katolik_polski1 12.12.09, 11:10 Z jednej strony redukuja polska armie i znosza sluzbe poborowa ,z drugiej prosza jankesow o obrone . Nadzieja ,ze jak Ruski zaatakuje Polske to rownoczesnie i Ameryke jest rownoznaczna z glupota przedwojennych elit . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josner w ramach rewanżu... 12.12.09, 11:31 A kiedy w ramach rewanżu rozmieścimy polskie wojska w USA? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: w ramach rewanżu... 12.12.09, 11:42 josner napisał: > A kiedy w ramach rewanżu rozmieścimy polskie wojska w USA? ;) > Pomysl odrobinke i sam sobie odpoweidz, ale do jasnej cholery pomysl...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: w ramach rewanżu... 12.12.09, 11:48 josner napisał: > A kiedy w ramach rewanżu rozmieścimy polskie wojska w USA? ;) > Sa tam od dawna, w ramch NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 11:39 katolik_polski1 napisał: > Z jednej strony redukuja polska armie i znosza > sluzbe poborowa ,z drugiej prosza jankesow > o obrone . > Nadzieja ,ze jak Ruski zaatakuje Polske to > rownoczesnie i Ameryke jest rownoznaczna z glupota > przedwojennych elit . Pomysl PiSowcu przez jedna, jedyna chwilke. Jezeli dajmy na to Ruscy wypuszcza na nas rakiete z ladunkiem nuklearnym, to kto nas przed ta rakieta obroni, 10 000 zolnierzy, czy jedna amerykanska rakieta o ktora tak bardzo staralo sie rowniez PiS...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 11:44 zadałeś sobie trud odpowiedzi na pytanie czy rakieta Patriot jest skuteczna w odpieraniu ataku rakietami balistycznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 11:50 raid.op napisał: > zadałeś sobie trud odpowiedzi na pytanie czy rakieta Patriot jest skuteczna w > odpieraniu ataku rakietami balistycznymi? Pac-3? Bardzo. Do zwalczania pociu=skow balistycznych wlasnie zostala zaprojektowana w pierwszym rzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 13:13 zatem, jeśli mobilny PAC-3 jest właśnie "tym czymś" jaki jest sens i jak brzmi logiczne uzasadnienie trwonienia miliardów dolarów na stacjonarny system tarczy antyrakietowej? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 17:36 raid.op napisał: > zatem, jeśli mobilny PAC-3 jest właśnie "tym czymś" jaki jest sens i jak brzmi > logiczne uzasadnienie trwonienia miliardów dolarów na stacjonarny system tarczy > antyrakietowej? Bo sa do zwalczania innego rodzaju pociskow balistycznych przeznaczone oraz w innej fazie ich lotu. GBI i ktorych mowa byla wczesniej, sluza do zwalczania pociskow miedzykontynentalnych i posredniego zasiegu w fazie srodkowej, natomiast Patriot PAC-3 do zwalczania pociskow krotkiego zasiegu (np. Iskander, czy Toczka z Obwodu Kaliningradzkiego czy Bialorusi) w fazie terminalnej Odpowiedz Link Zgłoś
zippers Pomyśl x3 12.12.09, 11:46 Sam pomyśli idioto, czy jak ruscy wystrzelą jakąkolwiek rakietę to ktoś chociaż kiwnie palcem? Na historii się spało? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 12:20 Skad ci wyszlo ,ze jestem PISowcem ? Albo jestes madrzejszy od komputera , albo myslenie nie jest twoja silna strona :) Bomby atomowe mozna juz przemycac w kontenerach . Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 12:23 katolik_polski1 napisał: > Skad ci wyszlo ,ze jestem PISowcem ? > Albo jestes madrzejszy od komputera , > albo myslenie nie jest twoja silna strona :) > Bomby atomowe mozna juz przemycac w kontenerach . Jesli sie je przemyci przez zainstalowane w kazdym porcie bramki wykrywajace matrialy radioaktywne w tych kontenerach. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Te rakiety to moga sobie wystrzelic na wiwat :) 12.12.09, 12:35 Rosja nawet nie mysli ,zeby z Polski zrobic pustynie atomowa . 200 tys. Bialorusinow i milion Ruskich uzbrojonych w walonki,kufajki i kalasze na sznurkach przejdzie przez Polske jak cieply noz przez maslo . Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re:200 tys. Bialorusinow milion Ruskich przejdzie 13.12.09, 15:40 To co konkretnie mamy robić (bo się już trochę pogubiłem): zbroić się czy przeciwnie - rozbrajać? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 14:34 Minimalny rozmiar bomby jest mniejszy, wystarczy już duża walizka. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 17:38 apf napisał: > Minimalny rozmiar bomby jest mniejszy, wystarczy już duża walizka. Mniejszy od czego? Uwazasz ze bramki nie wykryją nawet kilku gram radioaktywnego uranu? Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 13.12.09, 17:41 > Mniejszy od czego? Uwazasz ze bramki nie wykryją nawet kilku gram radioaktywnego uranu? Minimalny rozmiar bomby jest mniejszy od kontenera, wystarczy już duża walizka. Nie znam szczegółów technicznych urządzeń dozymetrycznych na granicach, więc nic w temacie minimalnej ilości materiału radioaktywnego wykrywanego na granicach - nie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 13.12.09, 18:09 apf napisał: > > Mniejszy od czego? Uwazasz ze bramki nie wykryją nawet kilku gram > radioaktywnego uranu? > > Minimalny rozmiar bomby jest mniejszy od kontenera, wystarczy już duża walizka. > Nie znam szczegółów technicznych urządzeń dozymetrycznych na granicach, więc ni > c > w temacie minimalnej ilości materiału radioaktywnego wykrywanego na granicach - > nie uważam. Żadne nie tylko ładunki bojowe, ale nawet materialy radioaktywne - bez wzgledu na wielkosc - nie przejda przez jakąkolwiek granicę, jesli tylko nie ominą bramek. Bez wzgledu na to czy znajduję sie w walizce, czy w kontenerze Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 A jeszcze kilka dni temu chłopaki i dziewuchy 12.12.09, 11:51 z tvn24 i podobnych mentalnie mediach jak Rzepa,Wprost,Dziennik tt ogłaszały za sztabem PiS o nieudolności rzadu Donaldu Tusku,który znów doprowadził do przerwania negocjacji z USA. Ciekawe,że te wynajęte za psy i zobowiazane do szczekania media,nie nauczyły się odszczekiwać swoje szczekanie. Jakieś upadłe kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild a może tak dolecą jak Klich do Świętoszowa? 12.12.09, 11:56 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091211/POWIAT17/791912988 Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy excuse my ignorance... 12.12.09, 12:01 zastanawia mnie ten zapis; poza sluzba i poza baza... w anglosaskim rozumowaniu oba te warunki musza byc spelnione, aby podlegali polskiej jurysdycji w razie wykroczenia... innymi slowy jesli przestepstwo nastapi poza baza, ale amerykanie stwierdza, ze podejrzany byl wowczas na sluzbie, to polski wymiar sprawiedliwosci nie bedzie mial do niego prawa... wg mnie powinno byc "poza sluzba lub poza baza" a nie "poza sluzba i poza baza"... czy ktos zna orginalny zapis w porozumieniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: excuse my ignorance... 12.12.09, 12:10 rooboy napisał: > zastanawia mnie ten zapis; poza sluzba i poza baza... w anglosaskim > rozumowaniu oba te warunki musza byc spelnione, aby podlegali > polskiej jurysdycji w razie wykroczenia... innymi slowy jesli > przestepstwo nastapi poza baza, ale amerykanie stwierdza, ze > podejrzany byl wowczas na sluzbie, to polski wymiar sprawiedliwosci > nie bedzie mial do niego prawa... wg mnie powinno byc "poza sluzba > lub poza baza" a nie "poza sluzba i poza baza"... > > Tekst ktory komentujesz nie jest umową, i jako taki nie jest napisany jezykiem prawniczym z dbaloscia o szczególy o znczeniu prawnym, nie ma wiec czego w tym kontekscie komentowac. > czy ktos zna orginalny zapis w porozumieniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy a dlaczego tak ci zalezy, bmc... 12.12.09, 23:51 aby o tym nie dyskutowac??? spoleczenstwo ma prawo wiedziec, jakie sa szczegoly tej umowy w omawianej kwestii... zalozmy, ze jakis amerykanski zolnierz zgwalci twoja corke na bliskiej bazie dyskotece, zas amerykanie stwierdza, ze przebywal poza baza wykonujac "pewne dzialania organizacyjno-wywiadowcze" wiec byl na sluzbie, w zwiazku z czym, zgodnie z umowa "poza sluzba i poza baza", nie bedzie podlegal polskiemu wymiarowi sprawiedliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: a dlaczego tak ci zalezy, bmc... 13.12.09, 07:25 rooboy napisał: > aby o tym nie dyskutowac??? spoleczenstwo ma prawo wiedziec, jakie > sa szczegoly tej umowy w omawianej kwestii... zalozmy, ze jakis > amerykanski zolnierz zgwalci twoja corke na bliskiej bazie > dyskotece, zas amerykanie stwierdza, ze przebywal poza baza > wykonujac "pewne dzialania organizacyjno-wywiadowcze" wiec byl na > sluzbie, w zwiazku z czym, zgodnie z umowa "poza sluzba i poza > baza", nie bedzie podlegal polskiemu wymiarowi sprawiedliwosci... I dlatego zastanawiasz sie w ktorym miejscu wlasnego tekstu artykulu, dziennikarz postawil przecinek. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy bmc, najpierw ty sie dowiedz, gdzie stawia sie 13.12.09, 21:03 przecinki w zdaniach, a potem postaraj sie odpowiedziec na meritum sprawy, ktora poruszam, a nie piszesz o bzdurach... masz zrodlo do oryginalnego textu umowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: bmc, najpierw ty sie dowiedz, gdzie stawia si 13.12.09, 23:47 rooboy napisał: > przecinki w zdaniach, a potem postaraj sie odpowiedziec na meritum > sprawy, ktora poruszam, a nie piszesz o bzdurach... > Niestety cale twoje zastanawianie sie nad sensem uzytego zdania przez dziennikarza w kontekscie brzmienia umowy, jest absurdem. Zdanie dziennikarza najprawdopodobniej ma sie tak do brzmienia jezyka prawnego umowy, jak pięść do oka. > masz zrodlo do oryginalnego textu umowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy masz dowod, aby dyskredytowac dziennikarza??? 14.12.09, 01:35 czy tez po prostu moja linia rozumowania ci nie pasuje, wiec jakos trzeba ja obalic... pytam po raz trzeci - masz zrodlo (link) do oryginalnej umowy, ktora, jak podejrzewam, jest oryginalnie napisana po angielsku??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: masz dowod, aby dyskredytowac dziennikarza??? 14.12.09, 01:38 rooboy napisał: > czy tez po prostu moja linia rozumowania ci nie pasuje, wiec jakos > trzeba ja obalic... > > pytam po raz trzeci - masz zrodlo (link) do oryginalnej umowy, > ktora, jak podejrzewam, jest oryginalnie napisana po angielsku??? nie dyskredytuje dziennikarza, lecz nie oceniam smaku wina na podstawie czyjegoś opowoadania. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 12.12.09, 12:05 O czym ta dyskusja????? Baza NATO i stacjonowanie wojsk amerykańskich w Polsce to oczywista konsekwencja naszego uczestnictwa w NATO, to działanie wzmacniające sojusz i Polskę, to utrwalenie interesów amerykańskich w Europie co akurat my wspieramy. W Niemczech stacjonuje 50 000 żołnierzy amerykańskich i nikt łącznie z Niemcami nie widzi tu problemu ale 100 -tka żołnierzy amer. w Polsce powoduje tyle wrzasku. Kremlowskie ścierwa powinny się zamknąć i zbudować chociaż jeden porządny samolot skoro są takim mocarstwem a nie wtranżalać się w nasze sprawy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 13.12.09, 23:47 Bzdury piszesz. Jedna z partii wchodzących obecnie w rządzącą w Niemczech koalicję stawia sobie za cel wyrzucenie amerykańskiej broni atomowej z Niemiec. Większość Niemców jest też za wycofaniem Amerykanów z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 00:24 cygan37 napisał: > Bzdury piszesz. > Jedna z partii wchodzących obecnie w rządzącą w Niemczech koalicję stawia sobie > za cel wyrzucenie amerykańskiej broni atomowej z Niemiec. Macie jej zaledwie kilkanascie sztuk juz tylko, po wycofaniu w 2004 prawie wszystkich ladunkow jadrowych. To co jest, to symboliczna juz liczba tylko bez jakiegokolwiek znaczenia, a jedna z tych parti uprawia po prostu kielbase polityczna, taka sama jak w latach 80-tcyh demonstranci przeciwko pershinom II, podczas gdy byly w nich wycelowane setki sowieckich SS-20 z trzema glowicami MIRV kazdy. . > Większość Niemców jest też za wycofaniem Amerykanów z Niemiec. Wiekszosc to nie Ty, wiec raczej sie nie wypowiadaj za wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
komisyja styropian walczył o wolność? buhahahahahahaha 12.12.09, 12:09 styropian walczył tez o okupacje jak kazda władza w Polsce od zarania dziejów Odpowiedz Link Zgłoś
waw-el Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 12.12.09, 12:35 Emeryturki na cieplej Florydzie zapewnione, za sluzalcza role wobec Ameryki. Oni moga zameldowac do Waszygtonu wykonanie zadania. My jestesmy tylko miesem armatnim. Odpowiedz Link Zgłoś
paves Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 12.12.09, 12:55 To mnie wiosną juz tu nie ma. Kraj idiotów. Zamiast ogłosić neutralność, tak jak np. Szwajcaria, przeznaczyć pieniądze na rzeczy sensowne, przede wszystkim edukację i zdrowie, idiotom naszym wojaczek się zachciewa. Jak zawsze. Spieprzać na koniec świata. Dalej od tych kretyńskich decydentów. Sługusy Ameryki, żandarma świata Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 13:28 paves napisał: > To mnie wiosną juz tu nie ma. Kraj idiotów. Zamiast ogłosić neutralność, tak > jak np. Szwajcaria, przeznaczyć pieniądze na rzeczy sensowne, przede wszystkim > edukację i zdrowie, idiotom naszym wojaczek się zachciewa. Jak zawsze. > Spieprzać na koniec świata. Dalej od tych kretyńskich decydentów. Sługusy > Ameryki, żandarma świata Jesteś kompletnym idiotą!!!! Ciekawe gdzie się tacy rodzą???? Kraj sąsiadujący z Rosją nie może sobie pozwolić na neutralność bo to oznaczałoby wcześniejsze czy póżniejsze znalezienie się w tzw. rosyjskiej strefie wpływów a to zawsze oznacza degradację społeczną, gospodarczą i cywilizacyjną. Nie chodziłeś do szkoły, nie uczyłeś się historii???? Polecam edukację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 09:27 przyjacielameryki napisał: > paves napisał: > > > To mnie wiosną juz tu nie ma. Kraj idiotów. Zamiast ogłosić neutralność, > tak > > jak np. Szwajcaria, przeznaczyć pieniądze na rzeczy sensowne, przede wszy > stkim > > edukację i zdrowie, idiotom naszym wojaczek się zachciewa. Jak zawsze. > > Spieprzać na koniec świata. Dalej od tych kretyńskich decydentów. Sługusy > > Ameryki, żandarma świata > > Jesteś kompletnym idiotą!!!! Ciekawe gdzie się tacy rodzą???? Kraj sąsiadujący > z > Rosją nie może sobie pozwolić na neutralność bo to oznaczałoby wcześniejsze czy > póżniejsze znalezienie się w tzw. rosyjskiej strefie wpływów a to zawsze oznacz > a > degradację społeczną, gospodarczą i cywilizacyjną. Nie chodziłeś do szkoły, nie > uczyłeś się historii???? Polecam edukację!!! A pamiętasz, jak Stany broniły nas w Jałcie? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 11:19 korcia2000 napisał: > > A pamiętasz, jak Stany broniły nas w Jałcie? Daly nam wolnosc w Wersalu. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy ty, bmc, jak zwykle nie na temat... 14.12.09, 11:28 pytanie bylo o jalte, aty o wersalu... masz juz ten link do oryginalu umowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: ty, bmc, jak zwykle nie na temat... 14.12.09, 11:54 rooboy napisał: > pytanie bylo o jalte, aty o wersalu... masz juz ten link do > oryginalu umowy??? Nie, nawet nie szukalem - a skad wiadomosc ze w ogole zostal umieszczony w internecie, zwlaszcza przed ratyfikacja? Ba, że w ogole kiedykolwiek bedzie? To umowa wojskowa, wiec nie zdziwilbym sie gdyby nie zostala nigdy umieszczona w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy uwazasz, ze polskie spoleczenstwo to motloch 15.12.09, 02:35 i mozna je zawsze i wszedzie trzymac w ciemnosci??? mam nadzieje, ze sie wreszcie z tego otumanienia otrzasna... w miedzyczasie poczytaj sobie sofy mojego kraju... i zapewniam cie, ze tutejsza spolecznosc nigdy by sobie nie pozwolila, aby nie znac warunkow pobytu obcych wojsk na wlasnym terytorium... www.defence.gov.au/legal/dagts2.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i To Twoje slowa 15.12.09, 02:59 rooboy napisał: > i mozna je zawsze i wszedzie trzymac w ciemnosci??? mam nadzieje, ze > sie wreszcie z tego otumanienia otrzasna... > > w miedzyczasie poczytaj sobie sofy mojego kraju... i zapewniam cie, > ze tutejsza spolecznosc nigdy by sobie nie pozwolila, aby nie znac > warunkow pobytu obcych wojsk na wlasnym terytorium... > Ta umowa miedzynarodowa, jak kazda inna po ratyfikacji zostanie opublikowana w Dzienniku Ustaw. > > www.defence.gov.au/legal/dagts2.html Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok rozbawiasz mnie koles 16.12.09, 10:45 słabo znasz historie twojego kraju.......... warto byłoby, abyś sie cokolwiek nią zainteresował, choćby w spekcie II WS lub wojny w Wietnamie. Po drugie, zadziwiającym jest, co cie interesuje sprawa nie twojego kraju. Jeżeli nie pojmujsze, o co tu tak na prawdę biega - z reguły to wynika z twoich antypodzich postów - to najpierw zainteresuj sie historią Polski i dopiero wówczas pyskuj! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy tenrok, relax mate.... 16.12.09, 10:59 mnie interesuje tylko terazniejszosc i przyszlosc, a nie historia... who cares co sie dzialo podczas ww2 albo wojny w wietnamie??? to bardzo dawna przeszlosc... btw. dlaczego sadzisz, ze poniewaz jestem daleko, to nie wiem "o co tu (tzn. w polsce) naprawde biega"??? a moze wiem lepiej niz niejeden, co jest blisko??? wszak mowia, ze pod latarnia najciemniej... ps. polska rowniez jest moim krajem. mam tam rodzine i inwestycje - to wystarczy, abym sie nia interesowal. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok sam relax mate 16.12.09, 22:01 wielu rzeczy nie pojmujesz. "w polsce".......... no właśnie! "polska również jest moim krajem" - i do not believe in your bla bla! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy wiec mnie oswiec, skoro wiesz wszystko... 16.12.09, 22:42 jak wiekszosc polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok najpierw naucz sie pisać 17.12.09, 09:48 będę niemiły. Ja nie pisze "australijczycy"........ Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok korcia, nie powtarzaj głupot 14.12.09, 21:58 które wygadują idioci nie znający historii! W owym czasie Polska leżała już od dawna w strefie wpływów Stalina i nie było żadnej siły, aby nas oraz inne kraje wyciągnąć z tego syfu. Czesi byli do 1948 roku w nieco lepszej sytuacji od nas, a i tak sowiecie wywołali tam rewolucję i wymordowali demokratyczny rząd. Nie mówiąc o tym, że w okresie Jałty sytuacja na froncie zachodnim daleka była od sytuacji idealnej i Zachód potrzebował współpracy Stalina na zasadzie coś za coś....... TO Są REALIA POLITYKI! A dzis - jesteśmy w NATO, UE i Amerykanie pojawiają sie na naszym terytorium. Wreszcie po 300 latach konczy sie okres naszej zależności od Rosji. TO WIELKIE SWIąTO DLA NASZEJ OJCZYZNY! Dlatego właśnie tak piszczą wściekle nasłańcy........... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: korcia, nie powtarzaj głupot 14.12.09, 22:07 1410_tenrok napisał: > które wygadują idioci nie znający historii! > W owym czasie Polska leżała już od dawna w strefie wpływów Stalina i nie było > żadnej siły, aby nas oraz inne kraje wyciągnąć z tego syfu. > Czesi byli do 1948 roku w nieco lepszej sytuacji od nas, a i tak sowiecie > wywołali tam rewolucję i wymordowali demokratyczny rząd. > > Nie mówiąc o tym, że w okresie Jałty sytuacja na froncie zachodnim daleka była > od sytuacji idealnej i Zachód potrzebował współpracy Stalina na zasadzie coś za > coś....... TO Są REALIA POLITYKI! > > A dzis - jesteśmy w NATO, UE i Amerykanie pojawiają sie na naszym terytorium. > Wreszcie po 300 latach konczy sie okres naszej zależności od Rosji. TO WIELKIE > SWIąTO DLA NASZEJ OJCZYZNY! Dlatego właśnie tak piszczą wściekle nasłańcy...... > ..... Nie poznaje Cie Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Nie rozumiem? 15.12.09, 16:15 To są fakty historyczne wynikające z pewnych realiów sytuacji na froncie zachodnim oraz na Wschodzie: a. nie udana ofensywa wedle planu Montgommery'ego (Market Garden), która miała na celu wdarcie sie do Zagłębia Ruhry i przyspieszenie konca wojny b. nie udana ofensywa Amerykanów w lesie Huertgen, której cele były podobne c. ofensywa v. Rundstedta w Ardenach, która była dość niebezpieczna, a gdyby pogoda zagrała, to skonczyła by sie dla Aliantów katastrofą. To były "asy w ręku Stalina", abstrahując od 10.000.000 krasnoj armii, która od operacji Bagration w czerwcu 1944 roku biła Niemców, jak chciała............ Stalin pozwolił sobie nawet na przyglądanie się, jak mu przeciwnik wybija wrogów politycznych......... Tak był pewien swego............ Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 17:39 paves napisał: > To mnie wiosną juz tu nie ma. Kraj idiotów. Zamiast ogłosić neutralność, tak > jak np. Szwajcaria, JUakim trzeba byc idiotga, aby nie zauwazac różnicy w polozeniu geopolitycznym miedzy Szwajcaria, a Polska.... przeznaczyć pieniądze na rzeczy sensowne, przede wszystkim > edukację i zdrowie, idiotom naszym wojaczek się zachciewa. Jak zawsze. > Spieprzać na koniec świata. Dalej od tych kretyńskich decydentów. Sługusy > Ameryki, żandarma świata Odpowiedz Link Zgłoś
real50-latek Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 12.12.09, 13:08 No cóż wyprosilismy Rosjan aby być wolnym krajem a wprosilismy Amerykanów azeby byc znowu zaleznym .Polska nigdy nie miała szczescia do rzadzacych zawsze słuzyli obcym mając w dupie swoich obywateli.Nie stac nas na słuzbe zdrowia ,emerytury,edukacje,ale stac na to azeby wysyłac nasze wojska na Amerykanskie wojenkii to wszystko pod sztandarami walki z teroryzmem.Trzeba miec tupet ABY POSWIECIC 3 TYS SWOICH OBYWATELI azeby wywoływac nastepne wojny i zdominowac świat. Odpowiedz Link Zgłoś
raid.op Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 13:17 to nie wojny, to niesienie pokoju, stabilizacji i demokracji, a wszystko pod płaszczykiem walki z terroryzmem :D o tym ilu żołnierzy i cywili zginęło w czasie "niesienia pokoju" nikt woli nie wspominać, bo jeśli zestawić to z ilością zabitych przez terrorystów to była by to statystyka wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 20:15 real50-latek napisał: > No cóż wyprosilismy Rosjan aby być wolnym krajem a wprosilismy >Amerykanów azeby byc znowu zaleznym . Jak chcesz, zeby Polska byla suwerennym i "niezaleznym" krajem to musialaby najpierw uwolnic sie od wplywow brukselskiego rezimu. Wczesniej Moskwa, dzisiaj Bruksela a glupkowi wydaje sie, ze jest niezalezny D:))) Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 zaraz bedzie jak na Okinawie 12.12.09, 13:51 napady i gwalty bo im sie zdaje ze wszystko moga robic, proponowal aby na poczatek przyslali jakiegos duzego murzyna aby wydupczyl Kaczora Donalda Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem jakie tam gwałty 12.12.09, 14:24 blondyn-3 napisał: > napady i gwalty bo im sie zdaje ze wszystko moga robic, proponowal > aby na poczatek przyslali jakiegos duzego murzyna aby wydupczyl > Kaczora Donalda Jakie tam gwałty, nasze dziouchy już psity sobie podmywają z nadzieją, że jakiś Johnny czy Willy zechce je wychędożyć. Jakiż to prestiż na dyskotece będzie się przed fumfelami pochwalić! Niektóre już nawet słownictwo ćwiczą: bloudżob, henddżob, pines, ejnal, tits, klit, niplz, kant, tłat, wedżajna itp, a te bardziej kumate nawet frazeologię: jes, aj słallou, ju dont nid any rabber, drill maj ass czy też ten dollarz, mister. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Polska wybuduję bazę wojskową w USA! 12.12.09, 14:31 W ramach partnerstwa i rozwijania futuro-wizji elementy polskiego systemu obronnego zostały zamontowane w pobliżu Hollywood. Uregulowany został status polskiej obsługi naziemnej liczącej 10 tys. żołnierzy i personelu pomocniczego. Prezydent USA ugiął się podczas twardych negocjacji z Ministrem Sikorskim, poraził go autorytet JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: Polska wybuduję bazę wojskową w USA! 12.12.09, 20:18 apf napisał: > W ramach partnerstwa i rozwijania futuro-wizji elementy polskiego >systemu obronnego zostały zamontowane w pobliżu Hollywood. Rozumiem, ze jak w Polsce powstaja tylko montownie, to Polacy zmontuja cos w USA czego Amerykanie nie potrafia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Sojusznicza współpraca członków NATO 12.12.09, 21:40 Normalna procedura w ramach współpracy sojuszniczej ,której celem jest przecwiczenie elementów obrony powietrznej terytorium Polski w razie potencjalnego ataku. Współpraca jednostki 100 amerykańskich zołnierzy z Armią Polską to cenne doświadczenie. Nasi partnerzy zza wschodniej granicy mogą ćwiczyć, organizując manewry przy NATO-wskich rogatkach, na 12tyś żołnierzy, wiec gdzie problem? Nie można zagrozić naszym wschodnim 'partnerom' dopóty, dopóki bedą mieli pokojowe intencje. Co innego, gdyby przekroczyli granice...z mniej pokojowymi zamiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 pytałem kilka razy i nie dostałem odpowiedzi 12.12.09, 23:05 tylko rytualny zestaw sloganów... co i jak bedzie "okupować" mniej niż 100 amerykańskich żołnierzy obsługujących baterię Patriotów???? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Utrata suwerenności? A wojska sovieckie były cacy? 12.12.09, 23:20 Wydaje mi się, ze raz jeszcze powinieneszapytać,ale nie mnie a a fanów następcy Hitlera z rosji. I mniemaniu tych wspomnianych,kazda armia NATO, niewspominając ''tych trasznych,kapitalistycznych Amis' to okupanci ( LOL ). Zadziwiajace,bo w odniesieniu do poważnych sił wojskowych niejakiej ''armii sovieckiej''nie padają juz takie oskarżenia. Dla fanów putina i imperializmu rosyjskiego, armia soviecka to sojusznicyi przyjaciele. Dziwnym trafem nikt tu nie wspomina o OKUPACJI I UTRACIESUWERENNOŚCI! Zadziwiajaca roznica w ocenie! Czysta prorosyjska hipokryzja. I to włąsnie zaślepienie oraz stronniczość nazywam ZDRADĄ RACJI STANU. Płatni Zdrajcy Pachołki rosji Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Utrata suwerenności? A wojska sovieckie były 14.12.09, 00:35 Piehdolisz głupoty. Za "ruska" nikt nas nie ciągał po Afganistanie i Iraku a samoloty bojowe w ramach Układu Warszawskiego mieliśmy za DARMO. Za "ruska" nikt nas nie szarpał za żydowskie mienie na terenie Polski i nikt nie odważył się bąknąć o wypędzonych z Ziem Odzyskanych. Teraz jak najbardziej takie oferty składają nam "sojusznicy" z NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Utrata suwerenności? A wojska sovieckie były 14.12.09, 00:40 cygan37 napisał: > Piehdolisz głupoty. > Za "ruska" nikt nas nie ciągał po Afganistanie i Iraku a samoloty bojowe w > ramach Układu Warszawskiego mieliśmy za DARMO. Za darmo, twierdzisz....? To za darmo oznaczalo na przykla niemal dwa razy drozej niz Su-22 dla sil powietrznych ZSRR.... Zmień propagandówki. > Za "ruska" nikt nas nie szarpał za żydowskie mienie na terenie Polski i nikt ni > e > odważył się bąknąć o wypędzonych z Ziem Odzyskanych. Owszem, nie tylko wazyl baknąc, ale niejaki pan Czaja, wrecz glosno wrzeszczal. > Teraz jak najbardziej takie oferty składają nam "sojusznicy" z NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Utrata suwerenności? A wojska sovieckie były 14.12.09, 12:09 cygan37 napisał: > Za "ruska" nikt nas nie ciągał po Afganistanie i Iraku Mało tego - nie wolno było wyjeżdżać nie tylko do Afga i Iraku, ale w ogóle gdziekolwiek, bez łaskawego zezwolenia WADZY. A co do wojska, to myśl o tym, by uzbrojeni radzieccy żołnierze mogli kontaktować się swobodnie z uzbrojonymi żołnierzami "sojuszniczymi", do tego gdzieś za granicą obu państw, była jednym z najgorszych kremlowskich koszmarów... > a samoloty bojowe w > ramach Układu Warszawskiego mieliśmy za DARMO. Kpisz czy o toaletę pytasz? Za sprzęt wojskowy importowany z ZSRR Polska i inne kraje "sojusznicze" płaciły normalne ceny eksportowe (wyższe kilkakrotnie niż wewnętrzne w ZSRR), w dodatku od II połowy lat 70. z obowiązkowym "wsadem dewizowym" w dolarach, w wysokości arbitralnie ustalonej przez ZSRR. > Za "ruska" nikt nas nie szarpał za żydowskie mienie na terenie Polski Nikt w ogóle nie mógł się wówczas "szarpać" za mienie ukradzione przez państwo po wojnie, niezależnie od narodowości. > i nikt ni > e > odważył się bąknąć o wypędzonych z Ziem Odzyskanych. Przecież lata PRL to były zarazem lata największej aktywności i wpływów politycznych związków "wypędzonych" w RFN, o wiele większych niż teraz! Takiś młody, czy takiś łgarz...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Sojusznicza współpraca członków NATO 14.12.09, 00:05 Debile czepiają się Generała Jaruzelskiego a sami ściągają do Polski wojska okupacyjne. Za pięć lat NATO nie będzie a jankeskich skoor.wysynów nie pozbędziemy się przez 100 lat. Ze też Unia przyjęła takiego dupka żołędnego do swojego składu i jeszcze zasila pieniędzmi swoich podatników? Przepraszam! Polacy są tylko o tyle debilami że zdrajców wybrali na szefów rządu i prezydenta. 85% jest przeciw USArmy na naszym terenie. Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Sojusznicza współpraca członków NATO 14.12.09, 01:13 cygan37 napisał: > Debile czepiają się Generała Jaruzelskiego a sami ściągają do Polski wojska > okupacyjne. Za pięć lat NATO nie będzie a jankeskich skoor.wysynów nie > pozbędziemy się przez 100 lat. Ze też Unia przyjęła takiego dupka żołędnego do > swojego składu i jeszcze zasila pieniędzmi swoich podatników? > Przepraszam! Polacy są tylko o tyle debilami że zdrajców wybrali na szefów rząd > u > i prezydenta. 85% jest przeciw USArmy na naszym terenie. > Takie są fakty. ************ Zobaczysz jak ich niedlugo wyroluja jankesi, polscy politycy sa za glupcy i za prynitywni by przejzec jankieskie poslugiwanie sie innymi. Wyrolowali ich z Irakiem, wyroluja ich z Afganistanem i wyroluja ich teraz jak sobie wezna jankesow na utrzymanie. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
prezduren Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 12.12.09, 23:57 wasze elity zawsze byly debilne. narod tez. heheh, Odpowiedz Link Zgłoś
1driada polscy zdrajcy znow zapraszaja okupantow 13.12.09, 09:48 Miejsce amerykanskich zolnierzy jest w USA i ich rola jest bronienie swojego kraju, a miejsce naszych wojsk jest w Polsce, a nie w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: polscy zdrajcy znow zapraszaja okupantow 13.12.09, 10:24 1driada napisała: > Miejsce amerykanskich zolnierzy jest w USA i ich rola jest bronienie > swojego kraju, a miejsce naszych wojsk jest w Polsce, a nie w > Afganistanie. Polska nie jest w stanie sama sie obronic, bo zawsze znajdą się roztropni inaczej, dla ktorych zawsze beda wazniejsze wydatki niz wlasne sily zbrojne, dlatego musimy prosić kogos, aby zechcial utrzymywac u nas swoje wojska i placic za ich w Polsce utrzymywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1driada tak jak bronili nas kiedys Krzyzacy... 13.12.09, 10:27 i tak jak Amerykanie bronia Afganczykow czy Irakijczykow, eksterminujac ich. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: tak jak bronili nas kiedys Krzyzacy... 13.12.09, 11:55 1driada napisała: > i tak jak Amerykanie bronia Afganczykow czy Irakijczykow, eksterminujac > ich. To poziom dyskusji z przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc barzdo sluszne spostrzezenie 13.12.09, 17:41 Syjonisci uzyja Polske tak jak uzyli niedawno Gruzje. Putin podpadl Rothschildom za "kradziez" ropy: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,1755516.html Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: polscy zdrajcy znow zapraszaja okupantow 13.12.09, 12:46 Co?! Jaruzelow kolejną prosbe o interwencję zbrojną Moskwy do marszałka Kulikowa skierował z okazji rocznicy puczu?! Czy może tylko lewactwo chce przeforsowac wystąpienie Polski z NATO i reaktywację Układu Warszawskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: polscy zdrajcy znow zapraszaja okupantow 13.12.09, 18:08 bmc3i napisał: > Polska nie jest w stanie sama sie obronic, bo zawsze znajdą się roztropni > inaczej, dla ktorych zawsze beda wazniejsze wydatki niz wlasne sily zbrojne, > dlatego musimy prosić kogos, aby zechcial utrzymywac u nas swoje wojska i placi > c > za ich w Polsce utrzymywanie. > Utrzymywanie sił zbrojnych, doskonalenie broni, itd. - to relikt i artefakt prymitywnego myślenia, odruchu obronnego przed kradzieżą, grabieżą, tragedią ludności cywilnej. Stanowczo budowa w Polsce systemu kinetycznego strącania rakiet tak by ONE nie doleciały do USA, a spadły (a może i wybuchły) gdzieś po drodze, być może na Polskiej Ziemi - kwalifikuje wszystkich polityków, którzy podpisują dokumenty i wprowadzają ten chory pomysł w życie - do postawienia przed Trybunałem Stanu z zarzutem zdrady. Oczywiście szacując różne zagrożenia, można rozważać tak ekstremalnie absurdalne zagrożenia jak atak rakietowy Iranu na USA i z dwudziestoletnim wyprzedzeniem im zapobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: polscy zdrajcy znow zapraszaja okupantow 13.12.09, 20:08 apf napisał: > bmc3i napisał: > > > Polska nie jest w stanie sama sie obronic, bo zawsze znajdą się roztropni > > inaczej, dla ktorych zawsze beda wazniejsze wydatki niz wlasne sily zbroj > ne, > > dlatego musimy prosić kogos, aby zechcial utrzymywac u nas swoje wojska i > placi > > c > > za ich w Polsce utrzymywanie. > > > > Utrzymywanie sił zbrojnych, doskonalenie broni, itd. - to relikt i artefakt > prymitywnego myślenia, odruchu obronnego przed kradzieżą, grabieżą, tragedią > ludności cywilnej. > > Stanowczo budowa w Polsce systemu kinetycznego strącania rakiet tak by ONE nie > doleciały do USA, a spadły (a może i wybuchły) gdzieś po drodze, być może na > Polskiej Ziemi - kwalifikuje wszystkich polityków, którzy podpisują dokumenty i > wprowadzają ten chory pomysł w życie - do postawienia przed Trybunałem Stanu z > zarzutem zdrady. > Zarzuty zdrady, ze strony osob z wiedza pozwalajacą na stwierdzenie iz Patriot PAC-3 sluzy do zwalczania pociskow lecaych do Stanów, nie zasługuja na powazne potraktowanie nawet przez uliczne brukowce. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niepotrzebnie kruszysz kopie na walkę 16.12.09, 10:39 z idiotami. W pewnych kręgach to jest trendy, aby pluć na Amerykanów i patrzyć z pobłażaniem na Rosję. Pewne kręgi tak mają, że nic nie pojmują z przeszłości ani be, ani me, ani kukuryku, tylko szczekają, jak im góra partyjna lub mentorzy nakażą......... Dyskusja z idiotami jest stratą czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Nowa strategia obrony kraju 13.12.09, 20:00 Polska dokonuje tak modnego niedawno outsourcingu obrony narodowej. Naszą armię się likwiduje bo po reformach nie ma na nią kasy, kto chce zarobić i sobie postrzelać jedzie na misje, a obronę kraju? Tą zlecimy obcym, przynajmniej dla picu. A jak Amerykanom się odwidzi? Cóż, znowu będziemy mogli powiedzieć że nas zdradzono. Znowu będziemy ofiarą historii, na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Nowa strategia obrony kraju 13.12.09, 20:11 alakyr napisał: > Polska dokonuje tak modnego niedawno outsourcingu obrony narodowej. > Naszą armię się likwiduje bo po reformach nie ma na nią kasy, kto > chce zarobić i sobie postrzelać jedzie na misje, a obronę kraju? Tą > zlecimy obcym, przynajmniej dla picu. > A jak Amerykanom się odwidzi? Cóż, znowu będziemy mogli powiedzieć > że nas zdradzono. Znowu będziemy ofiarą historii, na własne > życzenie. A to nie wina rzaduy akurat, lecz spoleczenstwa - nie tylko dajacego zgode na unicestwianie sil zbrojnych i przemyslu zbrojeniowego, ale wrecz przyklaskujacego temu (chocby na tym forum), w imie "Po co kupujemy bron? Na wojne z kim sie wybieramy"? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Nowa strategia obrony kraju 13.12.09, 21:13 Zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Rząd ma jakąś politykę? Strategie? No to ją realizuje. Rządzenie to nie zgadzanie się ze społeczeństwem we wszystkim a w dziedzinie obronności szczególnie. Po drugie społeczeństwo wcale takiej zgody rządowi nie daje tylko rząd wprowadzając tą swoją nową strategie tak manipuluje nastrojami społecznymi, wcale nie pyta czy dobrze robi. Po trzecie społeczeństwo wcale nie przyklaskuje a wręcz przeciwnie, ile miejsc pracy padło w zbrojeniówce? Fakt że przemysł był nadmiarowy ale taka kasacja? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Nowa strategia obrony kraju 13.12.09, 23:50 alakyr napisał: > Zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Rząd ma jakąś politykę? Strategie? > No to ją realizuje. Rządzenie to nie zgadzanie się ze społeczeństwem > we wszystkim a w dziedzinie obronności szczególnie. > Po drugie społeczeństwo wcale takiej zgody rządowi nie daje tylko > rząd wprowadzając tą swoją nową strategie tak manipuluje nastrojami > społecznymi, wcale nie pyta czy dobrze robi. > Po trzecie społeczeństwo wcale nie przyklaskuje a wręcz przeciwnie, > ile miejsc pracy padło w zbrojeniówce? Fakt że przemysł był > nadmiarowy ale taka kasacja? owszem, spoleczenstwo bardzo przyklaskuje zmniejszaniu wydatkow zbrojeniwoych, a zaklady zbrojeniowe - "najlepiej zeby wszystkich tych darmozjadów zamkneli", a gdy ktos wspomina o potrzebie lepszego zaopatrzenia sil zbrojnych, zaraz slychac glosy oburzenia - ze przeciez jest tyle wazniejszych potrzeb. Pielegniarki, górnicy, nauczyciele.... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Nowa strategia obrony kraju 14.12.09, 21:27 Cholera, choć raz się zgadzamy! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 13.12.09, 21:16 Ami stay at home! Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 13.12.09, 23:39 Z niecierpliwością będę czekał z opryskiwaczem do gnojówki tylko niech podadzą gdzie i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo boisz się ujawnić nazwiska 14.12.09, 00:01 Ale US Army ruszycie z tatusiem UBekiem? To poczekajcie na markietanke kokotę z puśkiem - oni mają broń epidemiologiczną (pusiek smietane ekologiczna, a kokota zakazne narośle) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 14.12.09, 00:04 Z Iraku zostali gospodarczo wysiudani przez jankesow, Rosja, Bialorus robia tam dzis interesy, a Polska? Polska bez wazeliny prosi o wiecej, o wiecej silniejszych kopniako w tylna czes ciala. Pokazcie kto sie tak kompronituje jak Polska w swiecie poza GRuzja i Ukraina? -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 00:31 Wszystko to prawda. Dodam, że to dlatego, że w Polsce nie wiedzą o istnieniu specjalnego czerwonego światła na grypę. No i nie są aż tak wści...cy jak międzynarodowe fora i międzynarodowi forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 00:32 komarowo napisał: > Wszystko to prawda. > Dodam, że to dlatego, że w Polsce nie wiedzą o istnieniu specjalnego czerwonego > światła na grypę. No i nie są aż tak wści...cy jak międzynarodowe fora i > międzynarodowi forumowicze. Nie miedzynarodowe, tylko światowe... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 00:37 Tak się skończyło że wyszedłeś na idiotę. Nie ta frazeologia - tu Polska, nie Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
prezduren Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 14.12.09, 04:16 odruch antysemicki polaczka? odmow podpisu a bedziesz Stettin sam niedlugo bronil. czym? heheheh tys duren genetyczny w istorie zapisany. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana 100% hasbary i sprzedawczykow za 14.12.09, 23:54 meerkat1 napisał: > A dlaczego nie 100%? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana a co w tej wypowiedzi antysemickiego? 14.12.09, 23:53 tobie się wszytko kojarzy jak bunie dydy Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w Polsce 15.12.09, 12:04 Bardzo dobra decyzja!!!!! W 2010 r. setka za 4 lata 5000 a za 10 lat 20 000. Polska armia powinna również zostać wyposażona w broń nuklearną a to tylko i wyłącznie do odstraszania potencjalnych agresorów - muszą wiedzieć, że w wypadku ataku na 200% będzie zwielokrotniona riposta!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Klich: Amerykańscy żołnierze w marcu 2010 w P 16.12.09, 22:36 Pograj se w Fallout3 to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś