myszykiszek Dobrze będzie... 27.11.09, 11:00 Nie mam wątpliwości, że teologia sama w sobie nie jest dyscypliną naukową (w odróżnieniu od np. historii teologii czy socjologii ruchów religijnych). Poddyscyplinę teologii traktuję tak samo, chyba że to zakamuflowana nazwa dla socjologii tłumu - w tym p. Rydzyk jest przecież wieloletnim praktykiem z sukcesami. Mam spore wątpliwości, przeczytawszy sprawozdania z obrony, fragmenty pracy i znając z mediów styl wypowiedzi p. Rydzyka, czy praca napisana przez niego byłaby w jakikolwiek sposób wartościowa naukowo (co do jej nieobiektywności nie mam wątpliwości żadnych). Nie rozważam kwestii 'pożyczonego' autorstwa - znając tupet tego człowieka i widząc że komisja doktorska czołgała mu się u stóp, jestem w stanie uwierzyć, że pisał to sam. Nie mam żadnych wątpliwości natomiast, że gdyby przyjąć wspólną miarę (choćby rzetelności, uźródłowienia, obiektywności, innowacyjności), to wraz z doktoratem p. Rydzyka powinno się zakwestionować niejeden inny doktorat, a i - niestety - niejedną habilitację. Wniosek: inicjatywa cenna, bo należy sprzeciwiać się praktyce przyznawania stopni i tytułów za bezwartościowe prace, choćby dla własnego sumienia, ale nic z tej inicjatywy nie wyjdzie. A z faceta zrobi się jeszcze większy męczennik sprawy narodowo-katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Na Kraj jezde akurat, a nie na Świat!Jestem zdolny 27.11.09, 11:03 Na Kraj jezde akurat, a nie na Świat! Jestem zdolne jak piskle kaczę, więc się pomodlę i zapłaczę. Wodzu lata, wszelkie żywioły, a ja wciąż goły i wesoły. Gę, gę lub kwa, uwiązany jak pies, w obcym języku tylko yes, yes, yes. Czytam tylko Nasz Dziennik ustaw, Głosuję pakiet nadanych spraw. Czytam co podeślą z parafii. Czuwamy, bo Unia na wzór mafii. Żyje Fidel Castro, dlaczego? Czy Jot Pe Dwa uzdrowił jego? To jakiś żart, to jakieś drwiny, my lustrujemy, z Bolkiem walczymy, a tu aż takie miłosierdzie, ja się z woli ojca rozsierdzię. Pilnuję urzędu, honoru, z braku hau, kuku i humoru! Posłuję lub senatoruję, ja kalendarzyk stosuję. Dzisiaj lojalnie wodza członkiem, i buzi choć śmierdzi czosnkiem. W głosowaniu nad gnojowicą, wierność moją ćwiczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mimrat1 Zbudujem pomniki "dohtorowi" Rydzykowi !!!! 27.11.09, 11:21 Przyjdzie Zima, spadnie duuużo śniegu, dzieci i młodzież ulepią tysiące bałwanów, to będzie POMNIK symbolizujący 'dohtora" Rydzyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
tobierson Zbudujemy pomniki "dohtorowi" Rydzykowi !!!! 27.11.09, 11:31 mimrat1 napisał: > Przyjdzie Zima, spadnie duuużo śniegu, dzieci i młodzież ulepią tysiące > bałwanów, to będzie POMNIK symbolizujący 'dohtora" Rydzyka ! Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
gostkow Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 11:29 Ale na czym polega problem? To jest świetny temat na pracę, a zarzuty JH są po prostu niepoważne Odpowiedz Link Zgłoś
tobierson cudaktusk,trafiłas,tu bryluje Doktor l.Kaczynski ! 27.11.09, 11:37 Znana jest praca L.Kaczynskiego o wielkim wkładzie tow. Lenina w budowę komunizmu i socjalizmu i inne pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Moherowa blondi, te tematy są dla ciebie za trudne 27.11.09, 14:51 W ogóle problemy naukowe nie są dla ciebie ani Rydzyka a przyznawanie tytułów naukowych z pisanie bajek jest niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Sprawdźcie również doktoraty z marxizmu i len 27.11.09, 17:25 cudaktusk napisała: Nie stać cię na coś innego PIŚmieciu? Na wszystkich forach pie...sz jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu46 Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 11:30 O co ten krzyk? Rydzyk napisał i obronił - to tak musi być.Szlus. Amen!!!!! Czy OJCIEC Rydzyk może nie mieć racji? Jako rzekł - tak musi być!! Spytajcie Glempa czy go nie przekonał. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Belzebub zTorunia, doktor teologi czegoś tam. LOL 27.11.09, 11:39 A mówią, że nauka w RP jest na przyzwoitym poziomie. Przypadek rydzykowy zdaje się tego nie potwierdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Belzebub zTorunia, doktor" teologi czegoś tam. 27.11.09, 12:17 Już wcześniej twierdziłem,że ten doktorat to farsa.Ale cóż kler katolicki z tego kraju uczynił prywatny folwark.Nie mógł doić za komuny to doi i kantuje teraz.W Sejmie jest przygotowywana ustawa dająca klerowi szmal na nowy kościelny uniwerek bo kler przemianował akademię teologii na uniwersytet więc trzeba wyciągnąć od Państwa duuuuuużo szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
prof_uj Re: Belzebub zTorunia, doktor" teologi czegoś tam 27.11.09, 17:09 trafiles kula w plot: to chodzi przede wszystkim o wypelnienie warunkow Procesu Bolonskiego- poszukaj w internecie zanim wpiszesz glupie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Jeżeli RM jest zjawiskiem społecznym,to doktorat.. 27.11.09, 11:41 można by napisać z socjologii,próbując opisać owe zjawisko jakim niewątpliwie jest RM z jej twórcą O. Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tobierson Do cudaktusk..L.Kaczynski i Lenin.. 27.11.09, 11:45 Do wyboru, do koloru.. google.interia.pl/szukaj/?q=L.Kaczynski+i+Lenin&s=Szukaj&sg=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 11:59 Jak napisał, to znaczy, że napisał :-) Zasadniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
adan127 Łojciec-dohtor Belzebub z Torunia... 27.11.09, 12:08 wywiercił dziure do Piekła, miejsca swoich narodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Łojciec-dohtor Belzebub z Torunia... 27.11.09, 12:21 I proponuję mu żeby napisał doktorat z geologii piekielnej.Oczywiście komisja teo{nie}logiczna będzie piała peany nad niebanalną tematyką i jakże słusznym "ujęciem" tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_po Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 12:20 Profesor Hartman w pierwszej kolejności niech sprawdzi wszystkie doktoraty i profesury komunistycznych bandytów, którzy załatwili sobie tytuły w demoludach. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor104 Jak pięknie, publicznie przyznać sie do debilizmu 27.11.09, 14:46 sympatyk_po napisała: > Profesor Hartman w pierwszej kolejności niech sprawdzi wszystkie doktoraty i > profesury komunistycznych bandytów, którzy załatwili sobie tytuły w demoludach. > Gratuluję samokrytyki i odwagi. Nie każdy potrafi publicznie przyznac sie do tego, ze jest idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 13:04 Rozumiem w takim razie,że obrona doktoratu polegała na odpowiadaniu na pytania typu co jadłeś wczoraj ojcze nasz Tadeuszu,aha rozumiem ,jutro ja idę zrobić sobie doktorat też ze swego życia,to doktorat jest tak łatwo zrobić? myślałem że jest inaczej!Jeszcze jedno mnie nurtuje ,jaki Ojciec?!Przecież w Piśmie Świętym jest napisane,nie każcie siebie nazywać ojcami ,gdyż jest tylko jeden Ojciec ,ten w niebie!!!Pamiętajcie o tym katolicy i sobie zbytnio nie cukrujcie bo możecie tylko najwyżej ciążę przerwać a to w podziemiach robicie nagminnie,obłudni jesteście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Aj waj giewałt Rydzyk doktorem nauk :))) 27.11.09, 13:23 ,,Wolna prasa ''do ataku ! Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub_z_torunia Re: brawo amanasunta 27.11.09, 13:48 amanasunta napisała: > ,,Wolna prasa ''do ataku ! Za obrone swiatobliwego, wiecznie majacego racje Ojca Dyrektora. Nie zapomnij uiscic stosownego datku. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jakich nauk, blondi, jakich nauk? Jeżeli już to 27.11.09, 14:54 doktor nieuk. Od kiedy to dyscyplina zajmująca się liczeniem diabłów na czubku szpilki jest nauką?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Aj waj giewałt Rydzyk doktorem nauk :))) 27.11.09, 17:37 amanasunta napisała: > ,,Wolna prasa ''do ataku ! Do jakiego ataku. To on "obronił" doktorat i wystawił się tym samym na pośmiewisko, bo to umysł oszukańczy i mocno tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Ko 27.11.09, 13:28 > Dajcie Tadkowi spokój. Niech sobie będzie doktorem, byle nie operował. Problem w tym, że on operuje całkiem sporymi finansami. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ten niegramotny matoł matury nie powinien mieć.... 27.11.09, 13:31 a co dopiero jakieś studia, czy (o zgrozo!!!) doktoraty... rydzyk to typowy wiejski tępak wysłany przez mamusię-dewotkę "na księdza", bo to na wsi powod do dumy:) a że posiadł trochę talentu do manipulowania durnymi dewotami, to ma majątek jak niejeden Kulczyk czy inny Gudzowaty:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Dr.Michnik,dr.Lepper,dr.Walesa?.. 27.11.09, 13:51 zawisc w srodowisku straszna Odpowiedz Link Zgłoś
yesname Uniwersytet Wyszyńskiego... 27.11.09, 14:13 już sama nazwa to obciach. Nie mówmy więc o jakichś doktoratach. Tam matura wystarczy żeby zostać profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa to już wygląda jak PRL-owskie nagonki 27.11.09, 14:15 i szykany. RM mało mnie interesuje ale zajadłość i zacietrzewienie "wrogów" tej stacji jest symptomatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nadawanie tytułów naukowych szarlatanom, to jednak 27.11.09, 14:57 może bulwersować autentycznych naukowców. jeszcze paru takich "doktorów" i ten tytuł naukowy nie tylko że nie będzie budził szacunku, ale zacznie budzić niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: to już wygląda jak PRL-owskie nagonki 27.11.09, 17:44 premier.z.krakowa napisał: > i szykany. RM mało mnie interesuje ale zajadłość i zacietrzewienie "wrogów" tej > stacji jest symptomatyczne. Nikt nie jest wrogiem jego tępoty umysłowej. Niech się obwoła nawet ...profesorem, a i tak będzie bezmózgowcem z talibatu toruńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
romys1 Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 14:25 Obrona nie była ponoć otwarta. Jeden z mioch wykładowców próbował się tam dostać. Poproszono go o okazanie zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
han_pasado Czy to ten Hartmann, co ledwie magisterium na KUL 27.11.09, 14:26 obronił- w wielkich bólach i po odwołaniach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bwerk Re: Czy to ten Hartmann, co ledwie magisterium na 27.11.09, 14:47 masz napisane jak byk że profesor oO. zresztą jakie znaczenie ma tytuł skoro byle prostak ma doktorat? Odpowiedz Link Zgłoś
han_pasado Re: Czy to ten Hartmann, co ledwie magisterium na 27.11.09, 15:02 A co ze specjalistą od lotnictwa podziemnego PROFESOREM Bartoszewskim?? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac To że się jeszcze bije Murzynów w Ameryce to 27.11.09, 15:09 skandal!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawa doktoratu Rydzyka to jeszcze jeden temat zastępczy by odwrócić uwagę publiczną od tego bulwersujacego procederu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudder Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 14:35 Jaki uniwersytet taki doktorat. Nic dodać,nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 14:48 Zawsze i wszedzie gdzie pada nazwisko narodowego skarbnika chodzi o przekrety.Cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No to utwórzmy obok wydziałów teologicznych 27.11.09, 14:48 wydziały baśni i bajek. To ta sama kategoria a doktoryzować się będą mogły już przedszkolaki. A co, skoro Rydzyk mógł, to dlaczego oni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 Czy o. Rydzyk mógł pisać doktorat o sobie? Komi... 27.11.09, 14:58 Łoj , Pan Prof. Dr Hartman to wyraźnie jest tak przyzwyczajony do odpisywania że uważa , że w PL nie wolno napisać doktoratu bez plagiatu . Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Karykatura suwerenności w wydaniu Platformy 27.11.09, 15:02 ...ale takiej karykatury suwerenności jaką "zafundowano" Polsce po wstąpieniu do Unii to trudno sobie nawet wyobrazić . To jest teraz kraj wasali i pimpoów. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Karykatura suwerenności w wydaniu Platformy 27.11.09, 17:54 wojtek2784 napisał: > ...ale takiej karykatury suwerenności jaką "zafundowano" Polsce po > wstąpieniu do Unii to trudno sobie nawet wyobrazić . To jest teraz > kraj wasali i pimpoów. A sio, do budy, do talibatu toruńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor104 Wyszyński ma Uniwersytet, Glemp "swoją" ulicę 27.11.09, 15:05 Glemp,za życia, "dostaje swoją" ulicę na Bemowie ( w okolicy ul.Wrocławskiej). A poziom tego "Uniwersytetu" jak i ulicy nie ma znaczenia. Grunt to przypodobać się "SILE PRZEWODNIEJ", jak przystało na państwo "oddzielone" od kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś