inzynierwojtek 10.11.09, 01:47 Dzieki Ci Lechu za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abba2009 Wałęsa w Berlinie: Pokazaliśmy, jak walczyć 10.11.09, 06:53 Dzięki Lehu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa w Berlinie: Pokazaliśmy, jak walczyć 10.11.09, 07:08 A konkretnie za co? Uprzejmie proszę by ktoś mi rzeczowo opowiedział jak to Lechu "komunizm obalał". Odpowiedz Link Zgłoś
oldbruno Re: Wałęsa w Berlinie: Pokazaliśmy, jak walczyć 10.11.09, 07:36 A jak wytłumaczyć niewidomemu, źe słońce świeci? Może zwrócić twarz w jego stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Wałęsa to niby takie twoje słoneczko? 10.11.09, 08:06 Pytam, bo sam Lechu potrafi jedynie jak jełop powtarzać: 'walczyć' 'zwyciężać' i odmieniać te dwa słowa przez wszystkie czasy liczby osoby i przypadki. Co konkretnie zrobił - tego nie mówi. Pytam więc za co mu dziękować? Za spóźnienie sie na strajk w Sierpniu '80? Za poddanie strajku po trzech dniach, po popijawie u dyrektora? Za to ze 'spuchł' w Arłamowie? Za rozwalenie Solidarności i zastąpienie jej atrapą sterowaną przez esbecję i Kiszczaka? Za Magdalenkę? Za umacnianie 'lewej nogi' - znaczy 'lewizny'. Za 'nocną zmianę'? Za kapciowego Wachowskiego? Za rozwiązywanie krzyżówek? Za 'czyszczenie' teczek? Za "zdrowie wasze - w gardła nasze"? Za "pomyślenie źle o mnie jest zbrodnią"? Za co konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zz09 Oj, bidaku... 10.11.09, 10:25 Niezależnie od tego, co tu pitolą niektórzy poszkodowani na umyśle, z wielkim wzruszeniem i radością patrzyłem na te wczorajsze sceny z Berlina. Fajnie, kiedy można być z czegoś i kogoś naprawdę dumnym - i to nie przeciw innym, bez agresji i trujących jadów, w atmosferze przyjaźni i święta. Popróbuj, landaverde, może jeszcze nie jest za późno. Brawo Lechu, dziękuję Ci po raz kolejny. Szanuję kanclerz Merkel za te polskie akcenty, dobrze też zobaczyć w takiej scenerii Gorbiego. Fajnie, że zdarzają się na świecie radosne wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tyski1988 JESTEM DUMNY 10.11.09, 13:59 Przez 2 i pół godziny transmisji rocznicowych na ZDF byłem radosny że Lech jest tam traktowany priorytetowo, jako ktoś wielki . Szkoda tylko ze u nas Lech Wałęsa przez wladze Polskie nie jest szanowany i jest traktowany jako przeciwnik a nie ktos kto zrobil cos wielkiego dla europy Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Lechu jest wielki, 12.11.09, 15:45 a w Polsce nadal rządzą pogrobowcy ubecji, czyż nie, bracie Jotka, ty który długopisem będąc podpisywałeś wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Wałęsa to niby takie twoje słoneczko? 10.11.09, 12:04 I dokladnie za to wszystko co wymieniles i wiele innych spraw trzeba mu byc wdziecznym. Jedyny co wiedzial co, kiedy i jak zrobic, czy to bylo picie wodki czy rozmowa `na szczeblu`. Wszystcy obecni geniusze polityki wtedy siedzieli cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Wałęsa w Berlinie: Pokazaliśmy, jak walczyć 12.11.09, 11:10 landaverde napisał: > A konkretnie za co? Uprzejmie proszę by ktoś mi rzeczowo opowiedział > jak to Lechu "komunizm obalał". > Nie korzystaj z kaczej historii tyko zabierz się za prawdziwą. Wtedy się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
john2010 Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 07:46 Lechy najpierw pchnął ową kostkę domina a następnie wyrżnął orła pchniety przez Anioła Stróża....to tak by pamiętał, że świętym nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aamg A relacja na żywo w TVPInfo była żałosna 10.11.09, 08:41 Chciałam to zobaczyć, poczuć się jak ci ludzie, którzy stali koło kostek domina, zobaczyć, jak się przewracają kolejne kostki, zobaczyć reakcję uczestników - zobaczyć i usłyszeć Wałęsę. Ale nie, ważniejsze były przemówienia Sarkozyego, Miedwiediewa, Clinton, ważniejsze komentarze panów siedzących w studiu, którzy pojawiali się w złych momentach i za długo, i ważniejsze było, że jeden z panów chce "jeszcze tylko jedno słowo" niż fakt, że właśnie Wałęsa dostał mikrofon. Nareszcie słyszę jakąś końcówkę słów Wałęsy. Skończył. I wchodzi studio! Nieważne, ze właśnie zaczyna się, ZACZYNA SIĘ odliczanie, pół ekranu zajmuje Pan W Studio i to jego głos słyszę. Na chwilę wracamy pełnym obrazem i dźwiękiem do Berlina, ok, poszło domino, już, wystarczy widzom, niech sobie klocki lecą, wracamy do studia. Ech, polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Kaczkodanów mniejszych Niemcy nie zaprosili?! 10.11.09, 08:45 Niewdzęczni! Przecież to dzięki ich walce mamy wolność i grilla! Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: A relacja na żywo w TVPInfo była żałosna 10.11.09, 10:11 aamg napisała: > Chciałam to zobaczyć, poczuć się jak ci ludzie, którzy stali koło kostek > domina, zobaczyć, jak się przewracają kolejne kostki, zobaczyć reakcję > uczestników - zobaczyć i usłyszeć Wałęsę. Ale nie, ważniejsze były > przemówienia Sarkozyego, Miedwiediewa, Clinton, ważniejsze komentarze panów > siedzących w studiu, którzy pojawiali się w złych momentach i za długo, i > ważniejsze było, że jeden z panów chce "jeszcze tylko jedno słowo" niż fakt, > że właśnie Wałęsa dostał mikrofon. A w niemieckiej TV wypowiedz Lecha zostala pokazana w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok relacja u Niemca była obiektywna, a w Polsce 12.11.09, 15:47 jarosław długopis sierpniowy kaczynski zakazał przecież wałęsowania. I słusznie, w koncu trzeba napisać prawdziwą historię prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania dziękuję Niemcom za tę imprezę 10.11.09, 08:53 za to, że pomagają nam leczyć nasze kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
piotr333 Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 09:10 Panie Lechu dziękuje za wszystkie dokonania, za bycie sobą i za szacunek do Pana wszędzie gdzie się Pan pojawi, szczególnie zagranica. Jest mi niezmiernie przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod nasz zawodowy "rewolucjonista" darł się jak 10.11.09, 09:16 na odpuście, chyba już ogłuchł od oklasków Odpowiedz Link Zgłoś
johnkrolicki Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 09:19 Ja widzialem Lecha w akcji w 80 roku; chlop mial charyzme i jaja ze stali; nie stracil tego do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
aggula3 Re: Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 09:47 No właśnie, za to go lubię , za tę charyzmę . A przykre jest to , że znowu naszych doceniają obcy . Ach polska , bezinteresowna zawiść . Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 09:59 Niemcy bardzo ładnie się zachowały zapraszając Wałęsę żeby w Berlinie uruchomił przewracanie domina symbolizującego mur oraz to że to ona jako przywódca ruchu robotniczego rozpoczął rozmontowywanie komunizmu. Niemcy na każdym kroku przypominały o roli Polski w obalaniu sowieckiego systemu. To świadczy bardzo dobrze o naszym zachodnim sąsiedzie o naszym prawdziwym partnerstwie i integracji europejskiej. Ale patrząc na Gorbaczowa miałem wrażenie, że czuje się on największym przegranym. To on mówił o wspólnym europejskim domu a tymczasem inne kraje zjednoczyły się w ramach UE a Rosja pozostała z boku, nie znalazła się we wspólnym domu. Tyle tylko, że sama dokonała takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 10:12 w swojej ojczyźnie Gorbaczow jest bardzo odosobniony, sowiecka mentalność jego rodaków potrzebuje długiego czasu aby zmienić myślenie, Niemcy wzięły się za umacnianie stosunków z Polską, pierwsza wizyta nowego, niemieckiego, ministra spraw zagranicznych miała miejsce w Polsce www.racjonalista.pl/kk.php/s,6908 Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Wałęsa idol..? 10.11.09, 10:03 skoro tak,to nie ma co gadać-ten zaściankowy grajdołek jest niemal po brzegi wypełniony matołkami,którym się wydaje ,że Polska jest Mesjaszem Narodów ,a tak naprawdę to stosunek Zachodu do słowiańskiej ciemnoty jest taki,jak w 1939... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wałęsa idol..? 10.11.09, 10:50 iron1410 napisał: > skoro tak,to nie ma co gadać-ten zaściankowy grajdołek jest niemal > po brzegi wypełniony matołkami,którym się wydaje ,że Polska jest > Mesjaszem Narodów ,a tak naprawdę to stosunek Zachodu do > słowiańskiej ciemnoty jest taki,jak w 1939... Ojojoj, ale brzydkie słowa!!!!! To chyba Ty jesteś matołkiem!!!! Wałęsa to prosty człowiek ale jest symbolem rozmontowywania komunizmu. Wkład polskiej Solidarności w to dzieło jest przeogromny i każdy na Zachodzie to rozumie. Nie chodzi o żadnego Mesjasza Narodów tylko o faktyczną działalność. To Polacy naruszyli tkankę okupacji rosyjskiej a przywódcy tacy jak Gorbaczow tylko właściwie się zachowali godząc się na zmiany i nie używając siły a mogło być różnie. I właśnie to nie użycie siły wystawia Gorbaczowowi bardzo dobre świadectwo. Okazał się prawdziwym mężem stanu i europejczykiem w przeciwieństwie do zdecydowanie większej części swojego narodu. Gorbaczow jest bardzo ceniony w Niemczech ale i w Polsce ale nie w Rosji. Ciekawe dlaczego???????? Odpowiedz Link Zgłoś
santamonique Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 10:16 PANIE PREZYDENCIE: DZIEKI!!!!!- Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 10:21 - Słowacki napisał w sławnym Grobie Agamemnona: „Pawiem narodów byłaś i papugą”, odnosząc te słowa do Polski. Myślał o Polsce dawnej, szlacheckiej. O Polsce sobie współczesnej napisał w następnej linijce poematu: „A teraz jesteś służebnicą cudzą”... Wieszcza li to proroctwo odnosi się do naszych czasów? Odpowiedz Link Zgłoś
santamonique Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 10:25 PANIE PREZYDENCIE!!! DZIEKI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Lechu,jesteś symbolem! 10.11.09, 10:35 PÓŁMETROWY DŁUGOPIS DLA KAŻDEGO POLAKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 11:08 Oglądając transmisję z tej uroczystości w Berlinie, odczuwałam wielką dumę a takze satysfakcję, że Niemcy uznają w polskiej "Solidarnosci" i w Jej przywódcy sprawców tego niewyobrażalnego dzieła, jakim był upadek komunizmu w Europie Środkowo-Wschodniej, że w Polsce zaczął się skuteczny demontaż kolosa na glinianych nogach. Brakowało mi tylko podkreślenia tego, że Polacy najbardziej ryzykowali i najbardziej byli narażeni na klęskę i szczególne represje bo potem już wszyscy widzieli, że nie ma się czego i kogo bać. Paskudne ataki częsci Polaków na Wałęsę nie zaszkodziły mu w opinii światowej i dzięki Bogu. Wsydżmy się za nich bo chwały nam nie przynoszą-wręcz przeciwnie. Powinniśmy chronić, pielęgnować, szanować zawsze i wszędzie wielkich, zasłużonych dla Polski i nie tylko rodaków bez względu, jakie osobiste uczucia do nich żywimy, Ale to potrafią tylko ludzie o wielkich sercach i umysłach, choć niekoniecznie wykształconych tak jak nasi bracia l. i J. Kaczyńscy. Wykształcenie prawnicze nie zastąpi uczciwości, empatii do człowieka i prostej przyzwoitości. Niemcy dali im dobry przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 11:33 dosad napisała: Oglądając transmisję z tej uroczystości w Berlinie, odczuwałam wielką dumę a takze satysfakcję, że Niemcy uznają w polskiej "Solidarnosci" i w Jej przywódcy sprawców tego niewyobrażalnego dzieła, jakim był upadek komunizmu w Europie Środkowo-Wschodniej, że w Polsce zaczął się skuteczny demontaż kolosa na glinianych nogach. Brakowało mi tylko podkreślenia tego, że Polacy najbardziej ryzykowali i najbardziej byli narażeni na klęskę i szczególne represje bo potem już wszyscy widzieli, że nie ma się czego i kogo bać. Paskudne ataki częsci Polaków na Wałęsę nie zaszkodziły mu w opinii światowej i dzięki Bogu. Wsydżmy się za nich bo chwały nam nie przynoszą-wręcz przeciwnie. Powinniśmy chronić, pielęgnować, szanować zawsze i wszędzie wielkich, zasłużonych dla Polski i nie tylko rodaków bez względu, jakie osobiste uczucia do nich żywimy, Ale to potrafią tylko ludzie o wielkich sercach i umysłach, choć niekoniecznie wykształconych tak jak nasi bracia l. i J. Kaczyńscy. Wykształcenie prawnicze nie zastąpi uczciwości, empatii do człowieka i prostej przyzwoitości. Niemcy dali im dobry przykład. Ładnie powiedziane. Całkowicie utożsamiam się z treścią Twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
straus07 Widziane z Anglii 10.11.09, 15:59 W relacjach BBC z Berlina ani przez ułamek sekundy nie było widać żadnego Polaka i ani razu nie padło słowo Polska. Wyobrażacie sobie co za junta antypolska tam rządzi? I jak nam się tu żyje? W tej sytuacji tyle Polski ile tam było to i tak sukces. Wokół Kanclerz pełno było pań Clintonowych wesołych Sarko, urzekających Gordonów, opatrznościowych Gorbich a szczytem wszystkiego był Miedwiediew, który w tamtych latach był Komsomolcem albo już agentem KGB. Taki mamy wokół siebie antypolski klimat. To epidemia. Zbiorowe opętanie. Tylko kostka została nam rzucona; "pamiętamy o Polakach" - że znowu będzie można ich wykorzystać. Mam o tym wiecej na swoim blogu ale nie wiem czy mozna tu podawać linki, wiec dodam w następnym poście poście. Albo kliknijcie na nicka. Do dyskutujących zaś apeluję" W TEJ SYTUACJI, JEŚLI MY, POLACY, NIE ZAPAŁAMY DO SIEBIE MIŁOŚCIĄ I RZĄDZĄ WSPÓŁPRACY, TO JUŻ KONIEC Z NAMI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
straus07 Re: Widziane z Anglii 10.11.09, 16:01 chrzescijanskiblogjerzegostrausa.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dosad 12.11.09, 15:00 Pie...w bys nie opoowiadal, niedouczony naiwniaczku! Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 przyjacielu ameryki... 10.11.09, 11:35 czy to prawda ,że w filmie Burta Reynoldsa ,,The End'' twierdzi się ,że polski hymn to nie jest coś do grania lub śpiewania,że można go wykonywać tylko odb...icą ?odnieś się jakoś do tego młotko- matołkowaty przyjacielu ameryki,tym bardziej ,że mówi o tym Waldemar Łysiak w jednej z książek-za chwilę się dowiem,że Łysiak to komuch i kolega Kaczyńskich...przyjaciel ameryki..dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: przyjacielu ameryki... 10.11.09, 11:46 iron1410 napisał: > czy to prawda ,że w filmie Burta Reynoldsa ,,The End'' twierdzi > się ,że polski hymn to nie jest coś do grania lub śpiewania,że > można go wykonywać tylko odb...icą ?odnieś się jakoś do tego młotko- > matołkowaty przyjacielu ameryki,tym bardziej ,że mówi o tym > Waldemar Łysiak w jednej z książek-za chwilę się dowiem,że Łysiak > to komuch i kolega Kaczyńskich...przyjaciel ameryki..dobre.. O czym Ty głupcze . . . . . . . . . . ???? Co kogo obchodzi co powiedział ten czy tamten.Mówimy o pryncypiach, o wartościach!!!! Poniał???? Odpowiedz Link Zgłoś
magnus47 Re: przyjacielu ameryki... 10.11.09, 15:06 przyjacielameryki napisał: > iron1410 napisał: > > > czy to prawda ,że w filmie Burta Reynoldsa ,,The End'' twierdzi > > się ,że polski hymn to nie jest coś do grania lub śpiewania,że > > można go wykonywać tylko odb...icą ?odnieś się jakoś do tego młotko- > > matołkowaty przyjacielu ameryki,tym bardziej ,że mówi o tym > > Waldemar Łysiak w jednej z książek-za chwilę się dowiem,że Łysiak > > to komuch i kolega Kaczyńskich...przyjaciel ameryki..dobre.. > > O czym Ty głupcze . . . . . . . . . . ???? Co kogo obchodzi co powiedział ten > czy tamten.Mówimy o pryncypiach, o wartościach!!!! Poniał???? Mącisz i tutaj wyzywając innych głupcami, popatrz na siebie jesteś największym głupcem. Od kiedy to tak chwalisz niemców aż do nieba? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no widzisz, a tu napisałeś "głupiec" bez błędu 14.11.09, 23:14 grasz w kości, kiedy piszesz? czy wiesz magnus, że łysiak był ubekiem? Warto posługiwać sie łysiakiem, pieskiem komuchów? Odpowiedz Link Zgłoś
magnus47 Re: no widzisz, a tu napisałeś "głupiec" bez błęd 15.11.09, 12:37 1410_tenrok napisał: > grasz w kości, kiedy piszesz? > > czy wiesz magnus, że łysiak był ubekiem? Warto posługiwać sie łysiakiem, > pieskiem komuchów? Głupiec zostanie głupcem choćby nie wiem co zrobił, nie wywołuj wilka z lasu z tym SS. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok czyli pozostajesz głupcem................ 16.11.09, 13:47 wilku z lasu z tym ss? Odpowiedz Link Zgłoś
magnus47 Re: czyli pozostajesz głupcem................ 18.11.09, 18:08 1410_tenrok napisał: > wilku z lasu z tym ss? Ty nędzna kreaturo, wiesz gdzie Ty mnie możesz? w d......ę pocałować. Nie pomyliłem się, jesteś głupszy jak Ci się wydaje Ty bełkocący Untersurmfuehrer. Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: Wałęsa w Berlinie: Pokazaliśmy, jak walczyć 10.11.09, 11:56 Panie Prezydencie, I ja Panu dziekuje! Bylam wczoraj niedaleko przewracajacego sie domina, wsrod Polakow i Niemcow, ktorzy z pelnym szacunkiem i podziwem wyrazali sie o Panu. Oby wiecej takich chwil!! Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 przyjaciel ameryki 10.11.09, 12:02 wystarczy-jak to mówią,ciemnoto-,,nie rzuca się pereł przed wieprze'',albo moje ulubione-,,odi profanum vulgus et arceo..''kiście się żenujący patrioci we własnym smrodzie,w którym nie słychać o niczym innym jak o Katyniu,,,Solidarności''i tym,jacy to Polacy są mądrzy i wspaniali..wysyłajcie w świat nastęnych ludzi- za wolność waszą i naszą-zawsze się gdzieś znajdzie jakiś mur do obalenia,czyjaś wojna do wygrania-od Bonapartego,przez Monte- Cassino,po Irak... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: przyjaciel ameryki 10.11.09, 14:08 iron1410 napisał: > wystarczy-jak to mówią,ciemnoto-,,nie rzuca się pereł przed > wieprze'',albo moje ulubione-,,odi profanum vulgus et > arceo..''kiście się żenujący patrioci we własnym smrodzie,w którym > nie słychać o niczym innym jak o Katyniu,,,Solidarności''i tym,jacy > to Polacy są mądrzy i wspaniali..wysyłajcie w świat nastęnych ludzi- > za wolność waszą i naszą-zawsze się gdzieś znajdzie jakiś mur do > obalenia,czyjaś wojna do wygrania-od Bonapartego,przez Monte- > Cassino,po Irak... Co to za bełkot???? Ej Ty Wańka co Ty robisz na naszym forum, nie życzę sobie żeby jakiś przygłup sowiecki opluwał nasze świętości. Wynocha do Kacapii, tam Twoje miejsce.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Wałęsa przewraca domino w berlinie [zdjęcia] 10.11.09, 12:21 Olbrzymi szacunek dla P.Merkel i P.Gorbaczowa za pomysl i obecnosc na tak dobrze przemyslanej uroczystosci. Przyjemnie popatrzec na prawdziwych a niepodszywanych aktorowm, bohaterow tamtych czasow i obecnego polityka umiejacego rozroznic ziarno od plew. Brak obecnych postaci zycia politycznego dodaje widowisku dodatkowy wymiar polityczny i stanowi dodatkowa przyjemnosc dla widza. Kolejne gratulacje dla Prezydenta Walesy, potrafi nie tylko obalac mury ale takze napsocic przy okazji. Uderzajaca dla mnie jest radoscm zyczliwosc i uznanie widoczne na twarzach mlodych Niemcow obserwujacych happening. Z tak reagujacym mlodym pokoleniem mozna naprawde uwierzyc w przyszlosc Europy. No i prztyczek w nos dla niemieckiej telewizji, bardzo nieprofesjonalna robota, material do szkolnych podrecznikow dla reporterow i rezyserow. Sprawozdanie w polskiej telewizji skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 przyjaciel ameryki i cus27-nie za- 10.11.09, 13:40 -pomnijcie pomerdać ogonkiem przed panami z Zachodu ..na mnie sobie jeszcze możecie poszczekać,a karawana i tak pojedzie dalej...hau hau ,pieski,hau hau... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przyjaciel ameryki i cus27-nie za- 10.11.09, 18:25 nie możwsz swoich kompleksów leczyc gdzie indziej? żałosny jesteś z tym swoim hau hau hau, ale cóż szczekasz jak umiesz... przykre Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: inzynierwojtek 10.11.09, 13:48 inzynierwojtek napisał: > Dzieki Ci Lechu za wszystko. Dzieki ci, Bucu, za poszczekanie Bolkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
lukabravo Re: inzynierwojtek 10.11.09, 14:53 wet3 napisał: > inzynierwojtek napisał: > > > Dzieki Ci Lechu za wszystko. > > Dzieki ci, Bucu, za poszczekanie Bolkowi! Hej Wajdzik - spierd.a.alaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: inzynierwojtek 10.11.09, 18:27 wet3 napisał: > inzynierwojtek napisał: > > > Dzieki Ci Lechu za wszystko. > > Dzieki ci, Bucu, za poszczekanie Bolkowi! sorry ale Pan jako były agent SB nie prawa odzywac się w tym miejscu i w tej chwili! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kzet69 12.11.09, 14:56 kzet69 napisał: > wet3 napisał: > > > inzynierwojtek napisał: > > > > > Dzieki Ci Lechu za wszystko. > > > > Dzieki ci, Bucu, za poszczekanie Bolkowi! > > sorry ale Pan jako były agent SB nie prawa odzywac się w tym miejscu i w tej chwili! Widzisz, naiwna dziecinko, cos przeoczyles. Powinienes wiedziec, ze jako stary agent SB musze znac bardzo dobrze TW Bolka. PS - Widac, ze kochasz pozycje "69" i pewnie dlatego tak masz w glowie tak mocno poprzekrecane. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 przyjacielameryki-co jest... 10.11.09, 14:25 ...-pianę toczysz,pseudo-sarmatko?no,to szabelkę w dłoń i na Moskwę..ale Moskwa to twój dobroczyńca-pozwoliła Polsce,którą wcześniej dostała w prezencie od Zachodu na to, na co swego czasu nie pozwoliła Węgrom..Podziękuj,Lachu,Matuszce Rosji,miast ją opluwać...i generałowi Jaruzelskiemu,że nie mówisz po rosyjsku,a nie byłemu ,,prezydętowi'',że nie mówi poprawnie po ,,polskiemu''... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: przyjacielameryki-co jest... 10.11.09, 14:48 iron1410 napisał: > ...-pianę toczysz,pseudo-sarmatko?no,to szabelkę w dłoń i na > Moskwę..ale Moskwa to twój dobroczyńca-pozwoliła Polsce,którą > wcześniej dostała w prezencie od Zachodu na to, na co swego czasu > nie pozwoliła Węgrom..Podziękuj,Lachu,Matuszce Rosji,miast ją > opluwać...i generałowi Jaruzelskiemu,że nie mówisz po rosyjsku,a > nie byłemu ,,prezydętowi'',że nie mówi poprawnie po ,,polskiemu''... Nas Moskwa w ogóle nie obchodzi, nawet nie wiem dokładnie gdzie jest - chyba gdzieś w Azji.... Chodzi o to, żebyście się od nas raz na zawsze odp....lili. Co Was tak obchodzą nasze sprawy, nasze święta, nasi bohaterowie. Wynocha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 wasze ,,święta..''? 10.11.09, 15:07 a jakież to niby święto,pacanie?wstyd mi,że mam obywatelstwo tego grajdołu,że ktoś na świecie będzie mnie utożsamiał z taką tępotą jak wypowiedzi Wałęsy,albo twoje...dla mnie osobiście to po prostu wstyd,głąbie,że się ,,prezydęt'' znalazł w książkach do historii obok naprawdę wielkich..łapiesz,ciemnoto?Wałęsa obok kogo tam może stać i co powiedziałby pierwszy z brzegu prawdziwy bohater na jego widok ,że,, o take ,czy o innom Polskie my walczyli''..on walczył- wędkując w Arłamowie... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: iron1410 10.11.09, 16:14 Odczep sie gnojku od Polski! Zrzeknij sie obywatelstwa i basta. PS - A co wspolnego z Polska ma parobek komuchow - Bolek? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: wasze ,,święta..''? 10.11.09, 16:23 iron1410 napisał: że ktoś na świecie będzie mnie utożsamiał z taką tępotą > jak wypowiedzi Wałęsy, ******************************* Wałęsa elokwentny nie jest. Ale to prosty robotnik z wielodzietnej rodziny. Mimo to nie stał się symbolem światowej głupoty. Ten tytuł od lat dzierży George W. Bush, który w przeciwieństwo do Wałęsy miał wszystko, a mimo to pozostanie w pamięci ludzi jako alkoholik, nieudacznik i idiota. Odpowiedz Link Zgłoś