cygan37 01.11.09, 08:16 Mimo wszystko jestem przeciwny karze smierci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek226315 [...] 01.11.09, 08:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rydzyk [...] 01.11.09, 09:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
red-koltun Re: 01.11.09, 08:36 "Mimo wszystko jestem przeciwny karze smierci." To ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Ja też jestem przeciwko karze... 01.11.09, 08:46 śmierci wykonywanej natychmiast. Podoba mi się model jaki mają w Japonii. Tam skazany kilkadziesiąt lat czeka nieraz w odizolowaniu na egzekucję. I cierpi okropnie i o to chodzi! Poza tym zbyt często zdarza się że zabijają nie tego kogo trzeba. Skoro kowal zawinił to kowala mają powiesić a nie cygana. Ja chcę eliminacji PRAWDZIWEGO sprawcy ze społeczeństwa! Zresztą dobre więzienie mają też w Oklahomie, całe pod ziemią a skazany na śmierć ostatnie 60 dni siedzi zamknięty bez prawa do spacerów i widzeń. Jak kara to kara! Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Ja też jestem przeciwko karze... 01.11.09, 09:03 zgoda - o ile skazany bedzie sobie siedzial za swoje - jego majatek wyceniony powinien przechodzic pod administracje wiezienia i z niego powinno byc realizowane zaopatrzenie wieznia w posilki a wynajem celi nalezy wycenic po 300-500 zl za dobe (w koncu jest z ochrona i kelnerami dostarczajacymi posilki do pokoju). Podloga pokoju do wysokosci 180 cm powinna byc szczelna, z sufitu powinna ciągle sączyć się lodowata woda, prycza powinna byc na wysokosci 20 cm od podlogi, a jedyna mozliwoscia pozbycia sie wody powinna byc pompka obslugiwana recznie przez skazanego. Kto nie chce pompowac - niech tez nie narzeka na wilgoc. Co do prawdziwego sprawcy - oczywiscie racja, nie powinno sie skazywac na podstawie domyslow - zawsze ma krolowac domniemanie niewinnosci Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Ja też jestem przeciwko karze... 01.11.09, 09:13 A po co dawać mu zajęcie? Pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: Ja też jestem przeciwko karze... 01.11.09, 16:57 Hmm, To o czym piszesz zazywa sie zemsta / wendeta - a ze sprawiedliwoscia ma niewiele wspolnego. Rozroznienie jednego i drugego moze byc trudne gdy sprawa dotyczy kogos bezposrednio. Jednak wlasnie to rozroznienie sprawia, ze jestes czlowiekiem a nie "bydlakiem". Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Sprawiedliwość? Semiramida? Że q..a co? 01.11.09, 18:01 Jeżeli dla idei poświęca się kogoś niewinnego to ta idea jest g00wno warta. Sprawiedliwość? Każdy rozumie inaczej. Po to chyba stworzono prawo, żeby społeczeństwo jakoś mogło istnieć. A przecież takie g00wno jak ten sprawca trzeba izolować. No chyba że poświęcamy innych w imię wyższych wartości, takich jak "Semiramida", "sprawiedliwość" i inne kołtuństwa. To nie ludzie mają chronić idee/reguły ale idee/reguły mają chronić ludzi. A kto pluje na wartości społeczeństwa niech potem nie ubiega się ochronę którą społeczeństwo zapewnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kazikowa czyli historia lubie sie powtarzac 01.11.09, 08:38 dostal wyrok za gwalt, wyszedl i szesc trupow "gotowych" na calym swiecie powinni skracac wyroki gwalcicielom i ich wypuszczac z wiezienia! co za swiat Odpowiedz Link Zgłoś
dracusia Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokrot... 01.11.09, 08:42 Oj, popłynie prąd lub trucizna. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 08:51 Jak dla mnie gwałciciel to coś co trzeba zamknąć a potem zastrzelić bo to (gwałty) nie jest normalne zachowanie! Co teraz da to że go usmażą na krzesełku? Minimum 6 osób do piachu i nie wiadomo ile jeszcze zgwałcił. Po kiego się gwałcicieli wypuszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 09:13 Nikt go nie "usmaży" bo w Ohio wstrzykuje się truciznę. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 09:22 To i tak ofiar do życia nie przywróci. Zdecydowanie za późno ta szpryca. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 09:30 > To i tak ofiar do życia nie przywróci. Zdecydowanie za późno ta szpryca. Rozumiem ze chciał byś mu szpryce profilaktycznie, zanim jeszcze kogoś zabił zaaplikować ? Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert On juz siedział, prawda? 01.11.09, 09:57 I albo go nie wypuszczać albo szpryca. Ja w cuda nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: On juz siedział, prawda? 01.11.09, 18:45 > I albo go nie wypuszczać albo szpryca. Ja w cuda nie wierze. Czyli każdego kto siedział chciał byś profilaktycznie potem szprycą ? Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: On juz siedział, prawda? 01.11.09, 19:10 Siedział za gwałt. Zero litości z mojej strony. Albo dożywocie albo czapa. Cudów nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: On juz siedział, prawda? 01.11.09, 20:09 > Siedział za gwałt. Zero litości z mojej strony. Albo dożywocie albo czapa. Cudó > w > nie ma! Nie chciał bym bronic gwałcicieli , ale swoje (15 lat) za gwałt odsiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: On juz siedział, prawda? 01.11.09, 20:17 Jak widać 15 lat nic nie zmienia. Sieka w głowie zostaje. As a registered sex offender, he has been reporting regularly to a local sheriff's office for the past four years. The sheriff's office said he had complied with the terms of his release. But the case will raise questions over the effectiveness of the US system for monitoring sex offenders. I jak pokazuje cytat potrafił uśpić czujność władz, system nadzoru nad sprawcami przestępstw seksualnych się nie sprawdza. Tylko czapa albo dożywotnia izolacja. Nie zmieni się ktoś kto się zmienić nie chce/nawet nie widzi nic złego w swoim postępowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: On juz siedział, prawda? 01.11.09, 21:04 > Jak widać 15 lat nic nie zmienia. Sieka w głowie zostaje. W tym akurat przypadku tak. Tylko ze to nie jest reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: On juz siedział, prawda? 01.11.09, 21:28 Tylko że nie ty ryzykujesz. Kogo poświecisz i w imię czego? Twój błąd wyląduje 2 metry pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: On juz siedział, prawda? 02.11.09, 00:00 Ja nikogo nie chce poświęcać. To ty chcesz profilaktycznie szprycować. Pamiętasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 11:02 michalng napisał: > > To i tak ofiar do życia nie przywróci. Zdecydowanie za późno ta szpryca. > > Rozumiem ze chciał byś mu szpryce profilaktycznie, zanim jeszcze kogoś zabił > zaaplikować ? Dlaczego profilaktycznie? Przeciez zgwalcil kobiete, juz za samo to powinien dostac szpryce, bo to wyjatkowo odrazajacy czyn, ktory z kobiety czyni mentalna kaleke do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 11:50 Dodajmy do tego że czyny które mu udowodniono a które popełnił to 2 różne historie. Czy były takie których mu nie udowodnili a miały miejsce? Ale to są próżne dywagacje. Teraz udowodnił różnym "humanistom" że mieli rację broniąc go. Tylko ofiar szkoda. Ale czego się nie robi dla idei, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 11:55 michalng napisał: > Nikt go nie "usmaży" bo w Ohio wstrzykuje się truciznę. Szkoda tylko, że za pierwszy gwałt nie dostał dożywocia i nie wykastrowano go? Tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 12:08 Wystarczy izolacja, kastracja nie likwiduje popędu płciowego. A po wypuszczeniu byłby pewnie jeszcze bardziej okrutny. Trwała izolacja lub likwidacja to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 13:32 Jednak zdecydowanie likwidacja, likwidacja w sposob humanitarny. Dlaczego uczciwy obywatel ma do konca zycia zapewniac mu wikt i opierunek? Ewentualnie, niech za murami zarabia na siebie, a jesli mu sie nie chce, niech umrze z glodu. To powinno dotyczyc wszystkich wiezniow bez wyjatku, w imie dobrze pojmowanej sprawiedliwosci. Sa ludzie, ktorzy nie maja co jesc, wiezien MUSI miec pelnowartosciowe porcje zywnosciowe, bo poda panstwo do Strasburga czy innej smieciowej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Problem w tym że gwałcicieli wypuszczają! 01.11.09, 15:02 hellbert napisał: > Wystarczy izolacja, kastracja nie likwiduje popędu płciowego. A po wypuszczeniu > byłby pewnie jeszcze bardziej okrutny. Trwała izolacja lub likwidacja to podsta > wa. To przepraszam. Dożywocie w takim razie za gwałt a teraz czapa dla sqrviela. Odpowiedz Link Zgłoś
keruzam21 Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokrot... 01.11.09, 08:48 jestem za kara smierci Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasprzak Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 09:08 Sama kara ok, ale ważniejsze jest przeświadczenie o jej nieuchronności, u nas niestety to jest największy problem. Jeśli kara za przestępstwo będzie z całą stanowczością wykonywana, będzie to najlepsza przestroga dla kolejnych. W Polsce tymczasem tylko "biznesmenów" wsadza się na 3 miechy przy światłach jupiterów oczywiście.... Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Kara nieuchronna? I co dalej? 01.11.09, 09:14 Znowu się pytam - po co takiego wypuszczać? Garbatego tylko grób wyprostuje! Cudów nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 09:18 Raczej nie, jeśli chodzi o wykrywalność zabójstw i i innych najcięższych przestępstw mamy raczej wysoką. I na sprawa ze na najczęstsze zabójstwa to wynik pijackich awantur. Łatwo takich sprawców łapać. Odpowiedz Link Zgłoś
he_xxx_e dodawanie ciał... 01.11.09, 09:45 dwa ciała plus trzy ciała równa się sześć ciał? czy ja źle liczę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dellik Re: dodawanie ciał... 01.11.09, 10:54 Może sprawca liczony jest już jako ciało? Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 09:59 A znasz takie pojęcia jak gniew i strach? To zrozumiesz, trudne nie jest. Bronić takiego czegoś jak to (sprawca) i walić flamy? Tu idzie jednak o ludzkie tragedie. Odpowiedz Link Zgłoś
inco_666 Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 10:48 I co to usprawiedliwia by życzyć kolejnej podwójnej tragedii osobie która się z tobą nie zgadza na forum? Każdy ma prawo być albo nie być za karą śmierci i można o tym rozmawiać, a nie obrzucać się obelgami lub życzeniami śmierci bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 11:33 Dlatego uważam go za głupka. I jego i gościa który do takiego forum wrzuca wybitnie prowokujący tekst o byciu przeciwnikiem kary śmierci. Zresztą Twój przytyk o katolikach jest moim zdaniem tych samych lotów. Zwykły flame i tyle. Po co? Mnie bardziej poraża narażanie życia ludzi w imię idei że ktoś się zmieni nawet jak nie widzi takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
inco_666 Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 15:12 Jaki przytyk o katolikach? Co mieli wykonać na nim karę śmierci za gwałt? Może warto się bardziej skoncentrować pisząc odpowiedzi bo można pomieszać wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Ano widać poskakały mi się osoby, sorki. 01.11.09, 17:13 A wpis usunęli... Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Wtłumaczcie mi dlaczego współczucie ma być wobec.. 01.11.09, 10:07 sprawcy okazywane? Zawsze forumowicze jadą na sprawce albo go zażarcie bronią. I bluzgają na siebie! Nawet dzisiaj żadnej refleksji nad ofiarami ich bliskimi? Dlaczego współczuć śmieciowi (sprawcy)? Nie czyni to z Was śmieci? Trzeba nie tylko czuć ale także myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Wtłumaczcie mi dlaczego współczucie ma być wo 01.11.09, 11:26 Ukarac tak ale nie zabijac. Zabicie nie jest kara tylko nastepnym przestepstwem i ciezkim grzechem. Przez tysiaclecia ludzkosc w sposob naturalny lub pozazmyslowy doszla do 10 podstawowych prawd z ktorych jedna brzmi - nie zabijaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Wtłumaczcie mi dlaczego współczucie ma być wo 01.11.09, 11:35 Owszem, nie zabijać innych ludzi. Ale ten gostek (sprawca) to już nie człowiek tylko wściekły pies a takie się usypia. Odebrał innym prawo do godności i życia, do człowieczeństwa. Odebrał je również sobie. Poza tym kto mówi o zabijaniu? Zakopać go żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zgadzam sie... 01.11.09, 12:09 ZAMKNAC ZBUKA I NA KILKA TYGODNI O NIM ZAPOMNIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wtłumaczcie mi dlaczego współczucie ma być wo 01.11.09, 19:41 heh, pan juz mial szanse widac jak sie fantastycznie zresocjalizowal, zabicie nie jako kara jako eliminacja aby nigdy juz nikomu kuku nie zrobil, skoro panstwo nei jest w stanie skutecznie chronic swoich obywateli przed takimi zwyrodnialcami trzeba ich eliminowac... to obrona konieczna :D nie mam grama tolerancji i wspolczucia dla zwyrodnialcow... Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 10:39 Poniewaz?... cygan37 napisał: > Mimo wszystko jestem przeciwny karze smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kto mowi o karze smierci? 01.11.09, 11:58 Takiego trzeba tylko zamknac i nic poza tym nie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek cygan37 mowi o karze smierci 03.11.09, 20:58 ze jest jej przeciwny. I nadal nie dowiedzialem sie dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 10:50 Więc o co chodzi? Wszechwiedzący Bóg wiedział już przy narodzinach świata o tym, że gwałciciele będą gwałcić, zabójcy zabijać, a sadyści torturować. Siedzi sobie teraz na niebieskim tronie i patrzy na to wszystko. Sam przecież taki doskonały świat stworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 10:56 Chodzi o to, ze to bajki. Zaden Bog nie stworzyl swiata. ;) trombozuh napisał: Taka była przecież wola Boża. > Więc o co chodzi? Wszechwiedzący Bóg wiedział już przy narodzinach > świata o tym, że gwałciciele będą gwałcić, zabójcy zabijać, a > sadyści torturować. Siedzi sobie teraz na niebieskim tronie i patrzy > na to wszystko. Sam przecież taki doskonały świat stworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:04 nelsonek napisał: > Chodzi o to, ze to bajki. Zaden Bog nie stworzyl swiata. A kto stworzyl? Sam sie stworzyl?? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:20 A kto stworzyl chmury? A kto stworzyl gory? A kto stworzyl muchy? Teista ma na to gotowa odpowiedz: Bog-kreator. A to zwykla sciema - taka zapchajdziura. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:26 nelsonek napisał: > A kto stworzyl chmury? > A kto stworzyl gory? > A kto stworzyl muchy? > Teista ma na to gotowa odpowiedz: Bog-kreator. > A to zwykla sciema - taka zapchajdziura. A Ty jaka masz gotowa odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:37 Ja nie mam tej odpowiedzi. I wlasnie to jest ta roznica miedzy mna a teistami. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To byla wola zbrodniarza... 01.11.09, 11:49 a to, czy ty obwolujesz sie teista czy ateista... nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: To byla wola zbrodniarza... 03.11.09, 20:58 Co bylo wola zbrodniarza? Kreacja? Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 15:32 Na początku było wielkie boooom. Wszystko dzieje się przypadkowo, o czym świadczy wszechobecny chaos. Gdyby to wszechmocny Bóg stworzył świat, to przecież nie mógłby przy tej okazji dokonać tak wielu paskudnych fuszerek. Największą porażką idealnego Boga byłoby stworzenie na swoje podobieństwo człowieka. Jeśli Bóg byłby rzeczywiście podobny do człowieka, to raczej powinien nazywać się Szatan. W XXI wieku nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy w semickie bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:12 trombozuh napisał: > Więc o co chodzi? Wszechwiedzący Bóg wiedział już przy narodzinach > świata o tym, że gwałciciele będą gwałcić, zabójcy zabijać, a > sadyści torturować. Siedzi sobie teraz na niebieskim tronie i patrzy > na to wszystko. Sam przecież taki doskonały świat stworzył. Czcigodny Trombozuhu! Zważ, że Bóg stwarzając człowieka, nie stworzył automatu, bezwolnego golema, zaprogramowanego robota. Obdarzył istotę ludzką - oddzielając ją od świata zwierząt - wolną wolą i darem odróżniania dobra od zła. To my, nie sąsiad, nie jakakolwiek istota boska, nie ideologia, decydujemy, co wybrać w życiu i jaką pójść drogą. I taką na koniec za to ponosimy odpowiedzialność... Odpowiedz Link Zgłoś
cini.mini Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:17 Bóg dał człowiekowi piękny dar, wolną wolę i to my w swej małosci ją tak wykozystujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:32 cini.mini napisała: > Bóg dał człowiekowi piękny dar, wolną wolę i to my w swej małosci ją tak > wykozystujemy. Nikt nie lubi tego słuchać, ale wolna wola - według mnie - to złudzenie. Trochę banalną tego ilustracją jest znane powiedzenie: - Jak ktoś chce i może, to MUSI! Decyzje w mózgu zapadają przez sumowanie impulsów elektochemicznych dochodzących z wielu źródeł: instynktu, napięcia emocjonalnego, wiedzy świadomej, wiedzy podświadomej (wcześniejszych doświadczeń pozornie zapomnianych), spekulacji n.t. skutków w przyszłości. Sygnały te z różną intesywnością działają w różnych kierunkach (na tak i na nie). Wypadkowa okazuje się wreszcie na tak albo na nie. I tak działamy! Swobodny namysł jest tylko jednym z czynników. Nawet jeśli skłania on nas na jedno rozwiązanie, pozostałe mogą przeważyć i wybrać przeciwne. Odpowiedz Link Zgłoś
awitold Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:23 trombozuh napisał: > Więc o co chodzi? Wszechwiedzący Bóg wiedział już przy narodzinach > świata o tym, że gwałciciele będą gwałcić, zabójcy zabijać, a > sadyści torturować. Siedzi sobie teraz na niebieskim tronie i patrzy > na to wszystko. Sam przecież taki doskonały świat stworzył. Czcigodny Trombozuhu! Zważ, że Bóg, stawrzając człowieka, nie powołał do życia automatu, bezwolnego golema, zaprogramowanego robota. Stwarzając istotę ludzką obdarował ją - odróżniając tym samym od świata zwierząt - wolną wolą i zdolnością odróżniania dobra od zła. To dlatego my i wyłącznie my, nie sąsiad, jakakolwiek istota nadprzyrodzona czy ideologia, odpowiadamy za nasze czyny. I musimy na końcu ponosić konsekwencje naszych wyborow... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 11:30 I dwa tysiace lat temu wyslal swojego syna by przypomnial ludziom o dekalogu. W dekalogu nic nie ma o zasadzie oko za oko, zab za zab. Chyba my chrzescianie czyms sie roznimy od zydow? trombozuh napisał: > Więc o co chodzi? Wszechwiedzący Bóg wiedział już przy narodzinach > świata o tym, że gwałciciele będą gwałcić, zabójcy zabijać, a > sadyści torturować. Siedzi sobie teraz na niebieskim tronie i patrzy > na to wszystko. Sam przecież taki doskonały świat stworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
waqq Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 17:12 Nie rozumiem Twojej logiki trombozuhu. Czy masz pretensję do Boga, że pozostawił człowiekowi wolność? Że możemy wybierać zło, nawet wbrew Bogu? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Taka była przecież wola Boża. 01.11.09, 19:41 No nie bardzo. Bóg jak wiadomo, jest wszechwiedzący. A zatem tworząc ten świat dobrze wiedział, że tworzy zbrodniarzy, gwałcicieli i morderców. A skoro ktoś tworzy zbrodniarzy i morderców, to sam nie jest od nich lepszy. Taka jest moja logika, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Buahahahahahaha... 01.11.09, 19:59 Dawno się tak nie uśmiałem z czyjejś "logiki". Za mało wiesz a się napinasz. Trochę pokory wobec tragedii. Scholastyk i teolog się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Buahahahahahaha... 01.11.09, 20:53 Śmiej się śmiej, kolego. Z własnej głupoty, oczywiście. Jeżeli dobrotliwy, wszechwiedzący i wszechmogący Pan Bóg stworzył świat, w którym bez przerwy ktoś kogoś gwałci i zabija, to coś tu nie gra. I trzeba być kompletnie otumanionym, aby tego nie dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Buahahahahahaha... 01.11.09, 21:33 Nie uważałeś na religii a na teologa się napinasz. Moja wiedza o religii jest za cienka żeby wszczynać dysputy teologiczne. Dlatego nie startuję z żalami do Pana. Takie typowo polskie (wieśniacze i prostackie) to twoje chrześcijaństwo. Już raz pisałem - trochę pokory i refleksji w obliczu ludzkiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Buahahahahahaha... 01.11.09, 22:05 Problem w tym, że nie trzeba żadnej wiedzy. W miarę inteligentne dziecko w wieku 12 lat jest w stanie zrozumieć, że bajki opowiadane przez kolegów w sukienkach są warte tyle samo co bajki o krasnoludkach. Gdybyś nie był zaczadzony wszechobecną kościelna propagandą i nie bał się samodzielnie myśleć, też byś swoim rozumkiem do tego doszedł. Ale cóż - mimo że widzisz wyraźnie, że król jest nagi, to nie przyznasz się do tego. Nie ty jeden. Zdecydowana większość ludzi to tchórzliwi hipokryci - jak to zauważył w swojej bajce Andersen. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Buahahahahahaha... 01.11.09, 22:39 Księża opowiadają bajki - bo są polakami i tyle z religii rozumieją co nic. Prawią koszałki opałki i tyle. Bo w polskiej kulturze wyrośli. Nie mieszaj polactwa z wiarą bo po co? Ja teologiem nie jestem, Pana się nie czepiam. Bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
novum14 Na odstrzał!!!! 01.11.09, 11:22 I niech się uciszą przeciwnicy kary śmierci! Bez litości i bez żadnych skrupułów wobec takiego g***a. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Po co? 01.11.09, 12:21 Na odstrzał? I co to da? Czy przywróci życie zamordowanym? Nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Po co? 01.11.09, 18:30 baalsaack napisał: >Na odstrzał? I co to da? Odstraszy innych od zbrodni. Na szczęście w USA władza ideologii lewej hołoty nie sięga (choć już sąsiednim Meksyku i całej reszcie Am.Łac. sięga) i takie marksistowskie rozważania nie mają tam sensu. To łajno z całą pewnością dostanie w Ohio zastrzyk z trucizną. Lewy powiedziałby tu zapewne, że to okrutne, że może zaszła .. pomyłka co do tożsamości sprawcy, że nie jesteśmy na 100% pewni. Znam was ogłupieńcy wierzący w lewicową ideologię ! Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Po co? 01.11.09, 19:22 Sam sobie przeczysz - mówisz, że ten morderca pewnie zostanie zabity, a jakoś nie powstrzymało go to przed dokonaniem morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Po co? 01.11.09, 20:07 baalsaack napisał: >Sam sobie przeczysz - mówisz, że ten morderca pewnie zostanie >zabity, a jakoś nie powstrzymało go to przed dokonaniem morderstw Łapać na braku logiki trzeba umieć. Gdzie ja pisałem, że surowa kara odstrasza wszystkich ? Odstrasza większość przestępców ! Gdy surowe kary przy dużej wykrywalności stosowane są NIEZMIENNIE przez pokolenia to przestępczość jest wówczas co najmniej wielokrotnie niższa niż u innych, którzy nie spełnili tych trzech warunków. Patrz: Japonia, która nigdy nie znosiła kary śmierci, gdzie morderca ma kilkakrotnie większe szanse na egzekucję niż w USA i gdzie kary kodeksu karnego są "prawdziwe" a nie "śmieszne". W USA uchronili się przed popadaniem w coraz większą przestępczość (jak w Ameryce Łacińskiej) właśnie dzięki przywróceniu kary śmierci i ogólnie surowych kar kodeksu karnego. Wskaźnik liczby zabójstw spadł tam dzięki temu niemal 2-krotnie a w Ameryce Łacińskiej, gdzie lewactwo zniosło karę śmierci, ciągle rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert A wy ciągle plujecie na siebie, nawet w obliczu... 01.11.09, 11:39 A wy ciągle plujecie na siebie, nawet w obliczu tragedii. Po co te flamy i przytyki do religii? Śmiecia do pudła i nie wypuszczać! NAJPIERW IZOLACJA! A potem albo w izolacji zostawić albo usunąć. Ale najpierw zadbać aby nikt więcej nie zginął - żeby nie było więcej ofiar tego czegoś. Może tak pomyślcie o ofiarach i ich bliskich? A może to za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokrot... 01.11.09, 11:48 Gdyby mu genitalia odcięto a jeszcze lepiej dano dodatkowo dożywocie to nie było tej tragedii a tak prawo ochrania sqrvysynuf. Odpowiedz Link Zgłoś
unitestates Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokrot... 01.11.09, 11:49 Dlaczego gazeta narusza dobra osobiste tego człowieka ? Nie został skazany więc jest niewinny ! Proszę o tym Panu pisać Anthony S. ! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To. o czym piszesz... 01.11.09, 12:05 to tylko formalnosc... bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: To. o czym piszesz... 01.11.09, 12:09 Właśnie że ma znaczenie! Potem wypuszczają takich przez błędy proceduralne! Jeżeli już to NAJPIERW znieść procedury a potem się "mundrzyć" a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: To. o czym piszesz... 01.11.09, 12:26 ZAMKNAC zbuka na miesiac i zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
ya-nek Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 17:48 Jestes taki glupi czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Potwierdzenie mojej teorii na kryminalistow 01.11.09, 12:25 A nie teorii resocjalizacyjnej. Otoz wiezienie czy kara smierci nie jest zadna "kara" jak to nazywaja. W dodatku wiezienie guzik prawda, ze zluzy edukacji uwiezionego by przystosowac do spoleczenstwa. Kary w przypadku takich ludzi sluza wylacznie izolacji od spoleczenstwa po to by zylo ono bezpieczniej. Jesli spoleczenstwo stac na wiezienie i utrzymywanie w nim takich ludzi to mozna wydawac wyroki na dlugie lata takim kryminalistom, ale nie liczac na ich wyjscie i poprawe, ale raczej na przedluzanie wyroku i kontroli tego co robia nawet po wyjsciu. Jesli spoleczenstwa nie stac na wiezienia to nie ma co pieprzyc o "prawach czlowieka" (de facto zabieramy takie tym zagrozonym przez predatorow kryminalnych) tylko po prostu nalezy przywrocic kare smierci w celu eliminacji ze spoleczenstwa. Proste zasady a ludzie dorabiaja spore teorie psedudo-humanitarne do roznych metod niby uzdrawiania spolecznego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Potwierdzenie mojej teorii na kryminalistow 01.11.09, 12:28 Z tym że kara śmierci wcale nie kosztuje mniej niż dożywotnia kara więzienia. Przynajmniej w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Kara smierci - 30mln dolarow. 01.11.09, 12:40 Tyle kosztuje kara smierci w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Kara smierci - 30mln dolarow. 01.11.09, 12:47 Życie potencjalnej ofiary - bezcenne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kingstonny Bezduszne USA. Pokazali foto i podali nazwisko 01.11.09, 12:59 Ach ta Ameryka. Chamstwo i skrajna bezdusznosc. Jak mozna bylo pokazac foto tego "czlowieka" i pelne imie? W Polsce taki karygodny przypadek szargania opinii obywatela by sie nie zdazyl!!! Ten pan by byl Anthony S. i kropka, rozumiesz? Bo w Polsce dba sie o prywatnosc czlowieka!!! Bandyty, to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Bezduszne USA. Pokazali foto i podali nazwisk 01.11.09, 13:15 kingstonny napisał: > Bo w Polsce dba sie o prywatnosc czlowieka!!! Bandyty, to znaczy. USA jest miejscem dla ciebie - bo to miejsce dla prymitywów, którzy nie słyszeli o tym, że jest niewinny dopóki nie zostanie skazany. I może jeszcze zapomniałeś, że to nie Fox skazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
phoven Re: Bezduszne USA. Pokazali foto i podali nazwisk 01.11.09, 13:16 tylko obanana? Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Do lmblmb 01.11.09, 13:33 Troska o bliskich jest silniejsza. I strach. Dlatego tacy jak ty są i będą nienawidzeni. Czasami lepiej nic nie mówić gdy emocje są górą. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Bawisz się w jakieś eufemizmy? 01.11.09, 22:15 hellbert napisał: > Troska o bliskich jest silniejsza. I strach. Dlatego tacy jak ty > są i będą nienawidzeni. Czasami lepiej nic nie mówić gdy emocje są > górą. Trzy razy porzeczytałem i nadal nie rozumiem co piszesz. Masz problemy w wysławianiu się ("tacy jak ty będą nienawidzeni"???), czy w zrozumieniu tego, co napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Bawisz się w jakieś eufemizmy? 01.11.09, 22:44 Nie śledziłeś dyskusji. I kiedy stosuje eufemizmy? Inna sprawa że możesz nie łapać jak bardzo twój tekst jest nie na miejscu gdy emocje są górą. Brzmi jak zwykły flame. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cygan57 01.11.09, 13:43 cygan37 napisał: > Mimo wszystko jestem przeciwny karze smierci. Sa ludzie, jak ty, ktorzy nie sa w stanie wyciagnac najprostszych wnioskow. Wspolczuje ci! Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Powinni go leczyć. Zapewne miał trudne dzieciństwo 01.11.09, 13:56 i ojciec go molestował. Poszukajmy przyczyn tego, że stał się wyrzutkiem i wykluczonym. Może dlatego, że jest czarny? Rasistowski system nie sprzyja integracji ludności afroamerykańskiej z białymi. I mamy skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Powinni go leczyć. Zapewne miał trudne dzieci 01.11.09, 18:38 demokratus napisała: >i ojciec go molestował. Poszukajmy przyczyn tego, że stał się >wyrzutkiem i wykluczonym. Może dlatego, że jest czarny? Rasistowski >system nie sprzyja integracji ludności afroamerykańskiej z białymi. >I mamy skutki. Na tyle dobrze parodiujesz styl wypowiedzi lewicowych ogłupieńców ideologicznych, że można domniemywać iż żartujesz sobie. Choć nie na miejscu jest robienie żartów w kontekście tej zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 19:44 smierci jako karze i zemscie tez, jako eliminacji juz nie... takie bydle trzeba wyeliminowac, zutylizowac zwyczajnie :D bez emocji i zbednych etycznych dylematow, to nei ma byc kara tylko eksterminacja dla bezpieczenstwa innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kiliszek.zbigniew Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 21:16 komuna Odpowiedz Link Zgłoś
kiliszek.zbigniew Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 21:24 Komuna powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 01.11.09, 21:57 przed chwilą z obrzydzeniem oglądałem dyskusje na Polsat Info,przeciwnicy kary śmierci.Że to jest odrażające,jak można zbrodniarza wieszać,przecież to dla niego niekomfortowe,poniżające itd zwolenników kary śmierci przedstawia się jako barbarzyńców którzy pragną zemsty żeby zaspokoić swoje pierwotne instynkty przykre to jest bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_gumis11 Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokrot... 03.11.09, 20:59 Co za psychol urlik.pl/ustawka/ Odpowiedz Link Zgłoś
kiliszek.zbigniew Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 22.11.09, 22:27 Pochodzę ze Stronia Śląskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kiliszek.zbigniew Re: Zwłoki sześciu osób znaleziono w domu wielokr 22.11.09, 22:40 ? Odpowiedz Link Zgłoś