funny5 08.12.09, 14:50 Czy ten Kolodziejski oszalal jak piss-prezes? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krakower KRRiT nie podoba się reklama. Bo wykorzystano m... 08.12.09, 14:53 KRRiT to kolejna, groteskowa przybudówka pogiętej katolskiej władzy przejadająca bez sensu nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: ta reklama to kwintesencja c h a m s t w a 08.12.09, 18:52 Gzie tu widzisz chamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Podobno Senyszyn dzowniła 08.12.09, 18:57 Nie chce słyszeć religijnych pieśni w państwowym radiu i telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Podobno Senyszyn dzowniła 08.12.09, 19:01 douglasmclloyd napisał: > Nie chce słyszeć religijnych pieśni w państwowym radiu i telewizji. > A ty co, w ślady Brudzyńskiego? Brudzyński się ujawnił przynajmniej i wiemy co za gość. Odpowiedz Link Zgłoś
flexxok Allegro tandeta. Co to za durna reklama? 08.12.09, 19:21 99% z Polaków nei zdaje sobie sprawy z tego, że taka reklama to manipulacja, która ma w umyśle ludzi wybudować schemat: "święta i prezenty = allegro". Jasne, że każda reklama stara się sprzedać, ale nie każda firma posuwa się do takiej durnoty, żeby komercyjnie wykorzystywać ważne dla wielu ludzi symbole. Szczególnie młodzi Polacy zapominają, że wolność nie oznacza możliwość robienia wszystkiego!!! Niech sobie zrobią własną piosenkę. Czemu śpiewają do melodii kolędy? Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Wiesz... To się da leczyć... 08.12.09, 19:28 . Wystarczy tylko znaleźć dobrego specjalistę. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar KRRiT nie podoba się reklama. Bo wykorzystano m... 08.12.09, 14:56 Zasadniczo słusznie, ale co z obroną innych wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ta reklama to szczyt bezguścia i nie chodzi o me- 08.12.09, 19:16 lodię tylko o denny tekst z takimi rymami częstochowskimi, że aż zęby bolą. Wykonanie też jest koszmarne. Zamawiający co to zaakceptował jest wart tekściarza. Dlaczego u nas te reklamy muszą być tak denne ? Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych Re: Ta reklama to szczyt bezguścia i nie chodzi o 08.12.09, 19:39 > Dlaczego u nas te reklamy muszą być tak denne ? Bo masz małego penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski dobre i złe reklamy 08.12.09, 15:40 A co z reklamami w Radiu Maryja? Też często wykorzystują a to papieża, a to religię. Ostatnio RM reklamuje już nie tylko książki i płatne studia na prywatnej uczelni, ale też kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 To jakaś paranoja! 08.12.09, 22:51 Ostatnio katolikom wszystko przeszkadza, może zamiast szukać dziury w całym, wzięli by sie za swoje codzienne życie by harmonizowało ono z Biblią i by zaczeli w koncu sami sprawdzać w niej (Biblii) co jest Boga wolą. NIe jestem katolikiem na szczęście, ale uważnie czytam Biblię - ale pomimo tego nie przeszkadzają mi homosdeksualiści, prostytutki, żołnierze czy politycy, dlaczego? Bo ja mam patrzeć na to co ja robię, a nie na to co robią inni! Jeżeli ja zbłądzę, to bede dla siebie zgorszeniem, inni mają wolną wolę i mogą robić co chcą. Mnie do tego nikt nie zmusza. Nie pasuje mi reklama, film, muzyka to nie oglądam, a nie udaję wielkiego świętoszka i robię aferę. A jakby się tym ludziom przyjżeć bliżej, to pewnie więcej grzeszków byśmy znaleźli niz zawiera jakaś głupia reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l A można sobie kolędę zagwizdać pod nosem? 08.12.09, 16:20 Czy to będzie ścigane z urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: A można sobie kolędę zagwizdać pod nosem? 08.12.09, 19:17 l.george.l napisał: > Czy to będzie ścigane z urzędu? Jak zagwizdasz w kiblu to masz przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:00 Czy mozna byc Polakiem nie bedac obiektem posmiewiska w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 18:03 Można, mów tylko że twoi rodzice emigrowali przed 1989 lub dziadkowie przed 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 18:27 Można, wystarczy znać umiar i nie popadać w skrajności. Jestem Polakiem, jestem katolikiem, ale kiedy widzę wszędobylskie "skakanie z szabelką" przeciwko temu, kto zrobił coś, co się katolikom nie podoba na myśl przychodzi mi jedno słowo: obciach. Rozumiem, że tradycje są ważne, religia dla jej wyznawców również jest ważna, ale działalność tej organizacji przypomina działanie bojówek islamskich - kto z nami, ok. Kto nie, tego bombą i nożem. Czy ludzie w końcu zrozumieją, że do zmiany przekonań nikogo nie da się zmusić? Skoro ta organizacja Skoro "Pro Polonia" to katolicy, powinni oni wiedzieć, że Bogu podoba się przede wszystkim skromność w wierze(przypowieść o faryzeuszu i celniku) To nie jest tak, że dla krzykaczy i tych, którzy pokazują jak bardzo wierzą jest jakieś lepsze miejsce w kolejce do zbawienia. Najważniejsze, to być dobrym człowiekiem. Według mnie nie istnieje także coś takiego jak obraza uczuć religijnych. Każdy ma prawo do swojego stanowiska w temacie religii. Ma prawo wierzyć, nie wierzyć, szukać, wątpić. Może go to też zupełnie nie obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fish-999 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 22:20 wlasnie tez popadles w skrajność bo sam zdeklarowales sie jako katolik. wiec nie piernicz bzdur, napisz osoba wierzaca to bedzie mialo inny oddzwiek. to tak samo jak bycie nazista a nie popadac w skrajnosci:) to jets zadna tradycja tylko setki lat wbijania sila czegos spoleczenstwu, zebys teraz nazywal to tradycja to musialo zginalc wiele milionow ludzi na przestrzeni wiekow, twoi przodkowie kiedys srali w gacie przed jakakolwiek mianifestacja przeciwko tej religii. (to sie tyczy ogolnie wsyztskich religii, ktore mialy ochote na wiecej niz lokalne pranie głowek), jeszcze 200-600 lat temu mozna to zrozumiec, ale teraz z ta wiedza jakaczlowiek posiada i daje sie robic w przyslowiowe bambuko delikatnie mowiac to juz cios w inteligencje i zdrowy rozsadek :) Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 18:54 lactum napisał: > Czy mozna byc Polakiem nie bedac obiektem posmiewiska w Europie? Nie martw się, wszędzie się tacy zdarzają, no może nie w takiej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:04 trochę za daleko posunęli się z tą reklamą. to tak jakby nagrać reklamę piwa do hymnu narodowego; " jeszcze piwo nie wyla a a ane póki myyyyy pijeeemy"... Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 18:57 bambambama napisał: > trochę za daleko posunęli się z tą reklamą. to tak jakby nagrać reklamę piwa > do hymnu narodowego; " jeszcze piwo nie wyla a a ane póki myyyyy pijeeemy"... No to sobie posłuchaj Gołasa, jakoś wtedy nikomu to nie przyszło do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel kolęda 08.12.09, 19:12 kolęda to nie to co państwowy hymn...Bez przesady nie ma nic w tym obraźliwego. Śmieszy mnie obraz katolika który ma gdzieś 200 lat mordu niewinnych kobiet, krucjat itp. bezeceństw na jakie bło stać kościół a obraża się na kolędę z zabawnie zmienionym tekstem. Podwójna moralność? Chyba troche gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:41 Jeśli porównujesz jakąś tam kolędę to świadczy to, że masz małego penisa i ogromne kompleksy z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:05 Nietylko katolików, ewangelików też! Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:07 na kazdym zebraniu jest ktos kto musi sie dop........ Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek11 porąbało ich? to jak u Mrożka... 08.12.09, 18:08 to ja wystąpię o zakaz produkcji rogali bo przypomina symbol Mahometa.. i obraża moje uczucia religijne... to że jakimś ludziom z fundacji brak piatej klepki to ich sprawa..ale organ państwowy? w państwie świeckim?.. może jak sobie bombkę choinkową do czapki przyczepię to będą mnie ścigać? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntt0 jako pracownik ABW, domagam się.. 08.12.09, 18:31 jako pracownik ABW, domagam się, aby Pan się ujawnił. Żądanie jest związane z pozyskaną informacją nt. przymocowanej do Pańskiej czapki bombki choinkowej. wejsunek11 napisał: > to ja wystąpię o zakaz produkcji rogali bo przypomina symbol > Mahometa.. i obraża moje uczucia religijne... to że jakimś > ludziom z fundacji brak piatej klepki to ich sprawa..ale organ > państwowy? w państwie świeckim?.. może jak sobie bombkę choinkową do > czapki przyczepię to będą mnie ścigać? Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr06 Re: porąbało ich? to jak u Mrożka... 08.12.09, 22:40 Dlaczego ten komitet nawywa się "Pro Polonia"? Może lepiej niech zmienią nazwę na "Pro Klerowcy". Niech zajmą się pijanymi klerykami za kierownicą a najlepiej to pedofilią... Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:08 dziwne bo dla mnie najwieksza obraza dla katolikow jest O Rydzyk a do niego jakos nikt sie nie dop....... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:45 A to co ich bratni pasterze wyprawiali z dziećmi w Irlandii ?. A to, że papież na to pozwalał i to nie jeden, a łącznie JP2 to chyba trzech ?. Ja nie słyszałam ni jednego głosu oburzenia ze stony najwierniejszych z wiernych. To nie obraża uczuć religijnych ?. Nie powoduje załamki ?. Zaiste dziwne te religijne, katolickie uczucia. Kolęda w reklamie, to dopiero grzech, to boli. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrl9 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 20:04 Mnie tez Rydzyk po trosze smieszy, po trosze wk... ale ta reklama doprowadza mnie do szalenstwa. Mam ochote obciac leb tej babie i nasikac do srodka. Nie z powodu moich uczuc religijnych tylko zeby jej nie slyszec. Co za debil to wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:11 Banda pisowskich debili, która kosztuje podatników kilkanaście milionów złotych rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
komisyja Kołodziejsk tobie przerwało połączenie 08.12.09, 18:11 miedzy szarymi komórkami Idiotów nie sieją sami się rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: KRRiT nie podoba się reklama. Bo wykorzystano 08.12.09, 18:12 No proszę... Tu Gazeta staje na wysokości zadania... "Jak można czegoś zabraniać ze względu na subiektywne stwierdzenie, że to obraża uczucia" Choć przyznaję że głupie jest wzywanie do natychmiastowego zaprzestania reklamy bo użyto kolędy do zarabiania pieniędzy... Ale już ta sama Gazeta sama wzywa do surowych kar za "Jeszcze jeden" na stadionie Legii... Tu już można! Jedno i drugie zachowanie (czyli Allegro i kibiców Legii) niesmaczne, może żenujące... Rzecz do oceny... Ale obłuda Wyborczej choć już nie szokuje (bo to standard) to do dziś budzi uśmiech politowania... Odpowiedz Link Zgłoś
soylent Obrażalscy 08.12.09, 18:17 Ci katolicy to tacy obrażalscy - codziennie czytam na łamach Gazety, że coś obraziło ich uczucia. A gdzie tolerancja i wyrozumiałość, której uczą na lekcjach religii. Chyba niektórzy spali na tych lekcjach, albo skleroza zrobiła już swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Obrażalscy 08.12.09, 19:05 A ja codziennie w Wyborczej czytam, że coś tam obraziło uczucia ateistów i homo-niewiadomo a także transwestytów, feministki i lesbijki. Po tym larum wszelkich odmienności i dziwactw miło czytać, że i normalni mają dość już kopania i poniżania i sami zgłaszają dziwne bo dziwne - ale protesty. Skoro mogą dziwacy, to takie same prawo ma większość Odpowiedz Link Zgłoś
marian_porucha Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:19 Nie bardzo rozumiem: kolęda w miejscach publicznych uraża katolików, ale wieszanie tam krzyży już nie, ba - ich zdejmowanie stamtąd ich uraża! Bardzo proszę o jakąś jasną wykładnię, bo jako katolik już nie wiem czym mam się czuć urażony. Odpowiedz Link Zgłoś
fenicx Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:20 Ja proponuję w ogóle nie zezwolić na granie kolęd w miejscach publicznych w tym przede wszystkim sklepach( tal Lulaj że nie przeszkadza nikomu?), i zakaz stawiania udekorowanych choinek, żłobków itp. Bo w istotny sposób obraża uczucia religijne wyznawców innych religii niż katolicko-chrześcijańska. Tak czy nie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Wśród ncnej ciszy kot łapie myszy. 08.12.09, 18:23 To jest iście stalinowski terror. Kiedyś za "Sralina" zamykano ludzi do paki. Dzisiaj żartobliwa wersja kolędy powoduję reakcję konstytucyjnego organu państwa. Gdzie my żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Wśród ncnej ciszy kot łapie myszy. 08.12.09, 18:26 To jest czerpanie zysku z przywłaszczania sobie cudzego dorobku kulturowego, podszywanie się dla zysku i żereowanie na emocjach wyzwalanych przez kolęde. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Krzyż na ścianę , morda w kubeł ! 08.12.09, 18:44 Jak ktoś nie zauważył ,że rodzi się katolicki szariat to niech dalej żyje złudzeniami o demokratycznym i świeckim państwie. Katolicyzm zastąpił marksizm jako jedynie słuszne poglądy i zachowania . Zero tolerancji dla inności . A zachowanie przewodniczącego nie budzi zaskoczenia : partyjni aktywiści zawsze byl pi......ci i nadgorliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Krzyż na ścianę , morda w kubeł ! 08.12.09, 19:49 Tak jest i modlić się, aby na ścianie został, bo jak go zdejmiemy i postawimy na rynku ,a obok trzynastoosobowe szubienice, w imię pana naszego i dwunastu apostołów , to cieniutko zaśpiewacie. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra nie szanuję wartości ch. więcej - neguję je. i co? 08.12.09, 18:25 mogę jeszcze chodzić po ulicach miast i wsi Rzeczpospolitej Polskiej? Jak ktoś mi będzie groził to Policja Państwowa się za mną wstawi? Czy raczej przyleje mi pałą polsko-katolicki glina? (teleskopową wyciągniętą z rękawa, nawet się nie zorientuję bo to będzie łysy gliniarz w cywilu) śmieszno i straszno się robi w tym kraju nad Wisłą... Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:27 W TV leci reklama napoju HOOP, też przerobiona kolęda, powinni tego zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: KRRiT nie podoba się reklama. Bo wykorzystano 08.12.09, 18:27 I bardzo dobrze. To była jedna z bardziej wkurzających reklam. Może panu Kołodziejskiemu uczucia religijne poobrażała by jeszcze ŻanetaKaleta..? Prooooszę... Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Re: KRRiT nie podoba się reklama. Bo wykorzystano 08.12.09, 18:38 hie, hie, racja, żaneta do domu Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Cenzura wraca 08.12.09, 18:28 Kiedyś było podważanie kierowniczej roli partii, a teraz obraza uczuć religijnych. Preteksty różne, ale wychodzi na to samo, ocenzurować coś. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Cenzura wraca 08.12.09, 18:29 Niech agencja reklamowa wymyśli sama muzykę a nie kradnie cudze kolędy, to jest zwykła kradzież. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Re: Cenzura wraca 08.12.09, 18:37 Ale czy kolędy są objete prawem autorskim? Bo jeżeli nikt nie dysponuje prawami autorskimi do kolęd, to nie była kradzież drabinahaha1 napisał: > > Niech agencja reklamowa wymyśli sama muzykę a nie kradnie cudze kolędy, to > jest zwykła kradzież. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Cenzura wraca 08.12.09, 18:42 koscioł nie ma praw autorskich do puszczania kolęd Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntt0 czy nie można zrozumieć, że im głośniej protestują 08.12.09, 18:28 czy nie można zrozumieć, że im głośniej protestują, tym bardziej popularyzują to, co ich obraża, sprawiając: 1. że są jeszcze bardziej obrażeni 2. Ci, którzy ich obrażają, odnoszą jeszcze większy sukces. Jak mnie coś obraża, po prostu tego nie kupuję, ignoruję i odradzam przyjaciołom. I tyle. Dużo bardziej skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: czy nie można zrozumieć, że im głośniej prote 08.12.09, 18:31 Ty jestes dorosły ale dzieciom kolęda będzie się kojarzyc z produktem spozywczym, chyba coś nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra już sie kojarzy... i co? pozamykacie sklepy? 08.12.09, 18:39 polsko-katolickie oszołomstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Re: czy nie można zrozumieć, że im głośniej prote 08.12.09, 18:50 a jak dzieciom lekcje religii kojarza sie z nachalna propaganda, msza swieta z kasa na tacy, a komunia swieta z nowym zegarkiem (czy co tam sie dzis daje na komunie) to halo? Odpowiedz Link Zgłoś