three-gun-max 28.12.09, 12:37 Faszystowskie państwo. Przypomnę, że dowody osobiste wprowadzili w Polsce hitlerowcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
business3 Loppe-coś ci się dupnęło! To PO (nie)rządzi!!! 28.12.09, 13:08 Loppe-coś ci się dupnęło! To PO (nie)rządzi!!! loppe napisał: > IV RP rules! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Loppe-coś ci się dupnęło! To PO (nie)rządzi! 28.12.09, 13:11 Moim zdaniem obie wielkie partie realizują idee IV RP - co widać najlepiej w zgodnych głosowaniach sejmowych w takich sprawach jak: wybór Kurtyki (kandydata PO) na szefa IPN, lustracja (profesor Geremek jej nie akceptował) i tak dalej. Na odcisk też razem zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 ________ Tańczący z Donaldu Tusku _________ 28.12.09, 13:26 Donaldu Tusku to zawsze coś wymyśli. Jak nie odciski to taniec hazardzianiec ;) Zobaczcie jak cudownie: elfyourself.jibjab.com/view/JNvprlI3WygUMTM6X7Q9 elfyourself.jibjab.com/view/mis1RKPl3zah0a0ad76l To najlepiej tańczący rząd w dziejach RP! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe CBA - tak lubiane przez Wyboprczą:) 28.12.09, 13:26 no i oczywiście obie wielkie partie razem głosowały tworząc CBA (przy czym Kaczyński chciał zmniejszyć korupcję w Polsce, gdy Tusk oświadczył że w ogóle zlikwiduje korupcję w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Nie odwracaj kota zadem-to PO ma durne POmysły!!! 28.12.09, 13:51 Nie odwracaj kota zadem-to PO ma durne POmysły!!! I nie gadajmy o tym co było 2 lata temu, lub dawniej... loppe napisał: > Moim zdaniem obie wielkie partie realizują idee IV RP - co widać > najlepiej w zgodnych głosowaniach sejmowych w takich sprawach jak: > wybór Kurtyki (kandydata PO) na szefa IPN, lustracja (profesor > Geremek jej nie akceptował) i tak dalej. Na odcisk też razem > zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Loppe-coś ci się dupnęło! To PO (nie)rządzi! 28.12.09, 20:57 Może by jakiś światły Guru zapoznał nas jak się mają te sprawy w tzw krajach UE cywilizacyjnie rozwiniętych ? pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Loppe-coś ci się dupnęło! To PO (nie)rządzi! 28.12.09, 21:20 Pewien światły filolog klasyczny, przy podobnej okazji przypomniał nam Owidiusza: "Aurea prima sata est aetas quae vindice nullo, sponte sua sine legem fidem rectumqae colebat. Poena metusqae aberant, nec verba minantia fixo legebantur, nec supplex turba timebat iudicis ora sui, sed erant sine vindice tuti" (Metamorfozy) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Liberałowie a jednak faszyści 28.12.09, 13:06 i ulubieńcy Wyborczej!:) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Odciski palców w dowodach dla kryminalistów z PO! 28.12.09, 13:07 Odciski palców w dowodach dla kryminalistów z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
zarejestruj_sie zakładam że nieźle kradniesz skoro peniasz 28.12.09, 13:16 boisz się? czego? Odpowiedz Link Zgłoś
cptcrunch Re: zakładam że nieźle kradniesz skoro peniasz 28.12.09, 13:25 Ja np. boje sie tych siepaczy ktorzy zabili w celach wieziennych zabojcow Olewnika. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: zakładam że nieźle kradniesz skoro peniasz 28.12.09, 13:56 Ja się obawiam tych, którzy jako ostatni widzieli żywego Dyrektora Kancelarii Premiera Grzegorza Michniewicza. Możliwe, że przeciwnicy odcisków palców w dowodach wchodzący w skład Rady Ministrów też powinni się ich obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Kiedy USA zaczęły PObierać odciski palców na grani 28.12.09, 13:50 Kiedy USA zaczęły PObierać odciski palców na granicy - również od obywateli Brazylii - to Brazylia wprowadziła ten durny przepis także (ale tylko na zasadzie wzajemności dla obywateli USA). Jakie szykany POwinyy objąć PO? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Może Tusk POtrzebuje też rozmiary penisów i wagin? 28.12.09, 13:52 Może Tusk POtrzebuje też rozmiary penisów i wagin? zarejestruj_sie napisał: > boisz się? czego? Odpowiedz Link Zgłoś
zarejestruj_sie ty masz penisa? hehehehehe to niemozliwe 28.12.09, 13:57 Yaro ma podobno o długości 0,00000001 mm a nikt z jego prywatnej partii nie może mieć dłuższego niż on sam Odpowiedz Link Zgłoś
business3 POwaliło POpaprańców !!! 28.12.09, 14:14 POwaliło POpaprańców !!! zarejestruj_sie napisał: > Yaro ma podobno o długości 0,00000001 mm a nikt z jego prywatnej partii nie moż > e > mieć dłuższego niż on sam Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap jestes jak dziecko 28.12.09, 19:54 Z tym swoim zaufaniem do wladzy. Jakos wladza tego zaufania do obywateli nie ma... Bo gdyby miala, to zadne dowody nie bylyby potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielony 28.12.09, 12:48 z palcem w d... - jak to mówią Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 12:55 jarek kazałby dać wszystko, co się da wydrukować, włącznie z poglądami politycznymi :D Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 13:02 i właśnie dlatego kochamy Donalda i chętnie oddamy Mu ten odcisk Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 13:06 odcisk jak odcisk. Nie wiem co w tym złego ;) Bardziej obawiam się o ich wyciek i olbrzymi pierdo...nik. Jak to w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
zarejestruj_sie wyciek odcisków? hehehehehehehe 28.12.09, 13:18 codziennie od każdego Polaka wycieka pełno odcisków i robią to sami, jedynie złodzieje i bandyci ukrawają je skrzętnie Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: wyciek odcisków? hehehehehehehe 28.12.09, 13:21 > codziennie od każdego Polaka wycieka pełno odcisków Wyciek?! A jak powiążesz je z konkretnymi osobami?! :)))) MI chodzi o te już "opisane" Odpowiedz Link Zgłoś
cptcrunch A po co wiazac ? 28.12.09, 13:27 Wystarczy, ze bandyci (Ci majacy dostep do odciskow, czyli np. ze sluzb specjalnych), zostawia na miejscu przestepstwa TWOJE odciski palcow. I co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Alibi. Np. Albo inne dowody. 28.12.09, 13:54 Alibi. Np. Albo inne dowody. cptcrunch napisał: > Wystarczy, ze bandyci (Ci majacy dostep do odciskow, czyli np. ze sluzb > specjalnych), zostawia na miejscu przestepstwa TWOJE odciski palcow. I co wtedy > ? Odpowiedz Link Zgłoś
cptcrunch Jasne 28.12.09, 14:17 business3 po zatrzymaniu powie, Dnia 28.12.09, o godzinie 13:54 siedzialem sam w mieszkaniu/domu i korzystalem z komputera. I wszyscy uwierza. Walnij sie w leb. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A jak się zostawia cudze odciski? 28.12.09, 15:20 Wytłumacz nam proszę. Ja znam prostą metodę: wziąć za łeb cptcrucha i przystawić jego paluchy np. do pistoletu. Odpowiedz Link Zgłoś
cptcrunch Re: A jak się zostawia cudze odciski? 28.12.09, 15:26 Mozna, ale bedzie sie wyrywal. No i trzeba go tam dostarczyc. Majac odciski palcow w bazie danych mozna to zrobic w dowolnym miejscu na swiecie a cptcrunch sie o tym dowie jak przyjda po niego o 6.00. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Jakoś dziwny brak odpowiedzi ;-) 29.12.09, 14:18 Nie odpowiedziałeś na pytanie: JAK ZOSTAWIĆ CUDZE ODCISKI PALCÓW NA MIEJSCU PRZESTĘPSTWA? A zgarnąć cpcruncha można zawsze. I wpisać w papierach, że ośmiu świadków widziało jak ... I opinię dowolnego biegłego na dowolny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A jak się zostawia cudze odciski? 28.12.09, 16:51 > Wytłumacz nam proszę. Polecam CSI :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: A jak się zostawia cudze odciski? 29.12.09, 14:14 cillian1 napisał: > > Wytłumacz nam proszę. > > Polecam CSI Ale ja się pytam naprawdę, a nie o durnowaty serial (bo chyba o to ci chodziło?). Ponowię pytanie: jak zostawić cudzy odciska palca np. na blacie w banku podczas napadu? Oczywiście bez użycia samego palca. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zarejestruj_sie Re: wyciek odcisków? hehehehehehehe 28.12.09, 13:40 rejestr juz istnieje to raz a dwa jeżeli chcesz powiazac to zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: wyciek odcisków? hehehehehehehe 28.12.09, 13:58 Wiele rzeczy istnieje nielegalnie. O tym, co nielegalne, nie rozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A CePiK to już Tusku zainstalował ??? 28.12.09, 13:53 A CePiK to już Tusku zainstalował ??? cillian1 napisał: > odcisk jak odcisk. Nie wiem co w tym złego ;) > > Bardziej obawiam się o ich wyciek i olbrzymi pierdo...nik. Jak to w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A CePiK to już Tusku zainstalował ??? 28.12.09, 14:15 > A CePiK to już Tusku zainstalował ??? Tobie Jarek wkłada jeden i wyciąga ;) Każdego dnia :D Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: A CePiK to już Tusku zainstalował ??? 28.12.09, 14:45 a tobie co donek robi/????/ Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A CePiK to już Tusku zainstalował ??? 28.12.09, 14:54 czytaj swoich kolegów, bo wypadasz z rytmu!!! > A CePiK to już Tusku zainstalował ??? Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: A CePiK to już Tusku zainstalował ??? 28.12.09, 15:15 boli spadek poparcia dla platfusow oj boli co za niewdzieczne spoleczenstwo majace dosc kretaczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A CePiK to już Tusku zainstalował ??? 28.12.09, 15:31 eee, zaraz boli, śnieg pada, to i poparcie pada, nie wiesz że Polacy tak mają!? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A co ma Tusk do Cepiku? 28.12.09, 15:16 1. Cepik działa, choć co to za działanie ;-) 2. Projekt CEPIK ma już kilkanaście lat - czyżby od początku był on w jurysdykcji Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Może jakieś moduliki CePiKu działają, nie system.. 28.12.09, 18:17 Może jakieś moduliki CePiKu działają, nie system... A tak na marginesie - zauważ, że Tusk jest (chyba?) premierem od 2 lat... i jego koleś Schetyna jest ministrem (chyba?) MSWiA... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Może jakieś moduliki CePiKu działają, nie sys 29.12.09, 12:36 business3 napisał: > Może jakieś moduliki CePiKu działają, nie system... > A tak na marginesie - zauważ, że Tusk jest (chyba?) premierem > od 2 lat... i jego > koleś Schetyna jest ministrem (chyba?) MSWiA... Nie jest. Ale sprawdziłem - żaden z nich przez ostatnie 2 lata ani linijki kodu nie napisał! To wstrętne obiboki. A przecież poprzednie 10 lat Cepik tak ładnie się rozwijał... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Jakie PiS ma stanowisko ;) 28.12.09, 12:54 ? Bo jeżeli P0 ma ten pomysł,to PiS jako partia policyjna ma .... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielony 28.12.09, 12:54 www.panoptykon.org - trzeba działać Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Donek... Nikt tak jak ty nie potrafi 28.12.09, 12:55 tak spieprzyc zaufania jakie ZA DARMO otrzymał od wyborców w '07 roku... Za rok ten plakacik będzie znowu aktualny. prawica.net/files/images/Tusk_jak_wybory.preview.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Donek... Nikt tak jak ty nie potrafi 28.12.09, 13:01 Możesz mieć rację, wygląda, jakby w wigilię pozamieniał się na łby z Jarkiem i Leszkiem. Mieli jakieś spotkanie w wigilię? :( Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
glutoplazma Re: W nowych dowodach osobistych znajdzie się tak 28.12.09, 12:55 three-gun-max napisał: > Faszystowskie państwo. Przypomnę, że dowody osobiste wprowadzili w Polsce hitle > rowcy. ...Oraz prawostronny ruch na drogach Czechosłowacji i Austrii. Poza tym, hitlerowcy byli nazistami. Faszystą był Mussolini. Odpowiedz Link Zgłoś
atreey Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielony 28.12.09, 13:00 Bojkotujemy! 50 procent polakow nie odda odcisku swoich linii papilarnych!I co twedy, bedziemy nie Polakami?Moze jeszcze jakies kary na nas naloza?To nie ma sensu.nie wystarczy moje zdjecie, data urodzenia i numer peselu??co jeszcze niby chcielibyscie osiagnac swoja wszechogarniajaca obsesja kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 14:09 Porządny obywatel nie ma się czego obawiać,natomiast przestępcy tak,a o nich nie dbam. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 14:13 mus-zek0 napisał: > Porządny obywatel nie ma się czego obawiać,natomiast przestępcy tak,a o nich ni > e > dbam. Pytanie zasadnicze: KTO i NA JAKICH PODSTAWACH określa kto to jest porządny obywatel? Bo to, że tobie się wydaje, żeś porządny nie znaczy, że aparat będzie podzielał twoją definicję :D Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 14:21 To proste nie mam czego się obawiać,więc nie czuję żadnego zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 14:25 mus-zek0 napisał: > To proste nie mam czego się obawiać,więc nie czuję żadnego zagrożenia. I każdy to czuje do chwili kiedy zaczyna się obawiać. Nie odpowiedziałeś na pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cptcrunch Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 14:25 Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było. Pastor Martin Niemöller, 1942, Dachau. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Jak przyjdzie PO - będzie za późno... 28.12.09, 19:59 Jak przyjdzie PO - będzie za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
atreey Re: Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielo 28.12.09, 17:26 Problem polega na tym, ze w takim lwasnie systemie zarzadania danymi, tzw, porzadny obywatel- jest domniemanym oskarzonym. Politycznie uwazam to za katastrofe, bo wlasciwie niby dlaczego mam oddawac swoj odcisk? Zjakiej racji ? Moje cialo jest nienaruszalne, do czasu popelnienia przestepstwa. Moje cialo nalezy do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 POwcy oddają swojemu Ducze penisy do wszystkiego! 28.12.09, 20:00 POwcy oddają swojemu Ducze penisy do wszystkiego! atreey napisał: > Problem polega na tym, ze w takim lwasnie systemie zarzadania danymi, tzw, > porzadny obywatel- jest domniemanym oskarzonym. > Politycznie uwazam to za katastrofe, bo wlasciwie niby dlaczego mam oddawac swo > j > odcisk? Zjakiej racji ? > Moje cialo jest nienaruszalne, do czasu popelnienia przestepstwa. Moje cialo > nalezy do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 A nie lepiej od razu tatuować numery na rękach? 28.12.09, 13:01 Albo wypalać numerki i orzełka na czole? Tusku myśl dalej. Kto wie może będziesz tak wielkim premierem jak Edward Babiuch! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 W Tusku jest więcej z komucha niż liberała !!! 28.12.09, 13:55 W Tusku jest więcej z komucha niż liberała !!! pl2512 napisała: > Albo wypalać numerki i orzełka na czole? Tusku myśl dalej. Kto wie może > będziesz tak wielkim premierem jak Edward Babiuch! Odpowiedz Link Zgłoś
t.siedlecki Wypalać 28.12.09, 17:18 numerki i orzełki przy czym orzełki z krzyżykiem w koronie dla prawdziwych albo bez krzyżyka dla mniej prawdziwych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Orwell z ludzką twarzą 28.12.09, 13:05 kto by się spodziewał po "liberałach", że mają pomysły godne PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernik2009 Takiego pomysłu to ja bym się po PRLu nie spodziew 28.12.09, 20:54 ał, nawet w czasach stalinowskich. Widać Tusek chce przewyższyć w totalitaryzmie ojca narodu radzieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 [...] 28.12.09, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kto to był faszystą ? PIS ? czy PO?zapomniał 28.12.09, 13:14 nie no nie czaruj, to PiS kumplował się z LPR. A potem zwalał na PO, że to ich wina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Kto to był faszystą ? PIS ? czy PO?zapomniał 28.12.09, 14:02 Liga Polskich Rodzin nie wprowadziła prawa w szkołach, aby nauczyciel donosił do dyrekcji na nauczyciela (w domyśle złego nauczyciela) pod groźbą kary. Mniejsza o LPR, bo ich już u władzy nie ma, ale takie stalinowskie prawo zamierza wprowadzić partia o nazwie Platforma Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kto to był faszystą ? PIS ? czy PO?zapomniał 28.12.09, 14:42 > Liga Polskich Rodzin nie wprowadziła prawa w szkołach, aby nauczyciel > donosił do dyrekcji na nauczyciela chcesz trzymać taką sztamę jak ostatnio w policji?! Kolo podpierdzielił drugiego policjanta i traci pracę? Co ukrywasz człowieku, dlaczego odwracasz wzrok, przy rozmowie z innym?! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Zapomnieli o kodzie DNA, 28.12.09, 13:08 rentgenie uzębienia oraz o obowiązkowym tatuażu peselu na dziąśle górnej szczęki i pod pachą. Za rok ustawowo wprowadzić pozdrowienie "heil". Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Dowód macht frei !!! 28.12.09, 13:57 Dowód macht frei !!! jonwol napisał: Re: Zapomnieli o kodzie DNA, rentgenie uzębienia oraz o obowiązkowym tatuażu peselu na dziąśle górnej > szczęki i pod pachą. Za rok ustawowo wprowadzić pozdrowienie "heil". Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek.er Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielony 28.12.09, 13:11 A co jeśli ktoś nie ma wogóle palców u rąk? Może od razu odcisk pośladka? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Pieczęć z codziennej kupy... 28.12.09, 13:58 Pieczęć z codziennej kupy... piotrek.er napisał: > A co jeśli ktoś nie ma wogóle palców u rąk? > Może od razu odcisk pośladka? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Hitlerowcy dziadkowi ausweis z odciskami wydali 28.12.09, 13:13 Mam ausweis mojego dziadka z 1943 roku wydany przez hitlerowców. Też są w nim odciski palców. Minister Miller z lekka przesadza albo go ktoś fatalnie podpuszcza. Po kij odciski palców? Po kij każdemu podpis elektroniczny? Ile podatnicy za te gadżety zapłacą? I kto na tym zrobi gigantyczną kasę? Czy CBA to już prześwietla? A ponadto to jest lobbing brutalny na rzecz firm informatycznych. "System" komuś potrzebny? Tylko komu i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 "Wielki Brat" z WSWiA? 28.12.09, 13:21 A co z demokracją Panie Ministrze? I czy to będzie za pańskie czy nasze podatników pieniądze? Orwellem z daleka śmierdzi i nie tylko. Czy jest już osłona antykorupcyjna służb nad tą gigantyczną inwestycją? Czy dziś państwo polskie nie ma pilnijeszych potrzeb, na przykład w służbie zdrowia, żeby wielkimi pieniędzmi informatyczne firmy dokarmiać? Na szpitale są już pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Cmentarny Brat Grzesiek ??? 28.12.09, 13:59 Cmentarny Brat Grzesiek ??? kwiecien45 napisał: Re: "Wielki Brat" z WSWiA? > A co z demokracją Panie Ministrze? > I czy to będzie za pańskie czy nasze podatników pieniądze? > Orwellem z daleka śmierdzi i nie tylko. > Czy jest już osłona antykorupcyjna służb nad tą gigantyczną > inwestycją? > Czy dziś państwo polskie nie ma pilnijeszych potrzeb, na przykład w > służbie zdrowia, żeby wielkimi pieniędzmi informatyczne firmy > dokarmiać? > Na szpitale są już pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
atreey Re: Cmentarny Brat Grzesiek ??? 28.12.09, 17:38 A an edukacje i szpitale Panie Premiezrea to sa pieniadze?Nie ma...:)? hm. a na co sie je spedza>?na wojska w Afganistanie, bo nam rzeczywiscie jest to potrzebne,... Sciem wszystko to. Nie dajmy sie.stworzmy normalne, parcytypatywne spoleczenstwo. sami o sboe stanowmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jawu A ja jestem za 28.12.09, 13:13 Może dlatego, że trochę wiem o co chodzi i jakie ułatwienia w codziennym zyciu można uzyskać. Trzeba trochę pomyśleć, a nie bzdurnie ujadać o faszyźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: A ja jestem za 28.12.09, 13:30 jawu napisał: > Może dlatego, że trochę wiem o co chodzi i jakie ułatwienia w > codziennym zyciu można uzyskać. Trzeba trochę pomyśleć, a nie > bzdurnie ujadać o faszyźmie. Jakie "UłATWIENIE"? Podaj przykład. W totalnym nadzorze i inwigilacji obywateli zapewne to będzie dobre ułatwienie. Ale Polska to dziś jeszcze wolny kraj a nie obóz. Pamiętaj też, że te dane błyskawicznie im wyciekną. I to dopiero będzie kipisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Re: A ja jestem za 28.12.09, 14:11 No właśnie, nie wyciekną, bo nie bedzie centralnej bazy danych. Odciski będę tylko i wyłacznie w dowodzie osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A ja jestem za 28.12.09, 14:16 jawu napisał: > No właśnie, nie wyciekną, bo nie bedzie centralnej bazy danych. Oczywiście, że będzie. No ale na pewno będzie tajna. > Odciski będę tylko i wyłacznie w dowodzie osobistym. Baju, baju :D Na 99% masz rację. Może nawet na 99.999%. Różnica między tą wartością a setką skłania mnie do powiedzenia pomysłodawcy: sr*ł was pies :D Odpowiedz Link Zgłoś
cptcrunch Teoryja 28.12.09, 14:33 Pewnie, wystarczy tylko odpowiednio poustawiac pionki no bedzie dostep do wszystkich odciskow. Podobny numer opisany tutaj ... sprzed kilku miesiecy. "Wszystkie służby, w tym ABW, na uzyskanie informacji o obrotach czy dochodach przedsiębiorców muszą mieć zgodę sądu. "Dziennik Gazeta Prawna" pisze, że nie dotyczy to wywiadu skarbowego i dodaje, że jest to jedyna służba, której nikt nie kontroluje. Gazeta zwraca uwagę, że zgodnie z ustawą takie prerogatywy ma sejmowa komisja finansów publicznych, ale z nich nie korzysta. " podatki.wp.pl/kat,66248,title,Wywiad-skarbowy-poza-kontrola,wid,11781242,wiadomosc.html?ticaid=195c7 Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Re: A ja jestem za 28.12.09, 14:18 co do ułatwień. Choćby kwalifikowany podpis elektroniczny. Moze być w chipie - wydanie podpisu tylko po uwierzytelnieniu palcem. Tak samo wszelkie PINy. Wydanie każdej informacji wymagającej uwierzytelnienia - bez potrzeby angażowania panienki z okienka. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 To, karwa, oddaj im wszystko. Żonę i dzieci też!!! 28.12.09, 14:00 To, karwa, oddaj im wszystko. Żonę i dzieci też!!! jawu napisał: A ja jestem za. Może dlatego, że trochę wiem o co chodzi i jakie ułatwienia w > codziennym zyciu można uzyskać. Trzeba trochę pomyśleć, a nie > bzdurnie ujadać o faszyźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jarosz_peter Re: A ja jestem za 28.12.09, 19:38 masz racje TROCHĘ wiesz o co chodzi, bo ... jakie to ułatwienie w codziennym KONTROLOWANIU życia obywateli władza może uzyskać. Trzeba trochę pomyśleć, a nie bzdurnie liberalizmie ujadać. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Nawet komunisci............ 28.12.09, 13:15 nie sciagali linii papilarnych od kazdego obywatela.Jedynie od przestepcy.Rzad Tuska uwaza swoich za aniolkow, zagrozenie dla jego ideii stanowia zwykli obywatele.Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..Nawet komunisci............ 28.12.09, 13:23 > nie sciagali linii papilarnych od kazdego obywatela. bo oni gamoniu ich nie potrzebowali, jak chcieli kogoś udooopić to to robili, tylko dlaczego rodzinę kaczek nie chcieli?! Odpowiedz Link Zgłoś
sq9dde Byl okres w historii ,kiedy ludzi tatuowano ... 28.12.09, 13:16 Moze jednak isc z duchem czasu i kazdemu wszczepic chip do glowy .Od razu bedzie wiadomo kogo koles popiera z politykow. Raz do roku obowiazkowo odczytywac mysli czlowieka. A moze wsczepic chip programowalny .Mozna by wtedy zaprogramowac czlowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
business3 I kto tu ma ciągoty rodem z wermahtu i gestaPO ??? 28.12.09, 14:02 I kto tu ma ciągoty rodem z wermahtu i gestaPO ??? sq9dde napisał: > Moze jednak isc z duchem czasu i kazdemu wszczepic chip do glowy .Od razu > bedzie wiadomo kogo koles popiera z politykow. > Raz do roku obowiazkowo odczytywac mysli czlowieka. > A moze wsczepic chip programowalny .Mozna by wtedy zaprogramowac czlowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Odcisk palca w nowych dowodach? Rząd podzielony 28.12.09, 13:17 Panie Miller ! Czyżby Pan nie wiedział co to jest "Kennkarte" ? Niech się Pan douczy, nieuku ! Myśmy już mieli takie auswajsy ! Polak nie zgodzi się na taki chwyt. Komuniści nie odważyli się na takie coś. A bardzo im się chciało. I Pan niechaj zapomni o takich faszystowskich marzeniach. Z resztą Pan też jest do wymiany ! Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Minority report już wkrótce... 28.12.09, 13:21 Teraz czekamy tylko na skanowanie siatkówki w windach i przy wejściach do sklepów, chipy rfid w każdym sprzedawanym produkcie, strażników miejskich z uprawnieniami policjantów, podsłuchy bez nakazu sądowego oraz inne podobne praktyki państwa totalitarnego... Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Re: W nowych dowodach osobistych znajdzie się tak 28.12.09, 13:21 Tusk jest jak Napoleon! ten z powieści Orwella.. Odpowiedz Link Zgłoś
p3nisista kryminaliście już sr.ają w gacie ze strachu 28.12.09, 13:23 i wrzeszczą na forum Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: kryminaliście już sr.ają w gacie ze strachu 28.12.09, 13:25 to nie tak, znając bałagan w naszych urzędach, to czyjś odcisk, może twój, może być przypisany pod złodzieja! Będziesz się cieszył? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: kryminaliście już sr.ają w gacie ze strachu 28.12.09, 13:31 p3nisista napisała: > i wrzeszczą na forum Czyli, że ja jestem "kryminalista"? ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: kryminaliście już sr.ają w gacie ze strachu 28.12.09, 14:05 Nie ma niewinnych, są tylko źle przesłuchiwani. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Zła diagnoza. To dzieci Hollywood 28.12.09, 16:09 Kryminaliści albo nie potrafią pisać na forum, albo mają inne zajęcia. Tutaj protestują osobnicy, którzy się naoglądali za dużo filmów z Hollywood i co gorsza uwierzyli. Sami podświadomie wzorują się na długowłosego "freak'a", który nasłuchuje częstotliwości policyjne, rozpracowuje spisek, itd. W co drugim filmie jest taka postać, zwykle drugoplanowa, zwykle ginie w starciu z machiną Orwella. Wróg publiczny, 2012 i wiele, wiele innych - tylko że to fikcja. Nawet jeżeli prezentowane technologie bywają realne. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Tusk jednak pokazał wilcze zęby 28.12.09, 13:33 Partia niby liberalna a metody rodem z NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
ljoncz Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 13:34 Faszyści, komunisci? Ludzie o jakim artykule wy piszecie? Nikt nie planuje ZBIERANIA odcisków palców w jakiejkolwiek bazie. Odcisk ma być zakodowany w dowodzie - żeby można było jednoznacznie potwierdzić, że dowód należy do osoby, która się nim posługuje. Na tej samej zasadzie co zdjęcie. Czy krzykacze chcą również usunąć z dowodów zdjęcie, bo to Orwell i państwo policyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 13:41 ljoncz napisał: > Faszyści, komunisci? Ludzie o jakim artykule wy piszecie? > > Nikt nie planuje ZBIERANIA odcisków palców w jakiejkolwiek bazie. > Odcisk ma być zakodowany w dowodzie - żeby można było jednoznacznie > potwierdzić, że dowód należy do osoby, która się nim posługuje. Na > tej samej zasadzie co zdjęcie. > > Czy krzykacze chcą również usunąć z dowodów zdjęcie, bo to Orwell i > państwo policyjne? ALE PO CO? PO CO POTWIERDZAĆ, ŻE DOWÓD JEST MOJĄ WŁASNOŚCIĄ SKORO JEST W NIM MOJE ZDJĘCIE A MUSZĘ GO WYMIENIAĆ CO 10 LAT? SKORO WIĘC BĘDZIE W NIM MÓJ ODCISKI PALCA TO KONIENOŚĆ WYMIANY DOWODU CO 10 LAT ZNIKNIE?\ NIE MA O TYM MOWY W PROJEKCIE. A PRZECIEŻ ODCISKI PALCÓW NIE ZMIENIAJĄ SIĘ Z WIEKIEM! NIE ROZUMIESZ, ŻE W KRAJU DEMOKRATYCZNYM LUDZIE NIE MAJĄ CZĘSTO ŻADNYCH "DOWODÓW OSOBISTYCH" A TAKIE MYŚLENIE JAK TWOJE TO CZYSTY TOTALITARYZM? PAŃSTWO DEMOKRATYCZNE UFA SWOIM OBYWATELOM A ODCISKI PALCÓW POBIERA TYLKO OD PRZESTĘPCÓW KTÓRYCH SKUTECZNIE ŚCIGA! Odpowiedz Link Zgłoś
sugarbox Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 13:45 Racja panie /przenajświętsza racja! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 13:48 kwiecien45 napisał: > ljoncz napisał: > > > Faszyści, komunisci? Ludzie o jakim artykule wy piszecie? > > > > Nikt nie planuje ZBIERANIA odcisków palców w jakiejkolwiek bazie. > > Odcisk ma być zakodowany w dowodzie - żeby można było > jednoznacznie > > potwierdzić, że dowód należy do osoby, która się nim posługuje. Na > > tej samej zasadzie co zdjęcie. > > A czy przy okazji umieszczania mojego zdjęcia w dowodzie nie zostaje ono w bazie danych? Jesteś pewien że odcisk palca pobrany do dowodu nie znajdzie się też w bazie danych potwierdzających wydanie mi dowodu obok znajdującego się tam mojego zdjęcia? W czyim imieniu dasz mi gwarancję, że skanu odcisku obok fotki w bazie nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ljoncz Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 13:52 Np. po to, żeby bank mógł sprawdzić, czy na pewno to TY bierzesz kredyt, a nie koleś który Ci ten dowód ukradł. Mówisz "totalitaryzm", ale nie podajesz żadnego uzasadnienia, że wprowadznie odcisków do dowodów bez ich zbierania w bazie prowadzi do "totalitaryzmu". Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 14:09 Obowiązkiem obywatela jest nie ufać jakiejkolwiek władzy. Nie podpisuję się co prawda pod komentarzami debili majaczących o hitleryźmie czy staliniźmie ale stworzenie takiej bazy to MARZENIE każdego policmajstra. Ilość danych jakie przekazujemy władzy powinna być ściśle limitowana a każda próba zwiększenia zakresu oprotestowywana jak najmocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 14:09 Jak ty dorosły zapewne człowiek nie rozumiesz i potrzeba ci tłumaczyć to dajmy spokój. No, może przeczytaj: G. Orwel, Rok 1984; A. Koestler, Cemność w południe (pl.wikipedia.org/wiki/Arthur_Koestler) i wiele innych. Za długo by trzeba było ci tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: mały przykład 28.12.09, 14:14 Ależ oczywiście, że prowadzi do totalitaryzmu. Mały przykład: niedawna kradzież żelastwa z oświęcimia. Za sprawę wzieły się wszelkie specsłużby w państwie. Załóżmy, że ktoś był tam niedługo przed kradzieżą i przykładowo dotknął ręką gdzieś niedaleko. W przypadku, gdyby policja miała odciski palców wszystkich obywateli, ów jegomość już by miał wizytę ubecji i trzepanie chaty. Nie wierzysz? To poczytaj sobie o kamerce internetowej wycelowanej w bramę. Ubecja narzekała, że akurat nikt przez nią nie patrzył bo już mieli w zamiarze złożenie mu wizyty. A co dzieje się podczas takich wizyt to wiadomo. Ubecja nie moze wyjść z pustymi rękami. Nie daj Boże ktoś miałby na komputerze choćby jedną mp3-jkę albo zdjęcia swoich dzieci podczas kąpieli. Zanim by się wytłumaczył to już byłby bezdomny. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 14:15 ljoncz napisał: > Np. po to, żeby bank mógł sprawdzić, czy na pewno to TY bierzesz > kredyt, a nie koleś który Ci ten dowód ukradł. > > Mówisz "totalitaryzm", ale nie podajesz żadnego uzasadnienia, że > wprowadznie odcisków do dowodów bez ich zbierania w bazie prowadzi > do "totalitaryzmu". Ale ja nie biorę kredytu i nigdy nie będę brał. I tysiące innych też nie więc niepotrzebne nam takie dowody. Więc po co z podatków opłacać kasę za bank? Bank odpowiada komu i jaki dał kredyt. Niech bank sam sprawdza swoich klientów a nie na koszt podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: myślenie 28.12.09, 14:08 Odciski będą również przechowywane w centralnej bazie danych tak jak teraz są tam zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
bigkaraluch Re: Czytanie ze zrozumieniem 28.12.09, 18:41 ......I CO MAMY W TO UWIERZYĆ BAZA I CAŁY SYSTEM JUŻ JEST TERAZ TRZEBA TO TYLKO ZALEGALIZOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor A kto zadał pytanie po co? lub dlaczego? 28.12.09, 13:48 bo jak na razie to w komentarzach widać tylko ujadanie. Sami nerwicowcy tu piszą? I propagandziści? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: A kto zadał pytanie po co? lub dlaczego? 28.12.09, 14:11 1korektor napisał: > bo jak na razie to w komentarzach widać tylko ujadanie. > Sami nerwicowcy tu piszą? I propagandziści? I neobespieka z dostępem do naszych danych:) Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Odcisk palca i zdjęcie z profilu i en face 28.12.09, 13:51 w więziennej kaniołce. To przyspieszy i ułatwi procedury osadzania. Odpowiedz Link Zgłoś