krakower 04.11.09, 10:10 Zafajdana policyjna kartoflana republika. Tych psycholi z CBA należy rozgonić na cztery wiatry! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saga558 [...] 04.11.09, 10:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malauchatka Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 11:05 Mózgu wymienić się nie da, ale służby tajne sprofesjonalizować tak, jest jeden "drobny" warunek, wszystkie służby muszą być rzeczywiście PAŃSTWOWE a nie pisiątkowskie, peowskie czy sldowskie czy też czyjekolwiek. Nie może być tak, że potrzebnego agenta wywala się z pierwszej linii, bo zaczynał za komuny(sprawa opisana w prasie po "reformie" Antoniego M. Wiele rzeczy zresztą nie powinno być a są tylko dlatego, że mamy chciejstwo i zachłanność na zaszczyty a nie myślenie propaństwowe. Sądzę, że "drobny" warunek z początku mojego postu jest niewykonalny z powodów podanych po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 być agentem CBA czy PO Politycznym Obszczymurkiem 04.11.09, 12:34 bo dziennikarzyną z GWnianej - never!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Normalka, żadnej sensacji... 04.11.09, 12:37 Wszystko w porządku, mąż wiedział, a tak w ogóle to niby jak mają pracować agenci? Niech swoje robią.... Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Re: Normalka, żadnej sensacji... 04.11.09, 16:44 A tak przy okazji : współmałżonek zameldował agenta gratis , z dobrego serca ? Czy może jakaś gratyfikacja była i nawet żona się nie dowiedziała ? Chłopaki z CBA mają gest, w końcu szastają naszymi a nie swoimi pieniędzmi Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:25 Opozycyjna i solidarnościowa działalność Jana Kułaja jest tematem do niezbyt przyjemnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:25 "Jak pani Anna z mężem pozbędą się teraz lokatora-widma, czyli go wymeldują? Przecież Marek nie istnieje. Prawdziwy jest tylko meldunek" Tak to jest jak dziennikarze GW nie znają prawa. Można wymeldować administracyjnie. Szczegóły choćby tu: www.um.cieszyn.pl/wymeldowanie-decyzja-administracyjna,121.html. Sprawa jest łatwa, skoro osoba zameldowana nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:42 hehe teraz powinni zaczac ich scigac za fikcyjny medunek, moze nawet CBA powinno sie tym zajac, w sumie ktos tu otrzymal korzysc (niekoniecznie majatkowa) a wszystko pod stolem. ciekawe czy zglosili do spoldzielni i placili wieszy czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:32 krakower napisał: > Zafajdana policyjna kartoflana republika. Tych psycholi z CBA należy > rozgonić na cztery wiatry! Zawsze uważałam, że prawdziwe Biuro Antykorupcyjne a nie - Partyjna Policja PiS-u - jest w Polsce potrzebne. I dalej tak uważam. Ale chyba należy zastosować "formułę WSI": rozpirzyć to towarzystwo, rzeczywiście, "na cztery wiatry" i zbudować te służby od nowa. Konieczna jest też nowa ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.127 Ooo kur..! Tylko to ciśnie mi sie na usta.... 04.11.09, 10:40 mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414 Odpowiedz Link Zgłoś
klimaciq państwo powinno azinwestowac w śledczych z GW 04.11.09, 10:40 takich śledczych pozazdroszczą nam wszyscy. Wyśledzą nawt to jaką potrawe zjadł szef CBA na kolacje. CI ludzie sa najlepsi. Kwadratogłowi komputerowcy z GW z rozmiarem "17 prześlwietlą kazdy IP, każdą wypowiedź, każdą rozmowe telefoniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect "Niezłe" są te szpile Wyborczej w PiS 04.11.09, 10:44 w każdym artykule antyPiSowskim. Tutaj, dla przykładu tekst "zanim ktoś zdołałby wyjaśnić, że ten Pan tu nie mieszka, ktoś mógłby wrzucić bombę". Dobrze, że nie atomową. Inna sprawa, że dziwnie się zameldował ten agent i jakoś tak nie na miejscu. I sprawa kolejna: fanatycy PO w swoich komentarzach na tej stronie ociekają znacznie większą ilością jadu i nienawiści, niż PiSowczycy. Zaraz się znowu zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.127 spiral_architect , toczysz piane, jak przysłowiowy 04.11.09, 10:52 wściekły kundel.. A przecież masz proste wyjscie, nie czytaj Gw ! Masz kupe gazet pro-PISowskich, TVPIS,TRWAM,RM..Masz bogaty wybór, piesku.... mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414 Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: spiral_architect , toczysz piane, jak przysło 04.11.09, 10:54 No widzisz Adamie, fanatyku PO, jak bardzo posłuszny jesteś moim słowom :) ? Tak trzymaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok spiral, fajny gość jesteś i taki bojowy 04.11.09, 11:18 jeno problem masz chłopie! Widzisz, prawo to mocno skomplikowana rzecz i już nawet Rzymianie sobie na tym zęby łamali. Na I roku prawa uczy sie studentów prawa rzymskiego. To mądre prawo pokazuje gdzie jest cywilizacja, a gdzie zaczyna sie step azjatycki, na którym wszystko wolno. Kiedy wybuchła rewolucja, ta wiesz, wielka socjalistyczna, to tam też stosowano prawo, tyle, że prawo socjalistyczne. Stosowano je w imię wyższych celów. W imię wyższych celów mordowano też miliony ludzi. W imie wyższych celów wrogowie systemu zmuszani byli do morderczej pracy. Cywilizacja zachodnia, której wy z pis tak bardzo nie znosicie - eurokołchoz i te rzeczy........ - oparta jest właśnie na prawie rzymskim. A sposób działania CBA, wręcz odwrotnie, jest oparty na prawie stepowym, które mówi: nie ważne jak, ważna jest skuteczność! Wszyscy chcą, aby walczyć z korupcją, ale większość nie jest za tym, aby stosować metody stepowe, które wy tak kochacie. A dlaczego je kochacie? W koncu PIS jest partią socjalistyczną, opartą na leninowskiej myśli jej przywódców. kłaniam sie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: spiral, fajny gość jesteś i taki bojowy 04.11.09, 11:30 > Wszyscy chcą, aby walczyć z korupcją, ale większość nie jest za tym, aby > stosować metody stepowe, które wy tak kochacie. A dlaczego je kochacie? W koncu > PIS jest partią socjalistyczną, opartą na leninowskiej myśli jej przywódców. Oczywiście, że jest partią socjalistyczną. A że socjalizm nie jest niczym fajnym, o tym zapewne obaj wiemy :). A zwrot, którego użyłeś wobec mnie, czyli "wy z PiS", kategoryzując już na wstępie, jest - zmartwię Cię - mocno nie na miejscu. Mocne pudło. Nie mam z PiS zbyt wiele wspólnego, natomiast gdybym miał wybierać z dwojga złego, wolę Kaczorów pomysł na Polskę. Nie mieszając w to Giertychów, Lepperów, czy też o zgrozo religii. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: spiral, fajny gość jesteś i taki bojowy 04.11.09, 12:10 Byłem ciekaw jaką odpowiedź uzyskasz na swój pierwszy post i nie pomyliłem się w 100%:) Najpierw wyzwali Ciebie od PiSowców a potem obryzgali flegmą:) To jest banda gorsza i bardziej zacietrzewiona od słuchaczy RadiaMaryja. To wszystko są albo działacze PO, którzy widzą świat bardzo prosto (inne zdanie -> siejący nienawiść pisowiec) albo zwykli idioci. Być może mieszanka obydwu. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: spiral, fajny gość jesteś i taki bojowy 04.11.09, 12:35 Mam podobne podejrzenie. Odwołam się trochę do zrozumienia tego przez analogię. W 1977 niejaki Cross przeprowadził badania pytając amerykańskich nauczycieli college'ów, czy uważają się za lepszych, czy gorszych, czy też podobnych, jak "przeciętny nauczyciel college'u". To raz. Dwa: ludzie wykształceni - a do takich ci rzygacze raczej na pewno należą - przejawiają pewien paradoks w ich własnym postrzeganiu ich podatności na reklamę, a więc medialny wpływ/manipulację (zależy od przypadku). Otóż twierdzą, że są na nią mniej podatni niż uważają o sobie w tej kwestii ludzie mniej wykształceni. Rzeczywistość jest dla nich brutalna: podobne badania/eksperymenty jak ten Crossa, pokazują niezbicie, że są podatni tak samo, a nawet bardziej. I hipoteza moja jest taka: przez ten jad, wrogość i nienawiść, kategoryzację "masz w sygnaturce Ziemkiewicza, nie cierpisz Michnika - jesteś 200% PiSior, do tego fanatyk" myślą, że są w jakiś sposób lepsi, mogą wylać swoją agresję na wykreowany medialnie Public Enemy number one, czyli obydwu Kaczyńskich i ich forumowych stronników. Jacy to oni głupi, mali, zawzięci, prymitywni. Tyle że łatwo jest komuś to insynuować, podczas gdy przyznanie się przed samym sobą, o czym świadczy pisanie o kimś innym "mały pokurcz", graniczy już z niemozliwością. Wydaje mi się też, że ciężko im zmieścić w światopoglądzie to, że można mieć bardzo negatywne zdanie o ich Partii Miłości i jednocześnie nie być PiSowcem. Ja, jak widać po ich ripostach, w tym swiatopoglądzie się nie mieszczę. Albo mieszczę jako "fanatyk PiSu" :). Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect mała, ważna errata 04.11.09, 12:37 a w badaniach Crossa wyszło, że 94% amerykańskich nauczycieli colege'ów uważa się za lepszych niż "przeciętny amerykański nauczyciel college'u" :). Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: mała, ważna errata 04.11.09, 13:37 Zgadzam się z tobą w 100%. Dodam jeszcze, że i ja mając w głęboko w doopie obydwie strony konfliktu PO-PIS (aczkolwiek głosowałem onegdaj na PO i Tuska) dodaje często komentarz niezgodny z jedyną właściwą linią myślenia - słowem, krytyczny wobec rządzących. Wściekłość i agresja, wyzwiska i szufladkowanie w reakcji np. na podważanie cudów czy polityki miłości jest nawet zabawna, ale jest też poważną przesłanką do zastanowienia się nad zdrowiem psychicznym niektórych interlokutorów. Część z nich to ewidentni działacze młodzieżówek przeróżnych, ale reszta... zgroza. Naprawdę Michnikowszczyzna dokonała wielkiego spustoszenia w umysłach:) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wedle badań socjologicznych 04.11.09, 20:52 94% fanów pis oraz osób atakujących rząd PO, swoje wynurzenia zaczyna "nie lubie ani jednej, ani drugiej strony konfliktu, a w trakcie wyborów głosowałem bodajże na PO"............ czudjesnyje malcziki! Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: wedle badań socjologicznych 04.11.09, 22:05 1410_tenrok napisał: > 94% fanów pis oraz osób atakujących rząd PO, swoje wynurzenia zaczyna "nie lubi > e > ani jednej, ani drugiej strony konfliktu, a w trakcie wyborów głosowałem bodajż > e > na PO"............ > > czudjesnyje malcziki! Nie spodziewałem się czegoś więcej niż: 1. próby ośmieszenia/zlekceważenia rozmówcy 2. ataku na niego 3. zmiany tematu i odejścia od sedna Życzę głębszego niż dotąd wglądu w siebie i zastanowienia się, co tak naprawdę daje Ci jednostronny polityczny fanatyzm (czytam czasem komentarze do tekstów politycznych na wyborczej i jesteś jedną z osób, które pojawiają się ze swoimi dość często). Wierzę, że dojdziesz do prawdziwej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie cytuj koleżko Heraklita z Efezu, tak długo 05.11.09, 13:54 jak brak ci sie obiektywnego podejscia do życia. Twoje teksty są wybitnie jednostronne i brak jest im próby obiektywnego spojrzenia na otaczającą cie rzeczywistość. Rozsmieszasz mnie pisanien, że "bodajże......." Ja miałem kiedyć nastawienie do życia zbliżone do partii braci mniejszych. Byłem zresztą członkiem takie tworu jak PC! Wystarczyła obecnoćć na kilku seminariach prowadzonych przeze jednych z trzech braki blizniaków oraz innych działaczy wyższego szeczebla, bay wyleczyć mnie z PC i doprowadzić do przekonania, że PC a później jeje klon PiS, to bardzo niebezpieczne twory, być może pasujące do konwencji XIX-wiecznej, z pewnością, jednak, nie do obecnych czasów. Brak mi fanatyzmu. Jestem za nowoczesną Europą. Taką jaka jest aktualnie. Ona mi się podoba. Znam inne formy ustrojów politycznych i choć Europa nie jest idealna, to jednak jest w porządku. Smieszy mnie za każdym razem, kiedy ludzie o mentalności postkomunistycznej piszą o EU jak o Eurokołchozie. Pokazuje to, jak nie wiele ludzie ci mają pojęcia o tamtym, normalnym swiecie. Czy moje komentarze (raczej myśli na ten czy inny temat) są częste? smiem twierdzic, że nie, ponieważ pisuję jedynie w godzinach przerw w pracy. I na koniec. Twoje ostatnie zdanie jest zabawnym zabiegiem socjotechnicznym. Wynikałoby z niego, że wiesz, co to jest prawda. Jak pisał wielki myśliciel, wspaniały człowiek: "jest naso prawda, waso prawda, goowno prawda i tyz prawda". Tyle rodzajów prawdy wymienił ksiądz Tiszner. Ja uważam, że jest tyle prawd, ilu jest ludzi. Pamietaj o tym i wiedz, że twoja prawda nie jest absolutem, podobnie zresztą jak jest i w przypadku mojej prawdy. I tyle. Wracając do tego pana z ceby i do meritum sprawy. W kraju postkomunistycznym nie ma sie co spodziewać, że ktoś dba o obywateli. Aby o nas dbano, to urzędników musiano by najpierw przeprowadzic 40 lat przez pustynię, na podobienstwo tego, co zrobił pewien pan dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok spiral, fajny gość jesteś i taki bojowy pisowiec, 04.11.09, 20:18 tylko trudno ci sie przyznac do fanowania pissowi. Ja to rozumiem, to obciach, ale różne są kategorie obciachu, jak zapewne wiesz. to cytowanie zienkiwicza oraz natręctwo z michnikowszczyzną jest charakterystyczne dla takich, co sie tu spuszczają "intelektualnie". Spuszczanie się dla samego spuszczania, uważam za lekko bez sensu. Ale, jak ktos sie lub masturbować........ Quod libet! Nie wiem, czy Lipiec, Piecha, Macierewicz i jego idiotyzmy, afera gruntowa, mord na Blidzie, numery z Garlickim, niemożność wytłumaczenia sie z kosztów kampani wyborczej z 2005 roku, dziwy negocjacji w trakcie Traktatu Lizbonskiego i parę innych rodzynków to jest dobry sposób na Polskę. Jeżeli do tego dodać jeszcze spaprane dwa lata wspaniałej koniunktury gospodarczej....... To strach pomyśleć, co by tu było, gdyby bracia mniejsi obecnie nadal rządzili Polską. Pomysły Jarosława K. na Polskę może są dobre w cyrku albo w Lunaparku. Jestem Pragmatykiem - jeżeli ktoś rządzi dobrze to nie interesuje mnie cała reszta.............. PS. Pozdrawiam też brodka - dość powalone indywiduum. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: spiral, fajny gość jesteś i taki bojowy pisow 04.11.09, 22:12 I tu odpowiem Ci podobnie: w świetle Twojej aktywności w komentarzach sytuacji politycznej na forum wyborczej, to Ty wydajesz się być bardzo zawziętym politycznym masturbatorem. Bo gdzie mi tam do Ciebie, maluczkiemu, który coś tam w tym temacie chyba po raz pierwszy napisał. Nie będę się z Tobą dalej spierał i polemizował. Wiem, że trud to raczej próżny. Jeśli zaś uważasz, że Platforma rządzi dobrze, to radzę zafundować sobie co najmniej miesiąc w jakimś odosobnieniu i spędzić go na mocno intensywnych przemyśleniach. Może pomoże. Mi do fanowania PiSowi nie jest się trudno przyznać. Nie przyznaję się do czegoś co nie istnieje. A gdybyś czytał wątek uważniej, dowiedziałbyś się trochę na ten temat i miał na tyle odwagi by publicznie swoje niezbyt zasadne domysły odwołac. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect zaś kontynuujac kwestię intelektualnej masturbacji 04.11.09, 22:34 drogi kolego ten rok, wystarczy wrzucić Twój nick do wyszukiwarki postów i widać jak na dłoni w jakiej liczbie postów "spuściłeś" się (że użyję Twojego słownictwa, nie wspominając o słowach "cymbał", czy "analfabeta" jakich też używałeś, jak widziałem, wobec swoich rozmówców i nie tylko) tutaj jak dotąd. Zatem sprawę "spuszczania się" intelektualnego na forum gazeta.pl mamy raczej rozstrzygniętą. Wygrywasz tu w "spuszczaniu się" w cuglach i bezdyskusyjnie, miażdżąca przewagą, co każdy może sobie w tej chwili sprawdzić. Aż trudno mi, po tym, co ujrzałem, wyobrazić sobie, że przy takiej ilości pisaniny jaką produkujesz, znajdujesz jeszcze czas na jakiekolwiek inne czynności życiowe :). I obawiam się, że dokładnie tyle wartości i prawdziwości, co insynuowanie komuś "spuszczania się" większego nad Twoje, mają też Twoje osobiste wycieczki w stronę czyichś przekonań. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect statystyki "spuszczania się" usera 1410_tenrok :) 04.11.09, 22:44 Użytkownik ten napisał ok. 15 000 postów na róznych forach gazety.pl. Przyjmijmy (oczywiście arbitralne uśrednienie), że napisanie jednego postu zabiera średnio 3 minuty. Mnożymy 15 000x3, co jak nietrudno policzyć daje nam 45 000 minut spędzonych na forum gazeta.pl. To z kolei daje 750 godzin, co jest ekwwalentem 30 dni. 30 dni CIĄGŁEGO, NIEUSTANNEGO pisania, plus zapewne znacznie znacznie dłuższy czas śledzenia wszystkich tych wątków, w których zechciał coś napisać...Jakże często jest tak, że ludzie insynuują innym coś w czym sami są "wybitnymi specjalistami". 1410_tenrok, dołóż kolejną cegiełkę swojej "maturbacji" (znów uzywam Twojego języka, pamietaj :) ), pod tym właśnie wpisem. Show must go on ! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok po pierwsze dziekuje za ogłoszenie mojej statystyk 05.11.09, 18:45 nie wiedziałem, że w ciągu 4 lat jest tego aż tak dużo. No, niezle. Skoro 4 lata, to oznacza to, że rocznie pisuje jakies 3,750 postów, a dzieląc to przez 300 dni (wyjezdzam: urlop, weekendy etc), to daje to przecietnie 11,71 posta dziennie.......... Czy jest to aż tak dużo? Smiem wątpic. Jakbym spojrzał na mistrzów typu junkier, eva15, prawdziwy moher etc to jestem jedynie szarym żuczkiem. Spoglądając na pracę, którą sbie zaałes - mogę powiedziec jedynie, wielkie dzieło, ale czemu niby ma służyć? Co udowodniłes tym? A może pokazałes, że ja "spuszczam sie" nałogowo? Nuda panie, nuda! A ja i tak wole Michnika od idioty Ziemkiewicz, ponieważ o Michniku i Kuroniu słyszałem w czaach moej młodości. kiedy wielu tzw. orąów prawicyx pokątnie w ramach protestów piło wóde, mając kapcie filcowe na stopach. O żadnym zienkiewiczu lub spiral architekcie w owym czasie nie słyszałem. Nie potrzebuje żaadnego odosobnienia, aby stwierdzic, że jestes zmanipulowany przez sobie podobnych. Zyj w tym przekonaniu własnej wielkości, a ja sobie będę swojhe 11,75 posta dziennie nadal wyrabiał. I nadal będę sobie odpowiadał na podobner do twoich idiotyzmy. PS. Nie myślałes, aby umyć słonia? To przynajmniej jest wielkie, czyste i piękne. pozdro i ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa 1410_tenrok 04.11.09, 13:30 Dobrze, że pamiętasz, iż CBA utworzył Tusk razem z Kaczyńskim. Jeszcze lepiej, że pamiętasz, iż od dwóch lat rządzi Tusk, jemu podlega CBA, funkcjonariusze CBA działają w imieniu Tuska. Jeśli więc mówisz o prawie stepowym, to mówisz o tym, jak rządzi Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kpisz, czy o drogę pytasz? 04.11.09, 20:08 Tusk rządzi od dwóch lat i od dwóch lat ma ciągłe kłopoty z cebą! funckonariusze nie działają w imienu Tuska, a jedynie w imieniu Kaminskiego. To jest zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: kpisz, czy o drogę pytasz? 04.11.09, 20:51 Bajarz z ciebie, ot i tyle. Gdyby miał ciągłe kłopoty, to już ponad rok temu by zwolnił Kamińskiego. Kamiński nadal pracuje w CBA, jest funkcjonariuszem Tuska. Całe CBA podlega Tuskowi od dwóch lat. Nie ma w CBA tajniaka, który by nie podlegał Tuskowi. Jeśli jest inaczej, to błyśnij inteligencją i poprzez fakty wykaż moją głupotę. Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a czy może czytałes ustawę o cebie i o warunkach 04.11.09, 21:20 zwolnienia szefa ceby? Interesująca lektura! Do czytania marsz! Tuż po wyborach powstała kwestia zwolnienia kaminskiego, ponadto kaminskiego chciano zwolnic rok temu. Za każdym razem nie było podstaw prawnych do tego. Prawo obowiązuje wszystkich i kamyczek mógł robić, co chciał! Dopiero obecnie kamyczek był łaskaw popełnic bardzo poważny błąd i wywalono go ze stanowiska, ale nadal jest funkcjonariuszem ceby. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: a czy może czytałes ustawę o cebie i o warunk 04.11.09, 22:49 Proszę, błyśnij inteligencją i powiedz konkretnie, co Kamiński robił, co chciał. I proszę, powiedz, kto musiał wyrazić zgodę na to, co chciał robić Kamiński. Konkrety. Fakty, o to proszę, a nie bajania o ustawie CBA (notabene uchwalonej także przez Tuska). Ps. Dlaczego Kamiński nadal jest funkcjonariuszem Tuska? Dlaczego Tusk wspólnie z Kamińskim chciał poprawiać ustawę o CBA, a było to 24 czerwca 2009? (www.rp.pl/artykul/90217,324602.html) Jeszcze w czerwcu 2009 Tusk nie miał żadnych zastrzeżeń do Kamińskiego, swojego lojalnego funkcjonariusza, więc twoje odsyłanie mnie do czytania ustawy o CBA nie jest twoim błyskiem inteligencji, na ten błysk ciągle liczę... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kaminski zachowywał sie wielokrotnie nielojalnie 05.11.09, 14:02 własnego rządu! Kaminski w wywiadach podkreślał swoje negatywne nastawienie do swojego pracodawcy, że wspomnę wywiady z ND. Kaminski zarzucał premierowi rządu kłamstwo. W normalnej cywilizacji pan ten za takie numery musiałby podać sie do dymisji i tyle. Tam obowiązują inne standardy. A całą resztę wyjaśni komisja sejmowa. PS. Kaminski nie jest funkcjonariuszem Tuska! Radziłbym nie stosować takich stwierdzen! Chyba, że nie wyleczyłes sie jeszcze z komuny. Kaminski, bowiem, jest funkcjonariuszenm polskiego Panstwa! To jest istotna różnica. Jakkolwiek i dla ciebie nie i dla Kamisnkiego również. Kaminski nihgdy nie był lojalny wobec premiera rządu RP. Premier rządu RP nie może jednak odwołać urzędnika tego rodzaju ot tak sobie (czyli jednak nie poczytałes ustawy o cebie). Każdem brakuje jakiegos błysku, tak mnie, jak i tobie. Skoro nie jestes specjalistą od błysków, to daj sobie z błyskaniem spokój. PS. może cytować każdą gazetę, ale nie cytuj rzepy. Rzepa, podobnie jak ND lub Gazeta (tu cie zaskoczę) nie należą do czaspopismy godnych polecenia dla ludzi poszukujących obiektywnej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: "Niezłe" są te szpile Wyborczej w PiS 04.11.09, 10:54 spiral_architect napisał: niż PiSowczycy. brzmi prawie jak Pilsudczycy :D > I sprawa kolejna: fanatycy PO w swoich komentarzach na tej stronie ociekają > znacznie większą ilością jadu i nienawiści, niż PiSowczycy a to jest niemozliwe, oczywiscie miesem rzucaja obie strony, ale jak poczytasz tu pewnych stalych zwolennikow PiS'u to przebijaja wszystki o kilka dlugosci. Szczytem kretynizmu jest zaznaczanie w swoich wypowiedziach skrotow partii: POje..., PiSdzi.. itd. W tym momencie nawet nie zaczynam rozmowy bo z botami partyjnymi nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: "Niezłe" są te szpile Wyborczej w PiS 04.11.09, 10:56 > a to jest niemozliwe, oczywiscie miesem rzucaja obie strony, ale jak > poczytasz tu pewnych stalych zwolennikow PiS'u to przebijaja > wszystki o kilka dlugosci. > Szczytem kretynizmu jest zaznaczanie w swoich wypowiedziach skrotow > partii: POje..., PiSdzi.. itd. W tym momencie nawet nie zaczynam > rozmowy bo z botami partyjnymi nie rozmawiam. Fakt, są chyba tacy - niejaki junkier, czy palestrina ? Jednak moje wrażenie jest - o dziwo - odmienne. Przykład całkiem niedaleko: popatrz na odpowiedź adama na mój post powyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:44 coś mi niewinnośc tej rodziny nie pasuje ,on zameldował fagasa niby nic nie mówiąc o tym żonie ,ona wyrzucała korespondencję nie otwierając jej , w domu spali funkcjonariusze , bajeczki to dzieciom. co to za rodzina ? przykrywka jakaś ? lokal konspiracyjny ? ile za to ewentualnie brali ? Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:48 "Zanim zatelefonowała, wrócił z pracy jej mąż. - Radek prosił mnie kiedyś, żebym zameldował jego kolegę Marka, przepraszam, że ci nie powiedziałem - oświadczył zaskoczonej żonie." Szanownej Pani pogratulować męża. Popełnia przestępstwo (poświadczenie nieprawdy) i jeszcze ogłasza to w ogólnopolskiej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
malauchatka Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:48 "Zawodowstwo najwyższej klasy" - ludzie nie wiem, czy śmiać się, czy płakać? - to tacy "zawodowcy" - pardon, żę sie grzęcćznie wyraże - "profesjonaliści" walczą z korupcją. Byłoby wesołe gdyby nie było smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo fajne małżeństwo ma p. anna 04.11.09, 10:48 ciekawe o czym jeszcze nie wie :) a baranom z wyborczej radzić tylko należy, żeby pamiętali, że małżeństwo to tez i facet i to on rządzi a nie beznadziejne czasem zony - jak w tym wypadku :P jak by zapytali ich oboje "afery" by nie było. A faktycznie: wymeldowanie to w tym przypadku jedna wizyty i wypełnienie jednego świstka,. Ale dziennikarze wyborczej szkół nie kończyli, prócz tej propagandowej Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:50 Musze sprawdzic,czy u mnie jakiegos nieznanego mi kumpla nie zameldowali. Odpowiedz Link Zgłoś
msp1 Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:51 Nie potrzebne nam tajne służby, które są zbyt wścibskie i nie uszanują swobody polityków w rozkradaniu publicznych pieniędzy. GW robi wszystko, żeby przekonać ludzi o konieczności likwidacji takich praktyk. Służby mają znać swoją powinność i współpracować, aby złodziejom z immunitetem żyło się bezpiecznie. Pani Ania nie wiedziała, ale mąż jej wiedział. Dlaczego nie podzielił się z żoną swoją widzą, pozostaje tajemnicą ich pożycia małżeńskiego. Gazeto, przechodzisz samą siebie, w robieniu ludziom budyniu waniliowego z mózgu. Zastopuj, bo przegniesz i stracisz resztki wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 11:05 Dokladnie - afera zrobiona z tego ze niby rodzina nie wiedziala, ze byl u nich zameldowany agent... po czym na koniec okazuje sie ze rodzina jednak wiedziala. Co wiecej wiedziala ze gosc byl z CBA i nie wierze, zeby nic z tego nie miala. No ale oczywiscie artykul trzeba bylo napisac, bo nie byloby wierszowki. Nie wiem, czy wszystko bylo przeprowadzone profesjonalnie (przeciez nikt normalny nie zdradzi dziennikarzom detali przykrywki - byloby to zdradzanie metod operacyjnych) ale cala sensacja o kant d... rozbic. Odpowiedz Link Zgłoś
gaissa Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 11:30 Nie pałam miłością do CBA i ich metod, ale artykuł faktycznie bzdurny i próbujący wprowadzić czytelnika w błąd. Swoją drogą, kto przy zdrowych zmysłach melduje obcą osobę u siebie w mieszkaniu tylko dlatego, że znajomy poprosił? Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Re: Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 10:55 no i co za sensacja? z samego tekstu wyborczej wynika, że pan domu wiedział o meldunku. że nie uzgodnił z żoną, to jest inna sprawa. afera na cały kraj, że mąż z żoną nie gada... brawo, tylko tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt GW dostała POzwolenie na ujawnianie agentury. Może 04.11.09, 11:15 dostawać Rzplita, WPROST, Nasz (cha, cha) Dziennik etc. to dlaczego nie może Wyborcza? Ktoś musi bronić społeczeństwo przed PiS_hołotą! Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Gdy Gazeta Wyborcza broni demokracji 04.11.09, 11:03 Przyszedł prikaz: "walimy w CBA, wszyscy wiedzą co robić"? Ej, gazetko! Zaudytujcie też tak pięknie działania innych służb! :) Bo mam wrażenie, że o agencie Tomku napisaliście już więcej niż kiedykolwiek o WSI. Ale nic dziwnego - w końcu to przecież większe zagrożenie dla demokracji, nie? :] Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Gdy Gazeta Wyborcza broni demokracji 04.11.09, 11:59 saper_vodiczka napisała: > prikaz a to po jakiemu niby? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal głupi tytuł i propaganda PO 04.11.09, 11:06 przecież stoi czarno na białym że to mąż tej kobiety zameldował Marka Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle Re: głupi tytuł i propaganda PO 04.11.09, 11:15 Albo to małżeństwo i mieszkanie nie istnieje, a historyjkę ktoś zmyślił, albo właściciele mieszkania powinni zastanowić się nad swoim rozumem i małżeństwem. Gdyby na mój adres przychodziły cudze listy z banku, powiadomiłabym ten bank. Gdyby mąż bez zgody zameldował kogokolwiek, nie wystarczyłby same przeprosiny. Powtórzę za kimś, kto komentował przede mną: autor artykułu, zanim rzuci sobie jakieś pytanie, powinien zajrzeć do przepisów. To nie boli. A całe to CBA należy rozwiązać. Zrobili cokolwiek pozytywnego poza zamieszaniem i zapewnieniem paru osobom ciepłych stołków? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Tak właśnie wygląda 04.11.09, 11:11 PAŃSTWO PRAWA w wariancie PiS_owsko Ziobro_wskim, które urządzają nam "uczniowie" jeżeli chodzi o metody naszego rodaka Dzierżyńskiego i prokuratora moskiewskiego Wyszyńskiego, nie mówiąc o Berii. Pani Anna z Kielc niech wydusi z męża zeznania czym go te gnoje zaszantażowali, że go zameldował ale nie zameldował o tym rodzinie?! Hańbą podobno jest współpraca ze służbami PRL ale nie PiSL. A jaka jest różnica? - takie same kanalie i takie same metody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ache1432 Cały świat się śmieje 04.11.09, 11:16 z profesjonalizmu polskich służb. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Lekka przesada 04.11.09, 18:15 ache1432 napisała: > z profesjonalizmu polskich służb. .......Tylko ta, skromna jego część, która wie gdzie się Polska znajduje... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 11:16 Ach te niedobre agenciaki z CBA,nic innego nie robią tylko ciągle POdsłuchują,POdpatrują pod........koszulę Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Wszystkie chwyty dozwolone??? 04.11.09, 11:17 No i macie swoją IV RP, pisuary. Dobrze,że szurnięto tego nawiedzonego sztyletnika. "Bóg z nami, a ch... z wami" pisuarowskie ubole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Kolega Radka to Marek 04.11.09, 11:21 a Marek to mąż bohaterki artykułu. Czy miożliwe żeby żona nie znała swojego męża??? Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 11:21 Psiarnia zawsze pozostanie psiarnią, nawet jak zlikwidujemy policję CBA, ABW, CBA, PCV, WC. Pies rodzi się psem. Odpowiedz Link Zgłoś
malycatman GW kontra CBA. Woja totalna. 04.11.09, 11:23 GW poszła na wojnę z CBA. W obronie demokracji, w obronie obywateli.. Ale ja jakoś nie wierzę w dobre intencję kolegów Maleszki. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Gdy agent CBA melduje ci się w domu 04.11.09, 11:26 Tak głupi ten artykuł że aż,mimo wszystko,szkoda mi jego autorki Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Jak mały Kazio wyobraża sobie Jamesa Bonda:):) 04.11.09, 11:27 Totalna amatorszczyzna i pustogłowie. Agent chwali się znajomym gdzie pracuje, komu i w jakiej akcji walizkę z pieniędzmi nosił :):):). Gdy harcerze biorą się za organizację tajnych służb i nabór kadr to takie są skutki. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś