czarna.pati 21.12.09, 21:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaka.ja.glupia.jestem We wtorek wizja lokalna w Auschwitz 21.12.09, 21:24 i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum A kiedy wizja lokalna w Toruniu? 21.12.09, 23:42 A kiedy wizja lokalna w Toruniu? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: We wtorek wizja lokalna w Auschwitz 21.12.09, 21:42 Bardzo dużo - tyle co na wojny w Iraku i Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
loki99 Re: We wtorek wizja lokalna w Auschwitz 21.12.09, 23:17 zlinczujcie ich - bo ukradli kawal blachy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadian i tak sie wykpią od kary."złomiarze" 21.12.09, 22:00 winni są ci co pilnowali.za co płaci si im tyle kasy ? za spanie?? wstyd dla muzeum to tak jak utraść flage z jednostki wojskowej hańba!! muszą polecieć głowy w muzeum Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Marcin A.-mózg??? 21.12.09, 22:00 Być może Marcin A. zainicjował całą akcję ale czy był on mózgiem w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazmarca Re: how come??? 21.12.09, 22:15 jako państwo współpracujące ze zbrodniarzami izraelskimi brytyjskimi i amerykańskimi w mordowaniu cywilnej ludności muzułmańskiej, żyjemy zanurzeni głęboko w kulturze zbrodni i śmierci. Taką kulturę reprezentowali Niemcy, Austriacy którzy stworzyli i nadzorowali obóz w Oświęcimiu oraz inne narody, Żydzi, Ukraińcy czy Polacy, którzy jako kapo współpracowali z oprawcami. O ile jednak Żydzi w Izraelu czy Niemcy podczas II wojny mordowali z przyczyn rasowych i ideologicznych, Amerykanie mordują dla kasy. A my razem z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy nie nazwalbym tego kultura... 21.12.09, 22:20 kasiazmarca napisała: > jako państwo współpracujące ze zbrodniarzami izraelskimi brytyjskimi i > amerykańskimi w mordowaniu cywilnej ludności muzułmańskiej, żyjemy zanurzeni > głęboko w kulturze zbrodni i śmierci. Taką kulturę reprezentowali Niemcy, > Austriacy którzy stworzyli i nadzorowali obóz w Oświęcimiu oraz inne narody, > Żydzi, Ukraińcy czy Polacy, którzy jako kapo współpracowali z oprawcami. > O ile jednak Żydzi w Izraelu czy Niemcy podczas II wojny mordowali z przyczyn > rasowych i ideologicznych, Amerykanie mordują dla kasy. A my razem z nimi. raczej polityka i biznesem... we wszystkich wspomnianych przez ciebie przypadkach... Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: how come??? 22.12.09, 01:02 Cierpisz na jakiś syndrom n.i.e.d.o.p.c.h.n.i.ę.c.i.a?? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: how come??? 22.12.09, 03:47 rażace braki w edukacji,Żydów mordowano dla kasy,bo tylko oni ją mieli po wielkim kryzysie,i dlatego te opowieści o wykupywaniu się się z transportów za biżuterię,pieniądze czy potem "złote zęby". Odpowiedz Link Zgłoś
big.steve Re: how come??? 21.12.09, 22:22 Niemcy to niezwykle kulturalny naród, spustoszyli wprawdzie nasz kraj, ale za to pozostawili niezwykle cenną dla kultury pamiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
freiman Re: how come??? 21.12.09, 22:55 Brawo , rzadko odpowiadam na jakiś post , ale twój jest na tyle celny że nie mogłem się powstrzymać . Trafiłeś w sedno . Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: how come??? 21.12.09, 23:16 zakłady chemiczne w Oświęcimiu też pozostawili Niemcy i parę innych zakładów też w cz. II wś zbudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
euromichnik Najpierw ukarać polityków i... 21.12.09, 22:23 Najpierw ukarać polityków i...dziennikarzy. Ktoś w końcu lansuje już od dziesięcioleci taki styl życia, bez jakichkolwiek autorytetów i świętości. Koszerna w tej dziedzinie przoduje. Skoro ma być "róbta co chceta" to nie dziwmy się. że młodzi kradną nawet takie rzeczy jak ten napis. Jestem pewny, że gdyby ci sami zwyrodnialcy zniszczyli np. krzyż "Koszerna" nie tylko by tego czynu nie potępiła, ale jeszcze pochwaliła. Dopóki nie wyplenimy wszystkich pseudopismaków, a takżę pseudo Polaków z rządu, jeszcze nie raz będziemy świadkami takich wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
baldur.von.schirach Re: how come??? 21.12.09, 22:38 to chyba oczywiste. Mowa o kulturze pracy Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 We wtorek wizja lokalna w Auschwitz. Sprawcy za... 21.12.09, 22:43 nie wiedziałem,że Auschwitz należy do dziedzictwa UNESCO Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy dlaczego gitmo nie jest jeszcze na liscie unesco?? 21.12.09, 23:37 maureen2 napisała: > nie wiedziałem,że Auschwitz należy do dziedzictwa UNESCO Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: dlaczego gitmo nie jest jeszcze na liscie une 22.12.09, 00:18 Gitmo jeszcze działa, może się zmienić, więc trudno żeby już było na liście dziedzictwa ludzkości. Jak zamkną to trafi. Gdyby było na liście unesco teraz to społeczność międzynarodowa by płaciła za utrzymanie obecnego stanu rzeczy, a wątpliwe żeby społeczności na tym zależało... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy trzymam cie za slowo, ze trafi, saiko... 22.12.09, 00:21 saikokila napisał: > Gitmo jeszcze działa, może się zmienić, więc trudno żeby już było na liście > dziedzictwa ludzkości. Jak zamkną to trafi. > > Gdyby było na liście unesco teraz to społeczność międzynarodowa by płaciła za > utrzymanie obecnego stanu rzeczy, a wątpliwe żeby społeczności na tym zależało. > .. > Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: trzymam cie za slowo, ze trafi, saiko... 22.12.09, 01:25 Trafi, trafi, spełnia przynajmniej cztery z dziesięciu kryteriów, a wystarczy jedno. Konkretnie to kryteria kretywnego geniuszu, wymiany wartości ludzkich, unikalnego świadectwa tradycji i kultury oraz powiązanie z ideami i wartościami wyjątkowego znaczenia dla ludzkości. Pewnie dałoby się też podciągnąć pod szczególny przykład tradycyjnego zagospodarowania ziemi. Na pewno zyska uznanie w oczach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy kretywnego znaczy kretynskiego czy kreatywnego??? 22.12.09, 01:35 saikokila napisał: > Trafi, trafi, spełnia przynajmniej cztery z dziesięciu kryteriów, a wystarczy > jedno. Konkretnie to kryteria kretywnego geniuszu, wymiany wartości ludzkich, > unikalnego świadectwa tradycji i kultury oraz powiązanie z ideami i wartościami > wyjątkowego znaczenia dla ludzkości. Pewnie dałoby się też podciągnąć pod > szczególny przykład tradycyjnego zagospodarowania ziemi. Na pewno zyska uznanie > w oczach świata. > Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: We wtorek wizja lokalna w Auschwitz. Sprawcy 22.12.09, 00:54 Należy i to od bardzo dawna... W Polsce jeszcze mamy kilka obiektów i zespołów ... poszukaj może się czegoś dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
perkal .Wyrok musi być sprawiedliwy 21.12.09, 22:48 Proponuję sądzić sprawców z Auschwitz jednocześnie ze sprawcami profanacji obozu zagłady w Majdanku .Albo przyjąć takie same kryteria jakie zastosowano w Majdanku. Chyba,że Polaków należy traktować inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 21.12.09, 23:34 Dla mnie tez jest to zagadka jak mozna bylo cos takiego jak Auschwitz-Birkenau zaliczyc do pomnikow kultury i dziedzictwa narodowego!? Przeciez slowa cos jeszcze znacza chyba, wiec jak hitlerowski oboz smierci mozna zaliczyc do naszego, polskiego dziedzictwa kultury narodowej...? Ta zagadka jest dla mnie nie do rozwiazania! Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 22.12.09, 00:57 To się za to nie bierz, "nie rozwiązuj"... widocznie wyobraźni Tobie brak. Ale jakbyś jednak chciał to roszyfruj co oznacza słowo dziedzictwo??? Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 22.12.09, 02:29 Nowotkomarceli - widze, ze jestes bardzo madrym czlowiekiem i z wielka kultura i wiedza. Moze zechcialbys w takim razie znizyc sie do moich poziomow i uprzejmie wytlumaczyc mi dlaczego poniemiecki oboz koncentracyjny jest wlaczony do polskiego dziedzictwa narodowego? Ja rozumiem, ze dziedziczy sie swoje. Cudze mozna kupic, zawlaszczyc, czy zdobyc sila. Jakim cudem poniemieckie obozy smierci sa czescia polskiej kultury narodowej!!!? Prosze Cie Nowotkomarceli jesli wiesz to powiedz mi, bo cierpie! Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 22.12.09, 12:28 sniegbielszy napisała: Jakim cudem poniemieckie obozy > smierci sa czescia polskiej kultury narodowej!!!? Spróbuj może wpierw dotrzeć do definicji kultury narodowej!!!! Pomyśl trochę, nie można porównać naprzykład do Pawiaka, chyba ci to co mówi,w obydwu gineli Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 22.12.09, 14:51 Do Marcelinowotko - a wiec nie wiesz! A taki madrala z ciebie tutaj byl, taki hojrak. Specjalizujesz sie w tak zwanym pustym gadaniu -ha!? Tobie Wardogu dziekuje, ale nie rozumiem Twojego jezyka. Przynajmniej widac, ze usilowales cos powiedziec, ale jest to niezrozumiale, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 22.12.09, 15:25 ??????????? A sprawdziłeś czym jest dziedzictwo?????????????? Chyba nie, albo nie zrozumiałeś sensu wyrazu "dziedzictwo". Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Kultury i Dziedzictwa Narodowego... 22.12.09, 16:21 a wiec Nowotkomarceli, tutaj jest definicja "dziedzictwa" <[edytuj] Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Dziedzictwo kulturowe to zasób rzeczy nieruchomych i ruchomych wraz ze związanymi z nim wartościami duchowymi, zjawiskami historycznymi i obyczajowymi, uznawany za godny ochrony prawnej dla dobra społeczeństwa i jego rozwoju, oraz przekazania następnym pokoleniom z uwagi na zrozumiałe i akceptowane wartości historyczne, patriotyczne, religijne, naukowe i artystyczne, mające znaczenie dla tożsamości i ciągłości rozwoju politycznego, społecznego i kulturalnego, dowodzenia prawd i upamiętniania wydarzeń historycznych, kultywowania poczucia piękna i wspólnoty cywilizacyjnej.> Teraz prosze, jaki logiczny wygibas podlaczy niemieckie obozy smierci pod nasze, polskie dziedzictwo narodowe?! Prosze, powiedz mi. Nie zadawaj mi wykretnych pytan zamiast odpowiedzi. Po prostu powiedz mi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antydupek Autor! Autor! Autor! 21.12.09, 23:07 Skoro oskarżają ich o znaczenie DZIEŁA Sztuki, dobrze byłoby unieśmiertelnić nazwisko jego autora. Autora, to znaczy nie Jana Liwacza (numer obozowy 1010) który je tylko wykonał, ale tego kto to wymyślił, zaprojektował i zlecił, czyli SS-mana, który projekt narysował kijem na piasku. I nie chcę przez to powiedzieć, że darzę jakąkolwiek estymą tego gnoja, a tylko to, że cały ten huk medialny z powodu kradzieży uważam za niestosowny. Bo to nie było żadne dzieło sztuki, a tylko pamiątka martyrologii i zagłady, o zerowej wartości artystycznej. Kopia ma tak samo makabryczny wydźwięk. Toż to nie "Krzyk" Munka. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Autor! Autor! Autor! 22.12.09, 01:00 Twoje zdanie w tym temacie nie ma nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy nowotko, get a life! leave people alone... 22.12.09, 01:03 nowotkomarceli4 napisał: > Twoje zdanie w tym temacie nie ma nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mklemczak Re: We wtorek wizja lokalna w Auschwitz 21.12.09, 23:26 To jakaś bardzo niebezpieczna grupa przestępcza skoro eskortowana jest przez uzbrojonych w karabiny maszynowe policjantów w kominiarkach :) To tak jakby na zwykłych złomiarzy nasłać jednostki specjalne... Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt czy prokuratorzy myślą...? 21.12.09, 23:32 "Zarzuty udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, kradzieży napisu "Arbeit macht frei" oraz uszkodzenia tego napisu, będącego dobrem o szczególnym znaczeniu dla kultury" Kultury?? Zbrodni? __Kultury zbrodni__? Ten napis powstał w wyniku zbrodni przede wszystkim na Węgrach i Polakach. Nie nazywałbym tego napisu dobrem o szczególnym znaczeniu dla kultury (culture - pielęgnowanie czegoś)a raczej ponurym symbolem historii, ewentualnie dobrem o szczególnym znaczeniu dla historii. Można kultywować pamięć, ale przynajmniej prokurator nie powinien kultywować zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: czy prokuratorzy myślą...? 22.12.09, 00:51 Powszechnie uznaje się to muzeum za dobro kultury, które znajduje się na liście UNESCO. Fakt to jedyny tego typu obiekt... ale jednak tam jest wpisany Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: czy prokuratorzy myślą...? 22.12.09, 01:03 No coz, gdyby nie bylo przestepstw, prokuratorzy by chodzili glodni. Tak wiec je kultywuja. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 a więc jednak - amatorzy 21.12.09, 23:38 napis połamali, narzedzi nie mieli, nawet drabiny nie załatwili. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: a więc jednak - amatorzy 22.12.09, 00:48 raczej debile i bydlaki Odpowiedz Link Zgłoś
fo.ka.zkro.ka Re: a więc jednak - amatorzy 22.12.09, 03:42 nowotkomarceli4 napisał: > raczej debile i bydlaki Debil,to ty powinieneś dostać na bierzmowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy admin, dlaczego skasowales moj post: how come??? 21.12.09, 23:42 jak widzisz nie jestem jedyny na tym forum, ktory kwestionuje napis z bramy jako obiekt o szczegolnym znacznieu dla kultury... leave my post alone! Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Admin to Bóg, a Ten się nie myli ;) 21.12.09, 23:48 rooboy napisał: > jak widzisz nie jestem jedyny na tym forum, ktory kwestionuje napis > z bramy jako obiekt o szczegolnym znacznieu dla kultury... > > leave my post alone! pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3g A nawet gdyby się pomylił, to i tak by się nie pomylił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy myslisz, ze szechter ma sie za boga??? 21.12.09, 23:54 arbajt napisał: > rooboy napisał: > > > jak widzisz nie jestem jedyny na tym forum, ktory kwestionuje napis > > z bramy jako obiekt o szczegolnym znacznieu dla kultury... > > > > leave my post alone! > > pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3g > A nawet gdyby się pomylił, to i tak by się nie pomylił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt A kto to jest szechter? 21.12.09, 23:59 rooboy napisał: > arbajt napisał: > > > rooboy napisał: > > > > > jak widzisz nie jestem jedyny na tym forum, ktory kwestionuje > napis > > > z bramy jako obiekt o szczegolnym znacznieu dla kultury... > > > > > > leave my post alone! > > > > pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3g > > A nawet gdyby się pomylił, to i tak by się nie pomylił ;) Oceniasz prawdziwych Polaków po ich pochodzeniu? To już podlega pod rasizm... Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Re: szechter to naczelny admin gw 22.12.09, 00:31 rooboy napisał: > to on prawdziwy polak??? Według mnie tak. Choć nie jestem Bogiem aby przyznawać komuś polskość, to również nie jestem SUPerBogiem aby komuś ją odbierać, kto przyznaje, że jest Polakiem, tym bardziej temu kto wolał siedzieć w czasach socjalizmu do 1989 roku niż uciekać do Francji, Niemiec itd... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy a kto uciekl do francji i niemiec??? 22.12.09, 00:38 arbajt napisał: > rooboy napisał: > > > to on prawdziwy polak??? > > Według mnie tak. Choć nie jestem Bogiem aby przyznawać komuś polskość, to > również nie jestem SUPerBogiem aby komuś ją odbierać, kto przyznaje, że jest > Polakiem, tym bardziej temu kto wolał siedzieć w czasach socjalizmu do 1989 > roku niż uciekać do Francji, Niemiec itd... Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 rooboy - rozśmieszasz do łez 22.12.09, 00:46 jak widzisz nie jestem jedyny na tym forum, ktory kwestionuje napis z bramy jako obiekt o szczegolnym znacznieu dla kultury... Równie dobrze możesz kwestionować kulistość ziemi lub tak jak Giertych "starszy" teorię ewolucji ... Polacy są doskonali w robieniu z siebie światowych głupków wioskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy taki jest cel, nowotko, aby rozsmieszac... 22.12.09, 00:49 nowotkomarceli4 napisał: > jak widzisz nie jestem jedyny na tym forum, ktory kwestionuje > napis z bramy jako obiekt o szczegolnym znacznieu dla kultury... > > Równie dobrze możesz kwestionować kulistość ziemi lub tak jak > Giertych "starszy" teorię ewolucji ... Polacy są doskonali w > robieniu z siebie światowych głupków wioskowych. przeciez to forum to jest niezly entertainment, czyz nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: taki jest cel, nowotko, aby rozsmieszac... 22.12.09, 00:55 W du.pie mam twoją wizję forum Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy nowotko, relax and have some fun... 22.12.09, 00:58 nowotkomarceli4 napisał: > W du.pie mam twoją wizję forum kon ma duza glowe, niech sie martwi... albo "prawdy" dochodzi, jak ty zawsze usilujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: nowotko, relax and have some fun... 22.12.09, 01:04 ale ja to naprawdę mam w du.pie .. i jestem spokojny Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy ty spokojny??? miotasz sie od postu do postu... 22.12.09, 01:07 nowotkomarceli4 napisał: > ale ja to naprawdę mam w du.pie .. i jestem spokojny nawracajac innowiercow na nowotkowa jedynie sluszna interpretacje zaistnialej sytuacji... get a life! Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: ty spokojny??? miotasz sie od postu do postu. 22.12.09, 01:14 Buhahahahaahha .... i kto to mówi?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy a relaxed man, who respects the views of others... 22.12.09, 01:16 nowotkomarceli4 napisał: > Buhahahahaahha .... i kto to mówi?????? czyli przeciwienstwo ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
dddupa Ale policja stroszy piórka... te kamery, kominiary 22.12.09, 00:05 , wyjazd na sygnale, obecność dziennikarzy wszędzie :-) Powoli się uczą co to znaczy PR. Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Re: Ale policja stroszy piórka... te kamery, komi 22.12.09, 00:17 dddupa napisał: > , wyjazd na sygnale, obecność dziennikarzy wszędzie :-) Powoli się uczą co to z > naczy PR. Przynajmniej napisano, że nawet drabiny złodziejaszki z Polski nie mieli... A już ogłoszono w Izraelu, że to neofaszyści... że to polityczna sprawka... A w USA "blad end honor" - w kraju, który popiera Izrael w zbrodniach na Palestyńczykach - neofaszyści mają się dobrze. Swego czasu dobrze czuł się Bin Laden, przywódca Iraku... Biznes is busines ;) Szoł mast goł on ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Ale policja stroszy piórka... te kamery, komi 22.12.09, 00:42 1. Skąd ta pewność, że zlecenie nie przyszło od neofaszysty??? 2. Zastanów się jakie byłby polskie reakcje na zbezczeszczone groby oficerów II RP w Charkowie, Katyniu lub Miednoje??? 3. Wątek o Izraelu, Palestyńczykach, neofaszystach i USA bez sensu, bez ładu, bez składu. 4. Bin Laden w Iraku - też nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Re: Ale policja stroszy piórka... te kamery, komi 30.12.09, 22:01 nowotkomarceli4 napisał: > 1. Skąd ta pewność, że zlecenie nie przyszło od neofaszysty??? A skąd ta pewność? > 2. Zastanów się jakie byłby polskie reakcje na zbezczeszczone groby > oficerów II RP w Charkowie, Katyniu lub Miednoje??? Posłuchaj kolego... Może Ty uważasz, że tam zginęli żydzi. Ja uważam, że tam zginęli przede wszystkim Węgrzy i Polacy i nie obchodzi mnie ich pochodzenie. Ja nie jestem rasistą, nie dzielę ludzi ze względu na ich pochodzenie. > 3. Wątek o Izraelu, Palestyńczykach, neofaszystach i USA bez sensu, > bez ładu, bez składu. Problem w tym, że neofaszyzm rozwija się przede wszystkim w USA (czarni, latynosi - kolorowi), ale również w Izraelu, w którym byli obywatele ZSRR traktowani są jako druga kategoria. Zapomniałem dodać, że to oni traktują... > 4. Bin Laden w Iraku - też nie rozumiem Kto inwestował w terroryzm w latach 80siątych? Myślisz, że nie USA? Przykład dyktator Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
janeks-dwa Re: Ale policja stroszy piórka... te kamery, komi 22.12.09, 02:56 arbajt, jestes glopim polaczkiem- anntysemita Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Nie obrażam się... 30.12.09, 21:49 janeks-dwa napisał: > arbajt, jestes glopim polaczkiem- anntysemita Anntyemita, to brzmi dumnie. PS. Naucz się debilku używać polskich liter na polskim forum polskiej gazety :) Odpowiedz Link Zgłoś
serce_mi_peka gdzie tu sprawiedliwosc?????? 22.12.09, 00:05 pieknie, laska co zakatowala ze swoim pijaczkiem dzieciaka dostala 15lat a kolesiom za napis chca dac 10... o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy oni napis tez zakatowali... i do tego zbezczescili 22.12.09, 00:22 serce_mi_peka napisała: > pieknie, laska co zakatowala ze swoim pijaczkiem dzieciaka dostala > 15lat a kolesiom za napis chca dac 10... o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lares87 Re: gdzie tu sprawiedliwosc?????? 22.12.09, 01:32 sprawa przycichnie i skonczy sie na zawiasach no chyba ze maja juz za soba wyroki to za recydywe dostana kilka lat ale na pewno nie 10. A z drugiej strony to nie żal by mi było tych bezmuzgów, pewnych rzeczy kraść się nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Re: gdzie tu sprawiedliwosc?????? 30.12.09, 22:34 lares87 napisał: > sprawa przycichnie i skonczy sie na zawiasach no chyba ze maja juz za > soba wyroki to za recydywe dostana kilka lat ale na pewno nie 10. > > A z drugiej strony to nie żal by mi było tych bezmuzgów, pewnych rzeczy > kraść się nie powinno. A za brak m_u_zgu czym powinno się karać? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy he he, dobre... z tym dopingiem... 22.12.09, 01:26 kacap_ze_szkla_kontaktowego napisał: > Zawsze to jest lepiej kogoś leniwego > > dopingować do roboty > > w jego ojczystym języku :))))) > > ps > > żeby tylko tych pięciu > Donek-Pająk nie nakazał > dla ratowania swojej d... > jutro podczas tej wizji > wsadzić do karcela albo do komory :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
lares87 no nie bardzo wierze 22.12.09, 01:28 że można bylo sobie zakosic taki kawał metalu bez porządnego! rozpoznania. Zakres monitoringu, ochrona, sposob mocowania tablicy, droga ucieczki. Kto tu wciska kity ze mogli tam wejsc zwykli drechole i po prostu sobie to zabrać. A jeśli to prawda to rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Re: no nie bardzo wierze 30.12.09, 22:39 lares87 napisał: > że można bylo sobie zakosic taki kawał metalu bez porządnego! > rozpoznania. Zakres monitoringu, ochrona, sposob mocowania tablicy, > droga ucieczki. Kto tu wciska kity ze mogli tam wejsc zwykli drechole i > po prostu sobie to zabrać. A jeśli to prawda to rece opadaja. A kto normalny by pomyślał, że taki napis , w takim miejscu ktoś normalny mógłby ukraść? Odpowiedz Link Zgłoś
rumbun Nareszcie koniec tej sprawy... 22.12.09, 01:32 Dobrze, że szybko udało się odzyskać tablicę z Auschwitz. A pięciu panom życzę sprawiedliwych i wysokich wyroków. Miłego pobytu w pierdlu, z radością uświadamiam sobie, że ja też mam swój udział w finansowaniu waszych wakacji poprzez podatki. Odrapana miska, porcja taniej zupy, a może nawet kostka mydła - kto wie, którą z tych rzeczy z ochotą wam funduję. Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 Może by napis z Auschwitz podarować Izraelowi 22.12.09, 01:33 Polakom wystarczy kopia. Oryginał będzie się lepiej prezentował w muzeum w Izraelu.Obok napisu można umieścić dużą skarbonkę na remont muzeum w Oświęcimu i wycieczki biednych dzieci do Oświęcimia. Warto to przemyśleć i po uroczystościach podarować premierowi Izraela. Dobudują sobie kawałek płotu i będą przez tą bramę przeprowadzać młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
kar-rudy102 idioci.... 22.12.09, 02:44 co za idioci z tych złodzieji,mogli równie dobrze połasić się na kolumne Zygmunta lub na dzwon Wawelski Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 a może ukradziono kopie 22.12.09, 03:13 Najpierw trzeba sprawdzić czy znaleziony napis to oryginał. Może oryginału już dawno nie ma a zlecono kradzież kopii aby zamaskować wcześniejszą kradzież. Odpowiedz Link Zgłoś