p3nisista 17.11.09, 16:42 Trzeba się było uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elawid Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny".... 17.11.09, 17:15 Szanowni pracownicy Tesco!W wolnym kraju to jest tak, że jak mi się praca nie podoba to szukam innej. Proste, prawda? A tak swoją drogą jak widzę hasło "związki zawodowe" to dostaję odruchów wymiotnych. Potrafią tylko pikietować, protestować, żądać...Do roboty się zabrać!Nikt Wam nie bronił zostać lekarzami, prawnikami, biznesmenami itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kar-rudy102 Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 17.11.09, 18:25 elawid napisała: > Szanowni pracownicy Tesco!W wolnym kraju to jest tak, że jak mi się > praca nie podoba to szukam innej. Proste, prawda? > A tak swoją drogą jak widzę hasło "związki zawodowe" to dostaję > odruchów wymiotnych. Potrafią tylko pikietować, protestować, > żądać...Do roboty się zabrać!Nikt Wam nie bronił zostać lekarzami, > prawnikami, biznesmenami itd. itp. ŻENADA KOLEŚ,TWOJA IGNORANCJA POWALA.CZUĆ ŻE RODZICE ZOSTAWILI CI POSAG I W ŻYCIU NIE ZAZNAŁEŚ GŁODU.nie kumasz że życie nie jest takie proste jak ci się wydaje?ogarnij sięmbo twoja zamarkana sytuacja może się zmienić szybciej niż myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
szulgan Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 18.11.09, 02:10 aby pracować w wymienionych powyżej zawodach należy mieć tzw. rasę czyli odpowiednie pochodzenie i oczywiście znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 17.11.09, 17:23 Nie bądź taki do przodu, bo cię sznurówki wyprzedzą... To że pewni ludzie nie mają wyjścia i MUSZĄ zapierdzielać w tesco jak "biali murzyni w Holandii", nie znaczy, że mogą być cały czas gnojeni - jak nie płacowo przez jaśnie państwo prezesostwo-kierownictwo, to słownie przez takiego wieśniaka jak ty. Powykładaj sobie towar i rozładuj 10 palet dziennie - nogi ci z dupy wyjdą, a ręce odpadną u nasady. Pracownicy marketów już dawno powinni byli upomnieć się o swoje płace... Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 17.11.09, 18:02 Kolego, nikt Ci nie zabrania założyć swojego własnego biznesu, choćby warzywniaka. Będziesz pracować kiedy chcesz, ile chcesz i za ile chcesz - czyli za tyle, ile zarobisz. Na własnym, bez "jaśniepaństwa prezesostwa". Droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
danpolbroker I zobaczy wtedy, jak szybko sam zacznie ludzi - 18.11.09, 16:01 pracowników tak samo wykorzystywać, dla pomnażania zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
1qazqwerty Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 17.11.09, 18:52 saules_meita napisała: Powykładaj sobie towar i rozładuj 10 palet dziennie - nogi ci > z dupy wyjdą, a ręce odpadną u nasady. > Pracownicy marketów już dawno powinni byli upomnieć się o swoje płace... Powinni, jakby się upomnieli parę lat temu to dziś nie musieli by zapieprzać za 1000 zł po 12h przez świątek - piątek, ale poszli jak frajerzy to niech teraz nie płaczą. btw. pracowałem za młodych lat w firmie dostarczającej pracowników sezonowych, my na magazynie w tłoczni płyt opieprzaliśmy się równo i braliśmy 10-12 zł/h a w tym samym czasie w markecie brali po 5-6 zł i zasuwali na wysokości lamperii. Odpowiedz Link Zgłoś
alejagwiazd Bezrobotny 17.11.09, 17:56 Jestem od sierpnia bezrobotny. Wiem, ze praca w marketach to fizyczna charówka ale w mojej sytuacji uciesze sie z takiej pensji bo wkrotce nie bede miec na czynsz i prad. Ale wiem, apetyt rosnie w miare jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
linton.balb Re: Bezrobotny 17.11.09, 19:41 Cały czas są ogłoszenia o pracy. Lepszej lub gorszej, ale są. Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Re: Bezrobotny 18.11.09, 13:24 linton.balb napisał: > Cały czas są ogłoszenia o pracy. Lepszej lub gorszej, ale są. Owszem, są. Tylko połowa to akwizycja (czasami zakamuflowana) - mało osób to potrafi, 30 proc. to roznoszenie ulotek (dla młodych, uczących sie), kolejne 15 proc. to klikanie w banery reklamowe - moze daje to dodatek do pensji, pod warunkiem, że ma się kompa z netem. A pozostałe - to pracodawcy szukaja chyba gwiazdki z nieba - kwalifikacje za wysokie, za młody, za stary, albo o zgrozo - nie chce pracować na czarno! Ewentualnie - tydzień praca na próbe, bez wynagrodzenia, a potem - do widzenia i kolejne ogłoszenie, kolejny frajer na okres próbny. Spróbuj znaleźć pracę dzwoniąc pod te ogłoszenia (portal 3miasto i nasze lokalne gazety) Odpowiedz Link Zgłoś
danpolbroker Ale z pretensjami to do Pana Boga, 18.11.09, 16:05 albo naszego rządu. Przy takich daninach na polityków i rządzących (podatki i ZUS) tylko zatrudniac pracowników na czarno. Inaczej nie wyjdzie się na swoje. Głupi by był pracowdawca zatrudniający w tym burdrlu Polska nazywanym ludzi oficjalnie nawet na 1/25 eatu. Odpowiedz Link Zgłoś
emmanuel Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 17.11.09, 20:45 p3nisista napisała: > Trzeba się było uczyć... LOL(-: To ty jeszcze nie wiesz, że wyższe wykształcenie nie chroni w Polsce przed biedą, niskimi płacami i wyzyskiem? Mity, którymi żyjesz zdezawuowały się gdzieś w drugiej połowie lat 90-tych. Dekadę pod lodem przeleżałeś? Moja znajoma, mgr filologii angielskiej po uniwersytecie chciała zatrudnić się w biurzę tłumaczeń. Zaproponowano jej STAŻ za - uwaga - 5oo zł miesięcznie. Burżuje okradają wszystkich po równo i wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Sieć Tesco na terenie Polski powinno zostać znacjonalizowana, a zyski - zamiast być transferowane zagranicę - powinny zasilać polski budżet. Pensje pracowników powinno podnieść się przynajmniej trzykrotnie. I po problemie. Śmierć burżuazyjnym krwiopijcom. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 18.11.09, 07:22 A nie zauważyłeś że anglistyka to był najpopularniejszy kierunek studiów 15-20 lat temu ? Jak się biegnie za owczym pędem to zawsze zostaną ochłapy ... Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny 18.11.09, 13:35 > Sieć Tesco na terenie Polski powinno zostać znacjonalizowana, a zyski - zamiast być transferowane za granicę - powinny zasilać polski budżet. Przeciez od 20 lat mamy wolny rynek, a TESCO jest koncernem prywatnym! Ale wszedzie słynie z wyzyskiwania pracowników, nawet w Anglii... Odpowiedz Link Zgłoś
user_delete HiperForum.pl - Organizujemy się przeciw burżujom 17.11.09, 22:36 Forum Pracowników Hipermarketów - Przeciw wyzyskowi! www.hiperforum.pl www.markety.cal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Pikieta pod Tesco: "chcemy płacy nie jałmużny".... 18.11.09, 13:13 Ciekawa jestem, kto przewodn. Sierpnia 80, czyli p. Ziętkowi, opłacił przejazd ze Sląska do Trójmiasta i z powrotem. Założę sie, że związkowcy ze swoich składek. Tylko pytanie, czy oni o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś