gdy_gdy 28.10.09, 16:23 popieram - jak najprościej ściągnąć haracz? wstawić SWOJE automaty i mamy załatwione pranie pieniędzy i haracz za "dzierżawę" automatu - "WSZYSTKO FULL LEGAL" czas z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senseiek a jak sie ratuje politykow od uzaleznienia?? 28.10.09, 16:46 a jak sie ratuje politykow od uzaleznienia od wladzy za wszelka cene??? Odpowiedz Link Zgłoś
arszenikt Strzałem w potylice. 28.10.09, 17:01 Zrobili aferę, a płaca za nią zwykli ludzie, którzy dzieki wlasnie takim automatom sa w stanie utrzymac rodzine. Witam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Strzałem w potylice. 28.10.09, 18:13 arszenikt napisał: > Zrobili aferę, a płaca za nią zwykli ludzie, którzy dzieki wlasnie takim > automatom sa w stanie utrzymac rodzine. Żerując na nieszczęściu innych rodzi, które na skutek uzależnienia jednej osoby od automatów są pozbawione środków do życia. Gratuluję myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Re: Strzałem w potylice. 28.10.09, 18:30 To jak towarzyszu? Zakazujemy alkoholu i papierosów? Zakażmy też tłustego żarcia. Ile rodzin cierpi z powodu alkoholizmu? Ile rodzin cierpi bo ich jedyni żywiciele umierają na raka czy zawał? Wszystkiego zakazać. pereiro napisał: > Żerując na nieszczęściu innych rodzi, które na skutek uzależnienia jednej osoby > od automatów są pozbawione środków do życia. Gratuluję myślenia. > > Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Strzałem w potylice. 28.10.09, 18:44 To może zostawmy automaty oraz zalegalizujmy działalność gospodarczą pod nazwą kradzieże kieszonkowe. Też chodzi o w sumie niewielkie kwoty, usługa nie powoduje uzależnień a przy okazji "przedsiębiorcy" wyjdą z szarej strefy i będą płacili podatki do skarbu państwa. Najlepiej w formie karty podatkowej, żeby nie zarzynać raczkujących przedsiębiorstw. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Skoro nie widzisz różnicy pomiędzy kradzieżami 28.10.09, 19:07 kieszonkowymi a dobrowolnym wydawaniem własnych pieniędzy na wybrane przez siebie rozrywki, to znaczy, że jesteś bardzo niedojrzały umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
arszenikt Re: Strzałem w potylice. 28.10.09, 20:31 Ta... Wiadome, każdy kto gra na automatach jest uzależniony ;) Gratuluje myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Strzałem w potylice. 28.10.09, 18:15 arszenikt napisał: > Zrobili aferę, a płaca za nią zwykli ludzie, którzy dzieki wlasnie takim > automatom sa w stanie utrzymac rodzine. Witam w Polsce. Raczej pomyśl o jeleniach które przegrywają ostatni grosz, wierząc w odwrócenie losu, za "podatek od marzeń" płacą później rodziny graczy, te wrzucone 100 zł to nowe buty dla dzieciaka, lub opłacony abonament za telefon, czy kablówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kedrap Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 16:48 Po prostu ręcę opadają jak się słucha takich "ekspertów". Oczywiście TotoLotek jest tak samo wciągający, jak siedzenie 18 godzin na dzień w jakiejś ciasnej kanciapie, przed migającymi kółkami. Brawo. Paranoja. Nie wiem co ten Pan chciał osiągnąć, powiedzieć, że Totolotek też powinien być zamknięty, czy że automaty w budach są niegroźne?? Odpowiedz Link Zgłoś
antypisowski_histeryk Re: Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co a 28.10.09, 17:28 kedrap napisał: > Po prostu ręcę opadają jak się słucha takich "ekspertów". Oczywiście TotoLotek > jest tak samo wciągający, jak siedzenie 18 godzin na dzień w jakiejś ciasnej ka > nciapie, przed migającymi kółkami. Brawo. Paranoja. Nie wiem co ten Pan chciał > osiągnąć, powiedzieć, że Totolotek też powinien być zamknięty, czy że automaty > w budach są niegroźne?? dobre podsumowanie tego inteligentnego "artykułu"... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Po wpadkach w Bułgarii i w Polsce 28.10.09, 16:49 cały schemat oszustwa jest widoczny jak na dłoni i dalej grać w to mogą tylko ludzie kompletnie naiwni. W jędnorękim też jest kant ale przynajmniej na krótką metę są jakieś minimalne szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Re: Po wpadkach w Bułgarii i w Polsce 28.10.09, 16:53 Widać wyraźnie, że wygrane kulki są w jakiś sposób namaszczone. W Bułgarii jakiś ziom pomylił się i namaścił dwa razy z rzędu ten sam zestaw. W Polsce maszyna przez błąd zassała 15 /prawdopodobnie jako leżącą blisko namaszczonej i zwycięskiej 16/. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Po wpadkach w Bułgarii i w Polsce 28.10.09, 18:15 Szkoda, że jak z niebie rozdawali mózgi, nie trafił ci si jakiś "namaszczony". Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 16:56 Rząd staje się coraz bardziej populistyczny. Brnie w kierunku, który wytycza PIS. Ale chyba zdaje sobie sprawę, że choćby nawet Tusk przeistoczył się w trzeciego bliźniaka, to i tak nie będzie akceptowany przez tę część wyborców. Po po upadku branży hazardu, kraj straci wymierne przychody z podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 17:11 "Ekspert" jak wziął w łapę od mafii hazardowej to udowodni, że Ziemia jest kwadratowa. Gram w lotto od dwudziestu lat i ani sam nie popadłem w nałóg ani nie słyszałem o masowych przypadkach ludzi, którzy siedzieliby kolekturze 24/7 i zastawiali domy u lichwiarza żeby puścić kupon dużego lotka. Ograniczeniem jest sam fakt, że mamy tylko kilka losowań w tygodniu i kolektury otwarte do 19.00. U jednorękiego bandyty możemy zagrać o 3 w nocy z niedzieli na poniedziałek. Zdecydowanie popieram to co rząd chce zrobić. Twardy hazard do kasyn a nie do spożywczaka. A eksperci mafijni won z mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Gosiewski wynajmuje "ekspertów"by pieprzyli bzdury 28.10.09, 17:24 Edgar wdepnął i na gwałt szuka ratunku dla hazardu... Mafia nie wybacza. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co a 28.10.09, 19:00 Sprostowanie: kolektury przyjmują zakłady do około 10 minut przed rozpoczęciem wieczornego losowania. Skąd wiem? Prowadzę kolekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 17:21 tylko, że dochód z totolotka idzie do kasy państwa, a salony z automatami są, jak to ładnie ujął Masa w TVN-ie "haraczowane" przez mafię, samo to pomijają wszystko inne powinno zdecydować o likwidacji salonów z automatami tym bardziej, że zgodę na ich działalność wydają oprócz władz dodatkowo bandyci Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante POlitycy PO znają się na wszystkim. Od finansów PO 28.10.09, 17:21 uzależnienia. Co za pech, że tacy fachowcy nie rządzą nami od 1989 roku. A jak dobrze byłoby w POlsce, gdyby Donek był premierem od 1944. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Teraz zacznie sie cyrk z "ekspertami" PIS-u... 28.10.09, 17:26 za wszelką cene muszą udupić projekt Tuska i PO... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Teraz zacznie sie cyrk z "ekspertami" PIS-u.. 28.10.09, 17:51 To eksperci Edgara. Gosiewski musi mieć alibi. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Wpisz w wyszukiwarkę: uzależnienie od totolotka 28.10.09, 17:52 przekonasz się, że o tym problemie jest już od dawna głośno. "Według specjalistki od uzależnień z berlińskiego Caritasu granie w totolotka może prowadzić do nałogu. Sabine Grüsser mówi, że na swojej drodze zawodowej spotykała ludzi silnie uzależnionych od wypełniania kuponów" "Drodzy Państwo, mam pacjenta , który od 2 lat gra "nałogowo"w toto lotka, nie może przestać. Konsekwencje- rozkład małżeństwa przez oszustwa i podbieranie pieniędzy, kredyty i długi." " Koszmar Natalii Lipnickiej i jej dwojga dzieci zaczął się jakieś trzy lata temu. - Może nawet wcześniej, ale wtedy zwróciłam uwagę, że mąż wydaje zarobione pieniądze nie wiadomo na co i zapaliła się w mojej głowie czerwona lampka - opowiada pani Natalia. Okazało się, że Władysław namiętnie gra w totolotka. - Zaczęłam znajdować sterty kuponów. Od roku nasiliło się to do tego stopnia, że wydaje na grę połowę pensji, czyli około 1000 - 1200 złotych - dodaje zdenerwowany" i tak dalej i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Wpisz w wyszukiwarkę: uzależnienie od totolot 28.10.09, 18:19 Można uzależnić się również od internetu. Też należy zakazać jego sprzedaży? Są przypadki uzależnienia od pracy - zakażmy jej. A przede wszystkim zakażmy oelefante korzystania z internetu - jest silnie uzależniający. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Ja jestem przeciwnikiem głupich zakazów, w ramach 28.10.09, 18:28 których POlitycy próbują decydować, jak dorosły człowiek ma wydawać swoje pieniądze. Socjaliści z PO chcą zabronić ludziom wydawać swoje pieniądze na automatach do gry, bo te uzależniają, a jednocześnie kłamliwie twierdzą, że totolotek nie uzależnia. Otóż uzależnia. Podobnie jak słodycze, wóda, internet, seks, tytoń i setki innych rzeczy. Czy nasza POstkomuna do spóły z PiSokomuną będą próbawały zakazać i innych uzależniających rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sabeta Heretycy 28.10.09, 17:27 Totolotek jest nie szkodliwy, bo nabija miliony złotych do budżetu. A hazard inny szkodliwy, bo rząd nie może z niego haraczy ściągać w odpowiedniej wysokości. Oto szkodliwość hazardu ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
swiniotop Ekspert: "Totolotek równie uzależniający . NIE !!. 28.10.09, 17:43 Nieprawda. Ta opinia tego "eksperta" nie jest prawdziwa. Dla kogo on jest ekspertem ? .Jakby ktoś chciał przegrać majątek w Totka to musiałby się sporo napracować przy wypełnianiu kuponów. Czy dla tych z grubymi karkami ? .Wszyscy uczciwi ludzie poprą bez zastrzeżeń Premiera. Tu sie okaże kto chce pchać kij w szprychy !!. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Forumowi "eksperci" od siedmiu boleści 28.10.09, 17:56 Jakby ktoś chciał przegrać majątek w Totka to musiałby się sporo napracować przy wypełnianiu kuponów. Wystarczy wiedzieć że istnieją zakłady systemowe: serwis.lotto.pl/183-4ac0761675f83.htm Prosze zobaczyć ile kosztuje jeden zakład systemowy na 12 cyfr w lotto - 2772,00 zł. No a teraz niech jakiś wariat gra tak co losowanie... ile budżetów domowych to wytrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
hen.wlo Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 17:46 Czy ktoś mi wytłomaczy dlaczego podatku od automatów nie podniesiono chociaż rok wcześniej? Jak się ma skok podatku z 180 do 480 euro do przepychanki o te 10% dla Drzewieckiego na sport? To paskudnie pachnie...,czy nikt tego nie widzi i nie czuje? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Już uaktywniają się miłośnicy automatów. 28.10.09, 17:50 Nawet przybierają miano ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Co tych komuchów z PO obchodzi, na co 28.10.09, 17:54 ludzie wydają własne pieniądze? Chcą wydawać na wódkę - ich sprawa. Chcą wydawać na książki - ich sprawa. Chcą wydawać na hazard - ich sprawa. Komuchy! Łapy precz od uczciwie zarobionych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Totolotek to największy przewał. Marzenia pryskają 28.10.09, 18:16 Jak myślicie, dlaczego nie można dodawać zakładów na np. 5 minut przed losowaniem. Ano dlatego, że komputer po zamknięciu dostępu analizuje wedle programu amerykańskiej firmy G-Tech najkorzystniejsze pod względem finansowym dla Totalizatora rozwiązanie przy zachowaniu parametrów takich jak losowość ,ciąg liczb etc. Najlepiej byłoby, jakby w pomieszczeniu w tle były pokazane włączone monitory z transmisją programu tv z różnych stacji-byłaby pewność, że losowanie jest na żywo.( wyeliminowałoby przewały jak w niedawnym multilotku-znikająca 15). Po drugie. Po co maszyny losujące ? Losować powinien CZŁOWIEK a nie MASZYNA. Co za trudność wylosować kilka kulek przez np sierotkę z domu dziecka ?? Tak więc marzenie trafienia w totka prysło. Przynajmniej u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
microprofesor Re: Totolotek to największy przewał. Marzenia pry 28.10.09, 21:05 dudala76 napisał: > Jak myślicie, dlaczego nie można dodawać zakładów na np. 5 minut przed > losowaniem. Ano dlatego, że komputer po zamknięciu dostępu analizuje wedle > programu amerykańskiej firmy G-Tech najkorzystniejsze pod względem finansowym > dla Totalizatora rozwiązanie przy zachowaniu parametrów takich jak losowość > ,ciąg liczb etc. Najlepiej byłoby, jakby w pomieszczeniu w tle były pokazane > włączone monitory z transmisją programu tv z różnych stacji-byłaby pewność, że > losowanie jest na żywo.( wyeliminowałoby przewały jak w niedawnym > multilotku-znikająca 15). Po drugie. Po co maszyny losujące ? Losować powinien > CZŁOWIEK a nie MASZYNA. Co za trudność wylosować kilka kulek przez np sierotkę > z domu dziecka ?? > Tak więc marzenie trafienia w totka prysło. Przynajmniej u mnie Lotto połowę wpływów przeznacza na wygrane, a drugą połowę "zjada". I teraz wytłumacz mi, w jakim celu mieliby oszukiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubovski nieprawda 28.10.09, 18:20 nieprawda, że w toto nie mozna wygrac, bo wygrywają ludzie na calym swiecie i nikt mi nie udowodni, ze nie, bo mozna chociazby sobie o tym to i łowo poczytać amordercato.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 Ja trafiłem 2 razy 5-kę w Totka... 28.10.09, 18:32 gram cieniutko, po 1 zakładzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau szanowny panie ekspercie 28.10.09, 18:31 Mechanizm jest identyczny - to oczywiste. Ale tu nie chodzi o różnicę w mechanizmie, tylko o szkody społeczne, które w przypadku jednorękich są dużo wyższe niż w Lotto. Tzw. hotspoty - o czym być może pan ekspert nie wie - bazują na tej samej klienteli i odwołują się do tego samego schematu co gry zręcznościowe. Dochodzi tylko miraż wygranej i dużo wyższe koszty. Hotspoty nastawione są na klienta prymitywnego, często żyjącego na granicy ubóstwa. Hotspotów nie znajdzie Pan w centrach handlowych czy kulturalnych tylko w okolicy bazarów i przy "biednych ulicach." Hotspot będzie tam gdzie lombard i skup złota :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dryhas Chciałbym przypomnieć rządowi,że uzależniają 28.10.09, 18:40 jeszcze papierosy,alkohol,leki,internet,sex,czekolada... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Słoma z butów wyłazi .... 28.10.09, 18:43 Jestem dumny że nie głosowałem na PO. Brną z jednego idiotyzmu w drugi, strach pomyśleć czym to się skończy. Najpierw chcieli uszczęśliwić naród wyręczając go, kosztem przedsiębiorców z rozliczeń podatkowych, teraz zabierają "groźne" zabawki. Jutro zabiorą alkohol (niebezpieczniejszy!), pojutrze tytoń, następnie zakażą seksu, poza wymogami prokreacji ...... Gdzie się tacy zadufani w sobie, strażnicy społecznej moralności, wszystkowiedzący co dobre a co złe rodzą? Żeby było jasne. Nigdy nie grałem na automatach, gry komputerowe mnie nudzą, w totka gram z 3 - 4 razy w roku, w kasynie nigdy nie byłem, nie piję, nie palę od 15 lat. I dziwne, nic z tych rzeczy mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Re: Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co a 28.10.09, 19:04 Nie lubię jak ktoś decyduje za mnie co jest złe, a co dobre, dla mnie samego :\ Odpowiedz Link Zgłoś
attach Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 19:10 O żesz! Nie wiedziałem, że Michael Palin jest ekspertem od uzależnień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoprawdaa Państwo POlicyjne... by żyło nam się lepiej! 28.10.09, 19:16 Platforma Obywatelska posunęła się za daleko w pracach nad ustawą antyhazardową Blokowanie internetu, kontrola przelewów, monitorowane połączenia internetowe (e-podsłuchiwanie) = PAŃSTWO POLICYJNE Pod byle pretekstem mogą to wykorzystywać i kontrolować oraz inwigilować wolnych obywateli. Czy tego chcemy? Czy czekają nas drugie Chiny albo wizja państwa w orwellowskiej powieści? Jeśli pod takim błahym powodem jak niby ochrona przed uzależnieniem od hazardu, chociaż wiadome, że jest to znikome, chcą wprowadzać takie zakazy i kontrole, to co będzie następne? Podsłuchy w domu, kamery w pokojach, czipy pod skórą i w dowodzie? Jeśli PO tak bardzo troszczy się o nasze uzależnienie, to dlaczego jeszcze nie ma zakazu alkoholu? Uzależnienie od bukmacherów internetowych to patologia, a uzależnienie od bukmacherów naziemnych albo lotto już jest w porządku? Lotto, które jest twardym hazardem, gra tam najwięcej osób, a kupony sprzedaje się nawet dzieciom, dlaczego jeszcze nie zostało zakazane? Państwo POlicyjne... by żyło nam się lepiej! Niech dziennikarze ruszą temat, bo potem może być za późno. Rozsyłacie to po wszystkich. Jeśli PO zyska takie uprawniania, to bedą to wykorzystywać w walce politycznej i osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Polska Platforma Bezpieczeństwa Wewnętrznego 28.10.09, 21:35 na tym się pracuje w instytutach badawczych zastosowanie metod sztucznej inteligencji i technologii agentowych do wspomagania działań operacyjnych i śledczych oraz procedur dowodowych z uwzględnieniem przestępstw internetowych /instytucja realizująca projekt - Akademia Górniczo-Hutnicza, Wydział Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki, Katedra Informatyki/ mobilny, sieciocentryczny system wsparcia pracy operacyjnej Policji /instytucja realizująca projekt - Politechnika Poznańska, Wydział Informatyki i Zarządzania, Instytut Informatyki/ zarządzanie informacją i wiedzą w usługach o podwyższonym poziomie bezpieczeństwa /instytucja realizująca projekt - Poznańskie Centrum Superkomputerowo-Sieciowe/ misja Polskiej Platformy Bezpieczeństwa Wewnętrznego Nie jest możliwe efektywne i w pełni skuteczne zapewnienie bezpieczeństwa publicznego bez udziału i wsparcia wysoko zaawansowanych technologii i instrumentów informatycznych Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co a 28.10.09, 19:49 Tylko, że Totolotek tez oferuje gry z natychmiastowe po wejściu z ulicy (czyli Keno). I co na to liberalny (hahaha) rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co aut... 28.10.09, 19:54 rozwinie się ruch przygraniczy (oni do nas do fryzjera a my do nich w szpony hazardu) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co a 28.10.09, 20:10 BRAWO! To nie jest normalne jak w sklepie spozywczym czy na malej ulicy stoi kilka bud z automatami i wokol nich zbiera sie okoliczny element jak muchy na gownie. Czasami w nocy strach przejsc obok dresiarstwa, ktore przyciagaja takie miejsca. Z tym trzeba zrobic porzadek! Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Ekspert: "Totolotek równie uzależniający co a 28.10.09, 20:19 Ale jaja PO się obudziło i nagle chce uzdrawiać społeczeństwo. Jakie to wszystko się robi świete i przejęte wychowaniem młodzieży. Niech może Pan Premier wprowadzi kartki na spowiedź i obowiązkowy pacierz codziennie rano dla swoich członków. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Tak? 28.10.09, 20:21 A skąd się ten element bierze? Może należy walczyć nie z budkami, automatami ale zadbać aby elemety nie były produkowane? Niby inteligentni ludzie a walczą ze skutkami a nie przyczynami. Nie będzie automatów znajdzie się coś innego. Czy jak automaty znikną to blokersi rzucą się do bibliotek? Ja wolę że grają na automatach a nie gwałacą i mordują. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Tak? 28.10.09, 20:29 Zrozum jak element chleje, to państwo zbiera z tego 80% tego co na wódę element wydaje a jak element gra to tylko jakieś marne 160Euro od automatu... Poza tym to nie do pomyślenia dla socjalistów, żeby państwo nie miało nad czymś kontroli... Odpowiedz Link Zgłoś
xjerzy1 Więc o co chodzi? Wyglada na to że nie ma afery !! 28.10.09, 20:16 Ale ten naród głupi !!!!!! A dziennikarze i politycy w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Więc o co chodzi? Wyglada na to że nie ma afe 28.10.09, 20:37 Głupi to są ci, którzy uwierzyli w jakąś aferę. Ciemny lud wszystko kupi. Odpowiedz Link Zgłoś