwie, a ci "milusińscy" na każdym kroku i za każdego rządu, w trosce o swoje interesy wyrzucają pieniądze w błoto. Wstyd być obywatelem takiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: PiS - kłamcy i dno - potrafią tylko szczekać 25.10.09, 10:10 dan3iger napisał: > PiS - kłamcy i dno - potrafią tylko szczekać o działaniach. Działac to oni nie > potrafią. Mentalne eunuchy ---------------------------------------------------------------------- Słuchałeś TVNu chyba bo powtarzasz dosłownie co mówił TVN i Tusk. A ja ciebie zapytam. Dlaczego dopiero teraz tusk mówi o tarczy antykorupcyjnej a nie od razu jak CBA ujawniło afery? Tusk zrobi wszystko by winni byli inni a nie on ze swoimi kolesiami którzy robili przekręty na jego polecenie. CZy ty jesteś aż tak ślepy i głupi że nie potrafisz wybrać prawdy wśród wszystkich wiadomości? Przecież dziennikarze znależli dowody, że na konto PO i tych którzy robili przekręty wpływały pieniądze od właścicieli automatów do gry. Przecież CBA i dziennikarze pokazali dowody, że sprzedaż stoczni była fikcją, a wiadomości jakie podawał Tusk w sprawie sprzedaży stoczni były jednym z wielu kłamstw. Zacznij człowieku trochę sam myśleć a nie powtarzać jak papugo to co mówi Tusk i TVN Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: PiS - kłamcy i dno - potrafią tylko szczekać 25.10.09, 10:19 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
grzela53 Re: Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyj 24.10.09, 22:00 bokassa napisał: > Pic na wodę ,fotomontaż z szulerni P-rzestępczej O-rganizacji. na jakiej podstawie taka ocena, bo może nie powiedział tego Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 PiSdolinom i Kartoflom nic sie nie da udowodnic 24.10.09, 22:05 oni do wladzy chca wrocic - i nic ich nie powstrzyma przed ich debilizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 tym się różnią od szemranej ferajny szemranego PO 24.10.09, 22:12 - ci kradną na oczach wszystkich a potem winny jest policjant który złapał przestępców i krętaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: tym się różnią od szemranej ferajny szemraneg 24.10.09, 22:41 giuseppe53 napisał: > - ci kradną na oczach wszystkich a potem winny jest policjant który złapał > przestępców i krętaczy. Szanowny panie! CBA powołano nie po to, żeby tropił machloje PiSowców, tylko żeby zabić PO- skoro osinowym kołkiem i wilczymi oczami się nie dało. O tym, czy PiS jest "kryształowy" dowiemy się dopiero teraz, kiedy oczyści się CBA ze złogów pisowskich i wytycznych z KC PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Szanowna Pani, CBA musi byc niezalezna od rządu 25.10.09, 00:37 w przeciwnym wypadku podobnie jak ABW nic nie będzi widzieć! Gdyby premier nie ostrzegł szemranej ferajny to mielibyśmy twarde dowody na ferajnę a tak to mamy dowody na premiera ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Szanowna Pani, CBA musi byc niezalezna od rzą 25.10.09, 10:24 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: tym się różnią od szemranej ferajny szemraneg 25.10.09, 00:24 Zlapal? Kogo? O ile wiem to nawet p. Kaminski twierdzil, ze tzw afera hazardowa nie nadaje sie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: tym się różnią od szemranej ferajny szemraneg 25.10.09, 00:50 zbychuk napisał: > Zlapal? Kogo? O ile wiem to nawet p. Kaminski twierdzil, ze tzw afera hazardowa > nie nadaje sie do prokuratury. To prawda, ale zaprogramowanego pisowca NIC nie przekona. Ani prawda, ani sąd, ani jakiekolwiek dokumenty. Będą "antydatowane". Bo tak głosi prorok PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: tym się różnią od szemranej ferajny szemraneg 25.10.09, 01:02 Obawiam sie, ze masz racje. Od pewnego czasu mam wrazenie, ze to wyznawcy PiS i jako tacy kieruja sie wiara a nie analiza czy logika. Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: jerzy30 25.10.09, 06:45 jerzy30 ty jakiś nerwowy jesteś. Chyba ci stołek wyrywają i grozi ci śmietnik.PO mogła poprawiać POLSKĘ ale robi to przy pomocy Misiaka Chlebowskiego, Drzewieckiego, Atamańczuka czy Nitrasa to się nie dziw że PiS idzie po władzę, a PO to po co szła? Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: PiSdolinom i Kartoflom nic sie nie da udowodn 25.10.09, 10:15 jerzy30 napisał: > oni do wladzy chca wrocic - i nic ich nie powstrzyma przed ich > debilizmem. Słuchałeś TVNu chyba bo powtarzasz dosłownie co mówił TVN i Tusk. A ja ciebie zapytam. Dlaczego dopiero teraz tusk mówi o tarczy antykorupcyjnej a nie od razu jak CBA ujawniło afery? Tusk zrobi wszystko by winni byli inni a nie on ze swoimi kolesiami którzy robili przekręty na jego polecenie. CZy ty jesteś aż tak ślepy i głupi że nie potrafisz wybrać prawdy wśród wszystkich wiadomości? Przecież dziennikarze znależli dowody, że na konto PO i tych którzy robili przekręty wpływały pieniądze od właścicieli automatów do gry. Przecież CBA i dziennikarze pokazali dowody, że sprzedaż stoczni była fikcją, a wiadomości jakie podawał Tusk w sprawie sprzedaży stoczni były jednym z wielu kłamstw. Zacznij człowieku trochę sam myśleć a nie powtarzać jak papugo to co mówi Tusk i TVN Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: PiSdolinom i Kartoflom nic sie nie da udowodn 25.10.09, 10:25 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 pozdrawiam cenzora z Gadzinówki ;-) 24.10.09, 22:14 ale prawda i tak wyjdzie na jaw jakie szemrane jest peło. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: pozdrawiam cenzora z Gadzinówki ;-) 25.10.09, 00:25 Prawda powoli wychodzi, ale ... o PiS i Kaminskim Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Poczekajmy na komisję co tam wypłynie 25.10.09, 00:51 giuseppe53 napisał: > ;-) Po co komisja? Pan i pana PAN już wydał wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Poczekajmy na komisję co tam wypłynie 25.10.09, 01:52 nie wydałem tylko czekam na komisję ;-) SLD też czekało. Aż się doczekało. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Poczekajmy na komisję co tam wypłynie 25.10.09, 10:28 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: pozdrawiam cenzora z Gadzinówki ;-) 25.10.09, 10:16 zbychuk napisał: > Prawda powoli wychodzi, ale ... o PiS i Kaminskim Słuchałeś TVNu chyba bo powtarzasz dosłownie co mówił TVN i Tusk. A ja ciebie zapytam. Dlaczego dopiero teraz tusk mówi o tarczy antykorupcyjnej a nie od razu jak CBA ujawniło afery? Tusk zrobi wszystko by winni byli inni a nie on ze swoimi kolesiami którzy robili przekręty na jego polecenie. CZy ty jesteś aż tak ślepy i głupi że nie potrafisz wybrać prawdy wśród wszystkich wiadomości? Przecież dziennikarze znależli dowody, że na konto PO i tych którzy robili przekręty wpływały pieniądze od właścicieli automatów do gry. Przecież CBA i dziennikarze pokazali dowody, że sprzedaż stoczni była fikcją, a wiadomości jakie podawał Tusk w sprawie sprzedaży stoczni były jednym z wielu kłamstw. Zacznij człowieku trochę sam myśleć a nie powtarzać jak papugo to co mówi Tusk i TVN Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: pozdrawiam cenzora z Gadzinówki ;-) 25.10.09, 10:26 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman wielka pozoracja - parasol medialny 24.10.09, 22:19 na temat tej pozoracji wypowiadają się Kamiński i Tusk i jest rozbieżność co do wartości merytorycznej, możliwości i metod realizacji, Tuskowi wystarczy hasło, ma dobry propagandowy oddźwięk i zawsze można pomachać malkontentom nic nie znaczącym merytorycznie ale skutecznym propagandowo parasolem, składanie informacji o monitorowaniu prywatyzacji - chciałbym zobaczyć takie merytoryczne sprawozdanie w wykonaniu Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, a nie rytualne urzędnicze ble ble, szczególnie o niebezpiecznych związkach Al Assira, Romana Baszczyńskiego i obecnego prezesa ARP /były pracownik Bumaru za prezesury Baszczyńskiego w czasie gdy Bumar korzystał z usług Al Assira/ a jak nadzorowano Eneę i jej prezesa i dopuszczono do zatrudnienia spółki TFS do świadczenia usług w zakresie bezpieczeństwa informacyjnego i informatycznego /prezes wciśnięty do spółki przez ministra Grada/ według Ernst & Young działania podejmowane przez TFS mogły narazić ENEĘ na ryzyko wycieku poufnych danych, kontrolerzy stwierdzili, że procedury podejmowane przez TFS w obszarze teleinformatyki Spółki mogły potencjalnie narazić spółkę na ryzyko instalacji oprogramowania umożliwiającego nieautoryzowany dostęp do zasobów Spółki - i gdzie tu była ochrona kontrwywiadowcza, Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: wielka pozoracja - parasol medialny 25.10.09, 10:26 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
pikofarad Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyjnej" 24.10.09, 22:23 jednak przychlam sie do opini,ze wszelkie dzialania sa post fakt.Ktowie moze i papiery sa anty datowane.A cala sprawa antykorupcyja sie sypnela po odmiennych opiniach czlonkow rzadu Pitery i Boniego(nie darzego tego czlowieka 100% zufaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman pismo z dnia 01 grudnia 2008 roku 24.10.09, 22:34 jest zwyczajnym urzędniczym bla bla, ono nie ma żadnego znaczenia i jego jedynym efektem były odpowiedzi - dupokrytki lub ignorowanie czegoś czego nie da się w proponowanej tam formie rzetelnie i uczciwie zrealizować dlaczego ABW nie wykryła że w systemach teleinformatycznych ENEI grzebie podejrzana firma, której władze i współpracownicy są powiązani z dawnym wywiadem Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: pismo z dnia 01 grudnia 2008 roku 25.10.09, 10:27 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
bajdaua Re: Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyj 25.10.09, 00:20 a Pitere darzysz? osoba, która twierdzi, że jej działania wstrzymują urzędnicy średniego szczebla albo nie ma pojęcia jak działa administracja rządowa, albo celowo plecie bzdury, to co zdaniem pani Pitery dyrektorzy departamentów, albo naczelnicy wydziałów zamknęli dokumenty w biurkach i nie posyłają dalej? średni szczebel robi to co karze góra czyli ministrowie lub podsekretarze stanu i nie ma nic do gadania. czas budować społeczeństwo obywatelskie bo inaczej z niewiedzy każdą durnotę ludzie łykną... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyj 25.10.09, 00:29 Spoleczenstwo obywatelskie nalezy budowac, tyle ze wtedy PiS w ogole zniknie. A co do sily sredniej klasy urzedniczej, to nie masz pojecia. W kazdym systemie maja oni niesamowita wladze wlasnie poprzez spowalnianie dzialan lub nieinformowanie swoich zwierzchnikow. Ten problem mial szach Iranu, car Rosji, premier Wielkiej Brytanii itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyj 25.10.09, 09:04 Dziwna opinia chyba człowieka zdecydowanie niechętnego rządowi. Antydatować wielu pism do i z różnych służb się nie da, bo za wielu ludzi musiałoby być w to zaangażowanych i sprawa rypnęła by się wcześniej lub później, tym bardziej że jedną ze służb jest pisowska ABW. Poza tym były spotkania w tych sprawach i wielu swiadków. Trzeba dużo złej woli by coś takiego gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyj 25.10.09, 10:27 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman drogi redaktorze z czego wynika, że 24.10.09, 22:28 czynną ochroną objęto tylko największe prywatyzacje i zamówienia publiczne - że w ogóle cokolwiek objęto czynną ochroną, jeżeli nie wiadomo co jest czynną ochroną /na czym ona miała polegać/ i czym się ona różni od ochrony biernej, monitorowania, obserwacji, analizy /przed i po fakcie/ kolejna urzędnicza pozoracja działania - ciekawe czy w tej pozoracji zachowano chociażby jakieś pozory pracy, a nie radosnej twórczości biurowej - sprawozdanie / informacja bla - bla a jak wyglądała tarcza antykorupcyjna i ochrona kontrwywiadowcza w ENEI że doszło tam do zatrudnienia firmy TFS o której firma audytorska pisze w swoim sprawozdaniu że działania podejmowane przez TFS mogły narazić ENEĘ na ryzyko wycieku poufnych danych /kontrolerzy stwierdzili, że procedury podejmowane przez TFS w obszarze teleinformatyki Spółki mogły potencjalnie narazić spółkę na ryzyko instalacji oprogramowania umożliwiającego nieautoryzowany dostęp do zasobów Spółki Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: drogi redaktorze z czego wynika, że 25.10.09, 10:27 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Przekonamy się przy urnach wyborczych 24.10.09, 22:37 Jak było do przewidzenia, rozległ sie na tym forum PiSi jazgot. Od rynsztokowych hasełek po pseudosalonowe riposty. A prawda jest tyleż prosta co banalna - CBA jest winna sabotażu państwa polskiego. Bo rząd jest częścią państwa polskiego i to nie bylejaką, czego nie może zapomnieć ani przeboleć Kaczyński. CBA nie wykonało polecenia służbowego. Sabotaż? Oczywisty. I ewidentna próba zamachu stanu. Jeśli Kaczyński mówi o antydatowaniu setek pism urzędowych to prosty wniosek, że sam to czynił, będąc premierem. Sabotaż? Oczywisty. Kiedy prezydent PiSu (bo przecież nie Polski i Polaków) wetuje wszystko, co popadnie to co? Sabotaż! Też oczywisty. Dlatego wasze, PiSie ujadanie jest coraz bardziej groteskowe w świetle faktów, o czym przekonacie sie już wkrótce. Przy urnach wyborczych. A ja nieodmiennie powtarzam - głosowałam, głosuję i będę głosować na PO dopóty, dopóki PiS nie przekroczy progu wyborczego, czego mu serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 I co jeszcze mela. Czyżby paranoja i obłęd... 24.10.09, 23:01 I co jeszcze mela. Czyżby paranoja i obłęd rządziły w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Pparanoja i obłęd. to specjalność Jarka. Antedatow 25.10.09, 00:26 ana! Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me W paranoi i obłędzie nikt pisiarowi nie dostoi ;P 25.10.09, 00:29 Ludziska zbyt dobrze pamiętają co wyprawialiście przez 2.5 roku i ze strachu zagłosują na PO lub SLD, byle nie na was, neokomunistyczne pomioty. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: I co jeszcze mela. Czyżby paranoja i obłęd... 25.10.09, 00:55 janek-007 napisał: > I co jeszcze mela. Czyżby paranoja i obłęd rządziły w PO. Uczono mnie, że im większe chamstwo ktoś sobą prezentuje, tym trzeba grzeczniej się z nim obchodzić i traktować jak chorego. Pozwoli więc pan, że potraktuję go właśnie jak chorego. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Gdzie panią tak uczono jeżeli można się... 25.10.09, 01:45 Gdzie panią tak uczono jeżeli można się 'zapytowywac'. W szkole PO w klasie kręcenia lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Gdzie panią tak uczono jeżeli można się... 25.10.09, 02:33 ROzumiem, ze w szkole PiS kultury nie ucza? No bo po co - wy juz jestescie z "Wyzszej polki" jak powiedzial Wasz przywodca. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 No to już teraz wszystko jasne. Weź się... 25.10.09, 02:49 No to już teraz wszystko jasne. Weź się za siebie i może tez dorośniesz do wyższej polki. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Zamach stanu zrobił Tuske z Pawlakiem w 1992 roku 25.10.09, 01:03 w interesie UBecji i tajnych współpracowników np. Boniego droga Pani! Dzięki temu Polska jest UBekistanem dzisiaj rządzonym przez oligarchów i szemraną ferajnę. Jazgot proszę Pani to uczynili właśnie ubecy i tw jak ich PiS próbował od koryta odsunąć i co niektórych do odpowiedzialności pociągnąć. A Prezydent nie ma co wetować bo szemrany plemiel UBekistanu jest śmierdzącym leniem. Zamiast ujadać prozę podać ile i jakie to ustawy Prezydent zawetował. A potem proszę sobie przypomnieć (jest dostępne w sieci) ile ustaw zawetował TW Bolek a ile i szczególnie jakich tow. Kwaśniewski. I na przyszłośc proszę mniej oglądać pralki przez szybę jak się kręci tylko poczytać zamiast Gadzinówki inną prasę. Odpowiedz Link Zgłoś
patyk_na Re: Przekonamy się przy urnach wyborczych 25.10.09, 01:35 ...kobieto opanuj się bo sama nie wiesz co piszesz...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
patyk_na Re: Przekonamy się przy urnach wyborczych 25.10.09, 01:40 patyk_na napisał: > ...kobieto opanuj się bo sama nie wiesz co piszesz...:/ to do Pani meli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
telesfor_szuwarek Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostrad 24.10.09, 22:42 2 lata już mijają rządów Tuska i co? I nic... Prośba do internauty - wymień 3 ważne osiągnięcia rządu Tuska (odpowiedź "a u was murzynów biją" jest nie na temat). Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_kp Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 00:06 proszę: 1. otwarty kawał autostrady z Gdańska pod Grudziądz, budowany wreszcie wylot z Warszawy na zachód i budowany teraz most północny. 2. nie walczenie z kryzysem przez rozdawanie kasy bankom, w przeciwieństwie do prawie wszystkich innych krajów, które zaczynają tego żałować. Brak spadku PKB w globalnym kryzysie. 3. terminowe przygotowania do Euro 2012. PiS już nawet nie ośmiesza się próbami wypominania że coś tu idzie źle, co robili nagminnie 1.5 roku temu. Widocznie wiedzieli jak sami by sknocili i myśleli że inaczej się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
telesfor_szuwarek Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 00:50 > 1. otwarty kawał autostrady 1 kawał = dwa hen heny, powiedzieć "zbudowaliśmy kawał drogi" - bezcenne... > 2. nie walczenie z kryzysem przez rozdawanie kasy bankom Pierwsza część zdania prawdziwa. Dopłaty do kredytów to co jest jak nie wspieranie banków? Jakie w ogóle działania podjął rząd w walce z kryzysem? Chcesz powiedzieć, że nie powinien robić nic? Pierogi żona w domu tez robi leżąc na kanapie? Brak spadku PKB > w > globalnym kryzysie. I jesteś w stanie udowodnić, że to zasługa rządu, a nie rodzaju naszej gospodarki? - w tym działań poprzednich rządów. > 3. terminowe przygotowania do Euro 2012. Zwłaszcza budowa metra będzie przed Euro, podobnie jak te kilometry autostrad:))))) To, że nie dali nam "dwóji" to nie znaczy, że mamy czwórkę za odrobione zadanie. "Trzy z dwoma minusami" też zalicza, ale to nie sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
vyalan Służę innymi przykładami :) 25.10.09, 11:30 Hehe, zawsze można napisać "udowodnij, że to zasługa rządu". W przypadku walki z kryzysem, dowodem może być spokojnie kanon jedynej różnicy Milla. W razie problemów ze zrozumieniem, polecam wygooglowanie. Ale służę też kilkoma osiągnięciami, które niewątpliwie są zasługami rządu: 1. Przejście na armię zawodową. 2. Opracowanie spójnej strategii rozwojowej (Polska 2030). 3. Zablokowanie francuskiej próby uzyskania zgody UE na protekcjonizm gospodarczy. Naprawdę mają być tylko 3? :) Odpowiedz Link Zgłoś
telesfor_szuwarek Re: Służę innymi przykładami :) 25.10.09, 22:27 No nie no, stary, rozbawiasz mnie. Pierwsze dwa nie zostały jeszcze zrealizowane, a trzeci zależał głównie od KE i UK a nie od rządu kraju ze wschodniej Europy. Ciekawe, że w przypadku dotowania Opla (i wielu innych niewolnorynkowych zachowań niemieckiego rządu) Tusk jest bezradny (bynajmniej nie przez dziadka). > 1. Przejście na armię zawodową. Jak wspomniałem, nie zrealizowane a do tego nieprzemyślane - co potwierdzają nie tylko pisowscy politycy, ale i eksperci wojskowi. Już brakuje rekrutów, a mamy kryzys, gdy każdy szuka dobrej fuchy. > 2. Opracowanie spójnej strategii rozwojowej (Polska 2030). To jak już coś z tego zrealizują to wtedy dawaj przykład. Na razie to rząd robi niewiele, ale za to ma przeogromne plany! Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Służę innymi przykładami :) 25.10.09, 22:42 telesfor_szuwarek napisał: > No nie no, stary, rozbawiasz mnie. > > Pierwsze dwa nie zostały jeszcze zrealizowane, a trzeci zależał głównie od KE i > UK a nie od rządu kraju ze wschodniej Europy. > > Ciekawe, że w przypadku dotowania Opla (i wielu innych niewolnorynkowych > zachowań niemieckiego rządu) Tusk jest bezradny (bynajmniej nie przez dziadka). > Nie wiem czy wiesz ale Opel ma też fabryki i dostawców w Polsce i w ten sposób daję pracę co najmniej dziesiątkom tysięcy ludzi w Polsce. Pomyśl czasem. To że pomagają "niemieckiej" firmę to nie znaczy że nie pomagają nam. Tak jak ze stoczniami w Niemczech gdzie to rząd Niemiecki ponoć uratował je!!!! Tylko że Cegielski między innymi stąd ma problemy ponieważ upadły stocznie w Niemczech a tam miał połowę swojego kapitału !! > > > 1. Przejście na armię zawodową. > > Jak wspomniałem, nie zrealizowane a do tego nieprzemyślane - co >potwierdzają nie tylko pisowscy politycy, ale i eksperci wojskowi. >Już brakuje rekrutów, a mamy > kryzys, gdy każdy szuka dobrej fuchy. > Brakuje rekrutów ?? hahahaha skąd te brednie ??!! Logika godna PiSowca !!:) Z powodu bezrobocia brakuje rekrutów na wolne miejsca w zawodowym wojsku ??!! hahaha boszzzzzze ;))))) > > 2. Opracowanie spójnej strategii rozwojowej (Polska 2030). > > To jak już coś z tego zrealizują to wtedy dawaj przykład. Na razie to rząd robi > niewiele, ale za to ma przeogromne plany! Bo najlepiej rządzi się bez planu !! Jarek już to pokazał !! Plany miał tylko do następnej zaplanowanej afery rządowej !!! Hahaha wysłał CBA zaraz po mianowaniu Leppera za nim by go aresztować, a plan dalszy był taki by przejąć jego posłów za stołki rządowe i rządzić bez Samoobrony !! I co ?? i to samo !! ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 00:08 Nie bądź dziecinny, cykl przy tego typu inwestycjach wynosi 2-3 lata minimum. Jak na razie rozstrzygnięto przetargi i podpisano umowy - czego pisuar nie potrafił zrobić przez 2.5 roku (wręcz przeciwnie, zerwał umowę na A2). Wyniki będą na przełomie 2011/2012 i wtedy możemy wrócić do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 00:16 Jak sobie zyczysz: - ograniczenie emerytur pomostowych - wycofanie wojsk z Iraku - podpisanie najwiekszej od lat ilosci umow o autostrady i drogi szybkiego ruchu - przygotowanie do Euro 2012, tak ze wypadlismy pozytywnie w ocenie - ograniczenie budzetu i sterownie gospodarka, tak ze w Europie jako jedyni mamy pozytywny wzrost dochodu narodowego - wprowadzenie spokoju i usmiechu w codziennej polityce (tu sie pewnie nie zgodzisz, ale ja 100x wole sposob w jaki mowi Tusk niz w jaki mowi Kaczynski) Moglbym dalej, ale po co, chciales tylko trzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
telesfor_szuwarek Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 00:41 > - ograniczenie emerytur pomostowych o ile? > - wycofanie wojsk z Iraku Za to mamy ich więcej w Afganistanie. Zamienił stryjek siekierkę na kijek... No i poza tym, czy to wielki sukces? > - podpisanie najwiekszej od lat ilosci umow Ale co konkretnie zrobiono? Bo to za komuny deklarację polityczną i "rozpoczęcie robót" równoważono ze zrealizowaniem zadania. > - przygotowanie do Euro 2012, tak ze wypadlismy pozytywnie w ocenie :)))) Słowem, chwalisz rząd za to, że udupił totalnie. Praktycznie żaden kraj do tej pory, który miał Euro czy olimpiadę, nie został z tego wycofany. Zła ocena ws. euro byłaby już totalną porażką, europejskie władze piłkarskie tylko powiedziały "może być" - żaden to sukces. Zwłaszcza, że na to euro nie będzie nic wielkiego poza stadionem. Nawet nowe autostrady prawdopodobnie trzeba będzie remontować (pewnie też gdzieś się kasa zapodzieje...). > - ograniczenie budzetu i sterownie gospodarka, tak ze w Europie jako jedyni mam > y > pozytywny wzrost dochodu narodowego Tylko tyle - wolę kryzys w Holandii niż wzrost gospodarczy w Polsce. Nie wspominając o tym, że - jak ktoś tu wspomniał - istnieje coś takiego jak cykl i pewne sprawy można przypisać poprzednim rządom. Nasza sytuacja gospodarcza od kilku lat zależy głównie od czynników poza naszym krajem, bo korupcji -niszczyciela gospodarki- nie możemy zwalczyć... > - wprowadzenie spokoju i usmiechu w codziennej polityce (tu sie pewnie nie > zgodzisz, ale ja 100x wole sposob w jaki mowi Tusk niz w jaki mowi Kaczynski) Najbardziej medialne twarze PO to Palikot i Niesiołowski, słowem wulgarność i agresja. Nie jestem frajerem, owszem PiSowi można wiele agresji zarzucić, ale PO bynajmniej nie jest lepsza, ma tylko lepszych speców od kłamania, że to nie oni atakują. > Moglbym dalej, ale po co, chciales tylko trzy :) OK. wymień 3 istotne, a nie średniej wagi, rzeczy, które zrobił, a nie zaplanował, ten rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 01:55 No nie - jak bedziesz sie doszukiwal dziury w calym, to nic nie ma sensu podawac. 1. Ograniczenie emerytur - najwieksze do 20 lat - o ile wiem byloby wieksze gdyby nie gwaltowne protesty p. Prezydenta i PiS, wiec to im zawdzieczamy ze nie byly glebsze 2. Wycofanie z Iraku - poszukaj i znajdziesz jak PiS mowil, ze to w tak krotkim czasie niemozliwe. Afganistan to akcja NATO, wiec raczej mocno cos innego, zreszta popierane przez opozycje 3. Podpisanie - no trudno autostrade zbudowac w rok, M3 w Angli powstawalo kilkanascie lat, przez grupy ekologiczne. Ale podpisanie to tez dokonanie. O ile wiem, te dwa lata to najwieksze budowy drog w ostatnich 10 latach 4. O Euro - europejskie wladze pilkarskie pwoiedzialy lepiej niz "moze byc". Przeciez przez poltora roku bylismy karmieni przez PiS informacjami ze jest fatalnie, a okazalo sie ze dobrze. 5. Kryzys - ja tez wole kryzys w Anglii niz jego brak w Polsce :) ale to wynika z punktu startu. Nie wiem czy to zasluga Polakow, czy rzadu, ale tak to juz jest, ze aktualnie rzadzacy korzystaja. Zreszta wydaje mi ze skoro Polska jako w zasadzie jedyna wybrala inna droge niz wiekszosc krajow i jako jedyna jest na plusie, to pewnie to ma jakies relacje do siebie. Ciekaw jestem czy jak by sie walilo to tez bys mowil, ze to nie wina rzadu, tylko sprawa naszego systemu? :) 6. Palikot nie jest wulgarny - on po prostu z pelna swiadomoscia dostarcza tego czego oczekuja dziennikarze. Taka gra. Poczytaj jego teksty niepolityczne i zobaczysz, ze to wrazliwy filozof, ale jednoczesnie rozumiejacy ze dzisiaj rzadza de facto media. Spokojne tlumaczenie problemow nie jest mozlilwe u pana Rymanowskiego. On szuka ludzi rzucajacych sie sobie do gardla. Stwierdzenie Palikota, ze predzej by sie spodziewal, ze Kaczynski jest hetero niz ze on zostanie przewodniczacym, trwalo 5-10 sek i zostalo zapamietane. Jego tlumaczenie (kiedys) sensownosci zmian prawa, przez jakies 5-10 minut - zostalo natychmiast zapomniane. Palikot jest szczytem kultury i delikatnosci w porownaniu z Kurskim, Migalskim, Kepa, Brudzinskim, Gizynskim, Putra czy innymi. Zauwaz jakich slow uzywa Tusk i jak jest spokojny a jak pieni sie (sorki nie znalazlem delikatniejszego slowa) Kaczynski. NIe chodzi mi tu o tresc (choc oczywiskie tresc Tuska mi odpowiada a Kaczynskiego nie) ale o forme. 3 istotne i zrobione : emerytury, Irak, podpisanie omow o budowe autostrad Odpowiedz Link Zgłoś
finbal123 Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 09:51 Drtogi kolego umnie w gminie zrobiono nam nowądroge ,kanalizacje i oświetlenie i tojuz jestbardzo duxy sukces,w gdyni wybudowano nową hale sportową,buduje sie stadion rugby a za miesiąc rusza budowa nowego stadionu MoSir,poza tym zyje sie spokojnie bez napięć, biznes siekręci i co jeszcze popieram Pana Tuska i PO Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Jeszcze poproszę o dowód na istnienie autostr 25.10.09, 10:28 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy POwskie mowy-coś wam POwiem: jest tarcza - 24.10.09, 22:42 korupcyjna, jak boga jedynego na niebie kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzesky Brawo dla Pani Pitery 24.10.09, 22:42 Bardzo się cieszę, że Pan Premier broni Pani Juli Pitery. Pani Julia jest wyjątkowo uczciwa, pracowita i seksowna. Jak występuje w telewizji to widać, że jest umyta i ma makijaż. Na pytania dziennikarzy zawsze odpowiada, nigdy nie powiedziała że czegoś nie wie. Cieszmy się że mamy takiego eksperta w służbie dla naszego kraju, który nie bacząc na złe języki walczy o to aby nam wszystkim żyło się lepiej. Brońmy tej wyjątkowej kobiety, tak jak broni Pani Pitery nasz Premier. Nie dopuśćmy do tego, aby taka osobowość, taka inteligencja, taka elokwencja, taka uczciwość zrezygnowała z pracy dla narodu, dla kraju. Tylko ludzie naprawdę złej woli mogą nie doceniać jej dwuletniej, ciężkiej, pełnej poświęceń pracy. Pani Julia to tytan pracy i w dużym stopniu to dzięki Niej nie mamy w kraju kryzysu tak jak w innych krajach Unii Europejskiej. Podziękujmy Pani Juli. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Julka, to ty masz pseudo wrzesky??? Ale jaja... 24.10.09, 22:58 No dobra, starucho, czy to wypada zeby az tak sobie samej kadzic??? Bye, ropuszko... Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyjnej" 24.10.09, 22:51 ALBO nasluchalas sie dody lub jestes w szoku po ujawnieniu afer tworzonych przez PELO i DONKA . nie skomentuje tego co napisalas bo szkoda czasu.. a co do wyborow to zobaczysz jakiego kopa dostanie PELO OD ZWYKLYCH LUDZI ,ktorym nie podoba sie ociekajacy potem CHLEBOWSKI,minister GRAD ktory nikomu sprzedaje stocznie i miro i inni... Odpowiedz Link Zgłoś
bodo9 Re: Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyj 24.10.09, 23:15 Masz na myśli oczywiście "afery" wymyślone przez PIS-uar,a powołane do życia przez żołnierza tegoż,niejakiego Mańka,super agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 A szefa ABW nikt nie zwolni ?? 24.10.09, 23:04 Przecież zupełnie poległ w tej sprawie i co ? Poza tym wyszło na jaw podsłuchiwanie dziennikarzy i co ? Sprawdza się ? Usłużny jest ? Szukał haków na PiS przez cały poprzedni rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Dość tych kłamstw 24.10.09, 23:58 z papierowa tarczą i drewnianym mieczem. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Działania Przestępczej Organizacji 25.10.09, 00:14 polegają na rzuceniu nośnie medialnego hasła, a potem na pozoracji, że coś się zrobiło. Tak jest z akcją żywienia dzieci jabłkami i marchewką - termin płatności 8 miesięcy - wiadomości z Radomia. Tak jest z szafkami dla uczniów Tak jest z laptopami dla uczniów Tak jest z projektem antykorupcyjnym Pitery. Tak jest z jednym okienkiem - które tylko utrudniło zakładanie firmy. Tak jest z likwidacją dowodów osobistych. Tak jest z ogłoszeniem planu wielkiej prywatyzacji - z której pewnie mało co wyjdzie. Tak jest ze wszystkim co zamierza zrobić Ryży Oszust. Proszę wymienić chociaż parę osiągnięć PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Działania Przestępczej Organizacji 25.10.09, 00:20 Jak sobie zyczysz: - ograniczenie emerytur pomostowych - wycofanie wojsk z Iraku - podpisanie najwiekszej od lat ilosci umow o autostrady i drogi szybkiego ruchu - przygotowanie do Euro 2012, tak ze wypadlismy pozytywnie w ocenie - ograniczenie budzetu i sterownie gospodarka, tak ze w Europie jako jedyni mamy pozytywny wzrost dochodu narodowego - budowa boisk (Orliki) - jak dotad otwarto 700! - wprowadzenie spokoju i usmiechu w codziennej polityce (tu sie pewnie nie zgodzisz, ale ja 100x wole sposob w jaki mowi Tusk niz w jaki mowi Kaczynski) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Myślenie nie jest twoją mocną stroną, szary człowi 25.10.09, 00:22 eku. Umiesz tylko opluwać. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Dorsz za 8,50 PLN... 25.10.09, 00:33 Ot największy sukces w tej walce nieudaczników i ignorantów z rządu Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 motto Tuska: kasa za nic, nic za kasę 25.10.09, 00:43 pensja Picery = defraudacja pieniędzy podatników Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Dorsz za 8,50 PLN... 25.10.09, 01:30 bydlo_prof_wb napisał: > Ot największy sukces w tej walce nieudaczników i ignorantów z rządu Tuska... Z JAKIEJ RACJI Z MOICH PODATKÓW MA KTOŚ ŻREĆ NAWET DORSZA ZA 8,5 ZŁ PIŚMIECIU. BO ROCZNIE TO WYJDZIE 8.5x 300 DNI= 2550 ZŁ. W CBA JEST ICH Z 1000 FUNKCJONARIUSZY , MASZ WIĘC 2,5 MIL. ZŁ. jEDEN Z NAJWIĘKSZYCH PIŚMIECI, NIEJAKI BREDZIŃSKI ZE SZCZECINA, CIĄGLE W SEJMIE OPOWIADA O GŁUPIM DORSZU ZA 8,5 ZŁ Z JUDASZOWSKIM UŚMIECHEM, WYNIKAJĄCYM Z PSYCHOPATOLOGICZNEJ PARANOI. CHOĆ CHODZI TU O 2,5MIL., TO CHORY BREDZIO BRUDASEK CIĄGLE MÓWI OTYM DORSZU. wIDOCZNIE U PISIORÓW W MODZIE SĄ ŚNIADANKA ZA NASZE PIENIĄDZE. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb No więc trzeba się leczyć przyjacielu... 25.10.09, 08:14 albo przeanalizować to jeszcze raz. Tertium non datur. Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 gdzie są dokumenty "tarczy antykorupcyjnej", spra 25.10.09, 01:04 Każda działalność urzędnicza polega na wydawaniu zarządzeń, pilnowaniu terminowego spływaniu sprawozdań, ponaglaniu , udzielaniu nagan za niedociągnięcia. Gdzie są ślady tych działań. Czy premiera nikt nie nauczył robienia biurokracji zarządczej. W pracach alpinistycznych rządzi się ustnymi poleceniami ale 40 tysięczną stocznią rządzi się pismami. Państwem nie rządzi się przemówieniami tylko dokumentami, ustawami poleceniami i egzekwowaniem zarządzeń. Gdzie jest to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
alumagus Tarcza antytoośkowa w Klalasewie na drzewie 25.10.09, 01:08 tarcza antytoośkowa w Klalasewie na drzewie! Chu-s-teczki, omammlane owieczki! Od wodza narodu emiter smrodu! Mobilizują się pisie. Nie opluć zdarza im się. Ci co pluć nie chcieli. Z partii już wylecieli. Korupcyjna tarcza wisi. Trwa egzamin pisi. Charki zwane pluciem. Z dozą jadu, przytruciem. Tarcza w Klapysewie. Z Toośkiem, na drzewie. ”Belzebub” podpowie. Dziesiątka w Toośka głowie! Knują, walą jak w BęBNy. WSI I Podsłuch posępNy. Kserują według komendy. Polbank bez dywidendy. Z CeBrA leją wodę. Z komuną mają ugodę. Kepiskopat św-iń śvitra. (Pisidęt) po pół litra. Telewizja publiczna. Od moczu alkaliczna. Publikują szmaciaki. W Rzekpospolitej poszlaki. A wszyscy dobro Polski. Kepiskopatu i Wolski. Aż klaszczą zachałapska. „Giń mendo pokacapska”. Kończymy z tą nacją. Wolnością i demokracją. Wolak ma Prawo i Sprawiedliwość jako przywilej nad „polskojęzycznymi”, mordo ty moja! www.zycie.ca/2009/03/abp-michalik-ponownie-na-czele-episkopatu/ Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio A dlaczego w przyszłym tygodniu? 25.10.09, 01:16 Dlaczego dopiero w przyszłym tygodniu? Dopiero sie piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: A dlaczego w przyszłym tygodniu? 25.10.09, 01:59 No bo je trzeba przejrzec i odtajnic. Nie dociera do Ciebie ze czesc z nich zawiera informacje, ktorych ogloszenie by spowodowalo, ze zaden biznesman by nigdy nie kupil nic w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: A dlaczego w przyszłym tygodniu? 25.10.09, 10:33 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Ujawniono informacje nt. "tarczy antykorupcyjnej" 25.10.09, 01:58 tak sie dzieje kiedy POszczana amatorszczyzna bierze sie za rzadzenie krajem Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 zdazyli tarcze podrobic lodziarze... 25.10.09, 04:16 ...nagle znalazly sie pelne szuflady papierow tarczowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: zdazyli tarcze podrobic lodziarze... 25.10.09, 10:32 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ....Narazie rzad atakuje a Kaminski nic nie moze.. 25.10.09, 05:23 Z prostej przyczyny-obowiazuje go tajemnica a dokumenty w CBA maja klauzule tajnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: ....Narazie rzad atakuje a Kaminski nic nie m 25.10.09, 10:28 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
pissonpis bokasa-kłamliwa pisowska szujo 25.10.09, 07:09 wstyd ci kretynie za pisowskich wodzow kłamców Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: bokasa-kłamliwa pisowska szujo 25.10.09, 10:29 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnyobywatel Kamiński stanie przed komisją zakneblowany-obowiąz 25.10.09, 07:55 obowiązuje go klauzula tajności Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje_1 Re: Kamiński stanie przed komisją zakneblowany-ob 25.10.09, 10:29 Tekst linka dziwne zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś