funny5 14.11.09, 15:53 Napieralski i Piskorski wszedzie sie wkrecaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extrafresh Liga chroni, liga radzi... 14.11.09, 16:00 Siostry, pochwalcie się ostatnim wynikiem wyborczym! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zielinski80 Re: Liga chroni, liga radzi... 14.11.09, 18:13 Ta partia mialaby szanse zaistniec w polityce. Musialaby sie jednak prezentowac jako opozycja zarowno do wylenialej polskiej lewicy jak i coraz bardziej konserwatywnej Platformy. Zapraszanie Napieralskiego to fatalny pomysl. W Polsce jest wielu ludzi o lewicowych pogladach ktorzy zawedli sie na SLD i przestali chodzic na wybory. Nowa lewicowa partia moglaby po wyborach z miejsca zajac czwarte albo nawet trzecie miejsce. O ile nie bedzie zapraszac SLDowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 [...] 14.11.09, 20:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Gretkowska jest symbolem nieudacznicy z depresją 14.11.09, 16:08 wyniki jej "politycznej" "działalności" i histeryczne reakcje na ich "ogrom", najlepszym tego dowodem. ta osoba niczego nie potrafi, ale winnych swego nieudacznictwa szuka wśród okrutnych, prześladujących ją posiadaczy penisów. niezbyt rozgarnięta baba z przerośniętym ego - to cały jej problem Odpowiedz Link Zgłoś
kiddo5 Re: Gretkowska jest symbolem nieudacznicy z depre 14.11.09, 21:12 Taaa, wszak wiadomo ze wedlug lokalnego dogmatu nieudacznice sa absolwentkami dwoch kierunkow studiow, w tym jednego na francuskim uniwesytecie. Ludzie ktorym nic w zyciu nie wyszlo pisza swietne ksiazki i w ogole potrafia sie poprawnie poslugiwac jezykiem polskim. Po tym mniej wiecej opisie mozna poznac zero w tym kraju. Jak ja tesnknie za latami 90 kiedy to pospolstwo nie wiedzialo jeszcze jak wlaczyc komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Dobre, Kiddo! Masz tynfa! 15.11.09, 23:36 za celną ripostę! Sadząc z niku, jego właściciel jest mrukowatym gburem, który teraz kuca za stodołą, bo dostał rozwolnienia ze złości. Odpowiedz Link Zgłoś
sop3 [...] 14.11.09, 16:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet z... 14.11.09, 16:11 Drogie Panie ! Kogo Bozia chce ukarać to mu rozum odbierze ! Jesteście na najlepszej drodze do tego ! Kłania się Wam męski szowinista ! Odpowiedz Link Zgłoś
innamincka Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 16:45 Problemy kobiet: 1. "Nikt mnie nie chce", "jest nas w Warszawie 118 na 100 facetów" 2. Patrz 1 Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek11 a co Pani Gretkowskiej chodzi? wie ktoś? 14.11.09, 16:13 jak kobieta jest gorsza merytorycznie od faceta to idiotyzmem i dyskryminacją facetów byłoby ustawowo jej zapewniać wysokie stanowiska albo robić z niej bizneswomen..niech kobiety konkurują ze mną na poziomie zawodowym a nie w ramach oczekiwania przywilejów z racji zawartości majtek... A jeśli Polska dla tej karykatury kobiety to zpijaczony i sfrustrowany facet to jakim cudem jednak wytwarza PKB... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pijak wytrzeźwieje,pani G. bedzie dalej bełkotać:) 14.11.09, 18:50 Zrozumienie tych pań widać po poparciu w wyborach. Z ciekawosci czytałem "program" tej partii-sam bełkot w stylu trzeba, nalezy się powinno się itd. itp. ten odcinek już zajęli faceci z pewnych partii i niektóre nawet nieźle wypadają. Może by panie przedstawiły jakieś konkrety poparte symulacją przez konkretną osobę z przedstawieniem zaplecza mającego ochotę sprawowac władzę. Można tez pleść dyrdymały biorąc przykład z niektórych "asów" obecnego rozdania. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Ok. 60% wyborców to kobiety. Więc w czym problem ? 14.11.09, 21:13 Gdyby kobiety chciały miałyby przewagę w organach z wyborów powszechnych (Sejm, Senat, Prezydent, samorządy). A wtedy mogłyby zapewnić sobie 100% reprezentację w organach mianowanych (kobiety na stanowiskach mianują i wybierają kobiety na inne stanowiska). Widocznie skoro kobiety-wyborcy (wyborczynie ?) nie wybierają kobiet, to tego nie chcą. Więc gdzie problem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek11 a swoją drogą znam 14.11.09, 16:14 wiele zapijaczonych i sfrustrowanych kobiet z depresją.. skoro kobiety na własną prośbę straciły tożsamość to niech teraz jedzą same tę żabę.. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: a swoją drogą znam 14.11.09, 16:59 niestety przez wieki podkopywano tożsamość kobiet - przodował w tym kościół katolicki wejsunek11 napisał: > wiele zapijaczonych i sfrustrowanych kobiet z depresją.. skoro > kobiety na własną prośbę straciły tożsamość to niech teraz jedzą > same tę żabę.. Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: a swoją drogą znam 14.11.09, 18:00 Kocham takie argumenty, jak pana o kk. Chcialbym jednak by pan moze bardziej uzasadnil swa teze. W czym na przyklad traktowanie kobiet przez KK w xvii wieku (mowi pan, ze od dluzego okresu) roznilo sie przez kraje katolicjie, a jakies azjatyckie lub inne. Trzeba porownac, pan pewnie tego nie zrobil, a wyciaga wnioski. Szkoda, ale podam jeden przyklad w azji rowniesz rzadko wyobrazano sobie by na czele panstwa mogla stac krolowa, a nie krol (np w Korei przypadki mozna policzyc takie na palcach jednej reki. Gdy w vii wieku kobieta zostala krolem spotkala sie z wielka opozycja). Jedna z odpowiedzi dlaczego pozycja kobiet byla taka niska jest chyba bardziej kwestia sily fizycznej, a nie kosciola. Jakos nie wydaje mi sie, ze armia zlozona z samych kobiet moglaby odniesc jakies wielkie sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Ludzie maja podstawione argumenty :) 14.11.09, 18:09 Pisza z kartek . Dlatego nie moze byc z nimi dyskusji . Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 16:16 Yyyy a dlaczego nie zapijaczoną nieudolną kobietą z depresją? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyugazeta Lepszy zapijaczony facet z depresją niż kobieta 14.11.09, 16:17 a la Gretkowska. Do szału doprowadza mnie ten jej natchniony, melancholijny głos który wypowiada poglądy z księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
12345janka Święta racja 14.11.09, 16:18 Pani Gretkowska ma rację. Polska jest zapijaczonym facetem za sprawą PIS--u i zgłupionych ich wielbicieli. Pozdrawiam panią Gretkowską i wszystkich wielbicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
had-er Re: Święta racja 14.11.09, 17:08 No nie PiS pewnie rozdaje darmową gorzałę, a ja nigdy nie mogę się załapać. Co za pech. Odpowiedz Link Zgłoś
arszenikt Że co? 14.11.09, 16:20 Polska to nie "zapijaczony facet z depresją" tylko dziecko chore na raka. A rakiem są nieudolni politycy, walczacy miedzy soba i swoimi demonami, rozgrywają te swoje tanie gierki miedzy soba naszym kosztem, zamiast budować imperium. A partia tych kobiet wcale nie bedzie lepsza, skoro ich liderka wyraża takie nieudolne opinie... Tania energia, nowe technologie i oczywiście broń. To jest potrzebne temu krajowi, a nie jakieś kobiety walczące o detale. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Kochac Polske 14.11.09, 16:23 Pani G jako prawdziwa patriotka kocha zapijaczonego, nieudolnego faceta z depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re:Nie kocha - jej jest wyzwolony 15.11.09, 23:39 inteligentny i b. przystojny. Teraz pogryź piąsteczki ze złości, głupi, brzydki, zapijaczony gburze... Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr Ten kobieton dyskryminuje facetów 14.11.09, 16:26 ostatnio widziałem zapijaczoną żulerkę na ulicy. A Gretkowska to niebezpieczna ekstremistka. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ty się sam dyskryminujesz przebywając w 14.11.09, 17:44 towarzystwie pijanych żuli i "żulerek". Zmień nick, bo kiedy tak się podpisujesz, to obrażasz królewski gród Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek69 "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet z... 14.11.09, 16:30 To kompromitacja kobiet. Gretkowska, Domagalik, Kinga Dunin wiecznie wściekła jak Kaczyński... Te kobiety walczące są odpychające, obce. Okropne Odpowiedz Link Zgłoś
ewt1 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 16:49 Super teza! Dowody na nią w powyższych wpisach zakompleksionych frustratów i więcej nie trzeba nic do tematu. Dalej panowie, ukażcie swoje "ludzkie" oblicza. Wy nasze "kwiatuszki przy kożuszkach" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 16:59 wacek69 napisał: "> To kompromitacja kobiet. Gretkowska, Domagalik, Kinga Dunin wiecznie wściekła > jak Kaczyński... Te kobiety walczące są odpychające, obce. Okropne" Kompromitacja? A co byłoby powodem do chwały dla kobiet? Biczowanie się codzienne za grzech bycia kobietą? Obsługiwanie ciebie dwadzieścia cztery godziny na dobę, za łaskę bycia przez ciebie utrzymywaną? Te kobiety walczące o których piszesz są jeszcze zbyt łagodne, zbyt dobrotliwe i wyrozumiałe. Po prostu mówią głośno to, o czym zbyt wiele kobiet w Polsce nie ma siły mówić. A nie ma siły mówić, ponieważ polska mentalność i warunki ekonomiczne stawia je w pozycji osoby zawsze gorszej w porównaniu z mężczyzną, zawsze słabszej, zawsze zależnej. Wczoraj miałam kolejny przykład tej polskiej mentalności. Rozmawiałam z sześćdziesięcioletnim hydraulikiem. O usłudze. Nieproszony prawił mi komplementy na temat urody, po czym wygłosił w swoim przekonaniu głęboką i dobroduszną uwagę, że jak to tak, taka piękna kobieta i nie ma męża? i SAMA musi załatwiać takie sprawy jak remont instalacji? Takich mamy w Polsce mężczyzn: przekonanych o własnej wyższości, traktujących kobiety jak dzieci, które same nie potrafią zadbać nawet o to, żeby wezwać fachowca - przy czym ja właśnie to robiłam! Tak więc dodatkowa, być może celowa, ślepota na fakt, że kobiety jak najbardziej są w stanie zadbać o własny dom, o finanse, itd. A może dlatego, że powiedziałam wprost, że wcale nie narzekam żyjąc bez mężczyzny u mojego boku, nie mógł sobie odmówić tego komentarza, który choć wypowiedziany tonem łaskawym, miał tak naprawdę sugerować, że coś jest ze mną nie tak, skoro nie żyję z mężczyzną? Miał mnie "ustawić do pionu"? Sprawić, że natychmiast poszukam sobie faceta, któremu będę prać skarpetki i gotować co dnia wielodaniowe obiady? Jak by ci się podobało, gdyby twój szef (celowo nie mówię szefowa ani matka czy babcia, ponieważ rozumiem, że opinii kobiety i tak nie chcesz przyznać żadnego znaczenia), powiedział do ciebie: "słuchaj, wacuś, taki sympatyczny w sumie z ciebie chłopak, jak to tak, że żony jeszcze nie masz? to ty biedny SAM sobie slipki musisz prać?" Odpowiedz Link Zgłoś
tk123 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 17:51 Oj, babskie kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 17:56 Próżnoś repliki się spodziewał(a). Nie dam ci prztyczka, ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię jebał, bo to mezalians byłby dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 17:58 Od prania to jest pralka Frania (może być też automat bardziej uznanej marki). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek69 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 20:30 to jest tak głupia i nie na temat odpowiedź, ze czuję się zwolniony z polemiki Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 20:42 Jestem mezczyzna i w 100% popieram Twoj wpis. Niestety wspolczesni panowie mysla ,ze samo posiadanie penisa czyni z nich wartosciowych mezczyzn lecz w wiekszosci przypadkow sa to w istocie wymoczkowate zakompleksione bezmozgie gnojki ,ktore uwazaja sie za lepszych od przecietnej kobiety. Niestety taki gatunek debilnych samcow dominuje w obecnej meskiej populacji w Polsce. I dlatego zapijaczony frustrat lepiej przystaje do obecnego wizerunku Polski niz kobieta. Potwierdza to zreszta poziom wiekszosci wpisow moich "wspolbraci". Osobiscie uwazam ,ze w Polsce praktycznie nie ma juz mezczyzn a to so pozostalo to marna namiastka z pokolenia na pokolenie coraz durniejsza. Wyglada na to ,ze administrator tego forum jest meskim szowinista,do ktorego zapewne przystaje teza "zapijaczony zfrustrowany mezczyzna. Gratuluje cenzorowania w najlepszym prl-owskim stylu. Chetnie wszystkim znajomym przekaze jak GW manipuluje wpisami na forum.Milego dnia cenzorze . okrent9 napisała: > wacek69 napisał: > > "> To kompromitacja kobiet. Gretkowska, Domagalik, Kinga Dunin wiecznie > wściekła > > jak Kaczyński... Te kobiety walczące są odpychające, obce. Okropne" > > > Kompromitacja? A co byłoby powodem do chwały dla kobiet? Biczowanie się > codzienne za grzech bycia kobietą? Obsługiwanie ciebie dwadzieścia cztery > godziny na dobę, za łaskę bycia przez ciebie utrzymywaną? > > Te kobiety walczące o których piszesz są jeszcze zbyt łagodne, zbyt > dobrotliwe i wyrozumiałe. Po prostu mówią głośno to, o czym zbyt wiele > kobiet w Polsce nie ma siły mówić. A nie ma siły mówić, ponieważ polska > mentalność i warunki ekonomiczne stawia je w pozycji osoby zawsze gorszej > w porównaniu z mężczyzną, zawsze słabszej, zawsze zależnej. Wczoraj miałam > kolejny przykład tej polskiej mentalności. Rozmawiałam z > sześćdziesięcioletnim hydraulikiem. O usłudze. Nieproszony prawił mi > komplementy na temat urody, po czym wygłosił w swoim przekonaniu głęboką i > dobroduszną uwagę, że jak to tak, taka piękna kobieta i nie ma męża? i > SAMA musi załatwiać takie sprawy jak remont instalacji? > > > Takich mamy w Polsce mężczyzn: przekonanych o własnej wyższości, > traktujących kobiety jak dzieci, które same nie potrafią zadbać nawet o > to, żeby wezwać fachowca - przy czym ja właśnie to robiłam! Tak więc > dodatkowa, być może celowa, ślepota na fakt, że kobiety jak najbardziej są > w stanie zadbać o własny dom, o finanse, itd. A może dlatego, że > powiedziałam wprost, że wcale nie narzekam żyjąc bez mężczyzny u mojego > boku, nie mógł sobie odmówić tego komentarza, który choć wypowiedziany > tonem łaskawym, miał tak naprawdę sugerować, że coś jest ze mną nie tak, > skoro nie żyję z mężczyzną? Miał mnie "ustawić do pionu"? Sprawić, że > natychmiast poszukam sobie faceta, któremu będę prać skarpetki i gotować > co dnia wielodaniowe obiady? > > Jak by ci się podobało, gdyby twój szef (celowo nie mówię szefowa ani > matka czy babcia, ponieważ rozumiem, że opinii kobiety i tak nie chcesz > przyznać żadnego znaczenia), powiedział do ciebie: "słuchaj, wacuś, taki > sympatyczny w sumie z ciebie chłopak, jak to tak, że żony jeszcze nie > masz? to ty biedny SAM sobie slipki musisz prać?" Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 do czterdziestegoiczwartego 14.11.09, 22:05 czterdziestyiczwarty napisał: "Jestem mezczyzna i w 100% popieram Twoj wpis." Wiem oczywiście, że są w tym kraju mężczyźni normalni :) Ale po ostatnich doświadczeniach, kiedy to musiałam często kontaktować się z różnego rodzaju fachowcami z powodu koniecznych prac remontowych, niestety przejrzałam na oczy i dostrzegłam skalę dyskryminacji wobec kobiet. Któryś z fachowców, ok. 50-letni, kiedy domagałam się, by podał mi choćby orientacyjny czas wizyty, zwłaszcza, że na pierwszą umówioną w ogóle się nie stawił i nawet nie był łaskaw mnie ani wcześniej, ani później, poinformować o powodach, zdumionym głosem spytał: "aaaa, bo pani musi się zwolnić z PRACY?.." Tak jakby sam fakt, że jestem kobietą był równoznaczny z tym, że całymi dniami siedzę w domu nic nie robiąc i będę gotowa w każdej chwili z fanfarami powitać fachowca, któremu akurat zechce się do mnie podjechać, żeby sprawdzić, jakie materiały będą potrzebne do remontu. Najwyraźniej tak mocno zakodowano w umyśle tego człowieka obraz kobiety przykutej do kuchenki, że nawet moje żarliwe (choć kulturalne) dopominanie się o szacunek dla MOJEGO czasu było dla tego osobnika niczym więcej, jak tylko bzyczeniem muchy. Musiałam podnieść głos. Dopiero wtedy włączył mózg. Dodam, że NIESTETY hasło Manueli Gretkowskiej, że Polska to zapijaczony mężczyzna z depresją, odbija się echem od moich własnych wspomnień - mój ojciec jest alkoholikiem, miotającym się między "ciągami" a właśnie depresją, i to głównie z tego powodu dom, który obecnie remontuję (a którego "gospodarzem" był przez lata), jest w tak opłakanym stanie. Był zaniedbywany, ponieważ pieniądze i czas ojciec wolał wykorzystać na posiedzenia w barze. Moja matka, w tej chwili na emeryturze, klepie biedę, ponieważ musi się utrzymywać z resztek minimalnego dochodu po tym, kiedy "dla ratowania" z opresji finansowych swojego syna podpisała dla niego kredyt. Moją matkę wychowano w przekonaniu, że mężczyźnie, zwłaszcza mężowi, ojcu, bratu, synowi, nie można odmówić "pomocy". Nie uratowała ani męża od alkoholu, ani syna od problemów osobistych i finansowych, a sama pozostała Z NICZYM. I do dziś nie jest w stanie nazwać spraw po imieniu - tak silna jest presja społeczna, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach, zwłaszcza wśród ludzi w wieku choćby tylko nieco starszym od średniego. Ile jest w Polsce takich kobiet? Założę się, że miliony. Miliony kobiet, które całe życie poświęciły dla swoich rodzin, w tym samym czasie pracując zawodowo. Miliony kobiet, o których prawo do godnego życia nikt się nie upomina. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Wstrząsające, okrent! 15.11.09, 23:49 ale i b. prawdziwe opowieści. Faceci w naszym kraju są wychowywani martyrologicznie i romantycznie. Mają być wojownikami - i w razie potrzeby lec na polu chwały. To bardzo niepraktyczne umiejętności w obecnej rzeczywistości. Pole chwały - zawężone do bijatyk kibolskich. A co gorsza, by być bojownikiem - trzeba ćwiczyć. Na kim mają ćwiczyć polscy romantycy? Wyłącznie na swoich rodakach lub rodzinach (stąd przysłowiowe "klapsy" jako rzekomo nieodzowna metoda wychowania - i stąd przemoc rodzinna). A deprecha - no jakże marne jest pobicie żony, kieduy można by patriotycznie pobić Moskala. I to pobić sprawiedliwie, w pełnej chwale! Odpowiedz Link Zgłoś
laremid Ach, Kobiety... 14.11.09, 16:35 Nie za bardzo bym chciał, żeby wpływ na moją przyszłość mieli ludzie, którzy np. nie umieją jeździć samochodem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Ach, Kobiety... 14.11.09, 20:47 laremid napisał: A ja nie chcialbym aby miernikiem przydatnosci ludzi ,ktorzy wplywaja na moja przyszlosc byl wyglad zewnetrznych narzadow plciowych i to ze np.potrafia prowadzic samochod. > Nie za bardzo bym chciał, żeby wpływ na moją przyszłość mieli ludzie, którzy > np. nie umieją jeździć samochodem. > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tk123 "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet z... 14.11.09, 16:44 A kim jest ta Manuela? Jakąś gwiazdą boliwijskich telenowel? Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet z... 14.11.09, 17:01 Ależ oczywiście ma Pani rację, Pani Manuelo. Chlejemy, bo jak się ma durną babę na głowie, to co innego można robić? Oprócz pieprzenia durnot, noszenia kozaków i ufarbowania włosków na platynę? Odpowiedz Link Zgłoś
wieza_babel1 Manuela, jak tam ten nowy płyn do mycia naczyń? 14.11.09, 17:05 Każda partia ma swojego Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 [...] 14.11.09, 17:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 17:19 odważna teza,której przygotowywana od miesięcy konstrukcja jest jak każda słaba flaszka,do obalenia...eh manuela... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Bez mezczyzn swiat zawalil by sie w rok . 14.11.09, 17:15 Kobiet znajacych sie na technice jest stosunkowo niewiele. Mysle wiec ,ze lepiej jest "ustosunkowac" sie kobietom do mezczyzn i z nimi wspolzyc ,nizeli walczyc o jakies utopie . A ze,chlop nieraz wypic musi ... Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Bez mezczyzn swiat zawalil by sie w rok . 14.11.09, 17:23 katolik_polski1 napisał: > Kobiet znajacych sie na technice jest stosunkowo niewiele. > Mysle wiec ,ze lepiej jest "ustosunkowac" sie kobietom > do mezczyzn i z nimi wspolzyc ,nizeli walczyc > o jakies utopie . > A ze,chlop nieraz wypic musi ... kawał tępego grzmota z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Bez mezczyzn swiat zawalil by sie w rok . 14.11.09, 17:26 A z ciebie kawal utopijnej siksy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kobitka cię chwali a ty jej ubliżasz? No chyba że 14.11.09, 17:40 to nie potężny grzmot a karłowaty kaczorek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jasne, już jeden poeta pisał: 14.11.09, 17:28 "Bo prawda jeśli alkoholik To wiesz ze Polak i katolik A tak to zaraz się wyłania Ta kwestia zaufania":) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Jasne, już jeden poeta pisał: 14.11.09, 17:39 guru133 napisał: > "Bo prawda jeśli alkoholik > To wiesz ze Polak i katolik > A tak to zaraz się wyłania > Ta kwestia zaufania":) --------------------------------- Jaki to poeta ? Jesli zapytac pozwolisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Jasne, już jeden poeta pisał: 14.11.09, 17:52 Trzeba byc rzeczywiscie wysublinowanym milosnikiem "poezji" , azeby ucielesniac sie z takim nieudacznikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Załucki o ile ci to coś mówi. Aha, na imię mu 14.11.09, 17:42 Marian było, jak Krzaklewskiemu;) Odpowiedz Link Zgłoś
drop.2 Katolyku polski... 14.11.09, 20:30 ale zdarza ci sie czasem wytrzezwiec nie? Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Bez mezczyzn swiat zawalil by sie w rok . 14.11.09, 21:03 katolik_polski1 napisał: "> Kobiet znajacych sie na technice jest stosunkowo niewiele." Gdzie? w twojej najbliższej rodzinie? " Mysle wiec ,ze lepiej jest "ustosunkowac" sie kobietom > do mezczyzn i z nimi wspolzyc " Bo jak nie, to co? "nizeli walczyc > o jakies utopie " Nie o takie "utopie" walczono i wprowadzano w życie. Na lekcjach historii w szkole podstawowej chyba nie uważałeś. I na polskim chyba też, o czym świadczy ostatnie zdanie z twojej wypowiedzi. Poza tym nie będziesz chyba próbował argumentować, że to właśnie owe "chłopy", co to nieraz "wypić muszą", są tymi geniuszami techniki, bez których świat roku by nie przetrwał? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet z... 14.11.09, 17:21 Tośmy sobie ponarzekali ! Po dokuczali jedni drugim ! Jest fajnie ! Bo czyż spieranie się męsko damskie i na odwrót nie jest istotą naszego życia ? Z tym że często przesadzamy to w jedną to w drugą stronę. Mnie by się marzło ! By Kobiety były kobietami a faceci facetami ! Konkurowanie nic tu nie da. Być kobietą w pełnym słowa tego znaczeniu nie jest łatwo. A być facetem w tym znaczeniu chyba jeszcze trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewt1 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 17:55 "A być facetem w tym znaczeniu chyba jeszcze trudniej." I tu się z Tobą Szanowny "kruk51" w całej rozciągłości zgodzę. Zwłaszcza czytając powyższe i poniższe wpisy. Szkoda, że tak zrównoważonych i dojrzałych emocjonalnie partnerów mamy tak mało. Pozostaje tylko nadzieja, że część sobie wychowamy, a beton odstawimy na boczny tor. I niech się tam wzajemnie pozagryzają. Każda z nas i tak musi robić swoje, dla przyszłości i dobra progenitury. Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 21:07 kruk51 napisał: "Być kobietą w pełnym słowa tego znaczeniu > nie jest łatwo. A być facetem w tym znaczeniu chyba jeszcze trudniej." Napisał stuprocentowy mężczyzna, ROFL. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Feministki to najwieksze w swiecie hipokrytki.. 14.11.09, 17:26 "W ocenie Gretkowskiej, w skali całej Europy to właśnie kobiety w Polsce są najbardziej dyskryminowane."?? Co za stek bzdur! Feministki to najwieksze w swiecie hipokrytki! Gdzie jest feministka gdy: - mezczyzna ma obowiazek sluzy wojskowej, a kobieta nie. - mezczyzna na emeryture przechodzi 5 lat pozniej anizeli kobieta. - matka po rozwodzie dostaje dzieci, a mezczyzna alimenty do placenia - w prawdziwie niedyskryminowanym swiecie, podzial dzieci pomiedzy rodzicow bylby rowny 50:50. Mozna by wymienic jeszcze 100 przykladow jak to mezczyzni sa dyskryminowani, a kobiety traktowane lepiej, ale oczywiscie zadna feministka tego nie powie. Ona nawet tego nie widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Feministki to najwieksze w swiecie hipokrytki 14.11.09, 21:24 senseiek napisał: "Gdzie jest feministka gdy: > - mezczyzna ma obowiazek sluzy wojskowej, a kobieta nie." O ile mi wiadomo, już niedługo służba wojskowa w Polsce nie będzie obligatoryjna. A jeśli ci z różnych względów pobyt w wojsku nie odpowiadał, o ile wiem, można było zamienić go na służbę zastępczą, np. w szpitalu albo domu opieki. "mezczyzna na emeryture przechodzi 5 lat pozniej anizeli kobieta." Ale mężczyźni są o co najmniej 10 procent silniejsi od kobiet fizycznie, tak więc państwo oczekuje od nich proporcjonalnie większego wkładu pracy. Poza tym, mężczyźni w Polsce nadal zarabiają więcej od kobiet, nawet pracując na tych samych stanowiskach i wykonując taką samą pracę - to sprawiedliwe? Pracując o pięć lat dłużej mogą dodatkowo powiększyć swój stan posiadania. Wiele kobiet w wieku przedemerytalnym, zwolnionych z różnych przyczyn, chętnie przyjęłoby jeszcze jakąś pracę, jednak z racji pokutujących w naszym społeczeństwie stereotypów, że "kobietę to utrzyma mężczyzna", kobietę zatrudnia się dopiero wtedy, kiedy na dane miejsce nie można znaleźć mężczyzny. To sprawiedliwe? "matka po rozwodzie dostaje dzieci, a mezczyzna alimenty do placenia - w prawd > ziwie niedyskryminowanym swiecie, podzial dzieci pomiedzy rodzicow bylby rowny > 50:50." Istnieją grupy wsparcia dla ojców, którzy są przekonani, że po rozwodzie odebrano im część faktycznych praw rodzicielskich. Grupy te pomagają dochodzić swego w sądzie. Nie wiem, jak sobie wyobrażasz "podział dzieci między rodziców równy 50:50". Jeśli dwójka dzieci, to jedno idzie do ojca, a drugie do matki? A jeśli jedynak, to co? Sprawy opieki nad dziećmi w razie rozwodu rodziców są moim zdaniem zbyt skomplikowane, żeby wtrącać je do tej dyskusji. "Mozna by wymienic jeszcze 100 przykladow jak to mezczyzni sa dyskryminowani" Chętnie przeczytam tę listę przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Oho, sfrustrowani samcy zabrali głos:)))) 14.11.09, 21:36 Masz racje wiekszosc wpisow swiadczy o tym ,ze ich autorami sa sfrustrowani samcy ,ktorzy usiluja dowartosciowac sie na tym forum. W dalszej perpektywie problem meskich frustracji ulegnie rozwiazaniu bo wedle symulacji komputerowych narastajaca ilosc bledow i smiecia genetycznego kumulujaca sie w chromosomie Y doprowadzi do zanikniecia plci meskiej w ciagu najblizszych +- 20.000 lat. Wtedy juz nie bedzie antyfeministow ( zapewne bedzie rozpowszechnione dzieworodztwo (jako ze zwykle naklucie komorki jajowej moze zapoczatkowac podzialy komorki). guru133 napisał: > . Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet z... 14.11.09, 17:32 Jesli kojarzy Polske z P.Pietucha to pewnie ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 17:35 DO GARÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
drop.2 Re: "Polska to nie kobieta, ale zapijaczony facet 14.11.09, 20:41 DO ŁOPATY Odpowiedz Link Zgłoś
444a "zapijaczona niedudolna baba z depresją" 14.11.09, 17:40 zapewne p. Gretkowska nie chciałaby, żeby tak mówić "zapijaczona nieudolna baba z depresją" bo to seksizm... Pewnie wolałaby "kobieta walcząca z problemami spowodowanymi przez mężczyzn". No, ale właśnie partia Gretkowskiej nigdy nie uzyska wysokiego wyniku, bo całkiem oficjalnie stosuje seksizm, seksistowską retorykę. Kto zaczyna działalność od nienawiści na niej skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
mawt wypijmy za to! 14.11.09, 19:41 ta Gretkowska to zła jest kobieta... jak one wszystkie... hep! Odpowiedz Link Zgłoś