lehoo 10.11.09, 08:06 "kradzionym, półautomatycznym Bushmastera" Drogi tłumoku ( bo nie tłumaczu) ! Poprawnie powinno być : "kradzionym, samopowtarzalnym Rugerem Bushmaster". Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadeim Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 08:16 Nie istnieje coś takiego jak "Ruger Bushmaster". Odpowiedz Link Zgłoś
al_bandi Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 08:20 lehoo napisała: > "kradzionym, półautomatycznym Bushmastera" > > Drogi tłumoku ( bo nie tłumaczu) ! Poprawnie powinno być : "kradzionym, > samopowtarzalnym Rugerem Bushmaster". Pozdrawiam serdecznie. ,,, o jeku jeju ależ Ty znasz język. Tylko nie wiem który? Ten z którego tłumaczysz czy ten na który?. Odpowiedz Link Zgłoś
servicio Dobrze wiedzieć... 10.11.09, 08:23 Dobrze wiedzieć, że są jeszcze miejsca na świecie, gdzie za morderstwa na niewinnych ludziach nie siedzi się co najwyżej 25 lat, bez pracy, w celi z telewizorem, ale oddaje się własne, nędzne życie. Szkoda, że barbarzyńcy w Europie troszczą się gorliwie o morderców, żywią ich oraz leczą za pieniądze podatnika, dbają o nich i ich "prawa" - zamiast traktować ich sprawiedliwie, jak w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Celny komentarz... ja również jestem 10.11.09, 08:52 tego samego zdania co Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Re: Dobrze wiedzieć... 10.11.09, 10:35 ...na takie dictum nie pozostaje mi nic innego, tylko życzyć ci, abyś podczas pobytu w swoim ukochanym raju dla pastuchów stał się ofiarą pomyłki sądowej, której człowiek cywilizowany nigdy nie wyklucza, a następnie skazany na czapę i usmażony, lub otruty. Być może po iluś tam latach owa pomyłka zostanie sprostowana, ale dla takiego jak Ty wielbiciela mordowania w majestacie "prawa", to i tak nie będzie już miało najmniejszego znaczenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodny_jorge Re: Dobrze wiedzieć... 10.11.09, 11:47 być może masz rację. Ja jestem innego zdania niż ty. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby dobrowolne opodatkowanie swoich dochodów na utrzymywanie w więzieniach wielokrotnych morderców, gwałcicieli itp. Mam na myśli, że wszyscy wrażliwi, kierujący się głębokim humanizmem, brzydzący się karą śmierci obywatele oddawali by jakąś część swoich dochodów na karmienie zwyrodnialców. Oczywiście nie wątpię, że ci na wskroś szlachetni obywatele chcieliby również wyposażyć cele bandytów w telewizory, w wolnym zaś czasie ich pupile mogliby ćwiczyć na siłowni, aby po wyjściu z więzienia móc jednym ciosem ogłuszyć jakąś młodą dziewczynę w parku, zgwałcić ją a na koniec zabić. Sprawiedliwości już do końca stałoby się zadość - gdyby ich ofiarą był jakiś ich "dobroczyńca". Swoją drogą ciekawe ilu z nas by się na taki cel opodatkowało. Nie wątpię, żę ty byś to uczyniła bez najmniejszych wątpliwości. "Być..może po iluś tam latach owa pomyłka zostanie sprostowana....." W takim przypadku nie ma mowy o pomyłce. Ludzie zatem mogą w spokoju wypuszczać swoje dzieci do szkoły, a środki finansowe które by były przeznaczone na utrzymanie tego zwyrodnialca, mogą zostać przeznaczone np na leczenie ostrej białaczki szpikowej u małej dziewczynki. :) :) Zatem cieszmy się i weselmy - dziś na szczęście zostanie wyeliminowana jednostka zagrażająca nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek pozwol wiec, ze ja tez zloze Ci zyczenia 10.11.09, 11:54 - zycze Ci, abys zyla dlugo i szczesliwie i aby tak samo dlugo i szczesliwie zyli wszyscy ludzie z Twojej rodziny - zycze Ci, aby nigdy nikogo z Twoich bliskich nie dopadl jakis bandzior i abys nie musiala oplakiwac bezpowrotnej straty osoby drogiej Twemu sercu - zycze Ci, abys nie musiala patrzec bezsilnie, jak idiotyczny zwyrodnialy system prawny zdegenerowanej Europy pozwala smiejacemu sie w kulak z Twego cierpienia mordercy wywinac sie od sprawiedliwej kary i dostac wyrok 15 lub 20 lat wiezienia - zycze Ci, abys nie musiala patrzec bezsilnie, jak bydle, ktore zamordowalo kogos z Twoich bliskich, wychodzi sobie na wolnosc po 10 latach (a wczesniej na przepusteczki) i moze przyjsc pod Twoj dom i smiac sie z Ciebie w glos... zanim nie pojdzie sobie jeszcze kogos zabic... Tego wszystkiego Ci szczerze zycze - ale jeszcze bardziej zycze Ci tego, zeby luski naiwnosci opadly z Twych oczu... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek a LEWI swoje 10.11.09, 12:20 jana51 napisał: > ...na takie dictum nie pozostaje mi nic innego, tylko życzyć ci, > abyś podczas pobytu w swoim ukochanym raju dla pastuchów stał się > ofiarą pomyłki sądowej Do jakiego stopnia ogłupienia propagandą trzeba dojść, aby bredzić o "zagrożeniu życia" zwykłego człowieka pomyłką sądową i tym uzasadniać ochronę życia zbrodniarzy ? Ja wiem, że to tylko seryjna produkcja ogłupieńców przez propagandę chwytająca na lep tych najgłupszych. Jednak ciągle zadziwia mnie, że tak prymitywne sposoby propagandzistów ciągle działają. Mądrzy ludzie wiedzą, że na karę śmierci skazuje się wyłącznie tych, co do których wina jest w pełni dowiedziona. Mądrzy ludzie wiedzą, że w takim USA nie dowiedziono jeszcze pomyłki sądowej wobec mordercy poddanego egzekucji. W USA, gdzie dzięki kare śmierci zmniejszono niemal 2-krotnie wskaźnik liczby zabójstw i uratowano od śmierci już setki tysięcy ofiar. Podobnie nie dowiedziono takiej pomyłki w Japonii, gdzie wskaźnik liczby zabójstw jest kilkakrotnie niższy niż w Europie (własnie dzięki surowemu prawu i karze śmierci). Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: a LEWI swoje 10.11.09, 13:04 darr.darek napisał: > Mądrzy ludzie wiedzą, że w takim USA nie dowiedziono jeszcze pomyłki sądowej > wobec mordercy poddanego egzekucji. W USA, gdzie dzięki kare śmierci zmniejszon > o > niemal 2-krotnie wskaźnik liczby zabójstw i uratowano od śmierci już setki > tysięcy ofiar. > Podobnie nie dowiedziono takiej pomyłki w Japonii, gdzie wskaźnik liczby > zabójstw jest kilkakrotnie niższy niż w Europie (własnie dzięki surowemu prawu > i > karze śmierci). to przeczytaj to Ostatecznie wyrok wykonano 23 sierpnia 1927. 23 sierpnia 1977 gubernator Massachusetts Michael Dukakis zrehabilitował Sacco i Vanzettiego. pl.wikipedia.org/wiki/Sacco_i_Vanzetti i nie jest to jedyny przypadek... więc nie pisz bzdur. Skądinąd słynne zero tolerancji Giulianiego przyniosło efekty, ale tak naprawdę według wielu badaczy spadek ilości przestępstw wiąże się nie z akcją Giulianiego ale z nadzwyczaj swobodnym podejściem do aborcji w kręgach patologicznych. Po prostu iluś morderców się nie urodziło.... Poza tym kara, nawet surowa, której można uniknąć nie ma takiego znaczenia jak kara niższa ale nieuchronna! A na tym polu to Polska jest w lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: a LEWI swoje 10.11.09, 13:42 topoll napisał: > to przeczytaj to > Ostatecznie wyrok wykonano 23 sierpnia 1927. 23 sierpnia 1977 > gubernator Massachusetts Michael Dukakis zrehabilitował Sacco i > Vanzettiego. Nie pleć o sprawach sprzed niemal 90 lat. Im starsza sprawa tym więcej mitów i niedopowiedzeń można do niej dorobić po setkach lat. Oczywiste jest, że pisze o okresie po przywróceniu kary śmierci w USA po 1977r., bo to przez ostatnie 20 lat trendu spadkowego zabójstw dotyczy ta przeliczanka, że już grubo ponad 200.000 ludzi uniknęło śmierci z ręki zabójcy dzięki zmniejszeniu wskaźnika. Podobnie w uwadze o Japonii, gdzie wskaźnik liczby zabójstw jest kilkukrotnie niższy niż w Europie - jeszcze 50 lat temu Szwecja miała niższy wskaźnik niż Japonia. Tyle, że w Szwecji 4-krotnie wzrósł po zniesieniu kary śmierci a w Japonii ciągle maleje i jest 2-krotnie niższy niż 50 lat temu. Ze starych spraw to ja pamiętam łzawe, hollywoodzki film o nieprzyznawaniu się do winy porywacza i mordercy synka Lindberga. Ja nawet przez kilkanaście lat powtarzałem na skutek tego hollywoodzkiego, lewackiego gó..na , że przez IIw.ś. w USA stracono niewinnego. Jednak po kilkunastu latach przeczytałem, że ten "niewinny" to był zbiegły z Niemiec morderca, u którego znaleziono okup za synka Lindebrga i fragmenty robionej drabiny, po której wspiął się do sypialni Lindbergów. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Dobrze wiedzieć... 10.11.09, 11:23 Dobrze jest wiedziec, ze sa kraje gdzie morderca pracuje na etacie panstwowym - to chyba chciales napisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 08:25 dobrze, że nie strzelali z automatycznej karabiny, albo z wielkokalibrowego rewolwery... ileż szkoda oni mogliby narobić! Chociaż oczywiście Bushmastera też niebezpieczna. Jak kobr albo inna jadowita węża. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 08:26 lehoo napisała: > "kradzionym, półautomatycznym Bushmastera" > > Drogi tłumoku ( bo nie tłumaczu) ! Poprawnie powinno być : "kradzionym, > samopowtarzalnym Rugerem Bushmaster". Pozdrawiam serdecznie. ,, gdyby strzelał z "kradzionego samopowtarzalnego Rugera Bustmastera" a nie z " kradzionego półautomatycznego Busmastera" to by mniej zastrzelił czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 08:34 > ,, gdyby strzelał z "kradzionego samopowtarzalnego Rugera Bustmastera" a nie z > " > kradzionego półautomatycznego Busmastera" Jakby strzelał z kradzionego, półautomatycznego (kogo? czego?) Bushmastera, to by nie było problemu. Ale wg autora artykułu, snajper posługiwał się kradzionym, półautomatycznym (kim? czym?) .... Bushmastera? Nie ma takiej odmiany przez przypadki w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka81 Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 09:09 A właśnie, że może autorowi tekstu chodziło o to, iż snajper posługiwał się kradzionym, półautomatycznym Bushmastera. Czyli wziął GO (przecież wiadomo co, bo wiadomo, czym się snajperzy posługują, więc co będzie autor rzeczowników nadużywał) Bushmasterowi i strzelał! :D :D :D A tak swoją drogą, to ten artykuł budzi mój niesmak. Nie wiem, czy kara śmierci to taki postęp cywilizacji... Ja bym w każdym razie nie chciała oglądać niczyjej egzekucji, nawet kogoś, kto by mi rodzinę wymordował. Poza tym ktoś ten zastrzyk musi zrobić. I nim też bym być nie chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 09:16 aniczka81 napisała: > A tak swoją drogą, to ten artykuł budzi mój niesmak. Nie wiem, czy kara śmierci > to taki postęp cywilizacji... Ja jestem wręcz przekonany, że kara śmierci nie ma nic wspólnego z postępem lub jego brakiem. > Ja bym w każdym razie nie chciała oglądać niczyje > j > egzekucji, nawet kogoś, kto by mi rodzinę wymordował. Akurat to zdanie uważam za nieprzemyślane. Pewne rzeczy łatwo się pisze. > Poza tym ktoś ten zastrzy > k > musi zrobić. I nim też bym być nie chciała... Ale są tacy co by chcieli i to akurat tą kwestię chyba zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 09:35 unhappy napisał: > aniczka81 napisała: > > > Ja bym w każdym razie nie chciała oglądać niczyje > > j > > egzekucji, nawet kogoś, kto by mi rodzinę wymordował. > > Akurat to zdanie uważam za nieprzemyślane. Pewne rzeczy łatwo się pisze. Oczywiscie ze tak. Zwlaszcza gdy nie chodzi o zabójce matki lub dziecka w taki sposob wypowiadającej się. Na dodatek, wolna wola - rodziny maja prawo ogladac egzekucję, a nie obowiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka81 Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 11:42 Jasne, że łatwiej się pisze, kiedy sprawa nie dotyczy kogoś osobiście. Ale czy wszyscy, którzy tu się wypowiadają ZA karą śmierci zostali pozbawieni rodziny przez snajpera? Nie zostali, a już wiedzą, że chcą tego snajpera uśmiercić... Moim zdaniem kara śmierci nie jest w ogóle rozwiązaniem, bo czy rodzinę, która będzie oglądała scenę wstrzykiwania trucizny podniesie to na duchu? Wróci im bliskich??? Oczywiście, że odsiadki w naszych więzieniach są bezsensowne, bo sobie siedzą w ciepełku, żarcia mają pod dostatkiem, telewizorki i nie wiadomo co jeszcze. To jest błąd! Ale mym zdaniem kara śmierci też nie jest najlepszym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 12:39 aniczka81 napisała: > Jasne, że łatwiej się pisze, kiedy sprawa nie dotyczy kogoś osobiście. Ale czy > wszyscy, którzy tu się wypowiadają ZA karą śmierci zostali pozbawieni rodziny > przez snajpera? Nie zostali, a już wiedzą, że chcą tego snajpera uśmiercić... Ależ chcą tego nie dlatego, że snajper zabił kogoś IM ale dlatego, że ZABIŁ. > Moim zdaniem kara śmierci nie jest w ogóle rozwiązaniem, bo czy rodzinę, która > będzie oglądała scenę wstrzykiwania trucizny podniesie to na duchu? Wróci im > bliskich??? A czy kara dożywocia dokona tego? > Oczywiście, że odsiadki w naszych więzieniach są bezsensowne, bo sobie siedzą w > ciepełku, żarcia mają pod dostatkiem, telewizorki i nie wiadomo co jeszcze. To > jest błąd! Ale mym zdaniem kara śmierci też nie jest najlepszym rozwiązaniem. W pewnych sprawach nie ma NAJLEPSZYCH rozwiązań bo czasem są mniej i bardziej złe. I kara śmierci do nich nie należy. Jest złem. Moim zdaniem złem czasem koniecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 09:16 Być może zmienisz zdanie, gdy tryb przypuszczający zmieni się na oznajmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Relacja na żywo dzisiaj po wiadomościach! 10.11.09, 08:43 Żartowałem. Ale wiem, że wiele lemingów tak by chciało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 08:52 konflikty.wp.pl/gid,11662743,kat,1020229,title,Snajper-z-Waszyngtonu,gpage,2,img,11662748,galeria.html Na tym zdjęciu widać jakąś cywilną wersję M4 Buschmastera (klony M4 stworzonego przez Colta produkuje obok Buschmastera także Ruger, poszczególne egzemplarze różnią się detalami.) To co widać na zdjęciu nie wygląda na żaden samopowtarzalny (może nim być, karabiny tej samej firmy, tego samego typu są przerabiane tak aby była możliwość handlu nimi w poszczególnych stanach, jak trzeba to z automatu zrobi się półautomat ale równie dobrze murzynek mógł przestawić wajchę na ogień pojedynczy) nie widać też żadnego celownika laserowego tylko kolimator i stojak. Może odczepili ale po co by zostawiali resztę?? Celowników laserowych używa się w Stanach często do samoobrony i to do broni krótkiej. Żaden trzeźwy snajper(zwłaszcza tak dobrze przeszkolony jak ten ex wojskowy murzyn) nie używa celowników laserowych z śmiesznie prostego powodu - zdradzają pozycję snajpera. Tylko w polskich serialach i w postkomuszych zamordyzmach jak Polska wmawia się ludziom że celownik laserowy to jakieś super groźne narzędzie dla snajperów a nieobeznany plebs, nieobeznany z bronią łyka takie bajki. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 10:29 > Celowników laserowych używa się w Stanach często do samoobrony i to > do broni krótkiej. Żaden trzeźwy snajper(zwłaszcza tak dobrze > przeszkolony jak ten ex wojskowy murzyn) nie używa celowników > laserowych z śmiesznie prostego powodu - zdradzają pozycję snajpera. > Tylko w polskich serialach i w postkomuszych zamordyzmach jak Polska > wmawia się ludziom że celownik laserowy to jakieś super groźne > narzędzie dla snajperów a nieobeznany plebs, nieobeznany z bronią > łyka takie bajki. > Amen celownik na zdjeciu to holograficzny EOTech (chyba 512). To nie jest zwykły kolimator, jak z tych tanszych - absolutny brak paralaksy przy zastosowaniu luster i - uwaga - lasera... Tak więc w anglojezycznej literaturze te celowniki czasami sa opisane jako "laser holographic sights", co może się dać przetłumaczyć laikowi na "celownik laserowy" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Pytanie techniczno-proceduralne: 10.11.09, 08:52 Przed zastrzykiem miejsce wkłucia igły jest dezynfekowane wacikiem. Żeby pacjent się nie zaraził. Czy tak będzie i w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Pytanie techniczno-proceduralne: 10.11.09, 09:21 zigzaur napisał: > Przed zastrzykiem miejsce wkłucia igły jest dezynfekowane wacikiem. Żeby > pacjent się nie zaraził. > Czy tak będzie i w tym przypadku? a po cholere dezynfekowac? zanim sie zarazi to padnie martwy jaki tu sens? chocaciaz na złość zrobić mu mogą nie odejdzie w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Pytanie techniczno-proceduralne: 10.11.09, 09:30 Z drugiej jednak strony, pielęgniarki mają swą procedurę pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Re: Śmierć za śmierć 10.11.09, 10:38 stemp10 napisał: "Śmierć za śmierć. Inaczej to nie ma sensu." Śmierć za śmierć? No to właśnie w tym przypadku to nie ma sensu bo jest tak: 1 śmierć za 10 śmierci. Tym bardziej, że jest to taka wygodna śmierć - leży gościu i sobie pomalutku zasypia. Może obdzieranie ze skóry albo chociaż postrzelenie w brzuch i czekanie az się wykrwawi zrekompensowałoby tę rażącą dysproporcję "śmierci" mordercy i pomordowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Śmierć za śmierć 10.11.09, 10:48 A w razie gdyby po 10 latach okazało sie że domniemany zabójca był nieiwnny ale wyrok już wykonano, w ramach akcji śmierć za śmierć powinno poddać sie egzekucji prokuratora, sędziego i ławe przysięgłych. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Głupiś... likwidować zabójców trzeba czysto 10.11.09, 09:39 a nie bawić się jeszcze w tortury i jakieś inne średniowieczne rytuały... znęcanie się jest oznaką barbarzyńcy i zwierzęcia - ludzie, którzy tak robią zasługują po prostu na usunięcie jak śmiecia...a znęcanie się w imieniu państwa albo społeczeństwa jest dawaniem dowodu na to, że społeczeństwo i państwo są barbarzyńskie...i powodem dla przeciwników kary śmierci do ich argumentów... śmiecie trzeba czyścić.. ci co zabijają są śmieciami..ale to trzeba robić nowocześnie, na czasie, z kulturą, zimno i proceduralnie - stwierdzamy, że zabijał, złamał podstawową zasadę współżycia między ludźmi - usuwamy go... nie trzeba okazywać do tego emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
jawas1 Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" dos... 10.11.09, 09:10 Bardzo słuszna decyzja! Odpowiedz Link Zgłoś
lagosapapa Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 09:12 Drogi chamusiu (bo nie kulturalny człowieku). Znający się na broni i tak wie, jakiej użyto, ale dla 99,99% czytelników nie ma żadnego znaczenia fakt, że pominięto część nazwy. Należysz do tych marud, które przyczepiają się i obrażają z byle jakiego powodu. Pozdrawiam serdeznie Odpowiedz Link Zgłoś
lagosapapa Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 09:19 I jeszcze raz zdanie do "lehoo": nie jestem ekspertem od broni strzeleckiej, ale w googlu znalazłem temat z USA "I need opinions bushmaster ar-15 or new ruger mini-14 target?" Według ciebie jest RUGER BUSHMASTER, a ja widzę, że nie ma czegoś takiego? "bushmaster OR ruger"... can you see it? Odpowiedz Link Zgłoś
miroo a nie zastanowiłeś się, że temat w googlu z USA 10.11.09, 09:42 także mógł być źle ujęty? W internecie ludzie publikują i oni się mylą... mylą się w Polsce i w USA też... bardzo ważne jest to aby uważać na źródło z jakiego czerpiemy informację... ponadto kłótnia o broń z jakiej strzelano to temat na forum miłośników broni (są takie - poszukaj) a nie na forum wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
tomhet87 Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" dos... 10.11.09, 09:27 jak to dobrze, ze prezydent tego kraju dostal pokojowa nagrode nobla, na pewno go ulaskawi od kary smierci :] Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek i tak nalezy robic! 10.11.09, 09:44 W naszej glupiej, zdegenerowanej Europie ten sqvsyn dostalby pewnie "dozywocie", co oznacza, ze wyszedlby na wolnosc po 20-25 latach odsiadki i moglby spokojnie pojsc nalac na groby swoich ofiar i dalej cieszyc sie zyciem - a nawet jeszcze sobie pozabijac, ku wielkiej radosci "postepowych" sedziow i innych przyjaciol mordercow, jak np. calej odrazajacej bandy z Amnesty International!! Odpowiedz Link Zgłoś
followmemen błąd w artyluke 10.11.09, 09:48 znane są jego motywy - przecież on zmienił nazwisko z Williams na Mohammad, a jego motywem była eksterminacja Amerykanów w ramach jihadu, czyli świętej wojny... en.wikipedia.org/wiki/John_Allen_Muhammad Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 i tak trzeba robić 10.11.09, 09:55 kiedy Europa ocknie się z "humanistycznego" bełkotu, w którym tonie? Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Re: i tak trzeba robić 10.11.09, 11:32 ...chyba już niedługo - jeszcze parę latek równie konsekwentnej jak dziś lobotomii przy pomocy liberalnych mózgojebów i będziemy mieli czapę tak pewnie i powszechnie, jak kredyt w banku... Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Bardzo słuszny wyrok. 10.11.09, 10:04 Bardzo słuszny wyrok, dobrze że egzekucja tego śmiecia już dzisiaj. Ciekawe czy przeciwnicy kary śmierci będą protestować w jego obronie, a jeśli tak to ciekawe jakie argumenty będą wysuwać. Może pokochał Jezusa w więzieniu? Może napisał wzruszającą książkę o swoim ciężkim dzieciństwie? Może żałuje z całego serca? Nie, swoją drogą myślę, że nawet tacy zboczeńcy z Amnesty International podskórnie czują, że są na tym świecie gnidy które zasługują na stryczek. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Niech zdycha. Za to u nas dostałby ciepła pryczę, 10.11.09, 10:13 wikt, opierunek, książeczki do poczytaniai siłownię. Za to, że zabił 10 niewinnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" dos... 10.11.09, 10:26 I to jest sprawiedliwy wyrok. U nas ten skur_wysyn mialby wikt i opierunek przez pare lat, a pozniej wyszedlby na wolnosc i dalej zabijal. Mlodociany pewno posiedzialby rok w poprawczaku i to samo - takie mamy POpierd_olone prawo i prawnikow w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 10:35 Prawo jest ok, tylko za duże wpływy czarnuchów, którzy zabraniają zabijania. Za to sami kradną na potęgę, jaebana czarna mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Re: Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" d 10.11.09, 11:22 Kpisz sai_mon, czy o drogę pytasz? Przecież czarnuchy zabraniają zabijania wyłącznie zygot, natomiast do mordowania sądowego i wojskowego palą się co najmniej tak, jak jurny proboszcz do przystojnego kleryka..... Odpowiedz Link Zgłoś
max_heiliger super wiadomość !! 10.11.09, 11:14 bardzo dobra wiadomość !! Kiedy doczekamy się takiego prawa w Polsce !! Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Re: super wiadomość !! 10.11.09, 11:25 ...jeśli pierwszym skazanym pomyłkowo na czapę będzie niejaki max_heiliger, to niech to "prawo" obowiązuje nawet od jutra... Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" dos... 10.11.09, 11:46 "Posługiwali się kradzionym, półautomatycznym Bushmastera z laserowym celownikiem." jesli juz to "Bushmaster'em"... "Mohammad straci życie poprzez podanie śmiertelnych zastrzyków." straci zycie w wyniku jezyka polska trudna jest... Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry a wy komunisci co w szoku? 10.11.09, 12:48 ameryka imponuje, bo nie stworzyli jej glupcy Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: a wy komunisci co w szoku? 10.11.09, 13:10 myślę że niepotrzebnie łączy się liberałów z przeciwnikami kary śmierci.To że ktoś ma liberalne poglądy na gospodarkę,to nie znaczy że broni morderców.Miejsce zbrodniarza jest 2 metry pod ziemią.Tak tak... wiem jakie to niehumanitarne,przecież dla mordercy to jest niekomfortowa sytuacja.A może mógł o tym pomyśleć zanim z zimną krwią mordował niewinnych ludzi? W takich przypadkach przydałby się kodeks Hammurabiego.Oko za oko,ząb za ząb.Taki padalec dostanie zastrzyk i nawet go nie zaboli porządnie Odpowiedz Link Zgłoś
topoll O ile nie ma pomyłki sądu... 10.11.09, 13:16 O ile mu się ją udowdodni ponad wszelką wątpliwość w bezstronnym procesie. Inaczej ZAWSZE zostaje niepewność, może jednak jest niewinny. Co w tym akurat wypadku chyba nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś