1zorro-bis 04.12.09, 08:04 CBA powinii wypieprzyc na zbity pysk! Brakuje pieniedzy dla Policji? Poszukajcie ich w CBA! Tyle ile oni ne swoje "super akcje" wydaja.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vdrapatz Zlikwidować ABW 06.12.09, 12:00 Od czasu, kiedy interesuje się polityką mojej starej ojczyzny a miało to miejsce, kiedy w czerwcu 2006 byłem w Krynicy, czytałem „cytat RZECZPOSPOLITA 05.06.2006 „O układzie i rozbijaniu”. Układ określa związki mające wiele wspólnego z życiem zwykłych ludzi. Rozbijemy ten układ a będą pie-niądze dla ludzi ciężkiej pracy. To powiedział Jacek Kurski w wystąpieniu na II kongresie PiS. Pytam przy śniadaniu w hotelu zagadałem gościa z sąsiedniego stolika znacznie młodszego, proszę mi wyjaśnić ten cytat? Wie Pan nie interesują mnie PiS i bracia K&K. Już od tego czasu interesowała mnie ta organizacja bezpieczeństwa i walki z korupcją, i dalej wzburzony jestem metodami pracy, które znacznie odbiegają od zachodnich struktur bezpieczeństwa Państwa. Jeśli to wszystko, co przeczytałem w artykule red. Macieja Sandeckiego z Gdańska, jest prawdą, to jeszcze raz potwierdza się mój pogląd w sprawie ABW! Największy błąd Premiera Tuska, miał zaraz w ciągu 100 dni po zwycięstwie zlikwidować ABW i uporządkować Nadbudowę Władzy, przebudować strukturę bezpieczeństwa narodowego, która wykonywana jest przez prawie 13 rożnych organów przemocy Państwa! W ten sposób ten nowy Rząd prawicowo-liberalny, w sposób zasadniczy odróżnił by się od poprzedniego rządu ekstremalno Nacjonalno- Prawicowego Rządu braci K&K, którego głównym celem była rewolucja moralna, walcząc z korupcją zbudować IV RP. Dzięka Bogu im się to nieudało! Podkreślam, że wtedy Premier Tusk nie byłby posądzony, że nie chce walczyć z korupcją w Polsce, która wtedy jak i dziś nie jest zjawiskiem powszechnym! Ta chorobliwa antykorupcyjny retoryka braci Kaczyńskich uwłacza godności większości Polaków, a dotychczasowe metody walki ABW są paranoją! Zatem nie „rewolucja moralna”, tylko mozolne reformy całego sytemu bezpieczeństwa, który jest rozbudowany, ale nie spójny!! Tak pisałem do Prezesa PiS-u. Bracia K&K a szczególnie prezes PiS-u bez przerwy straszy naród Polski plagą korupcji. Myślę, że Polacy nie dają się na te groźby złapać, przy wyborach Prezydenta w 2010 roku - korupcja w Polsce wcale nie jest masową a jej rozmiary można nazywać, jako przeciętną w krajach UE. Transparency International oceniając stan korupcji w 180 Państw na świecie, Niemcy znalazły się na 14 a Polska, na 49 miejscu! To są aktualne wyniki dane, 2008r. Zatem nie walkę z korupcją PiS-wi chodzi, ale walkę z układem III RP. a uściślając można powiedzieć ta aktualną wojna między Premierem Tuskiem a braćmi K&K i tą bojówką PiS-ców, chodzi tu wyłącznie o zabezpieczenie reelekcji Lecha, jako Prezydenta w przyszłym roku! Nie daj Boże! Dowodem na to jest wypowiedź sekretarza Generalnego PiS-u Brudzińskiego cytuję: „staniemy na głowie, żeby Prezydent Lech Kaczyński ponownie wygrał w wyborach na Głowę Państwa polskiego!”. M. Kamiński doskonale spełnił polecenie Jarusia wywołując batalie afer hazardową i stoczniową! Zaś Premier Tusk, dał się wrobić tym kreaturą PiS-wskim! Teraz jak widzimy z obrad Komisji hazardowej, że kij ma dwa końce, afera hazardowa mocno wciąga polityków ostatniego Rządu braci K&K! A więc „Abwarten und Tee trinken”! Nic z tego nie będzie, nie pomogą synowie marnotrawni PiS-u Marek Jurek i Ludwik Dorn a w niedługim czasie rozliczą kompetentne władze Jarka i Kamińskiego, byłego szefa ABW za demontaż Państwa Polskiego, jeśli to się nie uda, wtedy przemówi Naród Polski swoim głosem we wrześniu 2010r i to będzie koniec braci K&K a rozsądni członkowie PiS przejdą do PO i stworzona zostanie w Polsce silna Prawica, która jest tak potrzebna jak silna Lewica, jednak bez Napieralskiego, który ją nie zbuduje!! Pozdrawiam Walek Odpowiedz Link Zgłoś