r1111111 Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 12:41 acid.jazz napisał: > Brawo Czeczot, jak zawsze celnie. Panie Czeczot, dalej, naprzód. Teraz coś o pomordowanych Żydach w II Wojnie Światowej - w tym samym stylu co o księżach. A następnie coś o Mahomecie - też w tym stylu. Że co? Odwagi brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 12:49 r1111111 napisał: > acid.jazz napisał: > > Brawo Czeczot, jak zawsze celnie. > > Panie Czeczot, dalej, naprzód. Teraz coś o pomordowanych Żydach w II Wojnie > Światowej - w tym samym stylu co o księżach. A następnie coś o Mahomecie - też > w tym stylu. > Że co? Odwagi brakuje? A to o czym ty piszesz, ma podobny ciężar gatunkowy i temat jak ten, który poruszył A.Czeczot...? Nota bene; artykuł był o KRRiT...,wydaje się być potrzebna nauka czytania ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 13:17 Ponieważ BBC jest stawiana za wzór cnót wszelakich, to zapewne przypadek – a nie, broń Boże, cenzura – spowodował, że sztandarowa piosenka o roli nasienia katolickiego, została w czasie emisji „Sensu życia według Monty Pythona” (BBC Entertainment) jakoś nieprzetłumaczona. Nieznającym angielskiego podajemy zatem tekst refrenu: „Sperma jest święta, sperma dobra jest, kiedy się marnuje, Pan Bóg gniewa się”. www.nie.com.pl/art21475.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 13:36 Ja nawet próbował nie będę...pisząc swoje posty wyręczasz mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: z towarzysza Wiesława się nie naśmiewał 25.01.10, 12:52 A to Władek też był amatorem "zielonych jabłuszek...? Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: mówisz że Władek z Czeczotem - a fe 25.01.10, 13:39 Ty mi powiedz...znaczek na końcu mojego postu (?), oznacza pytajnik, a zatem zdanie było pytające a nie stwierdzające... Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Cała dyskusja dowodzi, że Czeczot miał rację 25.01.10, 12:50 Rozumiem, że chodzi o pieniądze, ale nie nie podoba mi się, że TOK FM opowiada coś o niemożliwości wzięcia odpowiedzialności za wypowiedzi na żywo zamiast odważnie przyznać: puściliśmy bo uważamy, że to nikogo nie obraża. Podjęli temat , Czeczot powiedział prawdę i moim zdaniem nikogo nie obraził. Teraz trzeba wziąć byka za rogi i podjąć dyskusję o tej cenzurze. Bo w kraju gdzie Polański jest ohydnym pedofilem a biskup Pec jego Ekselencją, Kuroń kolaborantem a bp Wielgus ofiarą systemu, członek ZMP godną potępienia kanalią a członek Hitlerjugend jego Świętobliwością chyba jednak jest o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Cała dyskusja dowodzi, że Czeczot miał rację 25.01.10, 13:04 Tylko, że w wolnej Polsce takich tematów nikt nie chce poruszać. Lepiej zajmować się małpkami Lecha Prezydenta Kaczyńskiego oraz Palikota!! Tematy narzuca naczelny a faktycznie właściel danej gazety czy stacji.Stąd zalew pustosłowia,sylikonowych biustów celebrytów czy gengreny w pisie. To przynosi zysk!! Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Cała dyskusja dowodzi, że Czeczot miał rację 25.01.10, 13:50 Ja też uważam, że wolność słowa, dopuszczalny zakres debaty publicznej są w dziś w Polsce ułomne. I wbrew pozorom Czeczot poruszył ważny problem choć jestem dziwnie spokojny, że utonie w jazgocie obrażonych idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman kto bronił Andrzeja Samsona i Romana Polańskiego 25.01.10, 13:06 a kto pamięta "Rower Błażeja" emitowany w programie I TVP za prezesury Roberta Kwiatkowskiego, program nazywany był Pedałem Błażeja, a może wyjaśnimy nareszcie kto zabił Bartłomieja Frykowskiego, a dlaczego senatorscy starcy tak chronią Piesiewicza przed oddaniem w ręce wymiaru sprawiedliwości, warto obejrzeć film Sylwestra Latkowskiego pt. Pedofile z 2005 roku /dla programu 2 TVP/, tylko jeden wymiar sprawy widzimy - chociaż wypowiedź Czeczota mnie nie oburza, to jednak próba zrobienia z niego męczennika jest co najmniej niesmaczna, a nadawcy już dobrze wiedzą jak dobierać rozmówców by w eter były przekazywane treści które oni akceptują, tych którzy mają inne poglądy niż redakcja się po prostu nie zaprasza, albo się zakrzykuje /metoda na Olejnik/, Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: kto bronił Andrzeja Samsona i Romana Polański 25.01.10, 13:41 Ale kto próbuje zrobić z Czeczota męczennika? Powiedział co uważał za słuszne. Moim zdaniem nikogo nie obraził i może warto potraktować to poważnie a nie uciekać w rozciągliwy jak z gumy u naszych katalików parasol obrazy uczuć religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman i Paetz i Wielgus i Polański i działacz ZWM 25.01.10, 13:17 i inni którym dzisiaj brakuje im odwagi by się przyznać do błędów i grzechów i odwagi by ponieść tam gdzie przewiduje to prawo karę za swoje występki i przestępstwa - są tak samo godni pogardy, także Ci którzy ocenę plugawości zachowania uzależniają od przynależności oskarżonych do określonego grona /elity/ nie zasługują na szacunek, a Ci którzy widzą tylko drzazgi w oczach nieprzyjaciół swoich a belek u siebie i w swoich przyjaciół nie dostrzegają - to tylko małe wrzaskliwe, gnidy jakich wiele w świecie Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Cała dyskusja dowodzi, że Czeczot miał rację 25.01.10, 18:01 owszem,jest co robić,bo gadania już dość a cytat z okresu początków patetyczno-idiotyczno-nawiedzonej nowomo- wy kwiecistej czyli "akt strzelisty wiary", to co to jest ??? wieża kościoła ??? czy wytrysk ??? bo tego nigdy nie wyjaśniono o co chodzi w tym kwiecie mowy,akt jest czynnością raczej,he,he i kto ma takie skojarzenia patetyczne,bo nie ja,he,he,jakoś te akty to mi się z wiarą nie kojarzą,a jednemu duchownemu się skoja- rzyły,bo to od nich to pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 12:54 jako Polak jestem urazony dyskusjami negatywnymi o uczuciach religijnych w mediach Jestem wolny i wybieram a polskojezyczni wspierani sponsorigiem wmawiaja nam holokaust,itp.bzdety,ktore w malym % wystepuja w kazdym kraju wsrod zmanipulowanej mlodziezy ale oni dorastaja i odzyskuja rozumowanie wlasne Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Hoop Cola- cenzura wróciła 25.01.10, 13:16 Zakaz emisji w telewizji reklamy napoju HOOP COLA – tej z kolędnikami śpiewającymi „Hej colę daj, colę daj” na melodię pastorałki „Hej kolęda kolęda” (bo zdaniem przewodniczącego KRRiT narusza „wartości” lub uczucia religijne słuchaczy) – to cenzura w najczystszej postaci! Nawrót Mysiej, tylko z innej strony! Pytam: gdzie są autorytety moralne, twórcy, pisarze, dziennikarze, aktorzy, ci wszyscy, którzy latami podobno protestowali przeciw cenzurze, z nią walczyli, dla których koniec cenzury był najważniejszym elementem przemian 1989 r.? Gdzie sławna autorka słów: „Proszę państwa, dziś zakończył się komunizm”? Został przekroczony jakiś próg! Teraz pod pretekstem uczuć religijnych można zakazać wszystkiego. Czym będziemy się różnić od państw islamskich domagających się zabicia autora rysunków satyrycznych w duńskiej gazecie? Ktoś tu już oszalał... Oczekuję połączenia sił wszystkich dziennikarzy w walce o wolność słowa, bo ona jest najważniejsza z wszystkich wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Kazik też protestował jak jego melodię 25.01.10, 13:50 wykorzystał wróg polityczny - więc po co manipulować, że tylko my cenzurowani są, albo tylko na nas nagonka, Czeczot raczej się w Sądzie obroni, ale czy pozew księży irlandzkich nie byłby skuteczny - byłby, bo w końcu generalizuje i opowiada ten "dowcip" aby poniżyć i oszkalować /wszystkich/ Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Kazik miał prawa autorskie do tej melodii 25.01.10, 14:59 i ma prawo nimi dysponować jak chce. A za naruszenie ścigać. To z cenzurą nie ma nic wspólnego. A zakaz w sprawie reklamy HoopColi był idiotyczny. Co zreszta sprytnie wykorzystali jej autorzy Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 16:52 Polskojęzyczni (kto to?) coś ci wmawiają? Gdzie tak się dzieje i co to ma do tematu? Może trzeba by zadzwonić na policję jeśli wmawianie jest połączone z pozbawieniem wolności (bo inaczej sobie tego nie wyobrażam - chyba, że lubisz jak ci coś wmawiają ale ci się to nie podoba - to dziwne). Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Czeczot obecnie stale publikuje w Polityce i Nie 25.01.10, 13:13 I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 TVPuls bez ceznzury 25.01.10, 13:19 Rolę wesołych urzędników z gmachu przy Mysiej objęli smutni urzędnicy pana B. opłacani – czy nam się to podoba, czy nie – z naszych podatków. Szef redakcji katolickiej w publicznej TVP dba, by nic niezgodne z nauczaniem Kościoła katolickiego, papieża Polaka, prawem naturalnym i grom wie czym jeszcze, nie zostało przemycone i przekazane widowni. Ustawa o KRRiT jasno precyzuje, jakie wartości należy emitować widzowi potulnie płacącemu abonament. Są to oczywiście niezastąpione wartości chrześcijańskie. Tylko konia z rzędem temu, kto zdefiniuje wyżej wymienione! Za to golizny, erotyki czy zachowań bezpruderyjnych puścić nie wolno, gdyż mogłoby ucierpieć morale najmłodszych, poza tym... takie rzeczy mogą tylko telewizje kościelne! Oto w kościelnej TV Puls zagościł na antenie program „Goło i wesoło”, w którym bohaterowie, głównie bohaterki, paradują w strojach niezbyt kompletnych. Widocznie zabrakło kasy na etat kościelnego cenzora. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Czeczot obecnie stale publikuje w Polityce i 25.01.10, 13:22 Andrzej Czeczot zaczął rysować dla „NIE”. Poprawni politycznie dziennikarze pytali go, dopóki się nie znudzili, dlaczego to robi, nie wprost – czy się nie wstydzi. Odburkiwał coś, co trudno było zrozumieć, ale zawsze na końcu zdania, napisane bądź nie, stało słówko „wolność”. Artysta musi być wolny. (I – o czym dowiedziałem się później – dostawać co najmniej cztery stówy za rysunek...). www.nie.com.pl/art19893.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol Re: Czeczot obecnie stale publikuje w Polityce i 25.01.10, 13:33 czyzyk331 napisał: ..... > słówko „wolność”. Artysta musi być wolny. (I – o czym dowiedz > iałem > się później – dostawać co najmniej cztery stówy za rysunek...). a co myslałeś że za rysunek do gazety/dziennika dostaje się 20 PLN?to normalna stawka kilka stów,wbrew pozorom rysunek czy dobry pomysł na rysunek nie pojawia się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Czeczot obecnie stale publikuje w Polityce i 25.01.10, 13:36 czy ktos broni Ci sprzedawac rysunki w NASZYM DZIENNIKU? lub innych wczasopismach ? takie ma poglady i tyle, a satyryczne i dosadne traktowanie zła czyli pedofilii wśród ksieży to nic złego, Ci co najwiecej krzyczą o moralności najcześciej SĄ BARDZO SŁABEJ WIARY I nazywają wszystkich myslących inaczej niz kATOLICY sbKAMI A TO G.... PRAWDA, Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman czyli wrócił tam gdzie jego początki 25.01.10, 13:52 z towarzysza Wiesława nie żartujemy, wyłącznie z nieudolnych pracowników i bezpartyjnych kierowników, Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Czeczot obecnie stale publikuje w Polityce i 25.01.10, 13:56 Jak to fajnie mieć taki uporządkowany świat. Żeby ładniej wyglądało można to nazwać nawet porządkiem moralnym:). Ale to nie zmieni faktu, że w tej sprawie Czeczot a nie Terlikowski ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Czeczot obecnie stale publikuje w Polityce i 25.01.10, 14:06 wlserwis napisała: > I wszystko jasne. Niby co jest tak jasne...? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski zwierzyna i swięta krowa 25.01.10, 13:24 KRriT atakuje każde medium, które uważa za przeciwników politycznych. Nie ważne, że problem zorganizowanych struktur pedofilskich to istotna sprawa - jak tylko się da KRRiT będize zakazywać mówienia o niej. Za to z uporem maniaka, mimo wielu skarg, nie dostrzega ani ksenofobii ani nielegalnych reklam w Radiu Maryja. No bo to jest polityczny sojusznik. www.radiomaryja.pl.eu.org/incydenty.html www.radiomaryja.pl.eu.org/rm-udzial.png Odpowiedz Link Zgłoś
stettinshark Re: Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 18:24 lepiej by się zabrali za walkę z sadyzmem. wśród polityków jedna szósta to mysliwi. wśród normalnych ludzi - jedna czterechsetna. najwięcej mysliwych jest wśród członków i członkiń (nie wiem czy rodzaj żeński od czlonek to czlonkini, ale niech będzie) samoobrony. popatrzcie, co wyprawiają: www.youtube.com/watch?v=rcGDN0pYbFc i bardzo dużo księzy poluje. są kapelani myślilwych, sam kardynal Glemp celebruje msze w intencji zeby jak najwięcej zabić. czym wobec tego jest niewinny zarcik o księżach pedofilach? to nie jedyny ich grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinshark Ciężkie czasy dla księży pedofilów 25.01.10, 18:25 lepiej by się zabrali za walkę z sadyzmem. wśród polityków jedna szósta to mysliwi. wśród normalnych ludzi - jedna czterechsetna. najwięcej mysliwych jest wśród członków i członkiń (nie wiem czy rodzaj żeński od czlonek to czlonkini, ale niech będzie) samoobrony. popatrzcie, co wyprawiają: www.youtube.com/watch?v=rcGDN0pYbFc i bardzo dużo księzy poluje. są kapelani myślilwych, sam kardynal Glemp celebruje msze w intencji zeby jak najwięcej zabić. czym wobec tego jest niewinny zarcik o księżach pedofilach? to nie jedyny ich grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Ciężkie czasy dla księży pedofilów 25.01.10, 23:44 @stettinshark - odrażające, mimo iż to żadna nowina, chorzy ludzie. A zresztą, co powiesz o wędkarstwie ? Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Co było do udowodnienia. 25.01.10, 19:49 A mnie bawi co innego: rozwój sprawy pięknie pokazuje, ze Czeczot miał po prostu rację i w Polsce panuje katolicka cenzura wykonywana rękami tzw. ‘bezstronnego-ideowo’ państwa. Co było do udowodnienia. Mrozek by tego lepiej nie wymyślił. ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 20:54 Czy mogę się dowiedzieć,czy, kiedy i jaką karą ukrała KRRiT Telewizję TRWAM za puszczenie wypowiedzi o.Rydzyka o dopuszczalności wypicia kieliszeczka przed jazdą samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 22:03 janina38 napisała: > Czy mogę się dowiedzieć,czy, kiedy i jaką karą ukrała KRRiT > Telewizję TRWAM za puszczenie wypowiedzi o.Rydzyka o > dopuszczalności wypicia kieliszeczka przed jazdą samochodem? Ależ kara jak psu micha należy się TRWAM za nielegalne nadawanie reklam. Ale KRRiT jest ślepa na to, co wyczynia RM i TRWAM. Skargi są olewane a na upartych jest metoda "próbowaliśmy ale się nie dało nagrać audycji" :D I kij im w oko. Jestem zdania (osobiście), że taka KRRiT to twór który powinien powędrować na śmietnik. Ale sytuacja w której jeden nadawca jest dla KRRiT czysty jak lelija z definicji i KRRiT nie widzi jego machinacji (na przykład akcja z dostarczeniem do KRRiT nieczytelnych kaset) a do innych się przyczepiają to absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Ciężkie czasy dla nadających na żywo 25.01.10, 22:01 Czeczot - "debeściak" !!! Uderzył w stół i nożyce się odezwały. Nie daj się chłopie tym oszołomom. 100% poparcia ! Żałosne, pisowsko-moherowe kółko o nazwie KRRiT - mam nadzieję , że spalicie się ze złości... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Ciężkie czasy dla nadających na żywo 26.01.10, 09:48 Niestety, taka prawda - KRRiT, podobnie jak i Trybunał Konstytucyjny - coraz więcej wydają wyroków w których wyraźnie widać że członkowie tych urzędów nie kierują się prawem i zasadami demokracji oraz wolności obywatelskich. Kierują się narzucanymi zasadami przez episkopat - urzędników krk, zależnych od władcy jedynego pozostałego państwa absolutystycznego w Europie - Watykanu. W tej chwili jesteśmy państwem parawyznaniowym...dużo nam brakuje do państwa demokratycznego w praktyce życia... Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Czeczot raczej obrazil homoseksualistow :) 30.01.10, 15:06 Dlaczego za molestowanie ministrantow oskarza sie caly Kosciol a nie wszystkich homoseksualistow? Zboczency, ktorzy wstapili w stan kaplanski, sa naprawde perfidni i obrzydliwi. Przeciez wiedza, ze wg nauk Kosciola seks homoseksualny jest grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś