plorg 29.12.09, 23:45 Co pomogą wszystkie skanery, rentgeny, przeszukiwania, konfiskaty butelek z mineralną itd., jak następnym razem znowu agent mignie legitymacją tajnych służb i zażąda wpuszczenia kolejnego najemnika na pokład? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.r.a.f.z.e.r.o Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 29.12.09, 23:50 No to jak teraz wezmą sie za całowite i systemowe uszczelnianie systemów bezpieczeństwa to jedyne w czym będzie można wsiąść do samolotu to będą jednorazowe papierowe majtki. A dla osób wyrażających dezaprobatę dla amerykańskiego systemu przygotowany jest kurort na Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 USA, poczynając od Busha młodszego... 30.12.09, 00:27 USA, poczynając od Busha młodszego a za Baraka Obamby coraz bardziej przypominać zaczynają '1984' G.Orwell'a albo jak kto woli ZSRR za czasów późnego Lenina i wczesnego Stalina. Czas się ocknąć USA póki nie jest za późno. A miało być tak pięknie i różowo, miłość miała paczkować i wybuchać tysiącami czerwonych róż i jobs, jobs, jobs itd. itp mambo jumbo elit. A tu co,zamiast róż wybuchają samoloty albo wypreparowani terroryści. Dzięki ci Globalizacjo i Multikulti. Czy ktoś jeszcze pamięta RWPG (Rade Wzajemnej Pomocy Gospodarczej) za komuny bo ta Globalizacja to wygląda mi na reanimacje RWPG w wydaniu Made in Oceania. Odpowiedz Link Zgłoś
michalpopiel Re: USA, poczynając od Busha młodszego... 30.12.09, 06:11 Ci co choc raz lecieli do USA wiedza jak to wyglada: 1. Jakies bzdurne papierki do wypelnienia z pytaniami typu: Cyz jest Pan zlonkiem organizacji terrorystycznej? Czy ma Pan bron? 2. Mila rozmowa z Homeland Security o tym po co, na jak dlugo itp... 3. Fotografowanie oka jak i odciski wszystkich 10 palcow rak. Alez ci terrorysci sa beszczelni: 1. nie wspominaja w owej broszurze, ze naleza do organizacji przestepczej 2. Nie wspominja w rozmowie ze straza graniczna swojego prawdziwego celu wizyty Nie do pomyslenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Ojciec tego chlopaka ostrzegal Jankesow! 30.12.09, 14:41 Ale ciemniaki dali znowu ciala, hehe ... tak jak przed 9/11 CIA byla ostrzegana, tak i teraz. Ciemniaki i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: a moze nie zawiodl 31.12.09, 14:41 też powoli zaczynam tak myśleć. spreparowanie lub wykorzystanie każdego takiego incydentu umożliwia coraz ciaśniejsze zaciskanie się administracyjnej pętli na szyi obywatela w myśl domniemanego "bezpieczeństwa". Yes we can - nothing changed...:( Odpowiedz Link Zgłoś
psiorgan Obawiam się o życie i zdrowie Obamy. Jak 30.12.09, 00:07 wiadomo wsteczne siły mają Go na celowniku i zechcą pozbawić wszystkich ludzi dobrej woli laureata pokojowej nagrody Nobla, zadać na ból nie do wyobrażenia, porównywalny tylko z tzw. holocaustem. Odpowiedz Link Zgłoś
mtsk1 Re: Obawiam się o życie i zdrowie Obamy. Jak 30.12.09, 00:18 Obama nie rozumie,zagrozenia wynikajacego z radykalnego Islamu. Nie uzywa nawet slowa "islamski terroryzm" a nawet "terroryzm". Pokazuje islamistom slabosc , ktora oni wykorzystuja. Mam nadzieje, ze skonczy szybko byc prezydentem, a nastepny wezmie sie za walke z "islamskim terroryzmem". Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Obawiam się o życie i zdrowie Obamy. Jak 30.12.09, 11:06 mtsk1 napisał: > Obama nie rozumie,zagrozenia wynikajacego z radykalnego Islamu. > Nie uzywa nawet slowa "islamski terroryzm" a nawet "terroryzm". > Pokazuje islamistom slabosc , ktora oni wykorzystuja. > Mam nadzieje, ze skonczy szybko byc prezydentem, a nastepny wezmie sie > za walke z "islamskim terroryzmem". A możesz mi wyjaśnić co dobrego ma niby wyniknąć z tego że nowy prezydent zacznie używać brzydkich słów pod adresem mahometan?? Zrozum głupku -oni tego chcą -przynajmniej ich przywódcy. Chcą sprowokować USA do wojen w świecie arabskim by nastawić islam jeszcze bardziej przeciw Ameryce - a wtedy dopiero nie będzie można zapobiec zamchom... no chyba że dokonasz nuklearnego ludobójstwa miliarda muzułmanów ale obawiam się że to nie chodzi w grę... USA już nie są w stanie wygrać w Afganistanie (przynajmniej na razie). Iraku wciąż wybuchają bomby... Tylko głupek (albo G.W. BUsh) organizowałby teraz nową krucjatę.... A agresywna retoryka bez realnej groźby to jest coś co sobie można wsadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Obawiam się o życie i zdrowie Obamy. Jak 30.12.09, 12:47 psiorgan napisała: > wiadomo wsteczne siły mają Go na celowniku i zechcą pozbawić wszystkich ludzi > dobrej woli laureata pokojowej nagrody Nobla, zadać na ból nie do wyobrażenia, > porównywalny tylko z tzw. holocaustem. Ty się lepiej zacznij obawiać o swoje zdrowie. Psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 00:19 Awaria systemu czy inscenizacja? Polecam posluchac i poczytac artykul wraz z komentarzami. www.youtube.com/watch?v=oFdG4eySIU8&feature=player_embedded www.prisonplanet.com/ben-stein-calls-ron-paul-antisemitic-on-larry-king.html --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana barak podkręć śrubę to będzie i podsłuchuj 30.12.09, 00:35 mnie wywalają pastę do zębów a jakieś alakjdy wchodzą na pokład samolotu US z ważna wiza? 2x z bombami? pliiz pliiiz na pewno chce żebyś mi jeszcze ograniczył wolności obywatelskie i założył podsłuchy. Będę wtedy przy tobie baraku bezpieczny. Jak sku...syn. Z naciskiem na to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 00:28 Test. test. Odpowiedz Link Zgłoś
irini system zawiódł 30.12.09, 00:40 System zawiódł nie po raz pierwszy. Komórki są podsłuchiwane, emaile są czytane, część ginie, to samo z listami zwykłymi, no jeden mi zaginął, ale żeby list do Anglii szedł miesiąc, czy nawe trzy i pól tygodnia? Nie wpowiecie mi, że to robi irański rząd, prawda? A jeśli nie irański rząd, to kto mi takie dowcipy robi? A że smsy giną - od lat - to czyja to wina? Może Panowie Readktorzy się tym zajmą, albo spece od elektroniki. Komu to pomaga, że mi kradnie maile i smsy? A to, że mi jakaś świnia wystawiła zlecenie na 0 złotych, kiedy byłam na bezrobociu, o czym dowiedziałam sie przypadkiem od ZUSu - to przepraszam, co to ma być? I ja miałam obowiązek zgłosić ZUsowi takie zlecenie, bo nawet na zero zł przerywa mi bezrobocie (nawiasem mówiąc, piękny przepis). Ale jak, skoro nawet nie wiedziałam, że ono jest? Proszę się ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
rt-z a listosz, to co ? 30.12.09, 02:08 i ma smesy ci dac ? A Mikolaj da ci ? Co ty mi o Iranie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
300zl Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 00:32 gdyby to był samolot innego kraju to by nawet nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
irini System zawiódł 30.12.09, 00:43 A jak dorwę tę świnię, która mi od nastu lat kradnie maile, smsy, a moje listy do Anglii puszcza po 30 dni w jedną stronę, to wszytskie zęby jej wybiję. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: System zawiódł 30.12.09, 00:48 irini napisała: -> świnię <- tylko nie świnię tylko nie świnie Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 00:47 ale byście tu po nim teraz jeździli gdyby ten samolot jednak wybuchł Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 00:51 terroryści zawsze będą o krok do przodu, oni nie mają skrupułów, nas ogranicza prawo i obrońcy terrorystów, skuteczny to jest tylko scenarzysta i reżyser "Body of Lies"... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Obama o próbie zamachu: system zawiódł w spos 31.12.09, 14:56 isa.stern napisała: > terroryści zawsze będą o krok do przodu, oni nie mają skrupułów, nas ogranicza > prawo i obrońcy terrorystów, skuteczny to jest tylko scenarzysta i > reżyser "Body of Lies"... > Ok. Tylko nie zapominaj KTO inspirował "terrorystów", kto wspódziałał z choćby Bin Ladenem, kto podsyca takie a nie inne nastroje, lęki i komu to jest na rąkę. Przemysł "security"(=wojenny, zbrojny etc.) sprywatyzowany w USA i w Izraelu ma przyrosty niewspółmierne względem innych dziedzin gospodarki i nigdy nie tknie go żaden kryzys. KRYZYS będzie wykorzystany do kolejnego wzrostu...-każdy incydent JEST wykorzystywany do kampanii strachu i co za tym idzie zgodzie na ograniczanie praw obywatelskich. Tak jak byłem prawie bezkrytycznym zwolennikiem BO to po ostatnich jego decyzjach coraz bardziej mam wrażenie, że obcuję z medialną pacynką... Systemowe zmiany przez jedno niedopatrzenie? A może jednak nieformalna akcja służb? aktywne inspirowanie terroryzmu+ Kto do tej pory ZYSKAŁ na "wojnie z terrorem"? Na 9/11, na wojnie w Iraku, w Afganistanie?.. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 02:08 To nie system zawiodl tylko wojna z terroryzmem. Wojna polega na tym, ze przeciwnicy wymieniaja ataki i ofiary sa po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
rt-z ta swinie 30.12.09, 02:17 naturalinie nieswiwinie (niewybaczalne), lecz przez e z Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 Obama, facet bez jaj 30.12.09, 02:25 Co to za gadanie ze system zawiodl? A kto jest odpowiedzialny za ten system? Obama i jego kolesie ktorych mianowal na wysokie stanowiska mimo tego ze nie maja zadnych kwalifikacji. Gdyby to byl facet z jajami to by sie przyznal ze to jego administracja jest niekompetentna. Taka Janet Napolitano, Secretary of Homeland Security, wspierala Obame podczas wyborow i dostala stanowisko jako nagrode mimo tego ze nie ma zadnych kwalifikacji. To tak jak w Polsce, prezesami PKO, PKP, i wielkich kopaln sa mianowani polityczni kolesie ktorzy nie znaja sie na fachu. Wynikiem tego jest ruina miena panstwowego no i panstwa. W prywatnej firmie prezes juzby zostal zwolniony za niedopatrzenie obowiazkow, a Obama gada jakby to nie byla jego odpowiedzialnosc tylko niewiadomo czyja. Niestety, kazdy rzad, bez znaczenia w ktorym panstwie, a mieszkalem juz w czterech panstwach, jest duzo mniej kompetentny niz podobna dzialanosc prywatna. Szkoda ze coraz wiecej jest lewakow ktorzy chca coraz wiecej zaangazowania rzadow. Rzad nic nie potrafi zrobic dobrze bo w rzadach pracuja nieudacznicy ktorzy w prywacie nie daliby rady. Odpowiedz Link Zgłoś
rt-z No, dzisiaj widziaialem, z jajami 30.12.09, 02:47 i byl to film, smiszny amerykanski z tele, nawet ciekawy... hmmm ujmuje serce... ba ale co potym...ha nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
as200 Re: Obama, facet bez jaj 30.12.09, 02:49 Najwiekszy system inwigilacji, policji, kontroli, obozow, zaoranych granic, podsluchow, agentow.....w wykonaniu komunizmu tez zawiodl. Imperialne systemy Austrii i Turcji tez padly. Rzym padl pod najazdami dzikich plemion zza Dunaju... Caly ten pomysl z homland sekiurity jest do bani. Jak by US byly przykladem praworzadnego panstwa, demokratycznego, gdzie KAZDEMU zyje sie dobrze to nie byloby problemu, tak jak nie bylo kilkadziesiat lat temu. Teraz ludzie mysla nie o emigrowaniu do ameryki ale o emigrowaniu z ameryki. Dlaczego tylu ludzi na swiecie nienawidza ameryki. Tu jest problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
benedick Re: Obama, facet bez jaj 30.12.09, 04:04 as200 napisał: > Najwiekszy system inwigilacji, policji, kontroli, obozow, zaoranych granic, > podsluchow, agentow.....w wykonaniu komunizmu tez zawiodl. > Imperialne systemy Austrii i Turcji tez padly. Rzym padl pod najazdami > dzikich plemion zza Dunaju... > Caly ten pomysl z homland sekiurity jest do bani. > Jak by US byly przykladem praworzadnego panstwa, demokratycznego, gdzie > KAZDEMU zyje sie dobrze to nie byloby problemu, tak jak nie bylo > kilkadziesiat lat temu. Teraz ludzie mysla nie o emigrowaniu do ameryki > ale o emigrowaniu z ameryki. Dlaczego tylu ludzi na swiecie nienawidza > ameryki. > Tu jest problem.. Kiss your ass, baby ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Obama, facet bez jaj 30.12.09, 05:51 as200 napisał: > Najwiekszy system inwigilacji, policji, kontroli, obozow, zaoranych granic, > podsluchow, agentow.....w wykonaniu komunizmu tez zawiodl. > Imperialne systemy Austrii i Turcji tez padly. Rzym padl pod najazdami > dzikich plemion zza Dunaju... > Caly ten pomysl z homland sekiurity jest do bani. > Jak by US byly przykladem praworzadnego panstwa, demokratycznego, gdzie > KAZDEMU zyje sie dobrze to nie byloby problemu, tak jak nie bylo > kilkadziesiat lat temu. Teraz ludzie mysla nie o emigrowaniu do ameryki > ale o emigrowaniu z ameryki. Dlaczego tylu ludzi na swiecie nienawidza > ameryki. > Tu jest problem.. Tak, tak, Ameryka nie ma probvlemu z imigracja, lecz z emigracja...... Odpowiedz Link Zgłoś
janeks-dwa Re: Obama, facet bez jaj 31.12.09, 00:14 jestes beznadziejnym idiota,ludzie nadal wala do USA a nie na kube czu dopolnocnej korei,czy nie dostales wizy? Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Obama, facet bez jaj 30.12.09, 05:28 Taaaaa... GW Bush tez dyletant z dyletanckim rzadem.No bo za jego kadencji bylo takie male "niedopatrzenie" jak 9/11.Kolesie z "partyjno-rodzinnego" przydzialu okazali sie tymi z najmniejszymi kwalifikacjami do rzadzenia. Co do "skutecznosci firm prywatnych" to chyba przespales skutecznosc Black Water, Enron'u,Fannie Mae czy Freddie Mac etc etc Skteczni to oni byli w wyciaganiu pieniedzy od rzadu (czyli spolecznych pieniedzy)....no i tak, tak bylo to za W... Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: Obama o próbie zamachu: system zawiódł w spos 30.12.09, 05:49 plorg napisał: > Co pomogą wszystkie skanery, rentgeny, przeszukiwania, konfiskaty > butelek z mineralną itd., jak następnym razem znowu agent mignie > legitymacją tajnych służb i zażąda wpuszczenia kolejnego najemnika > na pokład? > To na jakims swiatowym forum wyczytales? A moze znasz to z osobistej relacji wpuszczajacego, ktoremu mignieto przed oczami legitymacja? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Obama o próbie zamachu: system zawiódł w spos 30.12.09, 09:39 www.mlive.com/news/detroit/index.ssf/2009/12/flight_253_passenger_says_at_l.html Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 06:49 Jeszcze raz musze napisac wszystkim gdzie jest problem,bede to robil do znudzenia. Okolo 80% ochrony na lotniskach sa czarni. Panstwowa praca i praca na lotniskach jest dla nich rarytasem. Oni maja w d..e jakosc pracy liczy sie czas i kasa. Pofrowajcie sobie troche po Stanach i przekonacie sie ze mam racje. Zakladam sie o zlotowke ze kazdym lotnisku w Stanach znajde czarnego pracownika na lotnisku ktoryspi podczas pracy. Oni potrafia spac na stojoco,nie raz nie dwa, widzialem. Wiec jak tu mozna mowic o jakiejs kontroli ktora miala by jakosc. Ostatni raz gdy wracalem z Polski wzieto mnie na osobista kntrole(pomimo ze mam obywatelstwo amerykanskie),podobno komputer mnie wyselekcjonowal,przynajmniej tak sie tlumaczyli. MYSLE ZE JAKOSC KONTROLI A NIE ZWIEKSZANIE JEJ BYLOBY LEPSZYM ROZWIAZANIEM....no ale murzyni musza gdzies pracowac i tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 11:27 Esktremista = islamista (czarny). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn system jest OK, ale pasazerowie zawiedli 30.12.09, 12:41 zamiast zginac i swoja smiercia na powrot wzbudzic w spoleczenstwie nienawisc do islamskiego terroryzmu i przyzwolenie na niedomokratyczne dzialania pochwycili terroryste. Pelna porazka. W pewnym sensie mozna powiedziec ze zawiodl system - ale ten od prowokacji i tajnych operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
goku94 Różnica między prezydentem Polski a USA? 30.12.09, 13:52 Prezydent USA musi pracować nawet na urlopie, prezydent Polski nie potrzebuje urlopu - on wcale nie pracuje(no chyba, że za pracę ktoś uznaje ogłaszanie kolejnych żałób narodowych). Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Obama o próbie zamachu: system zawiódł w sposób... 30.12.09, 15:23 Lecący do USA powinni wsiadać do samolotu nago. Każdy lot z międzylądowaniem w Guantanamo, gdzie pasażerowie wytypowani przez stewardessę będą wysadzani i zakuwani w kajdany. Podczas lotu nie wolno jeść, pić, palić. Łamiących zakazy, będzie się wyrzucać po drodze. Wszystko w imię "Boże, chroń wolność i demokrację w Ameryce"! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Obama o próbie zamachu: system zawiódł w spos 30.12.09, 16:15 Kiedys widzialem jak facio mocno narzekal na podane jedzenie w samolocie. Stiulardesa zdecydowala sie go wysadzic w Cancun! Przyszla meksykanska Policia Federal, goscia zakuli w kajdanki i wysadzili, a my czekalismy ponad godzine az wszystko zalatwia no i potem ... polecielismy dalej. Nikt sie nie sprzeciwil. Porarzka! Odpowiedz Link Zgłoś