kain_brat_abla Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 16:46 Mamy już obowiązek posiadania radia i telewizji? Nie? to Przeproście i Spieprzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Ale czy jest szansa że to zdechnie i zostanie spry 21.01.10, 18:21 watyzowane? Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Ale czy jest szansa że to zdechnie i zostanie 21.01.10, 20:16 Czy to jest powazne? Prezio SD wygrywa w kasynie wszystko co ma, a TVP brakuje na bonusy dla "kolegow krolika" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Ale czy jest szansa że to zdechnie i zostanie 21.01.10, 22:50 A co w przypadku, gdy pracownik TVP... nie ma odbiornika radiowego, ani telewizyjnego? Nie każdy lubi siebie oglądać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Ale czy jest szansa że to zdechnie i zostanie 21.01.10, 23:00 Pracownicy TVP powinni byc zwolnieni z abonamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
domarilla Re: Ale czy jest szansa że to zdechnie i zostanie 23.01.10, 12:04 Nie każdy też lubi i ma ochotę oglądać debilne programy, sensacje i pieniactwa przedstawicieli naszego rządu nawet, jeśli przypadkiem ma w domu odbiornik (bo za niego zapłacił i nie chce wyrzucić). Ja osobiście eksmitowałam mój telewizor wiele lat temu i jakoś żyję- możnaby rzec, że znacznie spokojniej niż wtedy, kiedy go oglądałam, a wiadomości i prasę wybiórczo przeglądam w Internecie. Za to pod koniec ubiegłego roku znalazłam w mojej skrzynce pocztowej druki imienne wystawione na moje nazwisko zawierające opłaty abonamentowe. To już zahacza o jakąś paranoję. Nie zamierzam płacić za coś, czego nie posiadam, a tym bardziej biegać po urzędach i udowadniać, że nie posiadam. Jeśli pracownikom telewizji brakuje frajerów, którzy by ich utrzymywali na takim poziomie, jak dotychczas, to niech zamiast programów na jakimś godziwym poziomie emitują same reklamy- z tego podobno można wyciągnąć całkiem niezłe pieniądze. Tylko jest pytanie: czy ktokolwiek w tym kraju będzie wtedy chciał mieć telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
szkaplerzyk Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 17:09 Niech tv idzie po kase do kaczora i napieralskiego - to w końcu ich telewizja, a ode mnie trzy skrzydełka w bok. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 17:31 kto jeszcze ma ochotę zrzucać się na pensje kolegów Prezesa, czy to zatrudnionych w tvp, czy polskim radiu...?! serwisy.gazeta.pl/tv/1,47863,7441239,Koalicja_radiowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
littoral Abonament na niemoralność w zarządzaniu TVP ? 21.01.10, 19:33 Nie jest niemoralne niepłacenie abonamentu na TVP taką, jaka jest. Wypasaniem niemoralności (niestety) jest jego płacenie. Donald Tusk tak mówił jeszcze w kwietniu 2008: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5167166.html Do zmiany jest odpowiednia część odpowiedniej ustawy. W TVP - tylko jeden kanał publiczny, opłacany w budżetu Państwa. Pozostałe kanały - komercja. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Abonament to haracz pozostały z PRL-u 21.01.10, 21:32 Bronia go wszystkie prawie środowiska i te co walczyły z komuną jak i te które wtedy miały władzę, w dobie kiedy istnieja stacje z kapitałem prywatnym, gadanie o misji jest zwyczajnym oszustwem. Mamy finansować realizacje misji publicznej czyli: * tworzenie i rozpowszechnianie programów ogólnokrajowych, programów regionalnych, programów dla odbiorców za granicą w języku polskim i innych językach oraz innych programów realizujących demokratyczne, społeczne i kulturalne potrzeby społeczności lokalnych, * tworzenie i rozpowszechnianie programów wyspecjalizowanych, na których rozpowszechnianie uzyskano koncesję, * budowa i eksploatacja nadawczych i przekaźnikowych stacji radiowych i telewizyjnych, * rozpowszechnianie przekazów tekstowych, * prowadzenie prac nad nowymi technikami tworzenia i rozpowszechniania programów radiowych i telewizyjnych, * prowadzenie działalności produkcyjnej, usługowej i handlowej związanej z twórczością audiowizualną, w tym eksportu i importu, * popieranie twórczości artystycznej, literackiej, naukowej oraz działalności oświatowej, * upowszechnianie wiedzy o języku polskim, * tworzenie i udostępnianie programów edukacyjnych na użytek środowisk polonijnych oraz Polaków zamieszkałych za granicą. Dalej napisano co publiczne RTV powinno: Programy publicznej radiofonii i telewizji powinny: * kierować się odpowiedzialnością za słowo i dbać o dobre imię publicznej radiofonii i telewizji, * rzetelnie ukazywać całą różnorodność wydarzeń i zjawisk w kraju i za granicą, * sprzyjać swobodnemu kształtowaniu się poglądów obywateli oraz formowaniu się opinii publicznej, * umożliwiać obywatelom i ich organizacjom uczestniczenie w życiu publicznym poprzez prezentowanie zróżnicowanych poglądów i stanowisk oraz wykonywanie prawa do kontroli i krytyki społecznej, * służyć rozwojowi kultury, nauki i oświaty, ze szczególnym uwzględnieniem polskiego dorobku intelektualnego i artystycznego, * respektować chrześcijański system wartości, za podstawę przyjmując uniwersalne zasady etyki, * służyć umacnianiu rodziny, * służyć kształtowaniu postaw prozdrowotnych, * służyć zwalczaniu patologii społecznych, * uwzględniać potrzeby mniejszości narodowych i grup etnicznych. No i nie widze tu żadnego punktu który w praktyce by realizował interes społeczny. Dlaczego mamy finansowac budowe i konserwacje nadajników, tworzenie programów, w ten sposób jesteśmy inwestorami i życzylibysmy sobie udział w akcjach tej firmy, np. udział w zyskach z reklamy. Jak mamy rozumiec zapisy o zdrowotnej postawie, umacnianiu rodziny czy sprzyjanie swobodnym poglądom i formowaniu opinii publicznej skoro atakowani jesteśmy serialami, reklamami o pigułkach nawet na przyjemne puszczanie bąków i wybiórcze pokazywanie faktów z życia publicznego. Tak jak w tytule napisałem to typowy haracz, jeżeli ja chcę siebie zareklamować to wykupuję czas antenowy czy powierzchnie reklamową, mam to wliczone w koszty i skierowane na ewentualny zysk. Nie ściemniajmy że misja, że cuda, wianki skoro tu chodzi o stołki i wysokie apanaże. Powiem krótko weźcie sie w końcu do pracy na własny rachunek a rząd, parlament, prezydent czy konkretne programy mozna uwzględnic w budźecie, zrobic przetarg i wiśta wio, realizacja zamówienia rządowego to dla kazdej firmy nobilitacja, życ na cudzy koszt to domena wszelkiej maści próżniaków i kombinatorów, w komunie to był luksus a zarazem kontrola społeczna obecnie nie widze potrzeby takiej pańszczyzny, tworzy patologie i to chyba jedyny punkt który jest realizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 tvp, lot, pkp, poczta, zus i sanepid takze! 21.01.10, 23:05 Ale co robic? Trzeba sie z tym dalej menczyc i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 17:35 A jak powiedzą,że nie mają telewizora to zarzad przyjdzie na inspekcje? Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 17:47 Rozdali państwową kasę na sute odprawy dla swoich kolesiów, a teraz skomlą, że nie mają pieniędzy. Najpierw niech ujawnią pełny raport NIK z kontroli w TVP, a potem niech pytają o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 18:24 tenare napisał: > Najpierw niech ujawnią pełny raport NIK z kontroli w TVP, a potem > niech pytają o pieniądze. No właśnie. Nadal nikt nie jest pewien, czy płacąc abonament nie wspiera przestępczości zorganizowanej. Takie wsparcie jest chyba karalne w polsce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy nieudolność w zarządzaniu i koterię przerzucają 21.01.10, 18:11 na pracowników. Szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
daflippi Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 18:29 Ilu to trzeba prezesów i zmian, żeby utopić wielką firmę, jaką jest telewizja. Abonament jest konieczny, jeśli chcemy mówić o produkcjach na poziomie. Należy utrzymać bezpłatny jeden kanał o charakterze informacyjnym. Każdy bowiem musi mieć prawo dostępu do bezpłatnej informacji. Natomiast reszta powinna być kodowana i dostępna tylko dla osób płacących - mecze, filmy, misja. Proste. Jeszcze pare lat temu mało kto by się zastanawiał, czy kupić taki abonament. Dzisiaj, po latach szamba, telewizja będzie musiała mocno się naprawcować, by odbudować swój image. Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 18:36 Przypomnę tylko, ze abonament płaci się nie za oglądanie programu TVP, a za sam fakt posiadania telewizora czy radia. Już samo to jest czystym kretynizmem, przy czym publiczna TV na lewo i prawo, w przeróżnych reportażach "piętnuje" i pokazuje z lubością, różnego rodzaju relikty słusznie minionego systemu. Jednak na temat reliktu komuny, jakim jest płacenie haraczu za fakt posiadania sprzętu RTV, publiczna TV nawet się nie zająknie. W ogóle im to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
powertech tuner w komputerze 21.01.10, 22:24 Załóżmy że mam tuner tv w komputerze, muszę płacić abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: tuner w komputerze 21.01.10, 22:45 To zalezy czy ten tuner ma hot wire na peryferiach sieciowych ... najlepiej spytaj swojego listonosza :) Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: tuner w komputerze 21.01.10, 22:58 Nie musisz. To jest właśnie ewentualne rozwiązanie problemu, tzn. luka w ustawie (bardzo starej komunistycznej jeszcze). Nikt wówczas (za komuny) nawet nie myślał o monitorach, komputerach, czy tez osobnych tunerach TV. Zresztą, był nawet swego czasu artykuł w miesięczniku komputerowym "CHIP" traktujący o tym temacie. Ani Monitor, ani tuner TV, nie są każde z osobna odbiornikami telewizyjnymi, a że telewizję możesz oglądać na takim zestawie, to właśnie ta luka w ustawie. (sorry za rym) Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: tuner w komputerze 21.01.10, 23:03 lajosz3 napisał: > Nikt wówczas (za komuny) nawet nie myślał o monitorach, > komputerach, czy tez osobnych tunerach TV. Mylisz sie - niedawno ogondalem stary ruski film sajens-fikszyn z czasow Stalina i wtedy juz przewidzieli kompy w kazdym domu! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Płaćcie abonament, Orłoś będzie miał na alimenty 21.01.10, 18:48 TVP szuka frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 18:50 a następnie pracownicy poczty, potem zbowidowcy....... trochę się tego zbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 21:15 tadjan napisał: > a następnie pracownicy poczty, potem zbowidowcy....... trochę się > tego zbierze. Może KGHM tradycyjnie dorzuci ze 100 mln do propagandy? Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Będą wiedzieli dlaczego ludzie nie płacą 21.01.10, 18:56 abonamentu .A sami pewnie też nie płacą ,bo kto by chciał płacić za coś czego nie da się oglądać..He,he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 19:03 ...mówi rzecznik TVP Stanisław Wojtera to symptomatyczne, były przywódca UPR obecnie jako rzecznik panstwowej telewizji z ramienia najbardziej etatystycznej partii w POLSCE :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 21:16 tocqueville napisał: > ...mówi rzecznik TVP Stanisław Wojtera > to symptomatyczne, były przywódca UPR obecnie jako rzecznik panstwowej > telewizji z ramienia najbardziej etatystycznej partii w POLSCE :) Wreszcie UPR odniósł jakiś sukces na skalę krajową. Odpowiedz Link Zgłoś
prasco Zakodować TVP 21.01.10, 19:09 i niech płaci ten, kto będzie chciał to-to oglądać. Proste i uczciwe. Ja osobiście nie mam zamiaru płacić za coś z czego nie korzystam i nawet nie mam telewizora co wszystkim polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak Nie masz telewizora - nie płacisz 21.01.10, 21:22 Ale jak masz telewizor, żeby obejrzeć wiadomości na TVN, film na HBO i puścić dobranockę na Mini-Mini, to musisz płacić na TVP... chociaż wiadomości słabsze, filmy - sama komercja, bajki głupsze, ale za to jest "MISJA"... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jak wygląda ta MISJA, bo patologia jest:) 21.01.10, 21:56 Czy plotki z życia zwane telenowelami czy serialami to misja? Czy reklamy o zdrowszym puszczaniu bąków to misja? a może msza niedzielna czy obrady z Sejmu to misja? Inne stacje wspaniale radzą sobie z programami które ja okreslam jako rozwijające i za to warto zapłacic abonament, natomiast obrona haraczu jeszcze z komuny jest nieporozumieniem, jako państwo na dorobku stac nas na publiczny program informacyjny, na bajki dla dzieci i kilka programów społecznych okraszonych klasyką filmową z róznych krajów, by zapoznać widzów z kultura swiatowa a nie amerykańskie strzelanki bądź odgrzewane kotlety, fajne zle za często. Na ten cel powinny byc zarezerwowane środki z budżetu i przeznaczony na to czas.Te przecieki o zarobkach "gwiazd" prowadzących jeszcze może bym zrozumiał bo one trzymają widza, natomiast zarobki "gabinetowych gwiazd" sa juz dla mnie plunięciem w twarz jako podatnikowi. Nic nie usprawiedliwia płacenia abonamentu, nawet to że jestem słuchaczem "Trójki" wolałbym osobisci ezadeklarować na program niz wrzucac do wspólnego gara z którego jedni czerpia chochlą inni łyżeczką a część w ogóle nie jest dopuszczona do kotła tylko zapach moze wchłaniać no i za tę "degustację" muszą dac na składniki, to jest nieuczciwe i tworzy patologię, mamy ich w kraju kilka jeszcze do wykarmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Jak wygląda ta MISJA, bo patologia jest:) 21.01.10, 22:47 Czowieku, PRL-bis to kraj, w ktorym czlonkowie Sejmu modlili sie o deszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Niektórzy tak rozumieja misję 21.01.10, 23:19 trzeba sobie uswiadomic że walka o lepsze zakończyła sie dla niektórych z chwilą zmiany wyciągniętego swetra na poselski garnitur, z nielegalnej działalności na etat związkowy u pracodawcy, wszelkie przywileje z komuny okazały się dobre a liberałowie źli bo chcieli je zabrać. Jedyna zmiana to taka że zamiast opłacać sekretarzy opłaca się kapelanów, zamiast akademii i pochodów uroczyste msze a patriotycznym wychowaniem lekcje religii w szkole które młodziez totalnie "olewa". Ciekaw jestem czy L.Wałęsa był świadomy co czyni "wywołując" wojne na górze czy był tylko marionetką która posłużyła do legitymizacji tego czynu? Uważam że od tamtego momentu dużo w Polsce poszło w złą stronę. Modlitwa o deszcz pokazała nie Bogobojność tylko zwyczjną głupotę i infantylizm niektórych tzw. polityków, mylą Boga z szamanem. Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: Niektórzy tak rozumieja misję 21.01.10, 23:38 Podpisuję się pod Twoimi postami wszystkimi kończynami. Jednak ni do końca masz rację kiedy piszesz, że: >>> Jedyna zmiana to taka że ................... patriotycznym wychowaniem lekcje religii w szkole które młodziez totalnie "olewa". <<< W szkole nie ma lekcji religii bo religia to pojęcie ogólne. Są natomiast lekcje religii katolickiej "jedynej słusznej", całkiem jak niegdyś "jedynej słusznej" ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Niektórzy tak rozumieja misję 21.01.10, 23:42 JAk mozna uczyc religii? Bajki o chodzeniu po wodzie i zamianie wody w ino to mozna opowiadac w psychiatrykach zamiast dobranocki ... Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: Niektórzy tak rozumieja misję 21.01.10, 23:53 Dokładnie. Religii nie można nauczyć. To tak jakby ktoś chciał się (lub próbował kogoś) nauczyć wiary. Poza tym, religia chrześcijańska, czy katolicka (jak zwał tak zawał), to nic innego jak żydowska mitologia. Zresztą inne religie to również mitologia. Jednak ja osobiście po prostu nie mam pojęcia o co chodzi w religii katolickiej. Jest kompletnie nie logiczna, a przecież według tej religii, bóg stworzył nas na swój obraz i podobieństwo. Nie sądzę, że bóg (jeśli istnieje) jest pozbawiony logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Niektórzy tak rozumieja misję 22.01.10, 17:59 lajosz3 napisał: > Poza tym, religia chrześcijańska, czy katolicka (jak zwał tak > zawał), to nic innego jak żydowska mitologia. Mnie kiedys z religii wyrzucili jak powiedzialem, ze Jezus byl Zydem! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Napisałem ogólnie, to inny wątek 22.01.10, 08:21 Jest nauka katechizmu katolickiego jako że większość z Polaków to katolicy,nauka o religii powinna zawierać elementy wszystkich, wytłumaczyc różnice, zwyczaje oraz kraje w których ona jest wyznawana, bo np. islam to niekoniecznie przewaga arabów i fanatyków. To czy ktoś uznaje istnienie Boga jest indywidualną sprawą, podobno Bóg stworzył najpierw małpę, mruknał do siebie że prototypy nie sa doskonałe i stworzył człowieka, po czym całkiem zaprzestał tworzenia. Masz rację że Koosciół zawłaszczył pewne obszary, jest grupa która jako jedyna wyszła z przemian w Polsce na dużym plusie materialnym, przez róznej maści polityków katolickich próbuje utrzymać i powiększać stan posiadania, wzięli więcej cesarskiego niz daja boskiego bo niewiele dac mogą. Byc może, gdy archiwa IPN zostana udostępnione historykom to znajdzie się grupa która obiektywnie opisze czas przemian i czas przygotowania do porozumień, zobaczymy kto, komu i na ile się zaprzedał a kto był ideowym głupcem, dzisiaj już można się domyślać po niektórych faktach, nerwowych ruchach i pospiechu by zdążyc przed prawdą, rozliczania nie ciekawym:) Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: Nie masz telewizora - nie płacisz 21.01.10, 23:02 Zapomniałeś napisać o takich wybitnych pozycjach "misyjnych" jak: Gwiazdy tańczą na lodzie" "Warto rozmawiać" "Tomasz Lis na żywo" oraz produkowanych na tony, kretyńskich seriali. Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 19:14 Dajcie spokój już z tym biadoleniem. Sprywatyzować - czytaj sprzedać - pozostawić jedynie jeden kanał ogólnokrajowy w gestii rządu/sejmu wyłącznie z wiadomościami dot. kraju, świata itp. oczywiście finansowany przez budżet państwa . Dość chyba ukrytych podatków tym bardziej że abonament to przeżytek pozostały z czasów komuny. Jeśli ktoś twierdzi że abonament jest również na zachodzie tak ale telewizja nie jest taka -że się tak wyrażę- jak na wschodzie (czyli wszelkiego rodzaju jako zdobyty łup przez aktualnie sprawującą władzę w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
pomaranczowoczarny Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 19:24 abonament jest obowiazkowy w wielu krajach a sama telewizja najgorsza nie jest tylko zjadaja ja kolejni kolesie i tlumy zasiedziałych kiedyś wcisnietych kolesi :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomaranczowoczarny Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 19:22 Należy zatrudnić kolejnych kolegów z poszczególnych parti ,zrobic ich kolejnymi doradczymi gronami . Placić"gfiazda" duze sumy i plakać .Czemu sie dziwić zarzadowi z 2 strony skoro pracownik okrada własna firme to mu sie ufa ??.Nie sądze Nie ilośc kanałow jest problemem tylko glupcy nim zarzadzajacy i głupców wciskajacy kolesie . Dlaczego sie duzo płaci pseudo gwiazdą ? Sama produkcja najgorsza może i nie jest ale reszta wola o pomste do nieba . Z imperium za czasów tego z sld niedlugo bedzie ruina po pis uarach i PO paprancach wierzacych ze ludzie to debile i kupia wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 19:25 Bardzo prosto sprawdzic kto płaci abonament, wystarczy uchwalic ustawe o udostępnianiu przez operatorów tv kablowej listę abonentów i już wszystich mozna sprawdzać. A CI co tak tu krzycza jekie to złe programy są w TVP to sądzę że się mylą.Ciekawe programy sa w TVPinfo tyle tylko że późno około 23-24 wieczorem czy programy przyrodnicze itp.itd.Niektórzy wolą ogladać głupie programy w stylu TANIEC Z GWIAZDAMI, a nie ciekawe programy. To fakt że niektórzy za dużo zarabiają w TVP!! Odpowiedz Link Zgłoś
mircool5 Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 19:27 Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.Za pieniądze z abonamentu (nie moje) TVP realizuje programy wielu stacji.Nie będę wymieniał.Jako posiadacz prostego zestawu antenowego odbieram trzy z nich (TVP1,2,3).Umowa handlowa polega na tym,że ja płacę za produkt,druga strona mi go dostarcza.W tym przypadku chodzi o wyłudzenie pieniędzy na realizacje produkcji,których nie będzie mi dane obejrzeć (bez dopłacenia).Myślę,że moralnie i prawnie zwalnia mnie to z wnoszenia oszukańczej opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 19:31 To fakt że przez prostą antenę nie odbierzemy TVP SPORT czy TVP HISTORIA a chyba to też realizowane jest z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
d.galaszewski Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 19:29 Czy to znaczy, że teraz nawet pracownicy TVP nie płacą abonamentu!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nerhaa Płacić za co? 21.01.10, 19:30 Za co właściwie my mamy płacić TVP??? Za telewizor? Za niego zapłaciłem już w sklepie a więc i państwu w postaci podatku. Za publiczną telewizję?? Przecież patrząc na pensję marnych dziennikarzyn i prezesów oraz liczbę reklam i konkursów z płatnymi smsami, radzą sobie wyśmienicie nie oferując w zamian nic! Zatem za co ludzie mają płacić darmozjadom?????? Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Re: Płacić za co? 21.01.10, 19:36 W Londynie gdy kupuje się nowy telewizor trzeba podać adres zamieszkania i już mają nowego abonenta, co nie znaczy ze wszyscy płacą.Mój syn miał satelitę z CYFRY gdy przyszła kontrol wogóle sie nie czepiali, powiedział ze nie odbiera brytyjskiej TV i dali mu spokól. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Płacić za co? 21.01.10, 21:11 Cholera... nie pamiętam, żeby ktoś pytał mnie o adres przy zakupie. Czy to oznacza, że mój telewizor jest nieważny? Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 A czy ktoś z góry TVP pomyślał, że... 21.01.10, 19:39 pracownik może nie mieć w domu odbiornika TV ani radia, więc płacić abonamentu nie musi? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1947 Re: A czy ktoś z góry TVP pomyślał, że... 21.01.10, 22:04 Sam nie wierzysz w to co piszesz, wiec nie wysilaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Pisiory olewają płacenie abonamentu 21.01.10, 19:44 Rozmowa z Pawłem Poncyliszem (PP) w PR1: W.M.: Panie pośle, płaci pan abonament? P.P.: E... H.S.: O, długo się pan zastanawia. P.P.: Tak, długo się zastanawiam, bo ja zmieniam mieszkanie, tak że z tego powodu poprzednio... H.S.: No ale radioodbiornik pan posiada? Czy nie? P.P.: Słucham? H.S.: Radioodbiornik pan posiada? P.P.: No posiadam... H.S.: No to musi pan płacić... P.P.: Za chwilę... H.S.: ...w myśl obowiązującego prawa. P.P.: Tak, ale to powiem szczerze, że właśnie to muszę uzupełnić, bo jestem w nowym mieszkaniu, tak że będę płacił... Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Re: Pisiory olewają płacenie abonamentu 21.01.10, 20:43 i po prawdzie samochodu z radiem też nie posiada. Przykład idzie z góry, tak że nie tylko premier Tusk miał wątpliwości na co idą pieniądze z abonamentu, a tu proszę, faktyczni władcy TVP i Radia nie płacą. Ale cóż ludkowie niech płacą, postraszy się, lub ubłaga, że telewizję posiądą inni, czyli niewłaściwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą abon... 21.01.10, 20:53 Bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 22:02 Nie mam ochoty składać się na olbrzymie odprawy dla permanentnie zmieniajacych się pracowników TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Pracownicy w TVP muszą udowodnić, że płacą ab 21.01.10, 20:58 funny5 napisała: > Smieszne Śmieszny/a to Ty.Wydalanie postów przez etatowych wydalaczy się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś