presse123 08.01.10, 12:35 Wreszcie budzi się społeczeństwo obywatelskie w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guru133 Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 12:36 Niewypał Kropy przed wyborami. Milion złotych na upadający ŁKS udało się wydusić, ale 500 mln z pieniędzy podatników na pom,nik imienia Kropy radni nie przełknęli, chociaż przecież Łódź to miasto bardzo bogate w którym nie ma bezrobocia a jej mieszkańcy nie wiedzą co z pieniędzmi robić, tak że mogli urzędnikom zafundować już w tym roku dodatkowy dzień wolny od pracy w dni 6 stycznia. I to wszystko dzięki genialnemu delegatowi na Światowy Zjazd Kobiet a dzisiaj prezydentowi Łodzi Kropiwnickiemu;) Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Gdy się przekręca kasę to trzeba się dzielić ! 08.01.10, 12:53 Szantaż jest mniej skuteczny od przekupstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
susenka Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 13:26 Jeżeli Kropiwnicki, Żydowicz i spółka chcą budować Centrum Cameraimage to niech wezmą kredyt w banku, a nie naciągają miasto na 250 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Żydowicze powinni budowac za swoje pieniadze 08.01.10, 14:20 Znakomity post mojeg przedmowcy. Zydowitze powinni budowac za swoje pieniadze a nie zadluzac cale spoleczenstwo dla realizacji swoich prywatnych celow. zydowicze moga tez poprosic "inwestorow" czyli swoich rodakow, aby zainwestowali w Lodz. Kiedys przeciez trzesli Piotrkowska. Bardzo wazne: byloby bardzo edukujacym doswiadczeniem dla zydowiczow gdyby choc jeden dzien w zyciu popracowali PRODUKTYWNIE i zobaczyli skad biora sie PRAWDZIWE PIENIADZE. Nie papierowe drukowane u "braci" ale prawdziwe czyli produkty i uslugi. Wtedy szacunek zydowiczow do podatnika bylby niepomiernie wiekszy. PRACA (produktywna) USZLACHETNIA CZLOWIEKA. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_prawdziwy Brawo, niech żyje cdn nowej promocji Łodzi:)))) 08.01.10, 13:36 nie ma to jak się lansować niczym hiena przy okazji awantury o CŁC:)))co to jest Fundacja Projekt Łódź by się wypowiadać w tej sprawie i jeszcze bardziej zaogniać całą awanturę kompromitującą miasto na forum krajowym:)))a do pajaców piszących o przekręcie: idioci zachowujecie się jakbyście żyli w idealnie moralnym i krystalicznym pod tym względem mieście (a ŁAC lub FD4K to uczciwe finansowo przedsięwzięcia?), o które na dodatek zabijają się organizatorzy dużych i ważnych imprez kulturalnych a w samej Łodzi nie rzuca się oczywiście kłód pod organizację takich imprez osobą co nie są z odpowiedniej kliki i nie chcą się dzielić zwyczajowym 30 proc.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Jaka fundacja? 08.01.10, 13:37 Nie wiem co dla Lodzi zrobila ta fundacja, wiem jednak co zrobil Zydowicz i jego Camerimage. To straszne, ze malo znane organizacje probuja sie wylansowac na tym konflikcie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_n Re: Jaka fundacja? 08.01.10, 13:48 A ja znam Fundację Projekt Łódź i wiem, że robi ona więcej dla miasta od tego krzykacza i furiata Żydowicza, który chce siebie lansować za publiczne pieniądze.. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: Jaka fundacja? 08.01.10, 13:55 hanka, to uświadom nas, ciemną masę, co robi ta zacna fundacja, poza tym że oczywiście postępuje jak hiena? Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Jaka fundacja? 08.01.10, 14:09 Nie slyszalem nigdy o zadnym dzialaniu tej fundacji, ktora przynioslaby jakies wymierne wyniki w postaci np. poprawy wizerunku miasta - Camerimage natomiast robi to rokrocznie. Dzieki tej impreze Lodz staje sie na tydzien stolica kina. Widac to na festiwalu, ulicach i w knajpach. Festiwal potrzebuje nowej siedziby a Lodz centrum kongresowego. Odpowiedz Link Zgłoś
msz83 Re: Jaka fundacja? 08.01.10, 14:29 Tak Żydowicz dla Łodzi zrobił wiele, po raz kolejny ośmieszył Łódź w Polsce organizując ten żenujący strajk. Jak władze miasta mu ulegnął wszyscy będą blokowac urząd miasta żeby dostać miliony na swoje pomysły. Poważni ludzie dyskutują argumentami. Pan Żydowicz ich nie ma, nie przedstawił nawet biznesplanu Centrum Festiwalowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_prawdziwy To jest strajk okupacyjny?:)))))))))))))) 08.01.10, 13:38 czy ogłupiałe dzieciaki wiedzą co znaczy strajk okupacyjny i niech przestaną obrażać tych którzy organizują je naprawdę w ważnych sprawach, weźcie się bezmózgi faktycznie do nauki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: To jest strajk okupacyjny?:)))))))))))))) 08.01.10, 14:10 A ty udaj sie na lekcje dobrego wychowania. Bezmozgi? Co Ty wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 13:45 Gdyby biskup Ziółek wystąpił do prezydenta i łódzkich PISowców o pieniążki na budowę jeszcze jednego kościoła,w/w przynieśliby Mu natychmiast. Kultura,jej rozwój, to dla naszego prezydenta głupota.Zastanawiamy się czy ów pan w ogóle wie co to kultura,oczywiście poza własną,która sięga bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther prezydent Kropiwnicki... 08.01.10, 14:11 ...akurat popiera ten projekt...Miasto nie buduje kosciolow. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 13:46 Cholera człowieka bierze jak się słyszy i widzi co ten osobnik Kropiwnicki wyczynia! Łodzianie krzyczą, ale sami go sobie takiego typa wybrali! Więc o co im teraz chodzi?? Teraz tą żabe trzeba przełknąć no nie?? Kropiwnicki idolem łodzian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 13:46 jesteśmy społeczeństwem donosicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Korekta jest absolutnie potrzebna ;-) 08.01.10, 16:00 Pozwol ze skoryguje: Byliscie. Wydawaliscie sami siebie. I dezerterowaliscie z armii angielskiej w sytuacji gdy wasze rodziny ginely w obozach smierci. Natomiast teraz jestescie spoleczenstwem "madoffow". chcielibyscie zyc nie Z PRACY ale z "prywatyzacji" ( 7 przykazanie zyda mojzesza: nie prywatyzuj) Jesli chcecie sobie cos wybudowac, zrobcie to za wlasne pieniadze. My sie lichwa bzydzimy i prosimy aby nas nie zalichwiac. eh, i mam dla ciebie propozycje: daj donacje na budowe Swiatyni Opatrznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 14:24 Widać, że w Łodzi, przystąpiła do kontrataku fundacja drobnych cwaniaczków dorobkiewiczów, dla których kultura to Super Ekspres lub Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnie1020 wreszcie aktywność społeczeństwa obywatelskiego 08.01.10, 14:35 Bardzo dobrze, że ktoś dba o porządek i sprawiedliwość. Dobre spostrzeżenie przez Fundację Projekt Łódź na problem Łodzi. Zwracajmy uwagę na prawdę obiektywną :-). Nie może być tak, że każdy wejdzie sobie do sali rady miasta i zacznie strajkować-są pewne normy zachowania i kultury i znajomości przepisów. Nie zachowujmy się jak dzieci, które chciałyby, czy wręcz żądają, by spełniano ich wszystkie kaprysy, tylko dlatego, że nie dostały "lizaka", którym w tym przypadku są miliony złotych. Gdzie tu logika ... i dojrzałość Odpowiedz Link Zgłoś
skupit Bardzo dobrze - chcemy uczciwego camerimage 08.01.10, 14:46 Bardzo dobrze, że ktoś wreszcie zainteresował się ciemnymi sprawkami p. Żydowicza. Nie mogę się doczekać artykułu na stronie Fundacji "Projekt Łódź". Chcemy żeby w Łodzi było Camerimage Center, ale na uczciwych i przejrzystych zasadach, których p. Żydowicz niestety nie gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 14:53 problem polega na tym, że Łódż kojarzy się z brudem, pijanym lumpenproletariatem, sprzedażą tanich gaci z pudeł - jednym słowem wiocha z tramwajem, albo zadupie Polski.Ja rozumiem, że jest spora grupa ludzi, dla których to wymarzone miejsce- takie swojskie klimaty.Mam jednak nadzieje, że Łódż dzięki szalonym idealistom podniesie się z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
skupit Re: Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do 08.01.10, 14:58 Szalonym idealistom, ale uczciwym, a co do p. Żydowicza naprawdę można mieć wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
skupit Artykuł o marku żydowiczu 08.01.10, 16:36 Jest już artykuł o Marku Żydowiczu na stronie Fundacji "Projekt Łódź" www.projektlodz.pl/inne/1/919 Odpowiedz Link Zgłoś
skupit Artykuł o Marku Żydowiczu 08.01.10, 16:44 Artykuł Agnieszki Kloze o Marku Żydowiczu www.projektlodz.pl/inne/1/919 Relacja z konferencji prasowej Fundacji "Projekt Łódź" www.projektlodz.pl/aktualnosci/1/918 Odpowiedz Link Zgłoś
rightsite1 a co to jest projekt łódź? 08.01.10, 16:47 a moze członkowie projektu chcieliby kandydowac z list po do rady miasta? a czemu w projekcie jest zbior elementu parapolitycznego ktoremu do tej pory nie udalo sie wejsc do rady w roznych podejsciach? a dlaczego projekt łódź jest finansowany przez łódzką specjalną strefę ekonomiczną i jaki ona ma cel społeczny żeby tam inwestowac? dlaczego sebastian rybarczyk pracuje w jednej i drugiej instytucji? www.sse.lodz.pl/index.php?page/news/464/ www.projektlodz.pl/projekt_ludzie LUDZIE OTWORZCIE OCZY I NIE WIERZCIE POLITYCZNYM CWANIACZKOM! dlatego... nie idę na referendum!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad.prof.kaczynskiego No cóż, przynajmniej ktoś o nich usłyszy 08.01.10, 17:21 przypuszczam ze bedzie to pierwsza i ostatnia wzmianka o tej parafundacji, no chyba, że narobią przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
msz83 Re: No cóż, przynajmniej ktoś o nich usłyszy 08.01.10, 17:42 Nie jest, to pierwsza wzmianka o Fundacji. Polecam przejrzenie strony: www.projektlodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 08.01.10, 18:40 Szanowny Panie Prezydencie Kropiwnicki! Jeśli potrafi Pan wziąć za dupy i wyrzucić, to protestujące, wykorzystywane przez cwaniaków młodociano-artystyczne towarzystwo, to nie pójdę na referendum. Pomimo, że się za podpisałem! A młodziakom należy, oczywiście przed wyrzuceniem wytłumaczyć, że prawdziwy artysta uzyskuje wspaniałe rezultaty głodując, a nie wyłudzając za miliony obiekty w których w przyszłości otrzyma posadkę. Można im podać przykłady, porównując dzieła XIX-to wieczne ze współczesnymi. KIG nazywał takie "współczesne dziełka" "bobakami z nosa"! Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy jak ugryźć 500 milionów? 08.01.10, 18:44 taki przekręt z rabunkiem podatników jak z filmu Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Nie wierze tej dziwnej fundacji 08.01.10, 19:47 Trafia natomiast do mnie argument, że są to młodzi niespełnieni politycznie ludzie, którzy w sposób bezwzględny kosztem naszego miasta, za wszelka cenę chca na sprawie CŁC zbic kapitał. Mam odczucie, że 80% wpisów jest wykonaną rękoma tych, którzy obserwują swój slepy wystrzał. Żal Łodzi żal. Odpowiedz Link Zgłoś
zet-de Re: wierze tej fundacji 09.01.10, 17:50 Z tego co widziałem w ich aktualnościach to już nie pierwszy raz zajmowali się CŁC. Coś jest na ich stronach, więc to nie są świeżaki. Natomiast żal mi jest ludzi którzy bezrefleksyjnie podchodzą do sprawy Żydowicza, Centrum i pół miliarda złotych... skok na kase, na moją i Twoją kasę gościa który zachowuje się jak rozwydrzony dzieciak. Szantaż, manipulacja i kłamstwo - na to nie powinniśmy się godzić. Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Doniesienia na Kropiwnickiego i Żydowicza do pr... 09.01.10, 12:39 A co to za hieny siedzą w tej fundacji. CZy ich zdaniem ProjektŁódź polega na pisaniu donosów do prokuratury na ciekawe i interesujace inicjatywy? Żenujące inaczej zdobywa się sympatyków Panowie z Fundacji Projekt bezzasadny donos! Odpowiedz Link Zgłoś