marek.lipski Min.Kopacz poddaje sie do dymisji.12.12.2009 10.12.09, 23:16 Domyslam sie ze Minister Zdrowia w Polsce odpowiada za sluzbe zdrowia w Polsce dlatego rozumiem ze ponosi odpowiedzialnosc. Za nastepne trupy,zwloki spowodowane nikczemna,sadystyczna postawa, pracownikow sluzby zdrowia w Polsce. Zgadzam sie z Pania Minister ze poddaje sie do dymisji. Ma Pani minister wiedze i charakter. W innym przypadku inwestorzy opuszcza kraj ludozercow medycznych a zloty spadnie i trzeb bedzie placic 6 zlotych za Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 10.12.09, 23:20 najbardziej medialna forma obrony jest atak, co pani Kopacz realizuje konsekwentnie od poczatku swojego urzedowania. Przygladajac temu, co dzieje sie w sluzbie zdrowia w PL, zaryzykuje stwierdzenie, ze tak zlego ministra zdrowia nie bylo na firnamencie od 1945 r,. a degrengolada siegnela dna. Najgorzej, ze cierpia na tym Bogu ducha winni pacjenci, bo rzad -wiadomo - "da se rade". Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Czas na dymisję min. Kopacz 10.12.09, 23:51 Stan służby zdrowia wymaga gruntownej naprawy. Gruntownej to znaczy takiej, której nie da się dokonać bez posiadania pomysłu i bez wytężonej pracy dla jego wdrożenia. Pani minister Kopacz pokazała już, że brak jej pomysłu, a i pracować jako minister najwyraźniej nie potrafi. Nawyższy czas na dymisję! Utrzymywanie pani Kopacz na w roli ministra pogłębia zapaść służby zdrowia. Wiesław Rewerski Odpowiedz Link Zgłoś
vooxa Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 00:05 "Wlazł kotek na płotek", do tego kilka zdrowasiek i wszelkie zagrożenia mijają. Po co więc ten cały wrzask? Pani Kopacz jako doświadczona szmanka, wie jak leczyć ludzi medycyną naturalną. Podobno jest lekarką, i w tym cała tragedia. Po prostu pora umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 00:05 Ktoś "na górze" postanowił uruchomić nagonkę na Panią Minister, bo nie kupiła syfnych szczepionek na lekką odmianę grypy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaka.ja.glupia.jestem Re: Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z o 11.12.09, 00:09 mogło tak być, ze ktoś szczuje panią minister Owsiakiem Odpowiedz Link Zgłoś
marfi Re: Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z o 11.12.09, 00:31 ja,glupia Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Bez inspiracji odgórnej 11.12.09, 00:20 kolodziejo napisał: > Ktoś "na górze" postanowił uruchomić nagonkę na Panią Minister Jeśli i moją wypowiedź o potrzebie dymisji min. Kopacz uważa Pan/Pani za inspirowaną przez kogoś "na górze", to jest Pan/Pani w błędzie. Nie mam nic wspólnego z żadną "górą", a swoje opinie formułuję zawsze na podstawie własnych przemyśleń. Wiesław Rewerski Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Na pewno własnych? 11.12.09, 02:25 wieslaw.rewerski napisał: > kolodziejo napisał: > > > Ktoś "na górze" postanowił uruchomić nagonkę na Panią Minister (...) > Nie mam nic wspólnego z żadną "górą", a swoje opinie > formułuję zawsze na podstawie własnych przemyśleń. Jedno drugiemu nie przeszkadza. Możesz być również "pożytecznym idiotą". Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Do landaverde 11.12.09, 08:40 landaverde napisał: > wieslaw.rewerski napisał: > > kolodziejo napisał: > > > > > Ktoś "na górze" postanowił uruchomić nagonkę na Panią Minister > (...) > > Nie mam nic wspólnego z żadną "górą", a swoje opinie > > formułuję zawsze na podstawie własnych przemyśleń. > > Jedno drugiemu nie przeszkadza. Możesz być również "pożytecznym > idiotą". Po pierwsze: nie jestem z Panem/Panią na "ty". Po drugie: publicznie obraża mnie Pan/Pani. Czy wie Pan/Pani, że to jest przestępstwo? Wiesław Rewerski Odpowiedz Link Zgłoś
lolalita Przyjmuje zaklady - latwa kasa, wysokie stawki! 11.12.09, 00:14 Do konca tygodnia przyjmuje zaklady opiewajace na dowolnie duze kwoty. Przedmiotem zakladu sa nastepujace twierdzenia: 1. Zaden z lekarzy odpowiedzialnych za smierc Pani Doroty nie spedzi w charakterze skazanego ani jednego dnia w wiezeniu 2. Zaden z lekarzy odpowiedzialnych za smierc Pani Doroty nie zostanie pozbawiony prawa wykonywania zawodu przez wlasciwy sad lekarski Czekam na zgloszenia osob, ktore uwazaja inaczej i gotowe sa postawic swoje pieniadze. Przedmiotem zakladow moze byc zarowno kazde z twierdzen traktowane osobno, jak i oba traktowane lacznie. Z udzialu w zakladach wylaczeni sa czlonkowie sadow lekarskich oraz sedziowie sadow powszechnych, jak rowniez ich krewni i ewentualni lapowkodawcy. Sa jacys chetni? Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Re: Przyjmuje zaklady - latwa kasa, wysokie stawk 11.12.09, 00:29 lolalita napisała: > Do konca tygodnia przyjmuje zaklady opiewajace na dowolnie duze kwoty. .................................. Niestety wygrasz ten zakład. Mam nikłą nadzieję że jednak tym razem coś się stanie i kogoś ruszy sumienie. Na minister Kopacz nie liczę. Liczę natomiast na to że Owsiak nie odpuści i doprowadzi sprawę do końca. Mam ciągle nadzieję że w tym przypadku krzywdy zostaną naprawione, winni poniosą stosowną karę a procedury zostaną tak zmodyfikowane że coś takiego nigdy więcej nie wydarzy się. Liczę na to ale nie założę się. Odpowiedz Link Zgłoś
czestoch1954 Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 00:15 musi pani minister uwazac bo ten palant z grupą łysoli i bejsbolami w rekach może napaśc na nią .Tak jak kiedys napadli na konkurncje na straganach Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 00:19 Jaki jest stan naszej służby zdrowia każdy widzi,ja jednak zauważam przy okazji tej sprawy dwa stany emocjonalne: 1. Jerzego Owsiaka,który nie wytrzymał i wyraził NASZE emocje w NASZYM imieniu. 2. Ewy Kopacz, która z wielkim szacunkiem dla Jurka Owsiaka i tych emocji nie może będąc ministrem tracić głowy i ferować przedwczesnych wyroków niczym Zbigniew Ziobro. Swoja droga, gdzieś zanika z każdym dniem etyka lekarska. Wiem, wiem pracownicy służby zdrowia zaraz powiedzą, że z etyki się żyć nie da. Nie zaprzeczę, ale ... czy musiałeś zostać lekarzem/pielęgniarką? Trzeba było zostać bankowcem, to byłoby się "przy kasie". Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt-123 Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 00:23 Pan Owsiak chce zablysnac zeby byl naustach ludzi, Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Re: Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z o 11.12.09, 06:51 A ty żeby zabłysnąć najpierw naucz się gramatyki i poprawnej pisowni a potem dopiero zbieraj głos na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
seiendes Dlaczego lekarz nie wykonał 11.12.09, 00:27 ...prostych badań krwi? Badanie CRP można zrobić bardzo szybko, i daje nam to szybki obraz postępującej infekcji bakteryjnej, nawet jeśli zmęczony pan doktor w płucach nic nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Konował musi czuć za dupą smród celi 11.12.09, 00:28 Wtedy będzie pracował jak należy, bo to takie środowisko kryminogene, które bez groźby pierdla rozpuściło się jak świński bicz. Pora z tym ścierwem skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Nie krytykuj, nie podskakuj.. Siedź na.." 11.12.09, 00:33 (...) "Prezes WOŚP podkreślił, że to nie pierwszy sygnał świadczący o coraz głębszej zapaści etyki zawodu lekarza obserwowany na tle i tak katastrofalnego stanu polskiej służby zdrowia. Przypomniał o niedawnej sprawie kobiety, która podczas przyjmowania jej na oddział położniczy urodziła na korytarzu, wskutek czego dziecko upadło na podłogę i doznało urazu głowy. Panie prezesie, proszę się wstrzymać "Szanowny panie prezesie, bardzo proszę, by z ostateczną oceną tragicznego zdarzenia w Bartoszycach wstrzymać się do czasu dogłębnego wyjaśnienia sprawy przez prokuraturę i Rzecznika Praw Pacjenta; stwierdzenia, czy mamy tu do czynienia z błędem ludzkim, czy systemowym. Jestem pewna, że i panu zależy, by nie ucierpiał już nikt więcej" - czytamy w oświadczeniu Kopacz, w którym odnosi się do zarzutów Owsiaka ws. przypadku chorej z Bartoszyc.".. ---------------------------------------------------------------------- Na Owsiaku pani KOPACZ być może i może wymusić by Owsiak "zamknął mordę i nie szkodził wizerunkowi (już obfajdanemu - dodajmy) PO, ale wszystkim Polakom którzy WIDZĄ co się dzieje ze Służbą Zdrowia i z Wymiarem "Sprawiedliwości" za rządów Donalda (który "marzi żebi bylo milo") i PO-płuczyn Palikota któremu emeryci, renciści i studenci wpłacali po 10tys. złotych ot tak, z dobrego serca - wszystkim tym pozostalym Polakom pani Kopacz "mordy zamknąć" nie zdoła.. Trzy dni wcześniej znalazłem na białostockiej stronie lokalnego wydania GW ten artykuł ---> bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,7345236,Koniec_pediatrii_przy_Wolodyjowskiego.html do którego napisałem tez komentarz który cytuję: Koniec pediatrii przy Wołodyjowskiego Autor: kiczkis 09.12.09, 03:07 ----------------------------------- Zaraz zaraz.. Przecież można pozamykać WSZYSTKIE szpitale dziecięce i wszystkie szpitale i wydziały onkologiczne!! - Porodówki też przydałoby się pozamykać.. Pomyślcie tylko jakie to byłyby DORAŹNE oszczędności!! Nie mówiąc o tym, ile by tego chwastu ludzkiego nawyzdychało!! - A to już byłyby kolosalne oszczędności - i to rozłożone w czasie!! - A i ZUS by na nogi stanął... Nie ulega wątpliwości ze PO-płuczyny są coraz "dzielniejsze".. - Przestępcy są coraz bezpieczniejsi.. Wyroki coraz bardziej kuriozalne.. Przyszła pora na dzieci.. - Przynajmniej feministki z Szyszkowską na czele i pedały towarzysza Biedronia ("działacz" SLD) się ucieszą, a jak PO-płuczyny i porodówki pozamykają, to będą wręcz wniebowzięci.. Pomyśleć tylko, ze towarzysze SLD (i Biedronia) z sowieckiej Rosji, chcieli swego czasu rozwiązać problem emerytów i rencistów dając każdemu z nich Wołgę - nie nie.. nie do jeżdżenia... - Do przepłynięcia!! A wystarczyło wzorem PO-płuczyn tylko pozamykać i polikwidować szpitale i przychodnie!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Szukając swego wpisu przed kilkoma minutami, natknąłem się na tej samej stronie Białegostoku na najnowszy artykuł pod znamiennym tytułem: - "Bunt w szpitalach. NFZ obniża kontrakty na 2010" link: - bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,7353692,Bunt_w_szpitalach__NFZ_obniza_kontrakty_na_2010.html Na stronę Białegostoku cała Polska nie zagląda.. Cała Polska nie zagląda tez na stronę np. Zielonej Góry.. Rzeszowa.. Opola.. Koszalina.. Kielc.. Płocka.. etc..itd.. Mój wpis jest narazie jeden na taki temat, ale kiedy pokażą się wpisy i Z INNYCH miast i województw - opisujące to co się dzieje ze służbą zdrowia w ich regionach i miastach, to się okaże iż nie ma się przed czym "wstrzymywać" - proszę pani minister! - Tymbardziej iż oczywistym jest że pani Kopacz za wszelka cenę będzie chciała wykazać i zamydlić oczy iż jest to pojedynczy przypadek, a tak w ogóle, to wszystko jest "cacy" (już teraz wszyscy zainteresowani twierdza iż każdy z nich ma czyste ręce i SUMIENIE.. - I tylko kobieta nie żyje, a pani Kopacz radzi "wstrzymywać się" ).. - etyka lekarska jest b.wysoka.. lekarze nie kryją lekarzy.. - i wzorem Michasia Listkiewicza, udowodni ze to była jedna "czarna owca" z Bartoszyc i nic więcej.. Chyba ze.. Chyba ze internauci sypną pani Kopacz przykładami Z CAŁEGO KRAJU.. A właśnie dowcip polega na tym, ze takie "panie Kopacz" łatwo neutralizują i bagatelizują pojedyncze ujawnione przypadki, bazując na tym, ze ogromne LOKALNE problemy i nieprawidłowości nie przedostają się prawie nigdy do świadomości ogółu.. Mam jednak nadzieje ze ludzie zaczną choć trochę pisać i ujawniać "kwiatki" Służby Zdrowia ze swego podwórka.. Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 00:37 Zamiast tu na forum ujadac, zaapelujcie do swojego guru pelniacego funkcje prezydenta, zeby nie mieszal sie nie do swoich spraw i pozwolil tym, ktorych wiekszosc powolala do rzadzenia przeprowadzic w sluzbie zdrowia reformy jakie zaplanowali. Skoro mamy tak debilna konstytucje, ktora pozwala partii opozycyjnej blokowac rzadowe prace, to nic dziwnego ze powstaje balagan.Jesli reformy nic nie zmienia na lepsze, to wtedy i dopiero wtedy mozna odsadzac od czci i wiary ministrow. Ale jak nie chcecie reform to macie to na co zasluzyliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Najważniejsze by obszczekać.. 11.12.09, 00:59 sstepniewski napisał: > Zamiast tu na forum ujadac, zaapelujcie do swojego guru pelniacego funkcje prez > ydenta, zeby nie mieszal sie nie do swoich spraw i pozwolil tym, ktorych wieksz > osc powolala do rzadzenia przeprowadzic w sluzbie zdrowia reformy jakie zaplano > wali. Skoro mamy tak debilna konstytucje, ktora pozwala partii opozycyjnej blok > owac rzadowe prace, to nic dziwnego ze powstaje balagan.Jesli reformy nic nie z > mienia na lepsze, to wtedy i dopiero wtedy mozna odsadzac od czci i wiary minis > trow. Ale jak nie chcecie reform to macie to na co zasluzyliscie. -------------------------------------------------------------- Popatrz no pane Havranek.. A ja bylem przekonany że odmóżdżone "dzieci neostrady" i półgłówki z maniakalną obsesją na tle "Pisdzielców" i "Kaczorów" swoje siedlisko i swoja bazę bezmózgowców maja na.. Onecie!! - Okazuje się że jednak co i raz jakiś kundel "urywa się" ze sfory.. - No i robi to co potrafi najlepiej.. - ujada.. Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Re: Najważniejsze by obszczekać.. 11.12.09, 01:22 kiczkis czy kaczkis?, bo ze malo inteligentny to mozna szybko rozpoznac, ale reszta?... Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Najważniejsze by obszczekać.. 11.12.09, 02:52 sstepniewski napisał: > kiczkis czy kaczkis?, bo ze malo inteligentny to mozna szybko rozpoznac, ale re > szta?... ------------------------------------------------ Czy ty.. i tobie podobni, macie w zanadrzu jakikolwiek inny "argument" poza.. - "głupi".. "mało inteligentny".. "chory".. "powinien się leczyć".. "kaczkis".. "jesteś debilem".. "Mógłbyś więc zamknąć wreszcie swojego ryja?" czy - "pewnie coś ci w życiu nie wyszło".. etc..itd..itp.. - nie wspominając o stałym waszym "repertuarze" związanym z wasza obsesja.. Potraficie cokolwiek innego?? - Oczywiście ze nie.. Zresztą.. DOROŚLI zupełnie inaczej reagują.. Maja całkiem inna retorykę i logikę.. - Dzieciarnia z Onetu, zaś ma tylko jeden,. "uniwersalny" typ "argumentacji": - "mało inteligentny" i "głupi" :))) - Faktycznie "super yntylygentne" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wyjdeztego Niestety, Owsiak ma calkowita rację 11.12.09, 01:00 i dobrze, ze w koncu powiedzial o tym glosno, bo jak zwykly Kowalski powie na forum od czasu do czasu, ze zle sie dzieje w polskiej sluzbie zdrowia, to to sie tylko echem odbija... i tyle. Miejmy nadzieje, ze ten list Owsiaka rozpocznie jakas powazniejsza dyskusje nad stanem polskiej medycyny i polskiej etyki lekarskiej, bo stan ten jest pozalowania godny! Ja mieszkam w Irlandii od 3 lat, wyjechalam z ta fala mlodych szukajacyhc szansy zagranica. No i zdarzlo mi sie chorowac pare razy tutaj. Polakow jest w Irlandii mnostwo, mamy swoje sklepy, mamy swoich lekarzy, swoje przychodnie... Pierwsze moje kroki skierowalam wiec do polskiej przychodni (nie bede wymieniac nazwy, chociaz przydalaby sie im antyreklama) po pomoc: 1. od ginekologa wyszlam z placzem 2. GP nigdy mi nie pomogl, ale musialam bywac u niego kilka razy po pomoc i placic okolo 50 e za wizyte za kazdym razem (wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze ubezpieczenie mi nie pokryje tego, bo polskie przychodnie nie mialy kontraktw z zadnymi ubezpieczelniami) 3. w innej przychodni, ktora ma swoja glowna siedzibe w Polsce, kierowano mnie od lekarza do lekarza w tym samym budynku, zeby wyciagnac ode mnie jak najwiecej kasy, na koniec i tak nie otrzymalam potrzebnej pomocy, w zwiazku z czym bylam chora cala zime, a lekarze udzielali mi sprzecznych informacji 4. czesto bylam traktowana jak przedmiot, tak 'po polsku' wlasnie, jak w najgorszej przychodni w Polsce 5. polscy lekarze tutaj nasmiewaja sie z irlandzkich lekarzy, jacy to oni sa nieudaczni i zle wyksztceni... Duzo by opisywac, a nie chce mi sie. W koncu udalam sie raz z moimi problemami do zwyklej irlandzkiej przychodni. Mila obsluga juz od recepcji poczynajac. Lekarz mily, wypytal o wszystko dokladnie, pozwolil opowiedziec o wszystkich moich watpliwosciach, wysluchal mnie uwaznie! potraktowal mnie naprawde z szacunkiem i co najbadziej mnie zdziwilo - bez zadnego problemu wypisal mi skierowania do potrzebnych specjalistow (polscy lekarze tego nigdy tu nie robia, odsylaja tylko pacjentow do swoich polskich kolezkow-lekarzy i tlumacza sie dlugimi 'waiting-list'/kolejkami do specjalistow, na temat czego tez bardzo przesadzaja). A co do irlandzkich specjalistow - do pierwszego czekalam 2 tygodnie (a wg polskiej lekarki mialo to potrwac poltora roku, wiec nie dala mi skierowania, bo nie bylo sensu wg niej!!), do drugiego czekalam 4 tygodnie (a polska lekarka obiecywala mi jakies 2 lata i ze lepiej pojechac do Polski wg niej...). Irlandzcy specjalisci sa bardzo dobrze wysztaceni, jak sie okazalo, czesto maja za soba studia i praktyke w Stanach, traktowali mnie zupelnie inaczej niz bylam do tego przyzwyczajona w Polsce i w polskich przychodniach w Dublinie... Nie spodziewalam sie, ze lekarza moga interesowac moje opinie i to co sama wiem o swojej chorobie, bo zazwyczaj polscy lekarze reaguja zloscia i ironia, gdy probujesz podpytac o cos, o czym przeczytales w necie i co wydaje ci sie zwiazane z twoim wlasnym przypadkiem... ETyka lekarska lekarza polskiego i irlandzkiego to są dwie rozne rzeczy i chcialabym, zeby w Polsce wlasnie traktowano ludzi tak, jak tutaj w przychodnich. Juz nie chodze tu do polskich lekarzy, bardzo sie zawiodlam na nich i stracilam bardzo duzo pieniedzy, ktorych ubezpieczyciel mi nie oddal, bo jak sie okazalo te polskie przychodnie nie maja umow z irlandzkimi firmami ubezpieczeniowymi. Polscy lekarze tutaj nie wiedza, jak skierowac tu pacjenta na operacje na przyklad... czego doswiadczylam. Kobieta-lekarka 'od siedmiu bolesci' polecila mi leciec do Polski wycinac migdalki do Wroclawia, gdzie nie mam zadnej rodziny i w ogole to chyba mialabym po operacji zostac 2 tygodnie w hotelu czy cos, bo podobno nie mozna latac samolotem ani podrozowac za bardzo po tej operacji... Irlandzki lekarz, jak mu opiwedzialm, jak wyglada w Polsce wycinanie migdalkow u doroslego czlowieka (ze podaje sie 'glupiego jasia', ze miejscowe znieczulenie, kolko do buzi i tniemy na zywca...) to po prostu sie smial i mi nie wierzyl :) I zapewnial, ze nie musze sie bac, bo tutaj sie tego tak nie robi :) Rozpisalam sie, bo ten temat mnie jakos tak denerwuje, ze nie moge skonczyc pisac:) Jak komus potrzebne jakies info odnosnie polskich lekarzy w Dublinie, to moze pytac na maila, kilku odwiedzilam, wiec mog opowiedziec. Mam same negatyne opinie, z wyjatkiem jednej GP, ale tez nie jest to opinia do konca pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 01:08 a niby co ma ta pseudokomisja wyjaśniać? będą próbowali przekonać że pacjenta żyje? jak co rokujak poprzednicy pani Kopacz przydzieliła więcej forsy pacjentom z warszawy, śląska zachodniej Polski niż - tradycyjnie - Polsce wschodniej. RP III jest państwem przestępczym. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z o 11.12.09, 01:09 Komisja tzw. Etyki Lekarskiej udowodni że kobieta żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
juma07 Zajmie się sprawą Rzecznik Praw Pacjenta..... 11.12.09, 01:54 Jeszcze jeden Kurek na Kościele, darmozjad i reprezentant fikcji. Nie wybierał go żaden pacjent, pewnie kolejny konował na ciapłej posadce, który pacjenta i tak ma ponżej pleców. PAni KOpacz cierpliwość społeczna powoli dchodzi kresu w sprawie Słuzby Zdrowia. Rozumiemy ryzyko zakupu szczepionek, ale dlaczego nie dać nam prawa do ryzyka własnego ? Rozumiemy, że na grypę umieraja ludzie z grup wysokiego ryzyka, z innymi powaznymi powikłaniami, ale umierają w toku leczenia , które podjęto aby ich ratować... Nie rozumiemy jak może dojść do sytuacji w której NIE UDZIELONO corej pomocy i ona UMIERA. UMIERA na zapalenie płuc, które zasadniczo jest uleczalne... ale trzeba by podjąć leczenie!!! Za to całe bagno płacimy MY, to od nas PAŃSTWO POLSKIE ściąga składki na fundusz ZDROWIA.... a Pani repreentuje RZĄD i PAŃSTWO POLSKIE, które ma nam za te pieniądze zapewnic podstawowa opiekę lekarską. To PANI, PANI MINISTER za to odpowiada i za ta dystrybutorkę i za tych lekarzy, to pani odpowiada za system.... Na co nam Rzecznik Praw Pacjenta po Śmierci ? Pacjent po śmierci to wpis w kartotece. Nie wierzymy też w odpowiedzialność i sprawiedliwość zawodową lekarzy, wiemy że oni za nic nie odpowiadają... jedynie za podpis na liście płac, tam podpisują się bardzo wyrażnie, natomiast przy wypisywaniu skierowań na badania ręka im drży... "bo to oni płacą" z moich pieniędzy.... Ile podobnych sytuacji zaszło ? ile nikt nie zgłosił i nie nagłośnił.... Jeżeli i tym razem nie będzie winnych, a jedyna wina to pacjentki, bo umarła to coś we mnie pęknie... I będzie mi wszystko jedno, PO pogrzebie siebie i swój rząd, a grabarzem bedzie pani MINISTER KOPACZ. PAn Tusk, mimo moich nadzieji które pokładałem w zmianie rządu po PiSie, rczej utraci moje poparcie ( na Kaczyńskiego też nie zagłosuje)... bo nie widac jego determinacji jako premiera w działaniu ukierunkowanym na zmiany systemu i zrealizowanie obietnic przedwyorczych..... Szkoda tej kobiety, szkoda i przykro że umarła na skutek cynicznej obojetności i odhumanizowanego systemu, gdzie jest miejsce na kase ale nie ma miejsca na człowieka-pacjenta(pozostaje tylko przypadek i jednostka chorobowa). Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 04:16 Kopacz do Owsiaka: "...Jestem pewna, że i panu zależy, by nie ucierpiał już nikt więcej" - czytamy w oświadczeniu Kopacz, w którym odnosi się do zarzutów Owsiaka ws. przypadku chorej z Bartoszyc." No dobrze, niech bedzie, ze ja jestem malo chrzescijanski i malo milosierny, ale mnie, na ten przyklad, CHOLERNIE zalezy, zeby ucierpialo daleko wiecej uczestnikow tego wydarzenia. Zeby ucierpieli lekarze (chociaz waham sie uzyc tego slowa), ktorym nie powinno sie powierzac opieki nad wscieklym szczurem, zeby ucierpiala dyspozytorka pogotowia (razem ze swoimi radami powinna zostac wsadzona do pierdla za impersonowanie lekarza - ta p...da bedzie przez telefon stawiac diagnoze i ordynowac lekarstwa? Skonczyla medycyne? To odebrac jej prawo wykonywania zawodu, bo jaki lekarz stawia diagnozy przez telefon?), zeby ku...ko ucierpieli ci, ktorzy wydali jej polecenie "w razie czego poradzic srodki przeciwgoraczkowe" - i zeby minister zdrowia ucierpiala tak, zeby zie jej d..a zmarszczyla. To tak na poczatek, na swieta, w duchu "chrzescijanskiego przejebaczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
jerzytyszkowski Wstydze sie za was koledzy, 11.12.09, 05:03 Ja i zona praktykujemy medycyne w USA, jest nam wstyd za wielu polskich kolegow po fachu, zapomnieli ze lekarz do choroby i pacjenta powinien podchodzic z pokora, my sluzymy ludziom a nie odwrotnie. Panie i Panowie (mowie do niektorych)jesli nie czujecie do tego zawodu powolanie a tylko robicie to dla prestirzu - zrezygnujcie.Powiecie - mandry bo w Stanach, czy w stanach czy w gdziekolwiek jesli jestes ,,0" to w rachunek jest ten sam. Pani minister, bajki o szczepionkach sa zalosne, szczepimy od ponad miesiaca ZA DARMO,nie ma problemow. Moje dzieci, dzieci prezydenta, dzieci z rodzin ubogich. U mnie w klinice jeszcze sa szczepionki ale ogolnie ich brakuje i Ameryka czeka na drugi rzut - produkcja i dystrybucja trwa min. dwa miesiace, czy w takiej sytuacji Pani chce wciac sie na poczatek kolejki - naprawde zal mi moich rodakow ze maja taka minister ,,zdrowia" Jerzy Taszkowski Odpowiedz Link Zgłoś
janrubin Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 05:24 Panie Prezesie, proszę się nie wstrzymywać. Nic nie zostanie wyjaśnione. Piękne i cudowne słowa, że najważniejszy jest człowiek nie docierają nie tylko do rządzących ale i do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Ale Owsiak ma rację 11.12.09, 06:02 Każdy z nas był w szpitalu lub w przychodni i wszyscy wiedzą jak to działa. Choćby ostatnio sprawa kobiety, której nie udzielono pomocy w trakcie porodu i dziecko upadło na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
mocnakrysia Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 06:12 Miałam podobną sytuację. Po trzech antybiotykach zaczęłam się dusić. Lekarza który mnie leczył nie było w przychodni. Inna lekarka powiedziała że nic mi nie pomoże, nawet nie chciała wezwać karetki. Na szczęście byłam z mężem i szybko pojechaliśmy do znajomej lekarki która zajęła się mną fachowo. Okazało się to atakiem astmy -silnym. Chyba miałam trochę szczęścia. Mam 50 lat i mieszkam w średnim mieście woj świętokrzyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Pani Kopacz lekarze w przeważającej ilości zapomni 11.12.09, 06:45 Pani Kopacz - lekarze w przeważającej ilości zapomnieli co oznacza etyka lekarska, jeśli kiedykolwiek to nawet wiedzieli. 70 % to zwykłe pazerne konowały rozpuszczone przez płacące im za sprzedaż leków firmy farmaceutyczne. Tylko globalna komputeryzacja i kontrola wypisywanych leków przez poszczególnych lekarzy powstrzyma ten proceder. Osoba umierające nie jest pacjentem, bo się na niej nie daje zarobić, a czasem trzeba się marobić. W dodatku robota jest z tych mało przyjemnych. Pacjentem pożądanym jest naiwna osoba zdrowa, której zawsze można wmówić chorobę a najlepiej kilka trudnych do zdiagnozowania i leczyć bez skutku ale drogo przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zeixer Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 06:55 Niema etyki wśród lekarzy jest tylko kasa,no może poza nielicznymi wyjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Kopacz do Owsiaka: Niech pan się wstrzyma z osądem 11.12.09, 07:22 Owsiak to może i nawet mógłby się wstrzymać ale nam nie wolno wstrzymać się z osądem pani Kopacz. Pod jej rządami zapaść w służbie zdrowia znacznie przyśpieszyła. Szczególnie dotyczy to podejścia lekarzy do zwykłego szaraka. Im lekarze więcej zarabiają tym bardziej im wisi los chorego a to moim zdaniem "zasługa" działań resortu zdrowia, który nie reaguje na nawet bardzo drastyczne zaniedbania obowiązków wśród lekarzy. Co i raz media donoszą o takich przypadkach. A jaka mamy reakcję resortu ? Poczekamy, zbadamy, wyciągniemy wnioski albo i nie, zamiast na zbitą mordę wywalić z roboty i przekazać problem do prokuratora. Najwyższa pora żeby pani minister udała się na "zasłużony" wypoczynek od polityki - koniecznie dożywotni !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś