tadjan Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 11:26 jak się nic innego nie potrafi to się krzyżem wojuje, w nadziei że wielki brat poprze w wyborach. JOWy byłyby taką dezynsekcją demokracji z takich związkowych insektów... Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Podczas jednej ze swych licznych pielgrzymek 21.11.09, 11:34 Podczas jednej ze swych licznych pielgrzymek Papież skorzystał z toalety Ośrodka Pracy Twórczej "Rajtuzy". Od tej chwili wieloletni przewodniczacy zakładowej Podstawowej Organizacji Związkowej Zdzisław Głomb zabrania pracownikom i gościom Ośrodka korzystać z tego pomieszczenia w celach innych niż modlitewne przez szacunek i wzgląd na osobę Wielkiego Użytkownika. Odpowiedz Link Zgłoś
loopy.lopez Re: Podczas jednej ze swych licznych pielgrzymek 22.11.09, 05:08 Hahahaha! Swego czasu jeden "wielki Polak" zlal sie w ... Rajtuzy a teraz jakis inny Polak, Glab, odlewac sie nie daje. Czy wielki Polak jakas mokra plame zostawil po sobie? A z tym modleniem to juz zupelnie zabawne. Pytal sie ktos Glaba czy on moze o "uniesienie" sie modli? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 11:37 Z notowań "słuchalności" wynika pewien wniosek. Wskaźnik "słuchalności" jest odwrotnie proporcjonalny, do ilości krzyży zawieszonych w pomieszczeniach radiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 11:56 Wara wam od Krzyży ,wszystkim!!!To wstyd że zachowujecie się nad nim jak zwykła zgraja ,stał się przyczynkiem do kłótni i waśni,budujcie świątynie w swoich sercach,krzyże noście na swoich grzbietach nie idąc na łatwiznę,bądźcie uczciwi a krzyże zostawcie w spokoju,Wstyd!!! Zachowujecie się jak marne przekupki kłócące się i wyrywające sobie z rąk zwykłe kawałki drewna,zwykłe!!!Przeczytajcie sobie jak brzmi w oryginale drugie przykazanie Boże,to wtedy zrozumiecie co wyrabiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Kibel 21.11.09, 12:02 Czy w tym kiblu są jeszcze po-Karolowe święte relikwie?!:)Niech katolicy do nich się modlą teraz bo o Bogu zapominają a przecież K.W. był zwykłym człowiekiem,nie potrafił ani jednego włosa uczynić ani białym ani czarnym,nie wielbijcie ludzi,okazujcie wdzięczność tylko Bogu, bo K.W.za co???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jur.jam Dobrze że powiesili syna bożego 2000 lat temu 21.11.09, 12:07 Gdyby tak bog ojciec przysłał go na ziemie w czasie rewolucji francuskiej katolicy wieszać by musieli w bogobojnych miejscach gilotyny !??? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Re: Dobrze że powiesili syna bożego 2000 lat temu 21.11.09, 22:56 Gdyby Chrystus pojawił się teraz i zaczął ludzi odciągać od kleru to w przyszłości na ścianach wieszano by snajperski karabin a tego który by Go zabił uczyniono by świętym! Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 12:08 Choć jestem ateistą,w zasadzie nie zabieram głosu na ten temat. Komu przeszkadza krzyż,tO taki sam obiekt dekoracyjny jak akt kobiecy lub męski.Uparł sie ktoś na manifestację w formie krzyża,ktoś inny obok krzyża powinien powiesić akt roznegliżowanej sexbomby.Tak po prawdzie,krzyż jak i obrazy przedstawiające osoby uważane przez katolików za święte,mają swoje miejsce w świątyniach i prywatnych domach.Miejsca publiczne i gmachy użyteczności publiczneJ,powinny być pozbawione tych obiektów kultu.Choć mi nie przeszkadzają,to jednak śmieszĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Ktoś się zaczyta i spadnie ze schodów :)) 21.11.09, 12:16 "Poza tym inspektor BHP uczulał mnie, że tablice informacyjne wieszane w głównych ciągach komunikacyjnych mogą być niebezpieczne. Ktoś się zaczyta i spadnie ze schodów" Świetne:)) Cynizm najwyższych lotów :)) Aczkolwiek nie chcę być epatowany jakimś wisielcem, którego to "ukrzyżowano za moje/nasze grzechy" w publicznych instytucjach. 21 wiek już chyba jest i symbole "jednego w trzech osobach", aniołków stróżów i temu podobnej ciemnoty powinny się znajdować _tylko_ w domach podobnie ciemnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
ipswich1 Przewodniczacy Jedynego "Zwionzku" 21.11.09, 12:18 powinien sie raczej zajac miejscem swojego pracodawcy w rankingach sluchalnosci. Papcio II nic mu juz w tym nie pomoze, tablica i "poswiecony" krzyz tez chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 12:32 Ludzie wiary chrześcijańskiej powinni nosić na sobie symbole jeśli uważają, że są im potrzebne. Miejsce publiczne powinno być wolne od jakichkolwiek oprócz godła państwowego. Wierni uzurpujący sobie prawo do narzucania swojej woli, swoich oznak przynależności do grupy są delikatnie mówiąc niekulturalni. (Można gorzej. Należy pamiętać i wziąć to wreszcie pod uwagę, że na świecie żyje i to w coraz większa ilość takich którzy uważają, że jest inaczej niż uczy religia. Jakakolwiek religia. A tak nawiasem... Wojny o wiarę, symbole relikwie i t.d. przynoszą na świecie więcej strat niż inne. Coś to powinno podpowiedzieć tym którzy uważają, że są nie wiedzieć czemu, ludźmi uprzywilejowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Ludzie wiary chrześcijańskiej powinni 21.11.09, 22:53 *****Ludzie wiary chrześcijańskiej powinni nosić na sobie***** Absolutnie ! A najlepiej (jak już ktoś napisał...) NA CZÓŁKU ) Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Wieszanie krzyza wszedzie gdzie sie da dewaluuje 21.11.09, 13:24 wartosc tego symbolu chrzescijanstwa. Jezeli zas chodzi o konkretny przypadek to: a. "Solidarnosc" musi sie zdecydowac. Albo jest zwiazkiem zawodowym w PANSTWOWYM zakladzie pracy albo jest oddzialem zwiazku wyznaniowego. W tym drugim przypadku musi poszukac sobie wlasnej siedziby i na jej terenie moze sobie wieszac taka ilosc krzyzy jakiej beda sobie zyczyc jej czlonkowie. b. Jezeli prawda jest, ze Dariusz Szewczyk jest członkiem Międzynarodowego Zakonu Rycerskiego św. Jerzego, którego statutowym celem jest rozkrzewianie wiary a mimo to nie godzi sie na wieszanie krzyza to oznacza to iz PRAWIDLOWO ROZUMIE SWOJE OBOWIAZKI. Krzewieniem wiary bowiem moze sie zajmowac w SWOIM CZASIE PRYWATNYM I POZA SWOIM MIEJSCEM PRACY. Do zakonu nalezy przeciez jako Dariusz Szewczyk a nie jako prezes publicznego Radia Lodz. P.S. Czy ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego krzyz poswiecony przez JPII jest wazniejszy ( bardziej swiety? ) od krzyza poswieconego przez miejscowego proboszcza? Tak wynika z wypowiedzi szefa "Solidarnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle W czasach PRLu 21.11.09, 13:26 jakis powstały problem mozna było rozwiązac jednym krótkim powiedzeniem że tow Lenin w tej sprawie miał takie a takie zdanie , nawet jesli nie miał a przeważnie nie miał. Obecnie jak widzę role Lenina przejął Jan Paweł II . Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: W czasach PRLu 21.11.09, 17:11 axenrolle napisał: > jakis powstały problem mozna było rozwiązac jednym krótkim > powiedzeniem że tow Lenin w tej sprawie miał takie a takie zdanie , > nawet jesli nie miał a przeważnie nie miał. Obecnie jak widzę role > Lenina przejął Jan Paweł II . bo z punktu widzenia czysto praktycznego i to i tamto to totalitaryzm, tylko ze totalitaryzm koscielny oblal sie krwia w sredniowieczu (i pozniej od czasu do czasu tez sie taplal w krwi "niewiernych") budujac wowczas swoja potege w oparciu o zamordyzm i usuwanie niechcacych sie podporzadkowac (ale kto o tym pamieta kilkaset lat pozniej) a komunizm probowal dokonac tego samego nie tak calkiem dawno, stad wszyscy pamietaja i potepiaja ale komuchom nie wyszlo... i dobrze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 13:51 Dobrze ze tak zrobil, radio jest publiczne i niech solidaruch ochlania jak najdluzej.Starczy tego terroru katolickiego, nawet w kiblu powiesza jeszcze krzyz. Odpowiedz Link Zgłoś
cc.c Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 13:57 Wiecie żałośni "obrońcy wiary" kto najbardziej bezcześci krzyż?Wy sami!Swoim postepowaniem nie mającym nic wspólnego z zasadami ktore "wyznajecie".Nie dziwcie się ,że jets tylu przeciwników umieszczania krzyzy w szkolach , urzedach , przy drogach ( niedlugo pewnie rowniez w toalecie), bo obecnie wiekszości zarówno ten symbol jak i Kościół kojarzy się juz tylko glównie z zakłamaniem , fałszem i obłudą.Sadzę , ze sytuacja wygldalaby zupełnie inaczej , gdyby ci , którzy zasłaniają się krzyzem postępowali pzrynajmniej etycznie. Na razie do świętości zdecydowanie wam nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorjedoch prawo, prawem a krzyży więcej i wszędzie ... 21.11.09, 15:41 a Bóg chyba będzie wiedział co z tym zrobić. Do wieszania krzyży i innych logotypów w KAŻDYM przybytku publicznym powinny byc wyznaczone specjalne powierzchnie lub stojaki na wzór choinki. Jeśli wyznawcy znaczków i figurek chcą sami je PROFANOWAĆ - to czy trzeba im pozwalać. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Kolejny bezbożnik poprawny politycznie... 21.11.09, 15:54 któremu krzyż przeszkadza za życia. Ciekawe czy po śmierci również będzie się od niego dystansował i na swym grobie nie tolerował. Cmentarz to też w końcu "przestrzeń publiczna"... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah bydlo=prof_wb skomentuj to prosze.. 21.11.09, 18:09 www.alamoministries.com/content/english/Antichrist/nazigallery/photogallery.html Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Więcej szacunku dla Bartoszewskiego... 22.11.09, 00:04 Choćby przez wzgląd na wiek, jeśli już nie za dokonania... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 nie jestes syn-wojtyły, tylko bękart PRL-u 21.11.09, 16:16 ile takich zakompleksionych gosci, dzieciaków złodzei i prostytutek poltycznych, którzy w życiu nic nie osiagneli, nie mieli żadnych dobrych ideałów - dzisiaj bezkarnie wypisuje różne bzdety. Czy o taką wolną prasę walczyła Solidarność w 1980r? Gdzie wtedy były menty polityczne? Czy dzisiaj ich potomkowie moga pisac idiotyzmy w Gazecie, która powstała dzieki SOLIDARNOSCI i dla szerzenia jej ideałów? Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: nie jestes syn-wojtyły, tylko bękart PRL-u 21.11.09, 17:04 a jakie powinny byc za to kary? takie jak za prl-u? tylko teraz dzialajace w druga strone, he? Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 16:22 resentymenty ;)i zbytnie przywiazanie do symboli -niby wierzacy,a upolitycznieni. instytucje publiczne sa uniwersalne.nie powinno byc w nich zadnych symboli religijnych.od tego jest dom wierzacego,a nie miejsce publiczne.nie ma o co walczyc -to tylko krzyz i tylko wizerunek papieza-tylko jakis tam symol -rzecz osobista,prywatna i tylko dla najblizyszych. mamy byc spoleczenstwem informacyjnym,a nie zawieszac sie na resentymentach. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze A gdzie artykuł jak ochronić się przed grypą - 21.11.09, 17:59 - księża doradzą? Dlaczego otwiera się nieprawidłowy? Chciałem dowiedzieć się co ci księża radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ttiikkttaakk Re: A gdzie artykuł jak ochronić się przed grypą 22.11.09, 04:24 soyokaze napisał: > - księża doradzą? Dlaczego otwiera się nieprawidłowy? Chciałem dowiedzieć się c > o ci księża radzą. czekaj czekaj, nie uciekaj do artykułu "co ksieża radzą" w sprawie grypy księża radzą, zeby unikać dużych skupisk ludzkich i nie uczestniczyć w duzych zroganizowanych spędach - nie można chodzic do kościoła do końca pandemii - serio przy okazji w tym artykule "co księża radzą" ogłosili, ze kościół zmienił zdanie co do antykoncepcji i ksieża radzą, żeby chronic sie przed HIV używajac prezerwatyw. Poważnie. Nie musisz już szukac tamtego artykułu i tracic czasu. Nie musisz też dla mnie dziękowac za streszczenie - zawsze chętnie słuzę pomocą.Po chrześcijańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: A gdzie artykuł jak ochronić się przed grypą 22.11.09, 08:28 Niezależnie od tego, co napisano w tym artykule - tego jeszcze nie wiem, wydaje mi się, iż dostrzegam w Twoim poście troskę o zdrowie postronnych osób, w związku z czym za odpowiedź mimo wszystko po chrześcijańsku dziękuję. W ostateczności do kościoła i tak zbytnio nie chodzę, a przed HIV chronię jak trza, więc wnoszę, iż grypa mi pewnie nie straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah obok krzyza dodajcie tez 21.11.09, 18:07 te zdjecia,,,, http://www.alamoministries.com/content/english/Antichrist/nazigallery /photogallery.html Odpowiedz Link Zgłoś
tereska0791 Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 18:16 krzyż do kościoła a kropiwnicki do izraela Odpowiedz Link Zgłoś
jakapral Walka o krzyż w Radiu Łódź 21.11.09, 18:48 Ach gdyby choć na jeden dzień przywrocić władzę świętej inkwizycji ... stosy by płonęły, płonęły, płonęły... Głupi ten, kto mówi, iż Boga nie ma, bo jest lekkomyślny i mogloby spotkać go wielkie nieszczęście ze strony świętych inkwizytorów. Krzyże w kościolach nie w szkolach Odpowiedz Link Zgłoś
dziki_z_lasu Hej! Miało być o księżach i grypie! 21.11.09, 19:36 a nie o awanturze o tablicę związków zawodowych w lokalnym radiu, którego i tak nikt nie słucha! Zresztą coś mi się zdaje, że cała sprawa wyglądała mniej więcej tak, że trzeba było pomalować korytarz to pozdejmowali wszystko co wisiało na ścianach i przewiesili. Zresztą jak u mnie w robocie malowali ściany to tablice informacyjne w ogóle poginęły i związkowe i BHP i instrukcje p.poż. i światłe zarządzenia wodzostwa i Krzyże i Zajefajne Materiały Promocyjne TM. Ponoć ktoś zaniósł to do magazynu gdzie wsiąkły na dobre i nikt z tego powodu nie robi rabanu na całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
ttiikkttaakk Re: Hej! Miało być o księżach i grypie! 22.11.09, 04:35 dziki_z_lasu napisał: >Hej! Miało być o księżach i grypie! > a nie o awanturze o tablicę związków zawodowych w lokalnym radiu, którego i tak > nikt nie słucha! Zresztą coś mi się zdaje, że cała sprawa wyglądała mniej więce > j > tak, że trzeba było pomalować korytarz to pozdejmowali wszystko co wisiało na > ścianach i przewiesili. Zresztą jak u mnie w robocie malowali ściany to tablice > informacyjne w ogóle poginęły i związkowe i BHP i instrukcje p.poż. i światłe > zarządzenia wodzostwa i Krzyże i Zajefajne Materiały Promocyjne TM. Ponoć ktoś > zaniósł to do magazynu gdzie wsiąkły na dobre i nikt z tego powodu nie robi > rabanu na całą Polskę. następny....... słuchaj ja czytałam tamten artykuł: ksieza doradzają by unikać dużych skupisk ludzkich i masowych spędów - odwołali wszystkie msze i zakazuja wiernym chodzic do kościoła az do odwołania pandemi. Poza tym okazało się, że świnska grypa przenosi się drogą "kropelkową" (no wiesz - "kropelki" spermy - i kościół zaleca używanie prezerwatyw. Nie dziękuj, tylko pytaj co jeszcze chcesz wiedzieć "co księża radzą". Odpowiem, bo czytałam tamten artykuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
ttiikkttaakk Re: Hej! Miało być o księżach i grypie! 22.11.09, 04:38 >Hej! Miało być o księżach i grypie! > a nie o awanturze o tablicę związków zawodowych w lokalnym radiu, którego i tak > nikt nie słucha! Zresztą coś mi się zdaje, że cała sprawa wyglądała mniej więce > j poza tym, wiesz, tamten artykuł nie otwiera się, ale otwiera się "co lekarze doradzają". Ale kto by tam pytał lekarzy. W Polsce najlepszymi ekspertami są księża... Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Naród polski dźwiga krzyż na swoich plecach 21.11.09, 19:50 od ponad tysiąca lat. Krzyżem tym jest duża liczebnie zgraja sukienkowych darmozjadów, którzy przyzwyczajeni są do życia w luksusie. Szamanom należy przykręcić kurek z pieniędzmi, a zmiękną i spokornieją. Obecnie jeszcze pycha przez tych zboczeńców przemawia, jednak mohery wkrótce wyzdychają, zaś młodzież totalnie ich olewa (za co serdeczne Bóg zapłać). Krzyż na drogę, panowie złodzieje i pedofile! Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Religijność młodzieży 22.11.09, 20:42 glemp1 napisała: > jednak mohery wkrótce wyzdychają, zaś młodzież totalnie ich olewa Rozmawiają dwie "młodzieżówki". - Benedykt szesnasty - mówi jedna. - A Kubica który? Odpowiedz Link Zgłoś