ch3heg Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 11:42 Kobieto nie histeryzuj. Ja tam się nie obrażam jak mi ktoś wytyka że jestem heterykiem bo nie mam z tym problemów - ty ze swoją seksualnością jak widać masz, skoro cię to boli. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 11:47 ch3heg napisał: > Kobieto nie histeryzuj. Ja tam się nie obrażam jak mi ktoś wytyka że jestem > heterykiem bo nie mam z tym problemów - ty ze swoją seksualnością jak widać > masz, skoro cię to boli. ...a ty to chyba logiki uczyłeś się na lekcjach religii: tu nie chodzi o to co kogo boli, tylko o metody. Metody są, jak widać, spod budki z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
djemen Wyrzucenie z partii to jedyne rozwiazanie 02.02.10, 11:47 To skandaliczne, partia polityczna, zwlaszcza liberalna nie moze miec w swoich szeregach homofoba. To tak jakby PO trzymalo w partii Bendera albo Rydzyka. Donald pokaz ze nie tolerujesz smrodu w partii. Odpowiedz Link Zgłoś
szokez " Adamus Papa" ??? 02.02.10, 11:55 haneczka1950.blox.pl/resource/Ku_Klux_Klan_4_RP.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ulther liberalizm PO 02.02.10, 12:03 PO jest konserwatywno-liberalna. Liberalna w gospodarce i konserwatywna w sferze obyczajowosci. Oni to zawsze podkreslaja. Przeciez w PE nie sa w grupie liberalow a u chadekow - to symptomatyczne! PiS nie jest w grupie chadekow, bo dla nich sa za malo hardcorowi:P Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: liberalizm PO 02.02.10, 12:20 ale PO ma Palikota który nosił na koszulce napis że jest gejem Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja a co wtej wypowiedzi jest dyskryminującego? 02.02.10, 11:55 nie rozumiem. To juz nie można powiedzieć prawdy publicznie? Mamy żyć w zakłamaniu? A GW i TOK FM od razu czynią nagonkę na tego radnego osądzajac go od czci i moralności (cokolwiek to słowo w dzisiejszych czasach znaczy). Już go szczują i rzucają na niego swoistą klątwę za to że naruszył reguły politycznej poprawności że o homoseksualistach i lesbijkach jak o zmarłych dobrze albo wcale. Ta pani lzyła i drwiła sobie z wartości patriotycznych nie podobało się jej to że ma być sztandar ufundowany. No tak dla niej to jest nie zrozumiałe bo ona nie jest prawdziwą Polską tylko polskojęzycznym tubylcem wypreparowanym z narodowej świadomosci. Patrzcie gdzie ona pracuje! w gazecie a więc w medium wywierajacym wpływ na lokalną społeczność. kształtująca postawy i myśli tejże. Jeśli tacy ludzie sa w mddiach są dziennikarzami to nie dzimy się temu syfowi obyczajowemu który nasz kraj zalewa! Gratuluje właściwej postawy panie Tadeuszu. Mam nadzieję ze w PO na szczeblach lokalnych jest więcej takich ludzi. A jesli pana z PO wyrzuca prosze nie nie pzrejować tylko zmienić partie na taką której na sercu będzie leżyeć ład i porz adek moralny szaunek dla tradycji narodowych i religijnych które odziedziczylismy po naszych przodkach i którzy to ginęli za te wartosci na polach walki. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: a co wtej wypowiedzi jest dyskryminującego? 02.02.10, 12:01 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nie rozumiem. To juz nie można powiedzieć prawdy publicznie? Mamy żyć w zakłama > niu? A GW i TOK FM od razu czynią nagonkę na tego radnego osądzajac go od czci > i moralności (cokolwiek to słowo w dzisiejszych czasach znaczy). ...można jedynie skwitować: powiedział oszołom co wiedział. (przepraszam za wycieczki nt. nicka.) Czy to było na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
atom07 Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 11:55 Jesli Tadeusz Adamus, radny PO wczesniej byl zatrzymany za awantury po pijanemu to jak moze byc teraz radnym i reprezentowac spoleczensto? Chyba ze reprezentuje sobie podobnych , jesli Tomaszow Mazowiecki nie chce byc postrzegany jako nietolerancyjne , homofobiczne , małomiasteczkowe srodowisko to nie moga go reprezentowac tacy radni - na szczescie nie mieszkam w Tomaszowie... Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 12:05 atom07 napisał: > Jesli Tadeusz Adamus, radny PO wczesniej byl zatrzymany za awantury > po pijanemu to jak moze byc teraz radnym i reprezentowac > spoleczensto? Chyba ze reprezentuje sobie podobnych , jesli Tomaszow > Mazowiecki nie chce byc postrzegany jako nietolerancyjne , > homofobiczne , małomiasteczkowe srodowisko to nie moga go > reprezentowac tacy radni - na szczescie nie mieszkam w Tomaszowie... Piątek, 20 Października 2006 A może byśmy tak najmilsza wpadli na dzień do Tomaszowa... hm, mając takich Adamusów mniej ludzi będzie się chciało wybierać do Tomaszowa... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Nie ma żadnych orientacji seksualnych 02.02.10, 11:59 Jest zdrowa norma i chore dezorientacje. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Nie ma żadnych orientacji seksualnych 02.02.10, 12:07 w.i.l napisał: > Jest zdrowa norma i chore dezorientacje. ...w artykule nie chodzi o orientacje czy dezorientacje, ale o głupią, nie licującą z funkcją, wypowiedzią radnego, w dodatku członka partii, która mieni się być postępową. Odpowiedz Link Zgłoś
mk1944 Re: Nie ma żadnych orientacji seksualnych 02.02.10, 12:22 I staje się postępową, wyłamując się z zasiedziałej już zbyt długo w poolityce dyktaturze jednostronnej tolerancji i zboczonej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Nie ma żadnych orientacji seksualnych 02.02.10, 13:17 mk1944 napisał: > I staje się postępową, wyłamując się z zasiedziałej już zbyt długo w poolityce > dyktaturze jednostronnej tolerancji i zboczonej ideologii. ...a co to za logiczność wypowiedzi, na studiach teologicznych takiej uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Postęp nie polega na promowniu wszelkich 02.02.10, 13:26 dewiacji znanych ludzkosci od tysiącleci. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Mnie ten przygłupi radny nie interesuje.Interesuje 02.02.10, 13:24 mnie natomiast kwestia wmawiania ludziom, że nienormalność to nie choroba ale "orientacja". To kwestia o wiele ważniejsza. Bo choroby można leczyć ale nie "zwykłe orientacje". Odpowiedz Link Zgłoś
zbawieni Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 12:08 TO ma być info na główne miejsce strony gazety? Czy homo przejęli redakcję? homoseks.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 12:17 na to wygląda. Pedały i Żydy sa wyjęte z jakiejkowliek krytyki. Objęto ichcałkowitą ochroną podobnie jak Owsiaka, Balcerowicza i Jaruzelskiego (mimo że ten ostatni brał udział w antysemickich zamieszkach w marcu 1968) Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 12:17 Gdyby tak napisał jakiś PiSiak byłby afera na tydzień albo nawet dłużej. TVN24 zaprosiłby swoich ekspertów od socjologów, przez politologów po reprezentantów organizacji, którym wydaje się że mają prawo uważać się za podmiot posiadający prawo do reprezentowania innych ludzi, opcji, przekonań etc. Kogo by rzuciło PO do mediów? Jakąś babkę + Gowina / Palikota - zależy od strategi i tego z kim mieliby walczyć ;] Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 12:18 Palikot już się kajał przed lebsa Laszuk w TOK FM. Do dziś jednak Palikot nie przeprosił Jarkacza że nazwał go gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
mk1944 Dodać "jajniki" do słownika homofoba i zakazać. 02.02.10, 12:26 Triumf zboczonej ideologii... Odpowiedz Link Zgłoś
bakoy RadnyAdamus na Prezydenta! 02.02.10, 12:24 POdsumował ją w bardzo kulturalny sposób i oceniając jej wyborcze szanse przypomniał tylko,że tylko ludzie myślący głową mają szanse poważania u normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: RadnyAdamus na Prezydenta! 02.02.10, 12:34 Ale normalni ludzie nie popieraja radnego Adamusa...wiec o co chodzi? I PO Adamusie? Odpowiedz Link Zgłoś
lfk1857 Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 12:28 Homofobia ? Ukuty na potrzeby odmieńców epitet.Ja nie mam żadnej fobii, lecz wynikającą z logiki i doświadczenia pewność, że abberacja seksualna wynika z patologii mózgu. Geje, lesbijki, nie macie prawa zarzucać ludziom o zgodnej z naturą orientacji seksualnej, że traktują was niepoważnie ( to jest eufemizm ). Zadziwiające jest, jak wiele energii (geje i lesbijki) wkładają w konfrontację z normalnością, traktują to jak walkę. Hasło tolerancji i rekopensaty za doznane krzywdy pokutuje w treściach rasizmu i holokaustu. Biali ludzie są teraz wielokrotnie dyskryminowani przez czarnych i wyznawców islamu, zaś żydzi sami dokonują teraz holokaustu na palestyńczykach. Czy to nie są fakty powiązane ze sobą ? Europa to kraina chrześcijaństwa, komu to nie pasuje polecam Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 12:37 a za co chcesz karać mieszkańców Madagaskaru? Co oni złego ci zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 12:37 Abberacja? Chyba wiesz cos o tym najlepiej;). Nie wycieraj sobie ust takimi slowami jak norma. Zdolales w jednej wypowiedzi obrazic co najmniej kilka grup, narodowosci, postaw polityczno-spolecznych. To pewnego rodzaju osiagniecie...dna. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 13:18 Czyli nie ma miejsca na dyskusję bo będzie ona zawsze kogoś obrażała? O, przepraszam - jest możliwa w gronie ze sobą się zgadzających potakiwaczy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Faworyzuje a nie dyskryminuje 02.02.10, 12:57 Raczyl jej odpowiedziec a mnie na przyklad olewa. Tak wiec pan radny potraktowal ta dziennikarke jako kogos wazniejszego ode mnie. Nie ma tu jakiejkolwiek dyskryminacji bo dzialanie radnego nie skutkuje brakiem dostepu pani dziennikarki do stanowiska czy utrata praw. Mozna by sie spierac czy sformulowanie radnego jest obrazliwe. Uwazam ze jest, ale wobec swoich wyborcow, ktorych uznal za ludzi kierujacych sie w swoich decyzjach czyjas orientacja seksualna. Mam jednak podejzenia ze w rzeczywistosci chcial obrazic dziennikarke. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Faworyzuje a nie dyskryminuje 02.02.10, 13:27 garnek_z_neolitu napisał: > Raczyl jej odpowiedziec a mnie na przyklad olewa. > > Tak wiec pan radny potraktowal ta dziennikarke jako kogos wazniejszego ode > mnie. Nie ma tu jakiejkolwiek dyskryminacji bo dzialanie radnego nie skutkuje > brakiem dostepu pani dziennikarki do stanowiska czy utrata praw. > > Mozna by sie spierac czy sformulowanie radnego jest obrazliwe. Uwazam ze jest, > ale wobec swoich wyborcow, ktorych uznal za ludzi kierujacych sie w swoich > decyzjach czyjas orientacja seksualna. Mam jednak podejzenia ze w > rzeczywistosci chcial obrazic dziennikarke. Masz rację: przede wszystkim obraził swoich wyborców, no, może niektórych nie. W końcu to prezydent też nie poczuł się obrażony, gdy nazwano jego żonę... Okazuje się, że niejedną zniewagę można znieść dla dobra sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
super-optymista powiedział co myśli... 02.02.10, 12:59 powiedział co myśli, on jego partia i za pewne ogromna większość ludzi w promieniu 100 kilometrów, może i jest seksistą, ordynarny itp, i itp. No i co z tego? On znajdzie poparcie dla swojego toku myślenia, ona już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: powiedział co myśli... 02.02.10, 13:22 super-optymista napisał: > powiedział co myśli, on jego partia i za pewne ogromna większość ludzi w promie > niu 100 kilometrów, może i jest seksistą, ordynarny itp, i itp. No i co z tego? > On znajdzie poparcie dla swojego toku myślenia, ona już nie. ...jaki kraj tacy radni, nawet z PO. W innym kraju taki Rydzyk nie miałby szans. Nie martwmy się, za to taki Putin też nie miałby szans. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: POstępowi wyborcy PO 02.02.10, 13:20 fortis22 napisał: > chyba lemingi bez mózgu. ...no co ty, są tacy jak Gowin, tyle że myślenia to uczyli na katechezie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro "Jak mnie osioł kopnie, to nie boli" 02.02.10, 13:15 "Jak mnie osioł kopnie, to nie boli" - mówi arabskie przysłowie. Pani Agnieszko, głowa do góry, mali ludzie niedługo już porządzą. Pozdrawia stary znajomy z dawnego SF. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Przecież w PO są ludzie z AWS... 02.02.10, 13:35 to czego się po nich niby spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 14:30 Swe prywatneuwagi to powiniem robić z żoną w domu ito tak aby za ścianą nie słyszeli,bo to chyba strefa prywatności osobistej, chyba że pan radny ma coś z głopwąto powinien zgłosić się do odpowiedniego lekarza. A swoją drogą,jest to przekroczenie prywatności i odpowiednie władsze z urzędu powinni tym się zająć,no ale w Polsce prawo to rzecz względna i nie jednakowo wszystkich obowiązuje. Jagrudz Odpowiedz Link Zgłoś
kordek_1 Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 15:05 Oj! Oj, przytrafiło nam się żyć w "orwelowskim" świecie- nawet nie można powiedzieć o tym,że dewiant nie ma na coś szans. Pan radny Adamus nie dyskryminuje pani redaktor ale wyraża jedynie swoją opinię. W PO przecież można wyrażać swoje opinie. Nie wiem skąd nagle takie potępienie pana Adamusa, który skorzystał z przysługującego mu uprawnienia. A tym wszystkim POprawniakom to zalecam opamiętanie się i lepiej by nie ośmieszali poczciwych mieszkańców Tomaszowa Mazowieckiego.Życzę powodzenia a p. redaktor większego umiaru i taktu. Odpowiedz Link Zgłoś
bracialwieserce Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 15:13 Przytrafić to się może 15latkowi - i też zależy co a pan poseł jak nie potrafi się merytorycznie odnosić do wypowiedzi to niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
w.godlewski Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 15:15 Wygląda na to, iż pani redaktor aktywnie uczestniczyła w zaistnieniu całej sytuacji, a teraz krzyczy "na pomoc, moje prawa (w rozumieniu art. 32 ust. 2 Konstytucji RP - uzupełnienie moje) zostały naruszone". Trzeba pamiętać o ustawowej dyspozycji art. 423 Kodeksu Cywilnego wraz z szerokim orzecznictwem SN w zakresie wskazań tegoż przepisu prawa cywilnego - szczególnie, że sprawa dotyczy dziennikarza i radnego. Tym nie mniej radny PO musi panować nad swoimi publicznymi wystąpieniami, bowiem jest funkcjonariuszem publicznym. Co uchodzi osobie prywatnej, to nie uchodzi funkcjonariuszowi publicznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz7 Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 15:33 Nie przesadzajmy z używaniem słów "homofobia, ksenofobia czy seksizm"! Nie można walić każdego po głowie, za krytyczne podejście w dialogu publicznym do pewnych działań czy postaw społecznych osób publicznych afiszujących się inną orientacją seksualną - a zatem w demokracji każdy ma równe prawa czyli podlega również krytyce publicznej jak każdy! I nie ma tu znaczenia, że ten ktoś należy, bądź nie do mniejszości seksualnej - jeżeli byłoby tak w demokracji że jednym, ze względu na ich orientację religijną, polityczną czy nawet seksualną należą sie specjalne względy czy ochrona - to już nie jest demokracja ale zaczyna się autokratyzm, faszyzm, szowinizm - płciowy,seksualny, rasowy, społeczny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bracialwieserce Re: Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu o 02.02.10, 15:41 W którym "momencie" swego tekstu afiszowała się ze swoim seksualizmem? I co ma demokracja wspólnego z idiotą, który nie potrafi wypowiedzieć się na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
bracialwieserce a tak w ogóle 02.02.10, 15:43 skąd pan radny ma taka wiedzę na temat czyiś preferencji? Czyżby ta pani mu "odmówiła"? W takim razie więcej jest z cała pewnością "lesbijek" w tym kraju! Pan poseł to rzeczywiście się afiszuje ale ze swoją głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
jagus2006 Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 16:28 Myślę a nawet jestem pewien tego że jak to bywa w Polszcze pani lesbijka chciała popisać się świetnym artykulikiem-paszkwilem i nie spodziewała się otrzymania odpowiednio pięknej riposty :) Nie znam tamtego radnego PO nie lubie Po ale za to wystąpienie gościa on i jego partia mają moje poparcie :D. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Radny PO dyskryminuje dziennikarkę z powodu ori... 02.02.10, 23:57 jego elektorat mógł się pomylić raz. ale dwa razy - to nie pomyłka, to głupota. co za burak! brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
fidelp pomierający radnego tu się dopisują 03.02.10, 17:16 popierający radnego tu sie dopisuja Odpowiedz Link Zgłoś
fidelp oto ten list radnego z igły widły 03.02.10, 17:27 Przeczytałem dziś artykuł w gazecie TIT zatytułowany "Dla kogo ten sztandar". Autorką tekstu jest pani redaktor Agnieszka Łuczak. Jego treść to nic innego niż jadowity atak nienawiści na radnych Rady Miejskiej. Rozumiem, że pani redaktor, jako mniejszość seksualna, nie ma najmniejszych szans zostać kiedykolwiek radną ale to nie powód aby wylewać osobiste żale na osoby, które pracują niezależnie od dziennikarskiej oceny na rzecz miasta. Zdarza się, że sami radni, w tym i ja, mają do siebie różny stosunek i różne opinie na swój temat. Niektóre z tych osób lubię osobiście, część muszę tolerować. Niezależnie jednak od tego czy z panem czy panią X zgadzamy się czy też nie w naszych opiniach, to nieodmiennie mam wielki szacunek do każdej z tych osób. Zostały one wybrane w demokratycznych wyborach i są autentycznymi przedstawicielami mieszkańców Tomaszowa. Takie są fakty i nie zmieni ich żaden, nawet najbardziej napastliwy artykuł. Nikt, żaden dziennikarz, nie ma prawa obrażać żadnego z radnych, a już na pewno nie powinien rozładowywać na nich własnych kompleksów. Deprecjonowanie radnych tylko dla tego, że nie podzielają poglądów pani Łuczak, to delikatnie mówiąc obrażanie samorządności oraz wszystkich mieszkańców naszego miasta. To działanie na szkodę polskiej demokracji samorządowej. Również powód, który stał się przyczyną tego brutalnego ataku wydaje się co najmniej błahy. Dwóch radnych chce wypisać na sztandarze Rady Miejskiej trzy słowa: Bogu, Ojczyźnie, Społeczeństwu! Nie jestem zwolennikiem ich wypisywania, ze względu na fakt, że żyjemy jednak w kraju laickim a nie wyznaniowym. Mimo to, by uniknąć niepotrzebnych kłótni i sporów, gotów jestem zagłosować za tymi słowami na sztandarze. Uważam bowiem, że nasze miasto powinno posiadać sztandar Rady Miejskiej. A te trzy słowa w niczym mi nie przeszkadzają. Zwłaszcza, że za sztandar, my radni, zapłacimy z własnych pieniędzy. Tymczasem pani „redaktor” jest zaślepiona swoim antyklerykalizmem. Nienawiść przesłania perspektywę racjonalnego myślenia. Niepotrzebnie. Wspomniany artykuł przekonuje mnie do jeszcze jednej rzeczy. Parytety to porażka, bo trzeba myśleć głową a nie jajnikami. Odpowiedz Link Zgłoś