koszerny51 30.12.09, 16:17 ciekawe,ze Michnik nigdy nie procesowal sie z komunistami, moze przez szacunek?Kto ma jeszcze dobre zdanie o nim i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwia.anna.majewska Którego? Stefana-stalinowskiego zbrodniarza? 30.12.09, 17:21 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ktoś wie? 30.12.09, 18:13 Dlaczego niektórzy, nie mając nic do przekazania, muszą się jednak na forum zaprodukować, choćby i rżnąc głupa? oliwia.anna.majewska napisała: > Którego? Stefana-stalinowskiego zbrodniarza? Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta Re: Ktoś wie? 31.12.09, 00:34 koloratura1 napisała: > Dlaczego niektórzy, nie mając nic do przekazania, > muszą się jednak na forum > zaprodukować, choćby i rżnąc głupa? Pewno maj nadzieję ze Kurtyka ich zauważy i przeleci. Bo Kurtyka bardzo katolicki człowiek jest. Tak samo jak Gowin. Odpowiedz Link Zgłoś
spermaszatana co w rzeczywistowsci powiedzial Michnik 31.12.09, 01:58 i jeszcze z Dz: Z naczelnym "Wyborczej" przegrał ostatnio proces o to, co kto powiedział na sesji "Znaku" w 1997 r. Gowin przypomniał w wywiadzie dla "Dziennika", że Michnik groził tam ludziom sprzeciwiającym się historycznemu pojednaniu z postkomunistyczną lewicą etykietką "faszystów". W spisanym sprawozdaniu z sesji padły jednak słowa nie "faszyści", a "zwolennicy apartheidu". "To była wersja autoryzowana potem, ja opieram się na własnej pamięci - relacjonuje Gowin. Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff2 Rzeczywiscie nie najlepiej jej to wyszlo ... 31.12.09, 01:08 Pomieszac Stefka Szechtera z Adasiem Szechterem?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gowin przeprosił Michnika 30.12.09, 18:09 koszerny51 napisał: > Kto ma jeszcze dobre zdanie o nim [o Michniku] i dlaczego? Ja mam. A dlaczego - wybacz, ale nie będę Ci tłumaczyć. Skoro sam tego nie wiesz, żadne tłumaczenia nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Edgar tak ci nakazal? 31.12.09, 07:20 Pewien jesteś, że nie pomyliłeś adresata pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Okazuje się ,Ze Gowin też kłamca, jak Terlikowski, 30.12.09, 18:13 Pospieszalski,Wildstein,Semka,Rydzyk,Kaczynscy, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gowin przeprosił Michnika 30.12.09, 18:14 koszerny51 napisał: > Kto ma jeszcze dobre zdanie o nim [o Michniku] i dlaczego? Ja mam. A dlaczego - wybacz, ale nie będę Ci tłumaczyć. Skoro sam tego nie wiesz, żadne tłumaczenia nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: koloratura1 ..Moje ukłony... 31.12.09, 07:22 piemont12 napisał: > I kwiaty... Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Re: Gowin przeprosił Michnika 31.12.09, 16:38 rozumiem,ze boisz sie osmieszyc? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Gowin przeprosił Michnika 30.12.09, 18:17 koszerny51 napisał: > ciekawe,ze Michnik nigdy nie procesowal sie z komunistami, moze przez > szacunek?Kto ma jeszcze dobre zdanie o nim i dlaczego? Może dlatego, że nawet byli komuniści nie posługują się w dyskucjach takimi wymyślonymi bredniami, jak przedstawiciele katoprawicy? I nie musiał się z nimi procesować? Zaznaczam, że nie mam cienia sympatii ani dla komuny, ani dla Michnika. Ale prawdziwym zagrożeniem dla wolności obywatelskiej dziś nie jest ani Michnik, ani komuna, ale właśnie ta arogancka i pewna tego, że wszystko jej wolno, katoprawica. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Gowin przeprosił Michnika 30.12.09, 18:29 ale demokratycznym krzyżowcem... to byłoby bliższe prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ja mam. 30.12.09, 18:30 Mam bardzo dobre zdanie o Michniku. Uzasadnienie mogę ci przesłać za zaliczeniem pocztowym. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Jak dzieci, w przedszkolu albo w piaskownicy 30.12.09, 18:30 tradycyjnie nasza polityczna smarkateria opluwa się, obraza i ciąga po sadach. Rozpieszczone domowymi pieleszami bachory nie zdazyly w swoim solidarnosciowym "bohaterskim" etosie "obalania komuny" i w "parciu na telewizyjne media" zauważyć, ze robiąc z siebie publiczne posmiewisko daja przyklad tym, którzy pojda dumnie w ich slady. Kto jak kto, ale to pokolenie "obalaczy komuny" dwudziestoleciem "okrągłostołowej" spuścizny nie potrafiło swoim przykładem stworzyć nawet pozorów (na bezrybiu i rak ryba) godnych naśladowania na przyszłość wzorców, ktorymi mozna by zastąpić obecnie kultywowane wśród nas od bardzo dawna sarmackie, pyskate bezhołowie. I jak w takich warunkach mieć nadzieje na przyszłość ? Gowin przeprosił Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Powiem tak; Michnik to symbol odwagi... 30.12.09, 18:48 Wtedy, gdy otwarte przeciw stawienie się stalinizmowi,komunie,UB-cji, było aktem patriotyzmu, najwyższej odwagi, co bezpośrednio groziło śmiercią tacy ludzie jak A.Michnik i jemu podobni, okazali wielke męstwo i narązali życie dla Pol;ski.. Dostali ostro w du.. Wieloletnie wiezienie, znęcanie, obelgi.. Istny carat w PRLu !!! Gnoje z byłej SB nadal jątrzą,ryją... Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Najbardziej lubiał chodzić po wsiach w czerwonych 30.12.09, 19:01 chustach i śpiewać z kolegami komunistyczne i żydowskie piosenki strasząc biednych chłopów. Tak o sobie pisze ten twój bohater więc albo ty albo on mijacie się z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
coraisynubekamusinapisszczekac Nie rób na siłę autorytetu z tego kto nim nie jest 30.12.09, 19:25 O Michniku powiedzieli: - Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) - Adam Michnik cacka się ogromnie ze swoim ciągle podkreślanym marksizmem i "(...) Nie żal mi tych maniaków, wszystkich dyskutujących o "dyktaturze proletariatu" do ciupy i kwita! (...) Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią alfą i omegą (Stefan Kisielewski) - W innym układzie, w państwie lustrującym i dekomunizującym jego gazeta nie byłaby tak znacząca. Do polskiej inteligencji dotarłaby inna prawda, która stałaby się politycznie poprawną. A "Wyborcza" stoczyłaby się do roli "Trybuny" (...) nie byłby tak potężny przyjmuje postawą chuligana, który napada na przechodnia i jednocześnie krzyczy "ratunku! Policja!" (...) niewielu ludzi ma taki udział w szerzeniu nienawiści w życiu publicznym, jak Adam Michnik. Na pewno zaś nikt nie potrafił łączyć jej krzewienia z zapewnieniami o własnej szlachetności. (Lech Kaczyński) - Mamy prawo sądzić, że jest pan kupiony (górnicy z kopalni "Wujek") Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Nie rób na siłę ... 30.12.09, 22:16 ... bo dostaniesz hemoroidow. A swja droga gdzies ty sie dekowal gdy ADAM Michnik zwalczal komunizm w PRL-u i siedzial w pierdlu po to abys teraz mogl byc "odwaznym" Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Re: Nie rób na siłę ... 31.12.09, 16:45 noelkabat napisał: > ... bo dostaniesz hemoroidow. > A swja droga gdzies ty sie dekowal gdy ADAM Michnik zwalczal > komunizm w PRL-u i siedzial w pierdlu po to abys teraz mogl > byc "odwaznym" 'ZWALCZAL KOMUNIZM"!!!! pierwszy raz slysze, napisz o tym wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: tony.c .. to twój tatuś i dziadzo..nie myl 30.12.09, 20:36 Z Kuroniem tak sobie wędrowali i straszyli przy okazji kułaków Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Gnoje z byłej SB nadal jątrzą, ryją... " 30.12.09, 21:34 "Gnoje z byłej SB nadal jątrzą, ryją..." Smiercia, troche moze naciagasz ale pewnie zdarzaly sie rowniez i takie "rozwiazania". Niestety w imie swoich celow rozmienil nieco swoje niewatpliwe zaslugi, nie tylko zreszta jak sie pozniej okazalo On, na drobne. Moze taka wlasnie jest zwyczajna kolej rzeczy. Te mijające dwie dekady wiele wyjaśniły kto jest kto, kto byl kto i nie sadze by akurat taka czy inna nazwa (naszego) kraju miala znaczenie nie tylko zreszta w odniesieniu do AM, do naszej hierarchi kk, czy niemałej roszczeniowej i wojowniczej części postsolidarnościowych pomiotów, a juz na pewno nie w odniesieniu do naszego prl-owskiego pzpr-owskiego karierowiczowskiego szamba. Licza się nie tylko niewątpliwe rzadkie zaslugi sprzed dwudziestu lat ale również mniej spektakularne i wzbudzające entuzjazm dokonania później. Forum GW jest kontynuacja zaslug. Re: Powiem tak; Michnik to symbol odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Re: Powiem tak; Michnik to symbol odwagi... 31.12.09, 16:42 piemont12 napisał: > Wtedy, gdy otwarte przeciw stawienie się stalinizmowi,komunie,UB-cji, było > aktem patriotyzmu, najwyższej odwagi, co bezpośrednio groziło śmiercią > tacy ludzie jak A.Michnik i jemu podobni, okazali wielke męstwo i narązali > życie dla Pol;ski.. Dostali ostro w du.. Wieloletnie wiezienie, znęcanie, > obelgi.. Istny carat w PRLu !!! Gnoje z byłej SB nadal jątrzą,ryją... tak jest;czeste wyjazdy do Francji , studia zaoczne, mieszkanie w budynku przeznaczonym dla uprzywilejowanych,forsa z zagranicy,udawanie opozycjonisty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Freudowska "pomyłka" Półgłowina 30.12.09, 18:43 Ciekawe, czemu tak źle "zapamiętał". Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 I w PO trafi się taki Kurski..tfu! Gowin... 30.12.09, 18:50 na psa urok... Odpowiedz Link Zgłoś
za1569 Gowin przeprosił Michnika 30.12.09, 18:51 ja też mam dobre zdanie o Michniku,ale to wcale nie znaczy,że każdy musi je podzielać.Tylko dlaczego to swoje odmienne zdanie wypowiadać posługując się inwektywami i ordynarnymi słowami? Odpowiedz Link Zgłoś
coraisynubekamusinapisszczekac a kiedy Michnik przeprosi Polaków za zydokomunizm? 30.12.09, 19:00 Załgany rodowód Jarosław Kaczyński, opisując kiedyś zachowanie Michnika, podkreślał jego niebywałą skłonność do kłamstwa, to, że potrafi łżeć w żywe oczy, dosłownie iść w zaparte. Trzeba przyznać, że szczyt łgarstwa osiąga Michnik już przy najnowszych opisach rodowodu swojej rodziny. Kiedy na przykład stara się maksymalnie wybielić postać swego ojca Ozjasza Szechtera, członka Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy. I pisze o nim, że czuł się on jak absolutnie polski Polak (Między Panem a Plebanem, Kraków 1995, s. 50). Nie wyjaśnia tylko nigdzie, co ten absolutnie polski Polak szukał w Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy i jak zawędrował na sam jej wierzchołek z tą swą rzekomą dumą z polskiej tożsamości (tamże, s. 50). Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: a kiedy Michnik . 30.12.09, 22:20 Nigdy! Chyba, ze ty przeprosisz za endecki faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: a kiedy Michnik przeprosi Polaków za zydokomu 31.12.09, 00:57 doksztalc sie troche z historii,a pojmiesz dlaczego Szechter zasilil szeregi KPZU. jesli dalej nie zrozumiesz,to udzielam korypetycji,100 nzl za godzine. czytaj tez Nasz Dziennik! Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejszy Przynajmniej jest spójny. 30.12.09, 19:05 Gowin to taki typ człowieka kierującego się bardziej obowiązkiem niż uczuciem. Widać to w jego wypowiedziach o aborcji, ale i w tym że podporządkował się wyrokowi. To taki lepszy rodzaj prawicowca, w odróżnieniu od tych, którzy tylko mówią o praworządności. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Przynajmniej jest spójny. 30.12.09, 19:15 pan Gowin wlazł na szczyty Katona Narodu i zaczyna być śmieszny w głoszeniu szlachetnych haseł, czemu jednak odbieram je jako dęte i na siłę? przecież niegdyś z sympatia i zaufaniem przyjmowałam jego wypowiedzi, gdy w naturalny sposób przedstawiał swoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Gowin przeprosił Michnika 30.12.09, 19:08 Ja , Polka, katoliczka, szanuję Michnika, Polaka i obywatela naszego Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
coraisynubekamusinapisszczekac Gowin przeprosił Michnika, ale czy POwinien? 30.12.09, 19:16 Michnik Rodowód komunistyczny: ojciec - Ozjasz Szechter działacz Komunistycznej Partiii Zachodniej Ukrainy domagającej się wcielenie ziem polskich do ZSRR, matka - Helena, autorka kłamliwych komunistycznych podręczników do historii, brat - Stefan, sędzia stalinowski, autor wielu wyroków śmierci na żołnierzach AK. Michnik wielokrotnie ich usprawiedliwał i mówił, że jego brat był nieświadomy, a rodzice byli polskimi patriotami. Michnik komunista: w młodości działacz "Czerwonego Harcerstwa", potem zwolennik trockizmu i przeciwnik Kościoła. Od zawsze stał na straży interesów SB i byłych aparatczyków PZPR broniąc ich w swojej "Gazecie". Zawzięcie atakował lustrację i dekomunizację. Swoich przeciwników oskarżał o "oszołomstwo" i "antysemityzm" nie używając przy tym racjonalnych argumentów. Przyznaje sie do bliskiej znajomości z Jerzym Urbanem, Wojciechem Jaruzelskim, Mieczysławem Rakowskim i Aleksandrem Kwaśniewskim, z którym już dawno chciał założyć wspólną partię. Zdrajca przyjaciół: po roku 1989 zajadle atakował tych, którzy mu wcześniej pomagali: Jerzego Giedorycia, ks. Henryka Jankowskiego, Gustawa Herlinga-Grudzińskiego, Zbigniewa Herberta, hierarchów Kościoła Katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: POwinien!!! 30.12.09, 22:25 A ty "baranku bozy" ciagle swoje - wymysl cos oryginalnego, swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta to "PO" dowodzize jestes idiota. 31.12.09, 00:44 coraisynubekamusinapisszczekac napisała: > Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Nienawiśc do Michnika potomków UB,SB,PZPR, jest 30.12.09, 19:17 przeogromna.. Dziki jego walce ,oni stracili a zyskała POLSKA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coraisynubekamusinapisszczekac Nie rób na siłę autorytetu z tego kto nim nie jest 30.12.09, 19:24 O Michniku powiedzieli: - Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) - Adam Michnik cacka się ogromnie ze swoim ciągle podkreślanym marksizmem i "(...) Nie żal mi tych maniaków, wszystkich dyskutujących o "dyktaturze proletariatu" do ciupy i kwita! (...) Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią alfą i omegą (Stefan Kisielewski) - W innym układzie, w państwie lustrującym i dekomunizującym jego gazeta nie byłaby tak znacząca. Do polskiej inteligencji dotarłaby inna prawda, która stałaby się politycznie poprawną. A "Wyborcza" stoczyłaby się do roli "Trybuny" (...) nie byłby tak potężny przyjmuje postawą chuligana, który napada na przechodnia i jednocześnie krzyczy "ratunku! Policja!" (...) niewielu ludzi ma taki udział w szerzeniu nienawiści w życiu publicznym, jak Adam Michnik. Na pewno zaś nikt nie potrafił łączyć jej krzewienia z zapewnieniami o własnej szlachetności. (Lech Kaczyński) - Mamy prawo sądzić, że jest pan kupiony (górnicy z kopalni "Wujek") Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Nie rób na siłę ...jesli masz zatwardzenie 30.12.09, 22:30 ... i przestan cytowac Kaczynskich: gdy oni robili doktoraty z Lenina A.Michnik zwalczal kontynuatorow leninizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Re: Nie rób na siłę ...jesli masz zatwardzenie 31.12.09, 16:57 noelkabat napisał: > ... i przestan cytowac Kaczynskich: gdy oni robili doktoraty z > Lenina A.Michnik zwalczal kontynuatorow leninizmu. doprawdy?, powinien zaczac od rodziny, a pozniej "ludzi honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 No,jak ty cytujesz kaczorka... 31.12.09, 04:56 to twoje slowa do tylka sie tylko nadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c To muszą Adasia nienawidzieć dzieci jego brata. 30.12.09, 19:26 Grecki dramat w czystej formie Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Re: Gowin przeprosił Michnika 31.12.09, 16:48 janina38 napisała: > Ja , Polka, katoliczka, szanuję Michnika, Polaka i obywatela naszego > Kraju. Salcia daj spokoj nie trzeba, wszystko pod kontrola Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 To chyba Michnik powinien przeprosić! 30.12.09, 19:13 Jeśli nazwał go faszystą. A nie ten ma go przeprosić że tamten go zwyzywał. Odpowiedz Link Zgłoś
coraisynubekamusinapisszczekac To Michnik POwinien przeprosić, ale niema honoru 30.12.09, 19:19 Mich-nik-czemnik Przez cały okres po 1989 r. Adam Michnik dawał wielokrotnie dowody swojej nikczemności (to jedno z jego ulubionych słów, którym określał wielu uczciwych ludzi w Polsce przez ostatnie lata), przy których historie z Maleszką czy Kalabińskim są tylko kolejnymi dowodami o tyle może ważnymi, że zaczynają chyba uzmysławiać rolę Adama Michnika w historii III RP. W 1991 r. dwóch mało wówczas jeszcze znanych dziennikarzy Jacek Kurski i Piotr Semka (oczywiście obaj figurują na liście Michnika) pokazali w programie telewizyjnym „Refleks”, jak Adam Michnik wspólnie z Jerzym Urbanem udają się na imieniny do Aleksandra Kwaśniewskiego. To zbratanie się z Jerzym Urbanem nie było przypadkowe. Adam Michnik przejął od niego pałeczkę głównego propagandysty. Tak jak Jerzy Urban jako rzecznik rządu za reżimu Jaruzelskiego zajmował się szczuciem ludzi walczących o prawdę, tak po roku 1989 r. rola taka przypadła Adamowi Michnikowi. Stał się wówczas Michnik – Jerzym Urbanem III RP. To nawiązanie do czasów gen. Wojciecha Jarozuelskiego też nie jest przypadkowe. Ostatnio ubolewaliśmy że nie mógł się rozpocząć proces przeciwko autorom stanu wojennego. Dopiero Sąd Apelacyjny zgodził się przyjąć złożony w tej sprawie wniosek przez pion prokuratorski w IPN, wcześniej próbowano nie dopuścić do rozpoczęcia tego procesu. Pewnie ci, którzy za wszelką cenę próbowali jeszcze teraz zablokować rozpoczęcie tego procesu zaczytywali się w „Gazecie Wyborczej”, a zwłaszcza w tekstach Adama Michnika. To nie kto inny jak Adam Michnik w Paryżu w 1992 r. podczas promocji książki Wojciecha Jaruzelskiego „Kajdany i schronienie” nawrzeszczał na dziennikarza, który próbował zadawać Jaruzelskiemu niewygodne pytania: „odpieprz się od generała”. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: To Michnik POwinien przeprosić, ale niema hon 30.12.09, 20:12 Kwaśniewski cię nie zaprosił?ja mu sie nie dziwię.coś takiego jak ty na salonach????? Odpowiedz Link Zgłoś
donek.kon Re: To Michnik POwinien przeprosić, ale niema hon 30.12.09, 23:06 ja to pamiętam, że pokazano w telewizji, jak Urban zrobił jaja Michnikowi, bo wychodzili razem ze spotkania, Urban zaproponował podwiezienie super samochodem urbanowym, na tylnym siedzeniu, ale wcześniej pokazał kamerom, ze tam prostytutka siedzi. Ale dzieciak wtedy byłem, nie znałem sie na tych powiązaniach - komunistyczno - ubecko - solidarnosciowych, teraz dopiero wiem jak to było, ze Michnik zbratał się z komuchami za cenę ich milczenia. Co zresztą nawet Kiszczak wyraźnie sugerował i to całkiem niedawno. Za dużo by łbów poleciało solidarnosciowych, gdyby Kiszczak nie był "człowiekiem honoru" i zaśpiewał to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: To Michnik ... reprezentuje 30.12.09, 22:35 prawdziwa opozycje antykomunistyczna, to on daje przyklad odwagi i przyzwoitosci a nie ci twoi kurscy i semki oraz ideolodzy-leninowcy Kaczynscy... Odpowiedz Link Zgłoś
donek.kon Re: To Michnik ... reprezentuje 30.12.09, 23:10 kto reprezentuje opozycję antykomunistyczną, a kto wręcz przeciwnie to tego nie wiemy, nie było lustracji, właśnie przez Michnika i jego otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: To Michnik POwinien przeprosić, ale niema hon 30.12.09, 23:18 mam nawet wrażenie, że twarz Michnika jakby z wiekiem bardziej podobna do Urbana. A propos martyrologii: cóż to za opozycjonista, który zabrania dialogu z komunistami a po cichu go z nimi prowadzi? Podkreślając, że tylko on daje gwarancje bo reszta to oszołomy gotowe iść na noże. Opieram się na niedawno odkrytych dokumentach mówiących, że kiedy Michnik szarpał się publicznie z komuchami, prywatnie rozmawiał z nimi o podzieleniu włądzą Odpowiedz Link Zgłoś
minusn michnikowa niechęć do lustracji... 30.12.09, 20:11 ... jest powszechnie znana. Jak by nie oceniać działalności syna Szechtara w czasach PRL, trudno nie oprzeć się wrażeniu że haniebna, zdradziecka działalność rodziny mogła mieć wpływ na jego późniejsze "dokonania". Michnik to jeden z największych szkodników ostatnich 20 lat, to dzięki temu jąkale ubecja całymi latami rządziła w bankach, na uczelniach, sądach i salach sejmowych. Rządziła, bo już niedługo wymrze w sposób naturalny. Tak jak powymierają sprawcy grubej krechy, których historia osądzi bardzo surowo... A czy stary Szechter skazany został za szpiegostwo, czy tylko za zdradę II RP nie ma takiego znaczenia, tak jak nie ma znaczenia, czy brat michnika sam mordował ludzi własnymi łapami, czy tylko dbał o odpowiednio surowe wyroki... Odpowiedz Link Zgłoś
arbajt Hitler - odpowiedzialność zbiorowa... 30.12.09, 23:33 minusn napisał: > ... jest powszechnie znana. Jak by nie oceniać działalności syna Szechtara w > czasach PRL, trudno nie oprzeć się wrażeniu że haniebna, zdradziecka > działalność rodziny mogła mieć wpływ na jego późniejsze "dokonania". Michnik > to jeden z największych szkodników ostatnich 20 lat, to dzięki temu jąkale > ubecja całymi latami rządziła w bankach, na uczelniach, sądach i salach > sejmowych. Rządziła, bo już niedługo wymrze w sposób naturalny. Tak jak > powymierają sprawcy grubej krechy, których historia osądzi bardzo surowo... > > A czy stary Szechter skazany został za szpiegostwo, czy tylko za zdradę II RP > nie ma takiego znaczenia, tak jak nie ma znaczenia, czy brat michnika sam > mordował ludzi własnymi łapami, czy tylko dbał o odpowiednio surowe wyroki... Syn odpowiada za ojca, wnuczek za dziada itd... Oskarżyłeś rodzinę Michnika... Pomijając trafność oskarżeń... Hitler też oskarżał pewne środowisko za całe zło na naszej planecie. Mamy wolną RP. Michnik walczył o to abyś mógł pisać głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Jarosław Gowin przeprosił Adama Michnika 30.12.09, 20:26 A ja mam szacunek dla Michnika. Pamiętam czasy, w których miliony Polaków - konformistów ochoczo biegały na pierwszomajowe pochody i przez nikogo nie zmuszani brały udział w parodii wyborów, a Michnik wraz z garstką straceńców (Kuroń, Modzelewski i inni) siedzieli w więzieniu. Ich niezłomność była naszą nadzieją. Zazdrościliśmy im i podziwialiśmy. A o "Solidarności" jeszcze nikomu się wtedy w Polsce nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Ku czci Adama 30.12.09, 20:26 Ku czci Adama Adamię, Adamię Cały Naród przeprasza Cię Za to, żeśmy Lecha nie Tadeusza Za to, żeśmy Lecha nie Donalda Wybrali Adamię, Adamię Tyś umęczony, tyś w więzieniach Za nas, za nasze grzechy Torturowany A my niewdzięczni Nie w Axel Pstringer Polska Nie w Agrora Esa Nie u Waltera i nie u Urbana Hołota w internecie gardłująca Przeprasza Cię Adamię, Adamię Za ojca i za brata Za Herberta Za Kublika co się na gazie nie zna Za ludzi honoru i brudzia z generałem Cały Naród przeprasza Cię Adamię, Tyś co przez Rywina kuszony Czystość zachował Cała Polskość-nienormalność Przeprasza Cię Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Gowin nie, a Michnik tak. 30.12.09, 20:27 Gowin nie pamieta co o nim mówią bo pierdoła nie nagrywa wszystkiego tak jak Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Jarosław Gowin przeprosił Adama Michnika 30.12.09, 20:34 Dziwne, przecierz dla Michnika każdy Polak to faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Miałeś chamie złoty róg a masz ..red.Michnika 30.12.09, 20:35 PRLak potrzebuje takich autorytetow Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Jarosław Gowin przeprosił Adama Michnika 30.12.09, 20:38 No to panie posle poco pan sie wyglupiasz? Przyjemnosc panu sprawia odwolywanie i przepraszanie? Jesli chodzi o redaktora Michnika to naprawde trzeba miec dowody twarde,bo nie jeden taki proces wygral i uwazam ze ma racje bo jeleni trzeba golic. Odpowiedz Link Zgłoś